Het Dagboek

Maandag 2 juli 2018

Zelfde weer als gisteren.
Hallo allemaal. Ik ben dus alweer aan de beurt.White Gold Chap is de naam, maar ze noemen me Bill. Niet dat dat er op lijkt of zo, dus ik snap het verband niet zo.Maar never mind, ik doe niet moeilijk en luister er wel naar.Ik woon nog steeds in de grote stal naast mijn weidemaatje Pjotr ( alias Purdy, alias Piet ) en aan de andere kant Toby.
We zagen, dat het stagemens, dat eerst alleen op donderdag hier was ,nu ineens de hele week hier aan het werk is. Wel erg jammer, dat dit meteen het einde van haar stage hier schijnt te zijn. Van ons mag ze best blijven. maar ja, zo werkt het kennelijk niet met stagemensen. Die moeten steeds door naar weer een ander adres om weer andere dingen te leren. Het is niet anders.

Zondag 1 juli 2018

Zelfde weer als gisteren.
Vandaag was Remco weer eens jarig. Ze blijven de laatste tijd maar aan de gang met taart eten. Gelukkig fietst het feestvarken iedere dag bijna 50 km. naar zijn werk. Hij kan dus wel een stukje taart erbij hebben.
Pleasure was heel gelukkig.Ze heeft vandaag gehoord, dat ze definitief hier mag blijven en dat is precies wat ze graag wil. Ik denk, dat een boel rijkinderen en rijmensen er ook blij mee zijn, want Pleasure heeft inmiddels al een hele fanclub verzameld.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 30 juni 2018

Het zelfde weer als gisteren, maar al met al toch erg veel prettiger dan de vorige periode met warm weer. Het is niet zo benauwd en plakkerig , niet boven de 30 graden en ook nog met veel wind.Het schijnt te komen omdat de warmte nu met noordenwind uit het frisse noorden komt en eerst met zuidenwind uit het snikhete zuiden van Europa.
Er vliegen vandaag ook steeds hele kuddes fietsmensen langs.Ik hoorde , dat die mensen meedoen aan een grote wedstrijd, de Triathlon,. Ze moeten dan eerst een heel stuk zwemmen. dan met het natte lijf heel veel kilometers fietsen en aan het eind een stevig stuk hardlopen. Natuurlijk ook zo snel mogelijk, want wie het eerste aan het eindpunt is heeft gewonnen.Nou, zij liever dan ik, maar van mij mogen ze...

Vrijdag 29 juni 2018

Zelfde weer als gisteren.
Onze mensen, die nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe medewerker waren bij de bijna buurmanpaardenhandelaar gaan kijken naar iemand. Hij leek hun wel leuk .En ja hoor. Daar kwam hij meteen maar met zijn voorrijdmens in een moeite door aanstappen." Hallo jongens " zei hij. "Ik heet Tarius en voor zover ik het goed begrepen heb kom ik hier een paar weken op proef. Dat zal wel even wennen zijn, want ik ben 10 jaar bij mijn vorige mens geweest.Die heeft moeten besluiten om te stoppen met paardrijden en zoekt nu een goed huis voor mij. Op het eerste gezicht lijkt het hier wel o.k.Als ik goed mijn best doe zou ik hier de rest van mijn leven mogen blijven en dat zou niet verkeerd zijn.

Donderdag 28 juni 2018

Zelfde weer als gisteren. Dat is voor iedereen fijn behalve voor ons.Het gras in onze weiden is vergeten, dat het groen hoort te zijn. Het is nu geelachtig bruin en niet meer erg lekker.

Gele weiden

Woensdag 27 juni 2018

De hele dag zon, wind. ´s Avonds, ´s nachts en ´s mrgens ongeveer 12 graden en overdag zo´n 25 graden.
Toen ons bedrijf 40 jaar bestond hebben onze mensen een klein appelboompje cadeau gekregen. Dat hebben ze midden op het grasveld bij de kantine gezet.En raadt eens wat!!!Er zitten nu waarachtig echte appeltjes aan. Wat zou het leuk zijn als ze nu eens even zouden vergeten om mijn boxdeur goed dicht te doen !Drie keer raden, waar ze me dan zouden kunnen vinden.

Appelboom

Dinsdag 26 juni 2018

Eerst best fris, later toch nog 20 graden en laat in de avond een prachtige volle maan.
Vanmorgen werd er weer eens taart gegeten bij de kantine. Ik hoorde dat een van onze mensen vandaag 79 jaar is geworden en dat het niet Sandra, Remco of Bart is. Het is niet moeilijk te raden wie het dan wel is. In ieder geval ook van ons gefeliciteerd ! !

Verjaardag

Maandag 25 juni 2018

Licht bewolkt, weinig wind, 20 graden.
Ik heet Cartouche en ik heb hier nog nooit de pen gehad, want ik woon hier nog niet zo lang. Ik wist dan ook helemaal niet wat ze bedoelden toen ze zeiden, dat ik deze week aan de beurt was voor de pen.Maar ik ben er inmiddels achter en ik zal mijn best doen om er iets van te maken.
Ik woon in de sterstal samen met Guusje Toet en Melli. Melli is ook mijn weidemaatje, dus we vinden het allebei leuk, dat we in dezelfde stal staan.Guusje en Toet zijn ook gezellige buren. Ik heb dus niets te klagen.
Mijn mens heeft mij begin dit jaar gekregen en we zijn echt blij met elkaar. Dressuur gaat al best goed. Met springen vinden ze, dat ik daar nog wat te enthousiast van wordt en dan een beetje te hard ga. Eerlijk gezegd een beetje veel te hard. Maar we zullen het allebei vast wel leren.

Cartouche en Melli

Zondag 24 juni 2018

Bewolkt, droog ,20 graden. Ideaal weer voor ons zomerconcours.
Het was weer een geslaagde dag. En raadt eens wat...Ik heb , uiteraard met medewerking van mijn rijmens, een megascore gehaald bij de dressuur. We waren eerste met 255 punten. Als je weet, dat je met 210 punten al een prestatiepunt hebt kun je begrijpen, dat onze dag niet meer kapot kon.
De week is weer on ik geef de pen aan Cartouche

Wedstrijd

Zaterdag 23 juni 2018

Bewolkt, droog, 20 graden.
Er is de hele week al vlijtig geoefend in de springwei voor de wedstrijd van morgen.Ik mag ook meedoen en wel met dressuur en ook met springen. Super leuk. Ik verheug me er op.

Pagina: «  57  |  58  |  59  |  60  |  61  |  62  |  63  |  64  |  65  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement