Het Dagboek

Woensdag 26 oktober 2016

Zwaar bewolkt, maar er valt helemaal niets uit. Joepie...
De vlaggen staan overal al bij de hindernissen, de aankleding is bijna klaar, de vrijwilligers van de recreantenclub staan in de startblokken. Het voermens, dat zich bezig houdt met de startlijsten is bezig om langzaam gek te worden van alle verzoeken op het laatste moment om toch liever op een andere tijd, in een andere klasse,voor iemand anders, achter iemand anders ,samen met iemand anders enz, enz. te mogen starten en te proberen om daar, als het enigzins mogelijk is, aan te voldoen.Kortom, alles is weer net zo als in de voorgaande 30 jaar in de week voor de cross.

Dinsdag 25 oktober 2016

Droog en veel wind.

Onze mensen zijn daar heel blij mee, want alles droogt op deze manier snel op.Ik hoorde, dat er tot en met het komende weekend ook geen regen meer verwacht wordt en dat is een hele opluchting.Dit is namelijk de enige week van het jaar, dat iedereen hier de zenuwen heeft over wat het weer gaat doen over een hele week. Wanneer het op de dagen van kindercross en recreantencross regent is dat heel jammer, maar daar kan de wedstrijd wel om door gaan. Zo lang zijn de deelnemers niet buiten en bovendien kun je toch niet natter waorden dan op je vel. Maar als het de week van tevoren veel regent kan het zijn, dat de bodem zo week wordt, dat je er niet meer veilig overheen kunt rennen en moet alles worden afgelast. En gezien het vele werk, dat er in is gestoken door heel veel mensen, zou dat heel erg jammer zijn. Maar dit keer zijn de vooruitzichten dus gunstig.

Maandag 24 oktober 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Hallo, ik ben Sunshine en woon in de nieuwe stal naast Lola en Obiku.
Vanmorgen zag ik Pjotr, oftewel Piet, vrolijk de spuitplaats op stappen met in zijn kielzog zijn mens met een scheerding in de hand. En ja hoor. Pjotr werd vastgezet en hup...in een minimum van tijd was zijn te dikke vacht verdwenen. Helemaal prima vond Pjotr. Lekker luchtig.

Pietvacht

Zondag 23 oktober 2016

Droog, zonnig en 18 graden !
Niet te geloven. Wat een mooi weer.Wat zou het geweldig zijn als het volgend weekend tijdens de cross ook zo zou zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Zaterdag 22 oktober 2016

Zwaar bewolkt, maar droog.
Prima crossbouwweer.Ik hoorde, dat ze mooi opschoten.

Cross bouw

Vrijdag 21 oktober 2016

Af en toe een bui, weinig wind, rustig herfstweer.
En opnieuw was er een jarige .Dit keer onze eigen Sandra. Het was geen weer meer om buiten koffie te drinken, maar ook binnen is het een goed gebruik,dat de jarige op een stoel moet staan en dan luidkeels wordt toegezongen. Zo ook dus vandaag. Sandra had er niet veel puf in, maar er was geen ontkomen aan. En ook zij heeft het overleefd !
En er was , vanwege de herfstvakantie ook nog een kampdag. Vandaag dus alweer geen saaie dag

Sandra jarig Kampdag

Donderdag 20 oktober 2016

's Nachts weer veel regen, overdag eerst lang motregen, pas later wat droger.
Inmiddels is Tommy weer terug naar zijn normale box in de silostal, omdat Tristan en Famke naar huis zijn en is Sunshine weer mijn buurvrouw. Ze vertelde, dat ze ondertussen in een box bij de binnenbak had gestaan en dat best leuk had gevonden,omdat daar altijd weer wat anders te zien is.Ik zelf vind een vaste plek om te wonen prettiger, maar Sunshine houdt dus van afwisseling.Fijn, dat onze mensen hier dat goed in de gaten hebben en er ook rekening mee houden.

Woensdag 19 oktober 2016

's Morgens een grote plons water. Al gauw stond alles weer ouderwets blank. Pas later in de middag werd het weer droog. Ik hoorde onze mensen zeggen, dat het maar goed was, dat de cross pas over anderhalve week zal zijn. Als het a.s.weekend gepland zou zijn zou er waarschijnlijk een probleempje met het terrein geweest zijn.

Dinsdag 18 oktober 2016

Zwaar bewolkt, veel wind en maar zo'n 12 graden.
Er is weer een weekje vakantie voor de kinderen. Herfstvakantie noemen ze het.Gisteren is die week goed begonnen met een kampdag.Onze ponymedewerkers vinden dat altijd super gezellig, net zoals de rijkinderen. Ze zijn dan de hele dag met de pony's bezig en vinden dat toch wel leuker dan op school te zitten.

Maandag 17 oktober 2016

Bewolkt, droog, geen wind en 16 graden.
Ik ben , vreemd genoeg, vernoemd naar een of andere beroemde voetballer uit het verleden. Ik snap nog steeds niet wat daarvan de reden was, maar het is wel een feit, dat ik waarschijnlijk het enige paard ben, dat Obiku heet. En dat heeft toch ook wel wat.
Ik woon in de nieuwe stal achteraan links, naast momenteel Tommy en tegenover Calimero.
Er was vandaag al weer iemand jarig. Dit keer was Margriet aan de beurt om staande op een stoel toegezongen te worden. Ze heeft het overleefd...!

Margriet jarig

Pagina: «  213  |  214  |  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement