Het Dagboek

Zaterdag 22 juni 2019

Beetje wind, beetje bewolkt. 20 graden.
Inmiddels hadden onze mensen weer een flinke stapel met balen houtkrullen laten komen om de bodem van de buitenbak te verbeteren. Hans had er best veel werk aan om ze allemaal te verdelen, los te peuteren en uit te strooien. Zoals ik hem zo bezig zie denk ik niet, dat hij om zijn conditie te verbeteren naar een sportschool hoeft.

Buitenbak

Vrijdag 21 juni 2019

Veel zon, beetje wind, 23 graden.
Hondje Lisa had een slecht begin van de dag. Ze had nauwelijks haar ogen open toen het trimexamenmens weer opdook en haar weer mee wilde nemen. Ze heeft eerst geprobeerd zich te verstoppen, maar toen dat niet lukte zat er niet veel anders op dan mee te gaan.Wat heet...dan zich mee te laten slepen.Maar...soms pakken dingen heel anders uit dan dat je verwacht. We zagen een blije Lisa terug komen met alle pootjes even dik behaard en de stikwarme overgeslagen zijkant ook weer helemaal kaal. Had dat trimexamenmens haar werk in haar eigen tijd toch lekker nog goed afgemaakt. Super...

Lisa

Donderdag 20 juni 2019

Ineens weer een heel andere temperatuur. 20 graden en licht bewolkt.
Hondje Lisa was boos. Ze kwam narrig langs lopen en vertelde, dat ze weer eens proefkonijn was geweest voor een rijmens, dat examen moest doen als honden kapster of zoiets. "En ik heb me super goed gedragen en als dank loop ik nu voor schut," mopperde ze. En toen ik goed keek zag ik wat ze bedoelde. Dat examenmens had alleen maar haar ene kant hoeven doen en nu zat ze dus met een voor- en achterpoot, die netjes getrimd waren en de andere poten waar nog steeds een dikke laag haar op zit. Tel uit je winst. Het examenmens schijnt trouwens wel geslaagd te zijn voor de halve hond behandeling. En dat vind ik een felicitatie waard. Maar Lisa kon de zon niet in het water zien schijnen en verdween chagerijnig naar binnen.

Lisa

Woensdag 19 juni 2019

Meestal zon, 30 graden en 1 fluinke bui. Daar is het gelukkig bij gebleven.
Ik hoorde ,dat  in een plaats verderop , Deventer, hagelkorrels zo groot als pingpongballen zijn gevallen en we zijn heel erg blij, dat dat hier niet is geweest. De beschermengeltjes hebben weer eens goed werk gedaan.

Dinsdag 18 juni 2019

Wisselend bewolkt en tegeen de avond flink wat regen en onweer .
Die regen was welkom, het onweer niet zo. Maar de avondbuitenrit was net op tijd binnen. We zijn dus niet eens nat geworden.
En raadt eens wie er 's avonds om 11 uur het nog nodig vond om, zo uit haar werk komende,de box van de buurman nog even gelijk te trekken, ongehinderd door haar werkkleding compleet met hoge hakken ? Natuurlijk weer zijn eigen mens..Het was eigenlijk niet echt nodig, maar wel heel gezellig zo'n laat bezoek.

Jeanine

Maandag 17 juni 2019

Vaak zon en weinig wind.
Mijn naam is Bill en ik woon naast mijn grote vriend en weidemaatje Pjotr en Toby aan de andere kant, die ook wel te pruimen is.
We hebben vandaag afscheid moeten nemen van Pleasure. Wij vonden dat helemaal niet leuk en Pleasure zelf had er ook moeite mee.
Hij heeft een poos bij ons gewerkt als gastmedewerker. Voordat hij hier kwam ,had hij eigenlijk al pensioen en liep hele dagen samen met twee pony's in de wei en verveelde zich stierlijk. Zijn mens had dat begrepen en heeft toen gevraagd of hij hier mocht werken. En dat heeft hij met heel veel plezier gedaan. Iedereen was gek op hem en hij had in de kortste keren een hele fanclub. Helaas kwam de ouderdom toch met gebreken en daarbij is Peasure niet overgeslagen. Dus, hoezeer het hem speet om hier weg te gaan, is hij nu terug naar zijn pensioenwei en ik hoop, dat hij het daar nu wel naar zijn zin zal hebben. Pleasure, het ga je goed.

Zondag 16 juni 2019

Meestal zon .'s middags een piepklein buitje, nadat een pikzwarte lucht is afgetaaid naar ergens anders.
Vanmorgen tamelijk vroeg was het opeens druk op het plein met rijkinderen , ouders en Margriet en Arjan liepen ook rond .We vroegen ons af wat er aan de hand was, want we hadden niet gehoord, dat we een grote buitenrit hadden of zo. En dat was ook niet aan de orde bleek al gauw.Jammer genoeg waren onze medewerkers dit keer niet aan de beurt. De hele groep is per mensenrolhok vertrokken naar een plaats den Ham, waar die regiofinale van de zitcompetitie, waar ze zo vlijtig voor hebben geoefend, werd gehouden.
Mascotte Scott was uiteraard ook mee en het heeft geholpen, want er mogen 3 van onze rijkinderen door naar de kwartfinale, Maar iedereen heeft goed gereden, want qua opgetelde resultaten van de hoogst geplaatste 8 deelnemers van alle deelnemende maneges staat onze manege trots op de tweede plaats .
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Regiofinale

Regiofinale Regiofinale

Zaterdag 15 juni 2019

Wisselend bewolkt, meestal droog.
Wij hebben allemaal mooie dekjes onder onze zadels. Ze noemen dat sjabrakken. Nu is het altijd een probleem, dat die dingen vuil worden door het zweet en ,vooral in de verhaartijden ,onder de vastgeplakte haren komen te zitten.Het is best veel werk om dat er allemaal af te krabben, voordat het in een mensenwasmachineding gewassen kan worden.
Laat nu Hans een geweldige oplossing hebben gevonden...! Hij was bij een tankstation in Epse en zag daar een hele grote wasmachine staan, waar iedereen, die dat wilde wasgoed in kon gooien en later nog drogen ook. Je moet er wat munten in gooien en dan gaat het ding aan het werk.Super toch. Hij heeft meteen ruim 20 van onze sjabrakken opgehaald en die zijn nu voor weinig geld en voor nog minder moeite van onze mensen weer helemaal spic en span. Dat zullen ze er vast wel in houden.

Vrijdag 14 juni 2019

Opeens weer snoeiheet en geen wind. Minstens 28 graden.
Onze mensen zijn al heel lang op zoek naar aanvulling van ons medewerkersteam. Ze willen graag een vriendelijk paard van zo'n 1.65 ,dat normaal kan aangaloperen zonder meteen aan de kletter te gaan en de gewone dingen heeft geleerd waardoor rijmens en paard snappen van elkaar wat de bedoeling is als er iets wordt gevraagd.En als ze dan ook nog een brave stevige Epony zouden tegenkomen zouden ze helemaal blij zijn. Als iemand van jullie zulke dieren te koop weet, waarvan de verkoopmensen echt zeker willen weten, dat hun dier goed terecht komt maar meteen beginnen te roepen "mijn paard gaat niet werken in een manege,"zou het fijn zijn als jullie dat mens zover zouden kunnen krijgen, dat ze ,heel vrijblijvend,eens hier zouden komen kijken.Het is namelijk nog nooit gebeurd, dat daarna dat paard/pony niet hiernaartoe mocht. Integendeel.

Donderdag 13 juni 2019

Wind en af en toe een buitje.
Vandaag was het 8 weken geleden, dat het gat in mijn pees werd ontdekt en behandeld. En ja hoor. het paardenrolhok werd weer te voorschijn gehaald en ik mocht instappen. Op naar de dierenkliniek om te kijken hoe het met mijn pees is gesteld. En helaas...Dat was goed en niet goed.Het gat is bijna helemaal opgevuld, maar nog niet helemaal.Hoezo..Ik heb nergens meer last van en wil weer aan het werk.Maar nee hoor. Ze zijn hier altijd zo zeldzaam pietluttig. Niet helemaal goed = niet helemaal goed.Dus jullie snappen het al.Weer die iraptoestand en weer 8 weken alleen maar stappen. En dit allemaal onder het motto "als het weer 100 % genezen is kun je , na geleidelijk weer steeds ietsje meer te gaan doen, weer aan het werk zonder dat je na korte tijd weer instort.Nou...ik ben blij/niet blij. maar een ding is duidelijk. De rijmensen, die graag op mij rijden zullen moeten wachten tot midden augustus. En dat is toch echt wel heeeeeel erg balen.

Pagina: «  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement