Het Dagboek

Zaterdag 11 mei 2019

Licht bewolkt, veel harde koude noordenwind.
Hondje Lisa vertelde trots, dat ze, toen Dikkie Dik even zijn hielen had gelicht ,gauw breeduit in de, bij hun allebei favorite, stoel op het kantoor was gaan liggen . Toen Dikkie terugkwam had ze net gedaan of ze sliep en Dikkie was toen afgetaaid en in Lisa's mandje gaan liggen.Opgelost !

Lisa

Vrijdag 10 mei 2019

Zwaar bewolkt en droog.
Inmiddels mogen we al anderhalf uur in de wei. Heerlijk...Ik wou, dat het gras het hele jaar net zo lekker was als in mei...

Donderdag 9 mei 2019

's Nachts veel regen, zwaar bewolkt en maar 7 graden. Gelukkig wel boven nul.
We hebben een nieuw paardenrolhok gekregen. Het oude zag er nog best goed uit , maar de wanden schenen wat krakemikkig te worden. Op zich natuurlijk niet zo gek na 15 jaar trouwe dienst. Nu kunnen we voorlopig weer even vooruit.

Woensdag 8 mei 2019

Hele dag bewolkt. Tegen de avond eerst regen en dan opeens volop zon.En toen ik naar buiten keek zag ikeen heel mooie gekleurde boog over onze springwei staan. Dat schijnt een regenboog te heten. Mooi he ! Hoe kunnen ze het zo maken...

Regenboog

Dinsdag 7 mei 2019

Droog rustig weer, maar wel koud.
Gisteren is het wonder gebeurd. De weiden waren klaar ( dank je wel Hans ) en wij mochten er in .Jippie... Ik ging samen met Amber, Murphy en Toet .
Jullie hebben geen idee hoe lekker vers meigras smaakt...Maar ja, het plezier was van korte duur. Een half uur om precies te zijn. Ik was het inmiddels alweer vergeten, maar vorige jaren ging het natuurlijk net zo. Eerst mogen we een half uur en dan iedere dag wat langer totdat onze magen en darmen gewend zijn aan al dat lekkers. Niet zo leuk, maar ik kan me ook niet herinneren, dat er in al die jaren iemand van ons koliek heeft gekregen van te snel te veel meigras. Voor de condtie van onze hulpmensen is dit natuurlijk wel een hele goede tijd. Je wilt niet weten hoeveel kilometers extra ze elke dag moeten lopen.Vooral ook, omdat we natuurlijk ook nog allemaal in de paddocks gaan.

Weidegang

Maandag 6 mei 2019

Zwaar bewolkt, buien en maar 8 graden.
Ik ben Sunshine en woon in een box bij de binnenbak naast Amber.
Hier is zowat de hele dag wat te zien en dat vinden we gezellig. Alle paarden en pony's, die hier werken of gast zijn komen zowat iedere dag hun werkjes doen vlak voor onze neus. het is hier dus nooit saai.

Zondag 5 mei 2019

's Morgens regen, 's middags opklaringen.
Ik hoorde, dat het vandaag bevrijdingsdag is.Lang geleden, lang voordat wij geboren zijn, schijnt er een paar jaar lang oorlog te zijn geweest . Zo noemden ze tenminste de ruzie , die een van onze buurlanden kreeg met alle andere landen hier in de buurt toen die het niet goed vonden, dat ze door dat ene land werden ingepikt.Maar het gebeurde wel en 5 jaar lang waren die anderen hier de baas. Toen kwamen er mensen van heel ver weg te hulp en werden we weer bevrijdt. Dat wordt ieder jaar weer gevierd op 5 mei. Het leuke is, dat die mensen uit dat boze buurland inmiddels al heel lang weer gewoon met alle andere landen samenwerken in plaats van elkaar op de kop te zitten. Stom, dat ze dat niet eerder hadden kunnen bedenken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Zaterdag 4 mei 2019

Bewolkt, af en toe regen. 7 graden.
We zien de weilanden steeds groener worden en volgens mij kunnen we er best in. Maar de omheiningen schijnen nog niet allemaal in orde te zijn. Om de grote machinedingen door te laten, die allerlei voedingsspul op het gras moeten gooien ,zijn de palen aan de ingangen voor een deel weggehaald en dat moet allemaal eerst weer in orde gemaakt worden. Het zou leuk zijn als daar wat schot in zou komen.

Hans

vrijdag 3 mei 2019

Bewoljkt, veel wind, 10 graden.
Niet echt het leukste weer voor een kampdag zou je zeggen, maar ik geloof, dat de rijkinderen, die vandaag hier hebben rondgehuppeld zich heel goed hebben vermaakt.

Donderdag 2 mei 2019

Wisselend bewolkt. 10 graden.
Waar gewerkt wordt gaan ook dingen kapot. We hebben van die grote kruiwagens en als er een band lek is kunnen onze mensen er niets meer mee beginnen. Maar gelukkig is Hans van alle markten thuis.

Kapotte Kruiwagen

Pagina: «  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement