Het Dagboek

Dinsdag 14 april 2015

Droog, licht bewolkt, weinig wind.
Ideaal weer voor de bouwmensen en ook heel fijn weer om de gewone lessen in verband met in de weg lopende bouwmensen, om te zetten naar buitenritjes. De medewerkers vinden het leuk en de rijmensen ook.
Buitenritten

Het heel grote machineding met de schuifarm was kennelijk klaar met zijn werk en werd opgevouwen. Dat wil zeggen, het ding vouwde zichzelf op. Knap hoor...Maar ook opgevouwen was het een hele klus om dat ding tussen het gebouw van de binnenmanege en de muur van de mestplaat door te friemelen. We hebben allemaal aan deze kant van de nieuwe stal met verbazing staan te kijken hoe het uiteindelijk toch is gelukt zonder ook maar iets te raken.Er stonden 4 bouwmensen omheen te roepen en alle wielen konden afzonderlijk bewegen.Echt knap werk..!

precisie precisie

Maandag 13 april 2015

Wisselend bewolkt, maar droog.
Mijn naam is Tico en ik woon in de nieuwe stal naast Pride en mijn weidemaatje Nicky. Gezellig.
We hebben door onze buitenluiken goed zicht op alle werkzaamheden buiten, maar ik heb gehoord, dat er ook binnen in de kantine het nodige moet gebeuren.. Er schijnt een heel nieuw plafond in gemaakt te zijn, omdat er anders misschien bij het weghalen van het dak er boven , asbestdeeltjes in de kantine hadden kunnen vallen. Hoe verzinnen ze het...Maar regels zijn regels en ze zullen het ermee moeten doen.Dat nieuwe plafond wordt nu weer aangesmeerd en daarna moet het ook nog worden geverfd. Of ze kunnen het natuurlijk ook zo laten en wachten totdat zo'n gevlekt plafond nou juist de laatste trent is. Ze lopen tenslotte tegenwoordig ook rond met gescheurde kleren en vinden dat mooi, omdat het mode is.

Plafond

Zondag 12 april 2015

Gelukkig weer droog. Wel veel wind.
Het heeft gisteren niet zo lang geregend, maar soms wel even hard.Boven op de kantine,waar natuurlijk ook geen dak meer boven zit,was plastic gelegd. Maar door kieren hierin is toch water gelekt Er was wel een nieuw plafond ingezet, maar op een paar plaatsen is het toch er doorheen gelekt. Dweilen dan maar en hopen, dat het mooi opdroogt. Het plafond moet nog worden afgewerkt, dus waarschijnlijk is de schade nog wel te overzien.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 11 april 2015

Eerst mooi droog, maar later helaas een tijdje regen.
In de bak werd inmiddels weer volop gereden.Onze mensen waren eigenlijk wel verbaasd, dat wij helemaal niet anders werden van het veranderde uitzicht. Ik was er zelf bij toen ze het in hun hoofd kregen om, terwijl er les werd gegeven, een mega grote stellage met een nog veel grotere steel opzij, langs de achterkant van de bak te wurmen, met ongelogen aan iedere kant 1 cm ruimte tussen het gebouw en de omheining. En vervolgens werd dat ding neergezet in de wei achter de bak. Alvast voor maandag, hoorde ik zeggen. Omdat we dus geen dak meer hebben konden we deze hele toestand volgen en het zag er echt raar uit. Maar volgens mij staan wij inmiddels nergens meer van te kijken.Als onze mensen denken, dat het geen kwaad kan zal dat wel zo zijn.

Lessen in buiten-binnenbak

Vrijdag 10 april

Droog, weinig wind en wel 20 graden.
We waren nauwelijks wakker of daar kwamen 3 mega grote vrachtrolhokken voorzichtig het plein op.Niet echt gemakkelijk met al die bomen, die in de weg staan.

Nieuwe dak Nieuwe dak

Maar je kunt sturen of je kunt het niet en het uiteindelijk resultaat is, dat mijn uitzicht volledig naar de maan is.Volgens mij ligt daar alvast het nieuwe dak, terwijl de maanmannetjes nog druk bezig zijn om oude dakplaten weg te halen.Maar ze zijn op tijd klaargekomen en de inspectiemensen hebben na zo'n 2 1/2 uur overal rondspeuren, gezegd, dat ze hun werk goed gedaan hadden en dat de gele linten weg mochten. Het voermens heeft meteen de bodem gesleept en  'avonds kon er weer worden lesgegeven. Het was welo een apart gezicht zo'n rijbaan met licht, maar zonder dak.

Sfeervol

Donderdag 9 april 2015

Droog, weinig wind en 18 graden.
Omdat de binnenbak verboden en onbegaanbaar terrein is hebben onze mensen allerlei andere manieren bedacht om ons en de rijmensen in beweging te houden. Okkie keek raar op toen hij zag, dat Monique en Cristel voor het rijtuigje stonden met Twan op de bok. Maar tot zijn genoegen bleek al gauw, dat hij toch echt zelf de kar mocht gaan trekken en vrolijk vertrok hij met een stel rijkinderen plus leiding voor een rondje mennen. Weer eens iets anders.

Met het karretje Rondje Holten

Woensdag 8 april 2015

Droog, weinig wind,14 graden.
Ik heb vandaag de eerste zwaluw gesproken. Hij was net aangekomen en het arme ding was helemaal in shock, toen hij de ravage zag op de plek, waar hij net eens even wilde gaan bijkomen van de lange reis.Nou ja, in onze stal is het lekker rustig en in de nieuwe stal ook,dus inmiddels is hij wel van de schrik bekomen,vooral, omdat wij hem hebben verteld dat alles gauw weer normaal zou worden.

Dakplaten verwijderen
De maanmannetjes zijn inmiddels weer in werktenue. Eerst halen ze dakplaten er af en dan worden de spanten daaronder, waar ze dan dus bij kunnen ,afgestofd. Zo schoon is het daar nog nooit geweest. Weten jullie tussen twee haakjes, wie op het moment de allerschoonste mensen zijn op de hele Oude Diepenveense weg ? Wat zeg ik, waarschijnlijk van het hele dorp.? Onze maanmannetjes !Die arme mensen moeten iedere keer als ze achter dat gele lint vandaan komen al hun kleren uittrekken, douchen en nieuwe kleren aantrekken. Alles wat ze hebben uitgetrokken, van sokken en onderbroek tot maanpak aan toe wordt gewoon weggegooid...Dat is dus al gauw een keertje of 5 douchen per dag. Als je dan nog niet schoon bent...!

Overleg
Het maanmanntje, dat iets met Sandra moest overleggen bleef natuurlijk wijselijk in het super gevaarlijke gebied achter het lint staan. Gelukkig, dat Sandra aan deze kant ,en ook nog zonder maanpak , helemaal veilig was. Soms vind ik de regels van de mensen moeilijk te begrijpen. Maar ja, ik ben ook maar een gewoon paard.

Verwijderen platen
 

Dinsdag 7 april 2015

Soms zon en soms bewolkt.7 graden.
Vanmorgen is dan de echt grote klus begonnen en de weergoden zijn ons eindelijk gunstig gezind. Zoals het weer de vorige week echt niet slechter kon, kon het vandaag echt niet beter. En het schijnt de rest van de week ook goed te blijven. Jippie...

Schoonmaken Schoonmaken

De maanmannetjes zijn ( nog niet in witte verpakking) de hele dag druk geweest om de grote asbestverdwijntruc voor te bereiden. Het hele gebouw, tot in de nok van het dak, wordt afgepoetst en je wilt niet weten wat daar in de loop van de jaren voor stof terecht is gekomen.

Manege afgedekt

Maandag 6 april 2015

Zwaar bewolkt. Af en toe beetje motregen. Verder niet verkeerd.
Ik ben Kleo en woon in de grote stal, waar gelukkig een pannendak op zit.En dat blijft er lekker gewoon op zitten, dus we hebben geen gedoe boven ons hoofd en dat is heel plezierig.
Vandaag dus 2e Paasdag en geen lessen.Alleen BB, Orlando, Pride , Sil en ik hebben een dagtocht gemaakt. Een in tweeen geknipte dagtocht dit keer. Dat is een rit van een paar uur de ene kant op,lunchen hier en daarna een rit van een paar uur de andere kant op.Dat hebben ze zo gedaan, omdat het met 5 graden temperatuur echt niet gezellig is om ergens buiten te picnicen. Zo zie je. Voor alles is een oplossing en het was een hartstikke leuke rit.

Zondag 5 april 2015

Prachtig weer. Niet warm, maar door de hele dag zon een prettige temperatuur.
Het heette vandaag 1e Paasdag en dan schijnen de mensen eieren te gaan zoeken.Wij hebben dat niet gedaan, maar hebben met de rijmensen van de maandagavond een buitenrit van 2 uur gemaakt. 1 uur in plaats van morgen, omdat het morgen wel maandag, maar ook 2e Paasdag, dus geen echte werkdag is en 1 uur alvast voor de maandag daarna, omdat er dan wel aan het dak wordt gewerkt. En wat alvast is gedaan is maar mooi klaar.
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Pagina: «  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement