In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony’s) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Kira, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire en loopt er op de manege een hond (Lisa)

Wij, de paarden en pony’s van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zondag 5 februari 2023

Af en toe paar wolken, maar ook best veel zon. Wel veel wind en een stuk kouder dan gisteren.
Vandaag niets te beleven. Geen buitenritten, bijna geen lessen . En dat betekent dus dolce far niente, oftewel het zalig nietsdoen voor de medewerkers. Ook niets mis mee op zijn tijd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 4 februari 2023

Hele dag zon, weinig wind. 8 graden.
Behalve de zwart/rood gevlekte poes, die tegenwoordig ’s avonds laat komt eten in de voortuin loopt hier steeds vaker nog een poes rond. Dit is een kleine rode, die zo door zou kunnen gaan voor een nieuwe, maar jonge, Dikkie Dik. Ze eet ’s avonds wel vaak een hapje mee en waagt zich de laatste tijd steeds vaker ook overdag op het terrein. Laatst liep ze zelfs even in de grote stal. Maar toen er een mens aan kwam wist ze niet hoe gauw ze weer weg zou rennen. Ik ben benieuwd of ze op den duur toch misschien Dikkies plek zal durven innemen.

 

Vrijdag 3 februari 2023

Zwaar bewolkt en droog.
Overbuurman Unpie was niet blij. Hij vertelde, dat hij zijn twee eigen mensen in geen dagen had gezien en dat was hij niet gewend. Maar Melli had toevallig gezien, dat onze mensen stonden te kijken op hun telefoonding en daar scheen te zien te zijn, dat zijn mensen in een vliegding stapten om naar ergens ver weg te gaan ,En je kunt maar op 1 plaats tegelijk zijn. En dat is nu dus duidelijk niet hier. Of Unpie dat nu leuk vindt of niet.
Later hoorden we, dat een van die eigen mensen ,die Kim heet ,niet voor even weg is, maar voor een heleboel weken. Ze maakt met haar vader eerst een reis van een week door een land, dat Amerika heet en wordt dan achtergelaten bij een Nederlands mens, dat daar een trainingsstal heeft . Kim zit namelijk op een  school waar ze  leert voor professioneel paardrij /en paardrijlesgeefmens. en dan gaan de leerlingen geregeld op zogenaamde buitenlandstage. “Best leuk voor Kim, maar ik vind er dus niets aan,”  zei Unpie bokkig. “Je moet verder kijken dan dat je neus lang is,”zei Calimero. “Ze zal daar best wel veel leren en daar heb jij dan weer profijt van als ze weer terug is.” En daar kon Unpie niks tegenin brengen.

Donderdag 2 februari 2023

De hele dag regen, niet veel, maar toch wel erg nat op den duur.
Een poosje geleden was er toch verteld, dat onze mensen de kerstbomen in onze paddocks hadden gelegd toen kerstmis voorbij was, zodat we net zoals in andere jaren ervan konden eten en ermee spelen ? En dat we dat niet deden , omdat die bomen vies waren. ? Nou, ze hadden zeker geen tijd om die dingen weer weg te halen en hebben ze gewoon laten liggen. En raadt eens wat…Na een hele tijd heeft een van ons er toch eens voorzichtig een mondje van genomen en die vertelde, dat ze niet meer vies waren. Het heeft heel veel geregend sinds ze daar lagen en kennelijk is de viezigheid er nu afgespoeld. Zo zie je maar. Soms moet je iets niet te snel opgeven.

Woensdag 1 februari 2023

Zwaar bewolkt, veel wind . 7 graden.
Ik hoorde, dat er alweer een vakantie aan komt voor de schoolkinderen. En dan zijn er natuurlijk ook weer kampdagen. Leuk, leuk. Het wordt dinsdag 28 februari en vrijdag 3 maart. De inschrijflijst hangt in de kantine. Iedereen mag inschrijven, ook als je niet hier rijdt. En vol is vol. Dus wacht niet te lang met inschrijven als je graag mee wilt doen. Het kan ook per mail stal@eik.nl of telefoon.

Dinsdag 31 januari 2023

Zwaar bewolkt, veel wind, meestal droog.
Toen ik vanmorgen op weg was naar de paddock zag ik toevallig net, dat het hulpmens , dat Snow naar buiten bracht even met een rijmens aan het praten was en niet goed oplette wat Snow aan het doen was. Ze stonden toevallig precies naast de bak met lekkere broodjes, die we iedere week krijgen van het bakkersmens, omdat hij die te veel had gebakken en liever niet weg wilde gooien. We krijgen dus allemaal iedere dag een broodje bij onze brokken als een soort extra snoepje.
Snow maakte dus meteen gebruik van de gelegenheid voor zelfbediening en pakte gauw zelf wat lekkere broodjes. Voordat iemand ook maar iets in de gaten had had hij zijn mond al vol. Ik was echt stik jaloers. Dit soort acties zijn mijn specialiteit en nu kon ik alleen maar toekijken.Balen…

Maandag 30 januari 2023

Soms een beetje zon, verder droog en winderig. 6 graden.
Hoi, ik ben warempel al weer aan de beurt voor de pen. Wat vliegt de tijd. Mijn naam is Toet en ik woon al heel lang in de sterstal naast Calimero en tegenover Melli en Unpie.
De laatste tijd hebben jullie mij niet aan het werk gezien, want ik ben een beetje kreupel. Onze mensen snappen niet hoe dat zo gekomen is, maar die hebben net niet gezien, dat ik bij het rollen in de paddock zo dom ben geweest om te dicht naast de omheining te gaan liggen en me toen even heb vast gerold. Ik heb me toen natuurlijk gauw weer los getrokken, maar mijn been was er niet beter van geworden. Dikke pech. Maar ja, het gaat alweer beter, dus binnenkort hoop ik er weer gewoon bij te zijn.

Zondag 29 januari 2023

De zon van gisteren was helaas weer weg, maar ook zwaar bewolkt en droog was niet verkeerd. Het is tenslotte winter en dan moet je blij zijn met iedere droge dag,
Wie ook blij was was onze spoedcursist, die  inderdaad in deze week zo veel had geleerd, dat hij het beloofde buitenritje over de Holterberg kon en mocht maken.Een mooie afsluiting van een gezellige en leerzame week.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet

Zaterdag 28 januari 2023

Behoorlijk veel zon , maar niet meer dan 4 graden boven nul.
Maar dat weerhield onze twee vrijwilligershulpmensen er niet van om aan de picnictafel buiten hun lunch naar binnen te werken.In de zon was het prima te doen zeiden ze. En gelijk hadden ze.

Vrijdag 27 januari 2023

Zwaar bewolkt, droog en wel 10 graden.
Mijn mens woont niet echt hier in de buurt, zo’n 55 kilometer hier vandaan om precies te zijn. Maar ze komt toch vaak hier naar toe om mij te poetsen, met mij te rijden en/of te wandelen. Verder krijgen we geregeld prive les en daardoor beginnen we elkaar steeds beter te begrijpen. Het is echt mijn eigen mens en als ik haar in de verte aan zie komen begin ik tegenwoordig meteen te hinniken. Dat is paards voor “leuk, dat je er weer bent”