Het Dagboek

Dinsdag 21 augustus 2018

Gisteren is Hans, het mens van Tommy, weer terug gekomen van vakantie. En ik kan jullie vertellen, dat hij even moest slikken toen hij Tommy zag. Het bijrijdmens  had heel goed voor hem gezorgd in de tijd, dat Hans ergens anders was,maar overdrijven is ook een kunst. Iedere dag poetsen,,,prima. Iedere dag rijden ...prima . Maar zijn manen roze verven vind ik toch wel een straatje te ver. Tommy zelf was er eerst woest over en zei verontwaardigd, dat hij zo echt niet de straat op durfde. En hij kalmeerde pas, nadat ze hem hadden beloofd om dat spul er meteen nadat zijn mens het gezien had, er uit te wassen. Hans kon er wel om lachen, maar wel als een boer met kiespijn. Ze hebben dus toch de manen maar weer gauw gefatsoeneerd en toen was iedereen weer gelukkig.

Tommy

Maandag 20 augustus 2018

Zwaar bewilkt rustig weer . 22 graden en weinig wind.
Hallo, ik heet Calimero en woon tegenwoordig in de grote stal , eerste van rechts als je van buiten komt.Naast mij staat Misty en tegenover mij Pjotr en Bill.
Ik had de ogen haast nog niet open of daar begon het alweer druk te worden. Het ochtendvoer was vroeger dan normaal en de kampleidingmensen kwamen binnendruppelen. De eerste deelnemers aan het 5e ponykamp meldden zich al gauw bij het ontvangsttafeltje. Daar werden de mensen verwelkomt en...moesten  een papier tekenen.Ik heb dit alle maandagen van de kampweken al gezien en vroeg me af waar dit nu weer goed voor zou zijn. Ik kan me dit namelijk niet herinneren van de andere jaren. Orlando wist te vertellen, dat op dat papier stond, dat de ouders het goed vinden, dat er foto's van hun kinderen op ons facebook en op ons dagboek worden gezet en dat ze daarvoor moesten tekenen.Het heeft iets te maken met privacy of zoiets. Wat dat dan ook moge zijn.Het schijnt een miljoen of zo te kosten als je je daar niet aan houdt. Ze verzinnen toch iedere keer weer iets anders en ik geloof nooit, dat het er leuker van wordt. Ben blij, dat ik hier in ieder geval niets mee te maken heb.

aanmelding

Zondag 19 augustus 2018

Zwaar bewolkt en veel wind. 22 graden.
We hebben vandaag afscheid genomen van Guusje.Ze heeft hier een paar jaar gewoond en gaat nu naar een stal dichter bij het huis van haar mens. We wensen haar daar een leuke tijd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 18 augustus 2018

Wisselend bewolkt en droog. 20 graden.
Er was vandaag weer genoeg werk aan de winkel. De rijmensen en rijkinderen beginnen terug te komen van ergens anders en willen dan natuurlijk heel graag inhalen wat ze gemist hebben, zolang het nog vakantie is.

Vrijdag 17 augustus 2018

's Nachts wat regen, overdag prima weer. 23 graden.
De kinderen van het 4e ponykamp waren 's morgens druk bezig om te oefenen voor de demonstratie voor ouders en aanhang, die hen 's middags kwamen ophalen.En alles moest natuurlijk ook weer worden opgeruimd en netjes gemaakt
.Het was weer een hartstikke leuk kamp en ik ben benieuwd wie we volgend jaar weer zullen zien. De meesten van deze groep waren al "oud gedienden"en het is altijd leuk om dan te zien hoe ze in het tussenliggende jaar veranderd zijn.Omdat wij er nu een keer  hetzelfde uit blijven zien herkennen ze ons meteen en stormen dan met een noodgang regelrecht op ons af om ons te begroeten.

Ponykamp

Donderdag 16 augustus 2018

Half bewolkt, droog, opeens weer boven de 25 graden.
Pjotr mocht weer eens weg met het rolhok. Toen hij door kreeg, dat het weer richting dierenkliniek zou gaan baalde hij."Ik heb het daar nu echt wel gezien en vindt het daar niet leuk"Maar hij had niet veel te willen en is al mopperend ingestapt onder het motto, dat zijn mens toch wel zou weten wat goed voor hem is. En hij had mazzel, want hij hoefde er alweer niet te blijven slapen. Toen hij terug was vertelde hij, dat ze hem dit keer niet in zijn hals , maar in zijn voorvoeten hadden geprikt.Daarbij hebben ze een spul, dat ze in elkaar hadden geknutseld van het bloed, dat ze vorige week hadden gejat ,in het gewricht met artrose gespoten. Ze hopen dan, dat het kraakbeen weer zal gaan groeien. Bij mensen schijnen ze dat ook te doen.Nou ja ,het zou toch geweldig zijn als het zou lukken. Eerst zien, dan geloven. Dat wel.
Hij was wel heel onaangenaam getroffen, om niet te zeggen woest, toen hij ontdekte, dat hij werd overgeslagen toen er gevoerd werd.Maar ook dat schijnt voor zijn bestwil te zijn, want hij was behoorlijk verdoofd geweest . Dan is de kans groot, dat de darmen nog niet goed werken  en dan zou hij door te  eten alsnog een spoedgeval voor het dierenartsmens kunnen worden wegens verstopping.En dat zou toch ook wel jammer zijn ! Toch ?

Dierenarts

Woensdag 15 augustus 2018

Zwaar bewolkt, droog, 22 graden.
Vanavond hadden ze weer eens iets aparts bedacht.We werden zowat allemaal door de kinderen van het ponykamp met alleen een halster aan naar de buitenbak gebracht .Daar kwam een soort osteopathenmens aan de deelnemers uitleggen hoe ze konden zien en voelen hoe ons hoedje staat. Of zoiets. Best leuk. Ze zullen er allicht iets van hebben opgestoken.

Osteopathenmens Osteopathenmens

Dinsdag 14 augustus 2018

Beetje zon, beetje wolken, maar geen regen meer.
Ik zag vanmiddag, dat het rolhok weer tevoorschijn werd gehaald en was benieuwd wie er ergens naartoe zou moeten. Nou, dat was gauw duidelijk. Pjotr was weer het haasje. En hij had er zo te zien geen aardigheid meer in. "Als ze, als ik weer naar die dierenkliniek moet, maar niet denken, dat ik daar weer blijf slapen. Ik weet nu aardig de weg naar huis en die afsluiting van die box krijg ik ook wel open." Maar geen nood. Na een poosje kwam het rolhok weer terug met Pjotr in hoogsteigen persoon er in. En hij was dit keer goed te spreken. Ze hadden daar alleen maar nieuwe ijzers onder zijn voorbenen gemaakt, zodat hij zijn voeten beter zou kunnen afrollen of zoiets. Hopelijk helpt het. Maar ik heb een donkerbruin vermoeden, dat hiermee voor hem de kous nog niet af is. Wordt vervolgd.
En tussen twee haakjes. Toen ik vanmorgen uit mijn buitenluik keek zag ik, dat het hele plein inderdaad weer kurkkdroog was. Goed werk van onze bomen.

Pjotr

Maandag 13 augustus 2018

Wisselend bewolkt en eerst droog , maar later niet meer.
Ik heet Okkie en woon samen met Bobby in de duobox in de nieuwe stal.Heel gezellig . En het voordeel van die plek is, dat je daar alles kunt zien wat er op het plein gebeurt . Hoewel ik natuurlijk helemaal niet nieuwsgierig ben wil ik toch wel graag alles weten , dus dat komt goed uit.
Wat heel jammer is, is dat we de laatste tijd  niet meer in de wei mogen. Het gras is zo verdroogd, dat we het, door er overheen te lopen of nog erger te rennen, nog verder zouden beschadigen. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
Ik hoorde de mensen zeggen, dat er volgens dat buienradarding vanmiddag een heleboel regen onze kant uit zou komen. En laat ze nu eens gelijk hebben. Iedereen was super blij toen na een poosje het hele plein blank stond. Normaal doen ze , als dat gebeurt , hun best om alles er zo gauw mogelijk vanaf te laten lopen in de sloot. Maar dit keer lieten ze het expres staan onder het motto "dan hebben onze grote bomen eindelijk ook weer eens een lekker slokje." Ze dachten, dat er morgen geen plasje meer zou staan. We zullen zien of ze gelijk hebben.

Plassen
Waar de plassen ook meteen voor werden gebruikt was om Cartouche te leren om door water te lopen. En dat was nog een hele klus.Guusje ging voorop en het was de bedoeling , dat stalgenoot Cartouche er gewoon achteraan zou wandelen. Maar niet heus. Cartouche piekerde er eerst niet over om zomaar in iets te stappen waarvan ze niet kon zien wat er onder zat. Het heeft Guusje heel wat overreding gekost om haar zover te krijgen, maar uiteindelijk heeft ze het toch gewaagd. En , ja hoor, ze vond het achteraf bekeken hartstikke lekker fris aan haar voeten. Alweer wat geleerd.

Plassen

Zondag 12 augustus 2018

Wisselend bewolkt, droog en ongeveer 22 graden'
Er waren 6 medewerkers, die mee mochten voor een bosritje. Maar daar was ik helaas niet bij. Ze willen eerst nog wat meer uitproberen hoe ik me buiten gedraag. Nou vraag ik je ! Net alsof ik dat niet zou kunnen. Maar mijn tijd komt ook nog wel.
Tot onze spijt is vandaag Fleur verhuisd naar een andere plek met mensen en al. En dat vinden we geen van allen leuk. Maar ja. Het komt alleen maar omdat haar mens echt te groot voor haar wordt. Ze was daar al bang voor, zoals jullie kort geleden al hebben kunnen lezen. Maar haar mensen hebben toch een oplossing gevonden waar ze blij mee is .De ouders van haar mens gaan namelijk uitkijken naar een leuke Epony of klein paard voor haar mens om op te rijden . En dan mag Fleur blijven als gezelschapspony. De schaduwzijde is, dat Fleur hier weg gaat, omdat het houden van twee pony's bij een boer nu een keer makkelijker te betalen is dan 2 pony's hier.
Als iemand van jullie soms ergens een leuke grotere pony of paard weet te staan, die te koop is, moeten jullie het maar even melden. Die krijgt dan heel zeker een leuk mens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Pagina: «  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement