Het Dagboek

Dinsdag 22 Mei 2007

Vandaag is onze osteopate Marielle weer geweest. Duo Penotti kreeg een " APK" en Usher zijn laatste behandeling.Als er nietiets geks gebeurt zijn ze over een jaar weer aan de beurt om gecontroleerd en eventueel behandeld te worden. Ik hoorde Marielle zeggen,dat ze graag bij ons komt,omdat we vriendelijker zijn dan in veel andere stallen. Dat is toch leuk om te horen of niet soms ? Wij hebben het hier goed naar onze zin,dus waarom zouden we dan chagerijnig zijn ?

Maandag 21 Mei 2007

Hallo,met Miep hier. MiepMet mij is alles goed. Het is een beetje regenachtig,verder wel goed weer. We hebben laatst vergeten weer een nieuwe vraag te stellen. Daar komt ie, een beetje een moeilijke dit keer.Wat krijgen wij allemaal bij onze lunch te eten behalve brokken en hooi enwaarom juist dat. Er is niets tegen om als je dit niet weet het gewoon te vragen aan de mensen van de manege. Ze geven echt wel antwoord en dan weet je het meteen.

Zondag 20 Mei 2007

Pracht weer. Zonnig en niet te warm.
Het was dit keer niet alleen een gewone wedstrijd,maar ook selectie voor de zitcompetitie van de FNRS. Dat is een wedstrijd,waarbij alleen gekeken wordt  naar de houding en zit van de deelnemer.Er waren 4 groepen ,die verdeeld waren naar leeftijd en gevorderdheid. Van iedere groep mogen de drie beste naar de regiofinale bij manege de Hazelhorst in den Ham. ( De uitslagen kun je vinden bij  "nieuws").

Daar wordt ook gereden in dezelfde 4 groepen  en de beste van iedere groep mag door naar de halve finale   op15 september in Deurne tijdens Horse Event. Dat zijn er dus maar 4 per regio.Er schijnen heel veel maneges uit het hele land mee te doen met wel 600 ruiters. Jammer,dat wij niet mee mogen naar den Ham. Onze deelnemers moeten rijden op de ponies en paarden van daar. Wat zal dat ze tegenvallen.Wij zitten natuurlijk veel lekkerder.   "Moet je haar horen" zei Twingo. "Omdat ze nu toevallig op jou heel gemakkelijk kunnen zitten in galop wil dat nog niet zeggen dat dat daar niet ook zou lukken. " Enfin,de tijd zal het wel leren.
 Ik geef nu de pen aan Miep

Zaterdag 19 Mei 2007

Droog, beetje zon. Vandaag heel druk.  \'s morgens lessen, \'s middags weer een verjaarspartijtje.  Verder werden wij extra goed gepoetst en ingevlochten. want morgen schijnt er weer een dressuurwedstrijd te zijn. Leuk !! Wij houden wel van dat soort dagen. Altijd gezellig

Vrijdag 18 Mei 2007

Droog,lekker weer.
Vandaag was iedereen er weer en er waren de hele dag lessen,nu juist meer dan anders. De scholen waren vrij,dus er kwamen veel kinderen en we werden veel gepoetst, lekker.
Bento is inmiddels al 4 weken aan het revalideren. Hij mag nog steeds maar twee keer per dag een eindje wandelen en een poosje grazen aan de hand . Als hij ons \'s morgens naar de wei ziet gaan is hij best jaloers,maar hij zegt,dat zijn voet haast geen pijn meer doet. Dezaken gaan dus wel vooruit.

Donderdag 17 Mei 2007

Meestal droog,niet veel zon.
Ze noemden het vandaag Hemelvaartsdag. Wat dat is weet ik niet,maar feit is,dat er zeldzaam weinig te beleven was. Helemaal geen lessen. Alleen later in de middag was er een klein buitenritje,maar ik mocht niet mee,dus daar had ik ook al niet veel aan. We zijn wel allemaal netjes buiten gezet,dus dat was een vrije dag midden in de week. Ook niets mis mee bij nader inzien

Woensdag 16 Mei 2007

Hele dag droog, mooi weer. Alleen alles stond nog onder water. De buitenbak was voor meer dan de helft een zwembad. Daar waren de mensen niet blij mee,want als je moet wachten tot het vanzelf wegzakt ben je zo dagen verder.Maar ze hebben er iets op bedacht... Ingrid kwam met een soort doosje aanlopen,dat ze midden in de plas zette. Er werd een lange slang aangemaakt,die in de wei verderop uitkwam en een heel lang electrisch snoer om dat ding aan het werk te krijgen. Vanuit mijn box kon ik niet precies zien wat er gebeurde, maar ik heb gehoord ,dat dat ding ( ze noemden het een dompelpomp ) geweldig goed werkte. Er kwam zo\'n 4 uur lang een dikke straal water uit de slang en toen was de buitenbak weer droog.Goed om te onthouden voor van de winter.

Dinsdag 15 Mei 2007

Heel veel regen de hele dag door. Geen weidegang,want alles sopte. Onze paddocks blijven gelukkig altijd mooi droog hoeveel regen er ook valt. Daar mochten we dus wel in.

Maandag 14 Mei 2007

Het is droog ,het waait hard en er zijn onverwachtte windstoten. Niet erg prettig. Voordeel is dat er nog geen dazen zijn gesignaleerd. Gelukkig maar. Die beesten prikken altijd zo gemeen. De bus TKC 97 is al wel weer tevoorschijn gehaald. In deze tijd van het jaar beginnen de staart en manen van een paar van ons enorm te jeuken. Dat heet zomereczeem of staart en manenschurft. Ikzelf heb er gelukkig geen last van,maar Bento en Sanny wel. Gelukkig helpt het spul heel erg goed,want als ze een keer per week ingesmeerd worden krijgen ze geen jeuk,terwijl ze toch gewoon in de wei mogen. Het gekke is ,dat niemand dit middel kent,terwijl het het enige is,dat echt helpt.

Zondag 13 Mei 2007

Droog en ineens niet meer koud, wel 20 graden. Heerlijk.
Tot onze verrassing stond er opeens een hele groep ruiters op het plein,die een hele grote buitenrit wilden maken. Ze kwamen uit Amsterdam en tot hun verbazing hadden ze er maar 5 kwartier over gedaan om hier te komen. Ze hadden dus tijd genoeg om eerst uitgebreid koffie te drinken,voordat ze vertrokken. Ik mocht alweer mee en het was hartstikke leuk. Ze konden allemaal goed rijden en we zijn een heel eind weggeweest. Tussen de middag hadden we lunchpauze bij de schaapskooi. Sandra en Remco  kwamen met een auto vol hooi en brokken voor ons en broodjes  en allerlei drinken voor de mensen.. Wij hebben alles lekker opgegeten en na nog een mooie rit kwamen we tegen half vijf weer aan bij de manege. De ruiters en amazones hebben nog een hele poos zitten te beppen op het terras.Wij hadden meer belangstelling voor ons avondeten,dat al gauw werd langsgebracht,want buitenlucht maakt knap hongerig. We zullen wel best slapen vannacht .
De week is weer omgevlogen en ik geef de pen aan Dunja
Pagina: «  475  |  476  |  477  |  478  |  479  |  480  |  481  |  482  |  483  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement