Het Dagboek

Zondag 22 december 2019

Zwaar bewolkt en windstil.
Vandaag helemaal niets te beleven. Beetje eten, beetje chillen in een paddock, weer een beetje eten enz. enz. Echt dolce far niente. Ook wel eens leuk, maar het moet geen gewoonte worden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 21 december 2019

Zwaar bewolkt en weinig wind.
Ze hebben vandaag Sunshine toch te pakken gehad.Dat arme dier hebben ze helemaal ingepakt in allerlei gekleurde lappen. Ze hebben er ook nog zg. kerstballen aan gehangen en toen is ze op de foto gezet om te fungeren als kerstkaart.Ze was er zelf nogal nuchter over. "Ach ja, "zei ze. "Ik heb nu tenminste een fatsoenlijke muts op mijn hoofd in plaats van het foeilelijke hertengewei, dat meestal een van ons bij deze gelegenheid op krijgt.Ik denk, dat ze dat zo gauw niet konden vinden. Blij toe..."!!

Kerst Sunshine

Vrijdag 20 december 2019

Wisselend bewolkt, 12 graden en helaas weer behoorlijk wat regen.
Inmiddels hebben ze het kantoor ook al vol geplempt met lichtjes. Leuk...Ik ben er inmiddels aan gewend.Ze schijnen dat ieder jaar in deze tijd te doen omdat het kerstmis wordt en er dan wordt gevierd,dat vanaf dat moment de dagen weer langer licht worden. Er schijnt ook nog een andere versie te zijn over een kind, dat werd geboren in een stal, maar daar heb ik het fijne niet van begrepen.Ik ben tenslotte ook maar een pony.

Kantoor

Donderdag 19 december 2019

Hele dag zon en wel 15 graden.
Dat kwam heel goed uit , want nu kon een graafmens lekker aan de gang om onze oudste paddock, die achter de silostallen, weer begaanbaar te maken.We hadden de bodem kennelijk zo hard aangestampt door de jaren heen, dat het water gewoon er in bleef staan , wat de mensen ook probeerden. Nu is de hele boel op de kop gezet en er is ook nog een heleboel nieuw zand bij gekomen. Als Hans nu het hek, dat weg moest, omdat het graafding er anders niet bij kon,weer heeft gerepareerd, kunnen we er lekker weer in.

Graafmachine Graafmachine

Woensdag 18 december 2019

Droog, beetje wind en af en toe zon.
Het is 's middags vroeg donker. Toen ik tegen vijf uur aan het werk ging zag ik dat er in de kantine een echte boom stond. Zo een als er normaal in het bos staan. En ze hadden er een heleboel lichtjes in gemaakt. Ik schrok er eerst een beetje van, maar bij nader inzien vond ik het toch wel leuk om te zien.

Kerstboom

Dinsdag 17 december 2019

Zwaar bewolkt en af en toe een bui.
De voervoorziening is hier goed geregeld. We krijgen 's morgens allemaal een vol hooinet en degenen, die dat 's avonds laat bij de laatste ronde leeg hebben ,krijgen dan nog een lekker hapje voor de nacht .Dat hooi wordt altijd hier tegen de achterwand klaar gelegd, maar als ze de kruiwagen met balen klaar zetten en vervolgens weer even weglopen, is het duidelijk wat wij gaan doen !!

Hooi

Maandag 16 december 2019

Miezerig en somber weer. 8 graden.
Hallo, ik ben Valeri. Ze hebben me net verteld, dat het hier al zo'n 13 jaar de gewoonte is, dat alle medewerkers en gastpaarden om de beurt een week de pen hebben. Daar schijnen ze mee te bedoelen , dat je dan een week lang moet vertellen wat er hier zoal gebeurt. Nou ja , wat moet dat moet. Ik zal mijn best doen.
Eerst even voorstellen. Ze noemen me hier Valeri, want mijn echte ( stamboek)naam Vorida vond niemand mooi. Ze hebben toen aan mijn vorige mensen gevraagd hoe zij mij dan noemden en die hadden het over Vally of nog erger Tante Tut.Ik moet eerlijk zeggen, dat ik Valeri toch een stuk chiquer vind en ben er dus tevreden mee.
Ik ben hier medewerker geworden, omdat mijn vorige mens, waar ik Z dressuur mee was , een jonge opvolger had aangeschafd. Toen ontdekte ze , dat ze het qua tijd toch niet ging redden om ons allebei genoeg aandacht te geven. Daarom heeft ze me hier gebracht en dat was een heel goed idee. Ik heb een fijne stal, leuke buren, iedere dag vrije tijd in paddocks en 's zomers in de wei. En met de rijmensen hier kan ik het ook goed vinden. Niemand trekt verkeerd aan mijn teugels, want iedereen moet eerst met de armen over elkaar in alle drie gangen kunnen zitten voordat ze los van de longe zelf mogen sturen. Dat schijnen ze hier al 45 jaar zo te doen en wie dat te lang vindt duren gaat maar gewoon naar een ander adres vinden de mensen hier. Ik heb in ieder geval al een hele fanclub en het is hartstikke leuk om die mensen te leren wat ze moeten doen om van mij gedaan te krijgen wat ze willen. Het is heel simpel .Als ze niet de goede hulpen geven doe ik het niet. Als ze wel de goede hulpen geven doe ik het meteen. En daar leren ze van. Toch ? Dat is ook de reden, dat ze hier zoeken naar medewerkers, die zelf gevorderd zijn. De knoppen moeten er op zitten en de rijmensen kunnen dan leren om ze te bedienen. Ook nu zijn ze weer op zoek. Maar het is heel jammer, dat mensen,die zo'n paard willen verkopen al bij voorbaat roepen, dat maneges niet hoeven te reageren. Laat ze dan eerst maar eens hier komen kijken zou ik zeggen. Tot nu toe hebben verkoopmensen,die de moeite namen om poolshoogte te komen nemen, hun paard altijd met een gerust hart hiernaartoe gebracht.. 

Zondag 15 december 2019

's Morgens droog en zelfs een beetje zon, 's Middags ging de hemel weer open.
Dat het 's morgens droog bleef kwam goed uit,want er was een vaardigheidswedstrijd en ik mocht ook meedoen. Hartstikke leuk !!! Dat wil ik wel vaker doen.
We konden droog losstappen op het plein en dat was mazzel.Over wat er allemaal op de grond lag zullen we het maar niet hebben. Ik heb er zelden zo veel water zien staan. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel.Niemand van ons heeft er nog een prbleem mee om door water te lopen en dat is dan weer mooi meegenomen.
De week is weer en ik geef de pen aan Valeri.

wateroverlast

Zaterdag 14 december 2019

Eerst droog, maar de hele middag bakken met regen en harde wind.
Er was jullie toch 3 december gevraagd hoeveel stappen jullie dachten, dat onze hulpmensen op 1 dag moeten zetten om ons te verzorgen.Nou,we hebben het geteld en dat was niet niks.53483 stappen. dat is zo'n 40 kilometer. Ze zullen dus wel hardstikke gezond blijven , want beweging is ook voor mensen heel goed.

Vrijdag 13 december 2019

Alweer somber en regenachtig.
Het was mij al opgevallen , dat we Silke, een van onze hulpmensen,de hele week niet hadden gezien. Ik hoorde zeggen, dat ze thuis zit met een been in het gips, wat dat dan ook moge zijn. "Van wie is ze dan af gevallen ?"vroeg Toby verbaasd. Maar Orlando had gehoord, dat ze helemaal van niemand was afgevallen, maar al lang geleden een pees had gescheurd door een gewone misstap. Net zo'n pech als wij ook wel eens hebben. Ze heeft er lang mee doorgelopen , waarschijnlijk in de hoop, dat het vanzelf wel weer zou overgaan, maar nu hebben ze dan toch in een ziekenhuis het been maar even opengesneden en alles weer aan elkaar geknoopt. Komt vast goed. beterschap gewenst en de groeten van ons allemaal.

Pagina: «  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement