Het Dagboek

Vrijdag 1 maart 2013

Somber, zwaar bewolkt.'s Nachts een beetje vorst en overdag boven nul.
Vanmorgen hebben we gelachen. Onze mensen hadden zich al een tijdje afgevraagd wat toch dat zachte gepiep was wat ze hoorden als ze de sterstal binnenkwamen. Het klonk net als piepende jonge vogeltjes . Maar daar is het te vroeg in het jaar voor.Een nest piepende muizen dan ? Heel onwaarschijnlijk, want er waren al heel lang geen muizen gesignaleerd. Misschien dan toch muizen ???? En nu is het raadsel opgelost. In die stal woont Juicy en Juicy heeft een mooie deken op . Laat nu het onderst haakje van de onderste borstsluiting dat geluid veroorzaken als Juicy zich beweegt.De mensen blij, want het is beter dan een nest jonge muizen.

Donderdag 28 februari 2013

Hele dag droog en net boven nul. Geen wind,
Vanmiddag zag ik toevallig, dat Sjonie alweer werd opgetut. Ik begon al een beetje boos te worden, want ik dacht, dat ze naar concours mocht en wel voor haar beurt.Maar dat bleek toch niet zo te zijn.Ik vroeg aan haar  waarom ze dan op een gewone dag zonder wedstrijd zo mooi werd opgepoetst en ze wist het zelf ook niet.Maar het raadsel werd snel opgelost.Sjonie moest fungeren als model voor een fotograafmens, die een opdracht had foto's te maken voor de nieuwe site van de KNHS, wat dat ook moge zijn.Dat mens is tijden bezig geweest en heeft wel 1000 foto's gemaakt van Sjonie en haar mens. Nou ja, misschien een paar minder, maar best heel veel. En weet je wat ! Die foto's zijn hartstikke mooi geworden.
Stal de Eik 

Dinsdag 26 februari 2013

regenachtig en somber. Totaal windstil.
Ik hoorde de hele dag lawaai van landbouwmachines vanaf het grote land achter onze stal,waar we volgens Tico altijd met onze cross over mogen.Toen ik later vanuit de paddock kon zien wat er gebeurd was, zag ik, dat al die dorre mosterdplanten verdwenen waren. Ze waren volgens Venice, die de mensen aan het werk had gezien , ondergeploegd. Ze had gehoord, dat dat was gedaan om als mest te dienen. Ik ben benieuwd, wat ze er dan nu weer op gaan zetten. Dat schijnt ieder jaar weer iets anders te zijn.
Stal de Eik 

Maandag 25 februari 2013

Eerst droog, later de hele dag snegen of reeuw, hoe je het ook noemen wilt. Dat is dus een kruising tussen sneeuw en regen met als gezamelijk kenmerk "nat".
Joepie....Ik mag ook eens meedoen met het vullen van het dagboek.Don is de naam.Ik woon deze winter tussen Tico en het voerhok.Harry en Sjonie staan aan de andere kant. Ik ben pas 4 jaar en moet dus nog veel leren vinden mijn mensen en daar wordt dus fanatiek aan gewerkt.. Ik ben zelfs al een paar keer naar wedstrijden geweest en weet je wat ??? Ik heb al winstpunten en zelfs prijzen gehaald. Goed he ?! Ik vind het dan ook steeds leuker worden.Gisteren mocht ik trouwens niet mee.Flauw hoor. Ik zag met lede ogen Sjonie helemaal opgedirkt het rolhok in marcheren. Later kwam ze trots terug met de mededeling, dat ze weer eens een paar winstpunten had gekregen. Fijn voor haar, maar als ze maar weten, dat ik nu echt weer aan de beurt ben.

Zondag 24 februari 2013

De hele dag sneeuw en ook nog een snijdend koude wind.De mensen waren druk met sneeuw ruimen en als ik het goed begrepen heb heeft iedereen er heel erg genoeg van.
De week is weer om en ik geef de pen aan Don.
Stal de Eik Stal de Eik

Zaterdag 23 februari 2013

Overdag droog, 's avonds sneeuw en min 2 graden.
Het was voor ons een rustige week.Maar dat kwam niet alleen omdat veel rijmensen weg zijn met vakantie. We hebben nog niet meegemaakt, dat er zoveel ziek zijn. Zielig hoor...ziek zijn in je vakantie.

Vrijdag 22 februari 2013

's Nachts meer vorst dan was verwacht en overdag ook nog.
Don was vanavond weggegaan in zijn rolhok en toen hij terug kwam stapte hij niet gewoon uit, nee hij zweefde ongeveer. "Zien jullie wel, dat mijn voorspelling is uitgekomen"riep hij blij. Ik heb vandaag niet 1, maar zelfs 2 prijzen gewonnen. De 5e en de 7e.Hijzelf en natuurlijk ook zijn mensen zijn beretrots.En dat mag ook wel. want zoiets komt niet uit de lucht vallen. Er wordt iedere dag hard voor getraind.Wordt vervolgd.
Omdat het vakantie is was er vandaag ook een kampdag.We zijn weer de hele dag gepoetst, verwend en vertroeteld en de kinderen hebben natuurlijk ook gereden. Ik geloof, dat ze veel hebben geleerd.

Donderdag 21 februari 2013

Windstil somber weer met temperatuur om het vriespunt.
Ik sprak vandaag Kalle , de hond van Theo,en die vertelde , dat zijn mens in de werkplaats heel druk was om weer eens iets nieuws te timmeren. Kalle snapte nog niet goed wat het moest worden, maar het kreeg een heleboel vakjes. De tijd zal het leren.
Stal de Eik

Woensdag 20 februari 2013

Vannacht stevige vorst, maar gelukkig scheen de zon lekker warm en ontdooide de grond wat, zodat we 's middags onze paddocks weer konden gebruiken.

Dinsdag 19 februari 2013

Ver boven nul, maar volgens de mensen zal dat helaas niet zo blijven. Jammer hoor.
Vanmorgen zag ik Marielle, onze osteopathe weer eens aan komen lopen.Ze ging Venice behandelen en onze BB bekijken of hij een behandeling nodig had. BB is hier nog niet zo lang en zij was nog niet gecheckt. En ja hoor, ze was aan de beurt.Marielle is een hele tijd met haar bezig geweest en BB vond het hartstikke lekker zei ze later. Nu heeft ze een week vakantie en kan dan over een week weer als nieuw aan het werk.
Stal de Eik

Pagina: «  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement