Het Dagboek

Donderdag 3 oktober 2019

Wisselend bewolkt, meestal droog, 14 graden.

Toen ik vanmorgen in de paddock stond hoorde ik allemaal rare geluiden komen van de voorkant van het huis.Het bleek , dat daar rietdekkersmensen bezig waren om de oude laag riet er af te slopen om een nieuwe laag aan te kunnen brengen. En een zooi dat ze maken...Dat gaat onze mensen nog best een beetje tijd kosten om het allemaal op te ruimen. Maar dat is van een latere zorg. Het ziet er nog niet naar uit, dat ze morgen klaar zijn.

Rietdekkers

Woensdag 2 oktober 2019

Raar weer. Fikse buien afgewisseld met stralende zon en blauwe luchten.
Onze grote boom midden op het plein begint nu echt zijn kastanjes te laten vallen en het is nog best veel werk om iedere dag de oogst van de laatste nacht op te ruimen.Maar het wordt toch gedaan omdat het voor ons niet fijn is om die stekelige bolsters in onze voeten te krijgen. Hondje Lisa zat erbij en keek ernaar.

kastanjes

Dinsdag 1 oktober 2019

Heel veel regen de hele dag door.Hoezo water te kort ??
In de loop van de ochtend kwam het rolhok van onze tandartsmensen aanrijden. Ik wist zeker , dat ik nog niet aan de beurt was, maar het stond voor mij wel vast, dat Jess, ons nieuwe gastpaard wel het haasje zou zijn.Iedereen, die hier pas is moet altijd de eerste keer, dat onze tandartsmensen verschijnen met de mond open. En het is helaas nog nooit gebeurd, dat er dan helemaal niets aan de hand was.Ook aan het gebit van Jess moest flink worden gesleuteld. Ze was er eerst helemaal niet over te spreken , maar we hebben haar verteld, dat eten van nu af aan een stuk leuker zou zijn. Eigen ervaring !!

tandarts

Maandag 30 september 2019

Zwaar bewolkt, soms beetje regen. !6 graden.
Hallo, ik ben Tarius en woon in de nieuwe stal naast Trofee en Toet en tegenover Valeri en Jack.
Het wordt nu toch echt herfst, maar we mogen nog steeds in de wei en dat valt niet tegen. Maar het zal de langste tijd wel gehad hebben. En eerlijk gezegd smaakt het gras lang niet meer zo goed als eerder. Het spul in onze netten is in ieder geval nu veel lekkerder en ik vind het dan ook niet erg om na een tijdje weer naar stal of naar een paddock te gaan.

Zondag 29 september 2019

De hele dag regen. Soms zachtjes, soms hard, maar altijd nat.
Jammer hoor. Ik had gehoord, dat er voor vandaag een buitenrit gepland was en ik weet bijna zeker, dat ik mee zou mogen. Maar dat kan ik wel op mijn buik schrijven als ik zo naar buiten kijk en ik had natuurlijk gelijk. Niks buitenrit vandaag. De mensen hadden er duidelijk geen zin in om nat te worden.
Maar dat het de hele dag regent betekent hier dus niet dat wij paarden ook niet naar buiten mogen. Nee hoor. We mogen gewoon in de paddocks en als het nog niet echt koud is zoals nu,  hoeven we ook geen dekens op Wel zo prettig als je lekker wilt rollen. We zijn volgens onze mensen niet van suikergoed en daar hebben ze helemaal gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius

Zaterdag 28 september 2019

Bewolkt, meestal droog en 14 graden.
Je kunt nu goed zien , dat het herfst is. Er staan overal bosjes paddenstoelen en de kastanjeboom midden op het plein laat iedere dag meer kastanjes vallen. Of we het nu leuk vinden of niet. Niks aan te doen. Onze mensen en hulpmensen zullen aan de slag moeten om de boel op te ruimen, want zo'n stekelige bolster voelt niet fijn in je voet. En dat geldt voor zowel mens als dier.

Herfst Herfst

Vrijdag 27 september 2019

Bewolkt en 14 graden.
Begin van de avond kwam het brokkenbrengrolhok het plein op manoevreren.Dat is nog best wel een kunst. Maar het stuurmens zag toch kans om zonder brokken met de brokken  op de plaats van bestemming te komen. De silo's, waar die dingen in moeten worden geblazen staan links en rechts van onze stal en het maakt altijd mega veel lawaai .Aris en ik worden daar niet meer warm of koud van,maar Harley en Bente waren eerst wel een beetje geschrokken.Dachten, dat het dak van hun stal naar beneden zou komen. Maar ze snapten al gauw, dat het helemaal geen kwaad kon.Alweer wat geleerd.

Donderdag 26 september 2019

De hele dag motregen en 's avonds ging de hemel echt open.
Het hele plein staat onder water tot vreugde van onze grote bomen, die dat nog steeds heel goed kunnen gebruiken.
En toen zag ik een rolhok aankomen en daar stapte waarachtig Harley weer uit. "Wij komen lekker weer een weekje logeren "riep hij al van verre en wandelde tevreden rechtstreeks "zijn"stal weer in, Match was namelijk zo aardig geweest om om weer plaats voor hem te maken."Bente komt zo ook hoor ,"zei Harley, "maar we passen niet samen in het rolhok." Hoe zou dat nou komen ? Maar hij had gelijk. Het rolhok ging weg en kwam weer terug en dit keer bolderde Bente naar buiten en is het stelletje weer kompleet. Gezellig.

Woensdag 25 september 2019

Zwaar bewolkt, later een beetje regen.
Alle zwaluwen zijn nu dan toch vertrokken. Het aparte is, dat er, net zoals bij de aankomst in het voorjaar toen er eerst eentje kwam en een paar dagen later pas de rest,nu iedereen weg is en er nog 1 vogeltje is achtergebleven. Die is vandaag ook weg gegaan en zei, dat hij het stel wel ergens onderweg zou inhalen. We hebben hem uitgezwaaid en zouden het leuk vinden om de hele club volgend jaar weer terug te zien.

Dinsdag 24 september 2019

Wisselend bewolkt. 20 graden.
Vandaag is logeerpaard Sadique weer naar huis gegaan. Hij stapte in zijn rolhok en riep nog uit de verte "tot de volgende keer.
Inmiddels heb ik met verbazing gezien, dat voor het buitenluik van Marnix, dat uiteraard eerst dicht was gedaan, een bouwsel van allerlei buizen en planken was neergezet. Aris wist te melden , dat zo'n ding een steiger heet. En raadt eens wat.... Een van onze vrijwilligershulpmensen ,ook wel het verfmens genoemd,liep naar het ding toe en voordat ik met mijn ogen geknipperd had, was ze naar boven geklauterd en ging daar in de hoogte doodleuk aan het werk. Nou, ze heeft kennelijk geen hoogtevrees en lenig is ze ook. Niet iedereen zou haar dat nadoen.

Karin Karin

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement