Het Dagboek

Vrijdag 22 februari 2019

Licht bewolkt. 13 graden.
En ja hoor. We dachten al "waar blijven ze ?" Vanmorgen kwam een hele club rijkinderen aanrennen onder het motto " en we gaan nog niet naar huis."Kampdag dus. Jippie...weer eens een hele dag worden gepoetst, geknuffeld en versierd plus allerlei leuke spelletjes doen. Altij een feestje. Niet alleen voor de kinderen ,maar ook voor ons.

Kampdag

Donderdag 21 februari 2019

Wisselend bewolkt en 12 graden.
Hondje Lisa is gisteren met het oppasmens naar het strand geweest. Ze vertelde, dat ze het helemaal te gek vond. Zo'n enorme plas water en zoveel zand. De mensen hadden gedacht, dat ze wel onder de indruk zou zijn geweest van het gedonder van de branding. Maar niks hoor. Ze heeft zich er gewoon in gestort en vond het allemaal super leuk. Ze ei, dat ze heel graag er weer naartoe  wilde.

Lisa strand

Woensdag 20 februari 2019

Wisselend bewolkt en droog.
We hebben per mail een foto gekregen van onze vakantie vierende mensen. Zo te zien hebben ze het goed naar de zin.Het is ze gegund, maar ik ben blij, dat ik niet hoef.

Qatar
Ze hebben daar trouwens wel heel erg mooie paardenbeelden van goud.Mooi hoor. Onze grote houten eikel steekt daar wel een beetje zielig bij af.

Gouden paarden

Dinsdag 19 februari 2019

Zwaar bewolkt en niet meer dan 10 graden. Voor deze tijd van het jaar trouwens helemaal niet zo gek. Het is tenslotte hartje winter, ook al zou je dat niet zeggen.

Maandag 18 februari 2019

Eerst veel zon, later bewolkt.
Ik ben Calimero en woon in de grote stal meteen de eerste box rechts als je binnen komt.Misty is mijn buurvrouw en Pjotr en Bill staan tegenover mij.
Ik denk, dat het weer eens schoolvakantie is. Dan is de boel hier namelijk altijd een beetje anders dan anders, om niet te zeggen ontregeld. Veel rijmensen komen niet, andere rijmensen komen juist vaker. En dan zijn er ook nog de toeristmensen,die ook graag willen rijden op allerlei onmogelijke tijden.Maar ja, tot nu toe is altijd alles op zijn pootjes terecht gekomen en dat zal nu ook wel weer zo gaan.

Zondag 17 februari 2019

Zon, windstil en 15 graden.
Ik was vanmorgen een beetje jaloers op Pjotr.Ik zag vanuit mijn buitenluik, dat hij zomaar een heel stokbrood te pakken had gekregen.Die broden krijgen wij namelijk een keer in de week van de bakkersmensen uit het dorp, omdat dat brood is dat over is en niet bewaard kan worden. Omdat ze het liever niet weg willen gooien brengen ze het hiernaartoe en wij weten er wel raad mee.Wij krijgen dus allemaal een broodje bij het voer als een soort snoepje.Omdat het beter schijnt te zijn, dat dat brood uitgedroogd en hard is zetten ze altijd een dagportie in de zon. En toen kwam Pjotr langs en deed stiekum aan zelfbediening. Maar hij had pech.Ze pakten het lekkere brood meteen af en hij kreeg net zoals wij maar een klein stukje. Goed geprobeerd toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Pjotr

Zaterdag 16 februari 2019

Zonnig en 15 graden.
Gisteren hadden we al zo'n vermoeden, dat Sandra, Remco en Bart van plan waren om naar ergens anders te gaan.Dus toen Bart opgewonden langs rende heb ik hem gevraagd wat er aan de hand was.Hij vertelde enthousiast, dat de vader van Remco, zijn opa dus, had bedacht, dat het leuk zou zijn om de hele familie te tracteren op een zogenaamde cruise. Ze zouden eerst in een vliegdoos naar iets heel ver weg, Dubai of zoiets, gaan en dan op een groot vaarding rondvaren en kijken in allemaal verschillende landen daar in de buurt.En als klap op de vuurpijl zouden ze terugvliegen in de grootste passagiersvliegdoos van de wereld. A380 of zoiets. Als je 12 bent en vliegfanaat kan ik me voorstellen, dat dat een super leuk vooruitzicht is.
Vanmorgen heel vroeg, of eigenlijk vanavond heel laat zijn ze inderdaad vertrokken.We wensen hen natuurlijk een fijne vakantie.

Vrijdag 15 februari 2019

Zon, windstil. Super weer.
Ik heb gisteren toch verteld, dat Bobby en ik van stal hadden moeten wisselen en dat we daar niet blij mee waren. Nou, het probleem is al opgelost hoor. We staan weer lekker op onze oude plek. We hebben gewoon een list bedacht. De mensen hebben er dus een hekel aan als ik tegen de deur sla. Maar nu hadden we afgesproken, dat Bobby op mijn oude plek ook tegen de deur zou meppen en ik op mijn nieuwe plek ook. Dus ze hadden nu 2 in plaats van 1 deurmepper. Tel uit je winst...Maar de boodschap is meteen overgekomen hoor. Je hebt geen idee hoe snel we weer van plaats zijn gewisseld. Lekker puh...
Dat was dus 1-0 voor mij.Maar er is wel een schaduwzijde. Ik heb gemerkt, dat ze nu, zodra ze met voeren beginnen allereerst naar mij toe komen en mijn bovendeur dicht doen. En dat is dus 1-1. Jammer.

Donderdag 14 februari 2019

Hele dag zon, windstil en wel 12 graden !!!
Onze mensen hebben het maffe idee gehad om Bobby en mij van plaats te laten ruilen .En weten jullie waarom ? Als ik iets wat op eten lijkt niet meteen mijn kant uit zie gaan , wil ik wel eens even tegen mijn onderdeur tikken, zodat ze mij niet zullen vergeten.Nu noemen  de mensen dat geen tikken , maar beuken en volgens hen kan daar de deur niet tegen. Nou en...Dan had het maar geen deur moeten worden.Bobby doet zoiets nooit en ze denken kennelijk , dat ik dat aan de andere kant misschien ook niet zou doen. We zullen zien hoe we dit oplossen, want Bobby en ik zijn allebei best wel gehecht aan ons oude plekje.

Woensdag 13 februari 2019

Licht bewolkt. 9 gaden.
Het begont steeds meer op de lente te lijken.Er komen overal weer van die leuke witte bloemetjes, die ze sneeuwklokjes noemen tevoorschijn en ook al ander gekleurd spul, krokussen, die normaal echt veel later verschijnen. Nu ons lekkere gras nog. Maar zo te zien laat dat nog behoorlijk afweten.

Lente Lente

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement