Het Dagboek

Donderdag 2 april 2020

Zwaar bewolkt, weinig wind, 4 graden boven nul.
Gisteren zag ik een rolhokaanhangding langs komen met een leuk boompje er op. Ik hoorde zeggen, dat dat arme boompje, de plek waar het stond moest afstaan aan een nieuwe schuur of zoiets en dat het ,als het nu niet hier ergens mocht komen staan , naar de vuilnisbelt zou moeten.Nou, het boompje heeft mazzel gehad. Hans heeft een groot gat gegraven in het grasveldje bij de kantine en samen met Bart heeft hij het boompje, een sierwilg of zoiets, er in gezet.Ik hoorde , dat Bart er vanaf nu voor zou zorgen, dat er iedere dag een plens water bij zou worden gegooid. Ik ben benieuwd of het wilgje zijn overplaatseing gaat overleven. 

Boompje

Woensdag 1 april 2020

Overdag zon, 8 graden en 'snachts een beetje vorst.
Inmiddels beginnen de nensen al een beetje te klagen, dat het zo lang droog is. Heel kort geleden wisten ze niet waar ze al het water, dat naar beneden kwam, moesten laten en nu ligt de kunstmest al dagen gewoon als korrels op het land in plaats van opgelost door regen te zorgen, dat ons gras lekker gaat groeien. Het is hier toch altijd hollen of stilstaan. "En dat zal wel nooit veranderen "zei buurvrouw Dame Blanche.

Dinsdag 31 maart 2020

Licht bewolkt, weinig wind en vannacht weer een beetje onder nul.
Het is hier inmiddels een saaie boel. Mijn mens en de mensen van de andere gastpaarden mogen gelukkig nog wel hier komen. Maar niet meer met veel tegelijk en ze moeten na 2 uur weer weg zijn. Daar schijnen hele lijsten voor te zijn gemaakt, waarop staat wie er wanneer hier mag zijn. Suf he ? Maar dat schijnt verplicht te zijn om de coronamonsterjes buiten de deur te houden.
De medewerkers hebben meer te klagen. Ze zijn in 1 klap hun werk en hun fanclub kwijt. Iedereen gaat natuurlijk nog wel gewoon naar de paddock en ze worden ook zo veel mogelijk iedere dag door onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen gereden. Maar het is en blijft saai, dat er zo weinig reuring is de hele dag.

Maandag 30 maart 2020

Vannacht heeft het flink gevroren. Wel 5 graden onder nul. Overdag scheen de zon en er waaide een ijskoude wind.
Ik ben Aris en woon in een van de silostallen met naast mij sinds heel kort Dame Blanche. Dit is bedoeld voor tijdelijk als ik het goed heb begrepen totdat de lamp in de stal van DB in de nieuwe stal zal zijn gerepareerd. Maar het zou me niets verbazen als ze gewoon hier mag blijven. We kunnen het namelijk prima samen vinden en onze mensen is dat ook opgevallen. 

Zondag 29 maart 2020

Half tot zwaar bewolkt. Heel veel ijskoude wind met gemene rukwinduitschieters. Die wind komt nu van een heel andere kant dan gewoonlijk en heeft waarachtig kans gezien om een stuk windveer van de achterkant van de binnenbak er af te rukken.
Nicky vertelde , dat hij net met zijn mens in de bak liep toen hij opeens een groot geraas hoorde op het dak. Dat was best even schrikken. Je weet tenslotte niet of het dak eraf begint te breken en of je dat dan misschien op je hoofd zou krijgen. Maar dat was loos alarm.
Ons boerbuurmens was gelukkig, zondag of geen zondag, meteen bereid om te komen helpen. Onze mensen konden er namelijk niet bij om het klapperende ding weg te halen. Hij heeft een apparaat, waarmee je mensen in een bakje omhoog kunt beuren. En toen konden ze er prima bij. Fijn buurman. Bedankt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Windveer schade

Zaterdag 28 maart 2020

Zon, veel wind , 8 graden.
Inmiddels rukken de coronamonstertjes massaal op. Er mag zowat niks meer en groepslessen al helemaal niet. Dat vinden we geen van allen leuk. Saai saai, saai. Niet ,dat we geen beweging krijgen hoor. Onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen zijn de hele dag in touw om ons in conditie te houden ,zodat jullie zo weer kunnen opstappen als de monstertjes niet meer de baas zijn. Maar tot zolang zullen we er het mee moeten doen.

Vrijdag 27 maart 2020

Wel zon, de hele dag, maar heel ander weer dan gisteren. Weg was de lente. Er was heel veel wind en het was maar een paar graden boven nul.
Vandaag kwam een heel grote broer van het kleine machinedingetje van gisteren aanrijden en het heeft een hele lading kleine korreltjes over onze weilanden gegooid. Het schijnt de bedoeling te zijn, dat daardoor het gras lekkerder, gezonder en snel groot zal worden. Het is mest en heet 15-15-15. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik nog moet zien , dat dat zal gaan werken. Maar de tijd zal het leren.

Kunstmest

Donderdag 26 maart 2020

Zon, weinig wind en in de zon wel 12 graden.
Ik zag Hans voorbijkomen op een piepklein machinedingetje en hij ging waarachtig dat hele veld leuke bloemetjes, dat in onze wei was verschenen een kopje kleiner maken. Jammer hoor. Het stond juist zo leuk. Ze heten hondsdraf . Maar ik hoorde, dat er best een paar mogen staan, maar niet zoveel, dat er geen gras meer kan groeien. Dus...aju hondsdraf.

Grasmaaier Bloemetjes

Woensdag 25 maart 2020

Zonh, weinig wind, overdag zo'n 6 graden, 's nachts een beetje vorst.
Inmiddels is Hans klaar met het vernieuwen van de omheiningen van een paar paddocks. Mooi geworden !!

Omheining

Dinsdag 24 maart 2020

Onbewolkt en fris.
De mensen beginnen een beetje de schoonmaakkriebels te krijgen nu de winter voorbij is. Een van onze vrijwilligershulpmensen is begonnen om de groene aanslag , die hier en daar  op de muren van de binnenbak is gegroeid, te bespuiten met een vies ruikend spulletje.Ze noemen het azijn en het mooie van dat spul is, dat je , behalve het erop spuiten , niets meer hoeft te doen. Niet schrobben dus. Over een paar dagen is alle aanslag verdwenen.

Muur

Pagina: «  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement