Het Dagboek

Zaterdag 13 maart 2021

Vannacht veel regen, overdag 10 minuten zon- 10 minuten regen.
Het plein stond weer blank , maar om de een of andere reden waren onze paddocks dit keer helemaal droog gebleven en kon je dus lekker rollen zonder meteen te veranderen in een klomp modder. Dat scheelt de poetsmensen alweer werk.

Vrijdag 12 maart 2021

Veel wind en veel buien. plus 6 graden.
Gisteren was er ook nog een vreemd reparatiemens. Onze mensen hadden ontdekt, dat een van de muurtjes tussen twee boxen redelijk los stond . Dat muurtje staat er natuurlijk al zo'n 47 jaar en in die tijd is er best wel vaak tegen aan geschopt en geduwd door heel veel paarden en pony's.
Eerst dachten ze, dat dat muurtje zou moeten worden afgebroken en opnieuw opgemetseld en daar was niemand blij mee. Veel rommel, veel lawaai en dagen lang drogen, dus niet gebruiken. Maar inmiddels had een deskundig raadgeefmens iets anders bedacht en dat is vandaag uitgevoerd. De voegen zijn er uit geslepen, er zijn ijzeren platen op die plaatsen gedrukt en daarna is het weer dichtgevoegd. Je ziet er niets van en het zit weer muurvast.
Het repareermens vertelde, dat hij voor de komende maanden helemaal volgeboekt is met werk en daarom zijn onze mensen super blij, dat hij voor ons toch zomaar nog binnen een paar dagen tijd heeft gemaakt. Bedankt.

Metselen

Donderdag 11 maart 2021

's Nachts veel regen, overdag droog en nog de hele ochtend fikse storm.
Toen Hans 's morgens arriveerde om een handje te helpen met van alles kon hij meteen aan de bak. En wat is het toch fijn om zo'n mens met twee rechterhanden in de buurt te hebben. Hij heeft de vastgeroeste kraan vervangen en de leiding gerepareerd. Super !!!
Ijsje staat inmiddels naast Snow en die twee kunnen goed met elkaar. Coen woont nu in ijsje's stal naast Armando en Cartouche is hier weer terug en staat eerste rechts als je van buiten komt op Armando's plek. Voor nu is de rust weer teruggekeerd.

Drinkbak

Woensdag 10 maart 2021

Zwaar bewolkt en later steeds meer wind.
Gisterenavond, de laatst ronde was al gedaan en onze luiken waren dus dicht,hoorden we plotseling, dat er een paard op het plein liep. Naar het geluid te oordelen leek het er op, dat het richting binnenbak ging. Wij vroegen ons natuurlijk af wat dat nu weer te betekenen had, maar we konden niets bedenken.
Vanmorgen hoorde ik van Armando in de paddock wat er was gebeurd.Snow, de nieuweling, stond al de hele week naast Coen. Het was geen dikke mik, maar ze verdroegen elkaar en onze mensen dachten, dat ze wel aan elkaar zouden wennen.Maar gisteravond laat werd Coen opeens chagerijnig en beet Snow gemeen in zijn neus. Die arme Snow schrok zich het apezuur en vloog met een vaart achteruit. Laat daar nu net zijn zelfdrinker zitten, die een forse optater kreeg. Nou, je kon er op wachten. Sandra, die al met 1 been in bed stond, stormde binnen twee minuten naar binnen en het voermens, die het lawaai ook had gehoord, kwam er meteen achteraan. En toen stonden de dames in het holst van de nacht voor het probleem, dat de zelfdrinker flink lekte en dat Coen en Snow echt niet meer door 1 deur konden.Goede raad was duur, want op dit tijdstip sliep iedereen en was er geen zinnige hulp te verwachten. Nou ja, problemen zijn er om opgelost te worden. Eerst hebben ze uiteraard geprobeerd om de kraan, die de waterleiding van dat gedeelte regelde ,dicht te draaien. Maar daar was geen beweging in te krijgen. Toen hebben ze zo goed en zo kwaad als dat het ging de boel dichtgeplakt met tape.
Toen hebben ze Cartouche uit haar stal gehaald en naar de box naast Tommy gebracht bij de binnenbak. Dat hadden we dus gehoord.Armando,van wie de mensen wisten, dat hij wel met buurman Ijsje van Cartouche overweg kon is naar die stal gegaan en Coen ging naar de stal van Armando, omdat er daar geen buurman was die hij zou kunnen bijten. En toen konden onze mensen toch gaan slapen, wat ze niet erg vonden.
Soms is het lastig, dat ze hier altijd alles horen, maar nu kwam het wel heel goed uit.Hebben de paarden in de grote stal tenminste ook geen natte voeten gekregen.

Dinsdag 9 maart 2021

Zwaar bewolkt, geen wind.
Ik heb net zoals Aris en Marnix,de Friezen, 's winters geen deken op. Onze vacht blijft om de een of andere reden vanzelf dun genoeg om te kunnen werken zonder al te erg bezweet te raken. Best grappig te weten, dat ik ook een halve Fries ben.Mijn ene ouder was namelijk een Fries en mijn andere een Welshpony....Vreemde combi nietwaar ! Maar gelukkig zijn de eigenschappen van beiden bij mij goed verdeeld. Van de Fries heb ik mijn vacht, mijn kleur en mijn compacte lichaam en van de Welshpony voornamelijk mijn maat.Ik lijk toch net een klein Friesje. Ik hoorde laatst iemand zeggen, dat ze zo'n soort kruising had gezien, waarbij de voorhand op een paard leek en de achterhand op een pony en dat dat geen gezicht was. Heb ik even mazzel gehad...

Maandag 8 maart 2021

Zwaar bewolkt en geen wind.
Hoi. Mijn naam is Calimero en ik woon in de sterstal naast Toet en tegenover Melli en Unpie.
Jullie weten, dat het bankje om de boom op het plein plotseling verdwenen was. Ik kan gelukkig vertellen, dat het toch weer terug is. Hans heeft het niet naar de stort maar naar zijn huis gebracht  en heeft het daar helemaal opgeknapt.Dat zal best veel werk zijn geweest, want het stond er al zo lang ik me kan herinneren en hout heeft niet het eeuwige leven. Maar het is heel goed gelukt en hoe vaak ik heb gehoord "ha, daar is het bankje weer "kan ik niet meer tellen.

Bankje

Zondag 7 maart 2021

Zwaar bewolkt rustig weer.
De laatste tijd heb ik met mijn mens weer geregeld op de Holterberg rondgereden. Altijd leuk zo'n frisse neus.Het was daar aan deze kant altijd een heel rustig gebied ,maar we zijn daar tegenwoordig bepaald niet alleen. Ik heb nog nooit zo veel wandelmensen en fietsmensen gezien. Dat zal wel komen, omdat de mensen van de coronamonstertjes niets anders meer mogen doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 6 maart 2021

Zonnig en droog. Overdag plus 5 en 's nachts min 2.
Het bankje om de grote boom midden op het plein is al een hele tijd verdwenen Het stond leuk en volgens de mensen kon je er altijd fijn op zitten. En het was ook een gemakkelijk opstapje als je geen opstapbankje bij de hand had. Maar ja, het zal langzamerhand wel kapot zijn gegaan.Ik heb toevallig  gezien, dat Hans het in stukken in zijn aanhangrolhok heeft gezet en ermee is weggereden. Dat zal wel richting vuilnisbeld zijn gegaan.Jammer hoor. Je raakt toch gehecht aan zao'n ding

Vrijdag 5 maart 2021

's Nachts -2 , overdag zon en +6
Gisteren kwam er een vreemd paardenrolhok aanrijden. We staken natuurlijk meteen allemaal onze hoofden naar buiten. Misschien nog een nieuwe medewerker ? "Vast niet,"zei Bobby. "Ze zoeken hier al bijna een jaar naar een geschikte nieuwe medewerker en dan zouden er opeens 2 in 1 week opduiken ?" Maar Bobby had ongelijk. Uit het rolhok kwam een leuke vos stappen. Dit dier vertelde, dat hij uit Engeland komt , een welsh cob is en hier 14 dagen op proef komt werken. Hij wandelde de box in, nam een hap hooi en zei goedkeurend "als het hier net zo leuk is als dat dit hooi lekker is", denk ik, dat ik maar blijf. Kom maar op met die proeftijd.Wacht maar eens af . Voordat ik hier een week ben zullen ze me niet meer kwijt willen. Let maar eens op...

Welh_Cob

Donderdag 4 maart 2021

Zon, droog, +10 graden.
Gisteren zag ik , dat ons paardenrolhok leeg van het erf af reed."Vreemd,"zeiden we tegen elkaar. Zou het ding kapot zijn?"Maar nee hoor. Na een hele poos kwam het terug en nu stond er iemand in. De klep ging naar beneden en daar stapte een leuk schimmeltje uit, keek om zich heen en zei "waar ben ik nu weer terecht gekomen ?" Ik vertelde hem, dat hij, als hij goed zijn best zou doen hier de rest van zijn leven zou mogen blijven.Dat leek hem een goed plan, want hij was de laatse tijd behoorlijk heen en weer gesleept vertelde hij. Eerst geboren in de wildernis in een streek, die de Camargue heet en in Frankrijk ligt.Toen hij volwassen begon te worden  verhuisd naar Spanje. Daar ook weer buiten rond gelopen en "naar school"gegaan. Toen weer op transport naar nederland naar een paardenverkoopmens en nu hier aangekomen. Zo op het eerste gezicht lijkt het me hier wel o.k.Tussen twee haakjes, ik heet Snow en wordt dit voorjaar 7 jaar." zei hij.

Snowy

Pagina: «  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement