Het Dagboek

Donderdag 21 september 2006

Officieel begin van de herfst, maar daar merken we nog niets van. Het is zonnig en warm. Overdag werden de lessen in de buitenbak gegeven, dat is lekker fris. Sommigen van ons beginnen toch wel wat wintervacht te ontwikkelen en dat is niet praktisch. Ik heb de stapel dekens (terug van de wasserij en netjes gerepareerd) al zien liggen, maar zolang het 's nachts niet beneden de 10 graden komt vinden ze hier, dat ze toch nog maar niet op moeten. Daar ben ik blij van. Het kan nog lang genoeg tenslotte.

Woensdag 20 september 2006

De regen is weer helemaal weg en de zomer is terug. Best fijn, maar vreemd is het . Wij hebben dit jaar verspreid over alle stallen en de binnenbak 18 nesten boerenzwaluwen gehad, je weet wel dat soort waarvan ze zeggen, dat ze zeldzaam worden. Ze hebben allemaal 3 broedsels grootgebracht en zijn nu als 1 grote wolk vertrokken naar het verre zuiden. Allemaal behalve 1 paar , dat nog een nest met 3 hele kleintjes heeft boven de stal van Sanny. Misschien per ongeluk een 4e broedsel? Ze bleren de hele dag om voer en de ouders werken zich uit de naad om het aan te slepen. Het is erg laat in de tijd. Als dat maar goed gaat. Evengoed zijn we heel blij met al die zwaluwen overal in de zomer. In de krant stond, dat er dit jaar extreem veel insecten waren. Nou, bij ons in de stallen dus niet. Al die maagjes moesten tenslotte gevuld worden en dat paste ons heel goed. Dat er her en der wat vogelpoep lag vonden de mensen gelukkig helemaal niet erg.

Dinsdag 19 september 2006

Sandra voerde vanmorgen, want Ingrid, die dit meestal doet , heeft dinsdags vrij. Het weer is redelijk, 20 graden en af en toe wat regen. Milena was vanochtend druk aan het oefenen met Sonja in de bak. Ze moest om pionnetjes heen galloperen met changementen ertussen en heel snel stoppen enz. enz. Moeilijk hoor. Ik kan wel changementen maken maar dan gewoon tijdens een gevorderden les en niet om pionnetjes heen. Tegen de middag kwam Bart om Donna te rijden. Donna (prima donna officieel). Is een mooie merrie (vind ze zelf ook ).Bart rijdt Donna al een tijdje en soms mag Donna met Bart uit naar een concours. Daar moeten ze rondjes lopen tussen hekjes en dat doen ze al zo goed dat ze in de hoogste klasse landelijk rijden. Donna is van Sandra, maar die krijgt in december een baby, dus zelf rijden gaat even niet. Bart heet verder Veeze en kan prima rijden vinden wij. Donna is ook heel tevreden met hem zei ze laatst. Het is mijn overbuurvrouw vandaar dat ik het weet . Hij is niet zo lang geleden voor zichzelf begonnen. Is dus nu ZZPer ( zelfstandige zonder personeel). Als dus iemand een leuke ZZPer zoekt om zijn/haar paard te trainen en/of op wedstrijden uit te brengen kun je Bart bellen.

Maandag 18 september 2006


Hoi , ik ben Saffier en zal deze week verslag doen van onze belevenissen. Eerst het weerbericht. Het regende vanmorgen niet te geloven. We waren al bang, dat ze zouden zeggen "winterdienstregeling vandaag"d.w.z. alleen zandpaddock, geen wei. Maar nee, ze hebben nog even overlegd, zeiden dat het net begonnen was, zodat het nog niet sopte, dat het warm genoeg was en dat we er dus best tegen konden. Bovendien had iemand op www.buienradar.nl gekeken en gezien dat het later zou opklaren, dus onze weidegang was gered. Heel prettig. Het was trouwens best wel lachen toen ik aan de beurt was om naar buiten te gaan. Melany zou mij wegbrengen, maar ze durfde mijn box niet in Zij is hier nieuw en wist dus nog niet, dat ik dan altijd de wilde hengst uithang. Maar lieve Melany , dat is alleen maar groot enthousiasme, dat getrappel, gespring en gesteiger op de plek . Toen iemand, die net langs kwam dat vertelde kwam ze toch maar mijn box in en deed het halster om. Ik stond , zoals altijd, meteen stil en liep, toen de deur open ging, als gewoonlijk als een lammetje met haar mee. Het is maar even een weet. Mijn maatje Miep stond al klaar op het plein, dus we gingen gezellig samen naar ons stekkie. Ik ben trouwens een bofkont. Omdat ik van nature nogal slank ben en ze hier graag wat vlees op de botten zien wordt ik niet alleen permanent volgestopt met brokken en onbeperkt voordroogkuil ( mmm.. lekker!) maar mag ik ook s ávonds nog een paar uur extra in de wei, samen met Polly. Wij worden dan pas op de laatste ronde, zo tegen half 12 binnengehaald. Super hoor…grazen bij maanlicht.

Zondag 17 september 2006

Het wordt saai, maar het is nog steeds superweer. Sanneke met Zazou, Thessa met Bulana,  Anneke met Pjotr hebben meegedaan met een labelrit (soort puzzelrit) van de rijvereniging de Bergruiters. Janet met Iranko en Annemiek (vrijwilliger) met Red Sun waren ook gekomen . De dames hebben de eerste en de tweede   prijs gewonnen en zo hoort dat . De week is alweer voorbij. Ik geef nu de pen aan Saffier.

Zaterdag 16 september 2006

Nog steeds zomers. Zaterdags mogen de manegeponies pas 's middags naar de wei. Wij moeten s morgens eerst werken. Ook niet zo erg Wat in het vat zit verzuurt niet. Vandaag niet veel bijzondérs te melden. Milena en Leonardo waren uit. Die waren naar Duitsland om te trainen voor westernwedstrijden. Volgende week zijn de Nederlandse kampioenschappen en daar gaat Milena aan meedoen. Milena is een fjord. Echt knap van haar dat ze het gaat opnemen tegen allemaal quarters en dat soort, die speciaal voor dit werk gefokt zijn.

Vrijdag 15 september 2006

Prachtig weer, nog steeds. Vanmorgen vroeg kwam Ingrid de stal in en liep niet naar het voerhok om ons ontbijt te gaan serveren, maar ging naar de auto. Terwijl wij daar zo verbaasd over waren, dat we vergaten tegen de deuren te schoppen kwam Sandra langs, ook niet naar het  voerhok en Remco was er opeens ook ( moet die dan niet naar zijn werk dan?) en zei doodleuk 'Dag jongens, wij gaan naar het ondernemerscongres van de FNRS bij Horse Event in Deurne en we blijven de hele dag weg'. Krijg nou wat. Sta je daar te kijken met een lege voerbak. Maar ja, ze waren nauwelijks van het erf af of daar kwam Sanneke en die ging wel meteen naar het voerhok gelukkig en Janet was  er en Melany raakt al aardig ingewerkt, dus we kregen gewoon 3x ons voer en gingen gewoon naar wei/paddocks en hebben lekker gewerkt, dus we hebben niets te klagen gehad. Tegen 10 uur  s ‘avonds kwam onze directie weer aanzakken. Hadden een leuke dag gehad zeiden ze ook lekker geklept met andere manegehouders. Altijd leuk om ervaringen uit te wisselen.

Donderdag 14 september 2006

Nog steeds hoogzomerweer. Kim  de stagiaire, die 3 maand geleden kwam was vandaag voor het laatst. Jammer, wij vonden haar aardig en ze werkte heel goed. Wij wensen haar veel voorspoed in haar verdere leven. Het begint langzamerhand weer zo droog te worden, dat er flink gesproeid moet worden. We hebben veel bloembakken op het plein en het is een hele klus voor Ingrid, die dit altijd doet om ze allemaal nat te houden.  

Bloembak Stal de Eik

 

 

Je kunt haar trouwens goed boos krijgen door als je langs komt, op weg naar wei of bak, op de waterslang te trappen. Begint ze meteen te zeuren over dat we de slang kapot maken enz. enz. In de binnenbak is het stofvrij houden tegenwoordig veel gemakkelijker geworden. Eerst moesten de 5 rijen om de beurt gaan vernevelen. Dan moest iedere rij weer leeg lopen voordat de volgende aan kon. Al met al duurde dat al gauw meer dan een half uur. Nu hebben ze een nieuwe pomp aangeschaft, die zo sterk is, dat de hele actie ongeveer 5 minuten duurt. Ze zetten hem aan. Het duurt 1 minuut voordat alle rijen tegelijk voluit vernevelen. Ze laten dit 2 a 3 minuten doorgaan, dan is alles nat . Pomp uit, afvoerpijp open en ze kunnen weer   vertrekken. 5 minuten i.p.v. 35  en dat s’zomers als het heet is soms 3x per dag tel uit je winst.

Woensdag 13 september 2006

Alweer prachtig weer, wel erg warm. De meeste dazen zijn gelukkig weg. Er zijn nog wel veel zwarte vliegen, die gemeen kunnen steken. Daarom worden we toch nog steeds besproeid met spray voor we de wei in gaan. Dat maken ze hier zelf. 1 deel  water, 2 delen azijn, scheut dettol, grote scheut citronelolie en 30 druppels tea tree olie. Voor zo in de wei  als we niet zweten helpt het prima en is  heel veel goedkoper dan de officiële sprays. 's avonds was er weer hondenschool. Ik kan dat vanuit mijn box goed bekijken en het is soms echt wel lachen. Vooral de puppies maken er soms echt een potje van. Staat de baas vertwijfeld 'kom voor' of zoiets te roepen, gaan ze lekker met elkaar ronddollen en denken er niet over om te komen

Dinsdag 12 september 2006

Alweer prachtig weer. Wij gaan altijd allemaal (pension- en manegepaarden/ponies) iedere dag in de wei zolang het niet te nat en vooral glad is, dus dat is weer helemaal in orde vandaag. Onze werkers leggen in het weideseizoen heel wat kilometers af om ons in 3 ploegen in en uit de weiden te brengen. Bovendien komen wij allemaal ook nog iedere dag in aparte zandpaddocks. Onze stallen zijn dus een groot deel van de dag leeg en onze begeleiders blijven mooi dun, want veel lopen schijnt gezond te zijn. Ik hoorde zeggen dat  de uitslag van de wormeitelling binnen was. Ze laten hier n.l. de laatste tijd eerst onderzoeken of we wel wormen hebben voordat ze gaan ontwormen. Best wel fijn, want dat ze mest in een buisje stoppen kan me niet schelen, maar die vieze smurrie in de mond is echt niet lekker. De uitslag is, dat wij allemaal vrijwel wormvrij zijn. Advies van het laboratorium: voorlopig niet nodig om te ontwormen. Heel prettig, valt alweer mee. Die uitslag verbaast me trouwens niets. Henk (vader Gerrit), die graag s’morgens vroeg buiten loopt stapt iedere ochtend onze weiden en paddocks in en haalt alle drollen weg. Wij komen dus iedere dag op schone grond. Dan hebben de wormen ook geen kans om gevaarlijk voor ons te worden. Wij eten ook altijd de hele wei leeg, je ziet geen enkele 'paardenplek' (lang gras, dat niet gegeten wordt). Staat wel zo netjes.

Pagina: «  487  |  488  |  489  |  490  |  491  |  492


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement