Het Dagboek

Vrijdag 8 juni 2007

Zon, 30 graden ,broeierig en volgens het weerbericht erg slecht weer in aantocht. Zwaar onweer, hagel, windstoten. Gelukkig had Theo de grote deur van de binnenbak klaar, 's Avonds hebben Remco, vader Gerrit en een behulpzame vader van een van de leskinderen het gevaarte op zijn plaats gebracht. Dat was een hele opluchting met het slechte weer op komst.
Buitendeuren binnenbak
Dat slechte weer is trouwens niet gekomen.Toen het puntje bij het paaltje kwam is het weer precies onder en boven langs Holten gegaan. Boffen toch !
Sanny bofte ook. Ze had nog veel winterhaar en dat is niet fijn als het zo warm is. Daarom is ze voor het eerst van haar leven geschoren. Ze heeft altijd beweerd,dat scheren voor haar niet hoefde.Veel te eng zo'n ratelend ding over je hele lijf. Maar ze hadden haar meteen goed in de houdgreep en toen ze begreep,dat het geen zeer deed berustte ze maar. Sanny geschorenEn blij,dat ze nu is ! ! !.Het is heerlijk fris en ze krijgt voortdurend complimentjes,al bedoelen de mensen dat soms in eerste instantie niet eens zo. B.v. Sanny loopt op het plein uit te stappen na een les,komt een leerling voor een volgende les aan,ziet Sanny en zegt " Goh..wat een leuke pony ! Is die nieuw ? Of het kind,dat staat voor de stal van Sanny met Sanny er gewoon in en zegt " ik moet op Sanny,maar ik kan haar nergens vinden "Zijn dat nu leuke complimenten of niet ?

Donderdag 7 Juni 2007

Hele dag zon. 30 graden. Pas later in de avond werd het fijn weer.Maar het werk gaat gewoon door zowel voor de mensen als voor ons. Ze passen alles wel aan. Er worden veel afstaprondjes naar buiten gemaakt en waterspelletjes zijn bij de jeugd populair

Woensdag 6 Juni 2007

Eerst bewolkt,later zon. Gelukkig maar,want ik hoorde,dat de boer,die voor ons de grote balen voordroogkuil maakt vanmiddag gaat hooien. Het is toch ieder jaar weer spannend hoe de smaak van de winterhap zal uitvallen en dat zal dit keer wel goed komen dus. Er is geen drup regen in gekomen en dat is het lekkerste
's Middags kwamen er groepjes kinderen met een paar grote mensen erbij om te roefelen. Ooit van gehoord ? Nou ,ik niet.Weet je wat dat is ? Kinderen uit groep 8 mochten bij allerlei bedrijven achter de schermen gaan kijken. Hoe de bakker brood bakt en de dierenarts dieren behandelt enz. enz. Bij ons kwamen ze kijken wat wij zoal uitvoeren, hoe we wonen en zo. Aan het eind mochten ze allemaal een rondje om de boom op Dunja,want die is dan meestal de pineut. Niet dat ze dat erg vindt,want het is echt een makkie en de kinderen vinden het altijd heel erg leuk.
Rondleiding kinderen groep 8

Dinsdag 5 Juni 2007

Bewolkt,niet koud,net goed
Gisteravond hebben ze me uit de les gehaald. Had ik toch ineens een zeer been.Ik liep helemaal niet lekker. Gelukkig zagen ze het meteen en mocht ik weer naar stal. Of ik heb me verstapt of ik heb ook een ontsteking in mijn voet.Ze denken hier het eerste,want een ontsteking zou veel meer zeer doen zeggen ze. Zelf weet ik het eigenlijk niet,maar ik hoop hoe dan ook,dat het gauw over is,want ik hou er niet van om aan de kant te moeten staan.
Wij hoorden,dat in de grote stal Donna een stomme streek heeft uitgehaald.Sandra was bezig om haar haar peesbeschermers aan te doen en Sanneke stond erbij te praten. Toen waren opeens Sannekes neus en Donnas neus op dezelfde plek.Aangezien Sannekes neus niet zo groot en vooral niet zo hard is als Donnas neus is Sannekes neus daar niet beter van geworden. Ze dachten het te horen knappen en het bloedde nogal,dus hup in de auto naar de dokter.Gelukkig bleek alles nog heel te zijn en dat pleister stond Sanneke ook goed zei Donna. Die probeert ook altijd stommiteieten goed te praten.

Maandag 4 Juni 2007

Hallo, hallo, hier is Kleo. Dat rijmt ! Het is zonnig en zo'n 20 graden. Helemaal geweldig, we boffen maar.Moet je opletten. Het duurt vast niet meer zo lang en dan gaan ze weer roepen,dat alles zo droog wordt en dat er nodig regen moet komen.Gelukkig is het gras in onze weilanden zo lang dat het voorlopig nog wel vocht vasthoudt en dus nog steeds heel erg lekker is.
Theo is druk bezig om de tweede grote deur van de binnenbak te renoveren. Het was hout,dat aan het verrotten was en nu wordt het damwand. Ook mooi en het blijft langer goed hopen ze. In ieder geval staat de bak een aantal dagen open en dan is goed weer wel erg prettig.Theo in de werkplaats

Zondag 3 Juni 2007

Bewolkt maar droog en niet koud.
\'s morgens kwamen er opeens een heleboel autos aanrijden en er kwamen een heleboel mensen en honden uit.Weer eens wat anders. Bleek,dat ze eerst gingen wandelen met die honden en daarna lekker brunchen in de kantine. Dat was dus georganiseerd door de recreantenclub. Best leuk,maar wij vinden het eigenlijk leuker als we ook meemogen,zoals bij de Holterbergrit in het najaar. Nou ja,het kan niet alle dagen feest zijn.
Ik mocht wel meedoen met het oefenen voor de zitcompetitie. Weet je wat er gebeurde? Ik had niet zoveel zin vandaag en ging lekker mijn eigen ding doen. Iedere keer de andere kant uit lopen en zo.Dat liep niet zo goed af. Voordat ik het wist hadden ze Dunja opgezadeld en mij weer op stal gezet. dat was dus helemaal niet mijn bedoeling. Ik wilde alleen maar wat lol trappen.Daar hadden ze even geen zin in en geen tijd voor riepen ze en weg was Okki. Af door de zijdeur.Pech gehad.De volgende keer ga ik dat toch anders doen.
De week is om en ik geef de pen aan Kleo

Zaterdag 2 juni 2007

Mooi weer,het lijkt wel zomer.
Herman was er weer om een heleboel ijzers van ons te vervangen. Ditmaal was Michel er ook bij,dus dat schoot mooi op Milena was met Sonja en Dick vertrokken in het grote rolhok en het duurde heel lang eer ze terug kwamen.Het was al avond.Ze rolden allemaal moe maar voldaan de wagen uit."Wij zijn naar Duitsland geweest en daar hebben we meegedaan aan een westernwedstrijd "zei Milena. Lekker hard scheuren, plotseling stoppen en keihard de andere kant uit rennen, als een tol ronddraaien, dat werk. Gaaf joh !!! Prijzen Sonja en DickIk moest wel een beetje voorzichtig zijn,want Sonja's arm is natuurlijk nog lang niet echt beter. Sonja zelf heeft nergens wat bij en er moet toch iemand zijn verstand bij houden. Maar het is allemaal heel goed gelukt. Sonja is nog heel en we hebben met het team een heeeeele grote beker gewonnen. Kijk maar bij nieuws,daar staat een heel verslag. We hebben   Milena allemaal gefeliciteerd. Knap werk!
Hooi

Vrijdag 1 juni 2007

Heel mooi weer. Zonnig en niet te warm. De eerste leg van de zwaluwen is aan het uitvliegen. Leuk gezicht al die kleine vogeltjes,die nog niet zo goed stuur kunnen houden. ZwaluwtjesToch vliegen ze nooit tegen ons aan hoe klein ze ook zijn.
Met Zazou gaat het alweer een stuk beter, je kunt al bijna niet meer zien,dat ze een zere voet heeft. Gelukkig maar.

Donderdg 31 Mei 2007

Regenachtig,later droog
Niets bijzonders te vertellen vandaag,behalve dat er erg weinig antwoorden zijn gekomen op onze tweede vraag van vier . Willen jullie geen gratis rijles winnen dan ???De enige manier is om gewoon antwoord te geven. Zo moeilijk is dat toch niet ? Nou ja, we zien het wel.

Woensdag 30 Mei 2007

Rustig weer,droog,geen zon .
Inmiddels had Zazou een heel zere voet gekregen. Hij liep zowat op drie benen. Gek genoeg waren ze er hier blij mee,dat het zo duidelijk zo erg zeer deed.Ik vond,dat dat vreemd en erg onaardig was,maar later begreep ik de reactie veel beter.Het schijnt,dat zo\'n plotselinge erge kreupelheid meestal komt door een hoefontsteking, die door een goede hoefsmid snel verholpen kan worden. Dan is de patient binnen een paar dagen weer helemaal genezen. Alle andere soorten van kreupelheid duren veel langer. Kijk maar naar Bento. Dus vandaar de vreugde. Blijft natuurlijk wel het probleem om een smid te vinden,die meteen wil komen. Zazou is niet kleinzerig,maar dit deed toch wel behoorlijk pijn. Leonardo zei "maak je maar niet naar, je zult zien,dat Herman gauw komt.""Herman heeft woensdag zijn vrije dag "zei Olleke, "straks zit hij ergens aan het strand en hoort helemaal niets."Dat is toch altijd zo\'n pessimist,die fjord. En ze had weer eens een keer helemaal ongelijk, want wie stapte er al gauw onze stal binnen? Juist ja, onze Herman. Wat was Zazou blij om hem te zien.Toen het mes in zijn voet ging spoot de rommel eruit en was de pijn meteen een stuk minder. Fijn! Ook fijn was,dat mijn ijzer ook even werd vastgezet,zodat ik weer overal aan mee kon doen.Ik heb er nu een keer een grote hekel aan om te moeten niksen.
Pagina: «  471  |  472  |  473  |  474  |  475  |  476  |  477  |  478  |  479  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement