Het Dagboek

Zondag 30 september 2018

Veel zon, weinig wind, 15 graden.
Vanmorgen heb ik iets grappigs meegemaakt.Eerst had ik gewoon met mijn mens in de bak gereden en ging daarna weer naar stal.Een poosje later kwam hij terug, pakte een halster en ging mij naar een paddock of wei brengen....dacht ik.Mooi niet.Hij nam mij mee naar de buitenbak, waar Misty en Calimero ook al bedremmeld stonden te kijken met een hele groep mensen er om heen. Ze luisterden naar wat een vreemd mens stond te vertellen over hoe de hals van Calimero er van binnen uit ziet. Ze vond het ook nog nodig om ter verduidelijking zijn hals vol te smeren met een gekleurd spulletje.Ik dacht nog, "wat fijn, dat ik dat niet hoef"maar dat had ik verkeerd gedacht. Ook ik werd volgesmeerd en toen besproken. Ik snapte er natuurlijk weer geen biet van, maar die mensen wel en ze vonden het kennelijk machtig interessant. Het was iets wat onze recreantenclub heeft georganiseerd en heet ruiterfitnes of zoiets. Toen ze met ons klaar waren mochten wij weer naar stal en gingen de mensen naar huis zou je denken.Dus niet...Ik hoorde , dat die hele club mensen zich nog lang in de binnenbak in het zweet heeft gewerkt met allerlei oefeningen, die zouden moeten helpen om beter te kunnen paardrijden. Nou, ik wil wedden, dat ze morgen niet meer op of neer kunnen van de spierp-ijn en er niet aan moeten denken om paard te gaan rijden.Maar ik kan me natuurlijk vergissen.
De week is om en ik geef de pen aan Tico.

ruiterfitness ruiterfitness

ruiterfitness

Zaterdag 29 september 2018

Veel zon, weinig wind , 16 graden.
Toen ik naar buiten keek zag ik een hele ploeg mensen vertrekken met de ouwe blauwe voor een grote platte wagen met allerlei hout en spullen erop. Lisa mocht tot haar vreugde ook mee net zoals de hond van een van die vrijwilligershulpmensen. Een hele poos later kwam Lisa langs scheuren , redelijk verfomfaait en met pootjes zo zwart als roet. Ze vertelde heel enthousiast, dat ze mee was geweest met de crossbouwmensen en onderweg heel leuk had geravot met die andere hond. Ondertussen waren de mensen druk geweest met het opstarten van de bouw van de recreantencross, die dit jaar voor de 35ste keer wordt gehouden.
Dat lijkt me nu eens echt leuk om aan mee te doen.Ik kan natuurlijk nog niet zo goed springen, maar ik hoorde, dat er naast iedere hindernis een laag ding wordt gemaakt. En dat kan ik vast wel.Ik hoop, dat mijn mens dit leest !!!

Cross bouwers

Vrijdag 28 september 2018

Veel zon en weinig wind. 18 graden.
We gaan gelukkig tegenwoordig weer gewoon in de wei. Maar onze mensen zijn niet blij met hoe die weiden uit de snikhete en gortdroge zomer te voorschijn zijn gekomen .Er is echt wel weer gras, maar nog veel meer onkruid. En dat dan ook nog juist net daar waar eerst een heleboel lekker gras stond.Nou ja, dat is dan een probleem , dat na de winter moet worden opgelost. Kunnen ze er mooi nog even over nadenken.

Gras

Donderdag 27 september 2018

Veel zon en weinig wind.
Tegenover mij stond altijd Toet. Maar tot mijn verbazing is hij plotseling verhuisd naar een stal bij de binnenbak. En voor hem in de plaatst stapte Sil naar binnen.Ik vroeg Sil natuurlijk waarom hij nu opeens hier kwam wonen en hij zei, dat het maar voor een weekje was. Zijn eigen box bij de silostal wordt nu even ter beschikking gesteld aan ons vaste logeerpaard Famke en haar maatje Harley komt op de plek van Match. Match is naar de stal van Misty in de grote stal en Misty zelf is naar een box bij de binnenbak. En zo is iedereen weer onder dak en kunnen de gastpaarden komen.

Woensdag 26 september 2018

Soms zon, soms bewolkt en in ieder geval droog.
Ik heb vandaag een leuk uitstapje gehad. Mijn mens heeft mij in een rolhok gezet en meegenomen naar ergens verderop, waar een beroemd lesgeefmens heeft gekeken hoe wij aan het werk waren. En weet je wat ? Hij zei, dat we goed bezig zijn. Niet verkeerd toch !

Dinsdag 25 september 2018

Hele dag droog en veel wind.
Ze hebben me dus in de nieuwe stal geparkeerd en daar woon ik naast Pleasure en Nicky en tegenover Toy en Trofee.Leuke plek hoor ! Ik kan mijn hoofd naar binnen in het gangpad steken en naar buiten heb ik zicht op het toegangspad, het plein en iets verderaf de buitenbak.En er is altijd wel wat te beleven, dus het is nooit saai.
Wat ik niet zo leuk vindt is, dat de mensen hier mij een sloper noemen.Ik snap niet hoe ze daarbij komen. Alleen maar omdat ik graag alles wil onderzoeken en daarom overal aan trek of aan knaag.Logisch toch ? Hoe moet je anders leren hoe sterk dat spul is Flauw, dat ze dat hier niet begrijpen. Maar misschien komt er nog een dag, dat ze dat wel weten te waarderen."Maar daar zou ik maar niet op rekenen,"zei buurman Nicky. "Het lijkt me een beter plan om niet meer zo vervelend te zijn". Ën daar kan ik dus niks mee...!

Maandag 24 september 2018

Soms strakblauwe lucht en soms enorme hoosbuien.
Hallo, ik ben Jack en ik woon hier nog niet zo lang. Ik ben pas 4 jaar en ben dus nog niet zo knap als de meesten hier. Maar wat nog niet is kan nog wel komen. Ik doe in ieder geval mijn uiterste best. Maar wat is het moeilijk om netjes te blijven doen of je niets ziet als er plotseling iets engs in de buurt komt.Ik snap best, dat mijn mens graag wil blijven zitten, maar soms vergeet ik dat. Dan schijnt hij er best moeite mee te hebben om boven te blijven. Maar meestal lukt dat wel hoor.Hij loopt tenslotte al heel wat jaartjes mee en dan schijn je wel goed zitvlees te krijgen.

Zondag 23 september 2018

Vandaag voor de afwisseling de hele dag regen en wel aan een stuk door.Dat hebben we echt in geen tijden meegemaakt.
De geplande buitenrit is verplaatst naar volgende week . Voor de rest zijn we stuk voor stuk gewoon nat  geworden tijdens onze vrije tijd in de paddocks . Het was immers niet koud en volgens onze mensen zijn we niet van suikergoed en daar hebben ze best gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Zaterdag 22 september 2018

Zwaar bewolkt en net geen storm, maar het scheelt niet veel.
Ook naast de paddocks achter de buitenbak staan grote eiken.In de zomer geven ze veel schaduw en dat is prettig. Maar nu zijn er door de bijna storm erg veel eikels afgevallen. Dus nu is er toch werk aan de winkel voor onze mensen. Eikels rapen. Of je het nu leuk vindt of niet.En ze vinden er genoeg.

Eikels

Vrijdag 21 september 2018

Zwaar bewolkt en heel veel wind.
Inmiddels is Hans bezig om wat verfklusjes af te maken. De nieuwe deur bij de binnenbak, die al de hele zomer in de grondverf had gestaan heeft nu weer de groene kleur, die erop hoort. Beter laat dan nooit...en mooi op tijd voor de winter

Schilderen

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement