Het Dagboek

Zaterdag 2 november 2019

's Nachts heel erg veel regen, maar wel 14 graden.
Vanmiddag kwam er een mega groot paardenrolhok aan en daar kwam een vreemd paard uit stappen. Marnix vroeg meteen hoe hij heette en wat hij kwam doen. Het paard zei "ik heet Casanova en ik heb er geen idee van van wat er nu weer boven mijn hoofd hangt. Maar daar zal ik vanzelf wel achter komen."Hij werd in de stal naast Match gezet en keek wat beduusd om zich heen. "Hij zal waarschijnlijk een nieuwe medewerker op proef zijn ,"bedacht Aris en die zou best wel eens gelijk kunnen hebben.

Vrijdag 1 november 2019

Hele dag regenachtig en waterkoud. Niet meer dan 5 graden.
Als je bedenkt, dat het nu al november is, verdienen de bloemen in de bloembakken toch wel een compliment . Ze staan nu al vanaf april ononderbroken te bloeien en het ziet er nog niet naar uit, dat ze het voorlopig op zullen geven. Op naar Kerstmis zullen we dan maar zeggen.

Bloembakken

Donderdag 31 oktober 2019

Wisselend bewolkt, weinig wind en maar 10 graden.
Laatst had onze Ouwe Blauwe bezoek. Het was zijn beetje erg groot uitgevallen broer en ze stonden heel gezellig naast elkaar.Match was nieuwsgierig naar wat ze elkaar te vertellen hadden, Maar helaas..ze bleek geen rolhokkentaal te verstaan. We zullen het dus nooit weten.

Trekkers

Woensdag 30 oktober 2019

Zon en overdag 16 graden, 'snachts een beetje vorst.
De kastanjes zijn inmiddels wel van de bomen af, maar hun bladeren nog lang niet. Daar zullen onze mensen nog best een beetje werk aan hebben om ze allemaal weg te werken.
Toen ik op weg naar mijn stal toevallig naar boven keek zag ik, dat er op de grote boom naast het hooinettenvulstation een vreemde kostganger was verschenen.Het zag er best leuk uit, maar onze mensen,die het ook hadden gezien ,waren niet blij.Het is een ding, dat volgens mij normaal op de grond hoort te staan. Het heet paddenstoel en het schijnt, dat een paddenstoel op/in een boom heel erg ongezond is voor die boom. Ik hoorde zeggen, dat zo'n ding de boom van binnenuit aantast en dat hij dan onverwacht zomaar kan omvallen. Ik weet dus wel zeker, dat die paddenstoel daar zijn langste tijd heeft gehad.

Paddenstoel

Dinsdag 29 oktober 2019

Zon, droog, 's nachts een piepklein beetje vorst.
Laatst had ik Tommy's hooinet te pakken gekregen en dat was lachen. Maar het gaat niet meer lukken. Het is zo flauw, dat altijd als wij iets leuks ontdekken om te doen, de mensen meteen iets verzinnen om de lol te bederven. Ze hebben ook geen gevoel voor humor.Ze hangen nu Tommy's net tegen de achterkant van zijn box en nu kan ik er niet meer bij en het kan ook niet meer de kant van Amber op kiepen. Jammer...

Hooinet

Maandag 28 oktober 2019

Licht bewolkt en meestal droog.
Hallo, hallo. Ik ben Sunshine en heb de pen van mijn buurman gekregen. Is hij er mooi vanaf ! Maar ja, ik zal mijn best doen om te vertellen wat er deze week hier zoal te beleven is.
Ik woon dus tussen Tommy en de kantine. De vakantie is voorbij en de cross is voorbij. Alles moet nu weer zo gauw mogelijk weer normaal worden en dat zal nog een hele klus zijn. Je hebt er geen idee van wat het overal een bende is. Vanmorgen vroeg zijn Remco en een paar vrijwilligersmensen met frisse moed begonnen met het afbreken van de crosshindernissen. Ze hebben de hele dag geploeterd, want het hindernismateriaal weegt nogal een beetje zo te zien .Bovendien is het een gewone werkdag, dus veel van de vrijwilligersmensen die bij de opbouw hebben geholpen in de weekends, zijn nu naar hun werk. Maar het is ze gelukt hoor...Petje af.Als ze slim zijn nemen ze nu gauw arnicadruppels. Dat krijgen wij tenminste ook altijd als onze mensen denken, dat we wel eens spierpijn zouden kunnen krijgen en het helpt heel goed.Een poos geleden was hier eens een toeristmens,die hoorde van het effect van arnica.En hij zei, dat hij er niets van geloofde, maar dat hij het goed kon testen. Hij zou namelijk binnenkort naar een zware cross gaan en zijn ervaring was, dat zijn paard dan de dag erna heel stijf was. En wat dacht je wat...Hij was zo aardig om later te bellen en te vertellen, dat zijn paard dit keer na de cross totaal geen last van zijn spieren had gehad. En zo is het maar net.

Afbreken cross

Zondag 27 oktober 2019

Weinig wind,zon en hooguit 13 graden.
Geweldig crossweer. Niet al te koud voor de mensen ( die voor een deel uren buiten moeten zitten bij alle hindernissen) en niet te warm voor de paarden.
De parkeerterreinen liepen al snel vol met mensen- en paardenrolhokken. Geweldig fijn, dat de rolhokken op een weiland van onze buurboer mogen staan , want het zijn er veel te veel voor ons eigen terrein.
Tussen de middag werd het pas echt druk op het eetplein . Gezellig ! Op de plaats waar altijd onze hooinetten worden gevuld was een ruiterkledingwinkeltje ingericht en alles van koffie en patat tot en met ertensoep was te koop.

Cross2019
En weten jullie wat het leukste was ? Ik mocht ook meedoen samen met Jack. Ze hadden bedacht, dat wij twee , zijnde wit en zwart van kleur mooie hekkensluiters waren. De postmensen kennen ons allemaal en hen was verteld, dat zij,als wij twee gepasseerd waren, hun plek konden verlaten om te gaan opwarmen in de kantine.
Het was een geweldig leuke dag zonder enige narigheid.Er waren,zoals gebruikelijk, uiteraard wel een paar paarden, die per ongeluk onderweg even hun ruiter waren verloren, maar die stapten gewoon weer op en ze kwamen allemaal onbeschadigd samen door de finish.
De week is weer om en ik geef de pen aan buurvrouw Sunshine.

Dries & Juul

Zaterdag 26 oktober 2019

Af en toe zon en veel wind, maar wel 18 graden !!
Inmiffels wordt het plein veranderd in een soort strodorp. Er is een patabakrolhok gearriveerd en er worden tenten opgezet om uit de wind en droog( mocht het toch nog gaan regenen) lekkere dingen te kunnen eten.

Strodorp

Vrijdag 25 oktober 2019

Veel wind, wisselend bewolkt ongeveer 12 graden en droog.De crossbouwmensen zijn druk bezig om de laatste hand aan het crossparcours te leggen. Overal moeten vlaggen worden geplaatst en pijlen , die de weg wijzen. Tussen de middag zitten ze dan ook lekker buiten even uit te rusten en te lunchen. In de zon was het goed te doen zag ik.
En het kwam ook nog goed uit, want er was weer een kampdag met veel kinderen, die allemaal op hetzelfde moment binnen zaten te eten.

Crossbouw Cross voorbereiding

Donderdag 24 oktober 2019

Windstil, beetje zon, 16 graden.
Ik woon hier bij de binnenbak heel plezierig, maar er is wel een minpuntje. Jullie moeten weten, dat ik graag met mijn hooinet speel. Ik pak het dan vast en gooi het in de lucht. Dat deed ik in mijn vroegere stal ook en dan viel het gewoon weer naar beneden en kon ik eten wanneer ik trek had.Maar toen ik dat hier deed vloog dat ding wel eens over de afscheiding .Eerst hingen ze het net rechts aan de kant van Amber en als die mijn net plotseling voor zijn neus zag verschijnen,  zette hij er neteen zijn tanden in, want eten is zijn hobby. Maar dat is de mijne ook en ik kon er dus niet meer bij. Balen...Toen is het net aan de kant van Sunshine gehangen. Ik gooide het niet meer over de rand, maar Sunshine zag waarachtig kans om mijn net door de tralies naar zich toe te trekken en opnieuw had ik het nakijken. Gelukkig letten onze mensen goed op en zorgen er op tijd voor,dat ik niet verhonger door de streken van mijn buren. Maar het zou wel prettig zijn als ze nu een echte oplossing zouden bedenken.

hooinet

Pagina: «  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement