Het Dagboek

Dinsdag 7 november 2006

Beetje regen, meestal droog. Vandaag gingen Sanneke en Miep met Indy mee op buitenrit. Haar eigen Zazou had nog vakantie vanwege de osteopathie behandeling. Had je Zazou moeten horen. Ze was heel boos, dat ze niet meemocht, want daar had ze net zo'n zin in. Zeuren dat ze deed, ... 'ik voel mij prima, wat een onzin dat ik thuis moet blijven'. Maar ja, regels zijn regels en de behandeling heeft nu een keer het meeste effect als je een week geen bovengewicht krijgt. Dus zo gebeurt het dan, geen buitenrit voor Zazou.

Maandag 6 november 2006

Hallo, ik ben Kleo. Ik woon in de varkensstal en heb het daar helemaal naar mijn zin. KleoIk ben hier nu al zo'n 8 jaar en ben gekomen als pensionpaard. Mijn eigenares had mij gekocht als paard, dat goed ingereden was. Ze had niemand meegenomen die verstand van paarden had en ze had mij ook niet geprobeerd. Hoe dom kun je zijn... :-)
Nou ja, ik had in werkelijkheid nauwelijks een zadel opgehad en dat heeft ze dus wel geweten. Het resultaat was dat ze paardrijden in het algemeen en mij in het bijzonder niet meer zo leuk vond. Ze kwam steeds minder vaak en ik had niets meer te doen, helemaal niet leuk! Tenslotte wou ze van me af en hebben Sandra en Ingrid mij maar overgenomen, die waren al aan mij gewend geraakt en dachten dat ik het best wou leren. Nou dat is gelukt. Ik ben goed in mijn werk, al zeg ik het zelf. Vandaag was het mooi weer. Lekker fris. Miep is weer met Indy naar buiten geweest. Sandra was met Donna in het rolhok naar Bart, omdat Bart geen tijd had om hier te komen. Ze vertelde dat het daar best leuk was, weer eens iets anders. Oefenen in een rijbaan die 60meter lang is is ook niet verkeerd. er zit wel geen dak op, maar het was droog, dus dat gaf niet.

Zondag 5 november 2006

Mooi rustig weer. Geen zon, maar ook geen wind of regen.

Martine

 's morgens mochten Orlando, DP, Okkie en Sanny naar het bos. Indy natuurlijk ook mee. Fijn gereden riepen de mensen toen ze terug waren. Dat is mooi! Sandra en Remco hadden visite, 2 moeders plus drie kleine kinderen.
Die moesten natuurlijk 'paardje aaien' en vervolgens 'paardje rijden'. Nou ja, Dunja was dit keer aan de beurt. Een paar rondjes om de boom en klaar was ze weer. Toch nog wat nuttigs gedaan vandaag. De week is weer om. Ik geef nu de pen aan Kleo

Zaterdag 4 november 2006

Fijn weer vandaag. Indy ging al vroeg op buitenrit. Kleo en Hans waren mee als gids. Kleo had het naar zijn zin gehad zei hij, Indy was aangenaam gezelschap en je hoort weer eens iets anders. Het was trouwens wel een rommelige ochtend. De laatste rij lichtplaten in de binnenbak werd vervangen en dat was een heel gedoe. Een grote kraan met een soort balcon stond in de bak. Daarmee werden twee heel handige mensen naar boven geduwd en die hebben samen de klus geklaard. De hele binnenbak heeft nu weer helder daglicht en dat vinden we allemaal heel fijn.

De lessen werden dus \'s morgens in de buitenbak gegeven en omdat het mooi weer was ging dat heel goed. Toen kwam Herman onze hoefsmid ook nog met zijn hulp Michel en toen was de rommel compleet. 1 Paard op de spuitplaats, 1 paard in het gangpad en stinken maar. Maar we blijven wel heel blij met ze hoor en daar moet je wat voor over hebben, ook rommel op zijn tijd.

Vrijdag 3 november 2006

Best goed weer vandaag. Vanmiddag kwam Marielle onze osteopathe. Ze heeft Floran en Zazou behandeld en Bento en Leo gecontroleerd. Leuk voor Melanie om dit eens te zien, goed voor haar stageverslag. Melanie had trouwens niet helemaal haar dag vandaag. Ze moest Orlando buiten zetten en liep te klagen dat ze hem niet kon vinden. Lag die brave ziel gewoon lekker in zijn eigen stal een dutje te doen. Ja, dan moet je dus even over de boxrand kijken dan zie je hem wel liggen. Een tijdje later lwam ze melden dat er helemaal geen water uit de slang kwam waarmee ze de waterton van Okki moest vullen... en ze had de kraan  echt helemaal open gedraaid Ja ja... ze had de kraan zeker wel gedraaid, maar niet helemaal open, maar helemaal dicht. Dat schiet dus niet op. Nou ja, ze zal het wel leren...
Laat in de middag kwam er weer een gast, een zekere Indy. Haar baasje heeft vakantie in een zomerhuisje en Indy logeert bij ons. Ze willen vooral graag buitenritten maken want ze komen uit het westen van het land en daar hebben ze niet zo een mooie \'achtertuin\' als wij. 

Donderdag 2 november 2006

Redelijk weer, alweer minder koud. Mijn 'clubje' , Dunja, Misty en Twingo gingen in de buitenbak terwijl ik in de wei liep. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. Ze hadden er niet aan gedacht dat ik de leidster van deze groep ben en als de kat van huis is dansen de muizen (in dit geval Twingo) op tafel. Die kwaaie aap nam de kans waar om Dunja te gaan treiteren en op te jagen. Eind van het liedje was, dat Dunja kreupel was. Dat is toch balen. Maar de mensen hebben hun fout meteen ingezien en nu gaat deze club niet meer zonder mij naar buiten. Ik hoef tenslotte maar een oor te draaien en die vlegel houdt op met zijn streken.

Woensdag 1 november 2006

Beter weer, iets minder regen, nog wel veel wind. Vanmorgen werd een onverwachte gast gebracht. Tenminste, wij wisten nergens van. Het is een kleine pony, genaamd Lars. Lars is van Luuk en Luuk is dol op Lars, maar durft niet zo goed op hem te rijden. Kleine Lars maakt er namelijk een potje van, draait zomaar om en gaat dan doen waar hij zin in heeft in plaats dat wat Luuk wil. Beetje erg dom van Lars want als hij zo door gaat verspeelt hij een fijn huis en een leuk baasje. Wij zullen hem met zijn allen proberen te overtuigen dat dat anders moet. Er gaan nu voorlopig kinderen op rijden die helemaal niet onder de indruk zijn van zijn streken en hopelijk gaat meneer dan begrijpen, dat hij zijn gedrag moet veranderen. Hij zou in een paddockbox wonen maar ging meteen onder het draad door, dus het eind van het liedje was dat Okki de pineut was en zijn box moest afstaan. Nou ja, het is maar voor een paar weken.

Dinsdag 31 oktober 2006

Vandaag slecht weer. Koud, regen, wind, veel wind. Polly en ik zijn toch nog een uurtje in de wei geweest. De anderen gingen in de zandpaddock even een frisse neus halen.

Maandag 30 oktober 2006

Hoi ik ben Amber. Ik ben 29 jaar en heb paarden aow, al jaren. Toen ik 3 was en Sandra 13 ben ik hier gekomen als pony Ambervoor Sandra. Toen ze mij kochten zei Ingrid. "Sandra denk eraan, als je eraf gegroeid bent wordt ze verkocht want deze pony is niet geschikt om in de lessen te lopen."  Ze bedoelde dat ik altijd moeilijk bleef doen met zadelen en zo, en een beetje eenkennig ben. Ja hoor, zei Sandra, natuurlijk gaan we dat doen ( en dacht dat zullen we dan nog wel zien) En jullie zien we zijn nu 26 jaar verder en ik  ben hier nog steeds. In de tussentijd heb ik veel dressuurwedstrijden gelopen. Ben bij de  pon's in Z-dressuur meerdere keren provinciaal kampioen geweest, ben toen met Sandra meegegaan naar de grote paarden. Ook daar heb ik Z2 gelopen, ben meerdere keren kampioen geweest. Uiteindellijk had ik meer dan 60 winstpunten. tussentijds met Sandra mee geweest naar Wenen. Sandra heeft daar namelijk stage gelopen bij Hans Riegler een "oberbereiter"van de Spaanse Hofrijschool. Ik was toendertijd nog niet zo goed in de changementen en dat  heeft Riegler persoonlijk mij geleerd. (en zelfs hij  had er knap wat moeite mee). Ondertussen had Sandra ook les op een grand prix paard, dus het werd van twee kanten geleerd. Dit dus wel in ruil voor keihard werken van 6.15 s'morgens tot 10.00 uur s'avonds. Het was vandaag mooi rustig weer. Heel fijn, want alles van de wedstrijd moest weer worden afgebroken en opgeruimd. Vader Gerrit was al heel vroeg begonnen met de weilanden weer dicht te maken en klaar voor gebruik door ons. In de springwei waar de meeste trailers hebben gestaan hoefde  hij trouwens maar 1 koffiebekertje op te ruimen. Hulde aan de deelnemers. Remco had alweer een vrije dag genomen en heeft de hele dag op de tractor gezeten om overal alles weer op te halen. Zo zijn ze nog wel een paar dagen bezig om alles weer op orde te brengen.

Zondag 29 oktober 2006

Het weerbericht was redelijk, het weer was heel goed. Niet te warm voor ons, niet te koud voor de mensen. 's middags ook nog zon. En een mensen, dat er geweest zijn!  Beide weilanden stonden propvol met trailers en personenauto's, vanaf sóchtends vroeg. Als ruim 120 ruiters 3 onderdelen moeten afwerken moet je beginnen zodra het licht is, dan ben je net klaar voordat het donker is. Er kunnen dus echt niet meer bij. Ik hoorde ze zeggen, dat er nog een fikse wachtlijst was ook. Nou ja, ze organiseren deze recreantencross al 18 jaar en deze is bekend in de hele regio.  Ingrid zei dat ze dit jaar de eerste inschrijvingen al in juni binnen had. Van.....juist ja, mensen die vorig jaar  op de wachtlijst hadden gestaan en toen niet meer mee konden doen, nu dus wel. Halverwege de ochtend bleek, dat Bento een beetje kreupel was en hij werd eruit gehaald. Toen moesten wij met z'n allen zijn werkjes overnemen. Dat gaf veel stress bij sommige kinderen die helemaal op Bento gerekend hadden en nu plotseling op een ander moesten.  Maar ook dat is weer goed gekomen en uiteindelijk hebben ze toch leuk gereden al dan niet met meerennende moeder of andere  helper in de kindercross. Ik vond het wel leuk, een paar extra rondjes. Lekker scheuren over het maisveld en door het bos. Superleuk! Dat vonden de anderen trouwens ook. We waren 's avonds allemaal moe maar  vvoldaan en dat gold ook voor de mensen geloof ik , die zaten , toen alle deelnemers weg waren tenminste met z'n allen uitgeteld in de kantine nog wat te drinken en na te praten. Wij vonden het in ieder geval een superdag en veel deelnemers hoorden wij dat ook zeggen, dus het is weer helemaal gelukt met dank aan vele vele helpers en niet te vergeten de landeigenaren. Nou, dat was me het weekje wel. Ik geef nu de pen aan Amber.

Pagina: «  577  |  578  |  579  |  580  |  581  |  582  |  583  |  584  |  585  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement