Het Dagboek

Vrijdag 6 oktober 2006

Zelfde weer als gisteren. Nu was Janet er 's morgens niet. Moest met haar paard naar de dierenarts. Gelukkig kon Thessa inspringen en Melany was er ook. Die komt dus iedere maandag en vrijdag. Ik moet zeggen, dat ze al aardig is ingeburgerd. Ze weet tenminste al hoe we heten. Hoewel... vanmorgen kwam ze voorzichtig vragen, wie er eigenlijk in de eerste zandpaddock had gestaan. Toen ze hoorde, dat dat Pjotr was verdween ze heel snel om Pjotr uit Milena's stal te halen en in zijn eigen stal te zetten. Nu is het ook niet gemakkelijk om als nieuweling 2 fjorden uit elkaar te houden en vooral zulke mooie fjorden roept Pjotr uit zijn hoek. Hij was trouwens best blij, dat hij weer in zijn eigen stal mocht. Niet dat het in de varkensstal (waar de afgelopen 32 jaar geen varken in heeft gestaan, maar die nog steeds zo genoemd wordt) niet goed toeven is, maar ook als paard raak je gewend aan je eigen buurtjes. En zo is het maar net.

Donderdag 5 oktober 2006

Veel wind, beetje regen, niet koud. Marjan is er niet. Ze is met vakantie. Eerst met het vliegtuig naar noord Spanje waar bekenden proberen hun brood te verdienen als hoefsmid. Dan kopen ze van hen een oude auto en rijden naar Portugal waar weer een andere bekende op een landgoed ook iets met paarden doet of gaat doen. Nou, ik hoop dat ze een leuke tijd heeft en dat die auto het niet begeeft op de terugweg, anders duurt het nog langer dat ze terugkomt. Het is daar in ieder geval nog zomer, ook wel lekker.

Woensdag 4 oktober 2006

Goed weer, lekker naar buiten. Dierendag vandaag had ik gehoord. Ze doen er niets aan, zeggen dat het hier elke dag dierendag is en dat is ook eigenlijk wel zo. Het is de laatste dagen een klereherrie boven onze hoofden. Ze zijn aan het zagen en boren, er komt geen eind aan. Ze zijn boven een kamer extra aan het maken voor de nieuwe baby. Ik zal blij zijn als ze klaar zijn.

Dinsdag 3 oktober 2006

Vandaag veel buien, maar tussendoor zijn we toch nog allemaal in de wei geweest. Vanmorgen keek ik nietsvermoedend uit mijn raam en krijg nou wat … Daar komt het tandartsenbusje het plein oprijden. Volgens mij ben ik nog niet aan de beurt gelukkig,  'ik ook niet' zei mijn buurman Saffier, maar hij keek toch een beetje benauwd. Komt Ingrid langs met een lijstje in de hand. Pjotr is aan de beurt, Khahendi  moet . Wilma komt met Lisa, Christien met  Sandor en Janet met Wampie en ze moeten ook even naar Saffier kijken. Die zag ik z’n brokken op een vreemde manier kauwen. Aha, meneer zag de bui al hangen, hij heeft kiespijn en wil het niet weten. Best onzin, onze tandartsen Jan en Gabrielle Broeze zijn heel deskundige dierenartsen, gespecialiseerd als paardentandarts en ze zijn nog aardig ook , dus wat is het probleem? 'Dat ik niet van tandartsen hou, ook niet  van aardige'. Het was sneu voor hem, maar ze kwamen hem toch halen om te onderzoeken. Hij was al best snel terug. Helemaal niet blij. 'Dat heb ik weer .. moet ik naar de dierenkliniek om foto’s te maken. Ze denken, dat ik een ontsteking in de wortel van een kies heb. Leuk hoor moet ik in een rolhok en daar vind in ook helemaal niets aan'. En zo mopperde hij nog een hele poos door , de zielepiet. Ben toch blij, dat ik niet hoef.

Maandag 2 oktober 2006

 
Vandaag is de herfst begonnen. Regen, wind , zon van alles door elkaar en een stuk frisser. Toch zijn de kleine vliegjes, die zorgen dat sommigen van ons vreselijke jeuk in onze staart en manen hebben in de zomer, ( dat heet zomereczeem of staart/manenschurft) nog niet weg. Bento begon tenminste zijn staart weer te schuren, in de hoop dat de mensen het zouden zien. En jawel hoor, daar kwamen ze al aan met de fles TKC 97. Dat gebruiken ze hier al 5 jaar en verbazen zich erover, dat dit middel niet veel bekender is. Het helpt bij ons namelijk 100 % en dat is heel erg fijn. Het hoeft maar 1 keer per week te worden gesmeerd, na twee jaar zelfs nog veel minder vaak en niemand hier heeft nog afgeschuurde staart of manen,  gehad de laatste jaren. Bijna alle andere paardeneigenaren aan wie , onze mensen dit hadden verteld hebben hetzelfde resultaat gehad. Mooi toch.

Zondag 1 oktober 2006

De laatste 'zomerdag', tenminste in Holten. In Raalte schijnen al hele grote hagelstenen gevallen te zijn. Wij hebben lekker buiten gelopen in de zon. Het was mooi rustig. Sandra en Remco zijn weer terug, hebben het leuk gehad zeiden ze. Dit was weer een week om. Ik geef nu de pen over aan Orlando.

Zaterdag 30 september 2006

Lekker weer, zoals vanouds. Wel een beetje warm. 's middags een lekker bosritje gemaakt. Echt fijn, dat de dazen weg zijn, je loopt er nu echt voor je plezier. Khahendi is vandaag naar concours geweest in Marienheem en dat is super goed gegaan. Hij en Nikki hebben de eerste prijs in L2 dressuur gewonnen met heel veel punten. In ieder geval 11 meer dan de nummer twee, goed he?

Vrijdag 29 september 2006

Adair en Lukar zijn vandaag weer vertrokken naar het westen. Lukar is zomaar vlot in het rolhok gestapt. Enide heeft hem mooi voor de gek gehouden. Gisteren heeft ze met hem 'rolhok instappen' geoefend. Instappen en ook weer meteen uitstappen en lekker terug in de box. Hij heeft nooit zin om hier weg te gaan, maar even rolhok in, rolhok uit wil hij best doen. Hij had vandaag de pech dat het rolhok in, Adair rolhok in, klep dicht en tot ziens was.
We kregen nieuwe logees, ook al oudgedienden. Vosje en de Dikke. Vosje is een piepkleine mini.
Vosje De Dikke
De Dikke (een grote schimmel) heet eigenlijk Con Dios, maar dat is iedereen al lang vergeten. Hun baasjes heten Fons en Marion en die zijn met vakantie. Wij zijn dus nu 'paarden asiel'. Dat gaat heel eenvoudig. De Dikke gaat in Khahendi's stal, Khahendi gaat in Duo Penotti's stal, Duo Penotti gaat in Olleke's stal en Olleke gaat in één van de twee 'noodstallen' in de zandpaddock. Vosje gaat in Okkie's stal. Okkie gaat in in de andere noodstal naast Olleke met wie hij het goed kan vinden. Iedereen weer blij.
Noodstal in de paddock
vanmiddag hebben we springles gehad. Leuk man, ik vind springen machtig mooi. Mocht alleen niet lekker hard rondscheuren. jammer hoor....

Donderdag 28 september 2006

Vandaag mooi weer. Je houd het niet voor mogelijk maar de laatste 3 jonge zwaluwen zijn begonnen met vlieglessen. Stelletje onbenullen zeg. Duikelen zowat mijn box in iedere keer, maar ja, ze zullen het wel leren.

Woensdag 27 september 2006

Eerst bewolkt, later opgeklaard. De mensen die hun rolhok in onze wei hadden staan zijn weer vertrokken. Terug naar Spanje. Ze zeiden, dat dit de leukste plek was geweest om te staan van de hele reis tot nu toe. Nou ja, we hebben ook geen last van ze gehad, dus ze mogen terugkomen, wat ons betreft.

Pagina: «  490  |  491  |  492  |  493  |  494  |  495  |  496


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement