Het Dagboek

Donderdag 8 oktober 2020


Regen en wind de hele dag. Pas 's avonds droog
.Gisteren is weer een vrachtje hooi gebracht. D.w.z. het is niet gebracht , maar in 3 keer opgehaald met ons eigen paardenrolhok door Hans en vrijwilligershulpmensen hebben geholpen im het op de plaats te brengen. Het ziet er lekker uit en het ruikt ook goed . Onze mensen zijn er blij mee. Niet dat we al verlegen zitten. We hebben zo te zien nog best een flinke voorraad liggen, maar ik hoorde , dat er door het droge en hete weer in de zomer overal veel minder gras is gegroeid dan normaal. Daarom zullen ze wel hebben gedacht "Hebben is hebben en krijgen is de kunst "

Hooi

Vrijdag 30 oktober 2020

Wisselend bewolkt en droog.
Er schijnen weer allemaal nieuwe regeltjes te zijn om te zorgen , dat de coronamonstertjes niet steeds meer macht krijgen.Voor ons verandert er gelukkig niets. Wij mogen gewoon werken als we maar anderhalve meter afstand houden. Nou , dat is dus geen probleem , want we hebben altijd veel meer dan anderhalve meter afstand van elkaar. De rijmensen moeten nog steeds meteen vertrekken als ze klaar zijn en dat is en blijft erg ongezellig. Maar ja ,het zal ook wel weer anders worden en dan waarderen we dat ook weer veel meer Ieder nadeel heeft dus alweer ook een voordeel.

Vrijdag 30 oktober 2020

Wisselend bewolkt en droog.
Er schijnen weer allemaal nieuwe regeltjes te zijn om te zorgen , dat de coronamonstertjes niet steeds meer macht krijgen.Voor ons verandert er gelukkig niets. Wij mogen gewoon werken als we maar anderhalve meter afstand houden. Nou , dat is dus geen probleem , want we hebben altijd veel meer dan anderhalve meter afstand van elkaar. De rijmensen moeten nog steeds meteen vertrekken als ze klaar zijn en dat is en blijft erg ongezellig. Maar ja ,het zal ook wel weer anders worden en dan waarderen we dat ook weer veel meer Ieder nadeel heeft dus alweer ook een voordeel.

Zaterdag 3 oktober 2020

Eerst droog, later in de middag regen. Dat kwam niet zo goed uit, want er was eind van de middag/ begin van de avond de lang uitgestelde derde wedstrijd van de wintercompetitie 2020. Best komiek om dat na een snoeihete zomer alsnog te doen. maar afspraak is afspraak en de rijkinderen wilden heel graag de competitie af maken.Het was wel een beetje zuur , dat er maar 1 begeleider per deelnemer mee mocht. Het goede nieuws was, dat die begeleider dan wel weer mocht blijven totdat de proef was afgelopen. Maar ze moesten dan wel weer meteen na de proef samen weg gaan en gezellig is anders.Nou ja, er komen vast wel weer betere tijden.Voorlopig zullen we het ermee moeten doen.

Vrijdag 2 oktober 2020

Licht bewolkt, weinig wind en 18 graden.
Vanmorgen hoorde je al heel vroeg overal in de buurt geluiden van machinedingen, die kennelijk bezig waren om de mais af te maaien.Ook hier achter ons terrein werd begonnen.Je houdt niet voor mogelijk in wat voor een tempo dat tegenwoordig gaat. Het voermens maakte een foto toen ze nog niet verder dan de helft van de 5 hectare hadden gehad . Toen ging ze even naar de kantine en kwam na krap een half uur terug om toch nog maar een foto van de werkzaamheden te maken. Maar dat was niet meer nodig, want het veld lag er kaal en verlaten bij alsof er nooit grote machinedingen vliegensvlug hadden rond geraced. Bijzonder.

Mais Mais

Donderdag 1 oktober 2020

´s Morgens zon, ´s middags regen.
Vanmorgen zijn Amber en Bobby als eersten verlost van hun wintervacht. Een wintervacht is een goed ding voor paarden en pony´s , die niets hoeven te doen, maar voor wie werkt is het echt een laagje te veel.Zo´n dikke vacht wordt namelijk bij inspanning nat van het zweet. Als je dan weer opdroogt krijg je het daardoor veel te koud en kun je daar dan weer ziek van worden. Ze hebben het nu zo opgelost, dat wij een flexibele vacht hebben in de vorm van een winterdeken voor als we niet werken. Voor het werk gaat dan die deken af en komen we dus niet zo gauw aan het zweten. Goed opgelost toch !Scheren

Woensdag 30 september 2020

s Morgens zon, later licht bewolkt, maar wel 18 graden.
Gisteren hebben we weer eens bezoek gehad van onze tandartsmensen.Toen ik hun rolhok de hoek om zag komen schoot ik spontaan in de stress.Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan datgeslijp en gewrik in mijn mond., hoewel ik heel goed weet, dat ik iedere keer na afloop weer blij ben met het resultaat. Maar joepie...ik was niet aan de beurt. Buurvrouw Sil wel. Voordat ze het wist had ze een prik in haar hals te pakken en zag al gauw de wereld aan voor een doedelzak. Maar toen alle ongerechtigheden en scherpe randen waren verwijderd en ze met haar gebit spic en span weer op de wereld terug was, was ze toch blij, dat het gedaan was en ze ,normaal gesproken, de rest van het komende jaar alleen hoefde toe te kijken hoe anderen in de houdgreep werden genomen.

tandarts

Dinsdag 29 september 2020

Zwaar bewolkt, af en toe regen.

Ik hoorde onze mensen klagen , dat de coronamonstertjes er weer een nieuw heldenfeit bij hadden.Ze hebben inmiddels zo veel mensen ziek gemaakt, dat de regels van het begin van de coronacrisis voor een deel weer moeten worden ingevoerd. De kantine moet weer op slot. We mogen gelukkig nog wel werken, maar voor de rijkinderen is het niet leuk , dat er geen aanhang meer mee mag komen. Het goede nieuws is, dat er wel 1 begeleider per kind even mee naar binnen mag om het rijkind te helpen met opzadelen e.d.Als de les begint moet diegene dan weer van het terrein af totdat de les is afgelopen.
De wintercompetitiewedstrijden van a.s. zaterdag en zondag mogen ook doorgaan. Ook dan is de kantine gesloten en mag er maximaal 1 begeleider per deelnemer mee komen.Deze begeleider mag wel blijven totdat de proef is afgelopen .Daarna is het de bedoeling, dat je samen meteen weer naar huis gaat. Leuk is anders , maar iets is beter dan niets. En verder moet natuurlijk iedereen anderhalve meter afstand houden en van tevoren vertellen of je ziek bent, ziek bent geweest enz. enz.Beetje raar hoor. Het is toch logisch , dat je thuis blijft in zulke gevallen. Maar ze zullen het bij die regelbedenkmensen wel beter weten dan ik als gewoon paard.

Maandag 28 september 2020

Veel buien en veel wind. 10 graden.
Ik ben Tarius en woon in de nieuwe stal naast Sil en Trofee
Het is jammer, dat het najaar nu toch echt in aantocht is.We mogen nog wel naar de wei als het een beetje droog is, maar alles is inmiddels kaal gegeten en als we dan lekker een beetje gaan rondscheuren,wordt de bodem daar ook niet beter van. Nou ja, zolang het nog kan is het mooi meegenomen, maar dat het de langste tijd heeft gehad is wel duidelijk.

Zondag 27 september 2020

Hele dag droog en somber. 11 graden.
Ik zag Toet en Calimero met Tommy het erf af gaan richting Holterberg.En toen ze weer terug waren werd meteen gevraagd of ze gepoept hadden.Nou vraag ik je...Wat interesseert het wie dan ook of ze gepoept hebben. Daar heeft toch niemand last van. Integendeel. Alles wat niet in onze box valt hoeven ze hier ook niet op te ruimen. Maar dat schijn ik verkeerd te zien.Poepen op buitenrit in het bos is geen probleem, maar poepen op de weg daarnaartoe op het straatje ,waar mensenhuizen staan schijnt niet te worden gewaardeerd door die woonmensen.En omdat onze mensen vinden , dat niemand last van ons hoeft te hebben, rukken ze meteen na iedere buitenrit uit met bezem en verzamelbak om te voorkomen, dat de verse drollen door mensenrolhokken tot pap worden gereden en nog moeilijker zijn te verwijderen. Voordeel van deze actie is, dat de woonmensen het nog steeds leuk vinden als we langs komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Buitenrit

Pagina: «  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement