Het Dagboek

Donderdag 21 januari 2021

Af en toe buien en wel 10 graden (boven nul)
Wat zou het toch leuk zijn als bij toverslag alle rijkinderen, die normaal vandaag zouden komen rijden, gewoon binnen zouden komen wandelen om met ons aan de slag te gaan. Maar dat kan vast niet meer zo lang duren. Ze zullen toch de coronamonstertjes wel een keer de baas worden....?

Woensdag 20 januari 2021

Meestal droog , zwaar bewolkt en een stevige wind.
Amber vertelde, dat hij vandaag in de binnenbak mocht lopen terwijl zijn stal werd uitgemest.En toen zag hij tot zijn verbazing, dat Tommy ook uit zijn stal werd gehaald en waarachtig achterstevoren in het piepkleine boxje naast de kantine werd geparkeerd. Uiteraard achterstevoren, omdat hij anders met zijn hoofd tegen de achtermuur klem zou staan en de deur niet dicht zou kunnen . Amber vond het een vreemde gang van zaken, maar Tommy zei heel nuchter, dat hij het een prima oplossing vond om even uit de weg te zijn, zodat zijn stal kon worden schoongemaakt, als op dat moment geen plek voor hem was op de spuitplaats. Je moet roeien met de riemen die je hebt. En zo is het maar net.

stal

Dinsdag 19 januari 2021

Iets minder regen dan gisteren , maar nog wel steeds de hele dag door.
Toen ik op het plein liep zag ik , dat er in de stal van Aris opeens helemaal geen deur meer zat. Het ding stond gewoon buiten en Hans was in de box aan het prutsen met iets. Aris vertelde later, dat hij een nieuwe voerbak had gekregen, omdat de oude was doorgeroest. En die schuifdeur moest eerst weg, omdat Hans anders die bak niet kon vastmaken. Maar het is gelukt en de deur zit weer gewoon op zijn plaats.

Maandag 18 januari 2021

Hele dag regen, aan een stuk door.
Ik ben Bobby en woon samen met Okkie in de nieuwe stal eerste links als je binnen komt.
Wiju zijn nog steeds een soort van werkeloos. De coronamonstertjes, ook een stel nieuwe uit Engeland heb ik gehoord ,zorgen er voor,dat onze rijkinderen en rijmensen hier niet meer mogen komen en leuk is echt anders.We missen ze !!
We doen nog wel elke dag werkjes met onze eigen mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen,omdat we natuurlijk in vorm moeten blijven totdat jullie allemaal weer terug mogen komen. En ze maken ook leuke filmpjes heb ik gehoord, zodat jullie ons toch nog wel kunnen blijven zien.Kijk maar op ons facebook. Iets is beter dan niets moet je maar denken.

Deur

Zondag 17 januari 2021

Weer behoorlijk boven nul en de sneeuw was bijna weg.
Maar het piepkleine sneeuwpopje hield dapper stand op het inmiddels weer zwarte plein.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Sneeuwpop

Zaterdag 16 januari 2021

Zwaar bewolkt en 's avonds laat dan toch nog weer eens een beetje sneeuw.
Het was niet echt een dik pak, maar het weerhield Bart er niet van om te proberen voor het eerst in jaren weer eens een sneeuwpop te maken. Klein,maar fijn zullen we maar zeggen. Lisa vond het eerst maar een eng ding, maar later durfde ze er toch naast te zitten.

Lisa

Vrijdag 15 januari 2021

Rond nul graden, zwaar bewolkt.
Vanavond, het was al een uur of 8,kwam er uit het duister een megagroot brokkenbrenghok het plein op rijden. Knap hoor om in het donker dat bakbeest door de ingang te loodsen. Jack vond het natuurlijk weer nodig om te doen of hij schrok van het mooi verlichtte ding. Aanstellen is ook een kunst.
Onze mensen hadden inmiddels Sil-Match-Dame Blanche en Aris wel uit hun boxen gehaald, want als het brokkenhok tussen de boxen wordt gevuld, maakt dat altijd een donderend lawaai.En dat vonden onze mensen dan toch wel  iets te veel gevraagd van de zenuwen van die dieren. Maar het is goed gelukt. En toen alles vol was gingen de paarden weer naar huis.Dat gold niet voor het brokkenbrengmens, want die is blijven slapen in zijn rolhok, nadat hij het onder de boom op het plein had gezet. Weer eens iets anders.

Donderdag 14 januari 2021

's Nachts vorst, overdag boven nul.
Als het 's nachts vriest wordt de grond hard en dat is voor ons niet fijn, want dan kunnen we niet in de paddocks.Als het zand daar hobbelig is als het zacht is , is dat prima. Maar als die hobbels hard worden kunnen wij er niet meer in voor onze zeer gewaardeerde vrije tijd en frisse lucht. We zagen de bui al hangen. Maar...gelukkig hebben we een buurboermens met een schuifding en die heeft alle bodems weer helemaal glad gemaakt voordat het ging vriezen.En op een gladde harde bodem kunnen we prima uit de voeten.Dus zo zie je, voor de meeste problemen is wel een oplossing.

zand paddock

Woensdag 13 januari 2021

's Nachts beetje vorst, overdag zwaar bewolkt en weer boven nul.
Buurman Jack was heel tevreden over zichzelf. Hij vertelde trots, dat hij iets had bedacht, dat zorgde, dat onze hulpmensen goed wakker bleven en meteen konden oefenen  met hard lopen op de korte afstand. Wat was het geval? Hij had ontdekt, dat hij zelf de sluitingen aan de voorkant van zijn deken los kon maken als hij in de paddock stond. Wel met een beetje geweld, maar dat is toch juist leuk! Vervolgens zou het een fluitje van een cent zijn om de hele deken van zich af te trekken en te beginnen aan het versnipperen van dat ding. Maar helaas was het hem tot nu toe nog niet gelukt om verder te komen dan het losmaken van de voorsluiting. En die werd dan meteen weer vast gemaakt."Het is toch zo vervelend, dat altijd iemand hier het ziet als ik iets doe ,waar ze om de een of andere onbegrijpelijke reden niet blij mee zijn,"klaagde hij. Best sneu voor je als je een puberpaard bent en niemand begrijpt je.Maar voor hem zal hopelijk het verstand ook wel met de jaren komen.

Jack

Dinsdag 12 januari 2021

Wisselend bewolkt en weinig wind. Paar graden bovenj nul.
Ik hoorde, dat er vanavond  weer verbiedmensen op de mensenkijkkast waren, die gewoon doorgingen met alles te verbieden in plaats van dat er weer wat meer zou mogen. Jammer hoor. Het wordt echt tijd, dat die coronamonstertjes hun biezen pakken. maar tot zolang zullen we het ermee moeten doen. Of we het er mee eens zijn of niet.

Pagina: «  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement