Het Dagboek

Dinsdag 12 november 2019

Zwaar bewolkt en veel wind.
Vanmorgen zag ik ons osteopathenmens weer eens binnenwandelen en ik was benieuwd wie van ons aan de beurt was voor de jaarlijkse controle. Maar ze stapte de box van Jess weer in. Nieuwelingen moeten meestal een paar keer achter elkaar worden behandeld en Jess vond het, nu ze wist wat er zou gebeuren, bepaald geen straf. "Heb ik een weekje vakantie en ben daarna weer als nieuw"zei ze verheugd. En zo is het maar net.

Maandag 11 november 2019

Zwaar bewolkt , maar wel droog.

Hallo, ik ben Coen en ik woon in de grote stal naast Orlando en Toby.
Toen ik toevallig uit mijn raam keek zag ik, dat onze hulpmensen, die druk bezig waren om onze hooinetten te vullen, assistentie hadden gekregen. De kleine dame van nog niet eens anderhalf jaar liet zo te zien haar handjes al goed wapperen. Dat heeft ze vast van haar moeder, die hier als kind heeft gereden, later als volwassene jaren lang heeft gewerkt en tegen woordig af en toe weer fungeert als invalhulpmens. De appel valt niet ver van de boom zeggen ze wel eens en dat zou best eens kunnen kloppen.

Hooinetten

Zondag 10 november 2019

Zon,weinig wind en wel 15 graden.
Weinig te doen behalve lekker in de zon staan en liggen in de paddocks. Het leek wel lente.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Ijsje

Zaterdag 9 november 2019

Wisselend bewolkt en droog.
Ik hoorde van Jess, die een mooi uitzicht heeft op de woonkamer van Sandra en familie, dat daar vandaag meer honden dan mensen waren. Hondje Lisa vertelde, dat de 3 logeerhonden visite hadden gekregen van 2 honden, ook gepensionneerde blindengeleide- en hulphonden, en dat ze dus nu met zijn zessen waren. Super gezellig. Zelfs Dikkie Dik had nog niemand aangevallen en dat is normaal het eerste wat hij doet bij vreemde honden op zijn terrein.De mensen waren op het idee gekomen om een foto te maken van het hele gezelschap en Lisa mocht als gastvrouw uiteraard vooraan zitten. Goed gelukt he ?

Honden

Vrijdag 8 november 2019

Zwaar bewolkt, droog, weinig wind.
Vanmorgen zagen we Bart gewoon naar school fietsen, dus ik vroeg me af of die vakantie wel een goede gok was. Maar toen ik zag, dat Remco met koffers ging slepen en Sandra overal en nergens dingen liep te regelen, dacht ik . dat het toch wel op vakantievertrek begon te lijken. En ja hoor. Bart kwam uit school en al rap reed hun rolhok van het plein met zwaaiende handen uit drie ramen. Een goede reis gewenst waar ze dan ook naartoe zullen gaan.

Donderdag 7 november 2019

Eerst droog, later weer regen.
Toen ik naar buiten keek zag ik een vaag bekend paardenrolhok het plein op draaien. Maar toen ik zag wie er allemaal uit kwamen rollen : Lukar, Adair,3 honden , Enide en Jeroen ,wist ik meteen hoe laat het was. Die komen namelijk altijd oppassen als er mensen van ons met vakantie gaan en het is dus waarschijnlijk , dat dat nu weer gaat gebeuren. We zullen het morgen wel zien.

Woensdag 6 november 2019

Soms even droog tussen de buien door.
Op het plein staan nu tot vreugde van de bomen veel plassen water.Maar dat zijn niet de enigen, die hier blij mee waren. Ik zag , dat de zoontjes van een mens, dat nietsvermoedend lekker aan het rijden was in de binnenbak, er zich prima mee vermaakten. Of de moeder van de grapjassen daar ook zo blij mee was ??? 

spelen

Dinsdag 5 november 2019

Meestal droog, maar 's nachts weer mega veel regen.
Er liep hier opeens een piepklein wolbaaltje rond. Ik hoorde van Lot, de hond van een van de vrijwilligershulpmensen, dat dat haar nieuwe geadopteerde zusje is. Ze schijnt Puk te heten en zal best nog wel veel groter worden. We zullen dat wel zien gebeuren denk ik.

Puk

Maandag 4 november 2019

Veel buien en weinig wind.
Mijn naam is Bobby en ik woon samen met Okkie in de duobox in de nieuwe stal.Tegenover ons staan Tico en Marnix en naast ons zijn de spuitstal en de zadelkamer.
De paddenstoel, die zijn intrek had genomen in de grote kastanjeboom heeft inmiddels het loodje gelegd. Ik zag, dat Hans de ladder tegen de boom zette en toen lag het ding al gauw op de grond. Jammer voor de paddestoel, maar heel veel beter voor de boom. Ze moeten hier toch ook alles in de gaten houden !!

Paddenstoel Paddenstoel

Zondag 3 november 2019

Eerst zon, later wolken, maar overdag droog.Tommy, de bofkont, is vanmorgen met zijn mens op buitenrit geweest. Voor de medewerkers was het een rustig dagje. Ook niks mis mee.
Casanova is inmiddels verhuisd naar een stal in de nieuwe stal naast de spuitplaats, omdat hij zich in de silostal niet erg op zijn gemak voelde.En nu, met veel meer paarden om zich heen bevalt het hem een stuk beter. "Het is maar net waar je van houdt " zei Sil, die met volle tevredenheid juist wel in een silostal woont. "Ik moet er niet aan denken om zoveel reuring om me heen te hebben." Paarden zijn soms net als mensen. Wat de een heel leuk vindt, vindt de ander heel vervelend. En het is wel fijn dat onze mensen dat begrijpen en daar rekening mee houden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement