Het Dagboek

Woensdag 10 oktober 2018

Hele dag zon en zeker 25 graden. Aan de ene kant heel prettig , maar aan de andere kant niet zo fijn , omdat ik ondanks het warme weer toch een wintervacht begin te krijgen. Dat gedoe heb ik nu echt ieder jaar opnieuw. En weet je wat mijn mens dan doet ? Dan duurt het niet lang of ze komt aanzetten met een scheerding en dan gaat die winterjas er weer af.  Als dat dan alles zou zijn zou  ik er helemaal blij mee zijn. Maar er zit een addertje onder het gras. Ze scheert me namelijk nooit netjes helemaal kaal. Nee hoor. Ze kan het niet laten om mijn billen te gebruiken om de een of andere maffe afbeelding op te laten staan. En wie wil er nu voor gek lopen met een hartje of een bliksemschicht of andere ongein op zijn lijf. Ben benieuwd wat ze dit jaar weer verzint.Het is maar een geluk, dat ik het zelf niet kan zien, want zo lenig ben ik nu ook weer niet.

Dinsdag 9 oktober 2018

Hele dag zon. 20 graden.
Overbuurman Calimero was vandaag weer eens aan de beurt om bijgereden te worden. Bijna alle medewerkers worden hier geregeld gereden door onze hulpmensen om ze nieuwe dingen te leren en te zorgen, dat ze onthouden wat ze hebben geleerd. Dan hebben ook de rijmensen, die al goed kunnen rijden er plezier van.Calimero zei , dat hij best hard had gewerkt , maar dat hij het hartstikke leuk had gevonden.

Maandag 8 oktober 2018

Wisselend bewolkt, beetje wind, 19 graden.
Mijn naam is Pjotr, ik luister ook naar Piet.Ik woon in de grote stal eerste links als je van buiten komt naast Bill en tegenover Calimero en Misty.
Ik heb tegenwoordig een losse voerbak en weten jullie waarom ??In mijn vaste ijzeren 3 hoekige voerbak bleef steeds wat voer in de hoeken zitten , omdat nik dat er niet goed uit likte. Dat wordt dan vies en is ook niet goed schoon te maken. Vandaar.

Pjotr Pjotr

Zondag 7 oktober 2018

Droog , zonnig en weinig wind.
Ook vandaag was er een dressuurwedstrijd.De rijmensen konden kiezen of ze vandaag of gisteren mee wilden doen en allebei de dagen mocht ook.Leuk hoor. We houden wel van een beetje reuring op het erf.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

dressuurwedstrijd

Zaterdag 6 oktober 2018

Prima herfstweer , eigenlijk meer zomerweer.
Het vervelende is, dat we toch allemaal al een beetje dikkere vacht hebben gekregen en dat is me toch een potje warm als je wat moet doen.
Vanmorgen waren er gewoon lessen en vanmiddag/ vanavond bleek er een dressuurwedstrijd te zijn. Buurman Marnix had het erover , dat hij ook mee mocht doen en hij is vast van plan om zijn beste beentje voor te zetten.

dressuurwedstrijd

Vrijdag 5 oktober 2018

 Veel zon en wel 22 graden.
Famke en Harley zijn vandaag weer opgehaald door hun mensen. Ze zeiden, dat ze het thuis prima naar de zin hebben, maar dat af en toe hier logeren ook hartstikke leuk is. Je kunt ze er goed bij hebben, dus ze zijn altijd welkom.

Donderdag 4 oktober 2018

Zwaar bewolkt, maar uit die wolken is geen regen gevallen.
Pleasure zei , dat ze had gehoord, dat het vandaag dierendag is en dat het de bedoeling is, dat mensen hun dieren dan extra verwennen. Maar volgens mij doen ze daar hier niets aan. Ze zeggen, dat het hier altijd dierendag is en daar kan ik ze eigenlijk geen ongelijk in geven.

Woensdag 3 oktober 2018

Soms zon en warmer dan gisteren.
Er zitten dit jaar zo heel erg veel kastanjes en eikels en niet te vergeten beukenootjes aan onze grote bomen op het plein, dat je echt geluk moet hebben om er niet af en toe mee bekogeld te worden als er een windvlaag komt. Het doet niet erg zeer, maar je voelt het echt wel. Nou ja, tegen de tijd, dat we er aan gewend zijn zullen de bomen wel weer leeg zijn.

Dinsdag 2 oktober 2018

Zwaar bewolkt, maar wel droog.
Tarius vertelde, dat hij had vernomen , dat onze mensen zich een beetje zorgen beginnen te maken over het aardappelveld achter ons bedrijf en hij snapte er helemaal niets van van wat wij nou te maken hadden met die aardappelen. Maar dat hebben we hem wel uit de doeken gedaan. Dat terrein, waar die planten namelijk op hun dooie gemak staan te groeien is precies de plek, waar de laatste zondag van deze maand een heleboel paarden en pony's uit de wijde omtrek overheen moeten kunnen op weg naar de finisch van de jaarlijkse recreantencross. Het is dus wel de bedoeling, dat dat wat er op is verbouwd dan er af is.Maar er is nog wel wat tijd en tijd komt raad. En soms vallen dingen ook nog wel eens mee.

aardappelen

Maandag 1 oktober 2018

Droog , fris en winderig.
Hallo allemaal. Ik heet Tico en woon nog steeds in de nieuwe stal naast weidemaatje Nicky en Marnix.Prima plekje. Licht, luchtig en altijd wat te zien. Tegenover ons is een van de spuitstallen. Omdat daar ook iedere keer paarden uit de andere stallen worden geparkeerd om te worden gepoetst, gewassen,enz.kun je mooi horen wat ze daar zoal beleven.

Pagina: «  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement