Het Dagboek

Dinsdag 5 april 2022

Zwaar bewolkt,droog en windstil. 8 graden
Toen ik vanmorgen naar de paddock werd gebracht zag ik een heel mooie grote merrie het plein op lopen met nog zo'n mooi dier in haar kielzog."Wie zijn dat nu weer ?"vroeg ik aan Melli, waar ik net voorbij kwam. Melli stak haar hoofd naar buiten , keek en zei " ah bah,daar heb je Furie en Donna. Furie is de leidster van de kudde van alle paarden,die hier hebben geleefd en die nu in de paardenhemel zijn en Donna is haar assistente. En die komen hier alleen als er iemand van ons er aan toe is om zich bij die kudde aan te sluiten.Jess vertelde later, dat haar buurman Marnix ze eigenlijk min of meer stond op te wachten. Toen ze hem dan ook vroegen of hij met hen mee wilde gaan zei hij meteen, dat hij er klaar voor was.Hij voelde, dat zijn lijf versleten was en niet meer gerepareerd kon worden.Hij viel de laatste tijd soms zomaar om en kon dan haast niet meer overeind komen Zijn eigen mens en de mensen van hier hebben heel erg hun best gedaan om te redden wat er te redden viel ,maar dat is niet gelukt. Hij zei, dat hij hier een mooie tijd had gehad, maar dat hij er nu naar uitkijkt om lekker zonder pijn en allerlei gebreken te kunnen rondscheuren over de grazige weiden in de paardenhemel. Hij is dus vertrokken en zei voordat hij vrolijk de deur uit liep,"ik ga jullie best missen, maar later zie ik jullie vast terug in de paardenhemel . Dus tot ziens allemaal."En weg was hij.
We zullen hem allemaal missen, maar het is niet anders.

Maandag 4 april 2022

Opeens echt guur herfstweer. Veel wind , veel regen en maar net iets boven nul.
Mijn naam is Calimero en ik woon in de sterstal naast Toet en tegenover Melli en Unpie.
Mijn stalgenoten waren helemaal niet blij met deze weersomslag, want nu moeten ze hun dekens weer op terwijl ze net zo blij waren, dat ze in ieder geval overdag af mochten.
Ik ben blij, dat ik daar nooit last van heb, want ik hoef nooit een winterdeken op. Mijn vacht blijft ook in de winter zo dun, dat ik in het werk bijna niet aan het zweten kom en er dus ook geen last van heb, dat mijn vacht zo nat is, dat het opdrogen veel warmte aan mijn lichaam onttrekt, waardoor ik het dan heel koud zou krijgen en misschien ziek zou worden. Paarden, die in de winter een  erg dikke vacht krijgen worden dan vaak eerst ook nog geschoren en hebben dan daarna natuurlijk echt wel een deken nodig. De reden, dat paarden dus een deken op hebben in de winter is dus echt niet, dat ze het anders koud zouden hebben, maar om te zorgen, dat ze geen dikke vacht krijgen.

Zondag 3 april 2022

Bewolkt , veel wind, meestal droog. 4 graden.
Niet veel te doen vandaag. Wel in de paddock, geen werk te doen.Is best wel een beetje saai.Maar morgen is het weer een werkdag en dat is best prettig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Zaterdag 2 april 2022

Licht bewolkt, de hele nacht regen.
Ik hoorde , dat er weer leuke dingen worden georganiseerd voor de rijkinderen. Op 1e paasdag extra springles, op 2e paasdag eieren zoeken en  in de meivakantie 2 kampdagen. Een op 29 april en een op 6 mei. De inschrijflijsten voor deze activiteiten hangen op het prikbord bij de binnenbak. Mailen of bellen kan ook. Vol is vol.

Vrijdag 1 april 2022

Ijskoud en veel oostenwind. Vannacht zelfs een beetje sneeuw.
We zijn wel opeens uit de droom van een lente, die al begonnen is , ontwaakt. Of zou dit een 1 aprilgrap van moeder natuur zijn ?. Nou, ik kan er niet om lachen en niemand van ons.
Maar ik moet eigenlijk niet mopperen, want ik heb in de paddock gestaan en heb geen last van ijspegels aan mijn lijf gehad zoals die arme viooltjes. Maar ik heb gehoord, dat zij daar wel tegen moeten kunnen. We zullen het zien.

bevriezing 

Donderdag 31 maart 2022

Vannacht af en toe stevige regen en overdag de hele dag gemiezer met af en toe een vlokje sneeuw .3 graden.
Inmiddels is Oh My enz. naar de dierenkliniek geweest om te laten checken of zijn hoefbeen niet is beschadigd door die gemene hoefontsteking. En ik hoorde, dat het meeviel. Gelukkig maar. Je kunt op de foto goed zien, waar het gat zit waar alle pus uit is gekomen. Hij heeft nu nog een verband om de hoef om de wond schoon te houden. En verder moet het gat volgens mij gewoon weer dicht groeien.

hoef 

hoef 

Woensdag 30 maart 2022

Zwaar bewolkt en een stuk kouder.Hooguit 8 graden.
Tegenwoordig komt Harley, een van de twee paarden, die als hun mensen met vakantie zijn , altijd hier komen logeren, een paar keer in de week hier om door Sandra aan het werk te worden gezet.En ik geloof, dat zowel Harley als Sandra dit hartstikke leuk vinden.Tommy vertelde dat hij had gezien,dat Harley zich zelfs zo goed gedroeg, dat Sandra op haar gemak koffie kon drinken, terwijl ze even aan het uitrusten waren.

Sandra 

Dinsdag 29 maart 2022

's Morgens bewolkt, 's middags zon 12 graden.
Volgens het buienradarding zal het vanaf nu weer winterweer worden.En dat terwijl we al dachten, dat we nu eindelijk geen dekens meer op zouden hoeven. Nou ja, misschien valt het wel mee. Eerst zien en dan geloven.

Maandag 28 maart 2022

Licht bewolkt, weinig wind,15 graden.
Mijn naam is Sil, een afkorting van mijn volledige naam Watsildit. Ik woon in de nieuwe stal naast Tarius en de spuitplaats en tegenover Jess en Tico.
Vannacht hebben we hier een heel spektakel gehad. We waren bijna allemaal allang aan het slapen toen Marnix er op de een of andere manier in is geslaagd om zijn deur open te krijgen en toen besloot om dan maar eens op zijn gemak rond te gaan kijken. Wij waren inmiddels wakker, maar gunden hem de lol van dit onverwachte uitstapje en hielden ons koest. We weten immers, dat al slapen onze mensen ze toch bij onverwachte geluiden meteen uit hun bed stappen en komen kijken. Maar we hebben hier een vloer van rubber en niemand kon dus horen, dat er een paard los liep. Marnix had inmiddels de voerschep met iets lekkers erin voor het ontbijt van Tarius ontdekt, dat op de grond voor de box van Tarius stond.En hij liet zich dat goed smaken. Geef hem eens ongelijk.
Maar in plaats van lekker binnen te blijven rondrommelen ,heeft hij de haak van de buitendeur er af getrokken en is naar buiten gestapt Toen hij na een paar stappen op het onverharde plein liep  hoorde je niets meer en kon hij ongestoord lekker overal rondkijken. Niet dat er iets te beleven was, want alle luiken waren dicht en alle anderen waren in diepe rust .Maar toen maakte hij een fout. Hij vertelde , dat hij opeens een afgesloten bus zag staan op de grond bij de box van Okkie. Dat was het extra ontbijthapje van Okkie, dat al klaar stond. Toen is die sufferd daar op af gestapt, klots klots over de stenen heeft de deksel eraf gesloopt en heeft de inhoud opgegeten. Hij was best trots op zichzelf , maar wij haden allang in de gaten, dat het plezier nu snel zou zijn afgelopen. En ja hoor, je kon er op wachten. Ik hoorde het tuinhekje kraken en hoorde het voermens verbaasd tegen Marnix, die daar net vlak voor stond zeggen, " hoe ben jij daar nou terecht gekomen ?." Ze keek naar de buitendeur en die zag er raar genoeg precies zo uit als wanneer hij gewoon op de haak stond. Grapje van de wind waarscijnlijk. Het enige paard, dat misschien zou kunnen uitbreken was het paard in de noodstal, maar die lag bij nader onderzoek lekker te slapen. Het was dus toch echt Marnix himself .Maar het leek nu net alsof hij dwars door een muur was gekomen. Maar toen bleek dus, dat de deur wel dicht leek, maar gewoon open was. Het voermens op sloffen en met een soort lange jas aan zette de deur en de boxdeur wijd open, deed alsof ze Marnix wat lekkers in de voerbak deed en de lobbes stapte braaf naar binnen. Deur dicht en einde van het avontuur.
Inmiddels was Sandra, ook in zo'n rare jas en op sloffen via de andere kant ter plekke aangekomen. Zij had uit haar slaapkamerraam gekeken, had wel gezien, dat de deur van de stal dicht leek en Marnix,die vlak onder dat raam stond niet kunnen zien, maar vertrouwde toch de zaak niet. En zo kwamen onze eigen mensen elkaar tegen 4 uur in de ochtend weer eens  tegen op het plein en dat was heel lang geleden. Lachen toch...

Zondag 27 maart 2022

Eerst mistig, later kwam toch de zon weer door. Het werd nog zo'n 15 graden.
Vandaag een rustdag voor de medewerkers.De paarden met eigen mensen zijn bijna allemaal op buitenrit geweest. Niet verkeerd !
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Pagina: «  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement