Het Dagboek

Donderdag 20 december 2018

's Morgens droog, later steeds meer regen. 6 graden.
Inmiddels is het kantoor ook helemaal versierd met lichtjes en de conifeer op het erf, die altijd fungeert als vaste kerstboom, staat er weer schitterend bij. Letterlijk en figuurlijk als je begrijpt wat ik bedoel.

lampjes lampjes

Woensdag 19 december 2018

Eerst zon, later bewolkt.
iIk keek vanmorgen naar buiten en zag, dat het paardenrolhok tevoorschijn werd gehaald. De achterklep ging naar beneden en we waren benieuwd wie er nu weer ergens naar toe zou moeten. En ja hoor...Pjotr was weer eens de sjaak. Op naar de dierenkliniek met gemengde gevoelens als je het mij vraagt. Maar hij kwam opgelucht weer terug. Dat gedoe met die stamcellenspuiterij in zijn been had goed gewerkt en hij was alweer een mooi stukje gerepareerd. Goed om te horen !

Dinsdag 18 december 2018

Eerst zon, later bewolkt.
Orlando , die samen met maatje Misty, in de springwei liep, vertelde, dat hij had gezien , dat onze mensen en hulpmensen met zijn allen iets onduidelijks aan het doen waren in de voortuin van het huis. Hij zei, dat hij met alle verstand had staan kijken , maar dat hij er geen chocola van had kunnen maken. Maar later is dat wel duidelijk geworden hoor .Toen het donker werd bleek er namelijk opeens een soort kerstboom van alleen lichtjes te staan. En dat staat best wel leuk.

Kerstboom Kerstboom

Maandag 17 december 2018

Motregen en waterkoud.
Hallo, ik ben Marnix en woon in de nieuwe stal meteen rechts als je binnenkomt. Je kunt echt niet om mij heen kijken, want ik ben , zelfs voor een. fries , tamelijk uit de kluiten gewassen. Mijn buurman is Tico en tegenover mij wonen Bobby en Okkie. Je kunt hier fijn wonen , want behalve dat ik mijn hoofd aan drie kanten naar buiten kan steken is het leuk om geregeld een praatje te maken met pony's en paarden , die in andere stallen staan, maar die hier op de spuitplaats tegenover mij worden gepoetst en zo. Je blijft zo goed op de hoogte van alles wat er hier gebeurt. Niet dat ik nieuwsgierig ben hoor...Ik wil alleen graag alles weten.

Zondag 16 december 2018

Vanmorgen was het even een witte wereld. Dat duurde niet lang en later werd het heel mistig.
En ja hoor...Ik had gelijk. Er was een vaardigheidswedstrijd en ik mocht ook meedoen.Ik heb natuurlijk mijn beste beentje voorgezet, want springen en zo is echt mijn hobby. Het is dan ook niet zo gek, dat ik een eerste prijs heb gehaald. Mijn rijmens heeft daar natuurlijk ook aan meegewerkt. We waren best trots.
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix

Plein

Zaterdag 15 december 2018

Droog en rustig weer zonder vorst.
Volgens mij is er morgen een wedstrijd. We hebben namelijk al de hele week vaker dan normaal geoefend met lopen om pionnetjes en over balken en zo. Ben benieuwd . Ik zou het best leuk vinden.

Vrijdag 14 december 2018

's Nachts een beetje vorst, overdag licht bewolkt. 1 graad ( wel boven nul)
Onze mensen hadden gisterenavond geaarzeld of ze nu wel of niet onze paddocks glad moesten harken. Als het namelijk vriest wrdt de bodem bultig hard en kunnen wij er in onze vrije tijd niet in. Maar ze hebben er, na het bestuderen van dat ding buienradar, op gegokt dat het wel mee zou vallen met dat opvriezen. En dat klopte.We konden er gewoon allemaal in om te relaxen zonder dat er geharkt was...Alweer een dag van de winter zonder speciale problemen. Is toch mooi meegenomen.

Donderdag 13 december 2018

Eerst bewolkt, later wat zon.
Het deurtje naar de binnenbak had het begeven. Het ding hing opeens helemaal scheef en dat is niet fijn als je erdoor wilt gaan.Volgens de mensen was het ook een beetje verrot. Maar geen nood. Theo heeft een nieuw deurtje gemaakt en Hans had weer wat te doen met het te bevestigen. Het ziet er nu uit alsof het er weer 31 jaar tegen kan, zoals het vorige,ook door Theo gemaakte , deurtje.

Nieuwe deur manege

Woensdag 12 december 2018

Zwaar bewolkt, droog, ongeveer 2 graden.
Toen ik in de bak aan het werk was, zag ik Twan in de kantine bezig om een grote dennenboom vol te hangen met lichtjes en slingers. Ik geloof, dat ze dat een kerstboom noemen. Tenminste nu nog.Sommige mensen ,die hier nog niet zo lang  wonen schijnen iedere keer weer andere dingen te bedenken, die niet meer mogen heten zoals ze altijd al hebben geheten omdat ze dat om de een of andere reden niet leuk vinden. Als die mensen dan maar hard genoeg schreeuwen krijgen ze tot nu toe gewoon gelijk  Het is dus niet onmogelijk, dat zo'n versierde boom volgend jaar winterboom of zoiets moet heten... Maar wie dan leeft dan zorgt.Het  staat in ieder geval altijd leuk. En nog leuker is, dat ze, als het feest voorbij is en de boom weer weggaat, dat ding in een paddock gooien en wij ermee mogen spelen.

Kerstboom kantine

Dinsdag 11 december 2018

Zwaar bewolkt, vaak regen en 's nachts voor de variatie een piepklein beetje nachtvorst.
Vanmorgen zag ik waarachtig weer de hele tandartsenclub komen aanrijden.Ik was gelukkig niet aan de beurt, maar Pleasure wel.Voordat ze het wist werd ze in de houdgreep genomen en kreeg haar gebit voor de eerste keer hier een onderhoudsbeurt. "Ze moeten me wel hebben de laatste tijd,"klaagde ze."Vorige week kwam die engerd met dat trilding mijn vacht afpakken en nu dit weer."Maar ik weet zeker, dat ze , net zoals na het scheren, achteraf blij zal zijn met het resultaat.

scheren

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement