Het Dagboek

Dinsdag 5 december 2006

Herfstweer, wind en regen, alleen veel te warm, wel 15 graden! Vanmorgen stonden ineens onze tandartsen weer voor onze neus. Saffier verslikte zich meteen van schrik toen hij ze zag, maar stond later te dansen in zijn stal van blijdschap. Hij hoorde namelijk zeggen dat op de foto\'s niets ernstig te zien was geweest en dat er voorlopig geen reden was om verder iets te doen. Dat klopte ook, want de laatste tijd had hij weer normaal gegeten en gelukkig hadden ze dat allang gezien.

Maandag 4 december 2006

Hallo, ik heet Duo Penotti. Meestal noemen ze mij DP. Duo PenottiIk woon hier nu zo'n 4 jaar. Ik kwam hier oorspronkelijk voor 1 maand omdat mijn bazin het niet leuk vond, dat ik altijd zo hard overal naartoe rende zonder dat zij dat wilde (met haar erop wel te verstaan). Ik vond dit juist heel leuk, maar ja, smaken verschillen. Enfin, ik kwam hier om wat meer manieren te leren. Omdat mijn bazin eigenlijk weinig tijd had voor mij ben ik blijven hangen en mocht ik later meelopen in de lessen. Ik was tamelijk dwars in het begin, maar ik heb veel bijgeleerd en nu rijdt iedereen (ook mijn bazin) graag op mij. Ook voor buitenritten ben ik populair en het verschil met vroeger is, dat mijn berijders het nu net zo leuk vinden als ik.
Zwarte pietenHet is vandaag redelijk weer. Droog en niet al te warm. Je kunt merken, dat sinterklaas in het land is, want er zwerven overal zwarte pieten rond. Tot in de lessen aan toe. Kwamen er toch een paar de grote stal binnen en dachten, dat daar Amerigo stond. Nou dat is wel een beetje veel eer voor onze Flip. Rare kunsten uithalen is hij goed genoeg in (het zogenaamde Flippen) maar ik heb hem echt nog nooit op het dak zien lopen.

Zondag 3 december 2006

's Morgens droog en warm en heel veel wind. Vanaf 1 uur regen- regen- regen. Jammer. Alles was net zo lekker opgedroogd. Vandaag mooi rustig in de bak. \'s Morgens een paar prive lessen. Eén afmelding van Jolanda, die met haar tinker zou komen. Weet je waarom ze niet kwamen? Tinker wilde niet in rolhok en dat was dat. Sneu voor zijn baasje. We hebben nog geen vraag gesteld voor deze week. We maken het niet moeilijk deze keer. Hoe heten onze paardentandartsen? Je kunt het antwoord ergens in het dagboek vinden. Oplossingen per mail of in de rode brievenbus.
Ik geef nu de pen door aan Duo Penotti.

Zaterdag 2 december 2006

Goed weer, maar het wordt al weer warmer. Eigenlijk vind ik dat niet zo fijn, je komt als paard zo aan het zweten. Maar ja, we kunnen er toch niets aan veranderen. Ik wordt eigenlijk nooit geschoren, hopelijk wordt het gauw weer kouder, zodat dat nu ook niet hoeft.

Vrijdag 1 december 2006

Mooi droog weer. De buitenbak is weer helemaal droog, maar alles is bruin van de afgevallen bladeren. Het zou mooi zijn als dat weer eens weg was. Vanmorgen was Janet er niet. Zij moest met haar paard naar de dierenarts en Melany was er ook niet. Zij moest van school uit helpen in Hengelo bij het grote indoor concours. Gelukkig kwam Karin, een vrijwilligster helpen uitmesten, zodat we er aan het eind van de ochtend allemaal schoon bij stonden.

Donderdag 30 november 2006

Stralend weer. Prachtige zonsopgang. Gelukkig niet meer zo warm. Miep en Twingo hebben weer voor het eerst gelopen na hun week vakantie. Ze waren allebei heel blij, heel fris en liepen als een trein.

Woensdag 29 november 2006

Prachtig weer, zon en droog. Je raad nooit wie er weer het erf opkwam met het rolhok? kleine Lars. Zijn baasje had gevraagd of hij nog even terug mocht komen om verder bij te leren, zodat hij weer zelf op hem zou durven rijden. Je snapt dat Okkie weer de pineut was en naar de paddock box moest verkassen. Hij zei trouwens dat hij het best leuk vond voor een paar weken omdat ze nu hadden bedacht dat hij overdag niet in één box hoefde te blijven, maar vrij over het hele stuk mocht lopen. Dat is toch mooi zo\'n 50 vierkante meter. Bovendien staan er de hele dag verschillende paarden en pony\'s vlak naast, zodat er genoeg te kletsen is.

Dinsdag 28 november 2006

Droog en warm, maar bewolkt. Ik hoorde Twingo enthousiast vertellen dat Theo in de werkplaats druk bezig is om een nieuwe springmuur te maken.
Theo in de werkplaats
Als ze maar niet denken dat ik daar overheen zal gaan. Ik heb nu een keer een broertje dood aan springen. Mijn buurman Twingo daarentegen verheugt zich daar al op. Je moet er maar zin in hebben.

 

 

Maandag 27 november 2006

Hoi hoi, ik ben Misty,Misty één van de kleinste hier op stal. Ik ben hier gekomen als pensionpony. Mijn baasje heette Nikki en zij heeft fijn op mij gereden. Maar helaas, ik was klein en bleef klein, maar Nikki was klein en werd al snel groot. Toen had ik de mazzel dat ik hier mocht blijven als manegepony en Nikki kreeg een groter maatje. Momenteel is dat Khahendi, die in de sterstal staat.
Het is hier nog steeds warm en het regent geregeld. Er zijn nu zoveel bladeren van onze Eik (je weet wel, die van 'manege Stal de Eik' ) afgevallen op de lichtplaten van onze stallen, dat het er donker van is geworden. Hopelijk komt er binnenkort een stevige wind om het weer weg te blazen.

Zondag 26 november 2006

Stralend weer, helemaal te gek. Floran, Sanny, DP en Okkie mochten lekker op buitenrit. En ik kon thuisblijven, met dank aan Marielle. Leo en Milena gingen ook het bos in en Pjotr en Red Sun, die in zijn rolhok was aangevoerd net zo. Bofkonten, dat zijn het. Nou ja, met z'n allen in de buitenbak was ook best lekker in de zon. Sandra en Remco moesten naar Amsterdam en wilden voor ze weggingen Tessa (zonder h, dus de hond) naar binnen doen. Maar Tessa was weg. Zo van de ene minuut op de andere spoorloos verdwenen. Paniek in de tent. Iedereen roepen en zoeken in alle hoeken en gaten. Achter  alle deuren. Nergens Tessa te vinden. Tessa is niet meer zo jong en al helemaal niet meer zo goed ter been, dus dit was heel  vreemd. Ze loopt eigenlijk nooit weg. Maar de tijd drong en Sandra en Remco moesten echt weg, dus met grote tegenzin zijn ze vertrokken. Ze waren nog geen kwartier weg of Sonja,  het baasje van Milena, riep, dat ze Tessa had horen blaffen tussen de binnenbak en de sterstal. En ja hoor helemaal achterin lag ze klem tussen allerlei spullen. Ze waren daar echt al roepende meerdere keren geweest. Wat een dom dier om dan niet meteen te blaffen. Daar moet je al hond voor zijn. Domme  hond zelfs. Enfin Tessa was terecht en via de onvervangbare mobiel wisten haar baasjes dat ook snel, dus die hadden verder een leuker ritje.

Lukar en Adair zijn ook weer naar huis. Enide en Jeroen hadden er een half uurtje voor uitgetrokken om ze in het rolhok te krijgen maar Lukar stapte zo in. Hij leert het nog wel een keer. De week is om, er heeft nog helemaal niemand antwoord gegeven op de vraag van de week. Hoorde ik. Wil niemand een gratis rijles winnen???  Kom op mensen. Je kunt het antwoord in de rode brievenbus doen of ons mailen stal@eik.nl . Ik geef de pen nu aan Misty.

Pagina: «  437  |  438  |  439  |  440  |  441  |  442  |  443  |  444  |  445  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement