Het Dagboek

Woensdag 17 juli 2019

Wisselend bewolkt en droog.
Er vliegen steeds meer zwaluwen door de stal en jonkies zitten geregeld op de spanten te roepen naar hun ouders , dat ze gevoerd willen worden. Maar op het hek van de springwei zat opeens een wel heel erg groot uitgevallen jonge zwaluw te mekkeren om eten . Hondje Lisa zei, dat ze had gehoord, dat dat dier geen mega grote zwaluw was, maar een jonge ekster.Ook zwart wit, maar toch echt anders.Later was hij weg, dus hij kon waarschijnlijk toch al beter vliegen dan dat hij eerst had gedacht. Gelukkig maar.

Vogel

Dinsdag 16 juli 2019

Wisselend bewolkt. 23 graden.

Vandaag kwam er alweer een vreemd paardenrolhok aanrijden en stapte er alweer een ons onbekend paard uit en liep met wat kennelijk zijn nieuwe mens is doodleuk de box van Valeri in. Valeri was niet thuis en pas later bleek, dat ze nu op de plek van Murphy staat, die naar de sterstal is verhuisd.Kunnen jullie het nog volgen ??? Ik bijna niet meer.Het grappige is, dat dit nieuwe paard erg lijkt op Jessie . We lagen dan ook in een deuk toen Jack weer thuis kwam uit de wei en tegen de nieuwelinge zei "Jessie, wat doe jjij nu weer hier ? Keek nog eens goed en zei toen verbluft "jij bent Jessie alweer niet, maar wie ben je dan wel en wat doe je hier ??? "Ook goedendag " zei de nieuwelinge. Wat een aardig welkom. Ik ben Balou en wie ben jij dan wel ? Jack zei "Ik heet Jack en ben de jongste van alle paarden hier." "Dag Jack"zei Balou. Vanaf nu ben je dus niet meer de jongste, want ik ben pas drie jaar."Daar had Jack niet van terug en nam maar eens een hap hooi na de opmerking " Ïk ben heel benieuwd wie er morgen weer naast mij zal staan." Maar Balou zei, dat ze heel tevreden was met haar nieuwe stal .Ik heb dus wel het idee, dat we even geen verhuizing meer zullen krijgen.

Balou

Maandag 15 juli 2019

Licht bewolkt. 22 graden.
Hallo, ik ben Trofee en woon in de nieuwe stal naast Tarius en tegenover Valeri en Jack.Vanmorgen kwam de eerste groep kampkinderen gepakt en gezakt vrolijk aanstappen . Ze blijven de hele week en ik hoop, dat ik ook verzorgpaard van iemand wordt. Altijd leuk.
Ik sprak Amber in de wei en die deed heel geheimzinnig. Hij ging iets doen, wat de kinderen leuk zouden vinden ,maar wilde niet vertellen wat. Sunshine zei wel, dat ze Amber bezig had gezien met een soort boek in haar box op de grond.  De tijd zal het leren, maar we zijn wel een beetje nieuwsgierig.

Amber leest

Zondag 14 juli 2019

Zwaar bewolkt en zo'n 20 graden.
Het was ideaal weer voor de eindbuitenrit van het spoedcursusmens, dat deze hele week bij ons heeft doorgebracht al lerend en werkend. Tarius mocht met Tommy mee en ze hebben een heerlijke bosrit gemaakt volgens Tarius. Altijd een heel leuke afsluiting. Als jullie willen weten hoe ze deze week heeft ervaren kunnen jullie kijken op "spoedcursus"reviews op onze site www.eik.nl 
De week is weer om en ik geef de pen aan Trofee.

Spoedcursist

Zaterdag 13 juli 2019

Bewolkt, 23 graden en droog.
Ik zag vanmorgen, dat Hans en het voermens aan het slepen waren met Ko Bus, die vanuit de berging naar de kleine box naast de kantine werd gebracht. Die zullen ze wel willen gebruiken bij het voltigeren tijdens de ponykampen. Doet hij ook weer eens wat.

Ko Bus

Vrijdag 12 juli 2019

Vannacht veel regen en vanmiddag nog een flinke plens erbij.Super. Het was hard nodig.
En raadt eens wie er vanmorgen weer vrolijk in de box naast Jack stond...Valeri ! "Wat kom jij nu weer hier doen " zei  Jack verbaasd. "Ben ik net gewend aan Jessie , is die weer verdwenen en voor jou ingeruild. Doen jullie een verdwijntruc of zo ?" Maar ik heb inmiddels begrepen hoe het zit. Jessie vond het in die super lichte en grote stal met zelfs twee uitkijkluiken helemaal niet leuk. Ze werd er bloedzenuwachtig van, dat er regeld veel paarden niet thuis waren door weide, paddock of werk."Je weet hier nooit of ze nog wel terug komen, terwijl je ze net had leren kennen,"klaagde ze voortdurend als er weer eentje uit zicht verdween en draaide dan een hele poos door de stal al klapperend met haar lippen. Dit is een staaltje van paardentaal, dat ik nog niet eerder had gezien. Gelukkig begrijpen onze mensen wel wat paards en hebben een oplossing bedacht.Ze ruilden haar met Valeri, die het overal wel naar de zin heeft en ze woont nu dus tevreden in de grote stal in een box zonder buitenluik , maar met meestal meer paarden tegelijk binnen en  de kleine Ijsje als buurman. Met hem heeft ze meteen vriendschap  gesloten. Eerst maakte ze zich nog wel druk als hij verzet werd, al was het alleen maar naar de overkant, omdat zijn stal moest worden uitgemest. Maar daar raakte ze aan gewend en omdat onze mensen er , zeker de eerste tijd ,voor zorgen, dat ze samen naar buiten gaan, is de rust in alle stallen weergekeerd.

Donderdag 11 juli 2019

Bewolkt en zo'n 17 graden.

Vanmorgen zag ik tot mijn verrassing Furie, de leidster van de kudde paarden en pony's,die hier hebben gewoond en gewerkt en die nu in de paardenhemel zijn .Ze liep het plein over en verdween in de grote stal.Ze kwam aan onze Misty vragen of ze al zin had om met haar mee te gaan. En Misty hoefde er niet lang over na te denken. Ze zei "ik ben nu ongeveer 40 jaar en ik heb een prima leven gehad. Eerst lekker gewerkt als medewerker en de laatste jaren als pensionado met als enige taak te fungeren als poets- en knuffelpony. Maar de laatste tijd gaat het niet meer zo lekker. Ik sta soms wat wankel op de benen en eten gaat ook niet meer zo goed. Ik heb gehoord, dat in de paardenhemel iedereen weer helemaal gezond en vrolijk rondloopt in grazige weiden . Dat is toch een prima vooruitzicht ! Ik ga lekker met Furie mee. Het ga jullie allemaal goed en ik weet zeker, dat we mekaar daar weer zullen zien. Maar dan natuurlijk pas over een heeeele poos." En weg waren ze. Wij en onze mensen ,hulpmensen, vrijwilligershulpmensen en rijkinderen begrijpen haar beslissing ,maar we zullen haar heel erg missen .

Woensdag 10 juli 2019

Bewolkt, weinig wind en 17 graden.Nog steeds droog.
Omdat het al zo lang niet echt heeft geregend heeft onze buurboer kennelijk besloten om dan zelf maar voor wat regen te gaan zorgen. Hij heeft een paar grote dingen het maisveld ingesleept en daar kwam me toch een gigagrote straal water uit. De plantjes stonden gewoon te juichen . Het ding heeft twee dagen staan spuiten en wandelde de hele 5 hectare land over. En weten jullie wat het leukste is ? De buurboer heeft ervoor gezorgd, dat onze aangrenzende , ook gortdroge ,weiden voor een groot stuk ook mee zijn genomen en hebben geprofiteerd van die grote plens. Super toch...!

Bewateren

Dinsdag 9 juli 2019

Wisselend bewolkt en veel wind. Hooguit 16 graden.

En je houd het niet voor mogelijk, maar Valery is tot onze verbazing alweer verdwenen en woont nu opeens in de grote stal. Ze heeft plaats moeten maken voor alweer een nieuweling, die net een slagje groter is en daarom nu in deze box is gestationneerd.Ik zag haar toevallig uit het rolhok stappen, om zich heen kijken en verbaasd vragen "Kan iemand mij vertellen wat ik hier kom doen ??? Maar ze stapte braaf naar binnen en lijkt wel net zo aardig als Valery.
Jack, die toevallig net in de wei liep toen Jessie, zo heet ze, aankwam wist niet wat hij zag toen hij nietsvermoedend zijn stal in stapte en zag, dat zijn nieuwe buurvrouw er plotseling heel anders uit zag. Hij twijffelde even aan zijn verstand maar had al gauw door, dat de nieuwe buurvrouw gewoon een nog nieuwere buurvrouw, dus iemand anders ,was. We hoorden , dat ze hier als gastpaard is en nu niet 1 , maar 4 eigen mensen heeft. Twee rijmensen en hun twee rijkinderen.Wat zal dat dier verwend worden...

Jessie

Maandag 8 juli 2019

Ik heet Nicky en woon al heel wat jaartjes in de nieuwe stal . Momenteel zijn Tico en Jack mijn buren
We hebben vandaag een nieuwe stalgenoot gekregen. Ze staat helemaal achteraan rechts naast Jack en tegenover Trofee en Tarius.Ze schijnt Valery te heten en een van onze medewerkers te worden. Ik vroeg haar wat ze had gedaan voordat ze hier kwam en ze vertelde , dat ze met haar vorige mens veel wedstrijden had gereden tot en met Z. Maar dat dat mens  een jong paard had gekregen, dat ze nog alles moet leren en dat ze te weinig tijd had om twee paarden aandacht genoeg te geven. Daarom heeft ze een andere plek voor mij gezocht en ze zei, dat het hier erg leuk lijkt te zijn. Nou, het zal mij benieuwen.Voorlopig moet ik zeggen, dat het hooi hier lekker smaakt en dat de buren aardig zijn.

Nieuw paard

Pagina: «  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement