Het Dagboek

Donderdag 14 december 2006

Droog en somber. Het is tegenwoordig tegen 4 uur al donker aan het worden. Niets aan.

Woensdag 13 december 2006

Droog en bewolkt. Donna mijn buurvrouw gaat nog iedere dag in de wei. Omdat Sandra even niet kan rijden (baby) heeft ze te weinig beweging vinden ze hier en daarom, weer of geen weer hup de wei in, wel met een waterdichte deken. In de paddocks misdraagt ze zich en raakt dan kreupel, vandaar. Donna vindt dat wel best zegt ze, hoewel het gras lang niet meer zo lekker smaakt als eerst.

Dinsdag 12 december 2006

Prachtig weer. Zon en windstil de hele dag. Als je het zo achter elkaar leest zie je pas wat een raar klimaat we hebben.

Maandag 11 december 2006

Hallo, ik ben Percaisha. Ik  ben 9 jaar. Mijn moeder heette Aisha en de namen van veulens, die in mijn geboortejaar geboren zijn moesten allemaal met een P beginnen, dus mijn fokker was er gauw uit en noemde mij Percaisha. Ze noemen me hier Perca. Mijn vader is een heel grote zwart witte hengst, Samber, die grand prix dressuur was. Mijn moeder is een kruising arabier/new forest pony. Ik ben zelf een E-pony geworden. En gelukkig heb ik het gangwerk van mijn vader geerfd. Ik woon al sinds 6 jaar in de grote stal naast Donna en Jasmijn. Toen ik 3 was hebben ze me hier gekocht. Een meisje, dat toen hier werkte heeft mij op de wedstrijden uitgebracht tot en met de klasse M en toen werd Susan mijn baasje. Ik was  heel blij, dat ik mocht blijven. Het heeft wel veel moeite gekost om vriendjes te worden met mijn buurvrouw Donna. Vaak moest er in het begin een van onze bovendeuren dicht, omdat Donna bij het minste geringste contact dat ik probeerde te maken zo hard tegen de muur sloeg, dat bij Sandra in huis de keukenkastdeurtjes openvlogen. Maar het is helemaal goed gekomen. De aanhouder wint en nu staan we vaak gezellig aan elkaar te plukken en te roddelen over de rest.

Het was vandaag de hele dag een grote regenbui. Jammer, gisteren was  het zo mooi.

Zondag 10 december 2006

Prachtig weer. Zon, en het had gevroren s'nachts. Echt lekker fris. Zazou en Pjotr mochten mee met Sanneke en Anneke naar een recreantenconcours in Luttenberg, samen in het grote rolhok. Best gezellig. En je wilt niet weten hoe apetrots ze allebei waren toen ze terug kwamen.

Een praatjes, dat ze hadden. Ze wonnen namelijk allebei de 1e prijs in de rubriek waarin ze startten. Zazou 2x in de B-dressuur en Pjotr 1x in de L-dressuur. Dat waren dus 3 zakken brok, 2 zweetdekens en een sjabrak. En natuurlijk 3 oranje linten. Nou....dat zullen we de hele week nog wel moeten horen.
Zazou en Pjotr concours

Morgen is het alweer maandag. Ik moet de pen overgeven. Alle medewerkers zijn nu aan de beurt geweest en wij hebben besloten, dat nu onze gasten aan het woord komen. Die  horen er tenslotten ook bij. Ik geef nu dus eerst de pen aan Percaisha.

Zaterdag 9 december 2006

Prachtig weer. Zonnig en droog. Vandaag was Sanneke er niet. Die had de officiele opening van haar eigen hondentrimsalon "Doggy\'s haarmode". Leuke naam he? Als jullie dus honden hebben, die getrimd moeten worden of gewassen of nagels geknipt en zo, dan weten jullie waar je moet zijn. Als ze net zo goed trimt als dat ze ons scheert komt het helemaal goed.

Jullie moeten ook nog de vraag van de week horen. Dat is "wat is de officiele naam van Bill". (1e box rechts in de grote stal)?

Vrijdag 8 december 2006

Regen, storm en later op de middag nog een fiks onweer er achteraan. Alles stond blank. Die arme Usher moest in dit noodweer naar concours. Hij kwam pas om half 12 s\'avonds thuis. Hij vertelde, dat het rolhok gelukkig niet lekte en dat het binnen in de bak wel een beetje eng was maar niet zo erg als vroeger. Hij was best trots op zijn 2e prijs met 189 punten in de L2 en terecht.

Donderdag 7 december 2006

Regen, storm, nog meer regen, nog meer storm. Wat een beestenweer. Alleen de ochtendploeg is nog even naar buiten geweest en toen hebben ze besloten dat de rest maar binnen moest blijven. Ik kan jullie vertellen, dat het heel lang geleden is , dat dit is gebeurd, dus je kunt nagaan, dat het buiten echt niet leuk was vandaag.

Bill is geschoren door Sanneke en die was blij, dat hij al dat haar kwijt was. Als je niet hoeft te werken zoals Amber, onze AOWer, is een dikke vacht best prettig, maar als je normaal je werkjes doet is dat veel te warm en raak je te veel bezweet.

Woensdag 6 december 2006

Het is nog steeds droog. Helemaal geen gek weer. Ik zag Ingrid langskomen op een heel klein tractortje, waarmee je bladeren kunt opruimen. Die komen dan in een grote vangbak, die ze dan weer leeggooit op een stapel. Dan komt vader Gerrit en die brengt de stapels bladeren  naar de bosrand en wij hebben dan volgend jaar weer gras in onze weilanden. Als die vracht eikebladeren erop zou blijven liggen zou er niet veel meer te eten voor ons zijn. Maar een werk dat het is!! Meer dan een hectare zo bewerken duurt wel een weekje. En het moet droog weer zijn. Anders plakt het  teveel.

Dinsdag 5 december 2006

Herfstweer, wind en regen, alleen veel te warm, wel 15 graden! Vanmorgen stonden ineens onze tandartsen weer voor onze neus. Saffier verslikte zich meteen van schrik toen hij ze zag, maar stond later te dansen in zijn stal van blijdschap. Hij hoorde namelijk zeggen dat op de foto\'s niets ernstig te zien was geweest en dat er voorlopig geen reden was om verder iets te doen. Dat klopte ook, want de laatste tijd had hij weer normaal gegeten en gelukkig hadden ze dat allang gezien.
Pagina: «  465  |  466  |  467  |  468  |  469  |  470  |  471  |  472  |  473  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement