Het Dagboek

Maandag 23 maart 2020

Hele dag zon, veel wind, 's Nachts beetje vorst.
Mijn naam is Tarius en ik woon in de nieuwe stal naast Sil en Trofee en tegenover Valleri, Jack en Nicky. Een lezer, die goed wakker is zal het zijn opgevallen , dat ik opeens een andere buurman heb.Gisteren woonde daar namelijk nog Dame Blanche.Maar dat zit zo.Dame Blacnche verveelde zich en heeft kans gezien om de verlichtingsbuis, die toch echt behoorlijk hoog zit , kapot te maken. Het domme dier. Nu hebben de minsen haar omgeruild met Sil. Die heeft een veel kortere hals en kan daar dus echt niet bij. Probleem opgelost

Zondag 22 maart 2020

Hele dag zon, veel wind en 's nachts een beetje vorst.
Prachtig weer , maar niets te beleven.Zo langzamerhand zouden we best weer leuke buitenritjes kunnen gaan maken. Maar daar steken de coronamonsterjes een stokje voor. We mogen niet met een groepje het bos in. Irritant...maar het is verstandiger om je je er maar aan te houden. Er komen vast nog wel betere tijden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Zaterdag 21 maart 2020

Hele dag zon, 's nachts een graadje vorst en een ijskoude wind. En dat op de dag, dat de lente begint...
Inmiddels wordt er alweer gewerkt om onze weilanden klaar te maken voor als wij er weer in mogen . Ik kan haast niet wachten totdat het weer zover is.
Ik zag een mij onbekend mens de weiden doorlopen , overal schepjes zand uitgraven en in zakjes doen. Dat schijnt te zijn om te bepalen hoe de zuurgraad van dat stuk land is en hoeveel kalk er dan op moet.
En een van de buurboermensen heeft met een ding met punten aan de onderkant het hele terrein gesleept. Dat is volgens zeggen om de grond weer wat luchtiger te maken, zodat het gras straks beter kan groeien. En zo blijft het werk in de wereld.

Weiland onderhoud

 

Vrijdag 20 maart 2020

Zwaar bewolkt, droog , maar heel veel kouder met veel wind.Overdag niet meer dan 7 graden.
En ik weet nu lekker waar die fotosessie gisteren met Coen voor was.Omdat onze rijkinderen nu niet hier mogen komen hebben de hulpmensen een manier bedacht om hen toch wat te leren.Ze gaan nu iedere dag een filmpje op facebook zetten over allerlei dingen, die rijmensen moeten weten.
Op het eerste filmpje van vandaag kun je kijken of je de naam van de onderdelen van zadel en hoofdstel weet.Morgen kun je op een ander filmpje zien hoeveel je er goed had. Leuk he !! Ga gauw kijken op ons facebook.

Donderdag 19 maart 2020

Licht bewolkt, droog 15 graden.
Ik zag vandaag, dat een paar van onze hulpmensen foto's aan het maken waren van Coen, die opgezadeld voor de nieuwe stal stond . En net toen ik dacht, , dat een van hen op hem zou klimmen om , bij gebrek aan rijkinderen, zijn dagelijkse werkje te gaan doen, werd hij gewoon weer op stal gezet en afgezadeld. Soms is het best moeilijk om te begrijpen wat de mensen bezielt.

Coen met nummers

Woensdag 18 maart 2020

Zon, beetje wind, 17 graden.
Toen ik naar de paddock ging keek ik even opzij en zag daar tot mijn verbazing Hans over het dak van het berghok lopen.Vreemde plek om te gaan wandelen dacht ik natuurlijk. Maar al gauw begreep ik wat hij aan het doen was.In de goot tussen het berghok en de binnenbak lag een dikke laag dorre bladeren van onze oude eik. Dat moest nodig worden opgeruimd en met dit mooie weer kun je dat eindelijk zonder gevaar voor uitglijden doen. Alweer opgelost.

Hans

Dinsdag 17 maart 2020

Hele dag zon, beetje wind, 17 graden.
Sinds gisteren is het hier heel erg stil geworden . Onze rijkinderen en rijmensen mogen dus niet meer  komen. Dat is echt niet leuk.We missen ze nu al.
De mensen moeten nu zo veel mogelijk thuis hun werk doen, maar ik zie nog niet zo goed hoe iemand mijn stal van huis uit zou kunnen schoonmaken.Virtueel naar de paddock gebracht worden zal ook niet gaan lukken. Daarom is het heel fijn, dat de beslismensen dat ook hebben bedacht en het goed vinden, dat bij ons soort bedrijven de hulpmensen en de vrijwilligershulpmensen gewoon mogen komen en de eigen mensen van de gastpaarden uiteraard ook. En er mag ook worden gereden,want ons soort dieren wordt al gauw ziek als we niet voldoende beweging krijgen. En daarbij heeft iedereen sowieso veel meer dan anderhalve meter afstand van elkaar.Dat zal dus voor eventuele corona overspringertjes letterlijk een brug te ver zijn.

Maandag 16 maart 2020

Hele dag zon, weinig wind en 17 graden.
Ik heet Sil en woon in een silostal naast Aris en het brokkenhok.Sinds ik onverwacht door mijn eigen mens in de steek ben gelaten heb ik hier gelukkig wel mogen blijven als medewerker.Omdat ik, gefokt als draver  het niet mogen galloperen in de genen heb meegekregen, heb ik, om dit werk te kunnen doen ,heel erg mijn best moeten doen om dat "mankement" te verhelpen. Maar het is aardig gelukt al zeg ik het zelf.
Het is vandaag een rare dag. Sinds gisterenavond zijn namelijk alle eethuizen en scholen gesloten en ook alle plekken, waar je kunt sporten. Dit om te voorkomen, dat de coronamonstertjes nog meer mensen te pakken kunnen nemen. Ze schijnen er namelijk een sport van te maken om te doen wie er de meeste mensen kan ziek maken.Maar ze schijnen niet verder te kunnen springen dan anderhalve meter. En als er dan geen mensen op die afstand beschikbaar zijn ,gaat het feest niet door. Appeltje eitje !! Als iedereen verder van elkaar af blijft lopen, zitten en staan zal er al gauw geen probleem meer zijn.Toch ?

Zondag 15 maart 2020

Zon, beetje wind. 15 graden.
Vanmorgen heel vroeg zijn de beschermengeltjes, die gisteren met grote haast zijn weggevlogen, moe, maar heel tevreden teruggekomen.Ze vertelden, dat ze er voor hadden gezorgd, dat onze mensen nu onderweg zijn naar huis. Wat was het probleem ? Ze hadden gisteren vernomen, dat onze mensen keurig op tijd op het vliegveld van dat verre eiland zaten te wachten tot ze konden instappen in hun vliegdoos . Maar de tijd verstreek en iedere keer werd er gezegd, dat het nog wel een tijdje zou kunnen duren omdat de vliegdoos kapot was en ze er steeds nog niet in waren geslaagd om het ding goed te repareren.Uren later werd de tekst, dat het niet zeker was, dat de vlucht nog door zou gaan. Omdat de engeltjes inmiddels hadden ontdekt, dat die vliegdoos de laatste zou zijn, die daar nog weg mocht, omdat de coronadiertjes de macht aan het overnemen waren, hebben ze besloten om onmiddelijk te gaan helpen bij de reparatie van de vliegdoos. En het is ze gelukt hoor. Het ding vliegt weer als de beste, onze mensen zitten er in en zullen straks wel thuiskomen. Dit verdient toch wel een applaus.Wij zijn heel blij .In deze rare tijden kun je je mensen maar beter thuis hebben.En zo is het maar net.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 14 maart 2020

Wisselend bewolkt en droog. De stevige wind helpt mee om het terrein weer te laten opdrogen.
De vakantie van onze mensen is weer voorbij, want ik hoorde, dat ze vanavond weer in een terugkom vliegdoos gaan . Ze zullen dan morgen wel weer thuis komen.En dat is prettig, want de coronadiertjes, van wie in het begin van de week nog bijna niets van te merken was,worden in een hoog termpo steeds vervelender.
We zagen trouwens opeens, dat de beschermengeltjes een spoedvergadering hadden. Het duurde maar even en aansluitend is meer dan de helft met een noodgang vertrokken naar...??

Pagina: «  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement