Het Dagboek

Vrijdag 30 november 2018

Wisselend bewolkt en veel wind.
Ik kon net om de hoek zien , dat Hans wat aan het sleutelen was met onze ouwe blauwe ( de tractor, voor wie dit nog niet weet )Hij heeft van het sleepding, waarmee de bodems van de bakken gelijk en op diepte worden gehouden de oude afgesleten tandjes af gesloopt en er nieuwe langere en scherpere tanden weer aan gemaakt. Dat was nog best een grote klus als ik het zo zie. Maar nu kan het ding weer een hele tijd zijn werk goed doen.

Tandjes

donderdag 29 november 2018

Regenachtig.
Pjotr moest tot zijn schrik toch weer een keer naar het dierenartsmens.Hij had gedacht, dat hij er vanaf was, maar zijn mens was toch nog niet helemaal tevreden over een van zijn achterbenen. Hij vertelde , dat ze hem daar nu ook nog een keer in hebben gespoten met een restje van het spul, dat ze hadden gebruikt voor zijn voorbenen. Wat een geluk, dat ze nog wat over hadden van die keer, dat hij daar moest blijven slapen. Wie wat bewaard die heeft wat !

Woensdag 28 november 2018

We hebben vandaag afscheid genomen van Sky en Katootje.Ze hebben hier 3 maanden gewoond en zijn nu verhuisd naar een stal, waar hun mensen op de fiets naartoe kunnen gaan. Om hier te komen moesten ze altijd met de trein of met iemand,die de tijd had om hen heen en weer te brengen met een mensenrolhok. Dus logisch , dat ze verhuizen, maar wel jammer.We wensen hen veel plezier bij hun nieuwe stal.

Dinsdag 27 november 2018

Somber zwaarbewolkt .
Hans was vandaag druk in de weer om een dode vlierstruik achter onze stal om te zagen en in stukken te hakken. Toen hij toch bezig was heeft hij maar meteen een grote boom, die zichzelf al jaren geleden onopgemerkt daar vlak naast had gesetteld ,heel stevig gekortwiekt.Onze mensen hebben namelijk ontdekt, dat de vreemdeling een esdoorn is en die hebben sinds kort de naam niet echt gezond te zijn voor paarden, om niet te zeggen giftig. Wanneer wij bladeren of zaadjes daarvan zouden opeten zouden we daar atypische myopie van kunnen krijgen. Ën wat is dat dat precies ?" vroeg Match.Ik weet dat natuurlijk ook niet exact, maar je schijnt daar dan verlammigen van te kunnen krijgen. Nu moet ik eerlijk zeggen, dat het niet in mijn hoofd opkomt om daar de bladeren of de vliegende zaaddoosjes van op te eten terwijl er altijd een goed gevulde hooibak in die paddock staat. Het zal wel gelden als je als paard in een kale wei loopt, waar behalve die bladeren niet veel meer te eten is. In ieder geval nemen ze hier altijd het zekere voor het onzekere en zal die boom het wel niet lang meer maken.
snoeien Snoeien 

Maandag 26 november 2018

Regenachtig en wel 10 graden.
Ik ben Tommy en woon in een silostal naast Match. Ik ben geboren in een ander land. Ze noemen het daar  Ierland . Mijn officiele naam is Silver Tommy. Mooi he! Nu weten jullie meteen wat voor een kleur ik heb. Helaas wit. Waarom helaas?? Omdat ik vroeger heb geleerd, dat je erg zichtbaar bent als je wit bent en dat dat niet ongevaarlijk is. Nu heb ik inmiddels wel begrepen , dat dat hier wel zal meevallen.Ik heb er tenminste nog nooit van gehoord , dat er hier wilde dieren los lopen, die paarden lusten. "Nou, dan ben je niet goed ingelicht,"zei Match bijdehand."Ik heb tenminste gehoord , dat ze wolven willen uitnodigen om hier te komen wonen, ook op onze Holterberg. En volgens mij lusten wolven best wel graag paarden als ze ze te pakken krijgen."Nou ja. Komt tijd ,komt raad.

Zondag 25 november 2018

Zwaarbewolkt en gelukkig droog.

Dat was fijn, want de recreantenclub had een dressuurwedstrijd georganiseerd en de deelnemers konden dus nu  losrijden in de buitenbak.Het was een wedstrijd waar iedereen, ook al rijdt je niet hier en ben je nergens lid van, gewoon voor kon inschrijven.
Later op de middag, toen deze wedstrijd was afgelopen, was er ook nog een borrel om de vrijwilligersmensen, die eraan hadden meegewerkt om de cross tot een succes te maken, te bedanken. En dat was heel gezellig hoorde ik van hondje Lisa, die er natuurlijk weer met de neus bovenop stond.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy

Uitslag

Zaterdag 24 november 2018

Zwaar bewolkt, weinig wind, hooguit 3 graden.
Tommy was helemaal trots. Hij is gisteren met zijn bijrijdmens naar een dressuurwedstrijd geweest en raadt eens wat !Ze zijn waarachtig eerste geworden...! Goed gedaan ! Ik kan niet anders zeggen. Gefeliciteerd !

Vrijdag 23 november 2018

Grootste deel van de dag zon.
We hadden vandaag een logee voor 1 nachtje.Het was een leuk Haflinger, die met zijn mens bezig was aan een trektocht door het hele land. Leuk he !

Donderdag 22 november 2018

Zwaar bewolkt, geen wind en wel droog.
Ik zag vandaag Pleasure langs komen en ik moest wel twee keer kijken om te zien of hij het echt was. In plaats van een wandelende , niet schoon te krijgen, wolbaal , was hij weer veranderd in het chique slanke paard, dat we kenden deze zomer.Hij vertelde dat dat kwam , omdat hij helemaal kaal geschoren is .Nu het klaar is is hij er heel blij mee.Maar het scheren op zich was een beetje een drama.Hij vond het namelijk doodeng zo'n trillend ding op je lijf, terwijl je niet kunt zien wat er gebeurt. Normaal doen onze mensen dat scheren gewoon zelf , maar dit zagen ze niet zitten. Daarom is er een "gediplomeerd"scheermens ingehuurd voor wie dit dagelijks werk is.Maar zelfs dit, toch behoorlijk stevig gebouwde en ervaren, scheer mens heeft er een hele klus aan gehad om zowel Pleasure te scheren alsook zelf heel te blijven. Niet dat Pleasure dat zelf heeft verteld hoor.Ik heb het gehoord van Bobby, die er vlak bij woont en het hele circus heeft meegemaakt. Maar eind goed al goed...

scheren Scheren

Woensdag 21 november 2018

Eerst wat zon, later weer bewolkt. 3 graden en weinig wind.
Pjotr is inderdaad naar het dierenartsmens geweest en hij staat inderdaad gewoon weer hier zoals gewoonlijk de hele dag te zeuren om eten. Dat dier lijkt wel een bodemloze put. Maar met zijn been gaat het gelukkig goed en hij mag langzamerhand weer aan het werk. Super toch !

Pagina: «  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  |  62  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement