Het Dagboek

Dinsdag 14 juni 2022

Meestal zon, weinig wind .18 graden.
Ik heb gisterenavond toch wat beleefd...Ik was gewoon aan het werk en toen kreeg ik opeens mega buikpijn. Ik wist me geen raad en wilde alleen nog maar liggen en rollen. Mijn rijmens schrok natuurlijk en sprong gauw van mij af en de mensen wisten niet hoe gauw ze me weer in de benen moesten jagen. Ze hebben me afgezadeld en meteen naar het plein gebracht. En ik plaats van dat ik nu wel mocht rollen om de pijn wat te verzachten bleven ze me dwingen om gewoon door te lopen. Ze zeiden, dat ik koliek had. Een verzamelnaam voor erge buikpijn, die kan komen door iets, dat dwars in de darm is gekomen, maar meestal door een ophoping van gas, die niet weg kan. Nou, je mag het noemen zoals je wilt, maar ik wilde alleen maar rollen en dat mocht dus niet. Ze waren bang dat ik dan door het rollen een slag in mijn darm zou krijgen , die niet meer terug te draaien zou zijn en die mij rechtstreeks naar de paardenhemel zou laten vertrekken.
Maar Sandra kwam al gauw aanlopen met een spuit met een bruine smurrie er in en die heeft ze in mijn mond gegoten Lekker was anders. Bah...Maar het vreemde was, dat ik me al gauw een stuk beter voelde. Ze heeft nog twee porties van die troep gegeven en toen was ik weer helemaal beter. Al met al duurde het niet langer dan een uur.
Ik sprak later Toet en die vertelde, dat zij een poosje geleden ook zo'n enorme buikpijn had gehad en dat zij ook meteen beter was geworden nadat ze die bruine smurrie in haar mond had gekregen. Blijft natuurlijk de vraag wat er voor spul in de spuit had gezeten...en dat raden jullie nooit !
We hebben hier een stagiairemens lopen en een tijdje geleden toen Toet ook heel erge koliek had, vertelde het stagiairemens, dat haar opa, die zijn hele leven al paardenhandelaar is geweest een paard met koliek altijd een mengsel van 1/3 stroop en 2/3 water gaf. En dat zat er dus ook in de spuit, waar Sandra gelukkig mee aankwam. Je bent toch nooit te oud om te leren...

Maandag 13 juni 2022

Licht bewolkt, veel wind en niet meer dan 16 graden.
Hallo, ik ben waarachtig al weer aan de beurt. De tijd vliegt.Mijn naam is Dame Blanche en ik woon in een van de silostallen naast Aris met aan de andere kant van het brokkenhok Match en Macey.
In alle stallen hier op het terrein wonen inmiddels al weer veel meer zwaluwen dan dat de groep vanuit het verre zuiden, die in het voorjaar zijn aangekomen. telde. De eerste leg is al volop aan het uitvliegen en hun ouders werken zich een slag in de rondte om alle bekkies te vullen.Want zelf vliegen vangen is voor hen kennelijk nog een brug te ver.

Zondag 12 juni 2022

Wisselend bewolkt, af en toe zon, 20 graden.
Ik hoorde vertellen, dat er tegenwoordig op een tafel in de kantine altijd een heleboel boeken en tijdschriften liggen die iedereen, die dat wil gratis mee mag nemen. Goed idee toch ! Ga maar eens kijken of er wat voor je bij zit.
De week is weer om en ik geef de pen aan Dame Blache.

Boeken kantine 

Zaterdag 11 juni 2022

Licht bewolkt, weinig wind, 24 graden.
Ik had iets leuks bedacht. Ik had namelijk ontdekt, dat ik zelf het licht in mijn box kan aandoen Gewoon voorzichtig met mijn lip tussen het afdekplaatje door friemelen en jippie...het werkt. Het licht gaat gewoon aan Ik natuurlijk trots op mijn zelfwerkzaamheid. Dat scheelt onze mensen toch werk zou je zeggen. Maar nee hoor. Ze vonden het dus helemaal geen goed idee. Flauw hoor. Wil ik nu eens helpen en is het weer niet goed. En ze hebben dus meteen mijn lol  bedorven. In plaats van 1 afdekplaatje zitten er nu 2 en daar heb ik zo een twee drie nog geen oplossing voor gevonden. ! - 0 dus ( voorlopig ) voor onze mensen.

Lichtknop Jack Lichtknop Jack

Vrijdag 10 juni 2022

Wisselend bewolkt. Droog. 20 graden.
Toen ik even naar buiten keek zag ik, dat er een vreemd paardenrolhok aan kwam rijden. Het stopte op het plein, de klep ging open en in plaats van 1 paard kwamen er 2 piepkleine ponytjes uit stappen. "Zijn jullie niet verkeerd ?"vroeg Evi. "Wij hebben hier geen piep kleine rijkindertjes , die op jullie zouden kunnen rijden. "Maar daar kwamen ze helemaal niet voor zei de kleinste zwarte mini. Ze kwamen hier gewoon een beetje spelen in onze buitenbak.. Daar was bij hen thuis even geen gelegenheid voor en daarom had hun mens afgesproken , dat ze hier een poosje mochten rennen, rollen enz enz. waar ze maar zin in hadden. "Goed geregeld "zeiden ze en verdwenen enthousiast om de hoek.

Miniponies 

Donderdag 9 juni 2022

Meestal droog en af en toe zon.
Ik kwam vanmorgen Armando tegen en die vertelde, dat er vannacht, het begon net licht te worden, opeens een witte bol door het luik in het plafond van de stal kwam vallen en midden op het gangpad bleef liggen. Verder gebeurde er niks, dus ze waren wel even geschrokken, maar gingen daarna gewoon door met wat ze aan het doen waren. Slapen, beetje hooi eten, weer slapen enz. enz.
Toen Sandra de stal in kwam om hun hun ontbijt te brengen keek ze raar op van het ding en gaf er voorzichtig een duwtje tegen. En toen heeft ze het record snel wegrennen gebroken. Er kwam namelijk een grote wolk heel boze wespen uit vliegen op zoek naar de verstoorder van hun rust. Sandra was gelukkig net op tijd uit hun zicht verdwenen en heeft gewacht tot ze allemaal weer onverrichterzake naar binnen waren gegaan.

Wespen Wespen

Inmiddels waren er meer van onze mensen aangekomen en hebben hun hoofd gebroken over wat ze nu moesten doen. Het nest lag erg in de weg, maar er aan komen om het ergens anders neer te leggen durfde niemand. Uiteindelijk hebben ze heel voorzichtig een emmer over de bol gelegd, zodat de diertjes er niet uit konden en hebben een wespenweghaalmens gebeld. Het was nog best een toer om zo'n mens te vinden, die nog vandaag wilde komen, want er schijnt een soort van wespenplaag te zijn. Maar gelukkig kwam er toch wel iemand en die heeft gezorgd, dat het probleem is opgelost. Heel erg bedankt  wespenweghaalmens uit naam van iedereen, die nu niet het risico meer loopt om gestoken te worden.

Wespen Wespen

Wespen 

Woensdag 8 juni 2022

Eerst droog en zo halverwege de middag regen tot ver in de nacht aan een stuk door. Maar de mensen waren daar juist heel blij mee, want het was meestal een zacht regentje en de bloemen, planten en weilanden waren helemaal enthousiast over dit cadeautje. Het kwam precies op tijd, voordat het weer te droog zou worden.

Dinsdag 7 juni 2022

Wisselend bewolkt , af en toe een bui en veel wind.
Gisteren was het tweede pinksterdag en dus alweer een feestdag, waarop de mensen niet hoeven te werken. De medewerkers hadden ook niets te doen, maar de gastpaarden moesten allemaal wel aan de bak. Ook niks mis mee. De meesten, ik ook, gingen lekker het bos in en daar was het prima weer voor.

Maandag 6 juni 2022

Bewolkt en droog tot ongeveer 4 uur 's middags en daarna ging de hemel open tot laat in de avond.
Ik ben Jack en woon inmiddels ook al een paar jaar in de nieuwe stal naast Valeri en tegenover Trofee en Tarius. Ik heb in die tijd wel een ander mens gekregen. Toen buurman Nicky naar de paardenhemel was vertrokken heeft zijn mens overal gezocht naar een nieuw maatje en kon eigenlijk nergens iemand vinden, die hij leuk genoeg vond om mee verder te gaan. En toen op een dag hoorde hij, dat mijn eerste mens van plan was om mij te verkopen. Hij keek toen eindelijk eens naar mij en ja hoor. We vonden elkaar meteen een prima match. Daar waren we trouwens eerst wel de enigen in, want iedereen hier riep, dat dit echt helemaal geen goed plan was. Ik was namelijk veel te lastig om ontspannen mee te rijden en zou hem aan de lopende band lanceren. Niet dus...We rijden probleemloos veel buiten en hebben samen dikke lol. Dit mens zit er helemaal niet mee als ik soms zin heb om uit mijn dak te gaan. Hij blijft dan gewoon zitten en ik maak het niet al te gek. Ze noemen dat rijden op compromis en het is hartstikke leuk. Ik kan het iedereen aanraden.

Zondag 5 juni 2022

Eerst droog en bewolkt, later in de middag weer een flinke bak regen.
We zijn allemaal toch nog wel een poosje naar buiten geweest, 's morgens hebben Tommy, Sil en Tarius een buitenritje gemaakt en voor de rest was het dolce far niente, oftewel zalig nietsdoen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Pagina: «  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement