Het Dagboek

Zaterdag 6 juli 2019

Droog en 17 graden.
De club zwaluwen is inmiddels ook al behoorlijk uitgebreid. En een rommel, dat ze maken...De mensen moeten echt uitkijken, dat ze niets op hun hoofd krijgen wat uit de lucht komt vallen. Maar de andere kant is natuurlijk wel, dat ze alle vliegen hier opeten, zodat we daar geen last meer van hebben.

Zwaluwen

Vrijdag 5 juli 2019

Droog, wisselend bewolkt en 18 graden.

De planten achter onze paddocks zijn inmiddels al een heel eind gegroeid. Ze zeggen, dat die mais nog veel hoger zal worden. Wel een beetje jammer van ons uitzicht.

Uitzicht

Donderdag 4 juli 2019

Droog, beetje wind, 22 graden.
En ja hoor, de longeerring is klaar en ziet er piko bello uit.Ik ben heel benieuwd of de mensen  die nu ook gaan gebruiken. Ik moet het eerst nog zien. Maar misschien ben ik wel te pessimistisch. Zo ver lopen is het toch niet ?? De tijd zal het leren.

Longeer ring

Woensdag 3 juli 2019

Droog, beetje wolken, 23 graden.

Vanavond gebeurde er iets vreemds.Remco plus een stelletje vrijwilligershulpmensen kwamen aanslepen met een groot groen pakket, dat ze in de wei naast de zandpaddocks gooiden. En toen gingen ze er met zijn allen aan duwen en trekken. Toby vertelde dat dat ding een tent is, die ze nu aan het opzetten zijn.Maar daarmee wist ik nog steeds niet waar dat dan goed voor was. Maar Orlando werd wat duidelijker. Hij vertelde ,dat hier 6 weken lang iedere week rijkinderen , die uit het hele land komen ,in zouden komen wonen. Ze noemen dat ponykamp.Ze doen dat hier elke zomervakantie en al wel zo lang, dat er geregeld ponykampkinderen van vroeger nu hun eigen kinderen komen brengen om een weekje hier te zijn. Nou, dat lijkt me allemaal best leuk.

Tent Tent

Dinsdag 2 juli 2019

Droog, veel zon, 24 graden.
Toen ik vanavond naar buiten keek zag ik een paar heeeel grote vrachtrolhokken het erf op komen propvol met balen hooi. Ik hoorde , dat dat ongeveer de voorraad voor het hele jaar was en dat het allemaal in de achterste ruimte van de binnenbak gestapeld zou moeten worden, Nou, dat lijkt me veel werk en dat is nog zacht uitgedrukt.Gelukkig waren er ook 8 wegpakmensen meegekomen en die zijn mooi een paar uur zoet geweest. Maar hebben is hebben en krijgen is de kunst, vooral omdat het nog steeds niet regent en er dus ook geen nieuw gras groeit voor een volgende oogst.

Hooiberg

Maandag 1 juli 2019

Droog, zon 25 graden.

Hallo, ik ben Armando en woon in de grote stal helemaal achteraan links als je van buiten komt.Mijn buurman Toby en ik zijn beste maatjes en met Orlando en Coen tegenover mij kun je ook gezellig kletsen.Ik woon hier nog niet zo lang, maar de laatste tijd mag ik steeds vaker meedoen in de lessen en dat vind ik leuk. Ik houd wel van een beetje afwisseling
Hans is inmiddels druk bezig om die longeerring in elkaar te fabrieken. Ben benieuwd hoe het zal worden.

Boren

Zondag 30 juni 2019

Droog, beetje wind,'s morgens 25 graden, later warmer.
De medewerkers hadden vandaag geen vrije dag, maar moesten aan de bak, omdat er een dressuurwedstrijd was. Normaal schijnt dit gecombineerd te worden met een springwedstrijd, maar daar vonden onze mensen het dit jaat toch te warm voor. Maar zo te zien was het gezellig en werd er goed gereden. De week is weer om en ik geef de pen aan Armando

Wedstrijd

Zaterdag 29 juni 2019

Droog, veel zon en 33 graden.
We zagen vandaag zowat de hele dag fietsmensen voorbij flitsen over de weg grenzend aan onze springwei. En er werd heel vaak geklapt en gejuicht door mensen, die zich met eten en drinken bij de hand langs de kant hadden geinstalleerd . Het bleek , dat die fietsmensen ook al een heel eind hadden gezwommen en na die fietserij ook nog een heel eind moesten rennen door de hele buurt. Het was dus weer de triatlon, die al jaren zorgt, dat het hele dorp zeker twee dagen volledig op zijn kop staat.Er komen steeds meer beroemde zwem-fiets-loopmensen hierheen om uit te maken wie er het eerste over de finishlijn komt en er schijnen wel zo'n 900 vrijwilligersmensen in touw te zijn om dit alles in goede banen te leiden. Knap hoor, dat die mensen ieder jaar weer bereid zijn om zich daar druk over te maken.En nu was het nog zo stikwarm ook.

Vrijdag 28 juni 2019

Droog, veel zon en weinig wind.

Vanmorgen kwam er weer eens een groot machineding aandaveren. Het reed gewoon de wei in en begon te graven achter de buitenbak op de plek, waar eerst twee prima paddocks waren. Waar was dat nou weer goed voor, vroegen wij ons af. Maar ik hoorde, dat onze mensen hadden bedacht, dat een ronde vaste longeerring toch best wel gemakkelijk zou zijn. Dat is beter voor de bodems in binnen- en buitenbak zeiden ze.

graafwerkzaamheden

Donderdag 27 juni 2019

Droog en zonnig , maar niet meer zo idioot heet. Hooguit 23 graden.
Mijn mens kwam een paar dagen geleden vertellen , dat ze een poosje niet kon komen. Ze moet naar een mensenreparatieplaats, omdat er een onderdeel vervangen moet worden. Tenminste, dat heb ik ervan begrepen. Maar Tommy zei, dat je dat niet zegt over een mens, maar alleen over rolhokken en machinedingen. Alweer wat geleerd. Ik hoop in ieder geval, dat ik haar hier heel gauw weer terugzie gerepareerd en al. Of mag ik dat ook niet zeggen ??? Nou ja, ik ben ook maar een paard en heb niet overal verstand van. Maar dat neemt niet weg, dat ik best begrijp, dat het niet fijn is om daarheen te moeten en ik wens haar heel veel sterkte.

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement