Het Dagboek

Zondag 7 oktober 2007

Stralend weer.\'s Morgens koud,maar \'smiddags zomers.
Okkie had mazzel. Hij mocht een buitenrit maken voor het rijtuigje en dat vindt hij altijd het einde. Voor ons was het rustig. Lekker de hele dag in weilanden en paddocks. We hebben haast geen stal gezien.Ook de mensen hebben veel buitengezeten en rondgerommeld,allemaal heel ontspannen.
\'s Middags kwamen er weer twee logeergasten bij. Lukar en Adair uit Leiden.Ze kwamen maar voor 1 nachtje zeiden ze en ik voelde meteen nattigheid. Meestal als deze twee op bliksembezoek komen is Marielle in aantocht en ik heb het donkerbruin vermoeden,dat ik dan ook aan de beurt ben. Nou ja,we zullen het wel zien.

Zaterdag 6 oktober 2007

's Morgens en een deel van de middag veel kinderlessen,\'s Middags introductiecursus en een Fproevenmiddag voor senioren. Geen wedstrijd,wel een echte FNRS jury,zodat de behaalde punten konden tellen voor het paspoort. De deelnemers vonden het heel leuk zo te zien.Ze waren zo druk als een klein baasjeom de paarden,die meededen mooi in te vlechten.Voor degenen,die voor de eerste keer meededen was dat nog een hele klus. Maar ze hebben elkaar allemaal geholpen en aan het eind liep iedereen er netjes bij. Ze hebben allemaal genoeg punten gehaald om een prestatiepunt te krijgen behalve Orlando met Marko. Die kwamen net een puntje tekort.Orlando vond dat helemaal niet leuk,maar ja de F11 is al best een moeilijke proef. De volgende keer beter.

Vrijdag 5 oktober 2007

Nog beetje regen,verder best lekker weer.Ik ben vandaag voor een dagje verhuisd naar een box bij de binnenbak,want Troublemaker komt op doorreis een nachtje slapen (in mijn box dus). Ik vind het best leuk,want daar had ik nog nooit gestaan.Er is de hele dag wel wat te doen in de binnenbak en van hieruit kun je dat allemaal mooi zien. Ik sta naast Ramses,die er nog niet zo lang woont en dat klikte meteen. Hij vertelde,dat hij het eerst niet zo fijn had gevonden daar,maar zo langzamerhand gaat hij het steeds leuker vinden.Bovendien schijnt het heel goed te gaan met zijn werk."Dat kun je wel zeggen " zei Misty. "Hij mag al lopen met kleine beginnertjes in de les. Dat is echt een bliksemcarriere." Dunja zei "Het heeft zeker 2 jaar geduurd eer ze mij dat durfden toevertrouwen en bij hem lukt dat al na 2 weken. Super toch???

Donderdag 4 oktober 2007

Vandaag meestal droog en niet meer zo koud.
's Middags reed er een trailer het erf op en daar kwamen Tivo en de Dikke uitstappen. "Hallo, hallo" zei Tivo"wij komen weer een weekje logeren.Onze mensen moeten weer eens op vakantie.Ze gaan wandelen in de hoge bergen hoorde ik.Ik ben blij,dat wij niet mee hoeven. Ze schijnen daar heel enge koeien te hebben,die niet loeien,maar bellen". Bartje,die in zijn rolhokje op het plein stond zei meteen"die koeien zijn niet eng,maar heel leuk en ik kan het weten,want ik ben net terug uit Zwitserland.
Bart in Zwitserland
Ze hebben een ding om hun hals en als ze lopen maakt dat een mooi geluid. De boeren daar weten dan waar ze zijn en hoeven niet steeds te zoeken." "O" zei Tivo,"maar ik hoef er toch niet naartoe. Het is hier veel leuker,nietwaar Dikke?"De Dikke had al een grote hap hooi in zijn mond en kon alleen maar knikken. Toen hij zijn mond leeg had vroeg hij "Doen ze hier nog iets aan dierendag? Dat is toch vandaag?" "Nee hoor" zei Floran "ze zeggen,dat het hier iedere dag dierendag is,dus er zit niets extra's aan. Ik zou trouwens ook niet weten wat dat dan zou moeten zijn."

Woensdag 3 oktober 2007

Veel regen,vooral \'s middags. Toen viel er heel veel tegelijk.
De kleine vliegjes,die zomereczeem bij paarden veroorzaken werden opeens weer heel aktief. Onze jeukpatienten zijn maar weer snel ingesmeerd met TKC97. De mensen hadden de fles eigenlijk al weggezet,maar tot vreugde van de paarden hebben ze die weer rap tevoorschijn gehaald en nu is de jeuk weer over.

Dinsdag 2 oktober 2007

Somber en droog
Wij zijn ook niet vrolijk.Gisteren was een zwarte dag voor alle dieren en mensen van stal de Eik. Wij hebben namelijk afscheid moeten nemen van onze Sanny.We hadden eerder al verteld,dat ze last van een verlamde staart had gekregen. De dierenarts zei toen,dat het kon komen door een hersenbloedinkje,een zenuwbeklemming of een infectie. Hij had er meteen al een hard hoofd in,maar ze zijn hier altijd knap eigewijs en wilden alles proberen om het toch weer in orde te krijgen. Marielle heeft haar twee keer behandeld voor het geval het een zenuwprobleem zou zijn,maar datheeft niet veel zoden aan de dijk gezet.De dierenarts heeft de blaas een keer leeggehaald en heeft een antibioticakuur gegeven voor het geval dat het een infectie zou zijn. Het hielp allemaal niet echt,maar het is ook maanden lang niet slechter geworden. Pas de laatste tijd werd ze mager en kon ze steeds moeilijker haar mest kwijt. De mensen moesten toen de beslissing nemen om ook voor haar een plaatsje in de paardenhemel te bespreken en daar waren we het allemaal wel over eens hoe erg we het ook vonden. Gisterenavond is ze dus weggegaan . Ze is 25 jaar geworden en we zullen haar erg missen.

Maandag 1 oktober 2007

Vandaag redelijk droog en niet warm.
Melli heeft niet ver gezocht om de pen over te geven. Ik ben namelijk Khahendi,haar achterbuurman.Nou ja,ik doe toch niets op het moment,dus ik heb er wel tijd voor.
Een paar dagen geleden zagen wij,dat Ingrid weer bezig was om drollen van ons in een buisje te proppen. (wel met een bijgeleverde plastic handschoen ) Dat gaat dan in een plastic envellope met een formulier,dat ingevuld moet worden en dat kan dan zo naar het postkantoor gebracht worden. Een gespecialiseerd laboratorium ( zie www.wormbestrijding.nl ) onderzoekt het en binnen een paar dagen komt de uitslag via de mail.Dat is prima werk,want nu hoeven wij die vieze ontwormpasta niet meer te slikken als we geen wormen hebben Ik hoorde net zeggen ,dat de uitslag binnen is en dat we ook nu niet ontwormd hoeven te worden met dank aan vader Gerrit,die iedere morgen onze weilanden schoonmaakt voordat we er in komen.Ik geloof,dat ik in 2005 voor het laatst zo\'n vies hapje heb gehad en ik mis het niks.

Zondag 30 september 2007

Droog en somber,niet koud.
Gisteren zijn Ramses en Igor naar gewone binnenstallen verhuisd.De paddockstallen zijn niet voor voortdurend gebruik bestemd en de heren hebben nu voldoende tijd gehad om te wennen aan de gang van zaken hier.Ramses ging naar een box bij de binnenbak en Igor is bij mij in de sterstal gekomen. Ik vindt het best. Igor is wel o.k.Je moet weten,dat ik lang niet iedereen naast me wil hebben. Als ze een paard naast me zetten,dat ik niet zie zitten is dat heel slecht voor de  nachtrust van de mensen. Ik trap dan gewoon net zo lang tegen de muren totdat dit ongewenste persoon wordt verwijderd.Maar zoals gezegd,ik vind Igor aardig en heb dus vannacht niet moeilijk gedaan.Igor vindt dit ook een prettige plek en is tevreden.
Ramses was ,zoals te verwachten was, niet zo blij. Hij houdt niet van verandering en al helemaal niet als Igor dan niet meer voortdurend vlak in de buurt is.Waar hij nu staat ziet hij hem geregeld voorbij komen in een les en hij mag ook nog iedere dag samen met hem in de wei en in de zandpaddock. Zo vreselijk is het dus helemaal niet. Bovendien is daar altijd wel minstens 1 andere pony thuis,dus hij is nooit helemaal alleen. Hij haat het om alleen te zijn,dus dat is goed geregeld.Maar hij kon er toch  het nut niet van inzien. We hebben hem geregeld protesterend horen trompetteren. Hinniken kan je dat rare geluid dat hij maakt toch echt niet noemen.Zo zelfs,dat de mensen het zielig vonden.Ik hoorde,dat ze hem nu een "anti-heimwee" drankje geven.Ze noemen het een Bachremedie. Ik heb geen idee wat dat is,maar het lijkt erop,dat het werkt.Hij is al een stuk rustiger en vrolijker geworden. Per slot van rekening is het een primaplaats waar hij staat. Hij kan nu alles zien en zich overal mee bemoeien en dat past hem wel.

Zaterdag 29 september 2007

Vandaag heeft het de hele dag geregend van begin tot eind.De ruiters hadden er geen last van,want we hebben gelukkig een mooie binnenbak,maar het bos is niet overdekt.Er was voor later in de middag een buitenrit afgesproken met mensen,die van ver zouden komen. Toen begin van de middag www.buienradar.nl liet zien,dat het niet droog zou worden belde Sandra naar die mensen om dat te vertellen.Ze dacht ,dat ze er nu wel van af zouden zien. Wat dacht je wat? Ze piekerden er niet over om niet te komen.Nat worden was helemaal niet erg. Karin ,de begeleidster, had er ook geen probleem mee en zo vertrokken ze in de stromende regen en kwamen na twee uur in de stromende regen weer terug. Heel enthousiast ook nog.Ze hadden een heel leuke rit gehad. Floran,Misty,D.P. ,Okki en Orlando waren net verzopen katten,maar ook zij hadden het hardstikke naar de zin gehad. Het hele bos was van hen geweest. Vind je het gek? Niemand anders gaat toch voor zijn plezier door een druipend bos rijden. Nou ja, ieder diertje zijn pleziertje,maar ik ben blij,dat mijn mensen niet op die maffe ideeen komen. Geef mij maar mijn lekker droge stal met dit snertweer.

Vrijdag 28 september. 2007

Gisteren was het droog,maar vannacht is er zoveel regen gevallen,dat alles weer eens blank staat. Jammer. Verder was het vandaag ook wat regenachtig De temperatuur is opeens wel een stuk hoger. Ik ben blij,dat ik mijn winterdeken nog niet op heb.
De bomen hebben dit jaar gigantisch veel vruchten.De beukenootjes roffelen op mijn dak bij ieder zuchtje wind en aan eikels en kastanjes hebben we ook geen gebrek. Gistren hebben we gelachen.Een groepje ruiters was aan het uitstappen op het plein na de les. Ze waren gezellig aan het kletsen toen er plotseling eentje een keiharde gil gaf. Het was komisch om te zien hoe het gekakel opeens verstomde en iedereen verwilderd om zich heen keek wat er aan de hand was. Toen ze begrepen,dat de arme dame een voltreffer van een kastanje op haar hoofd had gehad, schoten ze net als wij in de lach.. "Toch niet zo verkeerd die veiligheidscap" zei Ingrid,die het net had zien gebeuren."Zelfs bij het uitstappen."
Pagina: «  500  |  501  |  502  |  503  |  504  |  505  |  506  |  507  |  508  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement