Het Dagboek

Zondag 17 december2006

'S morgens stralend weer, s\'middags bewolkt. Amber is weer naar haar eigen stal . Het gaat weer wat beter. Vandaag is Tinker van Jolanda weer op les geweest. Hij wil nu wel in het rolhok. Ze hebben namelijk het rolhok in  hun wei gezet en hebben hem daar de hele week in gevoerd en dat veranderde natuurlijk de zaak.

S\'avonds hebben ze weer de hele wisseltruc gedaan. Amber kwam weer bij ons staan, want het ging toch weer minder met haar. En toen hebben ze besloten dat de dierenarts maar moest komen omdat het zo niet langer kon. En om een uur of 7 kwam Martijn eraan ( hij hoort bij de dierenartsencombinatie Hellendoorn) Hij heeft allerlei testjes gedaan bij Amber en toen heeft hij besloten dat ze maar een prikje moest hebben tegen de pijn en een darmontspanner in de hoop dat ze daarvan op zou knappen. Maar helaas om een uur of 10 zagen we Martijn alweer aan komen rijden. En we hadden allang gezien dat Amber zich helemaal niet fijn voelde. Dus Martijn heeft weer een aantal testjes gedaan en opnieuw een spuitje gegeven en toen was het maar weer afwachten of ze zich beter zou gaan voelen.

Maar helaas na het de hele nacht te hebben aangezien heeft een heel verdrietige Sandra in de vroege ochtend maar weer de dierenarts gebeld. Dit keer kwam dierenarts de Jager en die moest concluderen dat de kans op genezing zo goed als nul was. En daarop hebben ze besloten om maar een plaatsje in de paardenhemel te reserveren. En daar is Amber nu naar toe. 

Amber is 28 en een half jaar geworden en heeft heel veel voor Sandra betekend. Wij denken dat ze vast een mooi plekje krijgt daarboven en dat heeft ze ook dik verdiend.

Ik moet nu de pen overgeven en ik geef hem aan mijn buurvrouw Jasmijn.

Zaterdag 16 december 2006

Het heeft de  hele dag aan een stuk door geregend. Herman en Michel, onze hoefsmeden stonden al vroeg voor de deur. Dat kostte nog een hele organisatie, omdat er veel lessen zijn s\'morgens en je als paard/pony nu een keer niet en bij de smid kunt staan en in de les lopen. Normaal komen ze namelijk altijd s\'middags. Nou ja, voor ieder probleem is wel een oplossing, dus ook dat is wel weer op z\'n pootjes terecht gekomen.

Over pootjes gesproken. Onze vraag van de week gaat over pootjes. "Hoeveel hoefijzers hebben Twingo-Bento en Okkie samen"? Ben benieuwd of jullie goed kunnen tellen? S\'avonds kregen we plotseling een boxwisseling. Orlando ging naar de box van DP. DP ging naar de plaats van Olleke, Olleke ging naar de box van Amber bij de binnenbak en Amber kwam op de plaats van Orlando. "Waar is dat goed voor" vroegen wij natuurlijk meteen aan Amber. "Ik voel me niet zo lekker kregen we te horen" en nu ik hier sta kan Sandra vanuit haar huiskamer zien wat ik doe. Maar ze  hebben me iets gegeven en nu gaat het al ietsje beter. 

Vrijdag 15 december 2006

Droog en somber. Melany had zich ziek gemeld. Gelukkig helpt Joke, die altijd om half 12 les heeft, voor die tijd altijd met vlas halen voor het uitmesten. Dat scheelt een heleboel tijd. Joke is wel een van de mensen, die hier het allerlangste rijdt. Minstens 20 jaar en ze heeft er nog steeds veel plezier in zegt mijn overbuurman Saffier, waar ze vaak op rijdt. Ze heeft zelfs Gerrit, haar man, zover gekregen, dat hij mee ging doen.

Donderdag 14 december 2006

Droog en somber. Het is tegenwoordig tegen 4 uur al donker aan het worden. Niets aan.

Woensdag 13 december 2006

Droog en bewolkt. Donna mijn buurvrouw gaat nog iedere dag in de wei. Omdat Sandra even niet kan rijden (baby) heeft ze te weinig beweging vinden ze hier en daarom, weer of geen weer hup de wei in, wel met een waterdichte deken. In de paddocks misdraagt ze zich en raakt dan kreupel, vandaar. Donna vindt dat wel best zegt ze, hoewel het gras lang niet meer zo lekker smaakt als eerst.

Dinsdag 12 december 2006

Prachtig weer. Zon en windstil de hele dag. Als je het zo achter elkaar leest zie je pas wat een raar klimaat we hebben.

Maandag 11 december 2006

Hallo, ik ben Percaisha. Ik  ben 9 jaar. Mijn moeder heette Aisha en de namen van veulens, die in mijn geboortejaar geboren zijn moesten allemaal met een P beginnen, dus mijn fokker was er gauw uit en noemde mij Percaisha. Ze noemen me hier Perca. Mijn vader is een heel grote zwart witte hengst, Samber, die grand prix dressuur was. Mijn moeder is een kruising arabier/new forest pony. Ik ben zelf een E-pony geworden. En gelukkig heb ik het gangwerk van mijn vader geerfd. Ik woon al sinds 6 jaar in de grote stal naast Donna en Jasmijn. Toen ik 3 was hebben ze me hier gekocht. Een meisje, dat toen hier werkte heeft mij op de wedstrijden uitgebracht tot en met de klasse M en toen werd Susan mijn baasje. Ik was  heel blij, dat ik mocht blijven. Het heeft wel veel moeite gekost om vriendjes te worden met mijn buurvrouw Donna. Vaak moest er in het begin een van onze bovendeuren dicht, omdat Donna bij het minste geringste contact dat ik probeerde te maken zo hard tegen de muur sloeg, dat bij Sandra in huis de keukenkastdeurtjes openvlogen. Maar het is helemaal goed gekomen. De aanhouder wint en nu staan we vaak gezellig aan elkaar te plukken en te roddelen over de rest.

Het was vandaag de hele dag een grote regenbui. Jammer, gisteren was  het zo mooi.

Zondag 10 december 2006

Prachtig weer. Zon, en het had gevroren s'nachts. Echt lekker fris. Zazou en Pjotr mochten mee met Sanneke en Anneke naar een recreantenconcours in Luttenberg, samen in het grote rolhok. Best gezellig. En je wilt niet weten hoe apetrots ze allebei waren toen ze terug kwamen.

Een praatjes, dat ze hadden. Ze wonnen namelijk allebei de 1e prijs in de rubriek waarin ze startten. Zazou 2x in de B-dressuur en Pjotr 1x in de L-dressuur. Dat waren dus 3 zakken brok, 2 zweetdekens en een sjabrak. En natuurlijk 3 oranje linten. Nou....dat zullen we de hele week nog wel moeten horen.
Zazou en Pjotr concours

Morgen is het alweer maandag. Ik moet de pen overgeven. Alle medewerkers zijn nu aan de beurt geweest en wij hebben besloten, dat nu onze gasten aan het woord komen. Die  horen er tenslotten ook bij. Ik geef nu dus eerst de pen aan Percaisha.

Zaterdag 9 december 2006

Prachtig weer. Zonnig en droog. Vandaag was Sanneke er niet. Die had de officiele opening van haar eigen hondentrimsalon "Doggy\'s haarmode". Leuke naam he? Als jullie dus honden hebben, die getrimd moeten worden of gewassen of nagels geknipt en zo, dan weten jullie waar je moet zijn. Als ze net zo goed trimt als dat ze ons scheert komt het helemaal goed.

Jullie moeten ook nog de vraag van de week horen. Dat is "wat is de officiele naam van Bill". (1e box rechts in de grote stal)?

Vrijdag 8 december 2006

Regen, storm en later op de middag nog een fiks onweer er achteraan. Alles stond blank. Die arme Usher moest in dit noodweer naar concours. Hij kwam pas om half 12 s\'avonds thuis. Hij vertelde, dat het rolhok gelukkig niet lekte en dat het binnen in de bak wel een beetje eng was maar niet zo erg als vroeger. Hij was best trots op zijn 2e prijs met 189 punten in de L2 en terecht.
Pagina: «  573  |  574  |  575  |  576  |  577  |  578  |  579  |  580  |  581  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement