Het Dagboek

Maandag 8 april 2019

Wisselend bewolkt en 21 graden.
Ik heet Sil en woon tussen Aris en het brokkenhok.Ze schrijven bijna altijd mijn naam als Sill en dat klopt niet. Kijk...Bill schrijf je met twee keer een L ,omdat dat een engelse naam is. maar mijn naam is een afkorting van Watsildit. En dat is dus met 1 keer L.Maar ja, ik ben er aan gewend geraakt en het is niet echt belangrijk. Als het kind, in dit geval het paard, maar een naam heeft. Toch !

Zondag 7 april 2019

De hele dag zon en wel 21 graden.
Okkie en Tico hadden een leuk werkje. Ze gingen op buitenrit met het spoedcursusmens en dat was echt geen straf met dit super mooie weer.Ze kwamen helemaal enthousiast terug met de boodschap, dat een bosrit zonder lastige steekbeesten toch wel heel erg fijn was. Jammer, dat die steekbeesten zo langzamerhand ook wel wakker zullen worden, maar tot nu toe schitteren ze nog door afwezigheid.
Calimero en Bill waren ook onder de pannen. Er kwam een heel stel kinderen het verjaardagsfeestje van een van hen vieren en dat is altijd dolle pret.

spoedcursist
En over jarig gesproken.Tussen de bedrijven door werd ook nog gevierd, dat Match vandaag 10 jaar was geworden. Hij was blij met alle aandacht en de daaraan verbonden versnaperingen."Alleen jammer,"zei hij, "dat die balonnen niet eetbaar zijn".
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Match

Zaterdag 6 april 2019

Licht bewolkt, af en toe zon en plotseling nog 18 graden ook !!
Nu zal het voorjaar echt wel komen.De mensen hebben tenminste de dekens afgedaan . Die liggen nog wel bij de hand voor "je weet maar nooit ," Maar ik denk toch niet dat ze weer op zullen moeten. De tijd zal het leren.

Vrijdag 5 april 2019

Zwaar bewolkt, geen wind. Nog steeds fris.
De struiken langs de weg beginnen er ook leuk uit te zien En de vogels, vlinders,insecten en al dat soort vliegend spul is er blij mee, want het vormt al gauw een veilige beschutting.

struiken

Donderdag 4 april 2019

Zwaar bewolkt, geen wind en 7 graden.
Een tijdje geleden hadden we gezien, dat Hans bezig was met een blaasding om de dikke laag afgevallen bladeren van de bomen langs onze weiden, weg te blazen. En het was de hoogste tijd. Volgens mij begint het gras alweer een beetje te groeien en dat gaat niet zo gemakkelijk als er bladeren in de weg liggen.Normaal worden ze wel eerder weggehaald, maar het was steeds te nat en dan blijven ze aan de bodem plakken. Maar gedaan is gedaan.

Hans

Woensdag 3 april 2019

Zwaar bewolkt.
Het werk aan de binnenbakverlichting is gisteren zowaar helemaal af gekomen. Fijn !!Ook leuk, dat dat hoogwerkding nog een dagje mocht blijven. Remco en Hans hebben er nu allerlei andere klusjes mee gedaan. Met het controleren van de lampen in de buitenbak hebben ze trouwens ook nog hulp van Sandra gekregen, die, niet gehinderd door hoogtevrees, op meer dan 4 meter hoogte die glazen platen even heeft schoongemaakt.Ze moeten hier toch wel van alle markten thuis zijn.

Buitenverlichting

Dinsdag 2 april 2019

Overdag droog.´s Avonds heel dreigende pikzwarte lucht. Het buienradarding had het dan ook over storm, hagel, onweer en heel veel regen. Maar...Niets van dat alles. Er kwam een klein buitje en toen zagen we de donkere wolken weer gewoon wegtrekken. Gelukkig maar.Regen is nog steeds welkom, maar de rest mogen ze houden.
Ik keek vanmiddag toevallig even naar buiten en zag toen een merkwaardig machineding aankomen. Het ding kon gewoon rijden, maar het bijbehorende mens zat er niet in, maar stond er buiten aan de achterkant bovenop. Wat nu weer ??? Al gauw kwam Sandra naar buiten en kennelijk bij gebrek aan Remco of Hans, die er niet waren, kreeg ze te horen hoe dat ding, een hoogwerker dus, bediend moest worden. En toen ging het machinemens gewoon weg en het ding bleef hier. "Als dat maar goed gaat "zei Misty,die het niet zo heeft op grote machinedingen, die kunnen omvallen en zo.
Ik zag , dat er gisteren weer een spoedcursusmens is gearriveerd.

Hoogwerker
Bleef natuurlijk de vraag wat dat ding hier kwam doen.En toen begon het mij te dagen.Ik had namelijk een tijdje geleden horen zeggen, dat de verlichting in de binnenbak vervangen moest worden en dan heb je natuurlijk zo´n ding nodig. De mensen kunnen er anders echt niet bij.Ze schijnen de gewone TL buizen in te gaan wisselen voor z.g.led lampen.Die zouden minder electrisch gebruiken en veel langer meegaan.Ik wens ze veel succes.

lampen vervanging

Maandag 1 april 2019

Wisselend bewolkt en windstil.
Mijn naam is Orlando en ik woon al sinds onheugelijke tijden in de grote stal met aan de ene kant een van de zadelkamers en aan de andere kant op dit moment Coen. Tegenover mij staan Toby en Armando.
Omdat ik niet meer werk heb ik nooit een deken op en heb dus een lekkere warme wintervacht gekregen. Maar als dan de temperatuur soms eventjes omhoog schiet kan ik die jas niet uittrekken. Als tussenoplossing hebben de mensen nu alleen het haar van mijn hals en boeg afgeschoren en ik moet eerlijk zeggen, dat dat wel oplucht.Voor de rest ben ik heel tevreden met mijn winterjas.Maar dat ze me nu in plaats van "opa", wat er nog net mee door kan,soms ook "voddenbaal" noemen vindt ik toch niet zo chique. Hoewel...wat kan het me schelen wat ze zeggen.Ze lopen tenslotte zelf  geregeld met broeken met grote scheuren er in en zeggen, dat dat heel normaal, wat zeg ik, heel  erg mooi ,is. Als je nog even wacht bedenkt er misschien wel iemand, dat onze dekens prachtig zijn als ze vol scheuren zitten. Hoeven ze meteen niet meer naar het reparatiemens (die daar dan wel weer niet blij mee zal zijn).

Orlando

Zondag 31 maart 2019

Zon, veel wind en vreemd genoeg opeens maar 10 graden. Flink wat kouder dan gisteren , maar toch nog steeds prima weer.Dat was fijn voor de mensen, die meededen aan het tweede deel van de wintercompetitiewedstrijd.De vorige keer spoelde iedereen zowat weg en vandaag zaten de mensen,wel met een jas aan, in de zon.Ook wel een sleuk voor de afwisseling.
Vanmorgen gebeurde er trouwens iets merkwaardigs. We stonden of lagen allemaal  nog lekker te slapen toen opeens de deur open ging en de voerkruiwagen binnenkwam.Een vol uur voordat het voertijd was...Maar dat vonden we natuurlijk helemaal niet erg. En toen herinnerde ik me, dat dit dan wel weer de dag zou zijn, dat de mensen de tijd veranderen. Dat doen ze ieder jaar en het gaat ze kennelijk een stuk makkelijker af dan het klimaat veranderen. Maar dat terzijde.
Alles gebeurt nu dus een uur eerder , maar het wordt ´s avonds wel een uur later donker. En dat vindt iedereen hier heel prettig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 30 maart 2019

Licht bewolkt en wel 18 graden...
Vanmorgen waren er eerst gewoon lessen en eind van de middag begon het eerste deel van de derde wedstrijd van de wintercompetitie. Buurvrouw Cartouche deed ook mee en liep na de uitslag zowat naast haar ijzers van trots. Nou ja, als je als eerste bent geeindigd in je groep mag je best ook trots zijn.

Pagina: «  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  |  62  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement