Het Dagboek

Woensdag 9 Mei 2007

Regen bij bakken tegelijk als vanouds. Goed voor de wei zeggen ze nog steeds. Niet goed voor ons ,want we mogen er alweer niet in. Erg saai.
De zwaluwen zijn reuze druk. Ze maken de hele dag door giga veel lawaai. Soms denk ik,dat ik in een voliere woon in plaats van in een paardenstal. Het is wel heel fijn,dat ze alle vliegen wegvangen. Daar hebben wij dan mooi geen last meer van.

Dinsdag 8 Mei 2007

Regen,ook af en toe een beetje droog. We mochten weer een uurtje de wei in tussen de buien door. Het gras groeit vreselijk hard. We kunnen het haast niet aan eten en lekker,dat het is......
Ze hebben ook weer wormeitelling laten doen door een laboratorium. De uitslag was ,dat we nog steeds geen wormen hebben. We hoeven dus niet ontwormd te worden. Dat is mooi, want ik vind die pasta echt smerig smaken.

Maandag 7 Mei 2007

Orlando
Hallo, hallo Orlando hier. Regen , regen , regen. Aan een stuk door en nog koud ook. Dat is weer eens iets anders. Het is balen ,dat we nu niet in de wei mogen. Het is ook altijd wat. Er staan plassen in en dan lopen we alles kapot zeggen ze. Nou ja, het zal wel weer een keer beter worden.
Vanmorgen was Marielle er weer eens . Ze heeft Sanny, Pjotr en Khahendy behandeld. We hopen,dat Sanny haar staart wat beter zal kunnen gaan bewegen,maar het is heel twijfelachtig of dat gaat lukken.

Zondag 6 Mei 2007

Zonnig,droog,veel wind 18 graden.
Zazou was al heel vroeg weg in het rolhok. Ze was helemaal zenuwachtig, want ze ging voor de allereerste keer naar een groot concours.Sanneke had haar zaterdagavond al helemaal ingevochten. Ze zag er beeldschoon uit en zei,dat ze staande ging slapen,omdat ze bang was,dat anders haar vlechtjes onder het vlas zouden komen en dat heeft ze gedaan ook !! Ik hoorde,dat het allemaal heel goed was afgelopen,want de eerste twee winstpunten in de klasse B zijn binnen.Knap hoor, voor de eerste keer.Usher is ook naar hetzelfde concours geweest,maar die loopt al in de klasse L2 en die draait daar  geen hoef meer voor om. Hij had gewoon weer eens de eerste en tweede prijs. Goed gedaan hoor, gefeliciteerd alletwee.
De week is alweer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 5 Mei 2007

Zonnig,droog,ietsje minder wind, 20 graden.Het was heel druk met lessen. Ze hadden mij goed kunnen gebruiken al zeg ik het zelf. Wat gaat de tijd dan langzaam !
Over een paar weken schijnt er weer een dressuurwedstrijd te zijn. Ik hoorde een paar kinderen erover praten. Ze hadden het over de inschrijflijst,waar iedere keer een eerste,tweede en derde keus pony op moet worden ingevuld. Zei er een "Ik wil echt heeeeeeel erg graag op Twingo,dus ik heb drie keer Twingo ingevuld.". " Mooi dom " zei mijn buurvrouw Sanny tegen mij." Als er namelijk te veel kinderen op dezelfde pony willen wordt er eerlijk geloot en degenen,die dan niet op die pony kunnen hebben een heel goede kans om dan  wel op hun tweede keus pony te mogen . Als er geen tweede en derde keus is ingevuld moeten ze ze hier zelf indelen. Dan heb je dus kans,dat je een pony treft,die je liever niet hebt.Nooit doen dus, drie keer dezelfde invullen " en gelijk heeft ze.

Vrijdag 4 Mei 2007

Zonnig,droog veel wind en fris. Hoezo een wisselvallig klimaat ? De ene dag is al tijden net zo mooi als de volgende.
Er kwam weer een hele ploeg kinderen aan voor een kampdag. Zelfde verhaal als gisteren.
Kampdag bij Stal de Eik
Ook zij vermaakten zich prima en hadden moeite met naar huis gaan aan het eind van de dag.

Donderdag 3 Mei 2007

Zonnig,droog, veel wind en fris
Het is kennelijk weer eens vakantie ,want vanmorgen werd er een heel stel kinderen achter de deur gezet door hun ouders voor een  " kampdag ". Ze hebben de hele dag gereden, ponies gepoetst, spelletjes gedaan en gevoltigeerd.
Kampdag bij Stal de Eik
Om 5 uur werden ze allemaal weer opgehaald en ik denk,dat ze best wel goed zullen hebben geslapen.

Woensdag 2 Mei 2007

Droog, zonnig veel wind en fris.
 Ze mogen nu allemaal in ploegen een uurtje in de wei. Ik hoorde, dat het gras prima smaakt en dat er ook meer dan genoeg staat ondanks de grote droogte. Hebben ze toch niet voor niets voortdurend lopen slepen met slangen en sproeiers om alles te beregenen.Mijn maatjes vinden het alleen waardeloos,dat ze  er nauwelijks in staan en er dan alweer uit moeten, maar dat wordt natuurlijk iedere dag beter.

Dinsdag 1 Mei 2007

Droog,zonnig, veel wind en fris. Mijn buurvrouw Sanny is vandaag slecht te pas. Ze is eigenlijk niet ziek,maar ze heeft problemen met haar staart. Die kan ze niet goed meer bewegen en dat is heel vervelend met plassen,want dan worden alle staartharen nat. Sandra en Ingrid hebben het even bestudeerd en hebben toen de dierenarts gebeld. Die kwam na een tijdje aanrijden,heeft Sanny onderzocht en heeft geconcludeerd,dat er verschillende oorzaken van de verlamming kunnen zijn. Er kan een ontsteking in de staartwortel zitten,er kan een zenuw klem zitten en ze kan een klein hersenbloedinkje gehad hebben,die het gevoel in dat gebied heeft uitgeschakeld. Gooi het maar in mijn pet en zoek het uit ! Hij heeft haar in ieder geval een spuit gegeven met allerlei spul en ze komen dat  nog twee dagen doen. Ze hopen,dat het proces dan niet verder gaat. Zo het nu is voelt ze zich best goed en kan ook gewoon meedoen met alles,alleen de staart wordt vies en moet vaak worden gewassen. De dierenarts verwacht niet dat dat nog zal verbeteren.

Maandag 30 April 2007

Hallo,daar ben ik weer. Bento is de naam. Het is droog ,zonnig en fris. Morgen mag iedereen in de wei behalve ik. Is dat nu niet het toppunt van pech hebben ?Weet je wat ik mag ? Twee keer per dag stappen aan de hand, rechtsom en als er iemand tijd heeft een beetje grazen aan de hand. Spannend he !!!Ik mag helemaal niks en dan zie ik de anderen lekker langsrennen als ze galopperen in de les en dan baal ik toch wel zo heel erg. Maar ja,het botje in mijn voet is kapot, weet je nog . Dat moet weer heel worden en daarom is al deze ellende. Dan het eten.Ik krijg bijna geen lekkere brokjes meer omdat ik te weinig beweeg  en daar dan weer ziek van zou worden. Tot overmaat van ramp doen ze iedere dag allerlei vieze poeders door mijn  zemelen, zodat die ook al niet meer smaken zoals het hoort. Afzien hoor ! ! ! Ik zal blij zijn als het allemaal voorbij is en ik weer gewoon mag meedoen met alles,maar dat zal nog wel een tijdje duren helaas.
Pagina: «  474  |  475  |  476  |  477  |  478  |  479  |  480  |  481  |  482  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement