Het Dagboek

Woensdag 22 april 2020

Zon , minder wind en wel 18 graden.
Inmiddels zijn onze mensen al lang bezig om onze weilanden te besproeien. Zinder water geen gras. Zo simpel is dat. Wel jammer, dat door de harde wind alles ook weer veel te snel opdroogt.Maar als je goed kijkt geloof ik toch, dat er wat groei in is gekomen. Ik hoorde zelfs al zeggen , dat we er volgende week misschien in zouden kunnen. We kunnen niet wachten...

Sproeiers

Dinsdag 21 april 2020

Zon en veel wind.
Minpuntje voor mij is , dat ik al een poosje niet lekker loop. Eerst deed mijn voet in een keer heel veel pijn Ons smidsmens heeft toen een ontsteking uit mijn voet gesneden en daar ben ik toen erg van opgeknapt. Geen centje pijn meer. Maar na een tijdje ging het toch weer zeer doen. Niet, dat ik op drie benen sta, zoals eerst, maar het voelt toch niet lekker. Het smidsmens heeft er alweer een keer naar gekeken en heeft op de oude zere plek gedrukt met een hard ding en daar voelde ik dus helemaal niks van. Toen hebben ze mijn voet in een nat verband gezet om te kijken of dat wat helpt. De tijd zal het leren.

maandag 20 april 2020

Zon en veel wind.
Hallo, ik ben Tommy. Silver Tommy om precies te zijn. Ik woon in een box bij de binnenbak tussen mijn vriendjes Sunshine en Amber.
Omdat die twee samen eigenlijk niet zulke goede vriendjes zijn hebben ze mij ertussen gezet.En zie...onder mijn leiding is alles pais en vree.

Zondag 19 april 2020

Weer de hele dag zon en weer heel veel koude wind.

Wat zou het toch leuk zijn als die coronaklieren met deze wind weg zouden waaien.Maar helaas, ik zie dat nog niet gebeuren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Zaterdag 18-4-2020

Licht bewolkt, 15 graden en heel veel heel koude wind.
Normaal zou mijn mens vandaag bezig zijn geweest om mij in te vlechten en helemaal op te tutten om een goede indruk te maken op het jurymens bij de wedstrijd, die morgen zou worden gehouden. Mooi niet dus. Balen, balen, balen.

Vrijdag 17 april 2020

Zon, 13 graden en weinig wind.
Er zit nog niet veel schot in het mogen opstarten van de lessen. Ik hoorde zeggen, dat er volgende week een persconferentie zou zijn, waarin heeeeel misschien zou worden verteld wie er weer wat zou mogen gaan doen.Laten we er maar het beste van hopen.
Ikzelf heb niets te klagen, want mijn mens gaat braaf iedere dag met mij aan het werk. Maar ik mis de gezelligheid van het met elkaar dingen doen.

Donderdag 16 april 2020

Zonnig en geen wind.
En raadt eens wat ...Daar kwam waarachtig alweer een krullenbrengrolhok het plein op. De deur ging open en wat kwam er uit ??? Geen krullen dus, maar alleen een dikke buis. We keken allemaal met belangstelling wat daar nu weer de bedoeling van was.En het duurde niet lang of we hadden allemaal medelijden met het chauffeursmens. Die arme man is de hele morgen bezig geweest om de hele nieuwe voorraad krullen weer terug in zijn rolhok te zuigen. Ze schijnen dat monnikkenwerk te noemen. Ik hoorde nu , dat onze mensen die krullen niet wilden hebben, omdat er , waarschijnlijk door een foutje van de fabriek, heel veel harde stukjes hout in zaten.Onze mensen wilden niet, dat we lek geprikt zouden worden als we gingen liggen of kreupel als we iets in onze voeten zouden krijgen. . Gelukkig kun je tegenwoordig foto'van alles en nog wat sturen. Deze foto's logen niet en dus heeft het krullenlevermens meteen besloten het spul op te halen en te vervangen . En dat is nu dus gebeurd. Bedankt krullenlevermens. Je mag nog even blijven.

Krullen opzuigen

Woensdag 15 april 2020

Wisselend bewolkt, weinig wind en nog steeds gort droog.
Een tijdje geleden, toen het plotseling heel hard waaide, is er toch een windveer van het dak van de binnenbak gewaaid.Dat ding moest er altijd nog een keer weer op worden gemaakt. Dat wil zeggen, een nieuwe, want de oude had de confrontatie met de rukwind niet goed overleefd. Vandaag kwam er dus een repareerrolhok aanrijden met twee repareermensen en een nieuwe windveer er in. Het is toch altijd weer een wonder hoe die reparatiemensen over daken wandelen alsof ze gewoon op de begane grond lopen. Maar ze hadden de klus zo geklaard hoor en nu kan het er hopelijk weer een poosje tegen.
Melli zei, dat het best leuk zou zijn als nu de reparatiemensen, die nieuwe ramen in de spuitstal zouden maken ook eens zouden komen.Die zijn vorig jaar augustus besteld, zouden al....in maart worden geleverd en nu is het april....Hopelijk vallen ze er niet binnenkort uit.

Reparatie dak Reparatie dak

Dinsdag 14 april 2020

Zon en fris .
Vanmorgen is er een nieuwe vracht krullen gekomen. Maar er schijnt iets niet mee in orde te zijn. Ik zag onze mensen er bij staan , kennelijk foto's  maken en bellen. Ze keken niet blij. Ben benieuwd wat er aan de hand is. Normaal wordt er nooit moeilijk gedaan als er nieuwe krullen zijn gekomen. In tegendeel. Iedereen is dan blij, dat de voorraad weer is aangevuld. Maar we komen er vast nog wel achter .

Maandag 13 april 2020

Zon , maar dit keer overdag maar 11 graden en een koude wind. Het kan verkeren !!
Ik heet Cartouche en woon in de Sterstal naast Melli en tegenover Calimero en Toet.
Het is tweede paasdag en desondanks is er alweer niets te beleven. Niet zoals gewoonlijk een paasrit met een brunch ergens in het bos.Met dank aan de coronamonstertjes, die werkelijk alle leuke dingen bederven.

Pagina: «  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement