Het Dagboek

Vrijdag 25 mei 2018

Hele dag zon. 27 graden.
Het gras in onze weiden is inmiddels zo hard gegroeid, dat we het met opeten niet meer kunnen bijbenen. Voor een deel lijkt het nu echt meer op hooiland .Omdat wij nu een keer liever twee keer eten van kort gras, dat ook super snel weer is aangegroeid dan van lang gras, dat er ook nog staat en dus steeds langer wordt ,vertrappen we dat lange gemakkelijk en eten het dan dus helemaal niet meer.Daarom is Hans begonnen om het lange gras,dat er nog staat als we in die weiden niet meer lopen, er af te maaien. Dat wordt dan opgeraapt en vreemd genoeg vinden we dat als het op stal wordt geserveerd opeens wel weer lekker.Omdat iedere dag alle drollen worden weggehaald is het mooi schoon spul en er is dan ook niets mis mee.Alleen...wel weer extra werk voor de mensen.

Hoog gras

Donderdag 24 mei 2018

 Bewolkt, droog.
Onze vaste logeerpaarden, Famke en Harley, zijn weer eens aan komen zakken.Ze vertelden , dat ze dit keer voor een lang weekend kwamen en liepen automatisch naar de boxen van Sil en Aris. En ze hadden gelijk. Aris ging naar de stal van Match. Match naar de stal van Misty in de grote stal en Misty zelf naar een binnenbakbox.Sil vertrok naar de stal van Cartousch, Cartousch ging naar de stal van Okkie en Okkie trok weer even in bij Bobby in de duobox. En zo was iedereen weer naar tevredenheid onder dak. Cartousch was zelfs erg tevreden,want nu stond ze tegenover Melli, die inmiddels een dikke vriendin was geworden.

Melli en Cartouche

Woensdag 23 mei 2018

Half bewolkt, weer droog en 23 graden.
Toen onze mensen ´s morgens de grote deur van de binnenbak aan de kant van de kleine paddock open deden, waren ze niet blij en dat is zacht uitgedrukt.Normaal komt er , als het heel hard regent hooguit een heel klein beetje water over de drempel naar binnen, maar nooit tot in de bak zelf. Maar nu waren ze goed aan de beurt.Ze laten namelijk de laatste tijd die grote deur met een haak op een grote kier staan, zodat het kleine zwerfpoesje, dat hier vaak om eten komt zeuren, makkelijk in en uit kan gaan.En die kier waren ze vergeten.Dus wat is er gebeurd? Er is een hele rivier van water ongehinderd met grote vaart naar binnen gespoeld. Daar is nu in de hele hoek van de rijbaan een meertje ontstaan. Dat water kan dus niet wegzakken, omdat de bak een keiharde onderlaag heeft. Daar zullen ze zeker een week of langer plezier van hebben als ik me niet vergis. Ze zullen nu domweg moeten wachten totdat het water vanzelf weer verdampt. Wordt vervolgd.

Wateroverlast

Dinsdag 22 mei 2018

Hele dag zonnig en warm en ´s avonds onweer en regen. Heelerg veel regen en totaal onverwacht. Onze mensen keken voortdurend op dat buienradarding en dat gaf steeds aan, dat het meeste hier, zoals gewoonlijk, weer langs zou gaan.Nou, mooi niet deze keer.Pas op het moment, dat het noodweer losbrak verscheen er eindelijk uit het niets de beruchte rode vlek op onze woonplek.Het hele plein studeerde dus weer voor zwembad.

Maandag 21 mei 2018

Zon, beetje wind, 25 graden. Idealer is haast niet mogelijk.Het is nu dus tweede Pinksterdag !
Hallo, ik ben Tommy en woon in een silostal naast Match.
Ik had al de hele week samen met Dazzler van Arjan geoefend op allerlei leuke figuren samen. En heel merkwaardig ...samen met Guusje ook, maar dan anders.Als je begrijpt wat ik bedoel. Maar vanmorgen ging mij een licht op.Het bleek te gaan om een wedstrijd, die ze   pas de deux op muziek noemen en die georganiseerd was door de recreantenclub. Leuk, leuk...Dat optreden samen met Dazzler is trouwens niet doorgegaan, want Dazzler was op het cruciale moment opeens kreupel.En toen hebben ze de nietsvermoedende Calimero uit zijn stal geplukt ter vervanging. En het ging best goed vond ik. En weten jullie wie er gewonnen hebben ? Melli en Pjotr. Wie had dat gedacht van die twee bejaarden ! Melli is 22 en Pjotr 25 jaar. Dat is omgerekend naar mensenleeftijd keer 4 . Ze zijn dan dus 88 en 100 jaar . Maar eerlijk is eerlijk. Ze hebben het echt verdiend. Ze deden best moeilijke dingen op de tonen van een vrolijk toepasselijk liedje. Iets over vriendjes voor altijd of zoiets. Maar ikzelf met Guusje was derde.Tada...En daar zijn we best trots op.Al met al was het een heel geslaagde wedstrijd. Volgend jaar weer hoorde ik tenminste zeggen.

PasdeDeux

Zondag 20 mei 2018

Bewolkt en droog.
Tommy had weer eens mazzel.Hij mocht met Calimero , Sil en Murphy  een buitenrit maken. We keken hen allemaal jaloers na. Maar bij nader inzien was er ook niks mis met relaxen in wei en paddock., Tussen twee haakjes. Het is vandaag 1e Pinksterdag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Zaterdag 19 mei 2018

Zwaar bewolkt, wel droog en weer wat warmer.!8 graden.
Onze nieuwe medewerkster op proef, Toy, doet het goed. Ze vindt het hier zelf ook gezellig en doet erg haar best.

Vrijdag 18 mei 2018

Meestal bewolkt en maar 13 graden.
De mensen lopen opeens allemaal weer met jassen aan.Ze waren ook een beetje verwend met zomertemperaturen in het voorjaar.
Tommy had een leuk grapje bedacht. Hij was in de paddock gezet, had een hapje hooi genomen , een beetje lekker gerold en zag toen, dat er tussen de paddocks ook gras groeit. En gras is nu een keer toch lekkerder dan hooi.Dat is dus voor Tommy dacht Tommy. Maar hij kon er niet bij. Jammer.Maar niet getreurd. Hij lette goed op of er niemand zijn kant op keek en pakte toen gauw het handvat van de afsluiting en trok de boel los.Maar helaas. het lijkt soms of onze mensen ogen in hun achterhoofd hebben. Hij was net aan zijn extraatje begonnen toen zijn mens Hans aan kwam snellen en een einde maakte aan de pret. Jammer, maar goed geprobeerd. Toch !

Uitbraak Uitbraak

Donderdag 17 mei 2018

Veel zon  en veel wind en maar 15 graden.
Inmiddels doen de nieuwe sproeidingen het goed. De buitenbak ziet er super uit, maar onze mensen vinden de bodem nog een beetje te zwaar.Daarom wordt er nu iedere dag een plens water overheen gesproeit, zodat het zal inklinken en Hans rijdt er ook steeds overheen met de ouwe blauwe. natuurlijk wel met opgetrokken tandjes, zodat de zware wielen de boel aandrukken.

Buitenbak

Woensdag 16 mei 2018

Licht bewolkt, 22 graden.
Vandaag leek het net alsof opeens de zon verdween toen we Furie met in haar kielzog Donna aan zagen komen. De mensen kunnen hen niet zien , maar wij wel en we weten dat dat betekent, dat er aan een van ons gevraagd zal worden of hij/zij mee wil gaan naar de paardenhemel.En ja hoor. BB, die woont in de box, waar Furie ook 16 jaar heeft gestaan vanaf het moment, dat ze vanuit Curacao op haar 16e  hierheen was verhuisd , was aan de beurt. BB had al lang problemen met haar benen. Ze was dan weer kreupel, dan weer even niet enz. enz.Er is van alles aan gedaan om het beter te laten worden.Maar er waren weer foto´s van gemaakt en er was gebleken, dat het alleen maar erger aan het worden was en dat ze pijn bleef houden. Daarom zei ze ook meteen ja toen de bezoeksters haar vroegen of ze de ,inmiddels grote en gezellige, kudde van Eikpaarden/pony´s , die graasde op de hemelweides ,wilde komen versterken.Ze zei `doei, het allerbeste en tot later. En weg waren ze.
We zullen onze BB erg missen. Ze is 22 jaar geworden.

BB

Pagina: «  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement