Het Dagboek

Vrijdag 5 oktober 2018

 Veel zon en wel 22 graden.
Famke en Harley zijn vandaag weer opgehaald door hun mensen. Ze zeiden, dat ze het thuis prima naar de zin hebben, maar dat af en toe hier logeren ook hartstikke leuk is. Je kunt ze er goed bij hebben, dus ze zijn altijd welkom.

Donderdag 4 oktober 2018

Zwaar bewolkt, maar uit die wolken is geen regen gevallen.
Pleasure zei , dat ze had gehoord, dat het vandaag dierendag is en dat het de bedoeling is, dat mensen hun dieren dan extra verwennen. Maar volgens mij doen ze daar hier niets aan. Ze zeggen, dat het hier altijd dierendag is en daar kan ik ze eigenlijk geen ongelijk in geven.

Woensdag 3 oktober 2018

Soms zon en warmer dan gisteren.
Er zitten dit jaar zo heel erg veel kastanjes en eikels en niet te vergeten beukenootjes aan onze grote bomen op het plein, dat je echt geluk moet hebben om er niet af en toe mee bekogeld te worden als er een windvlaag komt. Het doet niet erg zeer, maar je voelt het echt wel. Nou ja, tegen de tijd, dat we er aan gewend zijn zullen de bomen wel weer leeg zijn.

Dinsdag 2 oktober 2018

Zwaar bewolkt, maar wel droog.
Tarius vertelde, dat hij had vernomen , dat onze mensen zich een beetje zorgen beginnen te maken over het aardappelveld achter ons bedrijf en hij snapte er helemaal niets van van wat wij nou te maken hadden met die aardappelen. Maar dat hebben we hem wel uit de doeken gedaan. Dat terrein, waar die planten namelijk op hun dooie gemak staan te groeien is precies de plek, waar de laatste zondag van deze maand een heleboel paarden en pony's uit de wijde omtrek overheen moeten kunnen op weg naar de finisch van de jaarlijkse recreantencross. Het is dus wel de bedoeling, dat dat wat er op is verbouwd dan er af is.Maar er is nog wel wat tijd en tijd komt raad. En soms vallen dingen ook nog wel eens mee.

aardappelen

Maandag 1 oktober 2018

Droog , fris en winderig.
Hallo allemaal. Ik heet Tico en woon nog steeds in de nieuwe stal naast weidemaatje Nicky en Marnix.Prima plekje. Licht, luchtig en altijd wat te zien. Tegenover ons is een van de spuitstallen. Omdat daar ook iedere keer paarden uit de andere stallen worden geparkeerd om te worden gepoetst, gewassen,enz.kun je mooi horen wat ze daar zoal beleven.

Zondag 30 september 2018

Veel zon, weinig wind, 15 graden.
Vanmorgen heb ik iets grappigs meegemaakt.Eerst had ik gewoon met mijn mens in de bak gereden en ging daarna weer naar stal.Een poosje later kwam hij terug, pakte een halster en ging mij naar een paddock of wei brengen....dacht ik.Mooi niet.Hij nam mij mee naar de buitenbak, waar Misty en Calimero ook al bedremmeld stonden te kijken met een hele groep mensen er om heen. Ze luisterden naar wat een vreemd mens stond te vertellen over hoe de hals van Calimero er van binnen uit ziet. Ze vond het ook nog nodig om ter verduidelijking zijn hals vol te smeren met een gekleurd spulletje.Ik dacht nog, "wat fijn, dat ik dat niet hoef"maar dat had ik verkeerd gedacht. Ook ik werd volgesmeerd en toen besproken. Ik snapte er natuurlijk weer geen biet van, maar die mensen wel en ze vonden het kennelijk machtig interessant. Het was iets wat onze recreantenclub heeft georganiseerd en heet ruiterfitnes of zoiets. Toen ze met ons klaar waren mochten wij weer naar stal en gingen de mensen naar huis zou je denken.Dus niet...Ik hoorde , dat die hele club mensen zich nog lang in de binnenbak in het zweet heeft gewerkt met allerlei oefeningen, die zouden moeten helpen om beter te kunnen paardrijden. Nou, ik wil wedden, dat ze morgen niet meer op of neer kunnen van de spierp-ijn en er niet aan moeten denken om paard te gaan rijden.Maar ik kan me natuurlijk vergissen.
De week is om en ik geef de pen aan Tico.

ruiterfitness ruiterfitness

ruiterfitness

Zaterdag 29 september 2018

Veel zon, weinig wind , 16 graden.
Toen ik naar buiten keek zag ik een hele ploeg mensen vertrekken met de ouwe blauwe voor een grote platte wagen met allerlei hout en spullen erop. Lisa mocht tot haar vreugde ook mee net zoals de hond van een van die vrijwilligershulpmensen. Een hele poos later kwam Lisa langs scheuren , redelijk verfomfaait en met pootjes zo zwart als roet. Ze vertelde heel enthousiast, dat ze mee was geweest met de crossbouwmensen en onderweg heel leuk had geravot met die andere hond. Ondertussen waren de mensen druk geweest met het opstarten van de bouw van de recreantencross, die dit jaar voor de 35ste keer wordt gehouden.
Dat lijkt me nu eens echt leuk om aan mee te doen.Ik kan natuurlijk nog niet zo goed springen, maar ik hoorde, dat er naast iedere hindernis een laag ding wordt gemaakt. En dat kan ik vast wel.Ik hoop, dat mijn mens dit leest !!!

Cross bouwers

Vrijdag 28 september 2018

Veel zon en weinig wind. 18 graden.
We gaan gelukkig tegenwoordig weer gewoon in de wei. Maar onze mensen zijn niet blij met hoe die weiden uit de snikhete en gortdroge zomer te voorschijn zijn gekomen .Er is echt wel weer gras, maar nog veel meer onkruid. En dat dan ook nog juist net daar waar eerst een heleboel lekker gras stond.Nou ja, dat is dan een probleem , dat na de winter moet worden opgelost. Kunnen ze er mooi nog even over nadenken.

Gras

Donderdag 27 september 2018

Veel zon en weinig wind.
Tegenover mij stond altijd Toet. Maar tot mijn verbazing is hij plotseling verhuisd naar een stal bij de binnenbak. En voor hem in de plaatst stapte Sil naar binnen.Ik vroeg Sil natuurlijk waarom hij nu opeens hier kwam wonen en hij zei, dat het maar voor een weekje was. Zijn eigen box bij de silostal wordt nu even ter beschikking gesteld aan ons vaste logeerpaard Famke en haar maatje Harley komt op de plek van Match. Match is naar de stal van Misty in de grote stal en Misty zelf is naar een box bij de binnenbak. En zo is iedereen weer onder dak en kunnen de gastpaarden komen.

Woensdag 26 september 2018

Soms zon, soms bewolkt en in ieder geval droog.
Ik heb vandaag een leuk uitstapje gehad. Mijn mens heeft mij in een rolhok gezet en meegenomen naar ergens verderop, waar een beroemd lesgeefmens heeft gekeken hoe wij aan het werk waren. En weet je wat ? Hij zei, dat we goed bezig zijn. Niet verkeerd toch !

Pagina: «  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement