Het Dagboek

Donderdag 31 december 2020

Zwaar bewolkt, maar droog. 4 graden.
Vandaag was weer eens de laatste dag van het jaar. En het was erg anders dan anders. Normaal wandelden onze mensen tegen 12 uur de stal binnen met allerlei lekkers om ons af te leiden van de knallen en lichtflitsen. Alle lichten gingen dan aan en de radio's werden hard aangezet.Maar dit jaar...Niks van dat alles. Geen lekkers en ook geen knallerij. Het moet toch niet gekker worden met de macht van die coronamonstertjes.

Woensdag 30 december 2020

Eerst zon, later helaas buien.
Buurman Bill en ik hadden een goed plan vonden we zelf. We spraken af om , als het voermens langs zou komen op een tijd, dat er geen voer in aantocht zou zijn,wij om onze monden zouden gaan likken.Misschien, dat ze dan denkt, dat wij per ongeluk de vorige keer wat weinig hebben gehad en gaat ze ons een extraatje geven.En wat dacht je ?? We hebben perfect tegelijk heel mooi om onze monden gelikt en weet je wat ze zei ? "Goed geprobeerd jongens ,maar ik trap er niet in." En ze liep gewoon door. Dat hebben wij weer...

Pjotr en Bill

Dinsdag 29 december 2020

Wisselend bewolkt en weinjig wind.
Het is inmiddels kerstvakantie, maar we merken er niks van. Geen rijkinderen te zien, geen kampdagen. Saai, saai ,saai

Maandag 28 december 2020

De storm is gelukkig gaan liggen en er komt zelfs weer een beetje zon tevoorschijn.
Ik ben Pjotr. Soms ook noemen ze me om de een of andere reden Piet. Nou ja, ik luister naar allebei, vooral als het er om gaat of ik iets te eten wil.Eten is namelijk mijn hobby of de mensen dat nu leuk vinden of niet.En ik heb langzamerhand ook goed genoeg van dat gezeur over dat ik niet dikker mag worden. Ik moet toegeven, dat ik geen vel over been ben, maar je kunt ook overdrijven. Toch...
Ik hoorde toevallig, dat onze Bart vandaag alweer jarig is. Ik weet nog goed, dat hij 14 jaar geleden geboren werd.Dat kon kennelijk niet hier, maar in een mensenziekenhuis. En weten jullie wat ? Het was toen precies zo'n apart weer als gisteren en vannacht. De ooievaar, die de buurtmensen in de tuin hadden gezet vloog al gauw gewoon door de lucht. En dat was duidelijk niet de bedoeling.
Sindsdien heeft hij bij iedere verjaardag een taartje met kaarsjes gekregen. Te beginnen bij 1. Ik denk, dat hij nu best wel wat moeite zal hebben gehad om 14 kaarsjes op een taartje kwijt te kunnen. Maar het is gelukt.Op naar de 15.

Bart14

Zondag 27 december 2020

De hele nacht storm en regen en de hele dag storm en regen. En dat bij een temperatuur van hooguit 3 graden boven nul.
Dit was dus een van de gemiddeld hooguit 3 dagen van het jaar,, dat wij niet  in de paddocks izijn geweest. En dat is maar goed ook.Met dit beestenweer zou dat eerder een straf dan een plezier zijn geweest.Fijn, dat onze mensen dat ook hebben begrepen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 26 december 2020

Eerst een beetje zon , maar al snel bewolkt en aantrekkende wind. Een heel stuk kouder. Maar net boven nul.
Tweede Kerstdag. Een paar van de gastpaarden hebben met hun mensen een buitenrit gemaakt en wij zijn weer in de binnenbak gereden.
Ik heb nog vergeten te vertellen,dat al onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen een kerstcadeautje hebben gehad.
Dit keer was het een (kerst)boompje van hout, dat Theo had gemaakt en dat was volgehangen met lekkere spullen.Als het lekkers op is kan het boompje ergens in huis staan en op de kleine schapjes kunnen andere kleine spulletjes worden gezet.

Kerst

Vrijdag 25 december 2020

Voor de verandering vaak zon en geen wind. 8 graden.
Eerste kerstdag.Helemaal niets te beleven. De eigen mensen kwamen hun paarden rijden en wij, medewerkers, werden gereden of gelongeerd door vrijwilligershulpmensen.
's Middags ging de zon prachtig onder.Het was wel pas 4 uur, maar een kniesoor, die daar op let.

Zonsondergang op de berg

Donderdag 24 december 2020

Zwaar bewolkt en soms een bui. Nog steeds niet koud
Ik heb toch echt deze week niet de leukste week van het jaar.Werd ik dinsdag door de tandartsmensen te pakken genomen kwam vanavond het dierenartsmens prive bij mij langs en niet voor de flauwekul Ik kreeg vanavond, nota bene op kerstavond ,uit het niets heel erge buikpijn.Ik ging eerst maar eens liggen, maar dat hielp niet . Toen weer staan. Dat hielp ook niet. Inmiddels hadden onze mensen in de gaten, dat er iets mis was met mij. Eerst hebben ze een poosje met mij gelopen op het plein en toen ik liever wou gaan liggen in plaats van te lopen hebben ze meteen het dierenartsmens gebeld.Gelukkig ben ik een pony en geen mens, want het dierenartsmens verscheen binnen 20 minuten op het erf. Daar hoeven mensen met erge buikpijn op deze tijd van de dag echt niet op te kunnen rekenen hoorde ik later.
En dat was mooi op tijd,want het dierenartsmens zei, dat mijn buik wel vol met gas zat, maar dat mijn bloeddruk en polsslag nog redelijk normaal waren net zoals het slijmvlies in mijn ogen.Ik kreeg een spuit in mijn hals en geloof het of geloof het niet. Ik voelde mijn buikpijn wegtrekken en al snel was ik weer de oude Ijsje zonder buikpijn.Het schijnt te komen, omdat door het spul in die spuit mijn darmen,die door het gas naar boven waren gegaan en daardoor afgesloten waren geraakt, weer waren verslapt. Toen kon alles er weer door en was het probleem opgelost. Als zoiets te laat wordt ontdekt en niet op tijd wordt behandeld ,sterven de darmen af en dan is er niets meer aan te doen.Heb ik toch weer mazzel gehad.
Dat ze mijn hooinet hebben afgepakt en dat ik voorloopig niets meer te eten kreeg was wel een dingetje. Maar ja, ik heb het overleefd en dat is het voornaamste.

 

 

Woensdag 23 december 2020

Zwaar bewolkt en regenachtig.
Ze schijnen dit de donkere dagen voor Kerst te noemen.En terecht... Tegen 4 uur 's middags wordt het al donker. Wel leuk, dat er overal lichtjes zijn opgehangen.

Kerst

Dinsdag 22 december 2020

Veel regen, soms even droog. Warm voor de tijd van het jaar, Wel 13 graden.
Ik had vandaag niet mijn dag. En dat begon toen ik het rolhok van de tandartsmensen het plein zag op komen rijden.Ik natuurlijk gauw aan het bedenken wanneer ik ook al weer aan de beurt was geweest. En dat was toen ik hier pas was. Ik had daar geen goede herinnering aan. Voor mijn gevoel hebben ze toen zowat mijn hele mond verbouwd. Ik hoorde, dat dat meestal nodig is als hier een nieuwe pony of paard komt. Ik moet wel eerlijk zeggen, dat ik, toen ik van de schrik was bekomen en ze klaar waren met bikken en vijlen, ik erg veel beter kon kauwen.Maar dat was inmiddels al wel een jaar geleden.
En ja hoor,het duurde niet lang of ik werd opgehaald. Maar ik had me voor niets ongerust gemaakt. Alles zag er nog goed uit en er moesten alleen wat scherpe randjes worden weggehaald. Appeltje, eitje. De tandartsmensen zeiden, dat het er goed uitzag en dat ik pas over een jaar weer zou worden bekeken.

Pagina: «  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement