Het Dagboek

Zondag 28 april 2019

Bewolkt en 15 graden.
Okkie vertelde, dat hij vanmorgen in een van de paddocks achter de buitenbak stond toen hij plotseling zag,dat een vreemdeling in onze wei liep te grazen. Hij werd een beetje boos, want wij willen dat ook en wij mogen dat nog niet.Maar toen hij nog eens goed keek zag hij, dat het geen paard , maar een ander dier was.Het dier kwam dichterbij, het bleek een koe te zijn,en zij vertelde, dat zij bij de buurboer woont, maar zin had in een wandelingetje. En toen er een hek open stond is zij er maar meteen vandoor gegaan. Maar haar plezier duurde niet lang, want haar mensen waren al aan het zoeken en hebben haar helaas snel gevonden. Dag koe, het ga je goed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Koe

Zaterdag 27 april 2019

's Miregens regen, later bewolkt en nog maar 13 graden.
Koningsdag, want de koning van het land is vandaag jarig en dan is er overal feest.Wel. een beetje zielig, dat uitgerekend vandaag het weer een spelbreker was. We hebben hier gelukkig een dak en de ochtendlessen voor degenen, die niet ergens anders waren in verband met vakantie en/of koningsdag gingen gewoon door. Maar in het dorp was een rommelmarkt en een brunch zonder dak en ik denk niet dat daar veel van terecht is gekomen.

Vrijdag 26 april 2019

Weer een beetje frisser 17 graden.
Best lekker weer. Goed verfweer.Een van onze onvolprezen vrijwilligersmensen vindt verven leuk. Nou, ze kan hier haar hart ophalen. En eerlijk is eerlijk...Het knapt er geweldig van op en iedereen is er blij mee.

Schilderen

Donderdag 25 april 2019

Veel kouder. 19 graden. Wel weer droog.
En onze mensen waren dus echt niet blij, toen ze vanmorgen de binnenbak zagen. Dat gaf wel een beetje extra werk, waar eigenlijk niemand op zat te wachten.Ze hebben het water er zo goed en zo kwaad als het ging uit geschept en voor de rest zal het gewoon moeten drogen. Dat zal nog wel een paar dagen duren eer wij er weer overheen kunnen lopen zonder uit te glijden.

Wateroverlast wateroverlast

Woensdag 24 april 2019

Zon, 27 graden.
Eerst was er een beetje regen voorspeld en dat is helemaal niet doorgegaan. En terwijl niemand het buienradarding nog serieus nam kwam er 's avonds uit het niets een urenlange hoosbui, die het hele plein blank zette.Onze mensen waren er best blij mee, totdat ze ontdekten, dat ze in de haast om alles wat niet nat mocht worden in veiligheid te brengen, vergeten waren om de grote deuren naast de kantine, dicht te doen. En ja hoor...Het water was weer naar binnen gespoeld en er stond een grote plas.

Dinsdag 23 april 2019

Zon, 22 graden.
De boermensen zijn in de hele buurt mega druk in de weer "Ons " crossterrein is ook al helemaal ondersteboven gezet en ze hebben er volgens mij ook al wel wat ingestopt. Onze mensen zijn altijd heel benieuwd wat dat dan wel zal zijn. Dit natuurlijk, omdat het toch wel leuk zou zijn als dat, wat het ook moge zijn, er de laatste week van oktober weer vanaf is.Maar tot nu toe schijnt het al meer dan 35 jaar goed te zijn gegaan, al was het soms kantje boord.

Akkerland

Maandag 22 april 2019

Zon, 25 graden en nog windstil ook.
Ik heet Tarius en woon in de nieuwe stal naast Trofee en sinds kort IJsje. IJsje, de nieuwe tijdelijke gastpony stond eerst in de sterstal. Maar hij heeft nog een heel dikke wintervacht en die gaat nog niet eens  los zitten. Hij had het daar dus met dit stralende weer erg warm.In deze stal is alles geisoleerd en het is daardoor hier koeler. Vandaar de verhuizing.
En vandaag is het, zoals kennelijk gebruikelijk is, nog een Paasdag. Alweer geen lessen , maar wel een Paasrit, georganiseerd door onze recreantenclub. Ik mocht ook mee en halverwege kwamen er recreantenvrijwilligersmensen eten brengen. Leuk hoor. Van mij mogen er meer tweede Paasdagen komen.

Paasrit

Zondag 21 april 2019

Zon, 24 graden.
Vandaag is het 1e paasdag heb ik gehoord. Het heeft iets te maken met eieren zoeken, maar verder weet ik eigenlijk niet zo goed wat er aan de hand is. Maar het resultaat was wel, dat er hier niets te doen was.Gelukkig hoefden mijn mensen kennelijk geen eieren te zoeken en hebben met mij en het rijtuig een fijne buitenrit gemaakt. Niemand hoort mij dus klagen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Buitenrit

Zaterdag 20 april 2019

Zon, veel wind, 23 graden.
Ik zag vanmorgen, dat Derby uit zijn winterstal in de kantine werd gehaald.Hij steigerde zelfs een beetje van plezier, dat hij weer lekker in de open lucht mocht staan.

Derby

Vrijdag 19 april 2019

Zon , 24 graden. Het kan niet op...
Ik had mazzel vandaag. Mijn mensen haalden mijn rijtuig weer tevoorschijn. Ik werd er voor geknoopt en we hebben een hartstikke leuke bosrit gemaakt.Dat is toch wel echt een hobby van mij.

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement