Het Dagboek

Dinsdag 12 september 2006

Alweer prachtig weer. Wij gaan altijd allemaal (pension- en manegepaarden/ponies) iedere dag in de wei zolang het niet te nat en vooral glad is, dus dat is weer helemaal in orde vandaag. Onze werkers leggen in het weideseizoen heel wat kilometers af om ons in 3 ploegen in en uit de weiden te brengen. Bovendien komen wij allemaal ook nog iedere dag in aparte zandpaddocks. Onze stallen zijn dus een groot deel van de dag leeg en onze begeleiders blijven mooi dun, want veel lopen schijnt gezond te zijn. Ik hoorde zeggen dat  de uitslag van de wormeitelling binnen was. Ze laten hier n.l. de laatste tijd eerst onderzoeken of we wel wormen hebben voordat ze gaan ontwormen. Best wel fijn, want dat ze mest in een buisje stoppen kan me niet schelen, maar die vieze smurrie in de mond is echt niet lekker. De uitslag is, dat wij allemaal vrijwel wormvrij zijn. Advies van het laboratorium: voorlopig niet nodig om te ontwormen. Heel prettig, valt alweer mee. Die uitslag verbaast me trouwens niets. Henk (vader Gerrit), die graag s’morgens vroeg buiten loopt stapt iedere ochtend onze weiden en paddocks in en haalt alle drollen weg. Wij komen dus iedere dag op schone grond. Dan hebben de wormen ook geen kans om gevaarlijk voor ons te worden. Wij eten ook altijd de hele wei leeg, je ziet geen enkele 'paardenplek' (lang gras, dat niet gegeten wordt). Staat wel zo netjes.

Maandag 11 september 2006


Hallo. Ik hoef mij niet meer voor te stellen. De foto’s van mijn 40e verjaardag staan nog op de site. Ik ben wel oud maar nog goed bij de tijd zeggen ze hier en daar zullen we het dan maar op houden. Het is misschien handig als ik eerst even vertel wie er hier als menselijke werkers rond lopen. Dan weten jullie beter over wie ik het heb . De bazen van het spul zijn Sandra (getrouwd met Remco) en haar moeder Ingrid ( getrouwd met Theo). Ze wonen allebei op de boerderij, elk in een apart gedeelte, Dan is er Henk, ook wel vader Gerrit genoemd. Dit   omdat zowel buurmanboer links als buurmanboer rechts ook Henk heten. Gerrit is dus zijn paardrijdende zoon via wie hij hier als vrijwilliger (aower) is terecht gekomen . Verder hebben we Thessa, Marjan, Janet en Sanneke, allemaal parttimers, die als ze hier zijn alle werkjes die gedaan moeten worden uitvoeren van stallen uitmesten tot en met lesgeven (gediplomeerd uiteraard) en alles wat zich verder voordoet. Dit geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid. Verder hebben we meestal wel een stagiaire. Dan zijn er ook nog 2 honden Tessa (zonder H) is de  rottweiler van Sandra en Remco. Kalle is de bordercollie van Theo.

Ok. Het is prachtig weer vandaag. De eerste ploeg, die de wei in mocht kon haast niet wachten. Alleen Okkie had pech, die gaat altijd als eerste en moest nu een buitenritje maken samen met floran. Vond hij trouwens ook wel erg leuk en hij mocht er dus later nog in. Het was trouwens erg rumoerig in ons anders rustige buurtje. De buurman was aan het hooien en scheurde met onmogelijk grote wagens heen en weer. Maar iedereen hier is blij, dat er nog ruwvoer gewonnen kon worden, want ze hadden nog niet genoeg en nu wel. Vandaag is een nieuwe stagiaire begonnen. Ze heet Melany en lijkt me wel ok. Zij weet tenminste nu al hoe ze mij een halster om moet doen en dat hebben we wel eens anders beleefd.

Pagina: «  500  |  501  |  502  |  503  |  504


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement