Het Dagboek

Dinsdag 23 maart 2021

Eerst zon en later zwaar bewolkt.
Ik hoorde, dat mijn mensen al een hele tijd op zoek zijn naar een maatje voor mij, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om er een te vinden. Ik weet zeker, dat er ergens een super leuk paard loopt,dat hier helemaal de blitz zal gaan maken.En totdat ze die gevonden hebben  zien ze in ieder geval een heel stuk van Nederland,waar ze anders nooit geweest zouden zijn. Goed voor hu8n algemene ontwikkeling. Toch...

Maandag 22 maart 2021

Zwaar bewolkt, minder wind, guur.
Hallo, ik heet Jess en woon in de nieuwe stal naast Marnix en Tico. Ik heb niet 1 mens, maar 2 en dat is niet verkeerd, want er heeft altijd wel 1 tijd voor mij. Bovendien hebben ze ook nog 2 rijkinderen en dat is dus 4 eigen mensen. Wie doet mij dat na.

Zondag 21 maart 2021

Koud en guur. Begin van de lente !! Nou, je zou het niet zeggen.
Buurman Sjors is met Toet op buitenrit geweest. Hij zit nog in zijn proeftijd en onze mensen wilden graag weten hoe hij zich dan zou gedragen. Nou, hij is geslaagd hoor. De hulpmensen, die mee waren zeiden, dat hij heel braaf was. Nog braver dan Toet...Dat is dus weer een pluspunt voor hem. Het ziet ernaar uit, dat hij mag blijven. Leuk !!
De week is weer om en ik geef de pen aan Jess.

Zaterdag 20 maart 2021

's Morgn zon, 's middags zwaar bewolkt.
Ik hoorde , dat mijn mens, die ook het mens van Nicky was,tegenwoordig een paar keer in de week op steeds andere paarden van hier rijdt. Hij zoekt een vervanger van Nicky en probeert zo uit te vogelen welk soort paard hij leuk vindt om mee verder te gaan. Goed idee toch. Als je zoveel jaren altijd op hetzelfde paard hebt gereden moet je dat goed uitzoeken. Ik ben benieuwd wat er uit zal komen.

Vrijdag 19 maart 2021

Zon, weinig wind, 's Nachts min 3, overdag plus 8
Het is nog steeds behoorlijk ongezellig hier door toedoen van de coronamonstertjes.De kinderen mogen wel rijden, maar verder mag er niks. Alleen maar opstappen ,rijden en weer wegwezen. De kantine is dicht, de wegbrengers zitten te blauwbekken in hun rolhokken. Saai, saai, saai.

Donderdag 18 maart 2021

Zwaar bewolkt, geen wind ,plus 4 graden.
We hebben tegenwoordig weer een stagiairemens op donderdag. Altijd leuk een paar handjes erbij.
Over handjes gesproken. Het dichtdoedeurding van de kantine naar de binnenbak bleef vandaag hangen en de deur kon ook niet meer dicht .Heel vervelend en Hans was er ook niet.Maar we hebben altijd nog Theo met twee rechterhandjes. En al zijn die handjes inmiddels 90 jaar oud. Ze doen het nog best. Probleem opgelost.

deur

Woensdag 17 maart 2021

Wisselend bewolkt. Plus 6 graden.
Toen ik uit het raam keek zag ik het rolhok van een van onze dierenartsmensen het plein op rijden.En het bleek, dat hij kwam voor Snow. Niet dat Snow ziek was, hoorde ik, maar onze mensen hadden gemerkt, dat hij moeite had met eten. En toen iemand een vinger in zijn mond stopte om te voelen aan zijn kiezen was die bijna blijven hangen aan een scherpe rand, die in zijn wang prikte.Onze eigen dierenartstandartsmensen zouden voorlopig nog niet komen voor onze jaarlijkse controles en onze mensen wilden daar voor Snow niet op wachten. Gelukkig heeft een van onze eigen dierenartsmensen ook geleerd voor paardentandarts en is meteen aan het werk gegaan met die arme Snow, die niet wist wat hem overkwam.. Maar toen hij weer bij zijn positieven kwam was hij stomverbaasd, dat er helemaal niets meer in zijn wangen prikte.En blij, dat hij was...!
Toch jammer, dat er tot  nu toe nog bijna nooit een nieuw paard is gekomen, waar niet met spoed een heleboel moest worden gedaan aan het gebit. Ik denk, dat veel mensen niet weten, dat paardengebitten echt moeten worden onderhouden, omdat we er anders ongemerkt veel last van hebben.

Tandarts

Dinsdag 16 maart 2021

Zwaar bewolkt en weinig wind.
Pjotr, die geregeld hier op de spuitplaats wordt geparkeerd door zijn mens om gepoetst te worden, vertelde, dat hij natte voeten had gehad. En niet doordat hij in de paddock had gelopen bij regenweer. Nee hoor , gewoon in zijn stal en dat vond ik toch wel raar. Onze boxen zijn altijd droog, dus hoezo natte voeten in zijn stal ?? Maar hij zei, dat hij 'nachts een slokje water had genomen en dat dat ding gewoon was doorgelopen , terwijl hij helemaal niet meer dronk. En toen golfde het over de rand de rest van de nacht. Het resultaat was natuurlijk, dat hij na een poosje stond te soppen in zijn stal. Toen het voermens 's morgens kwam voeren zag ze meteen, dat het ding lekte, maar ze had pas door hoe nat het was toen ze zijn stal binnenstapte om te kijken wat er precies aan de hand was.En ze was niet blij. Nu moest bijna alles eruit en vervangen worden. Maar het goede nieuws is , dat de zelfdrinker niet echt lek was en er kennelijk iets onder de lepel van het ding was blijven vast zitten.Toen het overvolle lekkende bakje was leeggehaald bleef het namelijk gewoon leeg tot vreugde van onze mensen, die niet zaten te wachten op meer werk.

Maandag 15 maart 2021

Wisselend bewolkt, veel buien, plus 5 graden.
Hoi, ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast Jess en Sjors en tegenover Valeri en Tarius. Eerst stond Nicky jaren naast mij en ik mis hem sinds hij naar de paardenhemel is gegaan.Het was een bijzonder paard en dat was het.. Maar aan alles komt een eind  en Nicky zelf vond het niet erg om te vertrekken.Ik zal hem vast later  wel weer zien, maar voorlopig toch liever niet.

Zondag 14 maart 2021

Felle zon en felle buien wisselden elkaar nog steeds af.
Ik had nog hoop op een buitenritje in het kader van weer indieselen na het nietsdoen, maar onze mensen zagen het kennelijk niet zitten. Nou ja, die tijd komt ook nog wel.
De week is weer om en iik geef de pen aan Tico.

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement