Het Dagboek

Zaterdag 27 juli 2019

Zon, 32 graden, beetje wind.
Ook voor vandaag zijn weer alle gewone lessen afgezegd.Het is nog steeds te warm om normaal les te kunnen geven. Maar iedereen mag later inhalen, dus niemand heeft iets om te klagen.

Vrijdag 26 juli 2019

 Zon, weinig wind en opnieuw 's middags 39 graden
Vanmorgen mochten de kinderen zelf uitkiezen wat ze wilden doen, 's Middags komen de ouders plus aanhang hen ophalen. Normaal hebben de kinderen dan iets bedacht om te laten zien wat ze hebben geleerd, maar gedwongen door de temperatuur werden er nu ter demonstratie dingen gedaan waar zowel wij als ook de rijkinderen  niet te moe en te warm van werden zoals Annemarie Koekoek en het rijden van figuren onder en tussen de zelf gemaakte regen (lees:de sproeiers in de binnenbak) door. En dat vonden we allemaal hartstikke lekker fris.Je moet tenslotte roeien met de riemen, die je hebt.
En zo is er weer een einde gekomen aan het allerwarmste ponykamp ooit, waar door het improvisatietalent van de kampleiding toch een echt ponykamp van is gemaakt. Applaus !

Donderdag 25 juli 2019

Zin. 39 graden.

Vanmorgen vroeg zijn we allemaal op buitenrit geweest. Wel niet zo lang als anders en ook langzamer dan normaal, maar iets is beter dan niets . Het is het belangrijkste dat mens en dier gezond blijven en op deze manier heeft toch iedereen nog een rondje bos kunnen doen zonder in de problemen te raken.
'sMiddags lokte het zwembad weer en 's avonds was het ,zo te zien,gezellig bij het kampvuur.

Woensdag 24 juli 2019

Zon ,weinig wind en 38 graden .
We hebben vanmorgen  vroeg gewerkt zonder zadel en zonder hoofdstel.Is weer eens iets anders. De kinderen moesten zien te blijven zitten op onze blote rug en ons te besturen met alleen een touw om de hals. Ze schijnen dat een neckrobe te noemen. Was best wel lachen hoor. Maar na een tijdje wennen ging het best wel goed.In ieder geval veel beter dan je zou verwachten.
's Middags gingen ze naar het dorp. Dit keer niet te voet , zoals de 45 jaar hiervoor, maar ze werden met mensenrolhokken gebracht. Dit natuurlijk omdat het een beetje warm was.
Toen ze weer terug waren volgde de fotoshoot. Die arme Valeri werd helemaal vol geverfd voor de gelegenheid. Maar ze kon er niet mee zitten zei ze. Want het spul werd er later met koel water weer af gewassen en dat was een meevaller.
Veel later gingen ze op hun eigen benen het erf af en ik hoorde  dat ze een soort spooktocht hadden.

beschilderen Valerie


Dinsdag 23 juli 2019

De temperatuur is jammer genoeg van lekker warm via erg warm gestegen tot snoeiheet.Meer dan 33 graden.
Vanmorgen hebben de kampkinderen eerst de hooinetten van hun verzorgpaard/pony gevuld en daarna hadden ze springles. Dat kon nog net , omdat het dak van de binnenbak de hele ochtend in de schaduw ligt en het daar dus dan nog niet te warm was,
Maar niemand vond het erg om 'smiddags naar het zwembad te gaan. Wij hadden allemaal verder de hele dag vrij, want alle avondlessen zijn afgezegd. Te warm...
Voor de kampkinderen had de kampleiding 's avonds iets anders in petto. Ruiterfitness noemen ze het. Het komt erop neer dat ze zitten te wiebelen op grote ballen en andere oefeningen doen. Op Ko Bus wordt de houding bekeken en gecorrigeert. Best nuttig vind ik. In verband met de temperatuur werd de rest van de oefeningen vervangen door een modderrace. Je wilt niet weten hoe ze er uit kwamen te zien.Maar het was lekker fris ebn ze hadden grote lol.

ruiter fitness

Maandag 22 juli 2019

Droog,licht bewolkt, 25 graden.
Hallo, hallo. Daar ben ik weer. Toet is de naam. Ik woon tegenwoordig weer eens in een box bij de binnenbak naast...je raadt het nooit,Tommy. Het bijrijdersmens van Tommy dacht, dat het hier misschien een beetje minder warm zou zijn dan in zijn eigen stal. En weet je wat het gekke is ? Tommy is groot en nu valt pas op, dat die box ook groot is. Net zoveel ruimte als in zijn eigen stal zegt Tommy en weer eens een ander uitzicht. Dat is nu dus een tevreden paard. Bovendien speelt hij met verve scheidsrechter tussen mij en Amber. Dus het is hier nog eens lekker rustig ook hoorde ik een van onze mensen verheugd zeggen. Nou ja....
Inmiddels zijn de deelnemers van het tweede ponykamp ook gearriveerd en maken we ons allemaal op voor weer een leuke week.

Zondag 21 juli 2019

Licht bewolkt, beetje wind, 23 graden.
Toen ik vanmorgen even naar buiten keek zag ik, dat twee van onze vrijwilligershulpmensen een originele manier hadden bedacht om twee kruiwagens, die leeg van de mestplaat kwamen naar de volgende boxen, die uitgemest moesten worden, te brengen. Waarom zou je het tenslotte gemakkelijk doen als het moeillijk ook kan...
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Kruiwagen transport

Zaterdag 20 juli 2019

Wisselend bewolkt en niet te warm.
Een paar dagen geleden reed er een vrachtrolhok het erf op en weten jullie wat daar stukje bij beetje werd uit gehaald ? De nieuwe hindernis, die ter gelegenheid van het 45jarig bestaan door heel veel mensen,die hier rijden is beloofd. Leuk he ..!Op de dag van het feest hadden onze mensen al een heel grote felicitatiekaart gekregen met een plaatje van een mooie hindernis erop en een heleboel namen er op. Maar wat het voermens even was ontgaan was, dat die leuke kaart niet het echte cadeau was. Echt een heel leuke verrassing !

nieuwe hindernis

Vrijdag 19 juli 2019

Zon, droog, zo'n 25 graden.
Alweer de laatste dag van de eerste groep. 's Morgens hebben ze geoefend voor dat wat ze vanmiddag aan de ouders wilden laten zien.
En nu weten we lekker ook waar Amber iedere dag zo druk mee is geweest. Ze hebben hem gevraagd om de teksten te schrijven voor het dagboekje van de kampweek, dat alle deelnemers mee naar huis mogen nemen. Daarin schrijft hij wat ze zoal hebben uitgespookt compleet met foto's van iedereen. De kinderen waren blij met deze leuke herinnering en Amber was trots. Goed gedaan. Eerlijk is eerlijk.

Donderdag 18 juli 2019

Droog zonnig, weinig wind en niet te warm.
De kampkinderen hebben 's morgens allemaal een buitenrit gemaakt en ik mocht ook mee.Leuk...
's Middags werden er allemaal spelletjes gedaan met de pony's, ritjes met het rijtuig en voltigeren. En 's avonds bonte avond bij het kampvuur.

ponykamp

Pagina: «  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement