Het Dagboek

Vrijdag 2 april 2021

En weer is de temperatuur gehalveerd.Vandaag is het nog maar 6 graden en het is bewolkt met veel koude wind.Brrr...
Ik hoorde vertellen, dat ons buurboermens een tijdje geleden dikke pech had gehad. Hij had zo'n grote in plastic verpakte baal hooi , zoals wij ook hebben, op zijn rolhok en dat ding is er per ongeluk af gevallen. En laat het  nou precies tegen de gevel van een van zijn stallen rollen...En toen was er opeens geen gevel meer. De muur lag helemaal in puin en nu hebben ze er voorlopig maar een zeil voor gespannen. Dus niet alleen een stuivertje kan, zoals het spreekwoord zegt, raar rollen , maar een baal hooi ook.

Donderdag 1 april 2021

Het kan dus wel op...Het is vandeaag de helft kouder dan gisteren. Maar nog wel steeds zonnig en windstil. 12 graden.
Het voermens zorgt er altijd voor, dat de bodems van de rijbakken los en gelijk blijven.Dat doet ze met de Ouwe Blauwe en dat geeft een behoorlijke herrie. Tommy vertelde, dat ze daar mee bezig was terwijl zijn bijrijdmens net van plan was om met hem te gaan rijden. En dat heeft ze gedaan ook. Rondrijdende Ouwe Blauwe of niet."Geen enkel probleem,"zei Tommy nuchter. "Je moet er gewoon voor zorgen, dat je niet tegelijktijd op dezelfde plek bent. Maar hij heeft natuurlijk makkelijk praten, omdat hij bij de binnenbak woont en de Ouwe Blauwe bijna iedere dag vlak langs ziet komen. Hij weet dus als geen ander,dat het ding wel een heleboel lawaai maakt, maar geen kwaad in de zin heeft.

Tommie

Woensdag 31 maart 2021

Nog warmer.25 graden...Het kan niet op !!!

Dinsdag 30 maart 2021

Zomer !!! Blauwe lucht, hele dag zon en 20 graden.
Vanmorgen hebben we de eerste zwaluw verwelkomd. En waarachtig heeft hij de zomer meegebracht uit de verre streek, waar hij heeft overwinterd. Helemaal te gek....

zwaluw

Maandag 29 maart 2021

Zon, weinig wind,12 graden.
Hoi, ik ben Tarius en woon in de nieuwe stal naast Trofee en Valeri en tegenover Jack en Sjors.
Sjors had inmiddels ook zelf gehoord, dat hij bij een dierenartsmens zijn beste beentje voor moest zetten.Hij was er zenuwachtig van.Maar niets aan de hand hoor. Het dierenartsmens heeft aan zijn benen getrokken, naar zijn longen geluisterd, in zijn ogen geloerd. En ja hoor. Goedgekeurd...!!!
Maar het verhaal heeft nog een staartje.Sjors dacht dus opgelucht, dat hij klaar was en toen kreeg hij zomaar onverwacht een gemene prik in zijn hals en zag al gauw de wereld voor een doedelzak aan. Wat was er aan de hand ? Onze mensen hadden natuurlijk allang gezien, dat zoals helaas gewoonlijk vaste prik is bij nieuwe medewerkers, zijn gebit niet de schoonheidsprijs verdiende. Nu hij mocht blijven en het dierenartsmens er toch al was,kon dat probleem meteen worden opgelost.Toen hij vorige week had gezien, dat Snow door het tandartsmens onder handen was genomen had hij nog niet bedacht, dat hemzelf dat ook wel eens zou kunnen overkomen. Maar eind goed al goed. Toen hij weer helemaal bij de tijd was was hij dubbel blij. En een "verblijfsvergunning" en ook nog eens wangen, waar bij het eten niet in geprikt werd door scherpe randen op zijn kiezen.

tandarts

Zondag 28 maart 2021

Wisselend bewolkt en droog.
Vanmorgen werden we verrast.We zijn gewend, dat zo tegen 8 uur ons ontbijt wordt geserveerd en laat Sandra, die 's zondags altijd het haasje is om te voeren,nu opeens om 7 uur al voor onze neus staan. Eerst dachten we , dat ze uit bed was gevallen, maar toen schoot het Okkie opeens te binnen wat er aan de hand was.De mensen schijnen het leuk te vinden om in de zomer langer buiten te kunnen zijn bij daglicht.Daarom zetten ze gewoon met zijn allen hun klokken een uur vooruit en tadaaaaa....Het gewenste uur langer daglicht is binnen. Goed bedacht toch. Wij zijn er in ieder geval blij mee en onze mensen ook.
De weeki is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Zaterdag 27 maart 2021

Zwaar bewolkt en veel wind.
Mijn mensen hebben nog steeds geen tweede paard gevonden.Ik ben toch zoooo benieuwd met wie ze uiteindelijk aan komen zetten.

Vrijdag 26 maart 2021

Bewolkt, winderig en +10 graden.
Buurman Sjors vertelde, dat hij in spanning zat of hij mocht blijven.De twee weken zijn voorbij en hij heeft nog niets gehoord.Maar ik had toevallig onze mensen horen zeggen, dat maandag het dierenartsmens zou komen om hem te keuren. En dat geeft moed. Ze gaan natuurlijk een pony, die ze niet willen houden niet keuren.Even afwachten dus nog hoe dat gaat aflopen...

Donderdag 25 maart 2021

Meer zon en droog.
Je kon er op wachten. Nu is het al een poosje droog en beginnen ze weer, dat er nodig wat regen moet komen , omdat het gras in onze weiden niet groeit. Het is toch niet goed of het deugt niet. Gelukkig heeft niemand iets te zeggen over het weer, anders was er nog veel meer ruzie in de wereld.

Woensdag 24 maart 2021

Wisselend bewolkt en droog.
De vrijwilligershulpmensen hebben vanddag een grap uitgehaald.Het bijrijdmens van Tommy was aan het rijden en er waren nog een paar anderen in de baan, waaronder Dame Blanche. Het mens, dat op Dame Blanche zat moest even naar de Wc, is afgestapt en iemand hield Dame Blanche even vast.Toen ze uit het zicht was is het mens, dat op Tommy zat gauw van hem af gesprongen en op Dame BLanche gestapt. Het paard, dat werd vastgehouden was dus nu Tommy. Toen het mens terug was liep ze niets vermoedend naar Tommy en steeg op, klaar om verder te gaan met rijden.Pas toen iedereen in de buurt begon te lachen besefte ze, dat op een heel ander dier zat. Nou ja, ze zijn allebei wit en groot, dus het niet zo raar, dat je je vergist als je nergens op verdacht bent.Maar haar gezicht was goud waard.

Pagina: «  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement