Het Dagboek

Zondag 18 maart 2018

Overdag -1 en 's nachts weer zo'n -7. En de wind was er ook nog. Maar de wel voorspelde sneeuw ging gelukkig niet door.De deelnemers aan de tweede helft van de dressuurwedstrijd werden dus vandaag alleen steenkoud ,maar niet nat.En dat is dan een geluk bij een ongeluk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 17 maart 2018

Droog. Overdag -2 en 's nachts -9 en dat is helaas geen grapje.
En vandaag was er ook nog tot overmaat van ramp de eerste helft van de derde wedstrijd van de dressuurcompetitie.Arme deelnemers. Het was buiten bij het losstappen echt niet te harden van de kou. Maar onze rijmensen bleken van het bikkelharde soort te zijn. Helemaal niemand had afgezegd en het was toch een leuke wedstrijd hoorde ik van mijn stalgenoten, die mee mochten doen.Op dit soort dagen vind ik het echt een beetje jammer, dat ik pensioen heb en alleen maar mag toekijken.

Vrijdag 16 maart 2018

Eerst 8 graden boven nul en geen wind. Na een paar uur opeens 5 graden onder nul en een heel harde , snijdend koude, oostenwind. Wat is dat een afgang na dat heerlijke voorjaarsweer begin van deze week. Maar we weten wel heel zeker, dat deze onzin niet lang meer kan duren . Voorjaar is voorjaar, hoe je het ook bekijkt.

Donderdag 15 maart 2018

Eerst zon, dan mist en later licht bewolkt.
Hans had weer een spoedklusje.Het onderste scharnier van het deurtje, waardoor je de bak in komt had het opeens begeven. Natuurlijk niet zo gek na ruim 30 jaar tig keer per dag open en dicht te zijn gedaan. Maar het is toch niet echt handig om ,als je nietsvermoedend dat deurtje open doet om met je paard naar binnen te lopen, je dat deurtje ongeveer in je hand houdt. maar Hans wist er wel raad mee hoor.Even naar de winkel om nieuwe scharnieren te halen en de klus was zo geklaard.

scharnier

Woensdag 14 maart 2018

Licht bewolkt en droog.
Zo leuk...We hebben een mailtje gekregen van Kleo, mijn vroegere buurman en grote vriend.Hij heeft ook pensioen en woont al een tijdje bij heel lieve mensen, twee schaapjes en een stelletje maffe ganzen. Hij schreef, dat hij gisteren plotseling onverwacht bezoek kreeg van Sandra, Bart, Ingrid en ook nog Jantine, die net weer even in Holten was.Op de meegestuurde foto kun je zien, dat hij er, net zoals ik zonder deken en dus met een dikke wintervacht, prima uitziet.Erg leuk om zo af en toe nog eens iets van elkaar te horen.

Kleo

Dinsdag 13 maart 2018

Wisselend bewolkt en ook wat zon.
We zagen vanmorgen al tegen 9 uur het dierenartsmens het erf op komen.Volgens mij is er niemand van ons ziek, maar toen ik Sandra met een stapeltje boekjes in de hand richting kantine zag verdwijnen wist ik meteen hoe laat het was. Lekprikdag...Bah...Om de een of andere reden vinden ze het hier nodig om ons ieder voorjaar door het dierenartsmens met een scherpe naald in onze hals te laten prikken en vervolgens die heldendaad  in ons paardenpaspoort te vermelden.Niet grappig !!."Maar het is wel nuttig hoor,"zei overbuurman BB, die altijd alles beter weet."Het is de vaccinatie tegen influenze/tetanus en die zorgt ervoor, dat we niet ziek worden."Nou ja, het zal wel zo zijn of anders, maar ik zal blij zijn als dat dierenartsmens weer is verdwenen. 

Maandag 12 maart 2018

Nog steeds lente.Zon , 15 graden.
Ik ben Orlando en woon al zo'n 23 jaar in de grote stal naast de zadelkamer en de laatste tijd Enjoy.Omdat ik hier al zo lang ben heb ik vele mensen en paarden zien komen en gaan. Ikzelf heb de mazzel, dat ik , inmiddels met pensioen, mijn laatste jaren hier mag doorbrengen.Meestal wordt er voor degenen van ons, die nog gezond zijn, maar bij wie de jaren gaan tellen een goed tehuis gezocht ergens anders, want de stallen zijn nodig voor medewerkers en gastpaarden. De reden, dat ik hier mag blijven ondanks het feit, dat ik me bij nader inzien toch de eerste paar jaar dat ik hier was wel erg heb misdragen, is dat ik precies op tijd heb begrepen, dat het zo niet verder kon gaan. Ik had er namelijk veel aardigheid in om de rijmensen zand te laten happen.Maar toen ik ze bijna allemaal had gehad hoorde ik toevallig het voermens zeggen, dat ze me nu toch echt wilden gaan verkopen. En als er een ding was,wat ik niet wilde was weg van hier.Ik heb dus meteen het roer omgegooid en heb me vanaf dat moment de laatste 20 jaar ontwikkeld als een van de allerbeste medewerkers, die ze ooit hebben gehad. En raar, maar waar,dat vond ik eigenlijk wel net zo leuk. Na een tijdje kon een beginner gewoon een F1 proefje met mij rijden, terwijl ik net zo gemakkelijk met gevorderden probleemloos de F20 doorwalste. En als er een buitenrit was met een beetje onzeker mens konden ze er vast op rekenen, dat dat mens met mij een heel erg leuke veilige rit zou hebben Dat werd gewaardeerd en deed de moeilijke eerste jaren gelukkig in het vergeetboek raken.
En omdat ik toch altijd wel een beetje een eenkennig paard met een gebruiksaanwijzing ben gebleven wilden ze het me niet aandoen om nu , na mijn werkzame leven,nog een keer te moeten verkassen en daar ben ik heel blij mee. Home sweet home !

Zondag 11 maart 2018

Bewolkt, geen wind, maar de aangekondigde regen kwam niet.En dat was heel prettig, want nu konden Okkie en Bill met het spoedcursusmens gezellig een buitenrit maken over de Holterberg als afsluiting van een heel geslaagde cursusweek.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Roosmarijn met Okkie

Zaterdag 10 maart 2018

Af en toe zon en steeds warmer. Wel 14 graden.
Het is net of onze weilanden weer groener worden. Orlando en Misty, onze pensionado's, die de hele winter nog in de hoog gelegen springwei mochten, zullen dat binnenkort wel kunnen vergeten. De laatste 6 tot 8 weken voor het begin van het weideseizoen moet het gras namelijk totale rust hebben. Het zal fijn zijn als er dan in mei weer een heleboel gras staat. We kunnen haast niet wachten. Er gaat immers niets boven vers meigras.

Vrijdag 9 maart 2018

Licht bewolkt en weinig wind.
Okkie, die terug kwam van een buitenrit vertelde, dat de storm van laatst  in het bos heel erg heeft huisgehouden.Er liggen nog steeds hele rijen bomen tegen de vlakte en het krioelt er van de machinedingen om alles op te ruimen. Als je dat zo hoort denk ik, dat we er met onze ene omgewaaide boom en wegwapperende lichtplaten nog aardig goed vanaf zijn gekomen.

Pagina: «  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement