In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony’s) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Kira, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire en loopt er op de manege een hond (Lisa)

Wij, de paarden en pony’s van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zaterdag 23 september 2023

Licht bewolkt, veel wind, 15 graden.
Ik heb helemaal vergeten te vertellen, dat Jack en ik afgelopen woensdag een “onderhouds” beurt hebben gehad van ons osteopathenmens.; De laatste dagen hebben we dus alleen maar mogen wandelen met onze mensen lopend ernaast. Maar we zijn best weer opgeknapt en morgen mag ik  lekker weer aan het werk.Joepie…

Vrijdag 22 september 2023

Hele dag droog , ’s avonds beetje regen.15 graden.
Arie heeft heel lange manen. Erg mooi, maar niet zo praktisch. Ze zijn zo lang, dat zij er alleen geen last van heeft als ze permanent zijn ingevlochten. Dat geldt ook voor de grote pluk haar op haar  voorhoofd, die  als het niet ingevlochten is , voortdurend voor haar ogen zou hangen. Lisa en Janet hebben daarom erg hun best gedaan om de manen wat in tekorten, zodat ze gewoon los kunnen blijven en ook dat staat nog heel mooi vind ik.

Donderdag 21 september 2023

Veel regen, meer valt er niet over te zeggen.
We hebben nog een nieuwtje. Niet alleen Connor is onze gelederen komen versterken. Arie, die hier eigenlijk alleen maar kwam helpen bij de ponykampen en tot zijn verbazing alsmaar niet werd opgehaald heeft tot haar grote vreugde gehoord, dat haar mens heeft besloten, dat zij  hier gewoon voorgoed mag blijven. Ze had gezien, dat de pony het hier erg goed naar de zin heeft en daarom konden onze mensen haar toch kopen. Arie is er ook blij mee, dat haar (nu vroegere) mens hier altijd welkom is en dat als ze met hem voor het rijtuigje een ritje wil maken , dat gewoon kan.
Het is toch wel bijzonder, dat onze mensen meer dan een jaar hebben gezocht naar een nieuw paard en pony en  dat ze nu in dezelfde week allebei hebben gevonden.

Woensdag 20 september 2023

Hele dag droog, veel wind en 18 graden.
Connor, de nieuwe medewerker, begint al best goed in te burgeren. Hij heeft al een paar werkjes gedaan en de mensen zijn heel tevreden over hem. Hij maakt zich nergens druk over en is vriendelijk tegen iedereen. Tot onze verbazing past hij zich bliksemsnel aan. Normaal als er een nieuweling komt begint die als het voer er aan komt tegen de deur te schoppen. Connor heeft meteen geconstateerd, dat wij dat hier niet doen en ook hij heeft nog geen schopje tegen deur of muur gegeven. Heel bijzonder. Iedereen is blij met hem en hij vindt het hier ook prima, zei hij.

Dinsdag 19 september 2023

Eerst droog, dan weer een bui enz. enz. Guur met veel wind.
Een tijdje geleden had ik gezien, dat de heg bij de buitenbak er maar dor en dood bij stond. Het schijnt buxus te heten en dood te zijn gegaan, omdat er diertjes , buxusmotten , langs zijn gekomen en de blaadjes erg lekker vonden. Maar daar kan die struik kennelijk  niet tegen. Ik dacht dus, dat onze mensen die heg wel weg zouden halen en er een ander soort op die plek zouden zetten. Maar ze deden er tot mijn verbazing niets aan en lieten het ding gewoon staan. Maar nu begin ik te snappen waarom . Er groeit op de grond al lang een leuke  kruipende plant, die overal naartoe wandelt en ’s winters gewoon zijn bladeren houdt. En nu hebben ze dus die plant richting dode heg geleid.  De plant was blij met dat steuntje en is de beklimming meteen begonnen. Je kunt nu al zien, dat de dorre heg er weer een stuk levendiger uitziet en dat kan alleen maar beter worden. Wordt vervolgd.

Maandag 18 september 2023

Hele nacht droog, maar om 8 uur uit het niets zo’n geweldige bui, dat voor je met je ogen kon knipperen het hele plein onder water stond en we het naar de wei gaan voorlopig wel weer konden vergeten. Als er grote plassen in staan zijn ze bang, dat we zullen uitglijden als we gaan rennen en dan geblesseerd zullen raken. Helemaal ongelijk hebben ze niet. Dat moet ik toegeven.
Ik ben Tico en ik woon in de nieuwe stal naast Jess en Valeri en tegenover Sil en Tarius.
Vanmorgen zag ik, dat het paardenrolhok naar buiten werd gehaald en klaar werd gemaakt voor vertrek. Niemand van ons stapte in en het vertrok leeg van het erf. Eerst vonden wij dat raar, maar toen schoot mij te binnen , dat ze waarschijnlijk de nieuwe medewerker zouden zijn ophalen. En ik had gelijk, want na een hele poos kwamen ze terug en stapte er op zijn dooie gemak een groot bont paard uit. Hij keek nieuwsgierig om zich heen en zei,” Ik ben Connor en volgens mij  kom ik hier werken. Voor zover ik het nu kan zien denk ik, dat het hier best eens leuk zou kunnen zijn.” Hij werd hier naar binnen gebracht en komt voorlopig te wonen in de laatste box links naast Tarius.

Zondag 17 september 2023

Zwaar bewolkt, veel regen in dikke buien en broeierig warm.
Niet veel te beleven vandaag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 16 september 2023

Veel zon, weinig wind, 22 graden.
Ik hoorde, dat onze mensen er  over aan het praten waren dat er een dressuurwedstrijd zal worden gehouden volgende maand. Voor zover ik het begrepen heb zal dat zaterdag 15 oktober vanaf 17.00 en 16 oktober vanaf 10.00 zijn . Binnenkort komt de inschrijflijst op het bord in de kantine te hangen.

Vrijdag 15 september 2023

Eerst mist, later licht bewolkt. 23 graden.
Onze mensen zoeken al heel lang naar een nieuwe medewerker paard en het lijkt er op , dat ze er nu eindelijk een hebben gevonden. Hij heet Connor en komt oorspronkelijk uit Ierland. De laatste jaren heeft hij gewerkt in een hartstikke leuke manege ergens ver weg. Maar die manege moest gaan stoppen en dus zochten ze voor alle paarden/pony’s een goed nieuw huis. Onze mensen mochten komen kijken en vonden deze Connor meteen leuk. Ze schijnen hem gekocht te hebben . Morgen moet hij daar nog blijven, want dan mogen alle rijmensen/-kinderen van daar uitgebreid afscheid nemen en op de foto gaan met hun favoriete rijdier. Volgende week mogen ze dan allemaal verhuizen naar hun nieuwe adressen. Wij zijn allemaal stikbenieuwd naar hem.

Donderdag 14 september 2023

Wisselend bewolkt, weinig wind, droog.
Hondje  Lisa kwam mopperend langs. Vreemd, want zij is juist altijd zo’n blij ei. Ze vertelde, dat ze niet terecht kon in haar eigen mandje, omdat daar de twee poezen liggen te chillen. Dat is niet leuk, maar is tot daar aan toe. Maar toen ze in plaats daarvan op de stoel in het kantoor wilde gaan liggen, was de een of andere geleerde zo leuk geweest om daar een zadel op te leggen. Net alsof er hier niet overal zadelbokken zijn voor het opbergen van zadels. Ze heeft nog wel geprobeerd om ook op die stoel te gaan liggen, maar dat was geen succes, omdat er maar bar weinig ruimte om lekker te liggen , was overgebleven. En daarom ging ze nu maar op zoek naar een van haar mensen in de hoop, dat die er wat aan zou doen.