Het Dagboek

Vrijdag 19 augustus 2016

Zomer !!!
Vanmorgen al vroeg zijn onze mensen vertrokken met Murphy in het rolhok op weg naar een plaats Winterswijk, waar ons tandartsmens al klaar stond om de mond van Murphy te inspecteren en zo nodig te renoveren. En dit laatste bleek inderdaad niet overbodig te zijn.De arme pony had zulke scherpe randen op en aan haar kiezen, dat die in haar wangen prikten en wondjes hadden veroorzaakt. Toen ze terug was vertelde ze, dat ze het eerst wel erg eng vond allemaal, maar dat ze toch heel blij was, dat de ellende was opgemerkt en zowaar verholpen.

Tandarts

Donderdag 18 augustus 2016

Hele dag zon. 25 graden.
Echt ideaal ponykampweer. Ik ben 's morgens lekker meegeweest op buitenrit en 's middags hadden de kinderen er meer zin in om naar het zwembad te gaan dan te rijden.Wij hadden dus een middagje vrij en dat is ook niet verkeerd.

Woensdag 17 augustus 2016

Hele dag zon, 22 graden, beetje wind.
Ik sprak vanmorgen Murphy, onze nieuweling. Zij maakte zich zorgen.Ze had vaag gehoord, dat ze binnenkort ergens anders naartoe moest en baalde heel erg, dat ze nu weer zou moeten verhuizen. Maar ik kon haar geruststellen. Iedereen, die hier nieuw komt maakt al snel kennis met de tandarts en de osteopathe voor een grondige inspectie.Deze mensen komen sowieso om de paar maanden hier om iedereen,die aan de beurt is te controleren en zo nodig te behandelen. Maar in het geval van Murphy willen onze mensen niet wachten tot de tandarts hier zou komen, omdat ze hebben gemerkt, dat Murphy, hoe braaf ze ook is en hoe goed ze alles ook doet,toch behoorlijk last van haar mond heeft.

Dinsdag 16 augustus 2016

Droog en zonnig. 20 graden.
Fido en Silke voelen zich inmiddels ook al aardig thuis. Wie dat nu weer zijn ? Twee gastpony's, die met hun eigen rijkinderen zijn meegekomen op ponykamp.

Gastponies

Maandag 15 augustus 2016

Wisselend bewolkt,droog, beetje wind.
Mijn naam is DP, oftewel Duo Penotti. Wie mij ziet weet meteen waarom ik zo heet. Heel lang ben ik hier de enige bonte pony geweest. Een paar jaar geleden is daar Match, een gastpaard, bij gekomen. Dat kon er nog mee door, want Match is vosbont, dus niet met mij te verwarren.Maar daar kwam ,eerst als invaller en sinds kort als vaste medewerker, Lola bij en sinds een week Murphy, waarachtig ook zo'n bonte. En ik weet nog niet zeker of ik dat wel zo leuk vind.De rijmensen halen ons nu geregeld door elkaar en ook paarden willen toch graag uniek zijn.Dit is echt niet goed voor je ego hoor.Maar ja, het zijn wel leuke paarden. Dat moet ik eerlijk toegeven. En ze kunnen er tenslotte ook niets aan doen, dat ze zo bont zijn als ze zijn.De mensen zouden vast zeggen, dat ik het maar een plaats moet geven en ik denk, dat ik dat dan ook maar zal doen.

Zondag 14 augustus 2016

Eerst zon, later wolken, maar prima temperatuur. 23 graden. Niks mis mee.Wat zou het fijn zijn als het nu eens een poosje zo bleef. De tijd zal het leren.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.

Zaterdag 13 augustus 2016

Wisselend bewolkt en opeens weer zomerse temperatuur. Dit tot vreugde van de steekbeesten, die ons de afgelopen dagen nauwelijks hadden geplaagd. We hoopten al, dat ze waren geemigreerd naar warmere streken. maar nee hoor. Ze zijn er nog. Jammer !

Vrijdag 12 augustus 2016

Zwaar bewolkt en ietsje warmer. 15 graden !!
Alweer de laatste dag van het ponykamp en dus afscheid van mijn verzorgkind. Jammer hoor. Ik vond het weer heel gezellig. Misschien tot volgend jaar dan maar.

Donderdag 11 augustus 2016

Hele dag miezerig. Wel niet veel regen, maar wel bijna aan een stuk door. Ach ja, je went aan alles. Hoewel 11 graden overdag in augustus toch wel erg mager is . In januari zou het niet misstaan.
De kampkinderen hebben het dus vannacht, toen het volgens koppen in de krant hier 0 graden was, bepaald niet te warm gehad. Maar het zijn bikkels, want we hebben ze bijna niet horen klagen.
Het was wel jammer, dat de eigenlijk geplande buitenrit niet door ging, omdat zoiets niet leuk is in een sliknat bos. Maar gelukkig hebben we een binnenbak en daar hebben we een dressuurwedstrijd gehouden. Ook leuk.

Woensdag 10 augustus 2016

Vaak zon en dan af en toe plotseling toch weer een plens water.
De mais op ons crossveld doet het mega goed. Je kunt er allang niet meer overheen kijken.

Mais groei

Pagina: «  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement