Het Dagboek

Vrijdag 29 september 2017

eestal bewolkt en 20 graden.
We beginnen al best wat wintervacht te krijgen en dan is dit geen fijne temperatuur als je moet werken.
Toen ik vanmorgen uit mijn luik keek zag ik een rolhok het erf op komen en je raad nooit wie daar uit kwam...Eerst een onbekende fjord en toen onze Pjotr. Tenminste...daar had ik alles onder willen verwedden. Maar hij was het niet ! Het waren pony's van vreemde mensen, die een buitenrit wilden maken en hadden gevraagd of ze hun rolhok en hun spullen zolang hier mochten laten. En weet je wat...Ik ben toch niet helemaal gek. De pony, die ik voor Pjotr had aangezien is dus wel een broertje van hem. Zelfde vader. Lekker puh..!

Pjotr2

Donderdag 28 september 2017

Eerst een poosje droog, maar dat duurde niet lang. Al gauw ging het regenen en het hield niet op.Jammer. De buitenbak was net weer zo mooi droog en nu konden er weer eenden in zwemmen.

Woensdag 27 september 2017

Zwaar bewolkt, soms een bui.
Vanavond zag ik een heel stel medewerkers verdwijnen naar de springwei achter de binnenbak.Het bleek te gaan om een oefenavond springen voor degenen, die binnenkort het examen voor certificaat 3 van het ruiterbewijs moeten doen.Wie dat dan haalt heeft meteen het ruiterbewijs, een diploma voor verantwoord buiten rijden.

examen1 examen2

Dinsdag 26 september 2017

Licht bewolkt en droog. Fijn weer.
Ik hoorde BB vertellen, dat Monique tegenwoordig uren lang in het computerhok zit om die proeflessen e.d. van de Albert Heynzegels te organisren plus de uitslagen van de speurtocht naar onze verdwenen medewerkers in diverse AHwinkels te verzamelen.Onder degenen,die ze alle 4 hadden gevonden, gefotografeerd en op onze mail hadden gezet worden ook gratis proeflessen verloot.Leuk he !

Maandag 25 september 2017

Wisselend bewolkt. 18 graden
Hallo dan. Ik ben Aris en woon in een van de silostallen naast Sil. Ze hebben me van plaats laten ruilen met Tommy, die eerst hier stond, omdat deze stal een losse rubber flap heeft voor de deur.Ik ben daar eigenlijk niet zo blij mee, want toen ik in die andere stal woonde gaf het zo'n leuk keihard geluid als ik er tegen aan trapte. Nu hoor je daar niet meer zoveel van. Balen...

Zondag 24 september 2017

Af en toe zon windstil en wel 18 graden.
Gisterenavond stond ik even op de spuitstal in de nieuwe stal en het viel me meteen op, dat het er zo stil was.Maar het duurde niet lang, totdat ik me realiseerde hoe dat kwam. Ik hoorde niet het gebruikelijke oorverdovende gekwetter van de zwaluwen. Ze waren dus voor het eerst 's avonds niet teruggekomen. Het is  duidelijk, dat ze definitief zijn begonnen aan hun grote reis naar warmere streken en ik denk, dat ze op dat moment misschien al wel ergens in Frankrijk waren.Nou, we hopen allemaal, dat ze veilig aan zullen komen en nog eens iets van zich zullen laten horen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris

Vrijdag 22 september 2017

Hele dag droog en vaak zon.
Nu de grond zo doorweekt is geraakt schijnt dat gunstig te zijn om planten te verpoten. Ik zag tenminste, dat Hans druk bezig was om planten met leuke roze bloemen neer te zetten in het perk naast de rhododendrons. BB wist te vertellen, dat dat spul sedum heet en zich heel snel zelf vermeerderd. En dat is nu net de bedoeling hoorde ik de mensen zeggen.

rhodondendrons

Donderdag 21 september 2017

 Droog en steeds ietsje warmer.
Vandaag heb ik weer eens iets aparts beleeft. Mijn mens kwam vanmorgen , want ze hoefde pas later te gaan werken. Nou leuk dacht ik. Dan gaan we vast wel een buitenritje maken. En alsof ze me gehoord had zei ze tegen mij "we gaan lekker naar de Holterberg". Zo gezegd, zo gedaan. We stapten vrolijk het erf af en het was echt heel erg fijn om met dit weer- niet te warm en niet te koud- door het bos te marcheren. Maar het plezier was niet van lange duur helaas.Ik voelde al een poosje, dat ik mijn ene voet niet zo gemakkelijk kon neerzetten als anders En opeens kon ik helemaal niet verder. Mijn mens stapte gauw af en het bleek, dat een van mijn ijzers helemaal scheef onder mijn voet was komen te zitten met de lip vast in de voet. Au....en ik kon natuurlijk niet verder.Gelukkig waren we net op een plek, die ze de dagcamping noemen en gelukkig heeft iedereen tegenwoordig wel een telefoon bij zich. Mijn mens heeft dus gebeld om hulp en Hans heeft meteen alles uit zijn handen laten vallen waar hij mee bezig was, heeft het rolhok aangekoppeld en is ons komen redden. Ik wist niet hoe gauw ik in dat rolhok zou komen. Later op de dag heeft iemand, die verstand heeft van het bekappen van hoeven dat ijzer , dat  heel erg vast zat, er onder vandaan gehaald. En nu maar hopen, dat onze Herman, de smid ,gauw hier komt om te zorgen, dat ik mijn bosritje eindelijk af kan maken.

Woensdag 20 september 2017

Soms wolken, soms zon.
De honden Lot van CRistel en onze Lisa hebben zich heerlijk uitgeleefd met rondracen over het plein en dan natuurlijk dwars door de plassen. Maar het is toch wel apart, dat Lisa's pootjes dan altijd pikzwart zijn van de modder en die van Lot, die precies op dezelfde plekken is geweest nog sneeuwwit .

Toby&Lisa

dinsdag 19 september 2017

Wisselend bewolkt, geen wind en af en toe een felle bui.
Ik zag, dat er weer een spoedcursusmens is.Dit keer niet iemand, die nog nooit op een paard heeft gezeten, maar iemand, die al een poos ergens ver weg wekelijks les heeft en nu graag wat meer wil leren over alles wat met ons paarden te maken heeft. Nou, daar kunnen we haar hier wel aan helpen. Behalve , dat ze gewone prive dressuur- en zitles heeft gaat ze ook een beetje springen, een beetje voltigeren, een beetje helpen met alle werkjes en natuurlijk zal aan het eind van de week de Holterberg worden verkend.Daartussendoor komen allerlei theoriedingen aan bod. Ze hoeft zich dus niet te vervelen.

spoedcursist

Pagina: «  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement