Het Dagboek

Vrijdag 30 april 2021

Zon en regen, veel wind, 5 graden.
Hans is al dagen bezig om te zorgen, dat wij binnenkort weer lekker de wei in kunnen.Alle omheiningen zijn namelijk weggehaald, omdat in het najaar het megagrote doorzaaiding er niet langs kon. En nu moet het allemaal weer worden terug gezet. Zo blijft het werk in de wereld en hoeft Hans zich niet te vervelen.

palen zetten

Donderdag 29 april 2021

Zo mooi als het weer gisteren was, zo herfstachtig was het vandaag. Het is duidelijk: april doet wat hij wil.
Vanmorgen keek ik uit mijn buitenluik en daar zag ik een heleboel grote machinedingen naderen en die gingen ,zo te zien, ons rustige weggetje onveilig maken. En het schoot me te binnen, dat ze daar ook van tevoren voor hadden gewaarschuwd.
Ze hebben overal stukken weg kapotter gemaakt dan dat ze waren en hebben er daarna weer spul ingegooid. Toen hebben ze er met geweld overheen gereden. En nu schijnt het klaar te zijn. En ik moet zeggen, dat het er niet mooier op is geworden. Maar ja, ik ben ook maar een paard en misschien zie ik het verkeerd.

wegwerkzaamheden

Woensdag 28 april 2021

Nog steeds lekker weer.Droog en 16 graden.
Ik heb vergeten te vertellen , dat gisteren aan het eind van de middag,ondanks de vrije dag, die de meeste van de mensen hadden er hier een osteopatenmens aan het werk is geweest .Valeri liep niet zo lekker en onze mensen wilden graag, dat daar naar gekeken zou worden. Maar ons eigen osteopatenmens bleek ergens ver weg te zijn en dus hebben de mensen vorige week een ander gebeld. En die zei , dat ze de komende tijd bomvol met afspraken zat, maar dat ze voor ons wel meteen een plekje zou zoeken.En zo is het gekomen En weten jullie wat de reden was, dat ze ons zo snel uit de brand wilde helpen ? Omdat ze als kind hier 4 keer op ponykamp was geweest en het bij ons erg naar de zin had gehad.Zo is de wereld toch kleiner dan je zo zou denken. Maar Valeri vond de behandeling super en Unpie,die nergens op verdacht was, werd ook maar meteen meegenomen. En ook hij was achteraf blij met de onverwachtte onderhoudsbeurt.

osteopaat

Dinsdag 27 april 2021

Alleen maar zon, de hele dag.
Het was vandaag  een feestdag. De koning van dit land is jarig , maar wij hebben er niet veel van gemerkt ."Dan hebben jullie niet goed opgelet ," zei hondje Lisa, die voorbij kwam huppelen. "Heeft er dan niemand van jullie gezien , dat Remco de vlag heeft uitgehangen aan de voorkant ? " En ik moet eerlijk toegeven, dat het mij niet was opgevallen. Maar nu ik het weet zou het voor mij , als mijn mens zou besluiten om met mij een bosritje te maken ,een goede uitvlucht kunnen zijn om daar weer eens ouderwets van te schrikken. Gewoon even kijken of ze stevig in het zadel zit. Altijd leuk om te testen...

Maandag 26 april 2021

's Nachts fris, overdag stralende zon en zo'n 12 graden.
Mijn naam is Aris en ik woon in een van de silostallen naast Dame Blanche.Dat is een gezellige buurvrouw en we kunnen samen altijd leuk beppen over wat er op het plein, vlak voor onze neus, zoal gebeurt.
Vandaag was er weer reuring genoeg. Ik zag, dat Sil werd verhuisd vanuit de silostal aan de andere kant van het brokkenhok naar een box in de nieuwe stal.Tot nu toe woonde Valeri daar, maar die had het toch niet zo naar haar zin. Daarom is Valeri naar de overkant gegaan , waar eerst Jack stond en is Jack opgeschoven naar de stal van Sjors. Iedereen daar is nu weer gelukkig heb ik gehoord. Als je je afvraagt waar Sjors dan is bebleven kan ik je vertellen, dat hij nu in de grote stal woont in de stal links achterin, waar Armando stond en Armando is naar eerste rechts gegaan waar eerst Cartouche woonde. En Cartouche is verhuisd naar een box bij de binnenbak en vind dat daar heel leuk wonen,omdat er altijd wat is om naar te kijken.Het lijkt erop, dat nu iedereen weer een fijn plekje heeft gevonden. Bleef natuurlijk wel de vraag wie er dan in de vroegere box van Sil zou gaan, want de paarden en pony's hier zijn nu allemaal voorzien.
Maar ook dat werd gauw opgelost, want er kwam een vreemd rolhok het plein op en daar stapte een oude bekende uit. "Hallo allemaal,zei het paard, dat er uit was gekomen. "Daar ben ik weer." En toen ik goed keek zag ik natuurlijk meteen wie het was.Macey...,die hier vorig jaar een poosje heeft gewoond om zadelmak gemaakt te worden. Daarna heeft zijn mens hem weer terug naar de jongepaardenopvang gestuurd om in alle rust groter en sterker te groeien. En nu is hij weer terug voor zijn verdere carriere.

Zondag 25 april 2021

Wisselend bewolkt, geen wind. 8 graden.
De mensen van Melli zijn alweer met dat dier uit het zicht verdwenen. Dat ze nu niet snappen, dat ik dat niet leuk vind.Maar Melli heeft tegen mij gezegd, dat ik me niet zo moet aanstellen en daarom bepaal ik me vandaag maar tot het permanent uit mijn luik kijken of ze er al weer aan komt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

raamplaatsen

Zaterdag 24 april 2021

Wisselend bewolkt en weinig wind.
Ik stond vanmorgen in de paddock naast Pjotr en die vertelde, dat hij medelijden had met zijn stalgenoot Ijsje. Ik had zelf ook al wel gezien, dat die tegenwoordig niet meer werkt en steeds moeilijker gaat lopen.En in plaats van dat het door de rust weer beter word gaat het steeds slechter.
Ee paar dagen geleden is er een dierenartsmens geweest met een fotomaakding en die heeft een serie foto's gemaakt van de zere voeten. Daar schijnt uit te zijn gekomen , dat het bot, dat midden in de hoef zit en evenwijdig aan de wanden van de hoef hoort te zitten , een beetje verschoven was. Maar niet zo erg veel, dat Ijsje daar zo'n pijn aan zou moeten hebben.Ze hebben de foto's ook aan ons hoefsmidmens Herman laten zien en die heeft bedacht om de voorkant van de hoeven een stuk korter te maken, zodat de voet meer naar voren kantelt. En daardoor zou de grote pees onder het hoefbeen daar nietr meer zo hard aan trekken en pijn veroorzaken.
Zo gezegd zo gedaan. De voeten zijn van stand veranderd en om het geheel de kans te geven aan de nieuwe situatie te wennen zijn allebei de voeten met een soort smurrie volgesmeerd, die keihard word.Bij mensen noemen ze dit volgens mij een gipspoot. "Ze zeggen altijd, dat paarden geen poten hebben, maar voeten. "zei Melli. Dat dier heeft waarempel gelijk. Ijsje heeft dus nu geen gipspoten , maar gipsvoeten.Hopelijk gaat het hem wat helpen.

Hoeven Ijsje

Vrijdag 23 april 2021

Droog, wisselend bewolkt en weinig wind.
Vanuit de verte kunnen we zien hoe het gras in onze weiden wel groener wordt, Maar echt lang is het nog niet.Wij mogen er pas in als je kunt zien, dat de wind erdoorheen waait heb ik gehoord.. Vooral als je het vergelijkt met het gras van de buurboer in het weiland aan de overkant ,ziet het er maar zielig uit. Maar volgens Melli kun je dat niet vergelijken, want het buurboergras is heel anders dan ons gras en het zou ons niet goed bekomen. Het is bestemd voor koeien en die schijnen een heel andere maag te hebben dan wij. Wat zeg ik, die schijnen wel drie magen te hebben, allemaal in 1 buik. Hoe verzinnen ze het. Melli vertelde, dat ze allang wist, dat er in het koeiengrasweiland alleen maar echt gras staat van 1 soort en in ons weiland meer soorten gras gemengd met allerlei kruiden en zo. En dat groeit nu een keer niet zo snel , Maar het is erg lekker en ook nog goed voor ons Wat is dat toch een knappe merrie, dat ze dat allemaal weet !!.Dus dan liever nog maar even wachten. Echt heel lang zal het toch niet meer duren.

groen groen

Donderdag 22 april 2021

Zon, bewolkt, weer zon. 10 graden.
Toen ik laatst een rondje naar buiten maakte over de weg hier langs, zag ik overal witte strepen op het wegdek staan.Ik dacht dus , dat dat misschien startstrepen waren voor een mensenhardloopwedstrijd of zo. Maar dat klopt dus niet.Inmiddels heb ik begrepen, dat die strepen aan geven welke plekken van de weg de gemeentemensen gaan repareren. Dat zal gebeuren op donderdag 29 en vrijdag 30 april en de weg zal worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Maar onze woning,hopelijk bedoelen ze ook ons bedrijf, zal bereikbaar blijven. Misschien toch een goed idee om als je dan hier wilt komen te zorgen , dat je ruim op tijd bent. Misschien moet je een omweg maken of ergens overheen klimmen of zo. Een gewaarschuwd mens telt voor twee !

Woensdag 21 april 2021

Licht bewolkt windstil, 8 graden.
Ik ben in het gelukkige bezit van twee mensen.De ene is de vader van de andere.Melli vertelde, dat ze die vader al heel lang kende. Hij schijnt hier al les te hebben gehad vanaf zijn 10e jaar. Zo af en toe waren er een paar jaar tussenuit in verband met studie en banen ergens anders, maar hij kwam altijd weer terug en nu dus met zijn dochter van 16 jaar, die ook al heel jong hier haar eerste lesjes heeft gehad.Eerst was ik hun verzorgpaard en woonde ik ergens anders, maar een tijdje geleden hebben ze mij gekocht en hebben mij vanzelfsprekend onmiddelijk naar hun oude basis verhuisd.En ik vind het hier ook leuk, dus nu heeft iedereen zijn zin.
Sjors, die kort geleden vanuit Engeland hier is komen wonen en werken ,die net langs kwam en een deel van dit verhaal hoorde zei meteen,"That is unbelievable."Eindelijki eens iemand, die mijn naam goed uitspreekt dacht ik eerst verheugd, maar bij nader inzien denk ik toch, dat hij het misschien anders bedoelde.

Pagina: «  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement