Het Dagboek

Zondag 2 juni 2019

Heel warm, wel 30 graden.
Vanmiddag zagen we , dat de hele Enide - Jeroen - 3 honden - 2 paardenclub aanstalten maakte om te vertrekken.Kennelijk zijn onze eigen mensen weer in aantocht. En ja hoor. Eind van de middag waren ze er weer.Helemaal heel en hopelijk lekker uitgerust.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Zaterdag 1 juni 2019

Inmiddels is het wel duidelijk wat er is gezaaid op "ons" crossveld .Het is weer eens mais en het is bezig om heel hard te groeien.

Cross terrein

Vrijdag 31 mei 2019

Ze hebben hier op het plein ook een mooie hondenverblijfplaats.Dat is niet bestemd voor eigen hondje Lisa, maar voor vreemde honden voor als hun mensen ze even kwijt willen als ze gaan rijden of zo. Ook de honden van onze hulpmensen worden er soms in geparkeerd. Lot , een van die honden , gaat er , als het deurtje open staat, vaak uit zichzelf naartoe, Er staat namelijk een mand, waar je heerlijk in kunt chillen zoals ze zei.
Laatst zaten er een paar leuke poedels te kijken. Mooi gezicht hoor.

Honden

Donderdag 30 mei 2019

Helemaal niets te beleven.De medewerkers hebben een dagje vrij en de meeste gastpaarden maken een rondje met hun eigen mensen. Ik hoorde, dat het hemelvaartsdag was, maar ik heb heel vaak uit mijn buitenluik naar boven gekeken en heb niets zien vliegen. Zal wel weer aan mij liggen. Dom geboren en nooit iets bijgeleerd.

Woensdag 29 mei 2019

Onze mensen hebben een mailtje gestuurd vanuit hun vakantieland Oostenrijk. Ik geloof, dat het weer daar niet helemaal is, wat ze graag zouden willen.Ze zijn op een heel erg hoge berg geweest . Jammer genoeg zat die berg zo in de wolken, dat ze niet veel uitzicht hadden.Maar de tocht omhoog met twee kabelbanen en een stoeltjeslift was volgens hen toch wel erg leuk . Klein minpuntje voor het voermens was wel, dat de lichte zomerschoenen, die ze aan had niet erg geschikt waren om door de laag dooisneeuw te baggeren, die lag tussen het eindpunt van de open lift en het lekker warme restaurant.Maar als je gewoon het ene been voor het andere zet kom je uiteindelijk overal en zo is dat ook gebeurd.

Hoogte

Dinsdag 28 mei 2019

Ik ben vanmorgen toch geschrokken...Ik liep ,voor mijn doen ,heel rustig met een van de hulpmensen over het plein onder de grote kastanjeboom door op weg van de paddock naar mijn stal toen er opeens uit het niets vlak boven mijn hoofd een hels spektakel losbarstte.Ik keek omhoog en zag nog net, dat een grote zwarte vogel twee kleine vogeltjes uit het nest, dat daar zat greep en ervandoor ging zonder dat de ouders en de rest van de familie,die enorm veel lawaai maakten , er nog iets aan konden doen.En toen ik stokstijf van schrik bleef staan vielen er nog meer piepkleine duifjes dood naast mij op de grond. Zielig hoor...Kunnen die ouders weer helemaal opnieuw beginnen.

Maandag 27 mei 2019

Hallo, daar ben ik weer met de pen opgezadeld
Ik woon in de nieuwe stal naast Pleasure en Nicky.Jack is de naam en ik heb graag, dat ik ook zo wordt genoemd.Ze hebben namelijk een bijnaam voor mij bedacht en die vind ik echt flauw. "De sloper...."Hoe kunnen ze dat nu zeggen ?Ik ben nu een keer jong en ook nog super nieuwsgierig. Dat dan dingen,die ik wil onderzoeken zomaar vanzelf kapot gaan kan ik toch ook niets aan doen ?? Een halster moet er toch gewoon tegen kunnen als je erop kauwt. En dat ze er moeilijk over doen als ik alleen maar even wil proberen hoe het hout van mijn onderdeur smaakt vind ik ook heel kinderachtig . Wat geeft dat nou als daar een piepklein hapje uit is.Maar daar ben ik al mee gestopt hoor.Dat criboxspul, dat ze er bijdehand meteen opsmeren is zo smerig, dat ik dan maar liever iets anders bedenk.

Zondag 26 mei 2019

Niets te beleven vandaag. Wel allemaal lekker buiten gelopen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

zaterdag 25 mei 2019

Ik sprak vandaag Murphy en vroeg hoe het met hem ging.Hij loopt namelijk  niet meer mee in de lessen.Hij vertelde , dat hij een tijd geleden was uitgegleden en zijn linkervoorbeen zeer had gedaan.Onze mensen hebben het een tijdje aangekeken, maar toen het niet verbeterde was hij aan de beurt. Rolhok in en naar de dierenkliniek . Daar hebben ze een soort foto gemaakt van het binnenwerk van het been en het bleek, dat de pees beschadigd was door de glijpartij. Pech, pech,pech...Zoiets schijnt moeilijk te genezen en het duurt in ieder geval lang. "Dat heb ik weer "zuchtte hij chagerijnig. En tot overmaat van ramp moest hij meteen een nacht daar blijven. Ze hebben bloed van hem afgepakt , dat geschud en toen later weer in zijn zere been gespoten of zoiets. Ze noemen het irapbehandeling en als je precies wilt weten wat dat is moet je het maar aan de toverdoos, die ze ook internet noemen, vragen.Daar staat uitgebreid beschreven hoe dat werkt.Na die behandeling mag je 8 weken lang niets anders doen dan alleen maar iedere dag dom rondstappen. En daar ben ik nu dus zoet mee. Gelukkig hebben twee rijmensen aangeboden om om de beurt met mij aan de wandel te gaan en daar zijn wij ,ik en ook onze mensen , heel blij mee. Wordt vervolgd.

Vrijdag 24 mei 2019

Wisselend bewolkt en droog.
Vanmorgen was Remco bezig om de achterbak van het mensenrolhok vol te stouwen met spullen.Cali zei, dat ze misschien met vakantie zullen gaan, maar ik zag, dat Bart vanmorgen gewoon naar school is vertrokken en heb dus twijffels daarover.Maar die verdwenen toen het rolhok van Enide en Jeroen het plein op kwam en de honden, die eruit sprongen opgewonden joelden, dat ze lekker een weekje kwamen logeren en dat de paarden Lukar en Adair ook nog zouden wordeen opgehaald.
Het was dus toch waar, dat bijna al onze mensen naar ergens anders gingen. Alleen Theo wou niet mee, omdat hij zelf voor zijn kippen wilde zorgen.Nou ja , als je 88 jaar bent hoef je echt niet meer iets te gaan doen waar je geen zin in hebt. Toen Bart van school kwam stapten ze, zoals altijd ietsje later dan gepland,dan toch in het rolhok, zeiden doei en reden het erf af.En ze zijn niet 1 keer teruggekomen ,omdat ze iets waren vergeten en Sandra heeft zelfs niet nog voordat ze de hoek om waren gebeld.
We wensen ze een leuke vakantie en wij zullen ons vast ook niet vervelen.

Pagina: «  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement