Het Dagboek

Zaterdag 6 december 2014

Droog, somber, weinig wind. 's Nachts bijna vorst, maar net niet helemaal.
Onze mensen hebben inmiddels bedacht, dat het voor het vullen van onze hooinetten wel makkelijk zou zijn als aan iedere slowfeeder een labeltje zou hangen met niet alleen de naam, maar ook het aantal kilo's hooi, dat dat paard moet hebben.Je hoeft dan niet meer na te denken voor wie een net is en je hoeft bovendien helemaal geen verstand van voeren te hebben. Iedereen,die dus tijd heeft en in de buurt is kan nu helpen met vullen en dat is best gemakkelijk.Het enige waar ze nu nog mee zitten is hoe je zoveel mogelijk volle netten naar zijn plek kunt brengen.Op het ogenblik stapelen ze zoveel mogelijk in en op een kruiwagen en vertrekken dan op goed geluk richting de stal, waar ze naartoe willen. Op goed geluk, omdat degene,die de kruiwagen duwt ,echt niet ziet waar hij heen gaat. Soms loopt er iemand mee om de weg te wijzen en bij te sturen en soms wordt er volstaan met vanuit de verte dingen te roepen als...nu naar links, nu weer rechtuit enz. enz. Het gaat dus best geregeld mis en dat is lachen geblazen.Maar oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Labels slowfeeder hooi transport

Vrijdag 5 december 2014

Droog, somber en waterkoud. En ook nog volle maan. Dat kwam goed uit , omdat al die kinderen dan niet voor niets zongen van "zie de maan schijnt door de bomen." Het was namelijk pakjesavond en daar schijnt dit soort liederen bij te horen.
Pride kwam vanmiddag trots terug van een lesje met Jantine. Ze had in het begin van de week toch gezegd, dat ze los wilde galopperen met Pride. Nou....dat is dus gelukt !! Ze waren allebei zeer te spreken. Zo zie je. de aanhouder wint.

Donderdag 4 december 2014

Somber,droog, koud, maar tegen de avond ietsje aangenamer.Geen vorst meer.
In de kantine was aan het einde van de middag kennelijk een feestje.De rijkinderen van de laatste groep hadden lootjes getrokken en hebben sinterklaas gevierd met superleuke surprises. Het zag er heel gezellig uit.

Sinterklaas Surpises

Woensdag 3 december 2014

Somber en berekoud.De hele dag dik onder nul plus een snijdende oostenwind.
Calimero is superblij.Gisteren heeft Sandra een poosje op haar gereden en ze zei, dat ze haar leuk vond.Niet, dat zij niet nog een boel moet leren, maar zij is vol goede wil en pas 5 jaar.Dat zal dus wel goed gaan komen. Zij mag dus blijven. Jippie....

Sandra en Monique

Dinsdag 2 december 2014

Somber en berekoud. Het heeft de hele dag gevroren en onze mensen dachten echt, dat de thermometer,die dat netjes aangaf. kapot was. De bodem bleef namelijk gewoon zacht. Maar dat kwam, omdat de grond kennelijk nog te warm was. Tegen de avond pas begon het toch een beetje hard te worden en begon het de mensen te dagen waarom ze het allemaal zo koud hadden gehad.
Calimero in inmiddels alweer bijna 4 weken hier en binnenkort wordt beslist of zij medewerker mag worden. Zij zit best in spanning, want zij zou wel graag willen blijven en heeft dan ook erg haar best gedaan.We duimen voor haar, want je kunt haar er goed bij hebben.

Calimero Calimero

Maandag 1 december 2014

Vandaag schijnt de meteorologische winter te zijn begonnen. Nou, dat is te merken. Donker,snijdende wind en niet meer dan 1 graad boven nul. Volgens buienradar was de gevoelstemperatuur trouwens min 5 graden.Tel uit je winst.
Mijn naam is Nicky en ik woon in de nieuwe stal tussen Tico en Zazou en tegenover Sil en Sunshine. Fijne stal, goed uitzicht, aardige stalgenoten.Ik woon hier erg prettig.
Vanmorgen zag ik onze Jantine weer lopen.Dat is een ex-spoedcursusmens, dat sindsdien heel vaak terugkomt om verder te leren en onze mensen te helpen met de dagelijkse dingen.Deze week wilde ze ernaar streven om met Pride goed te leren galopperen. Pride heeft grote bewegingen en Jantine is niet zo'n groot mens,dus dat is nog niet zo eenvoudig.

Zondag 30 november 2014

Droog, bewolkt, nog kouder.
Kleo en Orlando, de boffers ,zijn op buitenrit geweest. Mijn mens en ik hebben natuurlijk ook wel een rondje gemaakt. En verder was er weinig te beleven
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky

Zaterdag 29 november 2014

Droog, zwaar bewolkt en koud.
Vannacht hoorde ik een vreemd geluid en toen ik goed keek zag ik waarachtig een paar mensen met gekleurde kleren en zwarte gezichten naar binnen kijken. Ze stonden bij het raam van de stal van Igor en ik hoorde ze zeggen."Nee hoor, dit is hem niet. Deze is veel kleiner."En toen gingen ze weer weg.Ik heb zo het idee, dat ze Amerigo, het paard van Sinterklaas kwijt waren. Dan hebben ze in deze tijd van het jaar wel een probleem lijkt me zo. Maar ze zullen hem vast wel op tiijd terug vinden.

Vrijdag 28 november 2014

Droog, maar somber en donker weer. Steeds kouder, maar nog geen vorst.
Mijn mens heeft door de jaren heen begrepen, dat ik het leuk vind om met de overburen te groomen. Daarom laat ze soms mijn boxdeur open en vindt het goed, dat ik dan oversteek om me daarmee mee bezig te houden. Nushky en Bill zien dat altijd ook wel zitten en zo kunnen we dan lekker even aan elkaar pulken. Heerlijk...

overburen

Donderdag 27 november 2014

Overdag droog vriendelijk weer.'s Avonds jammer genoeg regen.
Vosje had vanmiddag mazzel. Ze mocht een buitenritje maken met Calimero en onze hulpmensen Monique en Margriet.Ze wilden weten hoe Calimero zich buiten gedraagt, voordat ze met rijmensen op stap zou mogen. En Calimero is geslaagd hoor. Ze vertelde, dat ze het heel leuk vond in ons bos en over de hei en de mensen waren tevreden.

Calimero

Pagina: «  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement