Het Dagboek

Woensdag 27 april 2022

Licht bewolkt, toch best veel zon en 15 graden.
Het was vandaag woensdag ,maar het voelde als zondag. Helemaal geen lessen en ook helemaal geen hulpmensen te bekennen. We weten , dat die altijd zaterdag en zondag vrij zijn plus alle feestdagen.
En als het dan geen weekend dag is moet het dus een feestdag zijn. En dat was het ook. De vlag hing uit en ik hoorde dat dat was , omdat de koning jarig is en overal schijnen feestelijkheden te zijn.
Leuk en aardig, maar wij dan ??? Maar we hoefden ons geen zorgen te maken. In plaats van de vaste hulpmensen hebben vrijwilligershulpmensen en mensen van gastpaarden de handen uit de mouwen gestoken en wij zijn helemaal niets te kort gekomen. Schone stallen, volle hooinetten , op tijd in/uit de paddocks. Goed geregeld en heel fijn, dat onze vaste hulpmensen ook vandaag weer lekker vrij konden zijn .Heel erg bedankt iedereen, die heeft meegeholpen.

Vlag koningsdag 

Dinsdag 26 april 2022

Zwaar bewolkt, maar minder wind.
Het voermens was vanmorgen in zak en as.Ze dacht gauw even voor de lessen met de ouwe blauwe de binnenbak gelijk te trekken, maar in plaats van gewoon aan het werk te gaan zei het ding alleen maar poeke... poeke..poeke en niks meer. En dat terwijl hij de hele nacht aan het oplaatding had gezeten en de accu zei, dat hij helemaal vol was.Er was dus nog maar 1 oplossing en dat was een nieuwe accu. Maar waar haal je die zo gauw vandaan en wie gaat het er dan in zetten. En Hans was er niet want dinsdag is geen Hansdag. Maar hij heeft er gewoon even een Hansdag van gemaakt, is gekomen met een snellaadding, zodat de bak nog net voor de lessen kon worden gedaan en is veel later gekomen met een nieuwe accu. En toen die er weer in zat was het probleem helemaal opgelost voor hopelijk een hele poos. Joepie !

Lader 

Maandag 25 april 2022

Wisselend bewolkt, veel wind en maar 13 graden.
Hallo, ik ben Coen en woon in de grote stal naast Sjors en Bill en tegenover Snow.
Er schijnen al een boel rijkinderen vakantie te hebben. Er zijn tenminste veel afzeggingen van rijkinderen, die naar ergens anders gaan. Nou ja, ze komen wel weer terug en dan zien we ze vanzelf weer verschijnen.

Zondag 24 april 2022

Licht bewolkt en heel veel ( koude ) wind.
En ja hoor. Ik heb een nieuwe buurman. Hij is vanmorgen gekomen en hij heet Cas. Ik denk , dat ik wel goed met hem zal kunnen opschieten. We delen in ieder geval al duidelijk onze waardering voor het hooi hier. Ik wilde natuurlijk meteen kennis maken, maar meneer moest zo nodig eerst het hooi testen. Maar even later kwam hij toch een praatje maken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Tommy en Cas 

Tommy en Cas 

Zaterdag 23 april 2022

Licht bewolkt, 17 graden. Windstil.
Ik hoorde Amber vertellen, dat er weer een dressuurwedstrijd in de planning schijnt te staan . En wel op de gewone manier met publiek en met prijsuitreiking op 22 mei.Binnenkort zal het inschrijfformulier wel op het prikbord komen en kan iedereen vast in training gaan.

Vrijdag 22 april 2022

Rustig droog weer. 's Nachts iets minder koud.
De struiken rondom de mestplaat beginnen waarachtig ook al te bloeien. Als dat zo doorgaat wordt het echt menens met de lente. Ik kan niet wachten

Rhodondendrons 

Donderdag 21 april 2022

Rustig droog weer.
Zo langzamerhand begint alles wel weer erg droog te worden. Ze zijn tenminste begonnen met het sproeien van de buitenbak. Dat heeft Match bijna een nat pak bezorgd. Bijna en net niet helemaal...Wat was het geval ? Een bijrijdmens van Match had Match tegen de schemering nog even in de buitenbak gezet. Niks mis mee. Maar het voermens, dat ook voor de bodems zorgt rekende er op die tijd niet op, dat er nog iemand in de bak zou staan en stond net op het punt om de sproeiinstalatie aan te zetten toen ze vanuit een ooghoek beweging zag in een verre hoek vande baan. En dat was dus Match,die gewoon droog is gebleven. Maar dat was meer geluk dan wijsheid.

Woensdag 20 april 2022

Overdg 16 graden, 's nachts 3 graden.
Tegenwoordig hebben we geregeld een nachtgastje. 's Avonds, als er niemand kijkt, sluipt er een klein katje de bak binnen en gaat lekker slapen op onze hooivoorraad. Het is wel betrapt door Sandra, maar mocht gewoon blijven liggen.Je moet elkaar iets gunnen toch ?

poes 

Dinsdag 19 april 2022

Droog, veel zon, 17 graden.
Gisteren was het ...je raadt het nooit...2e Paasdag. Een dag feest vieren is kennelijk niet genoeg. Dus doen ze gewoon een tweede erbij. Groot gelijk. Er zijn geen coronamonstertjes meer te bekennen, dus niets staat in de weg om met elkaar leuke dingen te gaan doen.
De rijmensen hebben een paasrit gemaakt over de Holterberg met een drinkpauze en een lekkere lunch na afloop hier.
De rijkinderen, die daar zin in hadden hebben met zijn allen eieren gezocht op het terrein. Het ligt vast aan mij , maar ik snap- nog steeds niet, dat ze denken, dat hazen eieren leggen. En zeg nou zelf, die eieren lijken toch sprekend op kippen eieren.

 

paashaas 

paasei 

Maandag 18 april 2022

Vandaag lijkt het echt wel of de lente is aangekomen.Zon,weinig wind en wel 19 graden...
Ik ben Tommy en woon bij de binnenbak naast Cartouche en Amber en aan de andere kant even niemand.. Tot vorige week woonde daar Evi, maar die bleef zich druk maken om alles wat er onverwachts in de bak gebeurde en toen Marnix naar de paardenhemel was vertrokken is ze naar zijn stal in de nieuwe stal verhuisd. Naast mij schijnt nu het paard te komen staan, waar het mens van Marnix voor gaat zorgen en op gaat rijden. Het zal mij benieuwen wat dat voor een snuiter is.

Pagina: «  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement