Het Dagboek

Zaterdag 2 mei 2020

Felle buien en af en toe zon.Tien graden , dus nog lang geen zomer.
Alle struiken en heggen beginnen er heel mooi uit te zien. Maar ik zag vandaag,dat Hans bezig was om bij de laurierhaag rond de mestplaats mooie planten uit de grond te rukken. Vreemd. Maar later hoorde ik wat de reden was. De planten zien er best leuk uit, maar dat is schone schijn, Het zijn namelijk japanse duivelsknopen en dat is een soort, dat niemand ook maar in de buurt van gebouwen wil hebben.. Ze groeien explosief snel en gaan gewoon dwars door alles wat ze tegen komen heen.En ze zijn haast niet uit te roeien. Ik hoorde zelfs zeggen, dat, als er op een terrein waar mensen huizen willen bouwen deze planten voorkomen de hele bouw niet doorgaat. Daarom is het maar goed, dat ze hier het op tijd hebben ontdekt. Nu zullen ze wel alles wat er weer aangroeit meteen een kopje kleiner maken, voordat ze ondergronds zijn gegaan op weg naar de muren van de mestplaats of van de binnenbak. Ze moeten hier toch ook op alles letten. Je zou er moe van worden. En weten jullie wat ? De planten mogen zelfs absoluut niet in de groene vuilnisbak worden gegooid, maar moeten in de zwarte bak zodat ze de verbrandingsoven in zullen gaan.Dat schijnt de enige manier te zijn om van ze af te komen.

Groen

Groen Groen

Vrijdag 1 mei 2020

Soms een beetje zon en soms felle buien. 12 graden.
Hans is druk bezig om de hooibak van de eerste paddock rechts op een andere plek te hangen. Ik vroeg me af waar dat nu weer goed voor zou zijn. Dat ding hing er toch prima. Maar mijn buurman Tommy zei sip, dat hij dat helemaal geen goed plan vond. Hij zei, dat degene,die dan in het landje ernaast stond geen kans meer had om stiekum hooi te jatten, dat niet voor hem bestemd was. Laat dat nu net een van zijn hobby's zijn...Arme Tommy. Pech !

Hans

Donderdag 30 april 2020

Vannacht lekker veel regen en dat is goed voor de groei van het gras.
Wij medewerkers zijn dus al een hele tijd werkeloos. De rijkinderen hebben vakantie en komen dan normaal veel rijden, maar nu is er niemand te bekennen. Ze moeten het doen met alle leuke filmpjes, die onze hulpmensen van ons maken en op ons facebook zetten. . Iets is beter dan niets Toch?
Onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen zorgen er natuurlijk wel voor, dat wij in vorm blijven voor wanneer we weer aan het werk mogen.Ze doen hun best, maar dat neemt niet weg,dat we onze rijkinderen en rijmensen erg missen.Maar waarschijnlijk komen er gauw weer betere tijden.

Woensdag 29 april 2020

Eerst wat regen en later weer droog.
En dat was maar goed ook, want het bleek vandaag een van de allerleukste dagen van het jaar te zijn.HET BEGIN VAN DE WEIDETIJD !!!
We hebben er allemaal enorm naar uitgekeken, want er is niets lekkerder dan het verse meigras, ook al is het nog net april. Het was welismaar maar 20 minuten en toen was het weer uit met de pret,maar het begin is er en we weten al jaren, dat die 20 minuten iedere dag een beetje worden uitgebreid tot een paar uur. Ik zou natuurlijk veel liever meteen een paar uur daar lopen, maar dat schijnt niet goed voor ons te zijn . Onze darmen zijn heel gevoelig en moeten altijd wennen als we opeens ander soort eten krijgen. Dat is niet zo leuk, maar aan de andere kant is er op deze manier niet zoveel kans , dat het dierenartsmens hier naartoe moet racen, omdat wij koliek krijgen. Bovendien maken onze mensen en hulpmensen deze dagen heeeel veel kilometers met het in en uit de wei halen. En dat is goed voor hun conditie.!!

Weidetijd Weidetijd

Dinsdag 28 april 2020

Wisselend bewolkt en o wonder...af en toe een bui.
Het krullenhok heeft 3 deuren en nu de eerste deur helemaal is gerenoveerd en geschilderd door Theo steken de andere deuren er wel bij af. Daarom hebben ze de tweede deur er ook maar uit gehaald en naar de werkplaats gesleept. Theo zal er zich wel weer mee redden.

Deur

Maandag 27 april 2020

Hele dag zon en wel 22 graden

Hallo, ik ben Sunshine en woon in een box bij de binnenbak naast Tommy en de kantine.
Ik hoorde dat vandaag de baas van Nederland jarig is.Ze noemen dat altijd Koningsdag en er zijn dan normaal overal leuke dingen voor de mensen te doen. Optochten , feestjes,rommelmarkten. Maar vandaag natuurlijk weer niet. De Corona's zijn immers nu de baas en die zijn niet jarig.Dus geen feest. Jammer hoor.

Zondag 26 april 2020

Wisselend bewolkt en later weer zon. !8 graden.
Vandaag alweer niets te doen. In de kantine staan op alle tafels de bloemen, die voordat de boel gesloten werd nog helemaal in de knop zaten, een beetje nutteloos mooi te zijn. Er zijn namelijk nog steeds geen wegbrengmensen ,die er kunnen zitten kijken. Zielig hoor.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine .

Bloemen

Zaterdag 25 april 2020

Bewolkt voor de afwisseling en zo'12 graden.
Het voermens moet tegenwoordig iedere dag aan het werk om alle bloembakken, maar ook alle buxus en laurierheggen en de grote rhododendrons grote plenzen water te geven. Gelukkig helpt het wel, want de struiken beginnen mooi te bloeien en de rest gaat tenminste niet dood.

Rhodondendrons

Vrijdag 24 april 2020

Zon, weer meer wind en veel frisser.
Ik hoorde , dat de mensen , die de baas zijn in Nederland , hebben besloten, dat kinderen vanaf 29 april weer ponylessen mogen volgen. Maar het schijnt nog niet duidelijk te zijn wat er precies moet en mag.Onze mensen zijn er druk mee bezig om daar achter te komen om dan zo snel mogelijk op een verantwoorde manier weer mee te kunnen beginnen. Amber en Sunschine kunnen haast niet wachten en ik eigenlijk ook niet , want ik mis al die langskomende kinderen, die mij knuffelen, heel erg.

Donderdag 23 april 2020

Zon , geen wind en...25 graden. Hoe leuk is dat ! 
Wat ook fijn is is, dat het dierenartsmens is geweest en heeft gezegd, dat mijn voet gewoon weer beter zal worden. Naast de plek, die erg zeer deed en die nu genezen is blijkt nog een soort kneuzingkje te zitten waar mijn voetzool dunner is. Ze hebben mijn voet nu weer in een nat verband gezet en het smidsmens gaat er een zooltje onder zetten om die dunnere plek te beschermen.

Smid

Pagina: «  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement