Het Dagboek

Zaterdag 5 november 2016

Af en toe een bui en af en toe zon.
Vanmiddag heb ik mijn ogen uitgekeken. Het mens van Zazou kwam de stal binnen en ik moest twee keer, wat zeg ik... drie keer kijken voordat ik haar herkende.Ze had waarachtig haar trouwjurk aangetrokken en scheen serieus van plan te zijn om met jurk en al een buitenrit met Zazou te gaan maken.Volgens mij is dat nu niet de meest praktische outfit voor zoiets, maar wie ben ik ? Maar al gauw kwamen we er achter, dat er wel een soort van buitenrit gemaakt zou worden, maar alleen om dan mooie foto's te gaan maken. Er was namelijk ook een fotografeermens druk in de weer eromheen. Het schijnt wel geslaagd te zijn, want ik heb gehoord, dat de foto's genomen in de zon, precies tussen twee buien door ,goed zijn gelukt.

Sanneke

Vrijdag 4 november 2016

Bewolkt, pas tegen de avond een beetje zon.
De vele bomen op ons plein beginnen nu in een rap tempo hun bladeren te verliezen. Er is bijna geen opruimen meer aan.Maar de aanhouder wint en het is ieder jaar nog gelukt om het plein weer toonbaar en beloopbaar te krijgen.

Donderdag 3 november 2016

Zwaar bewolkt. 6 graden
Heel ander weer dan in het weekend. Maar ja, het is natuurlijk wel normaal in deze tijd van het jaar.

Woensdag 2 november 2016

Vaak zon, maar soms ook een felle bui. Maximaal 8 graden.
Tegenwoordig krijgen Obiku en ik , als zijnde "80" plussers ( 1 paardenjaar geld immers als 4 mensenjaren) grasmix bijgevoerd. Lekker...Klein gemaakte grasjes met hier en daar een brokje  en natuurlijk ook nog onze gewone portie brokken en zemelen en netten vol voordroogkuil of hooi, zodat we de hele dag (en nacht) wat te eten hebben.

Dinsdag 1 november 2016

Zwaar bewolkt en windstil.
De natuur is kennelijk nog niet zo bezig met de winter. Ik zag tenminste goudsbloemen, die zich gedragen alsof het april is en geen november.. Vraag is natuurlijk of ze nu erg laat zijn met bloeien of juist erg vroeg .

Goudsbloemen

Maandag 31 oktober 2016

Bijna zomer ! De hele dag een strakblauwe lucht en bijna 20 graden.
Mijn naam is Nicky en ik woon in de nieuwe stal naast Tico, mijn weidemaatje, en Zazou.
Vandaag was het opruimdag. Met dit weer was dat geen straf en al gauw begon alles er weer normaal uit te zien. Afbreken gaat nu een keer veel sneller dan opbouwen.

Zondag 30 oktober 2016

Droog en heel geregeld zon, weinig wind. 14 graden.
Al vroeg begonnen de mensen- en paardenrolhokken binnen te stromen. De mensenrolhokken vulden de hele springwei en voor de paardenrolhokken, groot en klein, mocht een groot weiland van de buurman gebruikt worden. Super fijn en een echte uitkomst. De cross ging trouwens, zoals altijd, voor het grootste deel over land van onze buren en dat maakt het spreekwoord " beter een goede buur dan een verre vriend" helemaal waar.

parkeren parcours
Het springparcours in de binnenbak zag er super mooi uit met het nieuwe hindernisspul. En onze mascotte Scott had voor de gelegenheid plaats genomen in het rijtuigje, waar onze Ko Bus, het voltigepaard voor was gespannen. En als extraatje mocht zijn tweelingbroertje op Ko Bus zitten. Ik moet zeggen, dat ik er wel even van opkeek toen ik voor mijn eerste parcourtje binnenkwam. maar alles went.

Kobus en Scott
Het is een geweldig leuke dag geworden .Iedereen heeft , zoals ik ze zelf hoorde zeggen, heerlijk gereden en het was beregezellig op het plein. Toen de mensen aan het eind van de dag weer naar huis gingen zeiden velen " tot ziens volgend jaar ".En daar doe je het dan voor.
Laat nu de winter maar komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Cross

Zaterdag 29 oktober 2016

Zonnig en zo'n 13 graden.
Super weer voor de kindercross.'s Morgens hebben we nog gewoon ons normale werk gedaan en om 3 uur begon het leukste deel van de dag. We gingen van start in de bosrand en aan het eind daarvan weer terug door het maisveld. We mochten vandaag trouwens niet galopperen en dat was wel jammer. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik na een paar keer braaf alleen maar gedraafd te hebben in mijn enthousiasme deze regel even "vergeten " was en toch maar even de benen heel goed heb gestrekt. Je wilt niet weten hoe gauw je dan weet thuis bent. Onze mensen waren boos op mij, maar het is toch goed afgelopen ? Nou dan.

Kindercross

Vrijdag 28 oktober 2016

Wisselend bewolkt. Weinig wind.
Ik heb begrepen, dat ik zaterdag en ook zondag mee mag doen met cross en springen.Leuk, leuk. Ik ga heel erg mijn best doen !

Donderdag 27 oktober 2016

's Morgens mist, later opklaringen.
Hans is druk bezig met iets onduidelijks vlak achter de achterwand van de binnenbak. Hij maakt er een gigantische herrie en moet daar dus mee ophouden zodra wij naar binnen komen voor ons werk.Maar zacht gefriemel, waarvan we niet weten wat het is.vinden we minstens net zo eng.Tenslotte zijn we prooidieren en je weet maar nooit of daar achter misschien een ontsnapte leeuw zit.
Ik heb trouwens bij het binnenkomen van de bak gezien wat hij aan het maken is. Het is een soort van bewaarrek voor het mooie nieuwe hindernisspul, dat de recreantenclubmensen bij elkaar hebben gespaard door te helpen bij de Keunefeesten in het dorp.

hindernis berging

Pagina: «  212  |  213  |  214  |  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement