Het Dagboek

Maandag 17 januari 2022

Zwaar bewolkt, droog 6 graden.
Hallo, daar ben ik weer. Ik heet Okkie en woon al heel lang samen met Bobby in de duobox in de nieuwe stal, meteen eerste links als je binnen komt.
Overbuurvrouw Jess klaagde toch, dat ze zo'n, hekel aan haar wintervacht had. Nou, ze is op haar wenken bediend.V anmorgen kwam er een paardenvachtscheermens. En voordat je het wist zag Jess er een stuk mooier uit en was de winterjas rijp voor de prullenbak. Ze ws heel blij en dat kan ik me goed voorstellen.

Jess Jess

 

Zondag 16 januari 2022

Beetje mist, beetje wind , hooguit 2 graden. Dus wel boven nul !
Alweer niets leuks te doen vandaag. Het zal me benieuwen wanneer er weer eens een gezellig wedstrijdje georganiseerd zal mogen worden. We kunnen allemaal niet wachten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie

Zaterdag 15 januari 2022

Mistig en somber.
Bijna buurvrouw Jess, die nog in het bezit is van een dikke wintervacht, klaagde, dat ze die, nu het toch geen echte winter is, best graag kwijt zou willen. Maar ik had toevallig gehoord, dat haar mensen het daar ook over hadden. Het is dus waarschijnlijk , dat er binnenkort een paardenscheermens zal verschijnen. De tijd zal het leren.

Vrijdag 14 januari 2022

Alweer veel mist.
Herman, ons smidmens, is geweest en heeft gekeken naar Armando's voet . Die hoef is vorig jaar heeeel erg kort afgehakt, omdat er iets los was geraakt wat vast hoort te zitten. Ze noemen het een losse wand. En...het ziet er goed uit. Als je wilt weten hoe de hoef in de loop van de tijd zich is gaan herstellen moet je maar even terugkijken in het dagboek naar zaterdag 2 oktober. Daar staan twee foto's. Een van toen alles net was weggesneden en een van een maand later. De foto, die je hier ziet is van nu. Wel een heel verschil. Armando is blij en zegt, dat hij helemaal geen pijn meer heeft en Herman heeft gezegd, dat hij weer langzaam aan aan het werk mag. Een goed begin van het nieuwe jaar...

Hoef 

Donderdag 13 januari 2022

Mistig en somber. 2 graden.
Vanmorgen reed er een onbekend mensenrolhok het plein op. Ik dacht eerst, dat onze tandartsen een niew rolhok hadden aangeschafd en was me al aan het bedenken of ik weer aan de beurt was. Maar toen zag ik, dat er bouwvakmensen uitstapten en ik was heel benieuwd wie er nu weer eens iets zo kapot had gemaakt, dat zelfs onze Hans het niet kon repareren. Jack was het dit keer zeker niet, want ze liepen de grote stal in.
Later kwamen ze weer naar buiten en begonnen gaten in de buitenmuur te boren ter hoogte van de stal van Snow. Later vertelde Sjors, de overbuurman van Snow, wat er aan de hand was. Snow had op de een of andere manier kans gezien om door meppen of drukken te zorgen dat de tussenmuur met de box ernaast los was komen te staan. Nu zijn de tussenmuren inmiddels 47 jaar oud,dus misschien is het niet zo raar, dat ze wat krakemikkig zijn geworden. In ieder geval is het probleem meteen verholpen door van buitenaf hele lange pinnen midden in de muur te plaatsen.En ja hoor. de muur staat weer helemaal vast zoals dat hoort bij een muur. Heel fijn, dat de bouwvakmensen , die het op het moment super druk hebben,zo snel tijd hadden gemaakt voor deze klus. Bedankt.

Muurversteviging Muurversteviging

 

Woensdag 12 januari 2022

En ja hoor. De hele dag zon, geen wind en 4 graden.Niet lekker warm, maar voor deze tijd van het jaar een cadeautje.
We hebben hier al lang 2 kraaien, die zich tegen voertijd op het plein bij het voermens melden om een stukje brood in ontvangst te nemen. Vorig jaar kwam er geregeld ook een jong mee, maar die is nu kennelijk uit huis, want we zien hem/haar de laatste tijd nooit meer.
Nu werd het voermens vandaag, terwijl ze net begonnen was met voer rondbrengen, kennelijk daarin gestoord, want ze liep weg en de voerkruiwagen bleef onbeheerd op het plein staan.Het duurde even en de kraaien werden ongeduldig. En al gauw besloot de dapperste van de twee om de mogelijkheid van zelfbediening te onderzoeken. Laat hij nou de pech hebben, dat het voermens net terug kwam toen hij een heel groot stuk wilde pakken.Jammer, maar helaas. Het stuk, dat hij kreeg was aanmerkelijk kleiner dan dat hij in gedachten had gehad. Maar iets is toch altijd beter dan niets !

Kraai 

Dinsdag 11 januari 2022

Zwaar bewolkt en 's nachts een beetje vorst.
Vanmiddag laat keek ik uit mijn raam en zag tot mijn verbazing, dat de zon niet normaal geel aan het ondergaan was, maar met prachtige rode kleuren. Ik weet niet waarom dat dit keer zo was, maar mooi was het. Ik hoorde zeggen, dat dit vaak betekent, dat het de volgende dag mooi weer zal zijn. Nou, ik ben benieuwd en kan niet wachten op eindelijk weer eens een dag zonder regen.

Zonsondergang 

Maandag 10 januari 2022

De hele dag mist en hooguit 2 graden.
Ik heet Valeri en ik woon in de nieuwe stal naast Tico en Jack en tegenover Trofee en Tarius. Ik heb een paar dagen gelogeerd in de grote stal. De mensen hadden Sjors en mij omgeruild tijdens de jaarwisseling en waren kennelijk van plan om ons nu zo te laten staan . Het is daar echt ook een leuke stal, maar zowel Sjors als ik vonden het na een paar dagen tijd om weer terug te gaan naar onze oude plek. Je went toch echt wel aan je buren. Gelukkig hebben we dat bij onze mensen aan het verstand kunnen brengen.Ze snappen meestal vrij snel wat wij bedoelen en dat is best fijn
.Ik heb Sjors wel gezegd, dat hij, als hij volgend jaar weer bang is voor de knallen  hij best weer even met mij mag ruilen. Maar dat ik daarna wel weer terug wil. Maar hij zei, dat dat niet nodig zou zijn ,want dat hij inmiddels had begrepen hoe het zat.

Zondag 9 januari 2022

Wisselend bewolkt en voor de afwisseling vaker droog dan nat. 6 graden.
Vandaag niets te beleven. Wat zou het leuk zijn als we weer eens een wedstrijdje hadden op zondag. Maar dat mag kennelijk niet van de coronamonstertjes. Het wordt toch echt tijd, dat ze eens opstappen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Valeri.

Zaterdag 8 januari 2022

Zwaar bewolkt, veel wind, veel buien. 2 graden.
De kerstdagen zijn al een poosje voorbij, maar de verlichte boom voor het huis en de  andere leuke lampjes overal ,staan nog iedere avond te stralen. Ik hoorde iemand van onze mensen zeggen, dat ze eigenlijk weg zouden moeten, maar dat er eigenlijk toch niets tegen is om ze te laten blijven totdat het 's avonds weer een stuk lichter is. Het heet dus vanaf nu geen kerstverlichting meer, maar gewoon winterversiering. Goed plan toch...

Kerstverlichting 

Pagina: «  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement