Het Dagboek

Zaterdag 30 september 2006

Lekker weer, zoals vanouds. Wel een beetje warm. 's middags een lekker bosritje gemaakt. Echt fijn, dat de dazen weg zijn, je loopt er nu echt voor je plezier. Khahendi is vandaag naar concours geweest in Marienheem en dat is super goed gegaan. Hij en Nikki hebben de eerste prijs in L2 dressuur gewonnen met heel veel punten. In ieder geval 11 meer dan de nummer twee, goed he?

Vrijdag 29 september 2006

Adair en Lukar zijn vandaag weer vertrokken naar het westen. Lukar is zomaar vlot in het rolhok gestapt. Enide heeft hem mooi voor de gek gehouden. Gisteren heeft ze met hem 'rolhok instappen' geoefend. Instappen en ook weer meteen uitstappen en lekker terug in de box. Hij heeft nooit zin om hier weg te gaan, maar even rolhok in, rolhok uit wil hij best doen. Hij had vandaag de pech dat het rolhok in, Adair rolhok in, klep dicht en tot ziens was.
We kregen nieuwe logees, ook al oudgedienden. Vosje en de Dikke. Vosje is een piepkleine mini.
Vosje De Dikke
De Dikke (een grote schimmel) heet eigenlijk Con Dios, maar dat is iedereen al lang vergeten. Hun baasjes heten Fons en Marion en die zijn met vakantie. Wij zijn dus nu 'paarden asiel'. Dat gaat heel eenvoudig. De Dikke gaat in Khahendi's stal, Khahendi gaat in Duo Penotti's stal, Duo Penotti gaat in Olleke's stal en Olleke gaat in één van de twee 'noodstallen' in de zandpaddock. Vosje gaat in Okkie's stal. Okkie gaat in in de andere noodstal naast Olleke met wie hij het goed kan vinden. Iedereen weer blij.
Noodstal in de paddock
vanmiddag hebben we springles gehad. Leuk man, ik vind springen machtig mooi. Mocht alleen niet lekker hard rondscheuren. jammer hoor....

Donderdag 28 september 2006

Vandaag mooi weer. Je houd het niet voor mogelijk maar de laatste 3 jonge zwaluwen zijn begonnen met vlieglessen. Stelletje onbenullen zeg. Duikelen zowat mijn box in iedere keer, maar ja, ze zullen het wel leren.

Woensdag 27 september 2006

Eerst bewolkt, later opgeklaard. De mensen die hun rolhok in onze wei hadden staan zijn weer vertrokken. Terug naar Spanje. Ze zeiden, dat dit de leukste plek was geweest om te staan van de hele reis tot nu toe. Nou ja, we hebben ook geen last van ze gehad, dus ze mogen terugkomen, wat ons betreft.

Dinsdag 26 september 2006

Beetje regen, beetje zon, en lekkere temperatuur. Helemaal goed. Tegen 11 uur kwam Marielle. Wie is dat nu weer ? Marielle heet verder Kamphof, en is osteopathe speciaal voor paarden. Zij komt hier iedere 6 weken, behandelt dan een paar van ons
en controleert degenen die de vorige keren gedaan zijn. Zo komen wij allemaal 1 x per jaar aan de beurt. Ik ben zelf pas volgende keer, want nu moest Twingo eerst. En bang dat hij was. Enide, die de hele dag meeliep om iedereen vast te houden moest hem wel drie keer uit de stal halen. Iedere keer rukte hij zich los en vloog weer terug, de held. Het bleek, dat hij inderdaad niet voor niets zo vervelend was geweest. Zijn rug zat helemaal vast, wel 4 wervels, en in zijn hals was ook van alles mis. Hij had rugpijn en hoofdpijn. Hij is behandeld en hoeft nu een week niet te werken. Daarna denken ze, dat hij wel weer normaal zal doen. Achteraf zei hij, dat hij heel blij was, dat alles nu geen pijn meer deed en dat hij zich de volgende keer niet meer zo zou aanstellen als Marielle hem komt helpen. Er staat trouwens in het blad Seasons van juli een reportage over haar werk (ligt wel ergens op de leestafel) en daar staat toevallig onze Duo Penotti ook op de foto's. Leuk hè !

Maandag 25 september 2006

  
Het is niet meer zo warm maar toch goed weer. De boeren in de buurt zijn  met de maïsoogst begonnen. De zwaluwen in het nest boven Sanny zijn nog niet uitgevlogen. Ze zien er wel welvarend uit, zoals ze met zijn drieën uit het nest beginnen te
hangen. Duidelijk ruimtegebrek.  Vanmiddag in de les was Twingo, mijn bijna buurman, heel stout. Hij heeft Manon er af gegooid en vorige week Jettie ook al. Nu is hij altijd best levendig, maar dit vonden onze mensen toch niet leuk meer. Ze liepen behoorlijk te mopperen. Gelukkig is hier gebruikelijk, dat in zo'n geval eerst gedacht wordt, waarom doet hij dit ? Heeft hij ergens last van of is hij gewoon vervelend. Laten we eerst maar eens uitzoeken wat er aan de hand is. Ingrid zei, Marielle komt morgen, dan moet zij eerst maar eens naar hem kijken. We zetten hem met voorrang op de lijst.

Zondag 24 september 2006

Een beetje bewolkt maar flink warm. Sandra en Remco zijn vertrokken, erg laat zoals gewoonlijk. Ze belden later dat ze goed waren aangekomen en een mooie kamer met zeezicht hadden. De boot hadden ze "gemakkelijk"gehaald Ze hadden ZELFS nog 10 minuten over gehad. Naar mijn idee is dat kantje boord en meer geluk dan wijsheid. Maar ja, het resultaat telt zullen we maar zeggen. De recreantenclub had vandaag de jaarlijkse dagtocht. Om 10 uur weg, bij de schaapskooi werd de lunch nagebracht en om een uur of 3 waren ze weer op stal. Ik ben niet meegeweest, maar Miep zei dat het een erg leuke rit was. De mensen hebben nog uren na zitten kwebbelen op het terras, want het was eigenlijk veel te mooi weer om naar binnen te gaan.
De week is alweer om. Volgende week geef ik de pen aan Bento. 

Zaterdag 23 september 2006

Zomers. We kregen alweer gasten, ditmaal alleen menselijke, WEL in een rolhok. Het waren Adri en Kees, Nederlandse Noren, die nu in Spanje wonen. Het zijn kennissen van Ingrid en Theo uit de tijd dat ze nog met ene camper door Spanje en Portugal reisden in de  winter. Hun rolhok werd netjes geparkeerd op de plaats waar de grote tent van de zomerkampen had gestaan. Daar hadden we dus geen last van. Het was vandaag behoorlijk druk. Er kwam ook 'middags een hele familie, die
samen een dagje uit waren, familiedag heet dat tegenwoordig. Ze hebben allemaal les gehad aan de longe. Ze zullen morgen best nog eens aan ons denken (spierpijn au au ! )

Vrijdag 22 september 2006

Mooi weer als gewoonlijk. We hebben vandaag logees gekregen. Adair en Lucar (en Enide natuurlijk) Sandra en Remco gaan namelijk een weekje met vakantie naar Vlieland en dan komt Enide hier helpen. Weten jullie niet wie Enide is ? Zal ik jullie vertellen. HEEEEEL lang geleden, zeker 25 jaar kwam Enide als kind hier voor het eerst met haar ouders op vakantie in het kleine zomerhuisje dat ze hier toen verhuurden. Ze heeft hier leren rijden en is later als kind vaak teruggekomen in de
vakantie zonder ouders. Later werd het contact wat minder, Oegstgeest is ten slotte een eind weg, maar toen ze een vriend (Jeroen) kreeg heeft ze die weer meegesleept hierheen om te leren rijden. Inmiddels had ze zelf een leuk paardje (Adair) gekocht en ook Adair kwam natuurlijk mee. Vanaf dat moment kwamen ze heel geregeld in de vakanties met zijn allen op bezoek. Adair hier in een stal en Enide en Jeroen ergens in ene zomerhuisje. Toen kwam Lucar er ook nog bij, een behoorlijke mafkees, dat kan ik jullie vertellen. Nog niet zo heel lang geleden heeft hij mij behoorlijk uit mijn slaap gehouden. Wat was het geval ? Jeroen en Enide wilden weer naar huis. Het rolhok werd dus klaargezet en 's avonds om een uur of zeven zouden de paarden instappen om na de spits rustig naar huis vervoerd te worden. Wat dacht je? Instappen ....? Echt niet. Om een lang verhaal heel kort te maken....om ongeveer 3 uur 's nachts besloot meneer om dan toch maar mee te werken, zodat het spul in ieder geval ruim VOOR de spits weg kon. Ik had er al die tijd ruim zicht op, dus je snapt dat van mijn nachtrust niet veel terecht kwam. Nou ja,  sindsdien heeft hij veel bijgeleerd, dus zo extreem zal het wel niet meer gaan. Milena kwam vanavond laat thuis. Ze had heel goed haar best gedaan om het N.K. western riding. Zie op "nieuws" HOE goed. In ieder geval : "Gefeliciteerd"!
 

Donderdag 21 september 2006

Officieel begin van de herfst, maar daar merken we nog niets van. Het is zonnig en warm. Overdag werden de lessen in de buitenbak gegeven, dat is lekker fris. Sommigen van ons beginnen toch wel wat wintervacht te ontwikkelen en dat is niet praktisch. Ik heb de stapel dekens (terug van de wasserij en netjes gerepareerd) al zien liggen, maar zolang het 's nachts niet beneden de 10 graden komt vinden ze hier, dat ze toch nog maar niet op moeten. Daar ben ik blij van. Het kan nog lang genoeg tenslotte.

Pagina: «  510  |  511  |  512  |  513  |  514  |  515


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement