Het Dagboek

Zondag 20 augustus 2017

Wisslend bewolkt, weinig zon, maar verder prima weer.
De tarwe op het bouwland achter ons zal er binnenkort wel af gaan, want het ziet er  rijp uit. Eigenlijk zou ik het best eens willen proeven,maar helaas. Het hek om onze wei staat er net iets te ver vandaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 19 augustus 2017

Wisselend bewolkt. 22 graden.
Gisteren is er weer een vrachtje hooi gebracht. Ik heb het gekeurd en het smaakt prima.Hooi smaakt namelijk lang niet altijd even lekker en daarom laten ze een paar van ons altijd eerst even proeven voordat ze het kopen. Als wij het niet lekker vinden gaat de koop niet door. Dat noemen ze democratie, als ik goed ben ingelicht."Je kan natuurlijk ook zeggen "gezond verstand"" zei BB en ook dat is waar.

Vrijdag 18 augustus 2017

Beetje wolken, beetje zon, niet verkeerd.
Er werd 's morgens flink geoefend op de dingen, die de kinderen 's middags aan de ophaalmensen wilden laten zien. Ze hadden zelf mogen kiezen wat ze wilden doen. Det werd springdemonstratie, caroussel zonder zadel en voltige. En zeg nou zelf.  Dat zijn allemaal dingen die leuk zijn om naar te kijken.

Donderdag 17 augustus 2017

Wisselend bewolkt. 22 graden.
Vandaag was iedereen druk met de fotoshoot. De kinderen vinden het leuk om met ons op de foto te gaan in de meest nerkwaardige outfits. Van mij mogen ze.Dat is voor hen toch best een grappige herinnering aan een leuke week

Woensdag 16 augustus 2017

Wisselend bewolkt, meestal droog. 20 graden.
De kampkinderen hadden vandaag spooktocht.Ze schijnen dan in het donker door de bossen te lopen en komen dan allerlei spoken en enge mensen tegen.De leidingmensen lopen ook mee hoor, dus niemand hoeft echt bang te zijn. maar ze vinden het kennelijk leuk om te lopen griezelen.Nou, ik ben blij, dat ik niet hoef. Geef mij als het donker is maar een lekkere hap hooi in mijn veilige stal.

Dinsdag 15 augustus 2017

's Morgens meestal droog, 's middags meestal regen.
Toen ik over het plein liep op weg naar een van de paddocks, zag ik, dat veel mensen bij de grote kastanjeboom bij de ingang , naar boven stonden te turen.Ik was best benieuwd wat er plotseling aan die boom te zien was.Maar van dichterbij zag ik wat er aan de hand was.Er zat een mooie felgekleurde vogel hoog in die boom. Ze zeiden, dat het een parkiet was en ik hoorde, dat ze er nog twee hadden zien vliegen. En dan wel letterlijk.Dit soort vogels vliegt hier nooit vrij rond, want die zitten altijd ergens in een kooi.Er zijn dus twee mogelijkheden. Iemand heeft zijn hobbyvogelkooi open laten staan, dus weg vogels. Of dat is lang geleden al gebeurd en nu wonen ze dan toch voor vast in de buurt.Dat schijnt ook voor te komen. Zou best wel leuk zijn...De tijd zal het leren.

Maandag 14 augustus 2017

Wisselend bewolkt en droog.
Ik heet Toby en ik woon in de grote stal naast Bill en BB en tegenover Orlando en Enjoy
We zijn er al helemaal aan gewend, dat op Maandag een hele stoet ponykampkinderen gepakt en gezakt aankomt en de grote tent in duikt.Tussen de onbekende ponykampkinderen zitten ook deze week,net zoals in de vorige weken , ook bekende ponykampkinderen. Er zijn er namelijk best veel, die een aantal jaren achter elkaar komen. Altijd leuk om ze in stappen van een jaar ouder te zien worden.

Zondag 13 augustus 2017

Mooi zomerweer en niet te warm.
Sil, Enjoy en Coen hebben een lekker buitenritje gemaakt. Murphy is met Guusje weg geweest en verder was het rust alom. We konden ons dus rustig voorbereiden op de volgende stroom ponykampkinderen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby.

Zaterdag 12 augustus 2017

Eerst bewolkt, later ook zon.
De kampkinderen zijn wel weg, maar er waren vandaag genoeg eigen en ook toeristenrijkinderen om te zorgen, dat we ons niet hoefden te vervelen.

Vrijdag 11 augustus 2017

Soms wolken, soms zon. 20 graden.
En het was vandaag de laatste dag van het ponykamp. De week is echt weer omgevlogen.'s Middags werd er een voorstelling gegeven om de ophalers te laten zien wat er deze week zoal was geleerd. En ik was natuurlijk de pineut voor de voltigedemonstratie. Dat komt, omdat ik er totaal geen probleem mee heb als er een stuk of 3 of meer kinderen op mijn rug zitten, staan ,hangen, er aan alle kanten afglijden enz.Ik vind het alleen maar leuk.
Bij de afsluiting van de week werden er , voordat iedereen naar huis ging, nog even allerlei kledingstukken, die de leiding in de "lege"tent had gevonden omhoog gehouden. Die gingen dan meestal naar de vergeetachtige eigenaar of...in de vuilnisbak als de (vieze ) sokken e.d. van niemand waren. Goed opgelost toch...

 

Pagina: «  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement