Het Dagboek

Donderdag 20 mei 2021

Veel buien en koud.
Vanmorgen kwam er een reparatiemens aanrijden. Hij verdween met rolhok en al in de binnenbak.Even later zag ik hem weer het plein op rijden.De ouwe blauwe hing er achterstevoren achter met Sandra achter het stuur. Het ding mocht kennelijk geen meter meer zelf rijden om niet nog meer kapot te gaan. Het reparatiemens is een poos aan het sleutelen geweest en joepie...Het lek was weer dicht en de ouwe mocht weer zelf rijden. Het reparatiemens zette hem aan de kant en deed voor de zekerheid nog een testje. En dat ging dus niet goed.Er spoot een grote straal zwarte smurrie uit en dat was dat. Wordt vervolgd.

Trekker sleep

Woensdag 19 mei 2021

Veel buien en koud.
Ik hoorde vertellen, dat het brave oude tractorrolhok, dat ze hier de ouwe blauwe noemen een probleem heeft.Het voermens wilde vanavond even de binnenbaan slepen, maar zag meteen toen ze hem uit zijn "garage"reed, dat er een hele straal zwart spul op de grond liep. Ze heeft hem , behoorlijk geschrokken ,meteen weer terug gezet. Ze heeft helemaal geen verstand van het inwendige van dit soort rolhokken , maar dat je hier niet mee kunt rijden was wel tot haar doorgedrongen. Wordt vervolgd.
Deze hele week liep hier een mens rond, die ik nog nooit had gezien. Ik hoorde, dat zij hier was ,omdat ze graag wat sneller dan gebruikelijk wilde leren rijden en ook graag meer weten over hoe je met ons om moet gaan. En de beste manier is dan om hier de hele dag te zijn ,iedere dag een paar keer rijles en theorieles te hebben en mee te helpen met onze verzorging .Zo ontdek je, dat we geen fiets met haren zijn, maar dieren waar je een geweldig leuke band mee kunt opbouwen. Ze noemen het spoedcursus en wanneer je er meer van wilt weten moet je maar eens kijken naar de reviews ervan op onze site www.eik.nl

Dinsdag 18 mei 2021

Veel buien en koud.
Al zo lang als ik hier woon is, volgens mijn buren, de gang van zaken niet normaal. Eerst mochten er van zekere cooronamonstertjes helemaal geen lessen zijn. Inmiddels mag dat wel, maar de rijkinderen moeten meteen na de les wegwezen en hun wegbrengers mogen niet verder komen dan de parkeerplaats buiten het terrein. En dat is heel wat anders dan gezellig in de warme kantine een kopje koffie te drinken en kijken wat er in de les gebeurt.Ik vond dit al een beetje raar, maar het schijnt in het hele land zo te moeten van die monstertjes. Hopelijk worden ze gauw in de pan gehakt, zodat alles weer een stuk gezelliger zal worden.Maandag 17 mei 2021

Wisselend bewolkt en maar een paar buien. Niet meer dan 8 graden.
 Hallo, ik ben Snow. Ik woon in de grote stal, op dit moment naast Ijsje en tegenover Sjors en Coen.
Het schijnt hier al zo'n 15 jaar de gewoonte te zijn, dat alle paarden en pony's, die hier wonen om de beurt een week lang vertellen wat er hier zoal gebeurt. Ik had daar nog nooit van gehoord en het schijnt ook nergens anders zo te gebeuren, maar ik kom er niet onderuit en het is eigenlijk best leuk.
Ik woon hier pas een paar maanden en kom van ergens ver hier vandaan. Ze noemen het Spanje. Maar ik ben daar niet geboren. Dat was in een land er naast, dat Frankrijk heet.Ik ben daar opgegroeid met een heleboel andere pony's.Ons ras wordt Camarque genoemd naar de landstreek, waar we leefden.Wij zijn allemaal wit.Waar ik mijn jeugd heb doorgebracht is een moerassig gebied in de monding van een grote rivier. We moesten daar zelf voor ons eten zorgen, want de mensen daar bemoeiden zich er niet mee. Maar dat was geen probleem. Je wordt daar sterk en slim van.
Toen ik oud genoeg was ben ik uit de kudde gehaald en ben terecht gekomen in Spanje.Daar heb ik wat werkjes geleerd en verder liep ik ook daar met een hele groep los in de bergen . En nu ben ik hier en heet Snow. De naam, die op mijn geboortebewijs staat is "Galop" en ik vind Snow een stuk mooier.

Zondag 16 mei 2021

Zwaar bewolkt en buien.
Paarden met eigen mensen gaan wel naar buiten tussen de buien door als ze geluk hebben en als ze geen geluk hebben worden ze heel erg nat .
Maar Jess had een ander soort pech. Ze was zo handig om midden in het bos een van haar ijzers los te trappen, zodat het scheef onder haar voet kwam te zitten en ze geen stap meer kon zetten.Gelukkig hebben de mensen tegenwoordig allemaal een telefoonding bij zich . Ze hebben onze mensen hier gebeld en Sandra heeft een van de mensen, die hier vaak komt en die een cursus hoefverzorging heeft gevolgd gevraagd of hij zich naar het bos wou spoeden om Jess uit de problemen te halen. En die is met een grote tang uitgerukt en heeft het ijzer er vakkundig af gehaald zonder de hoef te beschadigen. Dat noemen ze nu een geluk bij een ongeluk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Snow .

Zaterdag 15 mei 2021

Zwaar bewolkt en buien.
Ons plein krijgt de laatste tijd geen gelegenheid om op te drogen. Maar er zijn een heleboel diertjes, die blij zijn met de waterplassen op het plein. Ze zijn trouwens wel de enigen. Ik persoonlijk geef er niets om, maar onze mensen balen, want het staat nergens naar en er wordt een boel troep naar binnen gelopen.
De dieren, waar ik het over had zijn natuurlijk onze zwaluwen, die nu meer dan genoeg modder bij de hand hebben voor het bouwen en renoveren van hun nesten.

Zwaluw

Vrijdag 14 mei 2021

Zwaar bewolkt en veel buien.
Ik hoorde , dat de resultaten van de wormeitelling binnen zijn . En ik hoef lekker geen wormkuur en de meeste andere paarden en pony's gelukkig ook niet. Alleen een paar van ons zitten net iets boven de grens, dus voor de zekerheid krijgen die toch een klein kuurtje . Kun je  zien ,dat iedere dag alle drollen uit weiden en paddocks halen ,echt helpt . Alleen de twee die nog niet lang hier zijn, Macey en Sjors zitten helemaal onder en krijgen dan ook een flinke lading vieze smurrie om met die rode bloedwormpjes af te rekenen.

Donderdag 13 mei 2021

Zwaar bewolkt. Meestal droog. 15 graden.
Het zit de laatste tijd niet mee met het weer. Het gras groeit veel harder dan dat wij het op kunnen eten in de nog steeds niet volledige tijd ,die wij in de wei mogen. En dat heeft dan weer te maken met het voortdurend natte gras , dat ook al niet zo goed voor onze gezondheid schijnt te zijn.Je moet het allemaal maar weten.

Woensdag 12 mei 2021

's Morgens zon , 's middags stevige buien.
Een paar dagen geleden stapte een van onze mensen mijn box binnen en ik snapte niet wat ze kwam doen. Ze had een doosje in de hand en toen dat open ging zag ik een soort doorzichtig lapje en....iets wat erg leek op een paardensnoepje. Maar dat was het ook en ik kreeg het tot mijn verrassing. Terwijl ik lekker stond te smikkelen pakte het mens met het lapje een van mijn drollen, deed die in het doosje, doosje dicht en weg was ze. Daar was over nagedacht !! Terwijl ik verbaasd en verheugd stond te kauwen kon zij ongehinderd een mooie drol uitzoeken en voordat ik het snoepje op had was ze al weer verdwenen. Ik hoorde, dat ze van ons allemaal een drol in zo'n doosje deden en die opstuurden naar een soort laboratorium, dat Worm en Co heet.Daar gaan ze onderzoeken of er wormeieren in die poep zit. Als dat niet zo is hoeft er verder niets meer. Want geen eieren =  geen wormlarven,die uit die eieren zijn gekomen , in het gras omhoog klimmen en dan via de mond van ons weer naar binnen gaan en in de darmen eieren leggen enz. enz . enz. Als we domweg iedere keer een wormkuur krijgen zonder dat er eerst wordt gekeken of dat wel nodig is , krijgen we een portie gif binnen, die niet nodig is en bovendien worden de wormen  resistent voor de wormkuren.Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om de wormen , die er wel zitten dood te maken. Ze kunnen steeds beter tegen het spul, waar ze dood van moeten gaan. Ze noemen dat resistentie.

Onderzoek

Dinsdag 11 mei 2021

Zwaar bewolkt, weinig wind, 16 graden.
Toen ik het inmiddels bekende tandartsenrolhok  het plein zag op komen rijden heb ik gauw nagedacht of ik al aan de beurt zou zijn voor de jaarlijkse onderhouds beurt. Maar gelukkig dit keer nog niet. Ik heb het niet zo op dat gemorrel in mijn mond, maar ik snap wel, dat dit op zijn tijd toch wel heel nuttig is.
Buurman Bill was juist blij om ze te zien. Hij had een los zittende tand, die ze hebben weggehaald en ze hebben een scherp randje helemaal achterin zijn mond afgeschaafd. "Dat eet weer een stuk prettiger"zei hij even later met een volle mond. Goed opgelost dus.

Pagina: «  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement