Het Dagboek

Woensdag 28 maart 2018

Zwaar bewolkt en heel rustig weer.
Onze mensen zijn nog steeds op zoek naar een leuke nieuwe medewerker.Een niet te groot stevig paard, dat een beetje knap is( zo ongeveer M dressuur en B springen),aardig voor de andere medewerkers en lief voor de rij- en hulpmensen. Het is en blijft moeilijk, maar ergens zal er toch wel eentje lopen ?

Dinsdag 27 maart 2018

Wisselend bewolkt.
Ik zag, dat een van de stagiairemensen druk bezig was om de bloembakken te vullen met kleurige bloemetjes.Ze schijnen viooltjes te heten en volgens mij zijn ze er knap laat mee."Klopt,"zei buurman Piet. "Ik heb wel eens gezien , dat ze er al eind februari in stonden."Maar dat zal wel komen omdat het zolang afwisselend kletsnat en steenkoud is geweest.Nou ja, beter laat dan nooit, want het staat toch wel heel leuk !

Bloemen

Maandag 26 maart 2018

Wisselend bewolkt en frisjes.
Hallo, ik ben Toby en woon in de grote stal naast BB en Bill. Tegenover mij staan Orlando en Enjoy.
De mensen zijn nog steeds niet helemaal klaar met het repareren van alle stormschade. Dwz het meeste is wel opgeruimd en in orde. Alleen 1 bloembak en een klein omheinikje zijn niet meer wat ze zijn geweest. maar er wordt aan gewerkt en het zal dus best wel goed komen. Ooit...

Zondag 25 maart 2018

Beetje zon af en toe. 6 graden.
Vandaag niets te beleven. D.w.z. ik heb wel samen met mijn mens een leuk lesje gehad. Zij en ik beginnen van elkaar steeds beter te begrijpen wat we willen en dat maakt zowel het gereden worden als het rijden steeds leuker.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby

Zaterdag 24 maart 2018

Half bewolkt en geen wind.
We hebben alweer een mailtje en een foto van een pensionado gehad.Dit keer van onze DP oftewel Duo Penotti.Zij staat er mooi op samen met haar vriendje. Als gezelschapspony heb je toch een bruin leven als het zo goed klikt met je nieuwe maatje. Dp doet iedereen, die ze kent de groeten en wenst allemaal een vrolijke pasen.

Duo Penotti

 

 

 

Vrijdag 23 maart 2018

Zwaar bewolkt.
Toen ik in de paddock stond zag ik, dat het bouwland achter ons weer is ingezaaid.De vraag is natuurlijk weer "waarmee?"En wat kan jou dat nu schelen,"zei Jack verbaasd. Maar hij kan ook nog niet weten, dat wij hier ieder jaar een cross hebben in het laatste weekend van oktober en dat het dan heel prettig is, dat wat er dan ook op staat, er wel op tijd er af is. Een paar jaar geleden stond er bv. mais op,dat dat jaar erg langzaam groeide . Toen moesten onze crossbouwmensen de laatste hindernissen op dat veld tot laat in de avond voor de cross afmaken.Maar dat is gelukkig in al die jaren dat de cross hier gehouden is maar 1 keer voorgekomen.

donderdag 22 maart 2018

Zwaar bewolkt, 6 graden boven nul.
Gisterenavond was het voermens bij ons  op de laatste ronde. Ze was nog druk bezig om hier en daar wat hooi uit te delen en te controleren of alle boxdeuren wel goed dicht waren (balen...) toen er opeens een door merg en been gaand kattegejammer klonk. Wij schrokken ons wild, maar het voermens werd er niet anders van. Ze zei wel tegen het piepkleine katje, dat in de deuropening was verschenen en al die decibellen produceerde, dat ze niet kon heksen en dat het poesje gewoon even moest wachten tot ze aan de beurt was.Het bleek, dat dit het wilde zwerfkatje was, dat bijna iedere avond in de binnenbak zat te wachten totdat ze een bakje voer kreeg. Marnix vroeg aan het diertje, waarom het nu opeens hier zo'n spektakel kwam maken in plaats van op de gewone plaats te zitten. Ze antwoorde, dat ze de hele dag niets had kunnen vangen en dus nu verhipte van de honger. En dan duurt wachten lang. En daar kan ik me dan ook wel weer wat bij voorstellen.

Woensdag 21 maart 2018

De hele dag droog, 's Nachts een beetje regen.
De mensen zijn weer eens aan het experimenteren met de bodem van ons plein. Dat is half verhard, omdat straten geen goed idee is in verband met de grote bomen, die er staan. Die zouden dat niet leuk vinden en met hun wortels ervoor zorgen, dat de stenen weer omhoog worden gedrukt zodat het oppervlak opnieuw ongelijk wordt. Goed voorbeeld van dat het middel erger is dan de kwaal. Nu hebben ze een uitgesleten stuk opgevuld met freesasfalt voor de stevigheid en dat weer bedekt met scherp zand, omdat dat freesasfalt misschien kaal niet goed is voor onze hoeven. Ze hopen, dat het geheel zo inklinkt, dat het weer glad is.Nou ja, we zullen wel zien hoe dit uitpakt. Zo blijft het werk in de wereld.

Verharding

Dinsdag 20 maart 2018

Veel zon, veel wind, maar o wonder....10 graden en dit keer voor de afwisseling boven nul !!
Ik zag vanmorgen hondje Lisa langs komen rennen met een heel groot stuk brood in haar mond. Ze dook de carport, waar altijd de hooinetten worden gevuld in en kwam even later weer naar buiten zonder brood. "Dat heb je gauw opgegeten", zei Bobby, die het ook had gezien, jaloers. "Ik heb het niet opgegeten jongens,"zei het kleine ding. "Dit broodje lag onbeheerd in de kruiwagen.Er waren geen mensen in de buurt om te zeggen , dat ik er af moest blijven, dus ik heb het gauw gepakt en verstopt. Ik heb voordat ik hier kwam op straat geleefd en heb toen geleerd, dat je alles wat eetbaar is moet pakken en dat je dat als je op dat moment nog geen honger hebt  gewoon ergens moet verstoppen voor slechtere tijden." Aha "zei Nicky "Nu snap ik waarom ik laatst onze mensen hoorde klagen, dat ze tegenwoordig in alle hoeken en gaten eetbare spullen vinden."Alweer opgelost dus.

Maandag 19 maart 2018

Net boven nul,maar veel minder wind en dat voet veel prettiger aan.
Ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast mijn vriend Nicky en de laatste tijd Marnix. Marnix woonde eerst tegenover ons, maar omdat hij er een probleem mee had, dat hij niet alles kon volgen wat er overal gebeurde, hebben ze hem maar hier gezet. Deze stal heeft namelijk twee buitenluiken,ieder aan een andere kant, een openstaand luik richting binnenstal en een traliehek naar mij toe.Meer uitzicht en afleiding is er volgens mij niet mogelijk. Of ze zouden hem los moeten laten lopen, zodat hij zelf overal kan gaan kijken. Maar dat zie ik toch niet gebeuren, hoewel hij zei, dat hij dat een heel goed idee zou vinden.

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement