Het Dagboek

maandag 9 oktober 2017

Meestal droog en zo'n 13 graden.
Ik ben Obiku en ik woon in de nieuwe stal helemaal achteraan rechts met ook een mooi uitzicht op de weg en de buitenbak.
Vanavond was er weer spektakel in de kantine. Dit keer geen theorie buitenrijden, maar theorie mensen weer levend maken en brandjes leren blussenZe noemen het BHV, oftewel bedrijfshulpverlening.Ieder bedrijf schijnt minstens twee van deze getrainde mensen te moeten hebben, maar ik geloof, dat ze hier niet goed kunnen tellen. Ik zag tenminste minstens 10 van onze directiemensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen over de vloer van de kantine dweilen, zogenaamd ziek, om dan weer gereanimeerd te worden door steeds weer anderen.Nou ja, hoe meer je leert hoe beter. En dan maar hopen , dat ze die kennis nooit nodig zullen hebben.

Zondag 8 oktober 2017

Bewolkt, maar meestal droog.

Plein

Zaterdag 7 oktober 2017

Hele dag druilerig.
"s Middags was een dressuurwedstrijd.Altijd gezellig en leuk om te proberen de blitz te maken.Ik wordt helaas voor dit soort wedstrijden niet zo vaak uitgekozen. Waarschijnlijk, omdat ik nog altijd wat moeite met de galop heb.Dat is natuurlijk niet zo gek als je eerst als draver voor zo'n tweewielig karretje geleerd hebt, dat je wel zo hard mogelijk moet draven, maar absoluut niet mag galoperen. Ik doe erg mijn best om het alsnog te leren, maar het is nog niet piko bello voor elkaar. Dat geef ik onmiddellijk toe. Maar oefening baart kunst zeggen ze altijd, dus dat zal hier ook wel voor op gaan.

Vrijdag 6 oktober 2017

Zwaar bewolkt en af en toe regen
Je kunt aan alles merken, dat de jaarlijkse crosswedstrijd in zicht komt. Vanmorgen verscheen er een groot machineding en dat heeft de beginplek van de start opgeruimd. Het is mooi geworden zag ik vanuit de achterste paddock.Nu is er opeens genoeg ruimte om met meer dan 1 tegelijk van start te gaan. Steeds meer mensen vinden het kennelijk gezellig om met een groepje tegelijk te crossen en daar kun je dan beter rekening mee houden.

Donderdag 5 oktober 2017

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Vandaag reed de dierenartsauto het plein op. Ik vond dat vreemd, want ik had niet gehoord dat iemand van ons ziek is.En dat klopte ook.Het bleek, dat Tommy, Marnix en Fauna een influenze/tetanusvaccinatie moesten hebben, omdat ze die om de een of andere reden nog niet hadden gehad.Toen Tommy  in de gaten kreeg wat hem boven het hoofd hing was hij "not amused", maar toen had hij de prik al te pakken, zodat hij geen tijd had om zich verder op te winden. En dan is het ook maar gebeurd. Klaar is klaar.

Woensdag 4 oktober 2017

En vanavond was er weer spektakel. Nu in de binnenbak. Ze schijnen dat obstakeltreining te noemen en het hoort bij de opleiding voor het ruiterbewijs.Nou, je moet het maar leuk vinden. Over een knisperend zeiltje lopen (let wel...echt er bovenop stappen in plaats van er overheen te springen),dwars door slierten heen lopen, die aan een boog hangen enz. enz. Ik kom geregeld in het bos, maar ik heb daar echt nog nooit zo'n sliertending gezien, waar ik dan doorheen zou moeten lopen. Ik snap er dan ook niets van wat dat te maken heeft met het leren van verantwoord een buitenrit te kunnen maken. Maar dat zal wel weer aan mij liggen. Dom geboren en nooit wat bijgeleerd zullen we maar zeggen.

Obstakel training

Dinsdag 3 oktober 2017

Af en toe regen en 16 graden.
Gisterenavond liep ik in de les en zag, dat de kantine vol liep met mensen. BB wist te vertellen, dat ze theorieles hadden, omdat ze na certificaat 1 en 2 nu ook certificaat 3 van het ruiterbewijs wilden halen. En daarvoor moeten dus de leerboeken weer open.

Maandag 2 oktober 2017

!8 graden, bepaald nog geen herfstweer.
Mijn naam is Watsildit, maar ze noemen me allemaal Sil en dat is wel zo gemakkelijk. Ik woon in een silostal naast Aris en het brokkenhok. Aan de andere kant daarvan staan Match en Tommy.
Er is vandaag weer een spoedcursusmens gearriveerd. Dit keer een, die paarden tot nu toe alleen uit de verte heeft gezien, laat staan er op gezeten te hebben.Maar daar gaan ze hier wel wat aan veranderen. Let maar eens op.

zondag 1 oktober 2017

Zoveel regen als er gisteren is gevallen ,  zoveel zon is er vandaag.
Onze mensen en vrijwilligershulpmensen zijn begonnen met de voorbereidingen van de cross, die ,zoals gewoonlijk, het laatste weekend van oktober wordt gehouden. Dat is altijd een heleboel werk, maar het houdt ze mooi van de straat. Toch...
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Cross Bouw Cross Bouw

Zaterdag 30 september 2017

De hele dag regen. Soms hard soms zacht, maar helaas altijd nat.
Inmiddels hebben Dikkie Dik en Lisa gezelschap gekregen van Otis en Gemma, de gepensioneerde hulphonden, die normaal bij Enide en Jeroen wonen. Die zijn met vakantie in een vliegdoos, dus de honden mochten niet mee. De meningen over dit  bezoek zijn nogal verdeeld.Lisa vindt het bere gezellig en Dikkie vindt, dat hij nu wel erg veel honden in zijn territorium moet dulden. Hij heeft maar meteen de lekkerste hondenmand ingepikt als doekje voor het bloeden. Ik hoorde hem wel zeggen, dat hij het die paar weken wel uit zou houden en dat dan, als die mensen hun honden weer ophalen, ze meteen dat kleine mormel Lisa ook mee zouden kunnen nemen.Maar daar geef ik hem niet veel kans voor, helemaal geen kans zelfs. En dat is maar goed ook, want wij vinden Lisa allemaal leuk.

Pagina: «  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement