Het Dagboek

Dinsdag 26 februari 2019

Hele dag zon. 18 graden overdag, 's nachts -2
Buurvrouw Sunshine was vanmorgen aangenaam verrast toen ze Marielle, ons vast osteopathenmens haar kant uit zag komen." Joepie..ik ben weer aan de beurt ", zei ze verheugd . "Ik vind het heerlijk om behandeld te worden. Daarna ben je weer als nieuw. En het weekje niets doen erna is ook wel eens lekker."

Osteopathenmens

Maandag 25 februari 2019

Hele dag zon.Overdag 17 graden, 's nachts -2,
Hallo , ik ben Amber en woon al jaren in een box bij de binnenbak naast Sunshine en Murphy.
Vanmorgen hebben we gelachen.De bak was een beetje stoffig geworden en het voermens had bedacht, dat ze wel even het sproeiding aan kon zetten. Op zich natuurlijk niets mis mee. Maar toen ze het ding weer had uitgezet en de afvoer open zette om het achter gebleven water uit de leidingen te laten lopen begon dat opeens met stralen uit de gaatjes van de sproeidingen op de bodem van de bak te stromen in plaats van gewoon naar buiten via de afvoerbuis.Van zoiets wordt die bodem natuurlijk niet beter.Toen drong het kennelijk tot het voermens door, dat de afvoer waarschijnlijk verstopt zat met ijs. Die slang ligt buiten in de wei op de grond en in de schaduw. Je wilt niet weten hoe gauw ze uit het zicht verdween om die slang los te koppelen. Dat lukte gelukkig heel snel. Wel een beetje sneu ,dat ze in de haast niet goed oplette welke kant het los gekomen water zou gaan. Over haar voeten dus en nog wel een heel dikke straal . Alweer wat geleerd hoorde ik haar mopperen toen ze langs kwam op weg naar droge sokken, Je bent gelukkig nooit te oud om te leren. Dat is dus bij deze weer bewezen.

Zondag 24 februari 2019

Hele dag zon, geen wind en 16 graden.
Ik zag vanmorgen , dat Murphy en Okkie het erf af stapten op weg voor een buitenrit.Maar nog geen 5 minuten later zag ik, dat ze het plein weer op kwamen. We vroegen ons natuurlijk af wat er aan de hand zou zijn.Okkie werd afgezadeld en op stal gezet, terwijl Toet uit een paddock werd geplukt en snel opgezadeld. Vervolgens ging Murphy voor de tweede keer weg en dit keer met Toet.
Okkie stond inmiddels lekker in zijn box met zijn mond vol hooi en had dikke lol.Hij vertelde , dat hij totaal geen zin had gehad om op buitenrit te gaan terwijl net de hooinetten waren opgehangen. Hij had daarom net gedaan of hij zich verstapte en daarna kreupel was, omdat hij heel goed wist, dat ze je dan meteen weer naar huis brengen . Dat is dus ook gebeurd. Hij zei ook nog ,tevreden met zichzelf, dat hij nu vast wel een paar dagen vakantie zou krijgen. 1-0 voor hem.Maar die vlieger ging niet op. Onze mensen vertrouwden de zaak toch niet helemaal en lieten meneer een uurtje later aan de hand even draven richting paddock . En Okkie verheugde zich zo over deze actie, dat hij vergat, dat hij "kreupel"was en per ongeluk volkomen normaal weg draafde. Geen vakantie dus en de stand was weer eens 1-1. voor de mensen.Jammer voor Okkie. Volgende keer beter.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 23 februari 2019

Hele dag zon en 12 graden.
Het voermens is begonnen de bloembakken op het plein te vullen met gekleurde bloemetjes. Ik hoorde haar zeggen, dat ze het wel leuk vind om naar bakken vol met mooie bloemen te kijken , maar dat ze het er in zetten een stuk minder leuk vind. En dat is zacht uitgedrukt als je het mij vraagt.Maar ja, iemand anders doet het ook niet, dus er zit niets anders op. Niet vullen =  niet kunnen kijken. Zo simpel is dat.

Bloemen

Vrijdag 22 februari 2019

Licht bewolkt. 13 graden.
En ja hoor. We dachten al "waar blijven ze ?" Vanmorgen kwam een hele club rijkinderen aanrennen onder het motto " en we gaan nog niet naar huis."Kampdag dus. Jippie...weer eens een hele dag worden gepoetst, geknuffeld en versierd plus allerlei leuke spelletjes doen. Altij een feestje. Niet alleen voor de kinderen ,maar ook voor ons.

Kampdag

Donderdag 21 februari 2019

Wisselend bewolkt en 12 graden.
Hondje Lisa is gisteren met het oppasmens naar het strand geweest. Ze vertelde, dat ze het helemaal te gek vond. Zo'n enorme plas water en zoveel zand. De mensen hadden gedacht, dat ze wel onder de indruk zou zijn geweest van het gedonder van de branding. Maar niks hoor. Ze heeft zich er gewoon in gestort en vond het allemaal super leuk. Ze ei, dat ze heel graag er weer naartoe  wilde.

Lisa strand

Woensdag 20 februari 2019

Wisselend bewolkt en droog.
We hebben per mail een foto gekregen van onze vakantie vierende mensen. Zo te zien hebben ze het goed naar de zin.Het is ze gegund, maar ik ben blij, dat ik niet hoef.

Qatar
Ze hebben daar trouwens wel heel erg mooie paardenbeelden van goud.Mooi hoor. Onze grote houten eikel steekt daar wel een beetje zielig bij af.

Gouden paarden

Dinsdag 19 februari 2019

Zwaar bewolkt en niet meer dan 10 graden. Voor deze tijd van het jaar trouwens helemaal niet zo gek. Het is tenslotte hartje winter, ook al zou je dat niet zeggen.

Maandag 18 februari 2019

Eerst veel zon, later bewolkt.
Ik ben Calimero en woon in de grote stal meteen de eerste box rechts als je binnen komt.Misty is mijn buurvrouw en Pjotr en Bill staan tegenover mij.
Ik denk, dat het weer eens schoolvakantie is. Dan is de boel hier namelijk altijd een beetje anders dan anders, om niet te zeggen ontregeld. Veel rijmensen komen niet, andere rijmensen komen juist vaker. En dan zijn er ook nog de toeristmensen,die ook graag willen rijden op allerlei onmogelijke tijden.Maar ja, tot nu toe is altijd alles op zijn pootjes terecht gekomen en dat zal nu ook wel weer zo gaan.

Zondag 17 februari 2019

Zon, windstil en 15 graden.
Ik was vanmorgen een beetje jaloers op Pjotr.Ik zag vanuit mijn buitenluik, dat hij zomaar een heel stokbrood te pakken had gekregen.Die broden krijgen wij namelijk een keer in de week van de bakkersmensen uit het dorp, omdat dat brood is dat over is en niet bewaard kan worden. Omdat ze het liever niet weg willen gooien brengen ze het hiernaartoe en wij weten er wel raad mee.Wij krijgen dus allemaal een broodje bij het voer als een soort snoepje.Omdat het beter schijnt te zijn, dat dat brood uitgedroogd en hard is zetten ze altijd een dagportie in de zon. En toen kwam Pjotr langs en deed stiekum aan zelfbediening. Maar hij had pech.Ze pakten het lekkere brood meteen af en hij kreeg net zoals wij maar een klein stukje. Goed geprobeerd toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Pjotr

Pagina: «  61  |  62  |  63  |  64  |  65  |  66  |  67  |  68  |  69  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement