Het Dagboek

Maandag 26 november 2018

Regenachtig en wel 10 graden.
Ik ben Tommy en woon in een silostal naast Match. Ik ben geboren in een ander land. Ze noemen het daar  Ierland . Mijn officiele naam is Silver Tommy. Mooi he! Nu weten jullie meteen wat voor een kleur ik heb. Helaas wit. Waarom helaas?? Omdat ik vroeger heb geleerd, dat je erg zichtbaar bent als je wit bent en dat dat niet ongevaarlijk is. Nu heb ik inmiddels wel begrepen , dat dat hier wel zal meevallen.Ik heb er tenminste nog nooit van gehoord , dat er hier wilde dieren los lopen, die paarden lusten. "Nou, dan ben je niet goed ingelicht,"zei Match bijdehand."Ik heb tenminste gehoord , dat ze wolven willen uitnodigen om hier te komen wonen, ook op onze Holterberg. En volgens mij lusten wolven best wel graag paarden als ze ze te pakken krijgen."Nou ja. Komt tijd ,komt raad.

Zondag 25 november 2018

Zwaarbewolkt en gelukkig droog.

Dat was fijn, want de recreantenclub had een dressuurwedstrijd georganiseerd en de deelnemers konden dus nu  losrijden in de buitenbak.Het was een wedstrijd waar iedereen, ook al rijdt je niet hier en ben je nergens lid van, gewoon voor kon inschrijven.
Later op de middag, toen deze wedstrijd was afgelopen, was er ook nog een borrel om de vrijwilligersmensen, die eraan hadden meegewerkt om de cross tot een succes te maken, te bedanken. En dat was heel gezellig hoorde ik van hondje Lisa, die er natuurlijk weer met de neus bovenop stond.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy

Uitslag

Zaterdag 24 november 2018

Zwaar bewolkt, weinig wind, hooguit 3 graden.
Tommy was helemaal trots. Hij is gisteren met zijn bijrijdmens naar een dressuurwedstrijd geweest en raadt eens wat !Ze zijn waarachtig eerste geworden...! Goed gedaan ! Ik kan niet anders zeggen. Gefeliciteerd !

Vrijdag 23 november 2018

Grootste deel van de dag zon.
We hadden vandaag een logee voor 1 nachtje.Het was een leuk Haflinger, die met zijn mens bezig was aan een trektocht door het hele land. Leuk he !

Donderdag 22 november 2018

Zwaar bewolkt, geen wind en wel droog.
Ik zag vandaag Pleasure langs komen en ik moest wel twee keer kijken om te zien of hij het echt was. In plaats van een wandelende , niet schoon te krijgen, wolbaal , was hij weer veranderd in het chique slanke paard, dat we kenden deze zomer.Hij vertelde dat dat kwam , omdat hij helemaal kaal geschoren is .Nu het klaar is is hij er heel blij mee.Maar het scheren op zich was een beetje een drama.Hij vond het namelijk doodeng zo'n trillend ding op je lijf, terwijl je niet kunt zien wat er gebeurt. Normaal doen onze mensen dat scheren gewoon zelf , maar dit zagen ze niet zitten. Daarom is er een "gediplomeerd"scheermens ingehuurd voor wie dit dagelijks werk is.Maar zelfs dit, toch behoorlijk stevig gebouwde en ervaren, scheer mens heeft er een hele klus aan gehad om zowel Pleasure te scheren alsook zelf heel te blijven. Niet dat Pleasure dat zelf heeft verteld hoor.Ik heb het gehoord van Bobby, die er vlak bij woont en het hele circus heeft meegemaakt. Maar eind goed al goed...

scheren Scheren

Woensdag 21 november 2018

Eerst wat zon, later weer bewolkt. 3 graden en weinig wind.
Pjotr is inderdaad naar het dierenartsmens geweest en hij staat inderdaad gewoon weer hier zoals gewoonlijk de hele dag te zeuren om eten. Dat dier lijkt wel een bodemloze put. Maar met zijn been gaat het gelukkig goed en hij mag langzamerhand weer aan het werk. Super toch !

Dinsdag 20 november 2018

Zwaar bewolkt en nogal stormachtig. Hooguit 5 graden.
Pjotr was niet blij.Hij had per ongeluk opgevangen, dat hij weer naar een dierenartsmens moest en maakte zich zorgen, dat hij daar weer zou moeten blijven slapen. Maar ik denk, dat dat best wel mee zal vallen. Hij loopt de laatste tijd helemaal niet verkeerd. Het zal wel gewoon om een soort controle gaan.

Maandag 19 november 2018

Bewolkt en een loeiharde wind.
Ik ben Misty en woon in de grote stal naast Coen en Calimero en tegenover Pjotr en Bill.Ik heb al jaren pensioen en mag lekker samen met Orlando, de andere gepensionneerde medewerker, eigenlijk het hele jaar iedere dag in de springwei lopen. Tenminste als het redelijk weer is.Onze mensen gaan ervanuit, dat we niet meer zo druk zijn, dat we de wei kapot lopen.Dat gaat eerlijk gezegd niet helemaal op. Maar ze kijken gelukkig meestal net de andere kant op als we een sprintje trekken.

Orlando en Misty

Zondag 18 november 2018

Opnieuw de hele dag stralend weer.
Ik sprak vanmiddag de nieuwe gastpony. Hij vertelde , dat hij Vincent heet en dat hij, voordat hij hier kwam met zijn vroegere mens veel dressuurwedstrijden had gereden tot internationaal aan toe. Knap he ! Zijn nieuwe rijkinderen zullen dus wel veel van hem kunnen leren .
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 17 november 2018

Vannacht vorst, maar in de zon zeker 10 graden . Toch gaat het zo langzamerhand wat winterser aanvoelen. Van mij mag het nog wel een poosje zo blijven. De zonsopkomsten iedere morgen zien er ook prachtig uit.

Zonsopkomst

Pagina: «  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement