Het Dagboek

Vrijdag 26 april 2019

Weer een beetje frisser 17 graden.
Best lekker weer. Goed verfweer.Een van onze onvolprezen vrijwilligersmensen vindt verven leuk. Nou, ze kan hier haar hart ophalen. En eerlijk is eerlijk...Het knapt er geweldig van op en iedereen is er blij mee.

Schilderen

Donderdag 25 april 2019

Veel kouder. 19 graden. Wel weer droog.
En onze mensen waren dus echt niet blij, toen ze vanmorgen de binnenbak zagen. Dat gaf wel een beetje extra werk, waar eigenlijk niemand op zat te wachten.Ze hebben het water er zo goed en zo kwaad als het ging uit geschept en voor de rest zal het gewoon moeten drogen. Dat zal nog wel een paar dagen duren eer wij er weer overheen kunnen lopen zonder uit te glijden.

Wateroverlast wateroverlast

Woensdag 24 april 2019

Zon, 27 graden.
Eerst was er een beetje regen voorspeld en dat is helemaal niet doorgegaan. En terwijl niemand het buienradarding nog serieus nam kwam er 's avonds uit het niets een urenlange hoosbui, die het hele plein blank zette.Onze mensen waren er best blij mee, totdat ze ontdekten, dat ze in de haast om alles wat niet nat mocht worden in veiligheid te brengen, vergeten waren om de grote deuren naast de kantine, dicht te doen. En ja hoor...Het water was weer naar binnen gespoeld en er stond een grote plas.

Dinsdag 23 april 2019

Zon, 22 graden.
De boermensen zijn in de hele buurt mega druk in de weer "Ons " crossterrein is ook al helemaal ondersteboven gezet en ze hebben er volgens mij ook al wel wat ingestopt. Onze mensen zijn altijd heel benieuwd wat dat dan wel zal zijn. Dit natuurlijk, omdat het toch wel leuk zou zijn als dat, wat het ook moge zijn, er de laatste week van oktober weer vanaf is.Maar tot nu toe schijnt het al meer dan 35 jaar goed te zijn gegaan, al was het soms kantje boord.

Akkerland

Maandag 22 april 2019

Zon, 25 graden en nog windstil ook.
Ik heet Tarius en woon in de nieuwe stal naast Trofee en sinds kort IJsje. IJsje, de nieuwe tijdelijke gastpony stond eerst in de sterstal. Maar hij heeft nog een heel dikke wintervacht en die gaat nog niet eens  los zitten. Hij had het daar dus met dit stralende weer erg warm.In deze stal is alles geisoleerd en het is daardoor hier koeler. Vandaar de verhuizing.
En vandaag is het, zoals kennelijk gebruikelijk is, nog een Paasdag. Alweer geen lessen , maar wel een Paasrit, georganiseerd door onze recreantenclub. Ik mocht ook mee en halverwege kwamen er recreantenvrijwilligersmensen eten brengen. Leuk hoor. Van mij mogen er meer tweede Paasdagen komen.

Paasrit

Zondag 21 april 2019

Zon, 24 graden.
Vandaag is het 1e paasdag heb ik gehoord. Het heeft iets te maken met eieren zoeken, maar verder weet ik eigenlijk niet zo goed wat er aan de hand is. Maar het resultaat was wel, dat er hier niets te doen was.Gelukkig hoefden mijn mensen kennelijk geen eieren te zoeken en hebben met mij en het rijtuig een fijne buitenrit gemaakt. Niemand hoort mij dus klagen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Buitenrit

Zaterdag 20 april 2019

Zon, veel wind, 23 graden.
Ik zag vanmorgen, dat Derby uit zijn winterstal in de kantine werd gehaald.Hij steigerde zelfs een beetje van plezier, dat hij weer lekker in de open lucht mocht staan.

Derby

Vrijdag 19 april 2019

Zon , 24 graden. Het kan niet op...
Ik had mazzel vandaag. Mijn mensen haalden mijn rijtuig weer tevoorschijn. Ik werd er voor geknoopt en we hebben een hartstikke leuke bosrit gemaakt.Dat is toch wel echt een hobby van mij.

Donderdag 18 april 2019

Hele dag geen wolkje te zien en 23 graden. Super aan de ene kant, maar aan de andere kant beginnen de mensen zich nu toch een beetje zorgen te maken over het wegblijven van regen.Onze weilanden worden al geregeld besproeid en dat gras ziet er best lekker uit. Maar daar staat natuurlijk veel te weinig om ons allemaal dagelijks van al het ruwvoer te voorzien dat we nodig hebben. Laat staan voor wat we nodig hebben in de winter.Dat moet worden bijgekocht en als er nergens meer genoeg is wordt dat wel een probleem.Nou ja, wie dan leeft dan zorgt zullen we maar zeggen.Er kan nog van alles veranderen.

Woensdag 17 april 2019

Eerst een beetje bewolkt, laterzon en 19 graden.
Vanmiddag kwam er een groepje schoolkinderen, die hier nog nooit waren geweest met een begeleidmens erbij, bij ons kijken.Ze kregen een rondleiding , er werd van alles verteld over wat wij zoal de hele dag doen en ze hebben ook een poosje staan te bestuderen hoe onze smid bezig was om Marnix van nieuwe ijzers te voorzien.Dat zie je natuurlijk tegenwoordig ook niet meer zo vaak.
Ik hoorde, dat ze aan het roefelen waren en dat schijnt een ander woord te zijn voor het gaan kijken achter de schermen bij een paar bedrijven naar keuze.
Ze hebben hier als afsluiting een paar rondjes om de boom op Bill en Calimero mogen doen. Ze vonden het leuk, maar volgens mij waren er een paar bij, die het ook een beetje eng vonden.

Roefeldag

Pagina: «  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement