Het Dagboek

Donderdag 28 maart 2019

Zwaar bewolkt, winderig en zo´n 10 graden.
Vandaag landde plotseling een zwart/wit vogeltje met een roestbruine borst hijgend op een spant in de nieuwe stal." Best veel tegenwind gehad", zei de vogel. " Ik ben blij, dat ik er ben. Goed om te zien , dat alles hier nog bij het oude is. Ik zal de anderen meteen mailen, dat de kust veilig is".Dat was dus, zoals ieder jaar de verkenner van de club boerenzwaluwen, die  hier veel nesten bouwen, veel jonge zwaluwtjes groot brengen, veel vliegen voor ons opruimen en helaas ook veel poepen, wat onze mensen dan weer moeten opruimen.Maar volgens mij hebben ze dat er best voor over, want ze zijn er altijd blij mee als ze weer terug zijn.

Eerste zwaluw

Woensdag 27 maart 2019

Licht bewolkt en af en toe een spatje regen..
Ik sprak Misty en die vertelde, dat ze tegenwoordig haar dagelijkse ruwvoer in de vorm van 8 bakjes grasmix van Herzog geserveerd krijgt.Misty is onze alleroudste pensionado, Ze loopt tegen de 40 jaar of iets erover. Dat weet niemand precies. Feit is , dat ze al jaren geen hooi of gras meer kan weg krijgen, omdat haar kiezen niet veel meer voorstellen.Met hooi en zo sopt ze wat rond en spuugt het dan in proppen weer uit.Daarom is die grasmix een uitkomst.Ze vindt dat spul,een soort kort gemaakt hooi met wat lekkere gezonde spulletjes er doorheen, lekker en krijgt daar ook nog het meeste van naar binnen.Nu hebben onze mensen al een poos de bakken mix iedere dag op een rijtje voor haar stal gezet, zodat iedere keer als ze een van de kleine porties op heeft en een van onze mensen dan langskomt en dat ziet , er een volgende  bak kan worden gegeven.Probleem was alleen, dat er iedere keer lege bakken werden weggepakt om ergens anders iets mee te doen.Het was dan dus meteen niet meer duidelijk wat Misty nu wel of niet had gegeten. Het voermens klaagde steen en been, dat het zo niet werkte. Maar het mens van Pjotr had opeens een helder idee en dat werd meteen in praktijk gebracht. De bakken van Misty zijn nu genummerd en het is dus meteen te zien of er een ontbreekt en ook nog welke .Die kan dan weer  worden opgezocht en teruggezet.Probleem opgelost, want het lijkt er op, dat het kwartje nu bij de meesten is gevallen. Er hoeft tenminste steeds minder vaak een speurtocht  worden gehouden om missende bakken te traceren.Dit gecombineerd met zo'n anderhalf kilo brokjes per dag (wat best wel belachelijk veel is voor een werkeloze kleine pony) zorgt er toch voor, dat je haar haar leeftijd echt niet aanziet. Het koppie is grijs, maar het lijf ziet er nog steeds heel normaal gevuld uit.

Misty

Dinsdag 26 maart 2019

Licht bewolkt en droog.
Jack vertelde , dat hij in de paddock had gelopen en dat het hem dit keer niet had meegezeten.In  de paddock kun je goed toeven, maar als jong paard wil je natuurlijk als je je buik vol hebt gegeten uit de hooibak,wel wat meer actie.Hij heeft dus eerst geprobeerd of  de omheining aan de achterkant kapot kon. En ja, dat kon. Maar daar was toen de lol af.
Toen is hij maar een beetje gaan dollen met Bill, die in de paddock ernaast liep.Leuk happen naar elkaar . Na een poosje kwam hij op het lumineuze idee om te proberen het halster van Bill van zijn hoofd af te trekken. En dat was bijna nog gelukt ook als er niet net op dat moment een van onze mensen was langsgekomen, die dat zag. Dus einde van de pret.Het halster werd van het hoofd van Bill gehaald en weggehangen op een plek, waar Jack niet bij kon. Tenminste dat dacht dat mens. En toen werd het pas echt leuk,want Jack wilde perse dat halster hebben .En waarachtig ...Hij rekte zich heel erg uit en kon toen precies een puntje van het ding te pakken krijgen. Toen ging de pech verder, want in plaats van dat het mens gewoon verder liep draaide zij zich om. En je begrijpt het natuurlijk. Opnieuw einde van de pret. Weg halster en nu naar een plek waar hij echt niet meer bij kon. Jack sipte, dat hij het net zo leuk gevonden zou hebben om te proberen of dat halster kapot kon.Jammer dus voor hem. Maar hij zal ongeptwijfelt wel weer iets nieuws verzinnen. Wordt vervolgd.

buiten paarden buiten paarden buiten paarden

Maandag 25 maart 2019

Heel veel wind , forse buien en ook wel zon. Dit allemaal wisselend om de 5 minuten.
Ik ben Melina. Ze noemen me altijd Melli. Ik woon al een jaartje of 22 in de sterstal eerste links.
Gisterenmiddag is hier toch zo'n leuk bezoek geweest.Er  kwam een piepklein zwart ponytje het plein op met een piepklein rijkindje erbij. Ik vroeg natuurlijk meteen aan het diertje wat het hier kwam doen en ze zei parmantig "ik heet Jennifer, noem me maar Jenny. Ik kom hier trainen. Het schijnt, dat mijn rijkind naar een soort wedstrijd wil. Ze noemen het Bixie. Maar nu is het probleem, dat ik nog nooit ergens anders dan thuis ben geweest en mijn mensen zijn er kennelijk bang voor, dat ik op vreemd terrein zal gaan flippen met kind en al. Nou, ik had ze wijzer ingeschat. Geen haar op mijn hoofd, wat zeg ik, op mijn hele lijf, denkt erover om met dit lieve meisje gekke dingen te gaan doen. kan niet schelen op wat voor terrein dan ook.Tenminste als er geen leeuwen los lopen, want dan weet ik het nog niet zo net. Het is dus de bedoeling, dat ze hier gaan kijken hoe ik reageer." Ik heb zelf niet gezien hoe dat is afgelopen, maar ik heb wel gehoord, dat iedereen heel erg tevreden was over het eerste optreden van Jenny en haar rijkind op vreemd terrein.

Jennifer

Zondag 24 maart 2019

Heerlijk weer, zon en windstil en 15 graden.
Ik zag vanmorgen Okkie en Murphy het erf af gaan op weg naar een bosrit met het spoedcursusmens. Leuk, dat het weer gelukt is om haar zoveel te leren, dat ze veilig een rustig buitenritje kan maken.
Het was vandaag een beetje druk met vreemde rolhokken op het plein.Een aantal mensen met eigen paarden hebben kennelijk gedacht, dat het ideaal weer was voor een buitenrit. En gelijk hadden ze.Als je dan ook nog je rolhok ergens veilig kunt achterlaten vlak bij het bos is dat natuurlijk meegenomen.

buitenrit
Ik moest trouwens wel 2 keer kijken toen ik een pony op het erf zag staan, die er een beetje merkwaardig uitzag.Hij had allemaal aparte spullen aan zijn lijf en zei dapper, dat zijn mens dit nu een keer leuk vond en dat hij er wel mee kon leven. Knap hoor...Iedereen, die hem zag schoot in de lach. Maar lachen is gezond zei Storm, want zo heette hij. Bij nader inzien kennen we hem ook al wel, want hij is hier al een paar keer op ponykamp geweest met zijn mens en dit jaar komt hij ook weer. We hadden hem alleen niet meteen herkend door zijn vermomming. Maar gezellig, dat hij deze zomer weer bij ons komt logeren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

storm

Zaterdag 23 maart 2019

Licht bewolkt en wel droog.
We hebben vandaag Vincent uitgezwaaid. Hij woonde tijdelijk hier en nu zijn stal bij zijn eigen mensen klaar is, is hij verhuisd.Maar hij zei, dat hij hier gewoon iedere week terugkomt voor lessen, wedstrijden en zo.Het afscheid is dus niet voorgoed.

Vrijdag 22 maart 2019

Eerst mist en later de hele dag zon.Super !
Als ik uit mijn buitenluik kijk heb ik uitzicht op het grote hek, dat 's nachts altijd dicht gaat om het erf af te sluiten. Er scheen iets aan de hand te zijn met de ene paal, waar de helft van dat hek aan vast zit. Die paal begon scheef te zakken en daardoor paste dat deel niet meer goed op de andere helft. Er zal wel een keer door iemand tegenaan gereden zijn, want dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Hans en Theo hebben er samen een poosje aan geprutst.Gat gegraven er omheen , cementspul er in, paal er weer in en ja hoor.Alles is weer in orde. Toch fijn, dat we hier zulke handige mensen hebben.

Hek

Donderdag 21 maart 2019

Wisselend bewolkt.
Vanmorgen kregen we weer eens bezoek van ons hoefsmidmens Herman.En dit keer was hij niet alleen, maar had twee leerlinghoefsmidmensen bij zich. Ze waren er met zijn allen mooi druk mee.

Hoefsmid

Woensdag 20 maart 2019

Zwaar bewolkt en droog. Windstil.
Vanavond, het was al donker, zagen wij opeens een megagroot rolhok langskomen.Het ding passeerde ons en wrong zich met moeite naar binnen door de grote deur van de binnenbak. Voor zover ik kon zien zat er een hele vracht hooi op en die zijn ze daar natuurlijk gaan lossen in het achterste deel, waar de hooiopslag is. Fijn, dat ze nog hooi op de kop hebben getikt. Goed hooi schijnt namelijk schaars te zijn na de droge zomer van vorig jaar. Maar deze hooizoek en - brengmensen komen hier al heel erg lang en weten precies wat wij lekker vinden. En wat ook heel prettig is is dat ze inmiddels ook weten hoe en waar ze dat hooi moeten opstapelen. En dat totaal zonder dat onze mensen daarbij moeten helpen. En die zijn daar dan weer blij mee.Goed geregeld.

hooibalen

Dinsdag 19 maart 2019

Af en toe zon, later bewolkt. 10 graden.
Toevallig luisterde ik vandaag een gesprek af van het voermens met mijn eigen mens.Ze hadden het er over, dat ik veel te dik was geworden en veel te snel alles wat ik maar krijgen kan naar binnen sla, Nou vraag ik je...Ze geven me maar een paar brokjes per keer. Dan is het toch niet gek als ik mijn hooinet gevuld met lekker voordroogkuil met vaart leeg eet in de hoop meer te krijgen. Eerst ging het gesprek de goede kant op. Het voermens zei, dat ze me graag meer ruwvoer zou willen geven, zodat ik langer bezig zou zijn met eten. Goed plan...Applaus ! Alleen zei ze daarna, dat het dan wel iets moest zijn met minder voedingswaarde dan het super lekkere spul, dat iedereen hier krijgt. En daar was ik niet zo blij mee , Uiteindelijk hoorde ik iets zeggen over gedorst hooi , dat wel goed zou vullen , maar niet zoveel voedingswaarde heeft. Dat schijnt hooi te zijn, dat zo lang heeft kunnen groeien , dat er zaadjes in zijn gekomen. Die zaadjes worden er dan op de een of andere manier uit geschud en wat over blijft gaat in balen en heet gedorst hooi. Mijn mens zou gaan proberen om een paar baaltjes te vinden om te proberen. Ik houd mijn hart vast, want het is nog maar de vraag of dat spul wel net zo lekker zal zijn als wat ik nu krijg. En weten jullie wat ze ook nog zeiden ???"En als hij het niet zo lekker vindt gaat hij vast ook langzamer eten.Oh, oh wat zijn ze trots op zichzelf. Een braaf paard laten afzien alleen maar omdat hij wat aan de stevige kant is. Nou ja, misschien valt het mee. Laat ik er maar het beste van hopen.

Pagina: «  58  |  59  |  60  |  61  |  62  |  63  |  64  |  65  |  66  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement