Het Dagboek

Donderdag 15 oktober 2020

Rustig droog herfstweer. 12 graden
Deze week zijn er twee spoedcursusmensen. Een moeder met haar dochtertje, die allebei al wat rijervaring hebben, maar graag meer willen leren en meer weten over wat er zoal de hele dag moet gebeuren om ons vrolijk en gezond te houden.

Woensdag 14 oktober 2020

Rustig en droog herfstweer. 12 graden.We mogen nog steeds in de wei, maar ik moet eerlijk zeggen, dat de smaak van het graas niet meer is wat het is geweest. Daarom staan we meestal al klaar tegen de tijd, dat we weten, dat we worden opgehaald.

Drie op een rij

Dinsdag 13 oktober 2020

Rustig en droog herfstweer. De wind is kennelijk ook met vakantie, want het is totaal windstil.
Behalve de lading kastanjes, die nog iedere dag op het plein valt is ook de megagrote beukenboom mee gaan doen. Het is wel bijzonder, dat bijna de hele beukennotenoogst dit jaar bestaat uit lege bolsters. En die dingen hebben ook nog gemene scherpe puntjes, die gemakkelijk in onze voeten kunnen komen. Dat is dus weer werk aan de winkel voor onze mensen om ze te verwijderen.

Beukennoten

Maandag 12 oktober 2020

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
Ik ben Aris en woon langzamerhand al best lang in  een van de silostallen, momenteel naast Dame Blanche.Samen zijn we dus Black en White, zoals een voorbijganger , na het bekijken van onze naar buiten gestoken hoofden, vast stelde.
Tot mijn verbazing kwamen er vanmorgen een stelletje rijkinderen aanlopen. "Moeten die niet naar school ?"vroeg Dame Blanche. Maar al gauw begrepen we , dat er weer eens een vakantie is. Deze kinderen zijn dus de hele dag hier om te rijden en andere leuke dingen met ons te doen.. En het mooie is , dat de coronamonstertjes dit nu eens niet hebben kunnen bederven, want deze rijkinderen zijn allemaal beneden de 13 jaar en kampdagen worden beschouwd als sportbeoefening . Lekker puh...

Zondag 11 oktober 2020

Af en toe een bui.
Op de foto zien jullie een piepklein meisje op buurvrouw Amber aan de longe Ze straalde . En weten jullie wat zo leuk is ? Het mens, dat die longe vast houdt is een van de hulpmensen, die al jaren hier werkt en die tevens de moeder van die kleine druif is. Maar vergeleken met haar leeftijd toen ze hier als 8 jarige begon met rijden (uiteraard op precies dezelfde manier aan de longe) is haar dochtertje , als 4 jarige , toch nog net een stukje voor. "Zo de ouden zongen piepen de jongen ,"zeggen ze wel eens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris

Longe

Zaterdag 10 oktober 2020

Zwaar bewolkt en 10 graden.
Het spoedcursusmens mocht vanmorgen waarachtig al meerijden in een groepsles. En ik hoorde, dat hij morgen mee mag op buitenrit.Toch wel een beetje bijzonder als je de maandag van dezelfde week nog nooit op een paard had gezeten.

Groepsles

Vrijdag 9 oktober 2020

Wisselend bewolkt, winderig en meestal droog.
Ik zag vandaag, dat het mens van Jack en Macey bezig was om Macey te longeren. Dat dier kan toch machtig mooi lopen. Maar zij moet nog wel beter leren hoe ze zich moet gedragen als haar mens bovenop haar zit. Zelf wil ze daar niets meer over horen, want ze heeft van Jack al genoeg onder uit de zak gehad. En ze heeft beterschap beloofd. Verder zullen we het er maar niet meer over hebben

Longeren
De medewerkers die dachten vanmiddag gewoon een lesje te lopen waren verrast toen bleek, dat er dit keer een buitenritje op het programma stond. En het was heel leuk hoorde ik Er was zelfs een regenboog te zien onderweg..

Buitenrit

Donderdag 8 oktober 2020


Regen en wind de hele dag. Pas 's avonds droog
.Gisteren is weer een vrachtje hooi gebracht. D.w.z. het is niet gebracht , maar in 3 keer opgehaald met ons eigen paardenrolhok door Hans en vrijwilligershulpmensen hebben geholpen im het op de plaats te brengen. Het ziet er lekker uit en het ruikt ook goed . Onze mensen zijn er blij mee. Niet dat we al verlegen zitten. We hebben zo te zien nog best een flinke voorraad liggen, maar ik hoorde , dat er door het droge en hete weer in de zomer overal veel minder gras is gegroeid dan normaal. Daarom zullen ze wel hebben gedacht "Hebben is hebben en krijgen is de kunst "

Hooi

Woensdag 7 oktober 2020

Wolken, zon , regen.
Inmiddels liggen de ruiterpaspoorten,en bijbehorende lintjes klaar in het kantoor om opgehaald te worden. Dit keer dus helaas alleen een foto van de gewonnen lintjes zonder, dat er trotse rijkinderen aan vast zitten. Jammer hoor. Hopelijk volgende keer beter.

Lintjes

Dinsdag 6 oktober 2020

Zwaar bewolkt, wind en regen.

Vanavond heeft mijn eigen mens met mij in de les gereden. En weet je wat ?? Hij zei ,dat hij heel fijn had gereden en dat ik erg was vooruit gegaan. Ik ben daar best trots op.Het is, dat ik geen schoenen heb , maar anders was ik ernaast gaan lopen.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement