Het Dagboek

Dinsdag 20 november 2018

Zwaar bewolkt en nogal stormachtig. Hooguit 5 graden.
Pjotr was niet blij.Hij had per ongeluk opgevangen, dat hij weer naar een dierenartsmens moest en maakte zich zorgen, dat hij daar weer zou moeten blijven slapen. Maar ik denk, dat dat best wel mee zal vallen. Hij loopt de laatste tijd helemaal niet verkeerd. Het zal wel gewoon om een soort controle gaan.

Maandag 19 november 2018

Bewolkt en een loeiharde wind.
Ik ben Misty en woon in de grote stal naast Coen en Calimero en tegenover Pjotr en Bill.Ik heb al jaren pensioen en mag lekker samen met Orlando, de andere gepensionneerde medewerker, eigenlijk het hele jaar iedere dag in de springwei lopen. Tenminste als het redelijk weer is.Onze mensen gaan ervanuit, dat we niet meer zo druk zijn, dat we de wei kapot lopen.Dat gaat eerlijk gezegd niet helemaal op. Maar ze kijken gelukkig meestal net de andere kant op als we een sprintje trekken.

Orlando en Misty

Zondag 18 november 2018

Opnieuw de hele dag stralend weer.
Ik sprak vanmiddag de nieuwe gastpony. Hij vertelde , dat hij Vincent heet en dat hij, voordat hij hier kwam met zijn vroegere mens veel dressuurwedstrijden had gereden tot internationaal aan toe. Knap he ! Zijn nieuwe rijkinderen zullen dus wel veel van hem kunnen leren .
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 17 november 2018

Vannacht vorst, maar in de zon zeker 10 graden . Toch gaat het zo langzamerhand wat winterser aanvoelen. Van mij mag het nog wel een poosje zo blijven. De zonsopkomsten iedere morgen zien er ook prachtig uit.

Zonsopkomst

Vrijdag 16 november 2018

Hele dag zon en toch niet warm.
Eind van de middag kwam er een vreemd rolhok het plein op en daar stapte een leuke pony uit.Het blijkt een tijdelijke gastpony te zijn, die hier komt wonen totdat zijn eigen stal bij het huis van zijn mensen klaar is.Ik hoorde , dat hij gaat wonen in een stal bij de binnenbak naast Amber.

Donderdag 15 november 2018

Eerst mistig, later zon. opeens een heel stuk kouder. 5 graden.
Wij zijn allemaal wel een beetje jaloers op Sil.Die heeft het tegenwoordig goed voor elkaar. Als er mensen van ergens anders vandaan, die hier geregeld komen buitenrijden , komen, vragen ze altijd het eerste naar Sil. De bofkont. Niet verkeerd vindt hij zelf en zei "zo zie je maar , wat het oplevert als je te boek staat als bomproof op buitenrit." Wie de schoen past trekt hem aan.

Woensdag 14 november 2018

Wisselend bewolkt en 12 graden.
We hebben een mailtje gekregen van onze vakantievierende mensen en ze hebben het goed naar hun zin.Een poosje niets doen is voor hen ook wel eens leuk, want normaal komt daar hier niet zoveel van.

vakantie

Dinsdag 13 november 2018

Veel zon en ook veel wind. Nog steeds helemaal niet koud.
Hondje Lisa vindt het aan de ene kant niet leuk , dat haar mensen weg zijn, maar aan de andere kant is een weekje heel veel honden in huis om mee te spelen ook wel eens leuk.Die gepensioneerde blindengeleide - en hulphonden zijn gelukkig nog best in voor een potje stoeien.

Hondenknoedel

Maandag 12 november 2018

Hele dag regen en niet koud. 12 graden.
Ik ben Coen en woon in de grote stal naast Misty en Orlando. Soms waan ik me in een bejaardenhuis, want beide buren hebben al langer pensioen. Ik gelukkig niet , want ik vind werken nog steeds heel leuk.
Vanmorgen kreeg ik echt een verrassing.Stapt daar gewoon mijn vroegere mens de stal in en vertelt, dat ze hier een week blijft werken als stagiairemens. Is dat even leuk !!! Zij heeft met mij heel wat wedstrijden gereden en ik ben heel blij, dat ze me hiernaartoe heeft gebracht toen ze niet meer genoeg tijd voor mij had. Je weet tenslotte als pony maar nooit waar je in zo'n geval terecht zal komen en ik denk , dat ik hier wel oud zal mogen worden.

Zondag 11 november 2018

Wisselend bewolkt en geregeld buien.
Okkie en Bill hebben zich vermaakt met een verjaardagsfeestje van een van onze rijkinderen. Altijd een leuke afwisseling op een zondag, dat er niets te beleven valt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Pagina: «  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  |  62  |  63  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement