Het Dagboek

Donderdag 27 september 2018

Veel zon en weinig wind.
Tegenover mij stond altijd Toet. Maar tot mijn verbazing is hij plotseling verhuisd naar een stal bij de binnenbak. En voor hem in de plaatst stapte Sil naar binnen.Ik vroeg Sil natuurlijk waarom hij nu opeens hier kwam wonen en hij zei, dat het maar voor een weekje was. Zijn eigen box bij de silostal wordt nu even ter beschikking gesteld aan ons vaste logeerpaard Famke en haar maatje Harley komt op de plek van Match. Match is naar de stal van Misty in de grote stal en Misty zelf is naar een box bij de binnenbak. En zo is iedereen weer onder dak en kunnen de gastpaarden komen.

Woensdag 26 september 2018

Soms zon, soms bewolkt en in ieder geval droog.
Ik heb vandaag een leuk uitstapje gehad. Mijn mens heeft mij in een rolhok gezet en meegenomen naar ergens verderop, waar een beroemd lesgeefmens heeft gekeken hoe wij aan het werk waren. En weet je wat ? Hij zei, dat we goed bezig zijn. Niet verkeerd toch !

Dinsdag 25 september 2018

Hele dag droog en veel wind.
Ze hebben me dus in de nieuwe stal geparkeerd en daar woon ik naast Pleasure en Nicky en tegenover Toy en Trofee.Leuke plek hoor ! Ik kan mijn hoofd naar binnen in het gangpad steken en naar buiten heb ik zicht op het toegangspad, het plein en iets verderaf de buitenbak.En er is altijd wel wat te beleven, dus het is nooit saai.
Wat ik niet zo leuk vindt is, dat de mensen hier mij een sloper noemen.Ik snap niet hoe ze daarbij komen. Alleen maar omdat ik graag alles wil onderzoeken en daarom overal aan trek of aan knaag.Logisch toch ? Hoe moet je anders leren hoe sterk dat spul is Flauw, dat ze dat hier niet begrijpen. Maar misschien komt er nog een dag, dat ze dat wel weten te waarderen."Maar daar zou ik maar niet op rekenen,"zei buurman Nicky. "Het lijkt me een beter plan om niet meer zo vervelend te zijn". Ën daar kan ik dus niks mee...!

Maandag 24 september 2018

Soms strakblauwe lucht en soms enorme hoosbuien.
Hallo, ik ben Jack en ik woon hier nog niet zo lang. Ik ben pas 4 jaar en ben dus nog niet zo knap als de meesten hier. Maar wat nog niet is kan nog wel komen. Ik doe in ieder geval mijn uiterste best. Maar wat is het moeilijk om netjes te blijven doen of je niets ziet als er plotseling iets engs in de buurt komt.Ik snap best, dat mijn mens graag wil blijven zitten, maar soms vergeet ik dat. Dan schijnt hij er best moeite mee te hebben om boven te blijven. Maar meestal lukt dat wel hoor.Hij loopt tenslotte al heel wat jaartjes mee en dan schijn je wel goed zitvlees te krijgen.

Zondag 23 september 2018

Vandaag voor de afwisseling de hele dag regen en wel aan een stuk door.Dat hebben we echt in geen tijden meegemaakt.
De geplande buitenrit is verplaatst naar volgende week . Voor de rest zijn we stuk voor stuk gewoon nat  geworden tijdens onze vrije tijd in de paddocks . Het was immers niet koud en volgens onze mensen zijn we niet van suikergoed en daar hebben ze best gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Zaterdag 22 september 2018

Zwaar bewolkt en net geen storm, maar het scheelt niet veel.
Ook naast de paddocks achter de buitenbak staan grote eiken.In de zomer geven ze veel schaduw en dat is prettig. Maar nu zijn er door de bijna storm erg veel eikels afgevallen. Dus nu is er toch werk aan de winkel voor onze mensen. Eikels rapen. Of je het nu leuk vindt of niet.En ze vinden er genoeg.

Eikels

Vrijdag 21 september 2018

Zwaar bewolkt en heel veel wind.
Inmiddels is Hans bezig om wat verfklusjes af te maken. De nieuwe deur bij de binnenbak, die al de hele zomer in de grondverf had gestaan heeft nu weer de groene kleur, die erop hoort. Beter laat dan nooit...en mooi op tijd voor de winter

Schilderen

Donderdag 20 september 2018

Wisselend bewolkt , veel wind, nog wel 23 graden.
Er is deze week weer een spoedcursusmens. Altijd leuk.Als ze komen voelen ze zich duidelijk een kat in een vreemd pakhuis, maar al heel gauw is dat veranderd en horen ze er gewoon bij. En het blijkt iedere keer weer, dat je in een weekje hier heel erg veel wijzer kunt worden en bovendien onverwacht snel leert hoe je comfortabel op ons kunt rijden.Okkie, Toet en Pleasure zijn tenminste heel tevreden met de vorderingen deze week.

Woensdag 19 september 2018

Veel zon, 25 graden.
Het lijkt nog steeds hoogzomer en raadt eens wat ...We zijn een paar dagen geleden toch weer de wei ingegaan. Maar wel weer met mondjesmaat. Opnieuw schijnt er te veel suiker in het gras te zitten na de lange periode van veel zon en geen groei Daarom moeten we weer van voren af aan beginnen met een half uurtje per persoon. Maar ik zeg maar zo "íets is beter dan niets." Er schijnt nog een probleem te zijn.De grote eikebomen naast 4 van de weiden hebben al een vracht eikels laten vallen. Normaal gebeurt dat pas als onze weidetijd voorbij is en heeft niemand er last van , maar nu zorgt het ervoor, dat we er niet in mogen. De nensen  doen op het ogenblik ook nog niets aan weghalen, omdat er nog een heleboel eikels aan de bomen zit en ze niet zitten te wachten op dubbel werk. Jammer hoor...

Buiten lopen

Dinsdag 18 september 2018

Zon en , niet te geloven in deze tijd van het jaar, 28 graden. Wel heel veel wind.
De logeerhonden Otis, Gemma en Millie zijn alweer helemaal ingeburgerd. Als ze met Lisa ,ons eigen hondje en Toby, de hond van hulpmens Margriet allemaal tegelijk op het plein rondhollen is het een gezellige boel. En ze willen dan ook nog wel even met zijn allen netjes stil gaan zitten om beeldschoon op de foto te komen.

Honden

Pagina: «  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement