Het Dagboek

Maandag 21 december 2020

Mooie zonsopkomst , maar al gauw regen. 12 graden.
Ik ben Ijsje en woon sinds vorig jaar in de grote stal naast Cartouche en Bill en tegenover Orlando en Coen.Eerst als gastpony, toen als meewerkende gastpony en uiteindelijk als medewerker, toen mijn eigen mens geen gelegenheid meer had om voor mij te zorgen. Omdat ik,als ijslander, een ander gangwerk heb dan de andere pony's hier zouden de mensen  mij waarschijnlijk niet gekocht hebben. Maar omdat ik hier nu toch een keer was mocht ik blijven. Ik heb heel erg mijn best gedaan en raadt eens wat...De rijkinderen vinden het helemaal te gek om met mij te werken. Je kunt wel zeggen, dat ik populair ben geworden. Wie had dat gedacht. Maar ik ben er blij mee !!

Zondag 20 december 2020

Eerst zon en , zoals gewoonlijk de laatste dagen, al gauw zwaar bewolkt.
Ik hoorde onze mensen hard mopperen. Wat nu weer ? Het bleek, dat Jack zijn bijnaam  "de sloper" weer eens eer had aangedaan. Hij liep vanmiddag in de paddock en heeft weer eens kans gezien om een plank doormidden te slaan. Een nieuwe natuurlijk.Dit vindt echt niemand meer leuk (behalve het plankenverkoopmens). Maar Jack zegt alleen maar voor de zoveelste keer "sorry.sorry.sorry,ik had het niet zo bedoeld."
De week is weer om en ik geef de pen aan IJsje.

Zaterdag 19 december 2020

Eerst weer zon en later zwaar bewolkt. 13 graden.
Hans is nog steeds druk met het bij elkaar blazen en wegbrengen van de eikenbladeren in onze weiden. Zo te zien komt er wel schot in, maar het is duidelijk nog lang niet klaar.

Bladeren

Vrijdag 18 december 2020

Eerst zon, maar al gauw zwaar bewolkt. Wel 12 graden.
Het wordt wel een beetje erg saai om de hele dag zo weinig aanloop te hebben. Maar je doet er niets aan. Als nu iedereen maar gezond blijft is het tenminste niet voor niets.

Donderdag 17 december 2020

Zwaar bewolkt en af en toe regten.
Ik woon dus tegenover Nicky en ben nog steeds verbaasd over zijn merkwaardig eetgedrag. Of liever gezegd, zijn niet eet gedrag.In plaats van ,zoals wij ,zijn hooi en brokken gewoon op te peuzelen, maakt hij overal een probleem van. Omdat hij dunne poep heeft en ook zelf te dun wordt, proberen ze van alles om dat op te lossen. Probleem is , dat hij zo om de 4 dagen iets wat hij eerst lekker vond dan opeens niet meer lust. B.v grasmix, een soort klein gehakseld hooi vermengd met lekkere brokje, at hij eerst helemaal op. Na een tijdje zocht hij het ruwvoer er tussen uit en liet de brokjes liggen...En nu laat hij gewoon alles liggen. Toen hebben onze mensen een soort mueli gekocht en waren blij.Nicky at het meteen tot de laatste krummel op en hinnikte zelfs als het er aan kwam. Maar helaas. Dat is nu 4 dagen geleden en meneer laat het weer doodleuk liggen.
Ruwvoer hetzelfde verhaal.Ze hebben hier grof hooi en fijner hooi en voordroogkuil. Allemaal goed gewonnen en echt lekker.Vanwege de dunne poep kreeg hij hooi in zijn hooinet. Eerst grof hooi. Dat ging een poosje goed.'sMorgens net leeg. Na een poosje 's morgens net nog bijna vol. Toen het fijne hooi. Jippie...'s Morgens net weer leeg. Maar het duurde niet lang of 's morgens net nog bijna vol. Dan toch maar de voordroogkuil. Precies hetzelfde verhaal. Eerst net leeg, later net nog bijna vol. Toen dachten ze, dat het misschien kwam omdat hij het spul niet makkelijk uit zijn net kon krijgen. Maar dat slaat natuurlijk nergens op, want geregeld was het wel leeg.Maar niet geschoten altijd mis. Meneer kreeg toen zijn hooi gewoon op de grond.Maar dat middel was erger dan de kwaal, want nu at hij er na een paar dagen niet alleen niet meer van, maar hij poepte het ook onder.Ze geven het hier niet gauw op. De laatste poging is nu, dat hij dag en nacht een volle kruiwagen voordroogkuil voor zijn neus krijgt. Tot nu toe staat hij wel de hele dag er uit te eten.Iedereen hoopt, dat het nu opgelost is. Het merkwaardige is, dat Nicky  ondanks zijn magere lijf propvol energie zit en heel normaal met plezier zijn werkjes doet.
Zelf wil hij er niets over zeggen, behalve dat hij , als 25 jarige,wel weet wat goed voor hem is en dat niemand zich daarmee hoeft te bemoeien. Waarvan akte...

kruiwagen hooi

Woensdag 16 december 2020

 Zwaar bewolkt, af en toe regen.
Gisteren hadden onze hulpmensen veel werk met iets wat nog nooit is gebeurd. Dit weer met dank aan de coronamonstertjes.Ze moesten namelijk alle rijmensen en rijkinderen opbellen met de boodschap, dat ze met ingang van gisterenmiddag de eerste 5 weken niet meer mochten komen. Sneu hoor...Ik kan het niet uitstaan.

Bellen

Dinsdag 15 december 2020

Zwaar bewolkt en weinig wind.10 graden, warm voor de tijd van het jaar, hoorde ik zeggen.
De coronamonstertjes zijn weer aan de winnende hand als ik het goed begrijp.Ze hebben tenminste voor elkaar gekregen, dat er met ingang van vandaag opeens helemaal niets leuks meer mag.En er mag zelfs niet meer worden gesport in een binnenlocatie.Wij hebben er dus ook last van, want wij mogen nu niet meer met groepjes werken in de binnenbak.In de buitenbak zou op dit moment nog wel mogen, maar dat vinden onze mensen geen goed plan. Ze zijn er bang voor, dat wij met koude wind en regen om de oren,uit ons dak gaan met rijmensen en al. En daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben.De mensen komen hier tenslotte om te rijden en niet om vliegles te krijgen.
Alle lessen zijn dus afgeblazen voor de komende 5 weken.Wat ook heel, heel, heel erg jammer is, is dat de twee volgeboekte kampdagen in de kerstvakantie ook niet door mogen gaan. En dat vinden wij juist allemaal zo leuk. Maar ja, laten we liever kijken wat er nog wel mag.De verbiedmensen hebben inmiddels gelukkig wel begrepen, dat wij geen fietsen met haren zijn, die je weken lang in het schuurtje kunt laten staan. De mensen mogen ons dus wel in de binnenbak onze broodnodige beweging en training geven. En daar is iedereen dan weer blij mee.

Maandag 14 december 2020

Zwaar bewolkt , weinig wind, 10 graden..
Hoi, ik ben Valeri en woon tegenwoordig weer in de nieuwe stal naast Tarius en de spuitstal en tegenover Nicky.
Met de paarden en pony's ,die om allerlei redenen een tijdje in de spuitstal geparkeerd worden kan ik mooi een praatje maken en daarna gaan ze weer weg. Tussen Tarius en mij staat een dichte muur en dat is fijn.We kunnen onze hoofden naar buiten steken om te kletsen en als ik daar geen zin in heb doe ik dat niet en ziet niemand mij. de meeste paarden vinde4n dat ongezellig, maar ik hou er juist van. Voor mij goed geregeld zo.

Zondag 13 december 2020

Eerst erg mistig, nog net geen nachtvorst.
Ik ben benieuwd of het deze winter nog echt zal gaan vriezen. Tot nu toe hebben onze mensen nog nooit 's avonds de paddocks moeten glad harken.En volgens mij vinden ze dat niet erg.
De week is weer om en ik geef de pen aan Valeri.

Zaterdag 12 december 2020

Eerst mistig , later regen.
Remco en Sandra hadden vandaag een klusje, waar ze ieder jaar om deze tijd niet blij van worden, maar dat ook ieder jaar gewoon moet gebeuren. Het gaat natuurlijk over het opzetten van de grote "kerstboom" voor de boerderij. Het uit elkaar peuteren van de vele draadjes met lampjes, die samen een mooi plaatje vormen voor de boerderij schijnt tamelijk zenuwslopend te zijn. Maar het is natuurlijk ook dit jaar weer gewoon voor elkaar gekomen en het staat heel mooi.

Kerstboom

Kerstboom

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement