Het Dagboek

Woensdag 16 oktober 2013

Wisselend bewolkt en voor de afwisseling de hele dag droog.
De mais is er nog steeds niet af. De mensen worden een beetje zenuwachtig en hebben al een alternatieve route bedacht voor als die mais er echt niet op tijd af zal gaan. Maar dat zou toch wel heel jammer zijn.

Dinsdag 15 oktober 2013

Bewolkt, winderig, buien.Zo'n 12 graden.
Met onze Twingo gaat het goed. Hij voelt zich steeds beter en krijgt alweer praatjes.Hij moet naast zijn hormoonpilletje ook nog steeds een ontstekingsremmer slikken en dat vindt hij 3 keer niks.Het spul smaakt smerig zei hij en een poging om het door zijn dagelijkse zemelen te mixen is dan ook mislukt.Nu zijn onze mensen dus gedwongen om iedere keer een spuit te vullen met appelmoes plus poeder en dat moeten ze dan bij hem naar binnen zien te krijgen. Het lukt wel hoor. Maar het zou wel veel fijner zijn als meneer het gewoon uit zijn bak zou opeten.
Twingo 

Maandag 14 oktober 2013

Veel wolken. Af en toe regen.
Hallo.Zazou is de naam.Ik woon nog steeds in de nieuwe stal tussen Nicky en de laatste tijd Lizzy.
Het heeft inmiddels weer eens zoveel geregend, dat de buitenbak meer op een vijver dan op een plaats ,waar je normaal kunt werken, lijkt.Maar onze mensen wachten natuurlijk niet totdat het water vanzelf wegzakt. Dan kun je namelijk lang wachten als de bodem zo verzadigd is als nu. Vader Gerrit heeft maar weer een gat gegraven net buiten de omheining, heeft er onze vijverpomp ingehangen met een lange slang eraan naar de sloot en hup daar gaat het overtollige water weer naar waar het hoort. In de sloot. Een paar uurtjes pompen en de zaak valt weer droog. Probleem opgelost.Wie niet sterk is moet slim zijn.
Regenbak Regenbak 

Zondag 13 oktober 2013

Eerst veel regen. Later in de middag even droog en daarna weer veel regen. Zelfs heel erg veel regen.
Er waren een paar buitenritten gepland. Onze mensen dachten, dat de deelnemers wel zouden afbellen, maar niks hoor.....Ze zijn gekomen, zijn nat geworden en hebben, naar hun eigen zeggen, heel lekker gereden.Mensen zijn toch merkwaardige wezens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou.

Zaterdag 12 oktober 2013

Wisselend bewolkt en overdag droog. Een stuk kouder. 10 graden.Remco en de helpmensen hebben geen last gehad van de kou, want ze hebben de hele dag stevig aangepakt met het bouwen van de cross.

Vrijdag 11 oktober 2013

De hele dag regen en 's nachts ook nog.
Vanmorgen stond weer eens alles blank. We konden de wei dus wel vergeten.Gelukkig blijven om de een of andere reden de zandpaddocks altijd droog, dus we konden wel allemaal een frisse neus halen.
Tegen de avond kwam een vreemd rolhok het plein op en hield vlak voor mijn neus halt.De klep ging open en er kwam een leuke bruine pony uit stappen."Kijk,kijk, wie hebben we daar"zei Byou nieuwsgierig en ik vroeg wie hij was en wat hij kwam doen.Hij vertelde, dat hij Jorik heet en volgens hem hier komt wonen.Zijn vroegere mens was te groot gegroeid en daarom hadden ze een kleiner mens voor hem gezocht. Die hebben ze dus gevonden en een van onze rijkinderen is de geluksvogel, die deze pony heeft gekregen van haar ouders. Wat een bofkont....Voorlopig gaat Jorik wonen in de nieuwe stal tussen Sil en DP. Onze mensen willen eerst even afwachten of hij het daar naar zijn zin heeft.
Jorik 

Donderdag 10 oktober 2013

Wisselend bewolkt. 12 graden.
Onze mensen vragen zich af wanneer de mais op het land hier achter er eindelijk af zal worden gehaald. Voor de cross hebben ze die grond namelijk hard nodig. Maar we horen overal in de buurt de machines te keer gaan, dus ze zullen hier ook wel gauw komen.Hopelijk...

 

Woensdag 9 oktober 2013

Meestal droog. Paar piepkleine buitjes. 16 graden.
Ik sta vlak bij de grote kastanjeboom midden op het plein, waar het ronde bankje omheen zit.Er zijn dit jaar mega veel kastanjes gegroeid en weet je wat...die vallen op het moment bij bosjes naar beneden. De rijmensen zijn gewend om om die boom in te stappen voor de les en ook weer uit te stappen. Maar heden ten dag is dat niet zo'n goed idee.Hun cap vangt de klap wel op, maar de schrik is er niet minder om en dat geldt ook voor de paarden en pony's. Nou ja. Binnenkort zal de voorraad wel op zijn en kan de rust weerkeren.

Dinsdag 8 oktober 2013

Wisselend bewolkt. Af en toe zon. 17 graden.
Ik keek vanmorgen uit mijn buitenluik en dacht toch echt een ogenblik, dat ik Twingo voorbij zag wandelen.Naar mijn idee kon dat niet waar zijn, dus ik keek nog een keer.En waarachtig. Dit was echt onze eigen Twingo. Dezelfde Twingo, die kort geleden ondanks maximaal zware pijnstillers , van pijn het ene been niet voor het andere kon krijgen.. "Wat is er met jou gebeurd,"vroeg Pride verbijsterd. "Ik weet het ook niet,"zei Twingo monter, "maar ik krijg nu iedere dag een piepklein pilletje en ziedaar...ik loop weer.Ze bouwen nu de pijnstillers af en het blijft goed gaan. Het dierenartsmens, dat in de buurt was en uit zichzelf even kwam kijken hoe het met mij ging, viel zowat achterover toen ze mij zag lopen. Ze durfde toen ook te zeggen, dat ze een hard hoofd had gehad in mijn kans op genezing. En volgens mij was ze daar niet de enige in."We hopen nu natuurlijk allemaal, dat de kleine boef weer helemaal beter zal worden.Hij zal dan wel de rest van zijn leven dat pilletje moeten blijven slikken, maar dat hebben onze mensen graag voor hem over.

Maandag 7 oktober 2013

Bewolkt, droog, 18 graden.
Ik ben Melli en woon sinds onheugelijke tijden eerste links in de sterstal.Achter mij staan Toet en Bill en Byou woont de laatste tijd naast mij in plaats van daar waar Toet nu staat. Dat komt zo.Voor de box van mij en Byou zit een los bovenhek en voor de achterste boxen niet. Toet en Bill zijn manegemedewerkers en dat betekent, dat rijkinderen hun moeten poetsen, zadelen  , uit de box halen en er weer in zetten. Dat ging soms niet zo gemakkelijk. Toet stootte wel eens haar hoofd als de kinderen onhandig met dat bovenhek om gingen. Daar om zijn ze nu omgewisseld en dat werkt voor iedereen een stuk prettiger.

Pagina: «  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement