Het Dagboek

Maandag 10 mei 2021

Veel wolken, af en toe een bui, veel wind en 20 graden
Hallo, ik ben Coen en woon in de grote stal naast Sjors en Bill.
Vandaag is dan toch echt het weideseizoen begonnen. Meer dan twee weken later dan vorig jaar doordat het zo lang koud bleef 's nachts.Er zat totaal geen schot in de groei van het gras, maar de laatste dagen brult het de grond uit. Beter laat dan nooit !
We zijn allemaal een piepklein tijdje in de wei geweest. Niet leuk om er zo gauw weer uit te moeten, Maar we weten van andere jaren, dat het vanaf nu iedere dag wat langer zal worden en dat we daardoor de minste kans hebben om narigheid met onze darmen te krijgen. Vers gras is tenslotte heel anders dan hooi en onze darmen zijn sowieso altijd al erg gevoelig voor verandering van voer. Wat wil je ook met zo heel veel darmen, die in de knoop kunnen raken als je niet oppast. Ze noemen dat koliek . Het doet erg zeer en als je pech hebt overleef je het niet. Dan dus liever eerst een poosje afzien.

Zondag 9 mei 2021

Meestal droog, vaak zon en in ieder geval bloedheet. Wel 25 graden...
Wij vonden dat geen van allen grappig.Ik ben , net zoals de meesten van ons door het rare weer van de laatste tijd ( warm-koud-warm-erg koud -warm  enz. enz.) nog niet helemaal uit mijn wintervacht en dan is deze plotselinge hitte niet fijn
.Gelukkig was er vandaag niet veel te doen en met chillen in de paddocks is niets mis.
Pjotr had het weer eens voor elkaar. We staan allemaal te springen om aan dat lekkere groene gras te beginnen en ik zag vanuit de paddock met lede ogen, dat hij wel in de wei liep te bunkeren. Maar je ziet op de foto natuurlijk niet, dat zijn mens vlak bij hem bleef staan en hem er na 10 minuten weer uit haalde. Dat is toch zo'n vervelende gewoonte van de mensen aan het begin van de weidetijd. Er staat dan super veel ,super lekker gras en als je net enthousiast er op aan het aanvallen bent ,halen ze je er weer uit. Dat is net alsof je een mens een bord heerlijk eten geeft en het na een paar happen weer af pakt. Dat zouden ze vast ook niet leuk vinden. "Maar als datzelfde mens van het leegeten van het hele bord geweldige buikpijn zou kunnen krijgen wordt het verhaak wel anders, "zei Bill en daar had ik even niet aan gedacht.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Pjotr in de wei

Zaterdag 8 mei 2021

De hele dag zon, wolken en regen in ongeveer gelijke tijden. 16 graden.
Gelukkig heeft Hans het hek, dat ik per ongeluk kapot had gemaakt, alweer gerepareerd. En hij heeft er meteen maar een extra paal tegenaan gemaakt voor extra stevigheid. Je weet tenslotte nooit of Jack er eens in zal staan. Die heeft het slopen vanj dingen tenslotte als hobby.

Vrijdag 7 mei 2021

Bijna helemaal droog en een stuk warmer. Wel 12 graden.
Onze mensen waren vandaag slecht te spreken. Het was gebleken, dat een van ons, die in de paddock achter de buitenbak heeft gestaan een plank gewoon doormidden heeft gedrukt. Hoe kan iemand toch zo dom zijn... Ooooooh ....Hoor ik daar iemand zeggen gezien te hebben, dat ik dat heb gedaan ? Wat jammer, dat dat gezien is. Nu heb ik geen andere keus meer dan toe te geven, dat ik er inderdaad meer van weet. Ik probeerde alleen maar om een grasje net buiten mijn bereik te pakken. En zo is het gekomen. Gelukkig moet mijn eigen mens Hans voor de reparatie opdraaien. Maar ik denk , dat hij er ook niet blij mee zal zijn.Sorry, sorry, sorry.

kapot hek

Donderdag 6 mei 2021

Zon, regen, zon, regen en hooguit 6 graden.
Ik vroeg me af hoe het met Ijsje ging .Coen, die ook in de grote stal woon net zoals Ijsje vertelde, dat er tegenwoordig een papier met een heel verhaal op de boxdeur van Ijsje zit. Ik kwam IJsje zelf tegen en hij vertelde, dat onze mensen wel blij waren met het feit, dat hij weer wat beter kon lopen, maar dat ze nog steeds niet wisten waar de narigheid door werd veroorzaakt.En daar waren ze minder blij mee. Daarom hebben ze een dierenartsmens gezocht , die speciaal verstand heeft van zere voeten en zo. Die heeft hem onderzocht en bloed geprikt. En toen is de aap uit de mouw gekomen. Ijsje heeft last van wat ze noemen insulineresistentie.Ik heb het niet precies begrepen , maar het schijnt erop neer te komen, dat alle suiker, die hij binnen krijgt niet normaal verwerkt wordt als bouwstof,maar er daarvoor in de plaats voor zorgt, dat de dingen,die zorgen, dat de botten midden in zijn voeten , de hoefbenen dus ,op de plaats blijven, kapot worden gemaakt. Ze schijnen dat hoefbevangenheid te noemen.
Ik snap nu ook wat er op dat briefje op de boxdeur zal staan. Namelijk, dat Ijsje niets gevoerd mag worden, zelfs geen klein snoepje. Hij zou daar ziek van worden en dat wil niemand. Hij krijgt nu aangepast eten en mag niet in de wei. De pechvogel...Maar wat zou het fijn zijn als het echt zou helpen !

Ijsje

Woensdag 5 mei 2021

Grote plenzen regen met soms ook nog een beetje hagel erbij.
Gisterenavond gebeurde er iets vreemds. Tenminste ik snapte er even niets van, dat de paarden, die aan het werk waren opeens allemaal stil gingen staan en een hele poos stil bleven staan alsof ze studeerden voor boom en wachtten totdat ze wortels zouden krijgen. Maar toen schoot me te binnen, dat ieder jaar op 4 mei om 8 uur 's avonds alle paarden, mensen, rolhokken, kortom alles en iedereen wat beweegt in het hele land stil gaat staan om te denken aan de mensen, die in de laatste oorlog naar de mensenhemel zijn gegaan en te hopen, dat dat nooit meer zal gebeuren.Hoop doet leven zullen we maar zeggen.
Vandaag is het bevrijdingsdag en dan vieren de mensen, dat die oorlog voorbij was . Normaal zijn dan overal feesten, maar aangezien de coronamonstertjes nog steeds behoorlijk de baas zijn en dat niet goed vinden, was er weinig te beleven. Jammer, maar helaas...

Dinsdag 4 mei 2021

De hele dag storm en regen.
Wij zijn allemaal natuurlijk wel gewoon naar buiten geweest. Best lekker zo'n frisse neus.
Jess vertelde in de paddock, dat ze zich daarnet in  eerste instantie een hoedje had geschrokken toen ze gewoon op stal stond te eten en er plorseling een raar ding hoog tegen het glas van een bovenraam heen en weer schoof. Maar toen ze goed had gekeken had ze gezien , dat het een soort schoonmaakding was. Ze had zich wel afgevraagd hoe dat ding daar zo heel erg hoog was gekomen. Maar hondje Lisa heeft even voor haar om de hoek gekeken en heeft verteld, dat er aan dat schoonmaakding een heel lange steel vastzat met aan het eind een schoonmaakmens. En niet zomaar een schoonmaakmens...Eentje met een onverwoestbaar humeur, want hij heeft daar uren staan werken in storm en regen en zei ook nog stralend, dat hij zo lekker aan het werk was. Daar kunnen toch een boel mensen en dieren een voorbeeld aan nemen....!!!

glazenwasser glazenwasser

Maandag 3 mei 2021

's Morgens zon,'s middags afr en toe regen en 's avonds weer stralende zon.Hooguit 6 graden.
Hoi, ik ben waarachtig al weer aan de beurt. Ik heet Silver Tommy, maar iedereen zegt altijd Tommy en daar luister ik gewoon naar. Ik woon nog steeds in een box bij de binnenbak met aan de ene kant Amber en aan de andere kant sinds kort Cartouche. Dat is een super plekje, want iedereen die langs komt zegt wel "hi"en geeft een aai. Daar houdt ik nu een keer veel van. Ik had het hier laatst met Sil over en die zei, dat ze er echt niet aan moest denken om op mijn plaats te moeten wonen.Veel te weinig privacy.Gelukkig hebben onze mensen dat ook begrepen en heeft zij een stal met drie dichte wanden, zodat ze zich kan terugtrekken als ze dat wil.

Zondag 2 mei 2021

Vaker droog dan nat en nog steeds veel wind.
Ik hoop, dat mijn mens zometeen komt om een Holterbergje rond te gaan. Dat vinden we allebei hartstikke leuk en helaas kan ik niet alleen gaan. Dat wil zeggen. Het zou natuurlijk wel kunnen, maar dan zou iedereen hier meteen in de stress schieten en dat wil ik ze niet aandoen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Zaterdag 1 mei 2021

Wisselend bewolkt en heel veel buien.
Ik zag IJsje vandaag langskomen met een hulpmens op weg terug vanuit de paddock naar zijn stal. Zo te zien loopt hij al wel een stukje gemakkelijker. Maar hij was wel aan het mopperen."Kijk nou eens wat een verschil tussen mijn kleurloze gipsvoeten en de mooi roze gipspoot van dit hulpmens."Nou ja, verschil moet er zijn...

Ijsje en Silke

Pagina: «  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement