Het Dagboek

Zaterdag 19 januari 2019

Licht bewolkt, 's nachts min 6, 's middags heel iets boven nul.
Het zat onze mensen behoorlijk dwars, dat er maar twee paddocks gebruikt konden worden. Melli zei "maar ik denk, dat ze het er niet bij laten zitten "en ze had gelijk. Tegen een uur of drie, toen het op zijn" warmste "was ,bleek, dat ons boerbuurmens te hulp was geroepen. Hij kwam tenminste met een groot tractording aanrijden en heeft kans gezien om de andere paddocks weer in orde te krijgen. Net op tijd , want 'nachts werd het nog veel kouder en was de grond, nu mooi vlak, zo bikkelhard, dat het niet meer gelukt zou zijn om er nog iets aan te doen.

Buurman

Vrijdag 18 januari 2019

Vannacht is het onverwacht flink onder nul geweest. Onze mensen hadden daar totaal niet op gerekend, want het buienradarding had het alleen maar gehad over een beetje onder nul net zoals vorige nacht. Daar waren onze paddocks niet anders van geworden. Onze mensen hadden dus niet geharkt en waren lekker naar binnen gegaan in plaats van te gaan harken. Maar helaas, het is meer dan min 6 geweest en daar kunnen onze paddocks niet tegen. Een en al hobbel en dus niet in de paddock. Balen...
Bovendien stonden er nog grote plassen op het plein en die waren dus ook bevroren. Maar daarover niet getreurd. Alle mensen, die er waren hebben geholpen om de ijsplaten weg te scheppen en in kruiwagens af te voeren. Wel een beetje zielig, maar dan hadden ze maar geen manege moeten beginnen.
.Inmiddels was het 's middags nog wel flink boven nul geweest, dus ze hebben het met man en macht nog voor elkaar gekregen, dat  twee paddocks door glad harken beloopbaar waren. Maar voor de andere paddocks was het onbegonnen werk. Jammer hoor, want het zou blijven vriezen.

plein onderhoud plein onderhoud

Donderdag 17 januari 2019

Bewolkt, regenachtig en 's nachts iets onder nul. Overdag weer ver boven nul.
Ik zag, dat buurman Vincent nu ook een naambordje bij zijn stal heeft hangen. Eerst had hij er geen, omdat hij tijdelijk hier is en dus een  naambordje ,zoals wij hebben, niet zoveel zin heeft.Maar een van onze mensen heeft een helder idee gehad en nu heeft Theo een paar bordjes gemaakt met een zwart spul er op, waar je met krijt op kunt schrijven en het ook weer kunt uitpoetsen. Mooi toch...Zo kan iedereen zien wie op dat moment waar woont. En als dat verandert worden gewoon de bordjes verhangen.

Bordjes

Woensdag 16 januari 2019

Bewolkt en veel regen.Het hele plein staat weer eens een keer onder water.Ik hoorde zeggen , dat het later in de week zou gaan vriezen en daar was niemand blij mee.Maar misschien valt het mee en gaat het niet door.

Dinsdag 15 januari 2019

Zwaar bewolkt, droog , 8 graden boven nul.
Ik heb de laatste tijd best een dikke vacht gekregen en dat is niet zo fijn in het werk. Je raakt dan al snel bezweet en als dat dan weer aan het opdrogen krijg je het juist weer heel koud.Daarom hebben ze nu het stuk van mijn hals, dat het eerste nat is kaal geschoren. Het ziet er wel een beetje merkwaardig uit, maar als het helpt kan me dat niets schelen. En dat vond Sil, die ze ook te pakken hebben gehad ook.

Maandag 14 januari 2019

Eerst veel zon, later weer wisselvallig met onverwachtte buien.
ik ben Toet en ik woon in de sterstal naast Vincent en tegenover Melli en Cartouche.
Vanavond was er hier toch een raar spektakel.Al onze mensen en hulpmensen en ook nog een paar anderen kwamen op het plein en toen ging een mens, dat we niet kennen en dat in een busje was aangekomen waarachtig een fikkie stoken vlak voor de neus van Tommy en Match. En weten jullie wat ze toen gingen doen ???Ze moesten het om de beurt weer uitmaken.
Het duurde even, maar toen zag Melli het licht. Ze zei "Weet je wat ze aan het doen zijn ? Ze leren wat ze moeten doen als er iets gevaarlijks gebeurt. Ik wil wedden, dat ze straks ook nog in de kantine op de grond moeten gaan liggen en dan net doen of ze bewusteloos zijn of zoiets.En het heet BHV cursus. Nu weet ik het weer. Ze doen dat hier ieder jaar. Nou, zij liever dan ik. Maar nuttig is het natuurlijk wel."

BHV

Zondag 13 januari 2019

De hele dag regenachtig en ook nog veel wind.
Er zou een toeristenmens komen voor een buitenrit en we verwachtten, dat dat wel zou worden afgezegd. Maar nee hoor...Het mens kwam vergezeld van man en kindertjes vrolijk het plein op en piekerde er niet over om haar buitenrit te laten schieten. Murphy en Okkie waren daar blij mee, want die zagen een frisse neus in het bos ook wel zitten. Ondertussen had Bill ook een werkje, want de bijbehorende kindertjes hebben op hem een ritje aan de longe mogen maken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 12 januari 2019

Heel veel regen.
Jammer , dat alles weer zo kliederig wordt. Onze paddocks houden zich goed, maar de rest van het terrein begint aardig op een zwembad te lijken. Nou ja, het zal ook wel weer droog worden, Hopelijk wel voordat het begint te vriezen, want dan hebben we hier geen zwembad, maar een ijsbaan.

Vrijdag 11 januari 2019

Zwaar bewolkt en weer eens droog.5 graden.
Lucy,die hier het laatste is gekomen en helemaal achterin rechts woont heeft waarachtig de kunst van het klieren/slopen van Jack overgenomen. Het mens, dat 's avonds laat de laatste ronde doet  , had al een paar keer geklaagd, dat de rijmensen, die het laatste weg gingen iedere keer vergaten de lichten in de stal uit te doen. Wij wisten natuurlijk best, dat die mensen dat licht echt wel hadden uitgedaan, maar dat Lucy, zodra iedereen zijn hielen had gelicht en de kust veilig was,het licht lekker weer aan deed. Ze had namelijk ontdekt, dat er weliswaar een ijzeren beugel over de lichtknop zit, maar dat ze met het uiterste randje van haar lip daar net ver genoeg onder kon reiken om die knop om te zetten.Dat is dus dagen lang goed gegaan totdat ze een foutje maakte. We dachten allemaal, dat alle mensen weg waren en hadden niet gezien, dat iemand kennelijk iets vergeten was en na een poosje weer terug kwam. En dat was net toen Lucy iets had ontdekt wat ook heel leuk was...het aan en uit doen. Aan en uit, aan en uit...En dat had ze op dat moment beter niet kunnen doen. Het werd natuurlijk meteen doorgebriefd en je snapt vast wel wat er toen gebeurde. Cribox...Meer hoef ik niet te zeggen. Vraag maar aan Jack.

Donderdag 10 januari 2019

Eerst zon en een prachtige zonsopkomst, later weer bewolkt.
We dachten eigenlijk , dat onze mensen het waren vergeten, Maar nee hoor.Margriet en Twan wandelden naar binnen met een bekende stapel doosjes.Wormkuren...En of je het wilde of niet, Het was mond open , smurrie er in en slikken maar.Gelukkig doen ze dit tegenwoordig nog maar 1 keer per jaar en alleen maar om er zeker van te zijn, dat er bij de wormeitellingen geen eitjes over het hoofd zijn gezien, waar dan juist resistente wormen uit kunnen groeien.Over een paar maanden gaan ze weer gewoon poep rapen en alleen degenen,die dan toch nog wormeieren erin hebben zitten zijn weer aan de beurt voor de vieze hap. De meesten van ons hoeven dan gelukkig niet meer, maar degenen, die nieuw zijn, zijn bijna altijd het haasje.

Pagina: «  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement