Het Dagboek

Vrijdag 24 juni juni 2022

Licht bewolkt, veel wind. 18 gradeen

Vlak voor mijn neus zag ik vandaag, dat het voermens zich aan het uitsloven is om nieuwe plantjes, die je kennelijk niet meer kopen kunt als je wacht totdat alle viooltjes definitief zijn uitgebloeid ,in de bakken te zetten.

water geven 

De nog prima ogende viooltjes , die er nog in stonden ,moesten daarom plaats maken. Weggooien van bloemetjes, die nog zo hun best doen is zielig. En daarom hebben ze nu allemaal een plaatsje gekregen langs en aan de muur van de nieuwe stal. Normaal staan daar geen bloembakken ,maar zo lang ze er nog zo goed uitzien mogen ze daar pensioen hebben. En zeg nu zelf...Het staat toch best heel mooi. Alleen Evi had graag gezien, dat de ene hangzak ietsje dichter bij haar raam was opgehangen, zodat ze van de bloemetjes had kunnen eten. Pech voor haar, maar zolang ze niet de hals van een giraf heeft zal ze geen viooltje kunnen pakken. En ik weet zeker, dat dat dan ook precies de bedoeling van onze mensen is geweest.

Evi viooltjes 

Donderdag 23 juni 2022

Licht bewolkt , gelukkig een lekker windje, maar wel 32 graden.
Ik stond vanmorgen lekker te eten uit de hooibak in de paddock. Opeens kwamen er 2 vreemde mensen vlak naast mij staan en naar mijn idee keken ze me zowat het hooi uit de mond. Maar ik bedacht me al gauw, dat mensen geen hooi lusten en toen ik wat beter keek zag ik, dat ze allebei een papier in de hand hadden en waarachtig bezig waren om een portret van mij te tekenen. Dat heb ik nog nooit beleefd. Hopelijk zorgen ze, dat ik er net zo beeldschoon op kom als dat ik ben. Hoorde ik Match zeggen, dat ik knap ijdel ben . Hoe komt hij erbij....

..

portret 

Woensdag 22 juni 2022

Hele dag zon, beetje wind. 28 graden.
Gisteren stond Macey opeens weer on 3 benen en vandaag zijn ze met hem naar de dierenkliniek geweest.Daar hebben ze zijn been zowat binnenstebuiten gekeerd en nu schijnt er uit te zijn gekomen, dat er op een bot in zijn knie een scherpe punt is gegroeid, die soms wel ( au) en soms niet (niets aan de hand) in een zenuw prikt. En dat dat geprik in een zenuw erg zeer doet kan iedereen snappen. Ik hoop toch zo, dat ze er iets aan kunnen doen om het te verhelpen.

Dinsdag 21 juni 2022

Licht bewolkt, droog en 23 graden.
Jack was me toch een potje chagerijnig... Hij vertelde, dat hij uit de wei kwam en op stal het licht in zijn box wilde aandoen. Maar dat lukte niet, want zodra hij zijn hielen had gelicht had Hans kennelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om gauw nog een stuk ijzer op de bedienknop te zetten en nu is het waarschijnlijk definitief einde van de pret voor Jack . 2-1 voor Hans zou ik zeggen en meteen einde van de electriciteit verspilling van Jack.

Lichtknop Jack 

Maandag 20 juni 2022

Licht bewolkt, beetje wind en 18 graden.
Hallo, ik ben Aris en ik woon al jaren in een silostal naast Dame Blanche met aan de andere kant van het brokkenhok Match en Macey.
Vanavond zo tegen een uur of 6 zag ik opeens een hele groep mensen aan komen lopen en toen ik goed keek zag ik, dat het al onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen waren. Ze verdwenen in de kantine. We vroegen ons af wat ze kwamen doen en dachten eerst aan een lekker etentje of zo. Maar dat hadden we dit keer goed mis. Het bleek, dat ze aan de bak moesten om hun BHV ( Bedrijfs Hulp Verlener ) diploma te mogen verlengen. Daarvoor moesten ze weer allerlei dingen herhalen, zoal een boel theorie en ook brandjes blussen en mensen ( in dit geval poppen) reanimeren. Iedereen, die hier werkt of regelmatig komt helpen moet van onze mensen  zo'n diploma hebben en ze zijn uren zoet geweest om dat weer voor elkaar te krijgen. Maar iedereen is weer geslaagd en dat is het feliciteren waard...

BHV kantine 

Zondag 19 juni 2022

Bewolkt, voor de afwisseling een hele poos regen en zo'n 17 graden.
Voor mensen, die vandaag op hun vrije dag, buiten iets leuks hadden willen doen , was die regen niet leuk. Maar onze mensen waren er heel blij mee. Onze weiden zijn gortdroog en al wordt er regelmatig gesproeid, groeit het gras er niet echt van. Maar ze zeggen, dat het al mooi is als het tenminste niet dood gaat.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Zaterdag 18 juni 2022

Zon, geen wind en wel 32 graden.
Tot verbazing van iedereen en van Macey het meest,kon hij vandaag zomaar weer gewoon lopen. Tenminste in stap voelde hij niets meer, zei hij en draven hebben ze hem nog maar niet laten doen.Vreemd verhaal...

Vrijdag 17 juni 2022

Hele dag 30 graden weinig wind.
Vanmorgen toen wij ons ontbijt kregen zag Sandra, die voerde, dat Macey niet op 4,maar op 3 benen stond .Heel vreemd, omdat hij gisteren probleemloos uit de wei was gekomen, sindsdien alleen maar op stal heeft gestaan en er bij de laatste controle ronde tegen 11 uur 's avonds nog helemaal niets aan de hand was. Macey zelf wist het ook niet en zei alleen maar "au au au " De mensen dachten eerst natuurlijk aan een hoefontsteking en binnen het uur stond er een hoefsmidmens voor de deur om dat te testen. Maar helaas, geen zweer te vinden. Toen kwam een dierenartsmens. Die heeft ook overal naar gekeken en overal aan gevoeld, maar kon er ook niets zinnigs over zeggen. Daarom is het mens 's middags teruggekomen met nog een assistentmens om in de box foto's van het been te maken. Die arme Macey kon namelijk geen stap meer doen. Ook daar kwam niets uit, maar het bleek gelukkig wel, dat er niets was gebroken.
Ze hebben toen een ontstekingsremmer en pijnstiller ingespoten en moeten nu afwachten totdat Macey weer kan lopen voordat hij naar de kliniek gebracht kan worden om een scan of zoiets te maken.

Dierenarts Macey

Donderdag 16 juni 2022

Zon, beetje wind , 21 graden.
Ik kwam Jack tegen in de wei en die had dikke lol. Hij vertelde, dat hij inmiddels lekker weer zelf het licht in zijn stal aan kon doen. Gewoon het tweede beugeltje los wrikken en opzij duwen. Simpel toch ! 1 - 1 voor Jack dus

Lichtknop Jack 

Woensdag 15 juni 2022

Hele dag zon en wel 25 graden.
De mensen van de gastpaarden mesten in de weekends altijd zelf uit. Ik hoorde een tijdje geleden de mensen va Melli klagen, dat ze hun favorite mestvork nergens meer konden vinden. Ze hebben overal gezocht en weten jullie waar ze het ding uiteindelijk hebben gevonden ? Bij het stapeltje oud ijzer, dat klaar lag om opgehaald te worden door het oudijzerophaalmens. Onze mensen vonden kennelijk, dat het ding zijn beste tijd had gehad, omdat er een tand ontbreekt en nogal verroest is. De mensen van Melli waren dus net op tijd om het ding te redden. Theo heeft er op verzoek een nieuwe steel aan gemaakt en nu hoorde ik, dat niet alleen de mensen van Melli hier blij mee zijn, maar dat er zeker drie anderen ook al hadden gezocht en geklaagd. En zo is nu iedereen weer blij.

Mestvork 

Pagina: «  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement