Het Dagboek

Donderdag 14 juli 2022

Wisselend bewolkt, winderig en 24 graden.
Inmiddels is het "ponykampplein "klaar voor de ontvangst van de deelnemers aan het ongeveer 250ste ponykamp in de 48 jaar , dat manege "Stal de Eik" bestaat. en daar zou zomaar het 4000ste ponykampkind bij kunnen zitten hoorde ik vertellen. Toch jammer, dat ze dat niet echt hebben bijgehouden.

Tent en caravan 

Woensdag 13 juli 2022

Bewolkt, heel veel wind. 24 graden.
Inmiddels zijn Harley en Bente weer naar hun eigen huis vertrokken, want hun mensen zijn terug van vakantie.Ze stapten in hun paardenrolhok, riepen nog vlug "tot gauw" en weg waren ze.

Bente 

Dinsdag 12 juli 2022

Eerst bewolkt  en later zon. 28 graden.
Inmiddels is het duidelijk, dat de ponykampen er weer aan komen. Hans heeft met behulp van de vaste ploeg de grote slaaptent weer in de benen gekregen en is nu al dagen bezig om de puntjes op de i te zetten. Vloer er in, extra groot zeil over de hele tent om er zeker van te zijn, dat iedereen droog blijft, ook als er per ongeluk een wolkbreuk zou komen, zitjes buiten enz. enz. En zo te zien heeft hij nog wel een beetje werk voordat het helemaal af is. Maar het is nog iedere jaar gelukt en wij verheugen ons alvast op een paar gezellige weken.

Tent opzetten Tent opzetten

 

Maandag 11 juli 2022

Bewolkt. 's Morgens lekker fris, later steeds warmer.
Ik ben Sjors en woon hier sinds vorig jaar in de grote stal helemaal achteraan links als je van buiten komt. Naast mij staat Coen en Snow woont tegenover mij.
Toen ik van morgen nietsvermoedend op keek en twee vreemde paarden zag binnenkomen begreep ik eerst niet wie dat waren en wat ze kwamen doen. Maar Pjotr, Bill en Coen hadden aan 1 blik genoeg en zeiden "Dag Furie en Donna, jullie komen vast nog niet voor ons. Toch ?? En daar hadden ze gelijk in. Het waren namelijk de leidster en de hulpleidster van al onze paarden en ponies, die hier in de loop van 48 jaar hebben gewoond en die nu in een eigen kudde in de paardenhemel wonen .Ze kwamen aan onze Armando vragen of hij met hen mee wilde gaan naar die paardenhemel of dat hij liever nog een poosje hier wilde blijven. Maar Armando had zijn keus snel gemaakt en zei, dat hij wel meteen mee wilde gaan. De mensen hier hebben van alles laten onderzoeken en behandelen, maar de pijn in zijn knie gaat niet over en alle dierenartsmensen zeggen, dat er niets meer aan te doen is. Het leek hem dus een fijn vooruitzicht om zonder pijn over de hemelse weiden te rennen en weer te horen bij de andere paarden/pony's ,die hier hebben geleefd en gewerkt. Hij zei dus "aju," en weg was hij. Maar zijn stal is nu leeg en daar zijn wij allemaal verdrietig over. We zullen hem heel erg missen.

Armando 

Zondag 10 juli 2022

Wisselend bewolkt en, afgezien van een piepklein buitje, dat geen zoden aan de dijk zette,de hele dag droog.
Tegen de avond klaarde het helemaal op en zag de lucht er prachtig uit.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjors.

Avondlucht 

Zaterdag 9 juli 2022

Wisselend bewolkt , beetje wind en 22 graden.
Het is alweer een hele tijd droog en onze weilanden worden daar niet beter van. Onze mensen waren dus heel blij toen een van de buurboermensen het grote aardappelveld naast onze wei ging sproeien en hij zo aardig was om dat ding zo te zetten, dat onze wei ook een grote plens mee kreeg. Heel erg bedankt...

Sproeien 

Vrijdag 8 juli 2022

Bewolkt , winderig, 18 graden.
Toen ik vanmorgen uit een van mijn ramen keek zag ik, dat Harley en Bente in de wei stonden en in elkaars manen aan het kriebelen waren. Als je geen handen hebt en wel ergens jeuk, waar je niet bij kan is het de kunst om toch wel van die jeuk af te komen. Wi9j paarden hebben dat simpel opgelost. Je stapt gewoon naar een ander paard en knaagt op dezelfde plek waar je jeuk hebt. Meestal zijn dat de manen en als dat andere paard op de uitnodiging in gaat ,helpen we elkaar.. Ik geloof, dat de mensen dat grooming noemen. Mooi opgelost toch...Je moet er alleen wel voor zorgen, dat je dit in je enthousiasme niet per ongeluk aan een mens vraagt. Hun vel kan daar namelijk niet tegen en ze worden daar dus niet blij van. En als ze ons nog niet zo goed begrijpen zouden ze  ook nog kunnen denken, dat je ze wilt bijten.

Bente en Harley 

Donderdag 7 juli 2022

Bewolkt, veel wind en 18 graden.
Ik zag het bijrijdmens van Jack aan komen lopen en die was kennelijk van plan om met Jack aan het werk te gaan. Maar Jack was lekker aan het chillen in de paddock en had daar nu dus even helemaal geen zin in. Hij ging dus gauw liggen en deed alsof hij sliep. Maar die vlieger ging niet op. Het mens ging nog wel even bij hem liggen, maar toen was er geen ontkomen meer aan. Hij moest echt aan de bak. Als je geen zin hebt moet je maar zin maken zeggen ze hier altijd, of je het nu leuk vind of niet.

Silke en Jack 

Woensdag 6 juli 2022

Wisselend bewolkt, veel wind. 20 graden.
Bill en ik waren vandaag in de wei. Altijd leuk, maar je wilt niet weten hoeveel haast hoogbejaarde Bill maakt als het brokken eet tijd is en we worden geroepen om binnen te komen.

Aanlopen 

Dinsdag 5 juli 2022

Wisselend bewolkt, beetje wind, 22 graden.
Vorige week zagen wij voor het eerst in meer dan een jaar weer eens een groepje blinde en heel slechtziende mensen het erf op komen wandelen. Leuk, dat dit weer gewoon kan. Zo'n groepje heeft dan een paar dagen achter elkaar een soort uitje , waarvan ze van tevoren niet weten wat er boven hun hoofd hangt. En dat ze dan gaan paardrijden nis dan meestal een behoorlijke schok. Maar ook dit keer is het weer echt een succes geweest. Ik hoorde, dat een van die mensen, die zelfs eerst niet eens naast Toet durfde te gaan staan uiteindelijk toch is opgestapt en het heel leuk vond.

Invisio 

Pagina: «  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement