Het Dagboek

Dinsdag 6 maart 2018

Veel zon net zoals gisteren. Cadeautje !!
Er is gisteren weer een spoedcursusmens gearriveerd. Ze begint al aardig te snappen hoe ze ons veilig in en uit de paddocks kan bregen en zover ik het kan zien gaat het met rijden ook goed.Buurvrouw Sunshine, die vandaag haar leerdier was, was tenminste heel tevreden.

Roosmarijn

Maandag 5 maart 2018

Heel veel zon, weinig wind en minstens 10 graden (boven nul dit keer!)
Hoi. Ik ben Amber en woon in een stal bij de binnenbak naast Sunshine en Murphy. Prima buren.Naast Murphy staat dan ook nog Fleur een potje te klieren. Die pony heeft de voorbeentjes redelijk los zitten. Zodra ze ook maar iemand in het oog krijgt, die misschien wat te eten bij zich zou kunnen hebben weet ze niet hoe hard ze tegen de deur moet meppen om de aandacht op haar aanwezigheid te vestigen. Dat ze dan ,als de brokkenwagen er echt is ,als laatste aan de beurt is, is nog steeds niet tot haar doorgedrongen. Nee, dan doe ik het anders.Ik ben, heel eerlijk gezegd, net zo'n hongerlap als Fleur, maar mijn tactiek is anders. Ik begin alleen maar als een idioot heen en weer te springen. En weten jullie wat ? De mensen zijn dan bang, dat ik me blesseer en ja hoor...ik ben het eerste aan de beurt !Vaste prik. Wie niet sterk is moet slim zijn.

Zondag 4 maart 2018

Er zit verandering in de lucht. Zou de lente dan nu echt komen ???
Hopelijk is het niet te laat voor de struiken langs de mestplaat.Ze heten rhododendrons als ik goed ben ingelicht en ze zien er bepaald niet florissant uit. Dat geldt ook voor al onze weilanden, die al zo mooi groen waren en er nu bruin bijhangen. De tijd zal het leren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

rhodondendrons

Zaterdag 3 maart 2018

Nog steeds dik onder nul, maar minder wind en daar is iedereen al heel gelukkig mee.
Gisteren was er, ondanks de kou, een kampdag, want er is nog steeds vakantie. Maar de kinderen hebben geen last van de kou gehad hoor.Ze hebben een hartstikke leuke dag gehad en wij ook.

Kampdag

Vrijdag 2 maart 2018

Nog steeds berekoud.Ver onder nul, de hele dag.
Zazou mailde, dat ze goed was gearriveerd op haar nieuwe adres. Ze had meteen kennis kunnen maken met het andere paard, dat ook gisteren daar was aangekomen. Als je allebei daar staat als een kat in een vreemd pakhuis,maak je natuurlijk makkelijker contact. Gedeelde smart is halve smart. Dat hadden de mensen dus goed bekeken.Ze denkt, dat ze wel vriendinnen zullen worden en heeft beloofd om over een tijdje weer van zich te laten horen. Als je ergens 13 jaar met plezier hebt gewoond ben je dat niet zo gauw vergeten .Toch !

Zazou

Donderdag 1 maart 2018

Koud, koud, koud !!! 8 onder nul met windkracht 6. Tel uit je winst.
Maar er is goed nieuws...Vandaag is het meteorologisch begin van de lente. Als ze dat nu de weergoden ook nog even helpen herinneren zal het best wel weer goed komen.
Gisteren hebben we afscheid genomen van onze Zazou en hopen, dat ze op haar nieuwe adres nog een heleboel leuke jaren zal doorbrengen.Haar box heeft niet lang leeg gestaan, want die werd dezelfde dag in gebruik genomen, door een zekere Formidable, die al een tijdje op de wachtlijst stond. Nu is meteen ook het raadsel van de kast in de zadelkamer van de nieuwe stal opgelost. Daar gaan dus de spullen van die Formidable in.

Woensdag 28 februari 2018

Het is nu echt winter. In de paar jaar, dat ik nu hier woon heb ik nog niet meegemaakt, dat het zo koud was, dat alle , echt alle deuren de hele dag dicht werden gehouden.In de meeste stallen kan de waterleiding niet bevriezen, omdat er warm lint omheen zit of omdat een pomp het water de hele dag in beweging houdt. Maar het water, dat in de zelfdrinkers staat bevriest natuurlijk wel met drukding en al en dan hebben we daar alsnog niets aan.

Koud

Dinsdag 27 februari 2018

Veel zon en geen wind. Onder nul.
Gisteren was Hans weer eens een boel herrie aan het maken. Ik kon  niet zien wat hij aan het doen was, maar Misty zei, dat hij plaats voor een kast aan het maken was in de zadelkamer in de nieuwe stal. Er moesten daarom een paar zadelbokken verplaatst worden. We weten nog niet waar dat nu weer goed voor is, maar als ik er achter ben horen jullie het ook. De kast staat er trouwens prima en niet erg in de weg.

Kast

Maandag 26 februari 2018

Mooie winterdag. De hele dag onder nul.
Ik ben Calimero en woon in de grote stal naast Boy, het paard, dat uit een restaurant werd gered. Weten jullie nog wel ?En het is een prima buurman. Ik kan niet anders zeggen.Nu, met dat koude weer gaan we nog steeds allemaal naar de paddocks, maar ik krijg geregeld een extraatje. Als de binnenbak toevallig leeg is mag ik dan daar met de voetbal spelen. Leuk...leuk.

Zondag 25 februari 2018

Zonnig en berekoud.
De volgende week is krokusvacantie en dat is heel goed te merken. Er schijnen veel mensen in hun rolhokken te zijn gestapt en die staan nu ergens ver weg te wachten totdat ze een stukje kunnen opschuiven op weg naar het beloofde land van sneeuw en hopelijk veel zon. Ik ben blij, dat ik niet hoef, maar we wensen hen allemaal natuurlijk een heel erg fijne vakantie en een behouden thuiskomst zonder benen en armen, zwaar van het gips.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement