Het Dagboek

Zaterdag 10 april 2021

Eerst was het droog. Toen langzamerhand steeds minder droog. Maar dat viel nauwelijks op. Maar tegen een uur of 4 begon je het echt te zien en verder heeft het de hele dag alleen maar gegoten. Aan de ene kant niet prettig, maar aan de andere kant was het wel fijn, dat nu de kunstmestkorrels eindelijk goed zijn opgelost en dus kunnen gaan doen waarvoor ze bedoeld zijn. Ons gras een oppepper te geven. En zo heeft weer ieder nadeel ook een voordeel. Je moet het alleen wel willen zien.En als je dat kunt heb je een leuker leven...

Vrijdag 9 april 2021

Zwaar bewolkt en droog. Ietsje warmer, plus 6 graden.
Het is mij opgevallen, dat er nog steeds maar een paar zwaluwen zijn. Meestal komen er eerst een paar voorlopers, verkenners, en binnen een week komt dan het hele gezelschap van zo'n 50 vogeltjes ook aan.Ik heb dat even aan een van de zwaluwen gevraagd en die zei, dat ze een mailtje naar Afrika hadden gestuurd dat ze nog maar even moesten wachten met vertrekken. Er zijn namelijk nog bijna geen vliegende insecten en zij hebben al de grootste moeite  om hun buik vol te krijgen.En zo heeft iedereen zijn eigen problemen.

Donderdag 8 april 2021

Zwaar bewolkt en , niet te gelove, meestal droog.
Ik heb nog vergeten te vertellen, dat buurvrouw Match jarig is geweest .Haar mens heeft haar stal leuk versierd en toen kwam iedereen even feliciteren. Ze is 12 jaar geworden en daarvan woont ze al 8 jaar hier. Wat gaat de tijd toch snel....

Match12jaar

Woensdag 7 april 2021

Sneeuw ,hagel en veel wind.
Het voorjaar is nog ver te zoeken. Maar denk maar niet, dat wij nu op stal mogen blijven.Ze zetten ons gewoon buiten, ook al is er een sneeuwjacht, onder het motto "jullie zijn geen juffershondjes ". Degenen van ons, die normaal geen deken op hebben, krijgen dan wel een regendeken op. Zo zijn ze dan nog wel. Nou ja, we zijn natuurlijk ook niet van suikergoed en met een frisse neus, ook al is het een natte neus, is niets mis.

Sneeuwjacht

Dinsdag 6 april 2021

Hagel - zon - sneeuw -veel wind.
Ik zag, dat het buurboermens vanmorgen kwam aanrijden met een groot machineding en onze springwei in reed.En daar begon dat ding waarachtig ook hagelkorrels rond te gooien. Ik wist eerst niet wat ik zag ! Maar Match hielp me uit de droom. Zij had inmiddels gesnapt, dat dit nu eens geen hagelkorrels waren, maar kunstmest korrels. En die zijn ervoor bedoeld om te zorgen , dat het gras beter gaat groeien .

Mestkorrels

Maandag 5 april 2021

Hagel - sneeuw - regen in willekeurige volgorde.Plus 3 graden.
Hallo, ik ben Watsildit. Ze noemen me Sil. Ik woon tegenwoordig heel prettig in een van de silostallen naast Match.Tussen ons in is een van de weinige dichte tussenwanden bij dit bedrijf. Die boxen worden bewaard voor paarden zoals ik, die erg gesteld zijn op hun privacy. We staan wel te boek als kuddedieren en dat zijn we ook, maar sommigen van ons vinden het fijn om zich terug te kunnen trekken buiten zicht van iedereen. En dat kan hier. Maar ik ben niet afgesloten van wat er hier gebeurt, want door mijn buitenluik kan ik alles precies in de gaten houden wat er op het plein gebeurt en kunnen
ze mij ook zien. Tenminste als ik daar zelf voor kies. Goed geregeld toch...
Het schijnt vandaag weer een soort feestdag te zijn.Ze noemen het tweede paasdag. Vroeger maakten de rijmensen dan vaak een paaspuzzeltocht over de Holterberg of zoiets, maar sinds vorig jaar doen ze dat niet meer , omdat de coronamonstertjes nog steeds roet in het eten gooien.
Een kleine troost mag het zijn, dat de weergoden bepaald niet meewerkten vandaag.Paasbrunch eten in het bos in de sneew was ooki niet echt gezellig geweest.

Sneeuw

Zondag 4 april 2021

Zwaar bewolkt, veel wind en zo'n 6 graden.
Ik hoorde zeggen, dat de mensen voor vandaag buitenritten hadden gepland. Zo langzamerhand mag er wat meer en dan komen er inhaalmogelijkheden voor rijkinderen in beeld. Ze moeten natuurlijk wel ver genoeg gevorderd zijn om vrolijke medewerkers, die best in zijn voor een vreugdesprongetje onderweg ,tot de orde te kunnen roepen. Daar zijn onze mensen best een beetje streng in, want " heel en gezond blijven komt eerst," zeggen ze. En daar kan ik ze geen ongelijk in geven.
En wie schetst mijn verbazing en vreugde toen ik waarachtig een rijkind met mijn zadel zag aan komen lopen. Joepie...Ik nam me meteen voor om mijn best te doen dat vertrouwen niet te beschamen. En het is gelukt. We hebben een hartstikke leuke rit gemaakt. Mijn dag was helemaal goed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 3 april 2021

Licht bewolkt, soms beetje zon en niet meer dan 4 graden.April doet dus duidelijk wat hij wil.( en niet wat wij allemaal willen)
Toen ik vanmiddag naar buiten keek zag ik, dat Remco druk bezig was om de lampen op de hoeken van het toegangshek te vervangen door veel mooiere exemplaren. Goed bezig...

Nieuwe lampen

Vrijdag 2 april 2021

En weer is de temperatuur gehalveerd.Vandaag is het nog maar 6 graden en het is bewolkt met veel koude wind.Brrr...
Ik hoorde vertellen, dat ons buurboermens een tijdje geleden dikke pech had gehad. Hij had zo'n grote in plastic verpakte baal hooi , zoals wij ook hebben, op zijn rolhok en dat ding is er per ongeluk af gevallen. En laat het  nou precies tegen de gevel van een van zijn stallen rollen...En toen was er opeens geen gevel meer. De muur lag helemaal in puin en nu hebben ze er voorlopig maar een zeil voor gespannen. Dus niet alleen een stuivertje kan, zoals het spreekwoord zegt, raar rollen , maar een baal hooi ook.

Donderdag 1 april 2021

Het kan dus wel op...Het is vandeaag de helft kouder dan gisteren. Maar nog wel steeds zonnig en windstil. 12 graden.
Het voermens zorgt er altijd voor, dat de bodems van de rijbakken los en gelijk blijven.Dat doet ze met de Ouwe Blauwe en dat geeft een behoorlijke herrie. Tommy vertelde, dat ze daar mee bezig was terwijl zijn bijrijdmens net van plan was om met hem te gaan rijden. En dat heeft ze gedaan ook. Rondrijdende Ouwe Blauwe of niet."Geen enkel probleem,"zei Tommy nuchter. "Je moet er gewoon voor zorgen, dat je niet tegelijktijd op dezelfde plek bent. Maar hij heeft natuurlijk makkelijk praten, omdat hij bij de binnenbak woont en de Ouwe Blauwe bijna iedere dag vlak langs ziet komen. Hij weet dus als geen ander,dat het ding wel een heleboel lawaai maakt, maar geen kwaad in de zin heeft.

Tommie

Pagina: «  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement