Het Dagboek

Woensdag 25 April 2007

Droog,zonnig en erg warm,wel 30 graden.De binnenbak is vandaag wel drie keer gesproeid en omdat de temperatuur dan meteen zo'n 6 graden daalt was het er nog wel uit te houden.In de kinderlessen werden er waterspelletjes gedaan en werd er vaak een  "afstaprondje" gedaan ( piepklein buitenritje,waarbij de meeste ponies door iemand worden vastgehouden)
Waterspelletjes in de binnenbak
'S avonds  was er hondeschool en een deel van de hondjes mocht ook lekker buiten in de wei aan het werk

Dinsdag 24 April 2007

Droog,zonnig warm.Verder niets te beleven

Maandag 23 April 2007

Hallo,daar ben ik weer,Saffier,nog steeds woonachtig in de grote stal.
Saffier
Het is zonnig,droog en heel warm
Melanie was er niet. Ik hoorde zeggen,dat ze deze week mee moest rijden met een dierenambulance in Wolvega. Wat ze allemaal toch verzinnen op die scholen tegenwoordig.
Ze zijn heel druk bezig om onze weilanden te besproeien,maar we zouden langzamerhand best wel willen weten wanneer we er eindelijk eens in mogen. Het kan nooit meer echt heel lang duren,want het gras groeit nu heel goed en het ziet er super lekker uit...uit de verte helaas.We kunnen haast niet wachten

Zondag 22 April 2007

Mooi weer,geen regen.
We hebben inmiddels weer 4 vragen gehad. Vraag 1. Hoeveel schimmels staan er bij ons op stal. Het antwoord is 4 (Bunker-Flip-Polly en Faiz). Vraag 2 .Wie heeft de langste manen,Saffier  of Leonardo ? Antwoord : Leonardo. Vraag 3. Waarom noemen ze hier vader Gerrit vader Gerrit terwijl hij  gewoon Henk heet ? Antwoord: Omdat de beide buurboeren ook Henk heten en dat steeds verwarring gaf. Vraag 4 : Op welke datum zijn vorig jaar de laatste zwaluwen vertrokken? Antwoord : Op 13  october.De wedstrijd is dit keer gewonnen door Juulke Haafkes . Gefeliciteerd met je gewonnen extra les !!!. Dan komt er nu een nieuwe vraag. Hoe heet het middel tegen staart en manen eczeem bij paarden in de zomer,waar ze hier zo heel erg enthousiast over zijn. Je kunt het vinden ergens in het dagboek..
Ik geef nu de pen aan Saffier.

Zaterdg 21 April 2007

Zonnig,droog en fris ,'s nachts nachtvorst
Druk met lessen,Veel kinderen . De bijbehorende vaders en moeders zaten gezellig op het plein op de bankjes ,terwijl de kinderen les hadden.
Bartje is vandaag uit geweest.'S morgens werd hij in een soort badkuipje gelegd,helemaal vastgesnoerd en dat knoopte Sandra vast achter in de auto."Bartje,waar ga je naartoe " vroeg Bill toen hij langs kwam." Ik weet er niets van jongens en ik weet ook helemaal niet of ik dit leuk ga vinden. Het is wel knap benauwd in dit ding." Hij wilde nog meer zeggen,maar de auto reed heterf af. Dag Bartje. Na een hele poos kwam hij stralend terug. "Ik ben naar een babywedstrijd geweest. Het ging er om wie het meeste haar had. En raad eens,ik heb het gewonnen! Grapje!!!!! Nee hoor,het was een reunie van moeders,die samen een soort zwangerschapsyoga hadden gedaan en nu aan elkaar lieten zien wat er uiteindelijk van was gekomen.
Reunie moeders
Leuk hoor,ik heb mijn ogen uitgekeken. Janken,dat ze allemaal konden die babys, horen en zien verging je soms.Maar er waren hele leukerdjes bij hoor. Die wil ik later best wel weer tegenkomen. Maar ik ben er knap moe van geworden en ga dus nu slapen. Welterusten jongens" en hij verdween in zijn badkuipje richting wieg.

Vrijdag 20 April 2007

Zonnig,droog en fris. \'s middags 14 graden.
De winterdekens beginnen nu toch langzamerhand te verdwijnen. Ze worden op stapels gelegd in de garage en gelabeld,zodat ze zo mee kunnen naar de wasserij. Maar ze hebben nog niet gebeld,dat ze opgehaald kunnen  worden. Het kan tenslotte altijd nog raar weer worden.

Donderdag 19 April 2007

Fris,veel wind,veel zon geen regen
Vanmorgen stapte Sandra al vroeg in het grote rolhok,er ging niemand van ons mee, en ze reed zo weg. En ze bleef nog lang weg ook. Eindelijk 's middags draaide het rolhok het plein weer op,de deur ging open en wie stapte er uit??? Onze Bento !!.Bento is vorige week weggebracht. Wij hadden dat wel gezien,maar we hadden dat maar niet verteld,want we vonden het een beetje eng.
Bento in vrachtwagen Bento in vrachtauto2
Wij wisten,dat ze allang niet meer meeliep,omdat ze een zeer been had. Toen ging ze in het rolhok en dat kwam leeg terug. Niemand vertelde ons waar ze gebleven was en Dunja ging in haar lege stal. Wie weet wat er dan aan de hand is mag het zeggen.Dat is nu dus opgelot. Bento heeft ons meteen  uitvoerig verslag gedaan van wat er met haar gebeurd was. Ze is naar  Domane Karthaus geweest,een paarden ziekenhuis in Dulmen,Deutsland. " Ben ik ook geweest" riep Melli meteen "Goed voer en beresaai als je er langer moet blijven,maar er zitten heel knappe dierenartsen,want ik ben weer helemaal beter geworden". " Nou," ging Bento verder " ze hebben me de eerste dag heel vaak geprikt in mijn been, dan werd het daar gevoelloos,moest ik weer draven en gingen ze allemaal staan kijken naar......Weet ik niet. Het voelde in ieder gevoel waardeloos al dat gedoe. Ik vond het op den duur echt niet meer grappig. Ik ben niet zo groot,maar toen ik me echt kwaad maakte hadden ze met 4 mensen de handen vol om me vast te houden. Ik had er echt helemaal genoeg van. Enfin ,de eerste dag hebben ze dus niet gevonden,waarom ik zo beroerd liep. Daarom moest ik blijven,terwijl Sandra weer naar huis ging. Mooi balen. De volgende dag hebben ze dan toch gevonden wat er mis is. Wat dacht je wat!- Ik heb een breuk in mijn hoefbeen. Weten jullie waar een hoefbeen zit?Dat is het laatste stukje van mijn been. Dat zit zover naar beneden,dat het helemaal in mijn hoef zit verstopt.Hoe zoiets nu kan breken terwijl het zo goed beschermd is weet niemand Het komt dan ook heel zelden voor,een breuk op die plaats en dat heb ik weer.. Maar nu het goede nieuws.Het komt weer helemaal goed,maar het gaat wel lang duren helaas.Ik heb nu een speciaal ijze onder,dat zorgt,dat de voet rust krijgt en ik mag voorlopig twee keer per dag 5 minuten stappen op een gelijke ondergrond en rechtuit en moet een heleboel medicijnen slikken. Dat is dus minder gezellig. Maar ja ,ik wil wel graag beter  worden,dus dat moet ik er maar voor over hebben. Ik kan jullie trouwens wel vertellen,dat ik superblij was toen ik na een eenzame week in de kliniek Sandra ineens die stal in zag lopen.Ze konden mijn vreugdegehinnik door de hele stal horen. Wat was ik opgelucht.Per slot van rekening wist ik niet hoe het allemaal af ging lopen en al die mensen en paarden daar praten alleen maar duits en dat versta ik dus niet. Kun je je voorstellen,dat ik me nogal zorgen maakte over wat de toekomst zou brengen. Maar ziedaar .Ik ben weer terug en alles zal wel weer in orde komen."Wij vinden het ook heel fijn,dat Bento weer op haar oude plaats staat.

Woensdag 18 April 2007

Fris,weinig zon,geen regen
Ondanks dat het niet meer zo warm is verharen we heel erg. ikzelf heb ook behoorlijk last van dat losse spul.
Verharen van de paarden
Gelukkig hebben ze me vandaag grondig gepoetst. Er lag zoveel haar op de grond,dat het leek of het gesneeuwd had en het is er nog lang niet allemaal uit.
Verharen door de warmte
Als er dus iemand een potje wil komen poetsen,graag.

Dinsdag 17 April 2007

Veel kouder,weinig zon en geen regen
Kijk ik uit mijn luik,komen daar Jan en Gabrielle,onze tandartsen ,aan. Nou,we zitten wel in de belangstelling van onze "onderhoudsmonteurs" deze week. Twingo was aan de beurt,maar die bofkont had zo\'n mooi gebit gehouden,dat hij zonder behandeling weer terug naar zijn box mocht. Sanny moest wel en die is nu ook weer voor een jaartje klaar.

Maandag 16 April 2007

Mooi weer,maar niet meer zo warm gelukkig. Nog steeds geen regen.
Ik ben weer aan de beurt. Wie is ik ???Polly natuurlijk. We beginnen gewoon weer van voren af aan. Ik ben inmiddels weer eens verhuisd en woon nu in de sterstal  met fraai uitzicht op het plein. Kan ik mooi iedereen zien die aankomt. Vanmorgen zag ik Marielle langskomen om een paar van ons de jaarlijkse opknapbeurt te geven. Kleo en Misty waren het haasje,maar eigenlijk vinden ze het, nu ze er aan gewend zijn best fijn.
Marielle met Red Sun
Na behandeling loop je toch altijd net iets soepeler dan voor die tijd en die week vakantie is ook best leuk. Red Sun van Annemiek was in zijn rolhok aangevoerd en daar was ze wel een hele tijd zoet mee. Er was nog nooit iets aan gedaan en dat was goed te merken.
Pagina: «  447  |  448  |  449  |  450  |  451  |  452  |  453  |  454  |  455  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement