Het Dagboek

Zaterdag 7 mei 2022

Licht bewolkt en 20 graden
Vanmorgen wandelde het bijrijdmens van Jack de stal binnen en wat had ze bij zich ? Ja hoor, de spullen om een paard in te vlechten. Jack zag het ook en was chagerijnig en blij tegelijk. Chagerijnig, omdat hij dat gepulk aan zijn hoofd en manenkam maar helemaal niks vindt en blij, omdat dat dan toch wel meestal betekent, dat hij een uitje naar een wedstrijd gaat hebben. En inderdaad. Toen hij mooi opgetut was kwam het paardenrolhok er aan en mocht meneer instappen. Tot straks riep hij vrolijk. Ik zal ze een poepje laten ruiken. En weg was hij.
Veel later kwam hij terug en liep zowat naast zijn ijzers van trots. Hij was voor de eerste keer met het bijrijdmens gestart in de klasse M1 EN HAD METEEN TWEE WINSTPUNTEN GEKREGEN

Silke en jack 

Vrijdag 6 mei 2022

Eerst een hele tijd mist, daarna zon en 22 graden.
En er was weer een kampdag. Dat is altijd een hele drukte, maar het is ook heel gezellig. 's Middags hebben ze spelletjes te paard gedaan hoorde ik. Trofee vertelde , dat ze ook mee mocht doen en dat die kleine apen, niet gehinderd door hun geringe lengte met hulp van elkaar ,iedere keer weer moeiteloos boven kwamen. Knap hoor...

Spelletjes 

Donderdag 5 mei 2022

Droog , weinig wind, 19 graden.
Hondje Lisa, die eerst een beetje treurde, dat zij alweer niet mee mocht op vakantie , heeft het zo te zien nu weer helemaal naar haar zin. Zodra ze haar oppasmens zag aankomen zagen we haar een sprintje trekken naar haar toe en ze is sindsdien niet meer bij haar weg te slaan. Ze mag ook weer mee naar het werk van het oppasmens en vindt dat echt leuk. En zo is iedereen weer blij.

Lisa op kantoor 

Woensdag 4 mei 2022

Zonnig, weinig wind en 19 graden.
We kregen een mailtje van onze mensen, dat ze zich inmiddels goed vermaken. Die vaardoos vaart iedere keer een stuk en dan mogen ze weer ergens van boord om oeroude puinhopen en oude straatjes en zo te bekijken.Die oude straatjes zien er wel gezellig uit en met de vaardoos is , zo te zien, ook niets mis , maar wat ze nu aan die ingestorte ruines vinden is mij toch een raadsel. Nou ja, over smaak valt niet te twisten.

Amphitheater Cruiseschip

straatje 

 

Dinsdag 3 mei 2022

Eerst bewolkt en later toch weer zon. 17 graden.
De meeste weilanden zijn inmiddels weer klaar en wij mogen "in"eten.Dat wil zeggen, dat we allemaal eerst een kwartier per dag mogen grazen en dan iedere dag een beetje langer. Net zo lang totdat we er de normale tijd in mogen blijven.Best wel heel vervelend, dat ze daar zo moeilijk over doen.Ik zou zeggen, zet ons er gewoon in en laat ons onze buik lekker vol eten.Maar Okkie zei, "en dan maar vaak naar de dierenartsmensen  bellen, dat er meteen iemand moet komen, omdat er weer eens een van ons verhipt van de buikpijn. Ze noemen dat koliek en als je daar niet heel erg snel bij bent ga je gewoon dood." En bij nader inzien moet ik hem gelijk geven. Ik had niet goed nagedacht.Wij paarden schijnen heel gevoelig te zijn voor verandering van voer. En het meigras is echt wel heel anders dan het hooi, dat we de hele winter hebben gegeten.Vandaar dat onze mensen ook nog zorgen, dat we , voordat we de wei in mogen, al een bodempje van hooi in onze maag hebben. Inmiddels lopen de mensen zich de blaren op de voeten van al die kilometers heen en weer en heen en weer. Maar het goede nieuws is, dat wij al heel wat jaren bij het begin van de weidetijd geen koliek hebben gehad, terwijl ik hoorde, dat de dierenartsmensen juist in deze tijd het heel druk hebben met koliekproblemen.

Maandag 2 mei 2022

Licht bewolkt, weinig wind en droog.
Hoi, ik ben Tico en woon inmiddels al heel wat jaartjes in de nieuwe stal naast Jess en Valerie en tegenover Sil en Tarius.
De laatste tijd lijkt het hier wel weer een voliere, want alle zwaluwen zijn inmiddels aangekomen en met elkaar maken ze best heel veel geluid. Gelukkig fluiten ze niet vals en klinkt het wel vrolijk, dus van mij mogen ze hun gang gaan.

Zondag 1 mei 2022

Zwaar bewolkt, beetje wind en hooguit 10 graden.
Inmiddels schijnen onze mensen op vakantie weer samen te zijn gekomen met de rest van het gezelschap, hoewel dat nog best wat voeten in de aarde heeft gehad als ik het goed heb begrepen.Onze mensen waren dus verder probleemloos op tijd op de vaardoos gekomen in Venetie. De andere familie is gisteren eerst naar een plaats Frankfurt gebracht en is vandaag naar Split gevlogen. En wonder boven wonder was daar inmiddels de vaardoos ook aangekomen en tadaa....Ze zijn er zonder verdere problemen gewoon op gestapt. Nu maar hopen, dat de rest van de vakantie ietsje minder stressvol zal zijn. Ze zullen er hoe dan ook nog wel een poosje aan terug denken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 30 april 2022

Zwaar bewolkt, veel wind. 10 graden.
Vannacht tegen een uur of 4 werd ik wakker door geloop in het huis van onze mensen en ik herinnerde me , dat ik had gehoord, dat ze met de familie van Remco een week gingen varen op een heel grote vaardoos ergens ver weg . Eerst met een vliegdoos naar een stad Venetie en daarna  met die vaardoos op stap. Een deel van onze groep beschermengeltjes is voor de zekerheid ook maar mee gegaan.
Maar tegen 7 uur hoorde ik eventjes weer geloop in huis en daarna een wegrijdend rolhok en we zeiden tegen elkaar, dat we dat niet snapten.Maar we zijn er wel achter gekomen.Heel in het kort : onze mensen hebben hun vlucht gemist , omdat ze een of ander dingetje waren vergeten, het klonk als Qcode. Alsnog ophalen kon niet qua tijd .Ze hebben toen kans gezien om in een andere vliegdoos , die naar dezelfde plaats zou gaan , maar helaas ruim 200 kilometer van hier ligt (Dusseldorf) de laatste 3 plekjes te boeken. Ze zijn weer naar hier geraced, hebben het dingetje gepakt en hebben met grote vaart de ruim 200 kilometer afgelegd naar het andere vliegveld.
Ze zijn daar mooi op tijd aangekomen en zaten te wachten totdat ze aan boord konden gaan toen er opeens paniek uitbrak. Er kwamen een heleboel branweerrolhokken en ambulances met sirenes aan scheuren. Het bleek , dat er een vliegdoos in aantocht was, die met de grootste haast een noodlanding moest maken.En dat was dus precies de vliegdoos, waar de rest van de familie in zat en die onze mensen had gemist. Het is gelukkig goed afgelopen, maar het was wel kantje boord en de inzittenden plus het personeel zijn heel erg geschrokken. Zo zie je maar, dat wat eerst pech lijkt ( het missen van de vlucht) uiteindelijk een grote mazzel was. Hebben de beschermengeltjes het toch weer eens heel goed geregeld.

Vrijdag 29 april 2022

Zwaar bewolkt, weinig wind en nog steeds gortdroog. 13 graden.
Vandaag was er weer eens een kampdag. Altijd leuk. We worden dan extra vertroeteld en doen allerlei leuke werkjes. Volgende week vrijdag komt er nog zo'n dag. Als iemand van jullie nog wil inschrijven kan dat. Er zijun namelijk nog een paar plekjes over.

Donderdag 28 april 2022

Veel zon, stevige wind 16 graden.
Volgens mij is Hans druk bezig om de omheiningen van de weilanden in orde te maken, zodat we er weer in kunnen. Ik kan niet wachten...

Pagina: «  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement