Het Dagboek

Woensdag 16 september 2020

Zon met een sluiertje, 24 graden en heel veel wind.
Toen ik vanmorgen wakker werd voelde het heel raar. Er was iets anders dan anders  ik wist niet zo gauw wat.Maar toen drong het tot mij door , dat het doodstil was in plaats van dat horen en zien je verging  door het enthousiaste gekwetter ,dat de inmiddels zeker 150 zwaluwen ,gewend waren 's morgens en eigenlijk de hele dag door te maken.En toen schoot me ook weer te binnen, dat ze gisteren afscheid hadden genomen en waren vertrokken voor hun jaarlijkse reis naar zowat het andere eind van de wereld. Zeker 10.000 km hiervandaan. En dat met die kleine vleugeltjes...Gelukkig komen ze ieder jaar weer netjes terug op hun oude stekkie boven onze hoofden. En tot zolang zullen we ze moeten missen. Jammer. Ik vind het best gezellig met die vogeltjes,

Dinsdag 15 september 2020

Zon, de hele dag. Geen wind en...31 graden.
Als ik uit mijn buitenluik kijk kan ik net het gastenhondenhok zien. Onze eigen Lisa zit er nooit in. Het is bedoeld voor honden, die met hun rijmens mee komen en dan daar kunnen wachten, totdat die klaar zijn. Het is er soms best wel druk en als Theo in het zicht komt staan ze meteen in de rij om een hondensnoepje te scoren. Ze weten, dat Theo, die altijd in zijn zak heeft en dat hun mensen het goed vinden, dat ze wat van hem krijgen. Leuk toch,,,

Hondensnoepjes

Maandag 14 september 2020

Veel zon, beetje wind. 17 graden.
Mijn naam is Tico. Ik woon in de nieuwe stal naast Nicky en...Jess.Jess is dus weer verhuisd vanuit de grote stal, waar ze het zo naar haar zin had. Ik vroeg natuurlijk meteen waarom ze nu hier weer terug was. Ze vertelde, dat ze het echt leuk vond om in de grote stal te wonen, maar dat er iets was gebeurd waardoor ze haast niet meer de ingang van die stal in of uit durfde. Ik was best benieuwd wat dat dan wel mocht zijn. En ze vertelde, dat ze een keer bij het naar buiten lopen haar hoofd hard tegen de bovenkant van de buitendeur had gestoten.Ik snapte haar probleem niet zo en zei "maar dan had je je hoofd de volgende keer toch gewoon wat lager gehouden. Maar dat wilde er niet in. De mensen kregen er genoeg van om vanaf dat moment voortdurend te moeten bidden en smeken totdat de dame besloot om dan toch maar het grote gevaar te trotseren en hebben bedacht, dat ze hier in de nieuwe stal , voorzien van een heel hoge toegangsdeur en naast een van haar weidemaatjes Marnix misschien ook wel zou willen wonen. En tot nu toe gaat dat goed. Alweer opgelost.Hopelijk niet...wordt vervolgd

Zondag 13 september 2020

Hele dag droog. Soms zon, veel wind.
Vanmorgen stond ik relaxt in mijn stal te eten toen ik plotseling een heel geraas en gedonder hoorde.Ik keek natuurlijk meteen naar buiten en zag nog net, dat Jess en Valeri, die in aangrenzende paddocks stonden, enorme ruzie aan het maken waren. Ik weet nog steeds niet waar het om ging, maar de dames mepten als een stel idioten op elkaar los, niet gehinderd door het feit, dat er een planken hek tussen hen in stond. Maar daar kwamen ze toch wel snel achter,want Jess sloeg zo hard en zo hoog naar Valeri , dat ze met haar hele achterhand dwars door het hek over de middelste plank heen schoot en met haar ene been over het hek in haar eigen paddock terecht kwam.Met het andere achterbeen zat ze muurvast op die middelste plank.Dat leek me heel ongemakkelijk voor Jess, want ze kon geen kant meer op. De mensen, die op het lawaai waren af gekomen wilden net met spoed een zaag of zoiets gaan zoeken om die plank door te zagen toen onze beschermengeltjes weer eens vlot in actie kwamen. Ze zorgden namelijk, dat het mens van Marnix net op dat moment het terrein op kwam wandelen. En wat had hij bij zich ? Een schroevendraaierding. Hij heeft de schroeven van de plank los gedraaid .Toen kon de plank worden weggehaald en kon Jess al haar benen weer normaal op de grond zetten. En weten jullie wat het meest bijzonder is? Zowel de plank als Jess waren allebei onbeschadigd.Bijna niet te geloven als je hebt gezien hoe dat domme paard in dat hek hing.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico

Zaterdag 12 september 2020

Veel wind, af en toe zon en een bui. 15 graden.
En zo is de week alweer bijna voorbij.Mijn mensen komen iedere avond om met mij te wandelen,want ik ben best al wel een tijdje uit de running. Een van mijn hoeven is een soort van hol geworden en dat moet nu weer dicht groeien . Ze noemen het "losse wand"En dat gaat nooit zo hard. Maar het doet geen pijn meer, dus we gaan vooruit.

Vrijdag 11 september 2020

Deels bewolkt, deels zonnig, beetje wond en 18 graden.
Inmiddels zijn Harley en Bente, onze vaste logeerpaarden,alweer helemaal gewend. Ze gedragen zich goed en zijn zelfs maar opgehouden met tegen de deur trappen als ze denken , dat het ontbijt te laat is.Bij hun eigen mensen valt het voer zo tegen 6 uur in hun bak en daar piekeren onze mensen dus niet over.. Maar ook dat went en verder hebben ze geen klachten.

Donderdag 10 september 2020

Hele dag zo, geen wind,23 graden.
We hebben deze week weer twee spoedcursusmensen.Ze zijn ergens anders al wel begonnen met paardrijlessen, maar ze willen graag snel beter leren rijden en ook meer weten over onze verzorging. Nou, uitmesten hebben ze in ieder geval al aardig onder de knie. En het rijden gaat ook hartstikke goed. Zo goed, dat ze morgen al een buitenritje mogen maken.
Maar vandaag was er even iets heel anders aan de orde. Dat je op een paard kunt zitten was uiteraard  niet nieuw voor ze. Maar dat het ook voor een gewoon mens een mogelijkheid is om op ons te staan en andere kunsten uit te halen zonder van ons af te vallen was volgens Calimero, die altijd het haasje is bij voltige, wel een eyeopener.

Spoedcursus

spoedcursus

Woensdag 9 september 2020

Hele dag zon , geen wins en 23 graden.
Calimero vertelde vanmorgen , dat de derde wedstrijd van de "winter"competitie toch nog gehouden zou worden.Beter laat dan nooit moet je maar denken. De bedoeling schijnt te zijn, dat dit op 3 en 4 oktober zal zijn. Tenminste als tegen die tijd de beruchte coronamonstertjes niet weer roet in het eten hebben gegooid. Het zal sowieso wel een beetje anders gaan dan normaal., Maar beter iets dan niets. Toch ! 

Dinsdag 8 september 2020

Zwaar bewolkt, droog en 17 graden.
Ik hoorde onze mensen zeggen , dat ze al een hele poos geen muis en/of rat hadden gezien.Ze waren verbaasd, want je hoort van iedereen, dat er tegenwoordig een heleboel muizen en ratten zijn. Het brokkenbrengmens heb ik zelf horen zeggen , dat je bij veel bedrijven waar hij komt om voer te brengen, de ratten gewoon door de dakgoten ziet lopen. Er is dus een ratten- en muizenplaag.
Maar wij zijn niet verbaasd, want wij weten waarom er hier geen enkele meer woont. Wij hebben ze namelijk al maanden geleden zien vertrekken. Ze hebben netjes afscheid van ons genomen en zeiden , dat ze er hier niets meer aan vonden , omdat er hier nergens meer iets eetbaars te bekennen is.Alle, werkelijk alle eetbare dingen zitten tegenwoordig in vaten, kisten en dozen zo , dat we er niet bij kunnen. Ze zijn zelfs zo flauw geweest om het vulgat van de voersilo, waardoor de brokken naar binnen worden geblazen, met een dekseltje af te sluiten. "Nou vraag ik je..." zei een muis boos."Daar konden we tenminste ,wel met wat moeite, nog doorheen om bij de brokken te komen. Nee hoor. We hebben het hier wel gezien en gaan op zoek naar een andere plek, waar de mensen niet zo gierig zijn. En doe  jullie mensen vooral niet de groeten." En weg waren ze. Ik geloof wel, dat onze mensen er super blij mee zijn.

muisloos

Maandag 7 september 2020

Mooi weer. , veel zon en weinig wind. Zo'n 18 graden.
Hallo, ik ben Melina, maar ze noemen me Melli.Ik woon al heeeel lang in de sterstal, op dit moment samen met Cartouche ,Calimero en Toet.
We hebben heel vervelend nieuws gehoord.Onze jaarlijkse cross , die al meer dan 40 jaar wordt gehouden op de laatste zondag in oktober, is afgeblazen. Jammer, jammer ,jammer. En wie zijn de schuld ? Drie keer raden...de beruchte coronamonstertjes natuurlijk weer. Niet te geloven wat die akelige snertdingen allemaal voor iedereen bederven. Onze mensen hebben lang geprobeerd om een mogelijkheid te zoeken om het toch nog door te kunnen laten gaan. Maar er kwamen steeds meer regels en beperkingen. Zoals het nu officieel zou moeten is het niet meer werkbaar, niet controleerbaar en vooral ook heel erg niet gezellig.Tenslotte is het leuke van onze cross juist , dat het een dagje uit is voor de rijmensen, maar ook voor hun hele aanhang. Gezellig met zijn allen de cross lopen, op het plein beppen met alle oude bekenden van vorige jaren, samen een patatje eten en een drankje doen. Het lijkt me dan ook echt niet leuk om het halve land door te rijden in je uppie met maximaal 1 helpmens om even de cross te rijden , meteen na de finish  in te laden en onmiddelijk weer huiswaarts te moeten gaan.
Ze hebben dus met een bloedend hart besloten om voor dit jaar geen cross te houden. Heel erg jammer, maar het is nu even niet anders.

Cross2021

Pagina: «  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement