Het Dagboek

Dinsdag 19 maart 2019

Af en toe zon, later bewolkt. 10 graden.
Toevallig luisterde ik vandaag een gesprek af van het voermens met mijn eigen mens.Ze hadden het er over, dat ik veel te dik was geworden en veel te snel alles wat ik maar krijgen kan naar binnen sla, Nou vraag ik je...Ze geven me maar een paar brokjes per keer. Dan is het toch niet gek als ik mijn hooinet gevuld met lekker voordroogkuil met vaart leeg eet in de hoop meer te krijgen. Eerst ging het gesprek de goede kant op. Het voermens zei, dat ze me graag meer ruwvoer zou willen geven, zodat ik langer bezig zou zijn met eten. Goed plan...Applaus ! Alleen zei ze daarna, dat het dan wel iets moest zijn met minder voedingswaarde dan het super lekkere spul, dat iedereen hier krijgt. En daar was ik niet zo blij mee , Uiteindelijk hoorde ik iets zeggen over gedorst hooi , dat wel goed zou vullen , maar niet zoveel voedingswaarde heeft. Dat schijnt hooi te zijn, dat zo lang heeft kunnen groeien , dat er zaadjes in zijn gekomen. Die zaadjes worden er dan op de een of andere manier uit geschud en wat over blijft gaat in balen en heet gedorst hooi. Mijn mens zou gaan proberen om een paar baaltjes te vinden om te proberen. Ik houd mijn hart vast, want het is nog maar de vraag of dat spul wel net zo lekker zal zijn als wat ik nu krijg. En weten jullie wat ze ook nog zeiden ???"En als hij het niet zo lekker vindt gaat hij vast ook langzamer eten.Oh, oh wat zijn ze trots op zichzelf. Een braaf paard laten afzien alleen maar omdat hij wat aan de stevige kant is. Nou ja, misschien valt het mee. Laat ik er maar het beste van hopen.

Maandag 18 maart 2019

Droog, en nog wel de hele dag aan een stuk door. Super.
Ik ben Tico en woon in de nieuwqe stal naast Marnix en Nicky.Ik heb ook mooi uitzicht op de spuitstal waar ook de hele dag door steeds andere paarden en pony's worden geparkeerd om gepoetst en gezadeld te worden. Of geschoren, gewassen enz enz.
Er os inmiddels ook weer een spoedcursusmens gearriveerd. Het is altijd leuk om te zien, dat zo iemand zich eerst een beetje een vreemde eend in de bijt voelt en dan vervolgens heel gauw er gewoon bij hoort.

Zondag 17 maart 2019

De hele dag regenachtig. Zo langzamerhand vindt iedereen, dat het wel weer eens genoeg is geweest met al dat water. Maar het buienradarding schijnt te zeggen, dat het volgende week super mooi lenteweer zal worden en hopelijk heeft het daarmee gelijk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 16 maart 2019

Soms droog, daar is alles mee gezegd.
Overbuurman Orlando, ook wel Opa genoemd, had het weer eens voor elkaar. Hij vindt het altijd erg fijn als er in zijn manen wordt gekroeld .En als er toevallig geen paardenmaatje in de buurt is om dat bij hem te doen is een behulpzaam mens ook een prima optie.Hij vertelde , dat hij dit keer Twan zo gek had gekregen om voor paardenkroelmaatje te spelen. En dat was me toch een potje lekker zei hij tevreden. 

kroelen

vrijdag 15 maart 2019

Het regende niet zo hard als gisteren, maar het was maar af en toe echt droog. Wel naar de paddocks dus vandaag, maar niet zo lang. Ook goed.
Ik hoorde vandaag een van de mensen zeggen, dat inmiddels de eerste inschrijving voor onze cross binnen is gekomen.Armando, die nog niet zo lang hier woont vroeg verheugd "komt er dan gauw een cross hier ?" Iedereen begon te lachen en dat is ook wel logisch, want sinds onheugelijke tijden is die cross ieder jaar op de laatste zondag in oktober.Er is dus nog meer dan 7 maanden te gaan voordat het zover is.Die deelnemer weet dus 100 % zeker, dat hij/zij niet op de wachtlijst hoeft. En dat moet een hele geruststelling zijn...

Donderdag 14 maart 2019

Vandaag echt de hele dag mega veel regen en soms nog storm ook.
Dit was de eerste keer het laatste half jaar, dat niemand in de paddock is gegaan. En dan weten jullie precies wat het hier voor een noodweer is geweest. Maar zoals ik gisteren al zei is het allemaal voor het goede doel. Dus niet zeuren, het komt allemaal goed. Het buienradarding beweert namelijk heel stellig, dat er volgende week  alleen nog maar zon en geen regen meer zal zijn. Eerst zien en dan geloven, maar het zou toch zomaar kunnen zijn , dat het waar is. Laten we het dan daar maar op houden.

Woensdag 13 maart 2019

Regen.
Onze paddocks zijn eigenlijk nooit nat, want het water zakt altijd meteen weg. Maar nu dus even niet.Vreemd gezicht hoor !En gek genoeg zijn onze mensen nog soort van blij ook met al die nattigheid.Ik hoorde zeggen, dat het grondwater, wat dat ook moge zijn, nog veel te laag stond na de droge zomer van vorig jaar en dat dat dit jaar nog een probleem zou worden voor de groei van ons gra en dus voor het kunnen kopen van hooi voor een normale prijs. Hoplijk wordt dit probleem nu voor een stuk opgelost en daar moeten we dan allemaal maar natte voeten voor over hebben.

wateroverlast

Dinsdag 12 maart 2019

Regen.
Vandaag regende het zo hard en zo vaak, dat alleen de eerste ploeg in de paddocks is geweest. Maar niemand vond er iets aan, dus ze zijn snel weer binnengehaald en dat vonden ze allemaal een goed idee.
Hondje Lisa heeft helemaal geen probleem met al die regen.Ze beert gewoon door alle plassen heen of het nu regent of niet en als ze dan uiteindelijk kliedernat en koud is geworden heeft ze daar een goede oplossing voor gevonden.Ze vertelde , dat ze  ergens in huis een warme kachel met zachte vloerbedekking ervoor ,weet waar je heerlijk kunt liggen slapen en drogen.Maar die kachel staat niet in haar eigen huis, maar bij Theo en het voermens. De kunst is dus om daar terecht te komen. Daar heeft ze inmiddels een vaste strategie voor ontwikkeld.Eerst zorgt ze, dat ze op de deel, het kantoor dus, naar binnen gaat. Dan is het wachten totdat een van onze mensen of hulpmensen verschijnt en begint ze op en neer te dansen voor de deur, die naar de warme kachel leidt. Dan duurt het niet lang of ze snappen wat de bedoeling is en wordt de deur open gedaan. Doel bereikt...Ze blijft dan gewoon , wat er ook gebeurt en wie er ook binnenkomt doodstil liggen totdat ze droog, warm en uitgerust is en dan begint het dansje voor de deur de andere kant op.Wie niet sterk is moet slim zijn.

Lisa

Maandag 11 maart 2019

Regen, heel veel regen.
Hallo, ik ben Toby en woon in de grote stal naast Bill en Armando en tegenover Orlando en Coen.
Inmiddels draai ik al heel wat jaartjes mee als medewerker en het gaat mij steeds beter af. Al doende leert men zullen we maar zeggen.

Zondag 10 maart 2019

De hele dag regen en echt niet zo'n klein beetje.
Vanmorgen was het tweede deel van de wedstrijd.En iedereen is ondanks de regen op komen dagen. Ze mochten wel in groepjes voor de proef  binnen los rijden, maar het was niet te voorkomen, dat ze ook even buiten moesten wachten. Maar niemand maalde daarom . Paarden zijn niet van suiker, maar mensen ook niet.
Ikzelf mocht lekker ook meedoen met mijn mensen en ik heb ze allebei een prestatiepunt bezorgd. Applaus voor mijzelf ( en natuurlijk ook wel voor mijn mensen)
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby.

regen

Pagina: «  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  |  62  |  63  |  64  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement