Het Dagboek

Woensdag 6 september 2017

Vannacht veel regen, overdag meestal droog.
Het mens van Match heeft zich erg verdienstelijk gemaakt door de deuren van het krullenhok een nieuw verfje te geven. Het was best een hele klus, maar ze heeft eer van haar werk.Je kunt heel goed het verschil  zien !

Krullenhok Krullenhok

Dinsdag 5 september 2017

Bewolkt, weinig wind, af en toe een paar spatjes regen.
De herfst is in aantocht.De bladeren van de kastanje op het plein beginnen al voorzichtig van kleur te veranderen.Nog even en iedereen kan weer aan het werk om bladeren te harken. En niet dagen lang, maar weken lang.
Herfst

Vanmiddag heb ik mazzel gehad.Een van onze mensen stapte bij Enjoy naar binnen met in de hand zo'n tube met dat vreselijk smerige spul tegen de wormen in de hand en voordat Enjoy het besefte had ze de hele mond vol met vieze smurrie. Ik dacht niet anders dan dat we allemaal aan de beurt zouden komen. Maar nee hoor. Het mens ging gewoon weer weg zonder verdere actie te hebben ondernomen.Van BB hoorde ik, dat de mensen, die laatst onze mest hebben onderzocht bij bijna geen van ons te veel wormeieren hadden gevonden en we daarom dit keer de dans zijn ontsprongen. Wij blij....

Maandag 4 september 2017

Wisselend bewolkt en droog. 18 graden.
Ik ben Orlando en woon al een eeuwigheid, om precies te zijn 23 jaar vanaf mijn 6e jaar, in de laatste box rechts naast de zadelkamer. Aan de andere kant staat mijn nieuwe vriendin Enjoy sinds mijn oude maatje Kleo met pensioen is ergens anders.
De scholen zijn weer begonnen en het was echt even afkicken, toen er vanmorgen voor het eerst in 6 weken geen hele groep enthousiaste ponykampkinderen het plein op holde.
Maar daarvoor in de plaats zagen wij, dat zich een spoedcursusmens had gemeld. Altijd leuk om te zien hoe snel iemand, die opeens de hele dag met ons in touw is,begrijpt hoe er met ons moet worden omgegaan en hoe je prettig op ons kunt rijden.

 

 

Zondag 3 september 2017

Droog en zonnig, 18 graden.
Vanmorgen zag ik tot mijn verbazing, dat er uit de grote tent van de ponykampen,die leeg was, toch een aantal mensen komen, die daar kennelijk geslapen hadden. Wat bleek ? De recreantenclub had gisterenavond een eetpartijtje. Ze bakten de spullen in een hele grote koekenpan buiten voor de kantine. Omdat het toch niet zo erg warm was hebben ze het binnen maar opgegeten. Vanmorgen hebben er een aantal nog een buitenritje gemaakt en toen was het minikamp voor volwassenen weer voorbij.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 2 september 2017

Droog, zonnig, 20 graden.
Okkie en Bill hadden vandaag het klusje , dat we allemaal wel hadden willen hebben.Dat van die Albert Heynwinkelssportpromotie. Het begon ermee, dat ze allebei , helemaal mooi opgedoft, in een paardenrolhok gingen en wegreden zonder te weten waar naartoe. Toen ze heel veel later weer terug waren vertelden ze,dat ze, toen ze uit stapten , midden in een drukke winkelstraat bleken te zijn. Daar is zo'n AH winkel, waar ze voor de deur kleine ritjes met kinderen gingen doen. Die kinderen werden dan ook gefotografeerd door een echte fotograaf en een week later mogen ze gratis hun foto , compleet met een lijstje er omheen, ophalen bij die winkel. Er stond ook nog een tafel met lekkers en daar mocht iedereen van pakken wat ze wilden.Leuk he...Het ging er dus om om de aandacht te vestigen op de mogelijkheid om met spaarpunten, die je kunt krijgen als je bij de AH boodschappen doet, gratis een kennismakingsles te boeken bij een heleboel sportgelegenheden, waaronder dus ook onze manege. Het is maar dat jullie het weten.

Sportactie AH

Vrijdag 1 september 2017

Licht bewolkt en weinig wind.
En helaas, helaas. Alweer de allerlaatste dag van het allerlaatste ponykamp van dit jaar. De tent is leeg, de bagage ligt te wachten op de afhalers, die in aantocht zijn en de rijkinderen zijn druk aan het oefenen met dat wat ze 's middags aan de ouders plus aanhang willen laten zien.Iedereen heeft deze week veel geleerd, dus dat zal wel goed komen.

Einde ponykamp Einde ponykamp

Donderdag 31 augustus 2017

Zwaar bewolkt en fris. Hooguit 15 graden.
Hans had vandaag het paardenrolhok meegenomen, maar zonder iemand van ons er in. Na een hele poos kwam hij weer terug met nog steeds een leeg rolhok, maar er was wel wat veranderd aan de buitenkant. Er staat nu aan allebei de zijkanten ons logo op . En dat is echt mooi. Dat hebben de mensen goed bedacht.

Trailer

Woensdag 30 augustus 2017

Liza en TobyTemperatuur terug. Flink wat regen en hooguit 18 graden.
Hondje Lisa is al aardig gewend. maar ondeugend is ze soms wel.Laatst zou Bart haar uit gaan laten en wilde haar aan de lijn meenemen naar de weg. Maar mevrouw had geen zin en trok zich los. Maar ze had buiten de waard, in dit geval Toby, de hond van Monique, gerekend. Toby ging op verzoek van zijn mens achter haar aan, pakte vlug de lijn op en bracht het hondje netjes terug of ze nu wilde of niet. Knap he ?!

Dinsdag 29 augustus 2017

Meer dan 29 graden en windstil.
Ik zei vanmorgen, toen ik voelde hoe warm het al was, tegen buurvrouw Fleur, dat ik wel wilde wedden, dat we vanmiddag vrij zouden hebben. Volgens mij zouden de kampkinderen naar het zwembad gaan en wij naar de wei. En ik had gelijk. Niet verkeerd !!!

Maandag 28 augustus 2017

Wisselend bewolkt, 25 graden, weinig wind. Een goed begin van ons laatste ponykamp.
Ik ben Amber en woon in een box bij de binnenbak. Eerste als je uit de kantine komt of laatste als je van buiten komt. Het is maar net zoals je het bekijkt.Ik sta al zo lang als dat ik hier ben bij de binnenbak, maar eerst op een andere plek, helemaal aan de andere kant. Het leuke daar was, dat iedereen, die de bak in of uit wilde vlak bij mij langs kwam. Zo vlak , dat ik, als ik daar zin in had ( en dat had ik heel vaak)gauw een hapje van een passerende medewerker kon nemen. Leuk joh...Beetje op stang jagen is toch niks mis mee...Maar ja. De mensen konden dat kennelijk toch niet zo erg waarderen. Toen Misty verhuisde naar de nieuwe stal naast Bobby, omdat Okkie op de plaats van DP kwam, kwamen ze op het onzalige idee om mij op haar oude plek te parkeren. En tevreden, dat iedereen daarmee is....Ik kan het niet uitstaan. Er valt voor mij niets meer te happen, gewoon omdat er daar niemand meer vlak lang komt. Flauw hoor...

Verhuizing

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement