Het Dagboek

Maandag 22 Januari 2007

Hoi,hoi!!! Ik ben Zazou. Dat is niet mijn stamboeknaam.  Dat is ,niet verder vertellen, je wilt het niet weten, Ubrunhulde.Met zo\'n naam kunje toch niet door het leven. Mijn vorige eigenares vond dat gelukkig ook en heeft mij omgedoopt tot Zazou en daar ben ik heel tevreden mee.Ik ben 6 jaar en woon normaal in de varkensschuur naast Okkie en Ushi,maar nu logeer ik tijdelijk in een ponybox bij de binnenbak. Die box is gewoon 3 bij 3 meter,maar er staan normaal alleen pony\'s,vandaar.Dit komt ,omdat Lukar en Adair er zijn ( o jee,het schiet me opeens te binnen,dat Marielle dan ook wel weer in aantocht zal zijn. De tijd zal het leren) en we eigenlijk geen plaats over hebben.Adair staat dus lekker fris in een paddockstal, Lukar in D.P\'s box, D.P. in Okkie\'s box , Okkie in mijn box en ik hier in Polly\'s stal. Polly zelf staat in een klein stalletje,dat eigenlijk niet meer wordt gebruikt,maar waar hij best wel een weekje in wil staan en zo  heeft iedereen weer een plaatsje. Ik moet zeggen,dat ik het hier heel leuk vindt .Iedereen komt langs mij en omdat ik dat heel vriendelijk vraag kriebelt bijna iedereen mij op mijn hals. Daar ben ik dol op,helemaal fijn !!!Verder is hier de hele dag wat te beleven en ik kan het allemaal zien. Leuk joh !
Eerst was ik dus van een zekere Jiska,maar zij had al gauw te weinig tijd voor mij en is bovendien verhuisd naar verder weg en toen heeft Sanneke mij gekocht.Mocht ik lekker hier blijven. Daar was ik heel blij mee. Sanneke werkt hier part-time ,dus die zie ik vaak en als ze niet werkt komt ze ook geregeld ,dus ik heb niets te klagen
Het weer is droog en winderig,het is overal nog heel erg nat.

Zondag 21 Januari 2007

Vandaag dressuurwedstrijd.Eerste wedstrijd van de wintercompetitie.Wij hebben nog een ogenblik gedacht,dat het afgeblazen zou moeten worden. Vannacht, zo om een uur of 5 begon het weer heel gemeen te stormen. We keken allemaal geregeld naar boven  of alles nog bleef zitten.Het kraakte en het piepte, maar gelukkig , we bleven dit keer droog.In de loop van de ochtend werd het steeds rustiger en toen de eerste deelnemer binnenreed was er niets meer aan de hand.
Wij zijn toe aan het stellen van de 4e vraag. Door alle commotie van de laatste dagen hebben we niet veel inspiratie. Daarom dus deze keer een gemakkelijke. "Waarom heet percaisha percaisha ????? "Je kunt dit ergens in het dagboek vinden.
Ik geef nu de pen aan Zazou.

Zaterdag 20 Januari 2007

Het mooie weer van gisteren is alweer voorbij. Vandaag hebben we regen en harde wind. Wat kun je het dan waarderen,dat je een dicht dak boven je hoofd hebt !!!

Vrijdag 19 Januari 2007

De storm is over.Het regent niet eens. Ik hoorde ,dat er behalve in onze stal best wat schade is overal. Er ligt veel rommel op het terrein. Bomen zijn omgewaaid in ons crossbos, er is veel bedrading van de weilanden losgeslagen en ons mooie naambord is ergens langs de weg  teruggevonden,kapot uiteraard. Heeft Theo ook weer wat te doen terwijl hij toch niet echt om werk verlegen zit. Het beroerdste is,dat het dak van de binnenbak meerdere grote gaten had. Er waren kennelijk rondvliegende dingen op de lichtplaten gevallen en er vervolgens dwars doorheen gegaan. De rest van het dak was gelukkig niet de lucht ingegaan,al had het niet veel gescheeld. Probleem is,dat het allemaal erg hoog zit en  ze er dus niet bij konden om te repareren. De aannemer had nog een stuk of 100 andere spoedgevallen, dus dat was ook geen oplossing. Toen hebben ze Hans, een naburige boer, gevraagd of hij alstjeblieft met zijn hoogwerker wilde komen helpen. En die kwam gelukkig meteen ( terwijl zijn eigen pannen nog van het dak lagen ).Nadat er de hele middag tot ver in de avond was gewerkt  was ons dak weer helemaal dicht . Een hele opluchting,want ze hadden weer storm voorspeld.Boven dien begon het ook net weer te regenen.
De middaglessen konden dus niet doorgaan,want zo\'n groot bewegend ding in de bak was wat teveel voor de zenuwen van paarden en ruiters. Dat werd dus theorieles in de kantine. Ook heel nuttig !!
Vandaag zijn Lukar en Adair weer gekomen voor een weekje.Ze zouden leuk veel gaan buiten rijden. Mooi pech. Ik heb gehoord,dat de hele Holterberg is afgesloten, omdat het er nog gevaarlijk is.

Donderdag 18 januari. 2007

Heel erg naar weer. Eerst storm en veel regen en dat ging over in zware storm en nog meer regen. Over naar buiten gaan werd niet eens gedacht, zo erg was het dit keer. En toen om een uur of 4 opeens een geweldige herrie, echt ze klagen over mij maar ik heb nog nooit zoveel lawaai gemaakt. Okki , Zazou en Ushi stonden op eens in de open lucht. Het ging zo plotseling, dat eigenlijk niemand schrok, maar het was wel een merkwaardig gezicht. Nou , kun je nagaan wat er gebeurde. Alle mensen in de zenuwen want er hingen ook nog allerlei pannen los boven de boxen en het stormde nog steeds, dus dat was linke soep. ( Bovendien kwamen ze uit de binnenbak aanrennen, dat daar ook het dak aan het wegvliegen was. Nou viel dat achteraf gelukkig mee, dat bleef bij een paar platen, hoewel dat uiteraard ook best gevaarlijk was) Het eerste wat ze natuurlijk riepen was "we moeten meteen vader Gerrit bellen". Zo gezegd zo gedaan en ja hoor daar kwam hij aanracen. Iedereen al een stukje opgelucht, want die man is gruwelijk handig, weet overal raad op. Maar dit was toch wel heel moeilijk, heel veel pannen in gruzelementen tot boven aan toe. Nou hadden ze toevallig een tijd geleden bij een sloperij een stapeltje pannen gekocht van dit ouderwetse soort omdat ze moeilijk te krijgen zijn voor "je weet maar nooit". En nu was het dus "je weet maar nooit". Dus dat was een geluk bij een ongeluk. Evengoed hebben vader Gerrit, Remco, Ingrid en karin ( die er toevallig was omdat haar dochter les had) uren lang op het dak gezeten, af en toe bukkend voor voorbijvliegend materiaal om vader Gerrit de pannen te kunnen aangeven. Ze vonden het niet grappig maar waren wel heel erg blij toen tegen half 8 \'s avonds alles weer dicht zat. Inmiddels waren er in de binnenbak ook gaten in het dak gekomen, omdat er allerlei op was gevallen, dus alle lessen werden afgezegd. Alles werd hermetisch afgesloten en iedereen hoopte dat het minder zou gaan stormen.

Woensdag 17 januari 2007

Heel veel regen vandaag. Niet veel aan. Wel leuk gereden met Dick. We doen tegenwoordig ook aan westernriding net zoals Milena. Ik kan het nog niet zo goed als zij hoor, maar ik wil het wel graag leren.

Dinsdag 16 januari 2007

Veel buien vandaag, niet koud. We zijn bijna allemaal wel nat geworden tijdens ons verblijf buiten. Gisterenavond heb ik pech gehad. Je moet weten, dat ik een speeltje in mijn box heb. een rode pion, die ik plat heb getrapt. Wat is daar nu leuk aan zou je zeggen. Kijk, als ik die pion nu in mijn mond pak kan ik die in mijn voerbak heen en weer schuren en dat maakt een heel leuk geluid, vind ik. Hartstikke leuk. Alleen, ze slapen hier kennelijk nogal licht dus ik heb al geregeld midden in de nacht iemand de stal zien binnenstormen  Die zei niet "wat leuk Leo , dat je zo\'n grappig geluid produceert". Gek he ? Nou ja, sindsdien pakken ze \'s avonds mijn speeltje af, behalve gisterenavond. toen waren ze het mooi vergeten. En weet je wat ik toen ontdekte? Het is nog veel leuker om met die pion langs de tralies te raspen, kicken joh. Maar ja, ik was er net lekker  mee bezig toen Theo met Kalle langskwam op z\'n nachtrondje. En weet je wat? Die vond het ook al niet leuk en hup, weg was weer mijn speeltje. Jammer! Ze hebben hier ook geen gevoel voor humor.

Maandag 15 januari 2007

Mijn naam is Leonardo en ik woon in wat ze hier "de varkensstal " noemen. Dat slaat dus niet op ons. Heel, heel vroeger stonden hier  varkens, vandaar. Ik ben 14 jaar en ben een KWPNer. Vroeger, ongeveer 3 jaar geleden stond ik op stal ergens in het westen van het land, samen met mijn maatje Milena. Onze baasjes  Dick en Sonja woonden daar ook ergens in een flat, ik geloof in Alphen aan de Rijn. toen hadden ze een keer vakantie, gingen naar een zomerhuisje in Holten en wilden ons meenemen. Zo kwamen wij hier terecht. Was best leuk hier, lekker buitenritjes maken en kletsen met de anderen in de stal, maar ja, na 14 dagen was het inpakken en wegwezen. Wij vonden dat niet leuk en Dick en Sonja eigenlijk ook niet. Ze hebben dus hun huis en baan opgezegd een huis in Holten opgedoken, werk gezocht en gevonden ook nog. Ze hebben ons toen gewoon weer teruggebracht, Er waren net 2 andere paarden verhuisd, waardoor er  precies plaats voor ons was. Goed geregeld toch? Wij waren tenminste heel blij verrast toen de rolhokdeur open ging en wij weer op het bekende plein stonden en nu mochten blijven.

Het was  nog steeds redelijk weer vandaag.

 

Zondag 14 januari 2007

De hele dag stralend weer Zon,geen wind en geen drupje regen. We hebben allemaal lekker buiten gelopen en hoefden niets te doen . We hebben diep nagedacht over de  derde vraag van de week [vraag twee mag nog tot en met 21 januari beantwoord worden

Omdat jullie vorige keer zo slecht geteld hadden proberen we het nu nog een keer met een zelfde soort vraag."Hoeveel hoefijzers hebben Orlando- Bunker en Polly samen Voor de volgende week geef ik de pen aan Leonardo

 

 

Zaterdag 13 januari 2007

Druk met veel lessen.\'s Middags was er een verjaarspartijtje. Allemaal om de beurt les aan de longe en allemaal tegelijk voltigeren met Okkie.Voltige is kunstjes doen op het paard. Heel spannend om te doen en Okkie vindt het ook wel geinig.Het is weer eens wat anders als ze van alle kanten van je af rollen en er weer op klimmen

Khahendi is naar de kringkampioenschappen springen geweest.Toen hij wegging had ik de ogen nog dicht zitten,zo vroeg was het. Hij mompelde iets over een springwedstrijd waar hij heen ging, maar ik dacht,dat ik het verkeerd verstaan had. Volgens mij is Khahendi al kringkampioen L 2 dressuur en springt hij haast nooit. Maar raadt eens wat!!!Hij kwam na een paar uurtjes terug en vertelde,dat hij nu ook springkampioen klasse B was geworden. "Maar je springt nooit" zeiden wij allemaal verbaasd. "Dit keer dus wel" zei hij "Het is niet moeilijk hoor. Je hoeft alleen maar te zorgen,dat je je benen zo hoog optrekt,dat alle balken blijven liggen en verder moet je er voor zorgen,dat je er beeldschoon bijloopt. Als je amazone er dan ook beeldschoon op zit heb je het voor elkaar,want het hoogste stijlcijfer wint en dat hadden ik en Nikki dus. Leuk he?"  Ja,dat vonden wij ook. Gefeliciteerd!!!! Hij zal morgen best wel spierpijn hebben,maar dat is dan de moeite wel waard.

Pagina: «  487  |  488  |  489  |  490  |  491  |  492  |  493  |  494  |  495  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement