Het Dagboek

Maandag 30 oktober 2006

Hoi ik ben Amber. Ik ben 29 jaar en heb paarden aow, al jaren. Toen ik 3 was en Sandra 13 ben ik hier gekomen als pony Ambervoor Sandra. Toen ze mij kochten zei Ingrid. "Sandra denk eraan, als je eraf gegroeid bent wordt ze verkocht want deze pony is niet geschikt om in de lessen te lopen."  Ze bedoelde dat ik altijd moeilijk bleef doen met zadelen en zo, en een beetje eenkennig ben. Ja hoor, zei Sandra, natuurlijk gaan we dat doen ( en dacht dat zullen we dan nog wel zien) En jullie zien we zijn nu 26 jaar verder en ik  ben hier nog steeds. In de tussentijd heb ik veel dressuurwedstrijden gelopen. Ben bij de  pon's in Z-dressuur meerdere keren provinciaal kampioen geweest, ben toen met Sandra meegegaan naar de grote paarden. Ook daar heb ik Z2 gelopen, ben meerdere keren kampioen geweest. Uiteindellijk had ik meer dan 60 winstpunten. tussentijds met Sandra mee geweest naar Wenen. Sandra heeft daar namelijk stage gelopen bij Hans Riegler een "oberbereiter"van de Spaanse Hofrijschool. Ik was toendertijd nog niet zo goed in de changementen en dat  heeft Riegler persoonlijk mij geleerd. (en zelfs hij  had er knap wat moeite mee). Ondertussen had Sandra ook les op een grand prix paard, dus het werd van twee kanten geleerd. Dit dus wel in ruil voor keihard werken van 6.15 s'morgens tot 10.00 uur s'avonds. Het was vandaag mooi rustig weer. Heel fijn, want alles van de wedstrijd moest weer worden afgebroken en opgeruimd. Vader Gerrit was al heel vroeg begonnen met de weilanden weer dicht te maken en klaar voor gebruik door ons. In de springwei waar de meeste trailers hebben gestaan hoefde  hij trouwens maar 1 koffiebekertje op te ruimen. Hulde aan de deelnemers. Remco had alweer een vrije dag genomen en heeft de hele dag op de tractor gezeten om overal alles weer op te halen. Zo zijn ze nog wel een paar dagen bezig om alles weer op orde te brengen.

Zondag 29 oktober 2006

Het weerbericht was redelijk, het weer was heel goed. Niet te warm voor ons, niet te koud voor de mensen. 's middags ook nog zon. En een mensen, dat er geweest zijn!  Beide weilanden stonden propvol met trailers en personenauto's, vanaf sóchtends vroeg. Als ruim 120 ruiters 3 onderdelen moeten afwerken moet je beginnen zodra het licht is, dan ben je net klaar voordat het donker is. Er kunnen dus echt niet meer bij. Ik hoorde ze zeggen, dat er nog een fikse wachtlijst was ook. Nou ja, ze organiseren deze recreantencross al 18 jaar en deze is bekend in de hele regio.  Ingrid zei dat ze dit jaar de eerste inschrijvingen al in juni binnen had. Van.....juist ja, mensen die vorig jaar  op de wachtlijst hadden gestaan en toen niet meer mee konden doen, nu dus wel. Halverwege de ochtend bleek, dat Bento een beetje kreupel was en hij werd eruit gehaald. Toen moesten wij met z'n allen zijn werkjes overnemen. Dat gaf veel stress bij sommige kinderen die helemaal op Bento gerekend hadden en nu plotseling op een ander moesten.  Maar ook dat is weer goed gekomen en uiteindelijk hebben ze toch leuk gereden al dan niet met meerennende moeder of andere  helper in de kindercross. Ik vond het wel leuk, een paar extra rondjes. Lekker scheuren over het maisveld en door het bos. Superleuk! Dat vonden de anderen trouwens ook. We waren 's avonds allemaal moe maar  vvoldaan en dat gold ook voor de mensen geloof ik , die zaten , toen alle deelnemers weg waren tenminste met z'n allen uitgeteld in de kantine nog wat te drinken en na te praten. Wij vonden het in ieder geval een superdag en veel deelnemers hoorden wij dat ook zeggen, dus het is weer helemaal gelukt met dank aan vele vele helpers en niet te vergeten de landeigenaren. Nou, dat was me het weekje wel. Ik geef nu de pen aan Amber.

Zaterdag 28 oktober 2006

Mooi weer, heel klein beetje regen geweest 's nachts maar nergens plassen. Grote drukte vandaag. Ik had de ogen nog niet open of Remco en helpers daverden al voorbij met de kar vol richtingaanwijzingspalen en pijlen, afzetlint enz. enz. De dressuurbanen werden uitgezet en de dames van de patatkraam kwamen de kapschuur waar normaal de voordroogkuilpakken en de auto's staan schoonmaken en inrichten. Ze hadden hier van de FNRS laatst nieuwe vlaggen en zo gekregen en die staan heel leuk op het plein. Het nieuwe banier hebben ze aan de finishhindernis gemaakt. Het wappert prima, ben benieuwd of er paarden zijn, die dat eng vinden. Wij natuurlijk niet want wij hebben het al bestudeerd.

Vrijdag 27 oktober 2006

Remco had een dag vrij genomen om verder te gaan met de aankleding van de cross. Jeroen kwam helpen. Het hele springparcours werd uit de wei gehaald, want het springen zal in de binnenbak gebeuren . De springwei wordt gebruikt als parkeerterrein voor de auto's en trailers. Dat was altijd wat aan de krappe kant en nu mogen ze dit jaar ook de wei op de hoek van buurman Paalman gebruiken en dat is heel fijn.

Donderdag 26 oktober 2006

Volgens het weerbericht zou het de hele dag zo'n beetje regenen. Mooi niet. Stralende zon en belachelijk warm. 24 graden. Toen het s avonds nog steeds 20 graden was hebben ze besloten dat onze dekens, die overdag er al waren afgehaald ook s'nachts niet weer op gingen. Dat is nog nooit gebeurd in deze tijd van het jaar. Een beetje frisser zouden we best fijn vinden eigenlijk.

woensdag 25 oktober 2006

Redelijk weer. Wat regen, wat zon, maar wel warm. Ik vind dat niet zo fijn, want mijn haar is wat lang geworden. Ik hoorde ze zeggen, dat ze me een deken wilden scheren. Ben benieuwd wat dat nu weer is. Ze zijn nu zo druk met de cross dat nergens meer tijd voor is. Voor leuke dingen, zoals een ritje met het nieuwe rijtuigje bijvoorbeeld. Je moet weten, dat ik dit nog helemaal niet lang kan. Remco leek mennen wel leuk en heeft daarom een cursus koetsiersbewijs bij ons georganiseerd dit voorjaar. Hij deed natuurlijk zelf mee en toen hij geslaagd was wilde hij ook zelf mennen. Hij heeft een mooi rijtuigje gekocht, maar wie moest er voor? Bento kan dat heel goed, maar een  volgeladen rijtuig is voor hem wel wat zwaar. Toen keken ze opeens allemaal naar mij. Okkie kan het wel wachten. "We gaan Okkie laten betuigen door een deskundig persoon, want dat is een vak apart. Dus meneer Haakmeester, die ook de cursus had gegeven kwam met allerlei spullen om mij aan trekken te wennen. Het ging heel erg snel goed zeiden ze. Nou ja, wat denken ze wel. Ik heb Bento dit vaak genoeg zien doen en ik ben niet dom al zeg ik het zelf. Al gauw klepperden we het hele dorp door en leuk dat dat is!!! En nu mag ik dus even niet. Jammer hoor. Het is net zo'n lekker weer.

Dinsdag 24 oktober 2006

Behoorlijk wat regen. Toch nog allemaal naar buiten geweest. Lekker rollen in het natte zand, dan hebben de kinderen tenminste wat te poetsen, voordat hun les begint. Dat vinden ze nog leuk ook.

Maandag 23 oktober 2006

Hallo, ik ben Okki. Vanuit mijn box in de varkensstal met prima uitzicht op het plein zal ik jullie vertellen wat er deze week zoal gebeurt.Okkie

Vandaag was het fris en regenachtig. We mogen niet meer in de weilanden waar dressuurringen komen, anders wordt het daar te glad als we het heel kort afgrazen zeggen ze. Nou ja, het weer was toch ook niet fijn dus dat was niet zo erg. Melli is zowat de hele dag weggeweest in het rolhok met Sandra, Erna en Maarten. Ze moest naar een paarden kliniek in Dulmen, Duitsland voor controle. Ze had last gehad van cystes op de eierstok en dat was daar heel goed behandeld. Khahendi en Miep zeiden in ieder geval, dat ze lang niet meer zo chagerijnig was als eerst, dus we hadden goede hoop, dat het echt had geholpen. Ze zat hem wel te knijpen, dat ze er weer moest blijven, want dat was niet grappig, ze kan niet goed Duits, vandaar. Eind van de middag kwam het rolhok weer terug en jawel... met Melli erin. Alles was goed. De cystes waren weg. Iedereen blij.

Zaterdag 21 oktober 2006

Vanmorgen stond Remco al vroeg op het plein. Erik en Rick kwamen er ook aan. Allemaal laarzen aan en weg waren ze. De tractor met een geleende wagen erachter ging ook mee. Het was dus weer zover , de cross moet verder worden opgebouwd. Vorige week waren ze al begonnen, maar nu moest het af zeiden ze. Gelukkig was het al heel mooi weer. Wat later kwam Hans ook nog helpen en al met al was aan het eind van de middag het grootste werk gedaan. Ik hoorde dat het dit jaar al de 18e keer is, dat de samengestelde recreanten wedstrijd wordt gehouden. Behalve de eigen leerlingen mogen ook altijd andere recreatie ruiters meedoen en daar wordt graag gebruik van gemaakt. De eerste inschrijvingen waren dit jaar in juni al binnen hoorde ik zeggen. Dat is toch mooi op tijd. Nou ja, je weet dan wel zeker dat je mag starten. Meer dan 120 deelnemers passen er nu een keer niet op een dag en er willen er altijd veel meer meedoen. Sandra was ook nog jarig vandaag. Opnieuw koffie met gebak en nog steeds buiten op het terras alsof het zomer is. Apart hoor.

Donderdag 19 oktober 2006

Je houd het niet voor mogelijk wat voor een mooi weer het was. In andere delen van het land is het al herfstvakantie. Vanmorgen was er een buitenritje met 2 moeders en 3 dochters. Ik mocht niet mee. Het waren allemaal mensen, die graag op rustige paarden reden. Jammer hoor, had net reuze zin om te gaan Miepen en dat zullen ze wel voorzien hebben. Miepen in het bos stellen de meesten niet op prijs, maar leuk dat het is. Plotseling in een keer niet meer voorop willen lopen, lekker opzij springen voor niks, klein bokje als dat zo uikomt. Meestal doe ik het niet hoor, maar vandaag was het wel gebeurd. Jammer, dat ze me hier zo goed kennen. Nu ging het mooi niet door. Nouja . In de paddock was  het ook goed toeven.

Pagina: «  515  |  516  |  517  |  518  |  519  |  520  |  521  |  522  |  523


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement