Het Dagboek

Vrijdag 6 december 2019

Hele dag regen.
Twee snoeimensen zijn vandaag uren bezig geweest om onze grote bomen te bevrijden van dode takken. Echt nodig, want het zou niet leuk zijn als er bij veel wind zo'n dode tak zou afbreken en op een van ons of een van de mensen terecht zou komen. Hans wist ook wel wat hij te doen had, want er kwamen een heleboel takken naar beneden en die moesten allemaal worden opgeruimd. En dat allemaal in de stromende regen. Goed gedaan mannen. Heel erg bedankt.

Boom onderhoud

Donderdag 5 december 2019

Mistig en later zwaar bewolkt.
Onze Tommy werd vanmorgen heel vroeg uit zijn stal gehaald, in het paardenrolhok gezet en afgevoerd. En hij had niets verteld over dat hij naar een wedstrijd zou gaan...Maar toen hij een hele tijd later weer terugkwam vertelde hij, dat hij een spoedklus had gehad.Ozosnel, de opvolger van Amerigo, het paard van Sinterklaas, had vannacht een ongelukje gehad op een dak.Hij is nog niet zo handig in daklopen en is uitgegleden. Nu moet hij een poosje rust houden . En dat terwijl Sinterklaas vanmorgen werd verwacht in een school in Markelo. Maar Sinterklaas wist gelukkig nog, dat ik al eerder zijn paard had vervangen en heeft gauw aan mijn mens Hans gevraagd of ik hem vandaag uit de brand kon helpen. En dat is weer prima gelukt. Leuk klusje. Graag gedaan !

Pieten

Woensdag 4 december 2019

Licht bewolkt en droog.
Ik stond vanmiddag een beetje te slapen toen ik een vreemd geluid hoorde.Ik keek naar buiten en zag tot mijn verbazing onze Bobby met een zwart mens op zijn rug en er stond ook nog eentje naast. En toen schoot me te binnen , dat ik had gehoord, dat Sinterklaas weer in het land was. De rijkinderen hadden vanmiddag een spelletjesmiddag en ik begreep toen, dat die twee zwarte Pieten, die daarvan hadden gehoord langs waren gekomen om iedereen pepernoten te geven. Leuk...leuk !!! En ik had gelijk, want ze hadden een zak vol bij zich en verdwenen in de binnenbak.Volgens mij zou ik ook best die pepernoten lusten, maar denk maar niet dat ik er wat heb gekrgen.Misschien toch maar beter ook. Het is geen paardenvoer en buikpijn is ook niet zo fijn.

Zwarte Pieten

Dinsdag 3 december 2019

Beetje zon en geen wind.
Onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen hadden vandaag mazzel, dat het zo'n prettig weer was. Als ik zo kijk hoeveel ze de hele dag door lopen om ons in en uit de paddocks te brengen, onze stallen uit te mesten, onze hooinetten te vullen en rond te brengen, de rijmensen/kinderen te helpen met op/afzadelen en ze les te geven. Kortom om te zorgen, dat wij en alle rijmensen het hier naar de zin hebben, worden er iedere dag heel wat stappen gezet.Ik zou best eens willen weten hoeveel stappen, bij elkaar opgeteld dat op 1 dag zouden zijn.En ik heb een goed plan. We gaan vandaag alle stappen van iedereen bijhouden (leve alle stappentellers op ieders telefoon...) en jullie gaan raden hoeveel stappen dat dan zijn.Wie het dichtste in de buurt komt wint een priveles.Volgende week zaterdag  komt de uitslag en horen jullie wie de priveles heeft gewonnen. Je kunt de oplossing mailen naar ingrid@eik.nl

Maandag 2 december 2019

Eerst zon, later licht bewolkt.
Ik ben Match en woon in een silostal naast het brokkenhok. Er is daar helaas geen open verbinding mee, want dan zou ik het wel weten. Eten is nu een keer mijn grote hobby.Maar ze roepen hier ieder ogenblik, dat ik te dik wordt. Lekker mijn buik volstoppen met brokjes is er dus nooit bij. Nou ja .Er zijn erger dingen.

Zondag 1 december 2019

Geregeld zon en overdag flink boven nul, 's nachts een beetje vorst.Super weer voor de tijd van het jaar !
Cartouche heeft een rondje Holterberg gedaan en vertelde, dat het daar ook in de winter erg de moeite waard is.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Sallandse heuvelrug

Zaterdag 30 november 2019

Zonnig, geen wind en wel 10 graden.
Door alle regen en wind van de laatste tijd zijn nu toch wel bijna alle bladeren op de grond beland. Maar omdat alles nog steeds zo nat is ligt er nu op het plein een soort bladerenmodder en dat is niet fijn. Maar als het weer wat langer droog is zullen ze er wel wat op vinden

Vrijdag 29 november 2019

Licht bewolkt en gelukkig weer eens de hele dag droog.
Toby vertelde , dat ze vanavond in de carrousselles had gelopen, maar dat er in plaats van het vaste lesgeefmens Arjen, die kennelijk verhinderd was , een invaller had gestaan. En dat was best lachen, want het bleek het voermens te zijn, die normaal geen les meer geeft, maar dat vroeger natuurlijk wel heel veel heeft gedaan. Als je dan op je 80ste  nog gewoon even kunt invallen en de rijmensen aan het werk zetten zodat ze dat nog leuk vinden ook , heb je als bejaarde toch niets te mopperen.

Carroussel

Donderdag 28 november 2019

Er is weer veel water gevallen , maar het is niet koud. Nog niet tenminste.
Pjotr beweerde, dat hij heeft geholpen met het wegbrengen van de gevulde hooinetten en daar geloofde ik dus helemaal niets van.Maar de foto liegt niet.Hij heeft waarachtig gelijk. Maar het staat hem wel goed, Toch ?

Hooinetten Pjotr

Woensdag 27 november 2019

De hele nacht veel regen.
Toen ik vanmorgen langs de spuitstal in de grote stal liep hoorde ik het geluid van een scheermachineding en toen ik keek zag ik, dat Jezz werd verlost van haar wintervacht. Buurman Pjotr , die dacht, dat hij ook aan de beurt was toen hij werd meegenomen naar het scheermens kwam snel terug met nog wel zijn wintervacht in tact behalve een hartje uitgeschoren op zijn bil.Hij wist eigenlijk niet goed of hij nu blij moest zijn, dat hij kennelijk dit jaar de winter door zou gaan met lekker dikke vacht en dus zonder deken of boos omdat ze toch weer kans hadden gezien om zo'n raar merk op zijn achterste te zetten.Nou ja, hij kan het zelf toch niet zien, dus hij zal er wel overheen komen. Jezz is trouwens wel helemaal kaal gemaakt en ook zij heeft een figuurtje op haar bil. Maar dat zijn juist haren die zijn blijven staan.

Scheren Pjotr

Scheren Jezz

Pagina: «  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement