Het Dagboek

Zondag 6 maart 2022

Hele dag zon. Vannacht - 6 graden en overdag een schamele +4 graden.en ook nog een snijdende oosten wind.
Maar toch altijd nog beter dan de hele dag regen.
Er was vandaag niet veel te doen. De mensen waren een beetje bezig met klusjes. Door de stormen van de vorige weken was er geen schade, maar er liggen wel veel kleine dode takjes overal rond en die moeten toch wel worden opgeruimd Wij hebben hier veel bomen =  veel takken = veel werk.Ik wens ze succes...
De week is weer om en ik geef de pen aan Macey.

Kruiwagen 

Zaterdag 5 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts -6 graden en overdag nog maar  + 6 graden. Nog steeds prima weer, maar wel een heel stuk frisser.
Mijn mens heeft vandaag een goed werk gedaan. De mat op de rolstoeloploop in de hal van de kantine was helemaal versleten en die heeft zij vervangen. Het schijnt er nu weer helemaal blitz uit te zien. Toch fijn als je zo handig bent !!

Nieuwe_mat 

vrijdag 4 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts - 1 en overdag + 11 graden.
Ik zag, dat Lot, een van de honden van mijn mens in de hondenkennel lag.En dit keer niet normaal in een van de hondenmanden, die daar staan, maar op de stenen met neus en voorpoten naar buiten stekend.Ik vroeg, waar dat nu weer goed voor was en Lot zei, dat ze alleen maar even haar neus en poten wilde luchten. Raar gedrag...Of niet soms.

Lot 

Donderdag 3 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts -3 en overdag + 12 graden.
Bijna alle paarden, die aan de beurt waren om de paddocks in te gaan hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om in de zon te gaan liggen chillen. Ikzelf natuurlijk ook. Dat is echt heel lekker.
Weten jullie trouwens wel, dat als wij paarden gaan liggen, dat dat betekent, dat wij ons veilig en op ons gemak voelen. Paarden zijn namelijk prooidieren, die geen wapens hebben om zich te verdedigen bijvoorbeeld tegen dieren, die hen op willen eten. Het enige wat ze kunnen doen als er gevaar, wat dan ook, dreigt is heel hard weglopen. Als je ligt kost dat dan veel te veel tijd. En daarom slapen paarden, die de omgeving toch niet helemaal vertrouwen liever staande. Maar ik moet eerlijk zeggen, dat de meesten van ons 's nachts ook gewoon gaan liggen. Dat slaapt  toch fijner.

Paddock 

Woensdag 2 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts toch weer -2 en overdag  + io graden.
Ons terrein is inmiddels weer helemaal droog gevallen,maar het gras in onze weilanden maakt er nog niet zoveel haast mee om te groeien.Dat zal wel komen, omdat het 's nachts nog vriest. Nou ja, wat niet is zal nog wel komen.

Dinsdag 1 maart 2022

Hele dag zon. 's Nachts - o en overdag + 12 graden.
Toen ik mijn hoofd naar buiten stak zag ik, dat er waarachtig ook alweer mensen zitten op de bankjes, die in de zon staan. hondje Lisa sloot zich er graag bij aan.

Lisa 

Maandag 28 februari 2022

Hele dag zon. 's Nachts min 3 en overdag plus 11 graden.
Hallo, ik ben alweer aan de beurt voor de pen. Wat vliegt toch de tijd.Ik heet Match en ik woon in een van de silostallen tussen Macey en het brokkenhok in met aan de andere kant daarvan Dame Blanche en Aris.
Ik had de hele vorige week mijn eigen mens niet gezien en dat is heel ongebruikelijk. Maar ik hoefde niet ongerust te zijn, want ik hoorde, dat ze met vakantie was. Wel een beetje flauw, dat ik niet mee mocht. Maar ik hoorde , dat de plaats waar ze heen was vol met sneeuw lag en daar had ik sowieso toch geen zin in. Maar ik ben geen beweging en aandacht tekort gekomen hoor. Mijn bijrijdmensen hebben goed hun best gedaan.

Zondag 27 februari 2022

Hele dag zon, 's nachts onder nul en overdag 11 graden boven nul.
Het was vandaag een echte zondag en geen werkdag voor ons medewerkers. Niet dat we een hekel aan werken hebben hoor.We hebben er allemaal veel plezier in, maar zo af en toe een dagje niksen is toch wel heel fijn. Zouden alle mensen ook eens wat vaker moeten doen."Maar dan moeten ze natuurlijk geen manege hebben," zei Tarius. En bij nader inzien heeft hij wel een punt. Wij moeten uiteraard alle dagen onze verzorging hebben en daar past het niksen van onze mensen niet zo goed bij. Maar ze lossen dat wel op hoor. Gewoon andere vrijwilligersmensen vragen om hulp en dan komt dat ook goed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match

Zaterdag 26 februari 2022

Hele dag zon

's Nachts -1 en overdag +10 graden
Overbuurman Jack was blij toen hij zijn bijrijdmens zag verschijnen met het elastiekjesdoosje in de hand. Dat is namelijk een zeker teken, dat je naar een wedstrijd mag. Dat weet ik nog van vroeger. En ja hoor... Jack werd helemaal opgetut, even later werd het paardenrolhok tevoorschijn gehaald en meneer stapte vrolijk in. Ik riep hem nog na, dat hij niet te enthousiast moest doen, maar dat heeft hij niet meer gehoord, denk ik.
Toen hij weer terugkwam van wat bleek de Overijsselse Regio Indoorkampioenschappen te zijn , vertelde hij ten minste dat hij van de 24 deelnemers in de L2 geeindigd was als 12e. Best goed toch voor een wel erg vrolijk paard in de ring. Maar het goede nieuws is, zijn  rijmens is blijven zitten en dat de onderdelen, die wel werden gereden, zoals de bedoeling is, ook heel eerlijk hoog gewaardeerd werden. Vandaar.

Silke met Jack 

Vrijdag 25 februari 2022

Regenachtig, maar niet koud.
Er was alweer een kampdag. Leuk. Echt jammer , dat  ik te groot ben om mee te mogen doen. Er waren kinderen bij, die zowat rechtopstaand onder mij door zouden kunnen lopen. Maar daarom niet getreurd. Mijn ervaring is inmiddels, dat er veel van hen zo lang hier blijven rijden en groter groeien, dat ze , zij het veel jaartjes later, toch ook met mij aan de slag kunnen.

Pagina: «  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement