Het Dagboek

Zondag 13 oktober 2019

De hele ochtend droog, zonnig en wel 25 graden. Gewoon een zomerse dag.
Er was een klein dressuurwedstrijdje alleen voor senioren.De meeste gastpaarden mochten meedoen en ik niet Mijn mens is namelijk nog niet oud genoeg en dat heb ik dus weer. Nou ja , dat wordt toch iedere dag een beetje beter zullen we maar zeggen.
Na de wedstrijd zag ik ze met zijn allen buiten zitten alsof het hartje zomer was.En de temperatuur was ook zomers. Echt wel een cadeautje in oktober.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

dressuurwedstrijd

Zaterdag 12 oktober 2019

Miezerig en weer warmer. 22 graden.
De crossbouwmensen zijn weer de hele dag bezig geweest en ze hebben het niet droog gehouden dit keer. Maar al met al waren ze toch tevreden met de vorderingen.

Crossbouw

Vrijdag 11 oktober 2019

Veel regen en ook nog opeens veel warmer. Het is wel 20 graden en dat vinden wij niet grappig, want wij kunnen onze al dikker geworden vacht niet uittrekken. Voordeel is wel, dat we nog geen dekens op hoeven.

Donderdag 10 oktober 2019

Veel wind, veel wolken en maar 10 graden.
De dakdekmensen beginnen goed op te schieten met hun werk. Nog even en het is weer als nieuw.

Rietdekkers

Woensdag 9 oktober 2019

Wisselend bewolkt.
Wisten jullie, dat er dakloze dieren in het bos bij ons achter wonen , die ook helemaal zelf moeten zorgen, dat ze te eten hebben ? Ik wist dat eigenlijk nog niet, maar toen ik laatst 's morgens heel vroeg naar buiten keek zag ik er twee op hun dooie gemak het kruispunt oversteken op weg naar de Holterberg. Sil had ze al vaker gezien en ze hadden hem verteld, dat ze af en toe een rondje buitenom maakten voor de afwisseling. Het schijnen reeen te zijn. Leuk he !

reeen

Dinsdag 8 oktober 2019

Beetje wind. Droog, maar wel fris.10 graden.
Het was dus helemaal geen slecht weer, maar voor ons allemaal was het onverwacht een inktzwarte dag.Wij hebben afscheid moeten nemen van mijn lieve leuke buurman Murphy . Hij was al heel lang uit de running met een peesblessure, Maar de laatste tijd ,na allerlei behandelingen mocht hij heel langzaam weer aan het werk, omdat het laatste peesfotoding een totaal genezen pees had laten zien. Toch is hij plotseling weer kreupel geworden. Zijn been deed behoorlijk pijn zei hij en onze mensen hebben hem meteen vanmorgen weer naar de dierenkliniek gebracht om te kijken wat er aan de hand was. En toen bleek tot stomme verbazing van iedereen, dat er in plaats van een genezen pees er een nog veel groter gat was ontstaan. Een gat, dat geen kans meer maakte om te genezen. Toen dan ook Furie, de leidster van de kudde eikenpaarden in de paardenhemel, opdook en aan Murphy vroeg of hij met haar mee wilde gaan zei hij toch maar  gauw ja. Doe de groeten aan allemaal riep hij nog en toen waren ze verdwenen. Maar onze mensen moesten met een leeg rolhok naar huis . Dat is heel erg en wij hebben geen Murphy meer.. Murphy is maar 9 jaar geworden, waarvan de laatste drie jaar bij ons.

Maandag 7 oktober 2019

Zwaar bewolkt en droog. 10 graden.
Mijn naam is Cartouche en ik woon in de sterstal naast Melli en tegenover Murphy en Calimero.
Inmiddels hebben de boermensen kans gezien om voordat je met je ogen kon knipperen het grote maisveld achter ons leeg te halen. Het ene moment keek ik 's avonds naar buiten en stond alles er nog en de volgende morgen was alles spoorloos verdwenen. Nou ja, mooi op tijd dit jaar. Ik kan niet anders zeggen.

Maisveld

Zondag 6 oktober 2019

's Morgens droog en aan het eind van de middag en 's nachts regen.
Dat was weer een gelukje, want vanmorgen was het tweede deel van de dressuurwedstrijd en toen was het nog lekker droog. Is toch altijd gezelliger dan wanneer het regent.Opnieuw hadden alle deelnemers een prestatiepunt. Dat schijn je te krijgen als je 210 of meer punten hebt gehaald d.i een 6 gemiddeld op alle punten van de hele proef. Goed bezig...!!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Wedstrijd 

Zaterdag 5 oktober 2019

Na regen komt kennelijk zonneschijn en niet zo'n beetje ook. Weinig wind en wel 18 graden.
De crossbouwmensen, die al een beetje een hard hoofd hadden over het kunnen werken aan de cross waren aangenaam verrast en zijn , als ik het goed gehoord heb, lekker opgeschoten
Harley en Bente zijn ook weer naar huis. En aan het eind van de middag en het begin van de avond was het eerste deel van de herfstdressuurwedstrijd. Jammer, dat ik niet mee mocht doen. Volgende keer beter zullen we maar zeggen. Er werd goed gereden hoorde ik. Iedereen had een prestatiepunt en dat is goed nieuws.

Crossbouw Crossbouw

Crossbouw

Vrijdag 4 oktober 2019

Hele dag regen.
Geen rietdekkersmensen te zien en dat was wel logisch. Wel flauw , dat het uitgerekend op dierendag zo'n slecht weer is, dat we niet naar de wei en maar kort naar de paddocks mochten. Hondje Lisa vond trouwens pootje baden op het plein best leuk.

Lisa

 

Pagina: «  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement