Het Dagboek

Maandag 18 september 2006


Hoi , ik ben Saffier en zal deze week verslag doen van onze belevenissen. Eerst het weerbericht. Het regende vanmorgen niet te geloven. We waren al bang, dat ze zouden zeggen "winterdienstregeling vandaag"d.w.z. alleen zandpaddock, geen wei. Maar nee, ze hebben nog even overlegd, zeiden dat het net begonnen was, zodat het nog niet sopte, dat het warm genoeg was en dat we er dus best tegen konden. Bovendien had iemand op www.buienradar.nl gekeken en gezien dat het later zou opklaren, dus onze weidegang was gered. Heel prettig. Het was trouwens best wel lachen toen ik aan de beurt was om naar buiten te gaan. Melany zou mij wegbrengen, maar ze durfde mijn box niet in Zij is hier nieuw en wist dus nog niet, dat ik dan altijd de wilde hengst uithang. Maar lieve Melany , dat is alleen maar groot enthousiasme, dat getrappel, gespring en gesteiger op de plek . Toen iemand, die net langs kwam dat vertelde kwam ze toch maar mijn box in en deed het halster om. Ik stond , zoals altijd, meteen stil en liep, toen de deur open ging, als gewoonlijk als een lammetje met haar mee. Het is maar even een weet. Mijn maatje Miep stond al klaar op het plein, dus we gingen gezellig samen naar ons stekkie. Ik ben trouwens een bofkont. Omdat ik van nature nogal slank ben en ze hier graag wat vlees op de botten zien wordt ik niet alleen permanent volgestopt met brokken en onbeperkt voordroogkuil ( mmm.. lekker!) maar mag ik ook s ávonds nog een paar uur extra in de wei, samen met Polly. Wij worden dan pas op de laatste ronde, zo tegen half 12 binnengehaald. Super hoor…grazen bij maanlicht.

Zondag 17 september 2006

Het wordt saai, maar het is nog steeds superweer. Sanneke met Zazou, Thessa met Bulana,  Anneke met Pjotr hebben meegedaan met een labelrit (soort puzzelrit) van de rijvereniging de Bergruiters. Janet met Iranko en Annemiek (vrijwilliger) met Red Sun waren ook gekomen . De dames hebben de eerste en de tweede   prijs gewonnen en zo hoort dat . De week is alweer voorbij. Ik geef nu de pen aan Saffier.

Zaterdag 16 september 2006

Nog steeds zomers. Zaterdags mogen de manegeponies pas 's middags naar de wei. Wij moeten s morgens eerst werken. Ook niet zo erg Wat in het vat zit verzuurt niet. Vandaag niet veel bijzondérs te melden. Milena en Leonardo waren uit. Die waren naar Duitsland om te trainen voor westernwedstrijden. Volgende week zijn de Nederlandse kampioenschappen en daar gaat Milena aan meedoen. Milena is een fjord. Echt knap van haar dat ze het gaat opnemen tegen allemaal quarters en dat soort, die speciaal voor dit werk gefokt zijn.

Vrijdag 15 september 2006

Prachtig weer, nog steeds. Vanmorgen vroeg kwam Ingrid de stal in en liep niet naar het voerhok om ons ontbijt te gaan serveren, maar ging naar de auto. Terwijl wij daar zo verbaasd over waren, dat we vergaten tegen de deuren te schoppen kwam Sandra langs, ook niet naar het  voerhok en Remco was er opeens ook ( moet die dan niet naar zijn werk dan?) en zei doodleuk 'Dag jongens, wij gaan naar het ondernemerscongres van de FNRS bij Horse Event in Deurne en we blijven de hele dag weg'. Krijg nou wat. Sta je daar te kijken met een lege voerbak. Maar ja, ze waren nauwelijks van het erf af of daar kwam Sanneke en die ging wel meteen naar het voerhok gelukkig en Janet was  er en Melany raakt al aardig ingewerkt, dus we kregen gewoon 3x ons voer en gingen gewoon naar wei/paddocks en hebben lekker gewerkt, dus we hebben niets te klagen gehad. Tegen 10 uur  s ‘avonds kwam onze directie weer aanzakken. Hadden een leuke dag gehad zeiden ze ook lekker geklept met andere manegehouders. Altijd leuk om ervaringen uit te wisselen.

Donderdag 14 september 2006

Nog steeds hoogzomerweer. Kim  de stagiaire, die 3 maand geleden kwam was vandaag voor het laatst. Jammer, wij vonden haar aardig en ze werkte heel goed. Wij wensen haar veel voorspoed in haar verdere leven. Het begint langzamerhand weer zo droog te worden, dat er flink gesproeid moet worden. We hebben veel bloembakken op het plein en het is een hele klus voor Ingrid, die dit altijd doet om ze allemaal nat te houden.  

Bloembak Stal de Eik

 

 

Je kunt haar trouwens goed boos krijgen door als je langs komt, op weg naar wei of bak, op de waterslang te trappen. Begint ze meteen te zeuren over dat we de slang kapot maken enz. enz. In de binnenbak is het stofvrij houden tegenwoordig veel gemakkelijker geworden. Eerst moesten de 5 rijen om de beurt gaan vernevelen. Dan moest iedere rij weer leeg lopen voordat de volgende aan kon. Al met al duurde dat al gauw meer dan een half uur. Nu hebben ze een nieuwe pomp aangeschaft, die zo sterk is, dat de hele actie ongeveer 5 minuten duurt. Ze zetten hem aan. Het duurt 1 minuut voordat alle rijen tegelijk voluit vernevelen. Ze laten dit 2 a 3 minuten doorgaan, dan is alles nat . Pomp uit, afvoerpijp open en ze kunnen weer   vertrekken. 5 minuten i.p.v. 35  en dat s’zomers als het heet is soms 3x per dag tel uit je winst.

Woensdag 13 september 2006

Alweer prachtig weer, wel erg warm. De meeste dazen zijn gelukkig weg. Er zijn nog wel veel zwarte vliegen, die gemeen kunnen steken. Daarom worden we toch nog steeds besproeid met spray voor we de wei in gaan. Dat maken ze hier zelf. 1 deel  water, 2 delen azijn, scheut dettol, grote scheut citronelolie en 30 druppels tea tree olie. Voor zo in de wei  als we niet zweten helpt het prima en is  heel veel goedkoper dan de officiële sprays. 's avonds was er weer hondenschool. Ik kan dat vanuit mijn box goed bekijken en het is soms echt wel lachen. Vooral de puppies maken er soms echt een potje van. Staat de baas vertwijfeld 'kom voor' of zoiets te roepen, gaan ze lekker met elkaar ronddollen en denken er niet over om te komen

Dinsdag 12 september 2006

Alweer prachtig weer. Wij gaan altijd allemaal (pension- en manegepaarden/ponies) iedere dag in de wei zolang het niet te nat en vooral glad is, dus dat is weer helemaal in orde vandaag. Onze werkers leggen in het weideseizoen heel wat kilometers af om ons in 3 ploegen in en uit de weiden te brengen. Bovendien komen wij allemaal ook nog iedere dag in aparte zandpaddocks. Onze stallen zijn dus een groot deel van de dag leeg en onze begeleiders blijven mooi dun, want veel lopen schijnt gezond te zijn. Ik hoorde zeggen dat  de uitslag van de wormeitelling binnen was. Ze laten hier n.l. de laatste tijd eerst onderzoeken of we wel wormen hebben voordat ze gaan ontwormen. Best wel fijn, want dat ze mest in een buisje stoppen kan me niet schelen, maar die vieze smurrie in de mond is echt niet lekker. De uitslag is, dat wij allemaal vrijwel wormvrij zijn. Advies van het laboratorium: voorlopig niet nodig om te ontwormen. Heel prettig, valt alweer mee. Die uitslag verbaast me trouwens niets. Henk (vader Gerrit), die graag s’morgens vroeg buiten loopt stapt iedere ochtend onze weiden en paddocks in en haalt alle drollen weg. Wij komen dus iedere dag op schone grond. Dan hebben de wormen ook geen kans om gevaarlijk voor ons te worden. Wij eten ook altijd de hele wei leeg, je ziet geen enkele 'paardenplek' (lang gras, dat niet gegeten wordt). Staat wel zo netjes.

Maandag 11 september 2006


Hallo. Ik hoef mij niet meer voor te stellen. De foto’s van mijn 40e verjaardag staan nog op de site. Ik ben wel oud maar nog goed bij de tijd zeggen ze hier en daar zullen we het dan maar op houden. Het is misschien handig als ik eerst even vertel wie er hier als menselijke werkers rond lopen. Dan weten jullie beter over wie ik het heb . De bazen van het spul zijn Sandra (getrouwd met Remco) en haar moeder Ingrid ( getrouwd met Theo). Ze wonen allebei op de boerderij, elk in een apart gedeelte, Dan is er Henk, ook wel vader Gerrit genoemd. Dit   omdat zowel buurmanboer links als buurmanboer rechts ook Henk heten. Gerrit is dus zijn paardrijdende zoon via wie hij hier als vrijwilliger (aower) is terecht gekomen . Verder hebben we Thessa, Marjan, Janet en Sanneke, allemaal parttimers, die als ze hier zijn alle werkjes die gedaan moeten worden uitvoeren van stallen uitmesten tot en met lesgeven (gediplomeerd uiteraard) en alles wat zich verder voordoet. Dit geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid. Verder hebben we meestal wel een stagiaire. Dan zijn er ook nog 2 honden Tessa (zonder H) is de  rottweiler van Sandra en Remco. Kalle is de bordercollie van Theo.

Ok. Het is prachtig weer vandaag. De eerste ploeg, die de wei in mocht kon haast niet wachten. Alleen Okkie had pech, die gaat altijd als eerste en moest nu een buitenritje maken samen met floran. Vond hij trouwens ook wel erg leuk en hij mocht er dus later nog in. Het was trouwens erg rumoerig in ons anders rustige buurtje. De buurman was aan het hooien en scheurde met onmogelijk grote wagens heen en weer. Maar iedereen hier is blij, dat er nog ruwvoer gewonnen kon worden, want ze hadden nog niet genoeg en nu wel. Vandaag is een nieuwe stagiaire begonnen. Ze heet Melany en lijkt me wel ok. Zij weet tenminste nu al hoe ze mij een halster om moet doen en dat hebben we wel eens anders beleefd.

Pagina: «  543  |  544  |  545  |  546  |  547


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement