Het Dagboek

Donderdag 9 januari 2020

Zwaar bewolkt en 11 graden.

Ik hoorde , dat inmiddels de inschrijflijst voor de wintercompetitie in de kantine hangt. Doe allemaal mee , want hoe meer zielen hoe meer vreugd .

Onze mensen zouden het trouwens heel erg fijn vinden als jullie, als jullie mee willen doen , zo gauw mogelijk inschrijven. En weten jullie waarom ? Dat is , omdat er altijd jurymensen moeten worden uitgenodigd om hier te komen jureren. En jurymensen, tenminste de leuke , liggen niet opgeschept en moeten heel tijdig gevraagd worden. Het is dus prettig als onze mensen op tijd weten hoeveel jurymensen ze moeten vragen.

Wintercompetitie

Woensdag 8 januari 2020

Overdag zwaar bewolkt en droog, maar 's nachts helaas weer een hele grote plens regen.
Dame Blanche ,onze medewerkster op proef, is inmiddels al aardig ingeburgerd.Ze doet het zo goed , dat ze al een fanclub begint te krijgen. Iedereen, die tot nu toe met haar heeft gereden , was daar heel tevreden over. En ze past ook goed in ons team van medewerkers.Ze zoekt met niemand ruzie en kan naast, achter en voor ieder van ons lopen. Het lijkt heel goed en ze zegt, dat ze het hier ook prima naar de zin heeft.

Dinsdag 7 januari 2020

Zwaar bewolkt.
Vandaag hadden we Sadique weer eens een dagje te logeren.Zijn mens had dinsdagavond les en woensdagochtend weer. Dus het was net zo gemakkelijk om een dagje te blijven slapen.

Maandag 6 januari 2020

Droog en wel 10 graden.
Ik ben Toby en woon tegenwoordig in de grote stal naast Coen en Armando en tegenover Bill en Pjotr.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik de ouwe blauwe op het erf staan tegen onze buitenmuur aan, zowat bij mij in de stal. Raar plekje vond ik. Maar even later kwam er een reparatierolhok het plein op en hoorde ik Hans aan dat mens vertellen, dat de ouwe blauwe uit het niets zomaar olie begon te verliezen en niet zo'n beetje.En daarom stond het ding natuurlijk ook buiten. Onze mensen waren al heel bezorgd, dat de ouwe blauwe reddeloos kapot zou zijn . Het ding is tenslotte al een jaar of 60 oud. Maar nee hoor...Het reparatiemens heeft een dingetje vervangen, zei, dat dit soort tractorrolhokken onverwoestbaar is en was zo weer vertrokken. Mazzel !

Tractor

Zondag 5 januari 2020

Beetje regenachtig, maar niet echt koud.
De vakantie is weer voorbij en de weken worden weer normaal. Ook wel weer fijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby.

Zaterdag 4 januari 2020

Zwaar bewolkt en windstil.
Ik stond vandaag lekker te chillen in een paddock. Ik had mijn mens wel zien lopen, maar hij maakte geen aanstalten om mij er uit te halen om samen het bos onveilig te gaan maken.En ik dacht natuurlijk, dat hij eerst mijn stal even ging uitmesten. Op zaterdag en zondag doen de eigen mensen van de gastpaarden dat namelijk altijd zelf.Maar het duurde en duurde en duurde en wie er kwam...? Niet mijn mens.Dat beetje drollen opscheppen en de stal gelijk trekken duurt toch maar eventje. Ik werd al een beetje ongerust. Maar toen ik eindelijk weer mijn stal in mocht snapte ik waarom dat zo lang had geduurd.Mijn mens had kennelijk de geest gekregen en had mijn hele stal schoon gemaakt. En als ik zeg "schoon " bedoel ik dus : Alle krullen er uit en gelukkig niet naar de mesthoop, maar netjes opgeslagen in de box van Tico , die ook buiten was.Daarna de loeizware rubber matten er uit gesleept en schoongemaakt. De betonnen vloer geschrobt en de wanden afgekrabt en af gesopt. Alles even laten drogen , de matten er weer in en toen de oude krullen weer teruggehaald, wat verse krullen erbij, het geheel door elkaar gemengd en tadaa....mijn bed was weer helmaal spik en span.Goed gedaan he ! ! Onze mensen waren heel blij mee. Dat scheelt hun alweer wat werk.

Ben

Vrijdag 3 januari 2020

Geen regen , wel heel veel wolken.
En er was weer een kampdag. Okkie en Bobby verheugden zich al op de spelletjes, want dat vinden ze hartstikke leuk. En de kinderen ook, dus dat komt dan goed uit.

Donderdag 2 januari 2020

Zwaar bewolkt droog en rustig weer.
Ik zag vanmiddag een leuke witte paardendame uit een vreemd rolhok komen en tegenover mij een box in wandelen.Ze keek eens om zich heen en zei," ïk geloof, dat ik het hier wel zou kunnen uithouden." Jack vroeg natuurlijk meteen wat ze dan kwam doen en ze vertelde , dat ze misschien hier zou komen werken.Tenminste als ze door de proeftijd van twee weken zou komen.Als de mensen hier dan tevreden over haar waren mocht ze blijven en anders zou ze weer weg moeten.Maar dat zag ze meteen al niet zitten, dus ze was van plan om haar beste beentje voor te zetten zei ze. Ik ben benieuwd. Weten jullie trouwens hoe ze heet ? Dame Blanche...Leuk toch.

Kampdag

Woensdag 1 januari 2020

De hele dag nog mistig en windstil.
Nieuwjaarsdag.Dus niets te beleven . In ieder geval wensen wij jullie allemaal een voorspoedig, gelukkig en vooral een gezond 2020.

Dinsdag 31 december 2019

Eerst licht bewolkt , maar in de loop van de dag kwam er steeds meer mist opzetten totdat je niet veel meer kon zien van de omgeving. We hadden de hele dag al steeds grote knallen gehoord en toen schoot me te binnen, dat het vandaag wel eens de laatste dag van het jaar zou kunnen zijn. Dat is namelijk de enige dag, dat de mensen aan de lopende dag lawaai maken zonder dat iemand dat een probleem schijnt te vinden. Ik hoorde, dat ze dat dan doen om de boze geesten te verjagen of zoiets. Van mij mogen ze,ik wordt er niet anders van.
Als het dan het moment is om 12 uur 'snachts, dat dat oude jaar moet opstappen en het nieuwe jaar aan de beurt is gaan de mensen, die hier in de buurt wonen allemaal naar het kruispunt . Ze wensen elkaar dan het beste voor het nieuwe jaar en gaan daar een heleboel vuurpijlen en zo af schieten . Allemaal niets mis mee en best mooi om te zien. Alleen dit jaar was er een minpuntje hoorde ik. Dit jaar waren er voor het eerst mensen van een stukje verderop, die zogenaamde wensballonnen de lucht in stuurden. Dat zijn zwevende dingen met een brandend kaarsje er in en die verdwijnen dan al snel uit het zicht .Als zo'n ballon terecht komt op een huis met een rieten dak kan het zo maar zijn, dat de mensen, die daar wonen de volgende dag geen huis meer hebben.Die oplaatmensen hebben vast niet goed nagedacht, want wij hebben ook een rieten dak en onze mensen waren er helemaal niet gerust op. Het is hier dit keer gelukkig goed afgelopen , maar het zou wel fijn zijn als ze zich daar volgend jaar  niet druk over zouden moeten maken.

Pagina: «  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement