Het Dagboek

Zaterdag 27 oktober 2018

Wisselend bewolkt, droog en veel wind.
Vanmorgen waren er gewoon lessen en ik was stomverbaasd , dat er 's middags opeens ook al een wedstrijd was.Ze noemen het korte cross en middencross.Eerst een potje door het bos en over het aardappelveld rennen en dan een parcourtje springen in de binnenbak.Vandaag was het alleen voor onze eigen rijmensen, hoorde ik. Calimero vertelde , dat ze in de korte cross helaas allemaal werden begeleid door loopmensen, die het halstertouw stevig vasthielden. Daar waren de medewerkers dus niet zo blij mee, want nu konden ze niet eens even flink los gaan.Maar ja, de veiligheid van de deelnemertjes komt natuurlijk eerst.Dat snapt iedereen. Maar Cali was ook een van de bofkonten , die behalve in de korte cross ook mee mocht doen in de middencross.En dat was, volgens hem ,pas echt kicken...Ze moesten weliswaar de lagere alternatieven  springen , maar mochten wel galoperen.En ze zijn toch lekker uit hun dak gegaan.Super leuk...De kinderen zijn netjes blijven zitten en de spierpijn zal later wel pas komen.
Erg jammer , dat ik niet mee mocht doen met dat crossen. Ze waren zeker bang,dat bij mij de rem niet goed genoeg zou werken. En daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben. Maar als doekje voor het bloeden mocht ik wel meedoen met het 50 cm springen en dat was ook leuk.

Cross

Vrijdag 26 oktober 2018

Zwaar bewolkt en....je raad het nooit Af en toe een beetje regen.Ik denk, dat onze beschermengeltjes maar eens van hun wolkje af zijn gekomen en wat regenwolkjes hiernaartoe hebben geduwd. Goed werk...Daar heb je nog eens wat aan.
Vandaag is onze Nicky weer teruggekomen vanuit dat paardenziekenhuis in Hochmoor. Ze werd luidkeels begroet door alle stalmakkers met Tico aan het hoofd en ze wist niet hoe gauw ze uit het rolhok moest komen. Ze zou er bijna nog een blessure bij hebben opgelopen , maar dat is gelukkig goed afgelopen. Ze vertelde, dat ze er haar hele oog uit hadden gehaald, maar dat ze dat niet erg vond, omdat ze er toch niets meer mee zag. Maar het doet nu geen pijn meer en dat is heel  fijn. Maar ze vond het helemaal super om weer gewoon thuis te zijn."Wat een opluchting, dat ik jullie gewoon kan verstaan.Die mensen in dat ziekenhuis deden echt wel goed hun best, maar ik had geen idee waar ze het over hadden. De andere paarden daar kon ik ook al niet verstaan.En dat terwijl ik graag alles wil weten." zei ze en nam voor het eerst sinds haar vertrek weer met smaak een grote hap hooi. Eind goed al goed.
Vandaag was er ook weer een kampdag. Het is wel een druk weekje. "Dit is altijd de drukste week van het jaar," zei Orlando  en hij kan het weten.

Nicky

Donderdag 25 oktober 2018

Bewolkt en droog.
Ik hoorde waarachtig een paar van onze mensen erover praten, dat een beetje regen best heel welkom zou zijn. Nou breekt mijn klomp, dacht ik. Eerst hopen ze op mooi weer en nu willen ze opeens toch weer regen. Maar ik ben er al achter hoor. De nadruk ligt op "een beetje ". Het maisland verderop en het aardappelveld hier achter zijn inmiddels weer zo droog geworden, dat het al stuift als een mens er gewoon overheen loopt. Dan kun je je wel voorstellen wat er gebeurt als er een stelletje paarden in volle galop overheen dendert. Geen paard te zien ,maar alleen een grote stofwolk. Het is ook altijd weer wat anders.Hebben ze weer iets om over in de piepzak te zitten.

Woensdag 24 oktober 2018

Droog,beetje zon, beetje wind.
Onze mensen praten tegenwoordig veel vaker dan normaal over het weer.Ik geloof dat dat komt vanwege die wedstrijd komend weekend.Ze zijn daar zo te zien erg druk mee en het zou natuurlijk best zielig zijn als het dan de hele dag zou regenen. Maar als ik het goed begrepen heb zijn de vooruitzichten tot nu toe redelijk gunstig.Hoewel...Dat buienradarding schijnt nogal eens van mening te veranderen. Dus eerst zien en dan geloven.

Dinsdag 23 oktober 2018

Zwaarbewolkt en droog.
Gisteren keek ik mijn ogen uit. Ik was net goed wakker en toen kwam er een stelletje rijkinderen enthousiast binnen rennen. En dat terwijl ze toch op school horen te zitten. Toby had het als eerste door. Ik wed, dat ze weer eens een keer vakantie hebben en dat dit een ponykamp moet voorstellen,Maar dan niet een week, maar een dag."zei ze. En ja hoor. Ze had helemaal gelijk. Leuk . Ik hou wel van een beetje reuring.

Ponykamp

Maandag 22 oktober 2018

Soms zon, soms wolken en 13 graden.
Ik ben Tarius en woon nog niet zo lang hier in de grote stal laatste links als je binnenkomt.Dat is een joekel van een stal met uitzicht op de stal in het algemeen en Sandra's huiskamer in het bijzonder. Sandra kan natuurlijk ook vanuit haar huis kijken wat er gebeurt in deze box en dat is natuurlijk best gemakkelijk als er een van ons ziek zou zijn. Orlando vertelde, dat hier in het verleden al merries plus veulen in hadden gestaan en merries, die nog een veulen moesten krijgen. En toen hij nog eens nadacht schoot hem ook nog te binnen, dat deze box  ook nog een half jaar bewoond is geweest door een van de beroemdste friese dekhengsten van dat ogenblik. Hij heette Brandus en hij was hier , omdat hij voor het een of andere predicaat Z dressuur moest zijn met 1 winstpunt, terwijl hij op dat moment nog niet verder dan L dressuur was.Aan Sandra de taak om te zorgen, dat hij binnen afzienbare tijd  aan die Z eis zou voldoen.En ze heeft het keurig gefikst hoor. Toen hij vertrok was hij Z plus winstpunt. Daarna is hij naar een bekende tuigpaardenmeneer gegaan en is prompt ook kampioen van Nederland voor de koets geworden. En weet je wat ? Het was een heel leuk paard. Helemaal geen kapsones al was er vanuit een ver land Amerika meer dan 1.000.000 gulden voor hem geboden.Het was alleen wel een beetje lastig, dat er op een bepaald moment een groot hangslot op zijn deur moest, omdat er geruchten waren, dat ze hem wilden ontvoeren en er ook al verdachte figuren in de buurt waren gesignaleerd. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en het is helemaal goed gekomen.Zo hoor je nog eens wat van een pensionado.

Zondag 21 oktober 2018

Licht bewolkt en zo'n 15 graden.
Ik heb gehoord, dat Sandra alweer jarig is. Het lijkt wel alsof gisteren er al die spandoeken hingen en grote poppen stonden van de vorige verjaardag.Er is dus alweer een jaar voorbij. We feliciteren haar allemaal en hopen , dat ze een leuke dag en ook een heel leuk volgend jaar zal hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Zaterdag 20 oktober 2018

Half bewolkt, 16 graden
De crossbouwmensen hebben er vandaag stevig aan getrokken om de crosshindernissen zo veel mogelijk af te maken. Hondje Lisa mocht mee en had weer eens de dag van haar leven.Er was namelijk nog een hond van een van de crossbouwmensen mee en daar heeft ze heel wat kilometers op topsnelheid mee rondgerend. Ze zal vannacht wel heel goed slapen.

cross bouw

Vrijdag 19 oktober 2018

Rustig herfstweer.
Gisteren is Nicky vertrokken en hij is nog steeds niet terug. Tico vertelde, dat hij naar een paardenkliniek in Duitsland is gegaan, waar ze heel knap zijn in het repareren van paardenogen.Nicky heeft namelijk al heel veel jaren een soort blauwe waas over zijn linkeroog. Volgens hem kon hij daar eerst nog best een beetje doorheen kijken, maar zo heel geleidelijk is dat steeds minder geworden en nu ziet hij er niets meer mee.Daar is hij helemaal aan gewend, dus dat is geen probleem. Wat wel een probleem werd is , dat hij de laatste tijd ontstekingen aan dat oog kreeg en dat doet zeer.Ze gaan dus nu kijken wat er aan gedaan kan worden.

Donderdag 18 oktober 2018

En nu is het plotsklaps herfst. Het is zwaar bewolkt en maar 17 graden. Nog steeds droog en dat begint weer een beetje een probleem te worden .Ik zag , dat er weer water wordt gegeven, ook aan struiken, die dat in deze tijd van het jaar  normaal niet nodig hebben. Maar als ze hun bladeren zielig  laten hangen, weten onze mensen wel hoe laat het is.Die bladeren moeten niet groen zijn en hangen,omdat de struik aan het doodgaan is , maar bruin worden en afvallen.
Calimero kwam enthousiast langs. Hij vertelde, dat hij lekker had gevoetbald in de binnenbak en ik ben een boon als ik snap wat hij bedoelt.

voetbal

Pagina: «  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement