Het Dagboek

Donderdag 14 mei 2020

Wisselend bewolkt en fris. Vannacht vorst
Amber vertelde,dat hij vanmorgen los mocht lopen in de binnenbak, omdat zijn stal werd uitgemest.Maar hij was niet alleen. Het voermens stond met een slang in de hand het achterst stuk van de binnenbak nat te maken. Het sproeiinstalatieding heeft namelijk de vervelende gewoonte om aan de achterkant net wat minder water neer te gooien dan op het voorste stuk en dat wordt dan met de hand even bijgevuld. Hij vond dat ja/nee een beetje eng, maar ging toch op onderzoek uit. Maar net toen hij even in die slang wilde bijten draaide het voermens zich om en moest hij maken, dat hij weg kwam. Was bang, dat hij de volle laag zou krijgen en dat had ook zomaar kunnen gebeuren.

Amber

Woensdag 13 mei 2020

Erg winderig, bewolkt en koud. Vannacht vorst. Dat schijnt te komen door de Ijsheiligen , die ieder jaar 11 -12-13 en 14 mei hier de baas zijn, al eeuwen lang.
Tommy vertelde, dat zijn mens had bedacht om met hem een buitenrit te gaan maken. Meestal vindt hij dat leuk , maar vandaag had hij er geen zin in. Hij zou namelijk net de wei in gaan.Dus hij vertikte het om te vertrekken. Ging een klein stukje de weg op, begon te steigeren en te bokken en dan als een speer naar huis.Dat ging zo een paar keer en net toen hij dacht het pleit gewonnen te hebben verscheen helaas het voermens met een bezem in de hand. En ze ging hem in zijn achterste prikken iedere keer als hij weer terug wilde.Toen heeft hij besloten om  toch maar mee te gaan en achteraf bekeken was het toch best leuk. Bovendien mocht hij, toen hij thuis was alsnog in de wei.Als hij dat vantevoren had geweten had hij niet zo moeilijk gedaan zei hij. Een goede leer voor de volgende keer.

Ingrid

Dinsdag 12 mei 2020

Zwaar bewolkt en 10 graden. Vannacht vorst.
Inmiddels zijn de twee zandpaddocks achter de buitenbak weer getransformeerd tot 1 longeercirkel. Ziet er prima uit.Ben benieuwd of er nu ook gebruik van wordt gemaakt.

zandpaddocks

Maandag 11 mei 2020

Heel ander weer. Veel wind en wolken en niet meer dan 12 graden overdag. Vannacht vorst.
Ik ben Coen en woon in de grote stal naast Orlando en Toby en tegenover Ijsje en Jess.
Vandaag was een beetje een feestdag, want onze rijkinderen mochten weer komen. Joepie...En weet je wat ? Vanaf volgende week zijn alle rijmensen weer welkom en het kan dan niet meer schelen hoe oud ze zijn.Het gedoe is er jammer genoeg nog wel steeds . Borden langs de weg ,protocollen , vaste routes, handen wassen, handschoenen aan, enz. enz. Maar we zullen het ermee moeten doen en het zal vast ook wel weer een keer anders worden.

Bordje

Zondag 10 mei 2020

Hele dag zon, windstil en 22 graden.
Zo langzamerhand begint alles in bloei te komen. Onze kastanjeboom midden op het plein ziet er fantastisch uit. Maar als ieder bloemetje een kastanje wordt kunnen de mensen in het najaar beter een cap opdoen als ze er onderdoor lopen. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Kastanjeboom

Zaterdag 9 mei 2020

Zomer !!! Hele dag zon zonder ook maar 1 wolkje aan de lucht, geen wind en minstens 25 graden.
De nieuwe ramen van de spuitstal zijn echt goed gelukt. De kozijnen schijnen nu van kunststof te zijn en dat kan niet verrotten. Mooi opgelost voor een lange tijd.

Ramen

Vrijdag 8 mei 2020

Alleen maar zon, weining wind, 20 graden.
Toen ik met mijn mens naar de bak ging voor mijn dagelijkse training zag ik , dat er nu dan toch echt gewerkt werd aan de vervanging van de kapotte kozijnen van de ramen bij de spuitstal.

Ramen

Donderdag 7 mei 2020

Zon, weinig wind en 18 graden.
Ik hoorde vertellen, dat er wat minder coronamonstertjes schijnen te zijn en dat dus vanaf volgende week de rijkinderen weer mogen komen rijden.Wel met een heleboel gedoe.Protocollen noemen ze dat. Zoals handen wassen , handschoenen aan , ouders niet welkom, kantine dicht enz. enz. Maar iets is beter dan niets zullen we maar zeggen. De medewerkers zijn in ieder geval blij, dat er eindelijk schot in de zaak komt.

Woensdag 6 mei 2020

Droog en heel veel zon.
Inmiddels heeft het buurboermens het land achter ons terrein, "ons "crossterrein weer met iets ingezaaid.We weten nog niet wat, maar de tijd zal het wel leren.

Crossterrein

Dinsdag 5 mei 2020

Zon, weinig wind , 15 graden.
Het is vandaag bevrijdingsdag hoorde ik zeggen. Normaal zijn er dan overal feesten en optochten om te vieren, dat een einde was gekomen aan een tijdperk van 5 jaar oorlog. Dit jaar was dat al 75 jaar geleden gebeurd, maar de mensen zijn er nog steeds blij mee.In die 5 jaar oorlog schijnen de mensen uit een buurland hier de baas te zijn geweest.Eerst hadden ze een heleboel bommen overal op gegooid. En toen bijna alles plat was zijn ze hier gewoon naar binnen gewandeld en hebben de macht over genomen. Toen kwamen er mensen uit andere verre landen te hulp en hebben uiteindelijk die buurmensen weer naar hun eigen land gedreven.Goed he...! Het aparte is, dat diezelfde buurlandmensen inmiddels vrienden zijn geworden. En zo hoort het ook.
Maar helaas kan er dit jaar nergens feest worden gevierd. En dat komt dit keer voor de afwisseling nu eens niet door vechtende mensen, maar natuurlijk weer door de coronamonstertjes. Wat zou het geweldig zijn als we heel gauw feest zouden kunnen vieren , omdat ook deze ellendelingen verslagen zouden zijn.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement