Het Dagboek

Vrijdag 8 maart 2019

Af en toe een beetje zon, droog !!!
Toen ik vanmorgen op de spuitplaats stond hoorde ik Lucy vertellen, dat ze zo leuk had gespeeld met een soort stang, die ze hoog aan de muur in haar box had ontdekt.Maar ze had het ding net los getrokken en wilde gaan onderzoeken of het ook kapot kon toen een van de hulpmensen haar toevallig bezig zag. Foute boel dus...Er kwam meteen iemand toegeschoten met een ladder om de buis weer vast te kunnen maken en natuurlijk de onvermijdelijke pot cribox. En afgelopen was de pret. Op een mond vol van die vieze troep zit niemand te wachten. Trofee was trouwens helemaal niet te spreken over het gedrag van haar dochter,"Weet je wel, dat dat ding de waterleiding is ? "zei ze streng. "Weet je wel wat er zou zijn gebeurd als je dat ding toch kapot had gekregen nadat de laatste ronde was geweest en de hele nacht water in jouw, maar na een poosje ook in al onze boxen was gestroomd...? "Dom, dom, dom !!! Maar ja, het is nog wel een puber en die hebben hun verstand vaak nog niet op orde. Gelukkig zijn ze dit keer allemaal droog gebleven.

Donderdag 7 maart 2019

En de hele nacht weer eens regen , heel veel wind en zo'n 10 graden.
Toen ik vanmorgen in de paddock stond hoorde ik een paard het erf op komen.Toen ik keek zag ik een grijs paard,dat zo groot en zwaargebouwd was, dat ik er wel 3 keer in zou kunnen en dan nog plaats over zou hebben.Maar zij zag er heel vriendelijk uit. Melli , die niet nieuwsgierig is, maar wel graag alles wil weten, vroeg natuurlijk meteen wat zij hier kwam doen. Want zij had wel een zadel op, maar haar mens liep ernaast. Ze waren kennelijk te voet hier gekomen. Zij vertelde, dat zij Belle heet en als Belgisch trekpaard zijnde, eigenlijk niet veel verstand heeft van lopen met een mens op haar rug.Zij vindt het goed, dat ze op haar rug gaan zitten, maar heeft er nog niet veel notie van van wat zij dan moet doen. Bovendien heeft zij nergens veel van geleerd. Niet over alles wat er op straat rondrijdt en al helemaal niet hoe een binnenmanege of een andere stal er uit ziet. Maar haar mens, dat zij nog niet zo lang heeft, is vast van plan om haar alles netjes uit te leggen en te laten zien.
Ze gaat nu met haar priveles nemen en wil graag op den duur hier in een groepje gaan rijden samen met onze medewerkers,Maar zij zei meteen wel , dat zij dat nu nog wel een beetje te eng zou vinden.Nou, wij wensen haar succes. Het zal vast wel gaan lukken.

Belle

Woensdag 6 maart 2019

Wisselend bewolkt, meestal droog.
Ik heb zo het idee , dat er een wedstrijd zit aan te komen, want mijn mensen zijn druk bezig met proefjes oefenen. Leuk...In mijn vroegere leven heb ik heel vaak met wedstrijden meegedaan en , al zeg ik het zelf , met succes.En hoewel ik het nu als leerpony prima naar mijn zin heb mis ik de wedstrijdreuring best een beetje.Dus kom maar op met die wedstrijd !

Dinsdag 5 maart 2019

Veel wind, licht bewolkt en 8 graden.
Alles begint een beetje op te drogen. Regen was wel nodig hoorde ik, maar je kunt ook overdrijven !

Maandag 4 maart 2019

Wisselend bewolkt, af en toe regen en voor de afwisseling veel wind.
Ik ben Vincent en woon tijdelijk in de sterstal naast Toet en tegenover Melli en Cartouche. Het is de bedoeling , dat ik binnnenkort ga verhuizen naar een stal bij mijn mensen, maar die is nog in aanbouw. Dus vandaar, dat ik nu hier woon.Maar het bevalt me hier goed. Leuke buren en genoeg te zien.

Zondag 3 maart 2019

Bijna de hele dag regenachtig.
Vandaag niets te beleven. We wachten allemaal met smart op het mooie weer, dat vast nog wel zal komen.
De week is alweer om en ik geef de pen aan Vincent.

Zaterdag 2 maart 2019

Eerst licht bewolkt, toen brak de zon door en aan het eind van de middag werd het weer zwaar bewolkt.
Toen ik in de paddock stond hoorde ik in de verte een hoop lawaai. En niet eventjes hoor, uren lang.Het schijnt dat dat kwam door de jaarlijkste toestand, die ze carnaval noemen. Dan gaan er mensen in een lange stoet door het dorp met heeeele grote wagens met heeeel grote poppen er op.Ze schijnen daar maanden lang aan gewerkt te hebben.Op zich prima natuurlijk. Het is vast gezellig en het houdt ze van de straat.

Vrijdag 1 maart 2019

Vannacht een beetje regen, overdag zwaar bewolkt en....hooguit 7 graden.
We dachten een paar dagen geleden , dat onze dekens wel naar de wasserij en reparatiemensen zouden kunnen, maar dat was dus een vergissing. Voorlopig houden we ze nog maar even op.Maar het zal hopelijk toch niet meer zo lang duren.Als er iets veveelt dan is het toch wel dat gedoe met deken op/deken af.

Donderdag 28 februari 2019

Eerst heel veel zon en later op de dag bewolkt. Geen nachtvorst meer.
Alweer de laatste dag van de maand.Ik zag, dat vanmorgen alle hulpmensen buiten op de bank zaten koffie te drinken. Ze hadden geen jas aan en een zonnebril op. Toch wel bijzonder...

Woensdag 27 februari 2019

De hele dag zon, geen wind en 20 graden !!! Boven nul dus. 'Nachts - 1.
Het is inmiddels alweer zo droog geworden, dat de buitenbak gesproeid moet worden. Ik weet nog goed, dat het vorig jaar op deze datum zo extreem koud was, dat voor het eerst in vele jaren ook overdag alle deuren en luiken dicht moesten blijven. Anders zouden de klepels in onze drinkbakjes vast vriezen, ondanks het feit, dat het water wel verwarmd uit de leiding kwam. Het kan verkeren.!

Pagina: «  60  |  61  |  62  |  63  |  64  |  65  |  66  |  67  |  68  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement