Het Dagboek

Donderdag 20 september 2018

Wisselend bewolkt , veel wind, nog wel 23 graden.
Er is deze week weer een spoedcursusmens. Altijd leuk.Als ze komen voelen ze zich duidelijk een kat in een vreemd pakhuis, maar al heel gauw is dat veranderd en horen ze er gewoon bij. En het blijkt iedere keer weer, dat je in een weekje hier heel erg veel wijzer kunt worden en bovendien onverwacht snel leert hoe je comfortabel op ons kunt rijden.Okkie, Toet en Pleasure zijn tenminste heel tevreden met de vorderingen deze week.

Woensdag 19 september 2018

Veel zon, 25 graden.
Het lijkt nog steeds hoogzomer en raadt eens wat ...We zijn een paar dagen geleden toch weer de wei ingegaan. Maar wel weer met mondjesmaat. Opnieuw schijnt er te veel suiker in het gras te zitten na de lange periode van veel zon en geen groei Daarom moeten we weer van voren af aan beginnen met een half uurtje per persoon. Maar ik zeg maar zo "íets is beter dan niets." Er schijnt nog een probleem te zijn.De grote eikebomen naast 4 van de weiden hebben al een vracht eikels laten vallen. Normaal gebeurt dat pas als onze weidetijd voorbij is en heeft niemand er last van , maar nu zorgt het ervoor, dat we er niet in mogen. De nensen  doen op het ogenblik ook nog niets aan weghalen, omdat er nog een heleboel eikels aan de bomen zit en ze niet zitten te wachten op dubbel werk. Jammer hoor...

Buiten lopen

Dinsdag 18 september 2018

Zon en , niet te geloven in deze tijd van het jaar, 28 graden. Wel heel veel wind.
De logeerhonden Otis, Gemma en Millie zijn alweer helemaal ingeburgerd. Als ze met Lisa ,ons eigen hondje en Toby, de hond van hulpmens Margriet allemaal tegelijk op het plein rondhollen is het een gezellige boel. En ze willen dan ook nog wel even met zijn allen netjes stil gaan zitten om beeldschoon op de foto te komen.

Honden

Maandag 17 september 2018

Wisselend bewolkt, weinig wind. 24 graden.
Hallo, ik ben er weer. Orlando is de naam en ik woon sinds onheugelijke tijden in de grote stal met aan de ene kant de zadelkamer en aan de andere kant momenteel Coen. Eerst stond Misty, mijn medepensionado en weidemaatje naast mij. Maar Coen, die verderop naast Calimero stond, maakte daar te vaak ruzie. Dus hebben ze nu Coen naast mij gezet en Misty naast Calimero. En nu is de rust weer hersteld. Soms is het een beetje zoeken naar de goede klik tussen naast elkaar woners, die door de tralies en openstaande bovendeuren veel contact kunnen hebben. Dat is op zich natuurlijk hartstikke fijn, maar het kan ook verkeerd uitpakken.Wij paarden zijn wat dat betreft net mensen. De ene ligt je beter dan de andere. Wat natuurlijk niet wil zeggen, dat er met een van beiden iets mis is.

Zondag 16 september 2018

Licht bewolkt. 20 graden.
Ik ben lekker op buitenrit geweest en zag tot mijn vreugde, dat het hele landschap weer veel groener is geworden. Zou het dan toch nog wat worden met in de wei gaan ???
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 15 september 2018

Droog, beetje wind, 18 graden.
Onze mensen zijn inmiddels heelhuids terug gekomen van hun "schoolreisje"en nu is het weer zaak om acte de presence te geven in een plaats Houten.Een van onze rijkinderen, die de kwartfinale van de zitcompetitie in Zwolle had overleefd mocht daar vandaag meedoen aan de halve finale. Daar deden 10 kinderen uit het hele land mee in haar leeftijdsgroep en hoewel ze net niet door mocht naar de finale hoort ze lekker toch bij de 10 besten. En daar mag ze best trots op zijn.

Vrijdag 14 september 2018

Wisselend bewolkt, droog en 18 graden.
Vanmorgen stond er weer een groepje blinde en heel erg slecht ziende mensen van het Looerf voor de deur.Deze mensen hebben dan een weekje een soort overlevingstoer en gaan allerlei moeilijke dingen doen, die ze normaal niet kunnen. En hoe leuk is het dan als blijkt, dat er toch nog wel veel mogelijk is.Deze groepen komen hier al heel wat jaartjes en het lukt bijna altijd om die nietsvermoedende mensen toch op het paard te krijgen. En leuk, dat ze het dan vinden.!! Dit is echt een leuk klusje voor ons.Als ze hier dan klaar zijn gaan ze door naar een volgende uitdaging. Ik hoorde hun leidingmensen praten over abseilen. Dat schijnt, dat je dan met alleen een lang touw van iets hoogs naar beneden moet zien te komen.. Ik ben zo blij, dat ik niet hoef !

Donderdag 13 september 2018

Zwaar bewolkt en tamelijk fris.
Vanmorgen heeeel vroeg zag ik opeens onze mensen langs sluipen. Sandra, Remco en het voermens ook nog.Ze gingen in hun rolhok zitten en verdwenen om de hoek.Maar Orlando dacht wel te weten wat er aan de hand was.Hij zei tenminste, dat ze in deze tijd van het jaar altijd naar hun jaarlijkse uitje gingen.Op donderdag eerst naar iets wat ze "kijkje in de keuken"noemen. Dan gaan ze met een bus vol met manegehoudersmensen kijken hoe het er bij een paar andere maneges aan toe gaat.Ik snap dat wel, want je kunt er altijd wel weer iets van opsteken. Maar wat ze nu te zoeken hadden op het racecircuit in Zandvoort
vroeg ik me toch af.Maar ja, als je er over nadenkt is dat natuurlijk ook een bedrijf en zullen ze daar ook wel iets weten te vertellen van hoe ze  zaken aanpakken.
Het schijnt, dat ze dan morgen weer met een nog veel grotere groep manegehoudersmensen ( wel zo'n 600) naar het ondernemerscongres gaan tijdens een heel groot paardenevenement, dat Horse Event heet.Nou, van mij mogen ze als ze dat dan zo leuk vinden. Ze zorgen er in ieder geval altijd voor, dat wij die dagen niets te kort komen.Ik heb tenminste gisterenavond gezien, dat onze Jantine, die weer even hier is, van Sandra een lesje "hoe doe ik de laatste ronde "kreeg. En dat viel nog niet mee als je dat nog nooit hebt gedaan.Maar ze is een snelle leerling hoor, want het is vanavond helemaal goed gegaan.

Race auto

Woensdag 12 september 2018

Wisselend bewolkt en 20 graden.
Pjotr is vandaag alweer naar de dierenartsmensen geweest en hij kwam heel opgelucht en blij terug.Ze hebben gekeken of dat gedoe met zijn bloed heen en weer had geholpen. Je weet nog wel.Eerst bloed uit de hals zuigen, daar kunstjes mee uithalen en dan weer inspuiten in de gewrichten van de zere voeten. Ik had nooit gedacht, dat zoiets zou kunnen helpen. Maar raadt eens wat ! De artrose is weg en de voeten doen niet meer pijn. Joepie...Ze kunnen tegenwoordig toch best veel, die dierenartsmensen.Toch knap, al hebben ze het afgekeken van de mensendokters.

Dinsdag 11 september 2018

Droog, maar wel bewolkt.
We hebben vandaag de laatste zwaluwen uitgewuifd.Tot ziens volgend jaar riepen ze en weg waren ze . Ze zijn niet eerder met de hele grote groep meegegaan, omdat hun jongen nog net iets te klein waren voor de grote tocht, maar nu gaan ze het dan toch maar proberen. Ook degene, die weer eieren had gelegd en zat te broeden is meegegaan. Zij had namelijk inmiddels ontdekt,dat er niet meer genoeg insecten zijn om jongen groot te brengen. En beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zoals het spreekwoord zegt. We zullen het vrolijke gekwetter best missen en wensen ze een behouden aankomst.

Pagina: «  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement