Het Dagboek

Dinsdag 2 maart 2021

Hele dag zon en plus 11 graden.
Ik zag , dat Hans met de ouwe blauwe het plein op kwam rijden en stopte bij het krullenhok.Tot mijn verbazing reed hij achteruit dat hok in. Volgens mij zit daar een bodem van steen in en die hoeft niet gelijk te worden gemaakt en al helemaal niet worden los getrokken. Maar al gauw snapte ik wat de bedoeling was, want hij haalde het gelijkmaakding er af en zette de ouwe blauwe gewoon terug op het plein.Hij kon dus nu uit de wind op zijn gemak de afgesleten ijzeren tanden van het ding er af halen en er nieuwe scherpe in zetten. Toch fijn als je van alle markten thuis bent. Onze mensen zijn er blij mee.

Hans

Maandag 1 maart 2021

Beetje mist, later zon. 10 graden.
Ik heet Marnix en woon in de nieuwe stal naast Jess en tegenover Okkie en Bobby.
Tegenwoordig lopen Aris, mijn maatje, en ik iedere morgen in de buitenbak. Ze hebben in twee hoeken een hooizak opgehangen. Nu kunnen we rustig ontbijten zonder, dat we er ruzie over hoeven te maken wie er aan de beurt is of wie de lekkerste hapjes pakt uit een grote hoop.Goed geregeld.

Zondag 28 februari 2021

Wisselend bewolkt , 's nachts een beetje vorst en overdag plus 5 graden.
Inmiddels is het alweer ongemerkt zo lang droog, dat de mensen beginnen te mekkeren, dat het veel te droog is. Het begint te stuiven, het gras in de wei groeit niet enz. enz. En dit keer kunnen de coronamonstertjes er niet eens iets aan doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix

Zaterdag 27 februari 2021

Licht bewolkt, + 8 graden.
We hebben een stel merkwaardige zaterdagen op rij achter de rug.
Zaterdag 12 februari Hele dag zon. Wel steenkoud. -6 graden.De mensen gingen schaatsen of het nu wel of niet mocht van de coronamonstertjes.
Zaterdag 20 februari . Hele dag zon. + 20 graden. De mensen zaten in zomer kleren in de zon.
Zaterdag 27 februari. Hele dag zon. +8 graden. De mensen zaten met winterkleren in de zon.
Beetje bizar. Of niet soms ??

Vrijdag 26 februari 2021

Zon, geen wind.
Eerst nog plus 18 graden. Een paar uur later binnen een kwartier 8 graden lager en dat voel je echt wel.Het gaf weer extra werk voor onze hulpmensen, die toch al niet met hun duimen zaten te draaien Want te warm, dekens af, want te koud dekens  op. Enz., enz.

Donderdag 25 februari 2021

Eerst zon, later beetje dunne wolken. plus 18 graden.
Het doorgezaaide gras in onze weilanden begint duidelijk zichtbaar te worden, maar totdat het smullen geblazen is , zal nog wel een tijdje duren.

Weiland

Woensdag 24 februari 2021

Hele dag zon en 20 graden.
Een dagje zomer midden in de winter. Maar wij konden er niet echt blij mee zijn.We zagen namelijk Furie , de leidster van onze paardenkudde in de hemel , weer langs komen. Ze liep de grote stal in. Ik kon het verder niet zien, maar even later kwam ze weer langs en nu in het gezelschap van onze Orlando.En hij leek er best blij mee te zijn om mee te mogen.Hij zei, dat hij de laatste tijd toch wel steeds krakemikkiger begon te worden en dat het idee om weer als een jonge god samen met zijn oude makkers en in het speciaal zijn oude maatje Kleo over de hemelse weiden te kunnen scheuren , hem wel goed aan stond.
Wij gunnen hem dat natuurlijki van harte, maar we zullen hem wel erg missen.
Orlando is 34 jaar geworden, waarvan hij de laatste 28 jaar bij ons heeft gewoond.

Orlando

Dinsdag 23 februari 2021

Zon, geen wind en plus 18 graden.
Gisteren heb ik toch zo iets geks gezien.Midden op de dag stond daar opeens de maan aan de hemel. Tenminste, dat dachten we.Maar raadt eens wat ? Het was helemaal de maan niet, maar de zon, waarvan de normaal felle straling waar je niet in kunt kijken, gefilterd werd door zand, dat uit de sahara aan was komen vliegen. En nee, dit was nu eens niet de schuld van de coronamonstertjes.

maan

Maandag 22 februari 2021

Eerst  volle zon, later beetje wolken.
Ik ben Trofee en woon in de nieuwe stal naast Tarius en tegenover Jack en Nicky.
Ik hoorde , dat het deze week voorjaarsvakantie is.Het is ,dat ik ervan hoorde, want er was niets van te merken.Raar hoor. Normaal zijn er kampdagen en lopen hier de hele week de rijkinderen af en aan. Niets van dat alles. Zal wel weer niet mogen van de coronamonstertjes. Balen, balen, balen.

Zondag 21 februari 2021

Zon, geen wind, plus 18 graden.
Het plein is inmiddels weer drooggevallen. De mensen zijn heel druk met overal rommel weg te scheppen, die onder de sneeuw was ontstaan. Het begint hier overal weer uit te zien als een net bedrijf en dat is fijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Trofee.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement