Het Dagboek

Zaterdag 19 juni 2021

Bewolkt en een stuk frisser. 23 graden en een beetje wind.
Sandra en een vrijwilligersmens zijn goed bezig geweest. In de goot van de binnenbak lagen nog veel bladeren, die in het najaar van de grote bomen waren af gewaaid.Maar het was toch zo'n dik pak geworden, dat de regen er niet meer doorheen kon stromen  en zich dan dus maar over de rand liet vallen. Nu alles zo mooi droog is geworden is het gemakkelijker opruimen.Ze hebben het klusje prima geklaard en zijn gelukkig niet van het dak gevallen.Je moet hier toch van alle markten thuis zijn.

dakgoot

Vrijdag 18 juni 2021

Zwaar bewolkt en drukkend warm. Niet fijn.
's Morgens was het nog wel te doen en waren er nog een paar lessen. Voor de rest van de dag was het voor ons allemaal weer dolce far niente oftewel een zalig nietsdoen. Pjotr kon er niet genoeg van krijgen.

Pjotr_in_de_zon

Donderdag 17 juni 2021

Hele dag zon en 's middags 35 graden.
Onze mensen vonden het 's middags en 's avonds te warm om te werken en hebben alle lessen afgezegd. Vreemd hoor...Gewoon niksen op een normale werkdag.
Ondanks de hitte is er vandaag een nieuw gastpaard gearriveerd.Ze had een reis van zo'n 3 uur achter de rug.En  jullie hoeven geen medelijden met haar te hebben ,omdat ze bij deze temperatuur zo lang in een paardenrolhok heeft moeten staan.Ze is niet gekookt onderweg, maar stapte fris en fruitig uit het rolhok, dat ,o wonder, voorzien was van wat ze aircondition noemen. Hoe leuk is dat !
Ze krijgt dezelfde mensen als Jess en die mensen hebben meer dan een jaar naar haar gezocht en hebben haar tenslotte gevonden in buurland Belgie.Ik heb haar alleen nog maar uit de verte gezien ,maar ze ziet er goed gehumeurd, relaxt  en ook nog beeldschoon uit. Ze lijkt echt een aanwinst.

Nieuw_paard

Woensdag 16 juni 2021

Hele dag zon, beetje wind en weer 27 graden
.Vandaag was Pjotr weer eens jarig. Hij werd 26 jaar en dat betekende taart voor de mensen en een normaal verboden potje grazen op het gazon om er toch bij te zijn. Gefeliciteerd en op naar de 30. Je kunt het...

Pjotr_verjaardag

Dinsdag 15 juni 2021

Eerst zwaar bewolkt, later zon en zo'n 24 graden.
Toen ik in de wei stond zag ik een vreemd verschijnsel. Sandra reed op de fiets voorbij. En niet op de straat, zoals je zou verwachten ,maar gewoon door de wei en ze had er de vaart goed in. Weer wat nieuws.
Maar ik kwaqm er al gauw achter waar dat nu weer goed voor was. We kunnen niet meer op buitenrit, omdat de steentjes op de straat in onze voeten zullen komen. Maar ze denken hier altijd liever aan oplossingen in plaats van in problemen.En ze hebben bedacht, dat we, als je de omheining helemaal achterin de wei losmaakt , op het zandpad daarachter kunnen komen zonder over de steentjes te moeten. En dat is wel een flink eind om te lopen voor het open en dicht doen als er iemand naar buiten wil. Vandaar, dat ze dan maar de fiets pakken.

Sandra_fiets

Maandag 14 juni 2021

Hele dag zon, 23 grade4n.
Hallo allemaal. Ik ben Sadique en heb tegenwoordig twee boxen. Dat zit zo.Ik woon hier al wel meer dan een jaar en omdat mijn mensen niet genoeg tijd voor mij hadden,mocht ik al gauw gastmedewerker worden. En daar was ik het helemaal mee eens. Maar inmiddels hebben mijn eigen mensen bij hun huis een box, een buitenbak en een wei voor mij.
Een verhuizing zat er dus dik in. Ik wist niet zo goed of ik daar nu blij mee moest zijn en ik hoorde, dat de mensen hier mij ook eigenlijk liever niet wilden missen. Laten ze nu met elkaar een geweldige oplossing hebben gevonden.Door de week ben ik gewoon hier en doe mijn werkjes, waar ik steeds knapper in wordt. En in het weekend ben ik bij mijn eigen mensen thuis en daar bevalt het mij ook goed. Ik vind het leuk om naar hen toe te gaan. En als ik zondagavond het rolhok van hier weer zie aankomen om mij op te halen voor een nieuwe werkweek hol ik hinnikend naar het hek,omdat ik ook weer zin heb om mijn collega medewerkers weer te zien en aan het werk te gaan.Super geregeld toch...

Zondag 13 juni 2021

Veel zon en 23 graden.
Ik had vandaag een super leuk klusje.Een van onze hulpmensen mocht van mijn mens een klinic volgen ergens anders.Leuk ...Ik denk wel, dat we morgen allebei spierpijn hebben., maar dat mag de pret niet drukken. Hopelijk vergeten ze niet om mij arnica te geven. Dat scheelt altijd de helft.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sadique.

Zaterdag 12 juni 2021

Wisselend bewolkt, veel wind, 24 graden.
De coronamonstertjes zijn kennelijk terrein aan het verliezen. Er mag weer gewoon in binnen en buitenbak worden gereden. Daar is iedereen weer heel blij mee.Er mogen ook weer kijkers zijn, maar wel op anderhalve meter afstand.Daar kunnen ze wel mee leven. Het gaat de goede kant op.

Vrijdag 11 juni 2021

Bewolkt, drrog 28 graden en een stevige wind.
Het is wel warm, maar prettig warm. Niet bloedheet. Onze mensen hebben tegenwoordig best veel werk om te zorgen, dat het niet gaat stuiven in binnen- en buitenbak.Gelukkig hebben ze inmiddels overal sproeidingen er op staan. Een druk op een knop is een stuk comfortabeler dan te moeten slepen met slangen en losse sproeidingen. Maar je kunt daar ook misbruik van maken...
Vanmorgen was het voermens met de ouwe blauwe druk bezig om de buitenbak te slepen. Een paar hulpmensen,die paarden naar de wei hadden gebracht kwamen langs en hebben toen stiekum gauw de sproeiers aan gezet. Je wilt nioet weten wat er toen voor commentaar kwam...Lachen man.Ze kon er trouwens zelf. na de eerste schrik ook wel om lachen. Maar het zou me niet verbazen als deze hulpmensen nog wel teruggepakt zullen worden.

Donderdag 10 juni 2021

Hele dag zon, lekker windje , 28 graden.
Ik had vorige week mijn naambordje nader bekeken en eigenlijk vind ik Jack toch niet zo'n leuke naam. Daarom heb ik heel voorzichtig de C er af geknabbeld, zodat Jak overbleef. Dat is toch veel origineler. Maar ja, jullie snappen het natuurlijk wel. Mijn mensen waren het weer eens niet met mij eens. Ze hebben het bordje er af gehaald. Theo heeft het helemaal kaal geschuurd en daarna er gewoon weer Jack op geschilderd. Flauw he ...En toen heeft mijn mens tot overmaat van ramp dat bordje ook nog zo opgehangen, dat zelfs ik er niet meer bij kan. En dat wil wat zeggen.
Maar Trofee, die net tegenover mij staat vertelde, dat vanuit haar plek gezien , ik toch lekker een beetje mijn zin heb. .Lekker puh...

Jack Jack

Pagina: «  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement