Het Dagboek

Vrijdag 13 oktober 2006

Mooi weer, nog steeds warm. Ik denk dat de laatste 5 zwaluwen (pa, ma plus drie jonge) nu echt vertrokken zijn. We hebben ze allemaal een doede reis gewenst en hopelijk tot volgend jaar.
zwaluwtjes

Vader Gerrit heeft laatst bij ons allemaal hier bij de bak zelfdrinkers gemaakt. Best gemakkelijk hoor, daar wil ik niets van zeggen. Hoeven ze niet meer te slepen met al die emmers. Alleen de kleur van die dingen is werkelijk afschuwelijk. Niet beschaafd zwart of zo maar gifgroen. Niet om aan te zien. En ze zeiden ook nog dat dit de allermooiste zelfdrinkers waren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel 14 dagen niet heb durven drinken. Maf he? Kwamen ze toch nog geregeld met een emmer langs. Maar ik zag alle anderen probleemloos drinken en nu durf ik wel hoor. Fijne zelfdrinkers al zeg ik het zelf. Ongelijk bekennen is ook een kunst.

Donderdag 12 oktober 2006

Mooi weer, fijn. Ik hoorde van iemand die langsliep, dat het rolhok moest worden buitengezet omdat Saffier naar de kliniek moest. Saffier had mij verteld dat hij hoopte dat de mensen het zouden vergeten, want ze hebben het al heel druk met de cross, maar niks hoor. Hij was aan de beurt. Na een hele poos kwam hij terug, nog helemaal suf van de verdoving. Heel boos, omdat hij ook nog niet eens een lunch kreeg. Dat mocht niet zeiden ze, omdat zijn darmen ook vertraagd waren door de verdoving. Zou hij koliek kunnen krijgen. Mooie boel. Ze hadden een heleboel foto's gemaakt en die gingen nu naar onze eigen tandarts en dan gaat die bedenken hoe het probleem opgelost moet worden. Wordt vervolgd.

Woensdag 11 oktober 2006

De hele dag stralend weer. Heerlijk. Lekker buiten gelopen ,fijn gewerkt met de kinderen s'middags (Twingo is niet meer stout ) en s'avonds begon weer de eerste van 10 lessen van de hondenschool. Allemaal nieuwe puppies, beetje bang, beetje stoer en allemaal heel opgewonden. Toch leuk spul.

Dinsdag 10 oktober 2006

Het weerbericht zei, dat het een stralende dag zou worden. Nou, mooi niet dus. Veel regen. s'Middags zouden Burgemeester en wethouders en nog wat mensen ( wijkagent, gewone agent enz.) langs komen op de fiets. Ze gingen allerlei dingen in het buitengebied bekijken en zouden bij ons koffie komen drinken. Dus tegen half 4 stonden de mensen te wachten op een stoere kletsnatte groep fietsers, niets te zien. Raad eens wat er uiteindelijk de hoek om kwam? Juist ja, een keurig busje vol geladen met notabelen. Ze waren wel op de fiets begonnen, maar halverweg hebben ze gauw een busje gecharterd. Want ze werden nat. Nou ja, mensen zijn nu eenmaal niet zo weerbestendig als wij met al die mooie kleren aan. Ze hebben ons en onze stallen allemaal goed bekeken en vonden dat wij op een heel gezellig goed onderhouden bedrijf woonden. Nou, dat vinden we zelf ook ,dus daar zijn we het dan alvast over eens.

Maandag 9 oktober 2006

Hallo, ik ben Dunja. Eerst   het weerbericht. Meer regen dan droog. Niet koud. De eerste ploeg (waaronder ik) is nog wel de wei ingegaan. Later werd het zo week, dat de rest alleen zandpaddocks heeft gezien. Sanneke heeft vandaag Olleke geschoren. Er kwam gigantisch veel haar af. Melany mocht ook een stukje doen. Het was toch moeilijker dan ze dacht. De dames zaten allebei onder de haren.  Het is wel heel mooi geworden vonden ze. Olleke was het er niet mee eens. Al die haren eraf is wel heerlijk luchtig, zei ze maar je loopt als pony toch behoorlijk voor aap met een klaverblad op je bil. Nou ja daar kun je verschillend over denken. Ze laten bij mij altijd een hartje zitten en ik vind dat wel leuk. Smaken verschillen.

Zondag 8 oktober 2006

Vandaag droog, veel wolken, geen wind. De Dikke en Vosje zijn weer naar huis. Fons en Marion kwamen uitgerust enthousiast over hun vakantie terug. Hun eerste werk is dan altijd hun paardjes weer ophalen. De Dikke was blinkend wit, want Erna en Maarten hadden hem nog gauw gewassen. Hij vindt dat altijd helemaal niets en ik hoorde hem zachtjes tegen Vosje zeggen 'als ze even niet kijken ga ik gauw in wat drollen liggen rollen'. 'Dat ze nu nog niet weten dat wij schimmels er niet van houden om er zo opzichtig uit te zien'. 'Helemaal mee eens' hoorde ik mijn buurman Flip zeggen, die net klaar was met zijn hoofd lekker bruin te maken. Ik snap echt niet waar die schimmels moeilijk over doen. We lopen niet meer in de vrije natuur en leeuwen zijn er ook niet, dus camoufleren hoeft niet meer. Maar ja, ik ben heel donkerbruin van mezelf, dus ik heb nergens last van. De week is weer om en ik geef de pen door aan Dunja.

Zaterdag 7 oktober 2006

De zon scheen. Prima weer.
5 minuten later; het hagelde en bliksemde. 5 Minuten later de zon enz enz.
Dus geen wei vandaag. Wel zandpaddocks gelukkig. We kunnen wel tegen een stootje. s' Middags kwam Herman de Jong, onze hoefsmid.
Herman op de spuitplaats Herman op de spuitplaats
Dan is de spuitplaats de hele tijd bezet en stinken dat die man doet. Maar ja we zijn toch heel blij met hem, want we staan allemaal netjes op onze voeten. Bovendien als één van ons tussentijds een ijzer verliest of een hoefzweer heeft of zo, staat hij altijd heel snel voor de deur om ons te helpen en dat is toch wel heel erg fijn!

Vrijdag 6 oktober 2006

Zelfde weer als gisteren. Nu was Janet er 's morgens niet. Moest met haar paard naar de dierenarts. Gelukkig kon Thessa inspringen en Melany was er ook. Die komt dus iedere maandag en vrijdag. Ik moet zeggen, dat ze al aardig is ingeburgerd. Ze weet tenminste al hoe we heten. Hoewel... vanmorgen kwam ze voorzichtig vragen, wie er eigenlijk in de eerste zandpaddock had gestaan. Toen ze hoorde, dat dat Pjotr was verdween ze heel snel om Pjotr uit Milena's stal te halen en in zijn eigen stal te zetten. Nu is het ook niet gemakkelijk om als nieuweling 2 fjorden uit elkaar te houden en vooral zulke mooie fjorden roept Pjotr uit zijn hoek. Hij was trouwens best blij, dat hij weer in zijn eigen stal mocht. Niet dat het in de varkensstal (waar de afgelopen 32 jaar geen varken in heeft gestaan, maar die nog steeds zo genoemd wordt) niet goed toeven is, maar ook als paard raak je gewend aan je eigen buurtjes. En zo is het maar net.

Donderdag 5 oktober 2006

Veel wind, beetje regen, niet koud. Marjan is er niet. Ze is met vakantie. Eerst met het vliegtuig naar noord Spanje waar bekenden proberen hun brood te verdienen als hoefsmid. Dan kopen ze van hen een oude auto en rijden naar Portugal waar weer een andere bekende op een landgoed ook iets met paarden doet of gaat doen. Nou, ik hoop dat ze een leuke tijd heeft en dat die auto het niet begeeft op de terugweg, anders duurt het nog langer dat ze terugkomt. Het is daar in ieder geval nog zomer, ook wel lekker.

Woensdag 4 oktober 2006

Goed weer, lekker naar buiten. Dierendag vandaag had ik gehoord. Ze doen er niets aan, zeggen dat het hier elke dag dierendag is en dat is ook eigenlijk wel zo. Het is de laatste dagen een klereherrie boven onze hoofden. Ze zijn aan het zagen en boren, er komt geen eind aan. Ze zijn boven een kamer extra aan het maken voor de nieuwe baby. Ik zal blij zijn als ze klaar zijn.

Pagina: «  474  |  475  |  476  |  477  |  478  |  479  |  480  |  481


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement