Het Dagboek

Zondag 22 juli 2018

Zon, overdag 26 graden. 's Morgens en 's avonds lekker fris.
Voor de meeste van de medewerkers was het vandaag bepaald geen rustdag. Er moest dan nu toch echt examen voor het ruiterbewijs worden gedaan. De bedoeling van dat ruiterbewijs schijnt te zijn, dat je, als je dat hebt behaald,bewezen hebt, dat je in staat bent om een buitenrit te maken zonder dat je een plaag bent voor je paard en een gevaar voor jezelf of je omgeving .
Al vroeg arriveerde er een jurymens.Eerst moesten alle deelnemers theorievragen over verkeersregels en zovoort beantwoorden in de kantine en daarna gingen ze allemaal tegelijk aan de slag in de springwei.Ze moesten stappen, draven, gallopperen en een paar sprongetjes maken. Daarna moest iedereen apart helemaal alleen van de groep wegrijden naar een verderop gelegen wei, daar een stukje galopperen en weer in draf terug komen. Achterin die wei stonden toevallig twee sproeiers hun werk te doen en dat gold volgens het jurymens als een van de gevraagde 3 obstakels in plaats van het ding met de wapperende linten, waarop zo vlijtig was geoefend. En weten jullie waarom ???Omdat je volgens het jurymens in het buitengebied zo'n ding vast niet zal tegenkomen en werkende sproeiers meer dan genoeg.He, he, heb ik ook eens gelijk... Appeltje, eitje natuurlijk voor alle medewerkers. We kijken tenslotte al zo lang tegen die sproeidingen aan. En dat op verzoek van het jurymens het zeiltje vervangen werd door Twan, die, gezeten op onze ouwe blauwe met lopende motor, langs de weg stond toen de deelnemers in groepjes een ritje door de buurt gingen maken, vond ik ook een goed idee. Dit was onverwacht en dus niet geooefend, maar niemand van de medewerkers werd daar anders van. Ze kennen de ouwe blauwe langzamerhand wel. Met of zonder draaiende motor. Al met al een drukke, maar gezellige dag. Het was weer eens iets anders.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

extra les

Zaterdag 21 juli 2018

Zon, overdag 25 graden.
De tent is inmiddels helemaal klaar voor het eerste ponykamp. Dit jaar staat er nog een kampeerding naast. Ze noemen het een caravan en als ik het goed begrepen heb is het de bedoeling, dat om de beurt twee leidingmensen daar slapen en twee leidingmensen bij de kinderen in de tent. En die krijgen dan de nacht daarna weer een beetje meer rust. Ze verzinnen toch iedere keer weer wat anders en dit vind ik echt een goed idee.

Caravan

Vrijdag 20 juli 2018

Zon en overdag 25 graden met een lekker windje.
Vanavond was er een extra les voor rijmensen, die zondag examen voor certificaat 3 van het ruiterbewijs moesten doen. Best wel heftig, zo te zien.Ze moesten door een nauwe doorgang, over een zeiltje en tussen wapperende linten door Als ik het goed begrepen heb, heb je , als je dat ruiterbewijs gehaald hebt, bewezen, dat je je paard veilig langs vreemde dingen onderweg kunt laten lopen en zo.Maar ik vraag me toch af in welk bos je zeiltjes op de grond en wapperende linten tegen zou kunnen komen.Maar ja, wie ben ik.

Donderdag 19 juli 2018

Zon, overdag 25 graden.
We zagen vanmorgen Tommy in het rolhok stappen en vroegen waar hij nu weer naartoe ging.En weet je wat ? Hij wist het zelf ook nog niet en zei heel nuchter, "daar kom ik gauw genoeg achter." Toen hij heel veel later terug kwam waren we natuurlijk nieuwsgierig naar welke wedstrijd hij was geweest. Hij was tenslotte mooi ingevlochten. Maar dat was dus helemaal niet waar. Hij vertelde , dat hij toen hij uitstapte meteen het terrein herkende van toen hulpmens Lisa het een of andere examen moest doen en toen viel het kwartje. Een van onze vrijwillershulpmensen ging ook examen doen.Ze moest daar o.a. Twan op hem dressuurles en springles geven. En ja hoor...Ze is geslaagd. Goed hoor. Iedereen blij. Hebben is hebben en krijgen is de kunst.

Tommy

Woensdag 18 juli 2018

Tamelijk bewolkt, droog, 24 graden.
We gaan nog steeds iedere dag naar de wei, maar je moet er wel bij vertellen, dat het een wei is.Ik heb nog nooit zo'n bruin/geel gras gezien. Maar ja, het zal ook wel weer een keer anders worden.

Dinsdag 17 juli 2018

Mooi zonnig weer en niet meer zo warm als gisteren. 24 graden.
Inmiddels wordt de bodem van de buitenbak toch steeds beter. Er zijn nu geregeld lessen en Murphy zegt, dat het daar lekker werken is met de wind door je manen en best veel schaduw.

Buitenbak

Maandag 16 juli 2018

Zon, beetje sluierbewolking, maar helaas warmer dan eerst. Wel 29 graden.
Ik ben Fleur en woon in een stal bij de binnenbak naast Murphy.Ik heb een eigen mens en ik ben heel blij met haar. maar ik begin toch een beetje bezorgd te worden. Wat wil het geval? Ik zag haar laatst naar mij toe komen en opeens zag ik , dat ze een stuk groter was dan eerst. En dat is echt niet grappig, want ik ben allang uit gegroeid en zal echt niet  meer groter worden dan dat ik nu ben. Murphy, die soms best goede ideeen heeft , stelde voor om op de toverdoos (het internet zoals de mensen dat noemen) te kijken of er soms een drankje of pilletje bestaat, waardoor ik weer aan de groei kan komen.En dat heb ik dus gedaan. maar hoe ik ook heb gezocht...geen ponygroeimiddel te vinden. Nou ja.Voorlopig kunnen we nog best samen door de wereld. En komt tijd komt raad.Geen zorgen voor de tijd van morgen. Ze vinden vast wel een oplossing.

Zondag 15 juli 2018

Zon, beetje wind, 25 graden.
Gisterenavond werd het opeens hartstikke druk. Er kwamen een heleboel rijmensen aan, maar zonder rijkleren aan en ze kwamen ook niet bij ons. Ik zag mijn eigen mens tenminste aankomen en in plaats van dat ze met mij leuke dingen ging doen zei ze alleen maar "doei "en verdween om de hoek.Het was het jaarlijkse feestje van onze recreantenclub begrepen we al gauw.Ik kon helaas niet zien wat ze allemaal aan het doen waren. maar zo te horen werd er eerst gegeten en daarna gekletst en gezongen en zo. En ik moet eerlijk zeggen, dat je het allemaal duidelijk kon horen, om niet te zeggen later erg duidelijk.Maar je moet ook de zon in het water kunnen zien schijnen. Zo'n enkel keertje een beetje veel lawaai kan toch niet vreselijk zijn. Dat vind ik tenminste en de meeste van onze buurmensen vinden dat gelukkig ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Fleur.

Recreanten feest

Zaterdag 14 juli 2018

Zon, wind, 27 graden.
Vanmorgen werd er begonnen met het opzetten van de grote tent. En het lijkt me dit jaar een megaklus in die grote hitte.Dat ding ziet er nu niet bepaald uit als makkeliijk te hanteren. Maar onze sterke en stoere tentbouwmensen, die dit hier al jaren doen ,weten langzamerhand precies waar en hoe alles in elkaar past en dat helpt ! En na een poosje staat nu het ding netjes recht in de wei. Klaar voor de afwerking. De vloer moet er nog verder in plus de verlichting en het dubbele zeil er over heen. Maar, zoals ik heb gehoord, hebben ze daar nog een hele week de tijd voor om het af te maken.

Tent

Vrijdag 13 juli 2018

Wisselend bewolkt, uiteraard droog en noordoosten wind. 26 graden

.De ponykampen komen er weer aan.Echt mooi ponykampweer lijkt me. Hoewel...beetje warm, dat wel."Nou,"zei Toet,äls ze het te warm krijgen gaan ze maar lekker onder de nieuwe sproeiers in de buitenbak." Ik denk wel, dat ze dan snel zullen zijn afgekoeld. Dat water is me toch een potje koud...Komt vanaf 15 meter onder de grond . Vandaar.

Pagina: «  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  |  62  |  63  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement