Het Dagboek

Dinsdag 29 juni 2021

Zwaar bewolkt, 18 graden.
Ik hoorde vanmorgen het voermens tegen iemand anders zeggen, dat ze niet snapt hoe het komt, dat wij 's morgens meteen verheugd beginnen te hinniken als zij uit haar huis komt en de deel opstapt, waar onze voerkruiwagen staat. Volgens haar kunnen we dat niet zien en ook niet horen. En daar heeft ze helemaal gelijk in. Maar we weten het gewoon. Ze noemen het telepathie en vinden dat iets bijzonders. Voor ons is dat heel gewoon. Wij communiceren al eeuwen op deze manier.

Maandag 28 juni 2021

Wisselend bewolkt, 20 graden.
Hallo, ik ben Pjotr, maar meestal noemen ze me Piet. Ook goed. Ik luister overal naar.
Ik woon al zo'n 23 jaar in de grote stal, eerste links als je van buiten komt. Naast mij woont mijn grote vriend Bill en tegenover miji staan Armando en Match. Inmiddels ben ik al best redelijk bejaard voor een paard .Je schijnt het aantal jaren, dat een paard oud is te moeten vermenigvuldigen met 4 en dan krijg je ongeveer de vergelijkbare leeftijd van een mens. Nou, reken maar uit dan. 26 keer 4 = 104. Ik ben dus nu 104 jaar oud. Maar ik voel me niet zo hoor.Mijn mens kan met mij nog alle kanten op. Of het nu gaat om een lesje in de bak of een ritje door het bos. Ik draai er mijn hoef niet voor om. En ik heb nog nooit een mens van die leeftijd hier op zijn eigen voeten voorbij zien komen, Zelfs niet met een rollator met raketaandrijving.

Zondag 27 juni 2021

Veel zon, beetje wind, 26 graden.
De spoedcursusmensen hebben vandaag hun weekje paardenvakantie afgesloten met een buitenrit. Match, Bobby en Toet mochten mee en die vertelden, dat het hartstikke goed was gegaan. Ze hadden allemaal genoten. En daar doe je het voor...
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Buitenrit

Zaterdag 26 juni 2021

Licht bewolkt, 25 graden en droog.
Op het terras bij de kantine zat een groepje mensen taart te eten. En opeens begonnen ze allemaal te zingen. Lang zal ze leven of zoiets. Pjotr zei , dar er waarschijnlijk weer eens iemand jarig was. En hij had gelijk. Dit keer was het voermens aan de beurt. Voor de 82e keer hoorde ik Op naar de 83e keer zullen we dan maar zeggen. Ze hebben natuurlijk niet voor niets "lang zal ze leven" gezongen.

Verjaardag

Vrijdag 25 juni 2021

Zwaar bewolkt en zo'n 20 graden
.Dikkie Dik en hondje Lisa (niet te verwarren met hulpmens Lisa) wilden allebei graag naar binnen, maar het lukte niet erg. Uiteindelijk hebben ze samen de wacht betrokken bij de ingang van de grote stal, die ook naar het woonhuis van hun mensen voert. Uiteraard op gepaste afstand . Dikkie Dik heeft namelijk een gruwelijke hekel aan honden. Iedere hond, die hier voor het eerst op het erf komt en vriendelijk wil gaan kennismaken krijgt de kous, in dit geval letterlijk een krijsende Dikkie Dik, op zijn kop en blijft verder maar een flink eind uit de buurt. Wat natuurlijk precies de bedoeling is.
Maar toen Lisa in beeld kwam, die nota bene ook nog een eigen mandje kreeg in zijn woonkamer, heeft hij het er behoorlijk moeilijk mee gehad om dat te accepteren.Maar ze hebben het samen netjes opgelost.Ze maken geen ruzie, blijven uit elkaars vaarwater en Lisa vind het goed, dat Dikkie Dik geregeld in haar mandje ligt te slapen.
Ze wachten nu totdat er een van hun mensen naar binnen gaat en scheuren er dan gezamelijk achteraan. Opgelost

Lisa en Dikkie Dik

Donderdag 24 juni 2021

Zwaar bewolkt, maar het bleef droog. 20 graden.
Het zitbankje bij de buitenbak kon je door de buitensporige groei van alles wat groen is geworden door de overvloedige regenval, bijna niet meer zien. Zo hoog stonden de brandnetels en ander onkruid er onder en er omheen.Maar daar is nu korte metten mee gemaakt , want Hans heeft alle troep weggemaaid en nu kunnen de mensen er weer lekker op zitten.Zo langzamerhand wordt het hier weer een net bedrijf, waar het meeste storende onkruid een kopje kleiner is gemaakt.

Bankje Bankje

Woensdag 23 juni 2021

Wisselend bewolkt, beetje winde.
Inmiddels is het mij opgevallen, dat er hier iedere dag twee rijmensen lopen, die ik nog nooit had gezien. Ik hoorde, dat het een moeder met een dochter zijn, die aan de andere kant van het land wonen. De dochter heeft een tussenweek vakantie van school en dit was de ideale gelegenheid voor een weekje paardrijvakantie met zijn tweetjes.Ze rijden een paar keer per dag en doen ook nog een heleboel andere dingen, zoals ons naar weiden en paddocks brengen, leren stallen uitmesten, hooinetten vullen enz. enz. Toet vertelde, dat het rijkind met haar had leren longeren en dat dat heel goed ging.Ik denk wel, dat ze na een weekje veel rijden en ook gewoon meelopen veel dingen over ons snel hebben kunnen leren. Ze noemen het spoedcursus en dat is het ook.

Toet ad lange longe

Dinsdag 22 juni 2021

Zwaar bewolkt, maar meestal droog en dat was een hele vooruitgang vergeleken met gisteren.18 graden.
De gemeentemensen hadden toch beloofd om de steentjes van de weg te komen vegen zodra het geregend had? En ja hoor, ze hebben woord gehouden...Ze zijn vandaag uren bezig geweest om zoveel mogelijk los spul weg te zuigen. Normaal schijnen ze dat pas heel veel later te doen. Onze mensen zijn er best blij mee..Niet, dat het weer net zo vlak is als eerst, maar beter zal het niet worden. Ze hebben hun best gedaan en we zullen het ermee moeten doen.

veegauto

Maandag 21 juni 2021

De hele dag regen en nog behoorlijk fris ook. Niet meer dan 14 graden.
Ik heet Liddesdale Gothic Crown en ben een Welsh Cob .Ze noemen me hier trouwens Sjors . Dat spreekt iets makkelijker uit en ik was er gauw aan gewend. Ik woon hier nog niet zo lang. Ik kom uit Schotland en dat is een eind weg aan de andere kant van een heel groot stuk water.Ik ben opgegroeid in een kudde, die los liep in de bergen.Toen ik 4 jaar was hebben ze me gevangen en hebben me een paar werkjes geleerd en toen ben ik verkocht aan een paardenhandelsmens uit dit land.
Om hier te komen moest ik met een heleboel anderen op een grote vaardoos en wiebelen, dat dat deed.Het waaide namelijk best heel hard tijdens onze overtocht. Maar we zijn heelhuids overgekomen.
Al gauw stonden de mensen van hier daar op de stoep en hebben meteen gezegd, dat ze mij wel wilden hebben. Ik had natuurlijk bij het proefrijden mijn beste beentje voor gezet, want het leken me wel aardige mensen.Het paardenhandelsmens heeft me zelf hier gebracht en heeft gezegd, dat ik wel een week op proef mocht.Dat is toch wel heel aardig en een blijk van vertrouwen.Maar ik dacht meteen, dat ik er wel voor zou zorgen, dat ze me niet meer wilden missen. En ik geloof, dat dat gelukt is.

Zondag 20 juni 2021

Heerlijk weer, 22 graden en een fris windje.
Ik zag, dat vrijwilligershulpmensen het rijtuigje tevoorschijn haalden en Calimero ervoor spanden . De ponykampen komen er aan en er moet  weer geoefend worden na de winter. Ik was trouwens stik benieuwd hoe ze dachten van het terrein af te komen. Ze konden natuurlijk nog steeds de weg niet op en de uitgang via de allerachterste wei is ook te smal,

rijtuig

Maar je kunt niet zeggen ,dat ze hier niet vindingrijk zijn. Hans heeft de omheining aan de andere kant van het terrein helemaal achter in de springwei zo veranderd, dat het open kan. Als je daar er uit gaat kun je de steentjes op onze weg net mis houden en die uitgang is breed genoeg voor het rijtuigje.Alweer opgelost.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjors.

hek

Pagina: «  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement