Het Dagboek

Woensdag 7 augustus 2013

Je houd het haast niet meer voor mogelijk...Het heeft zowat de hele dag geregend. Onze mensen waren er helemaal gelukkig mee en je zag de mais op de bouwgrond achter ons terrein uit de grond schieten. Het mocht tijd worden ook.Voor je het weet is het eind oktober en dan moet het er echt af zijn voor onze crosswedstrijd.
Maisveld naast manege 

 

Dinsdag 6 augustus 2013

Stuk frisser. Hooguit 23 graden en weinig wind.
Ik zag vanmorgen Twingo voorbijkomen en herkende hem haast niet. Van een soort harige bal was hij weer eens veranderd in een glimmend chic paardje met ook nog een soort bliksemschicht op zijn bil. Ach ja," zei hij, "dat is een grapje van Sanneke en ik vind het eigenlijk wel leuk. Is weer eens iets anders dan zo'n afgezaagd hartje. En ik ben helemaal blij, dat ik mijn misplaatste dikke vacht weer kwijt ben.

Maandag 5 augustus 2013

Opnieuw erg warm.
Hallo, ik ben Jasmijn en woon nu al zo'n 20 jaar met veel plezier in de grote stal. Ik hoef niet meer te werken, maar mijn mens komt wel bijna iedere dag even langs om met mij te spelen. Ze laat me bv. los in de binnenbak en rent dan zelf hard achter mij aan. Omdat dat heel goed voor haar conditie is doe ik dan maar vlijtig mee.Een stapritje door de buurt is ook heel leuk. En zo bedenkt ze steeds weer iets nieuws.Om een beetje mee te helpen aan de afwisseling doe ik soms wel en soms niet moeilijk bij het in- of uitgaan van de stal. De mensen weten nooit wat het zal worden. Werkelijk leuk om ze op het verkeerde been te zetten !Denken ze, dat ik naar binnen zal stormen en nemen allerlei voorzorgsmaatregelen en dan wandel ik als een mak schaap naar binnen. Denken ze, dat ik normaal naar buiten zal gaan verzet ik vlak voor de drempel geen voet meer en moet mijn mens netjes wachten totdat er toevallig iemand in de buurt komt, die even achter mij met zijn armen wappert. Dan loop ik meteen door. Tenminste meestal. En zo hou je de spanning er een beetje in. Het gekke is, dat het net lijkt of ik de enige ben ,die dit leuk vind. Ach ja, niet iedereen heeft gevoel voor humor. Toch !

Zondag 4 augustus 2013

Zonnig en droog, beetje wind en ongeveer 25 graden. Lekker weer voor een dagje vrij tussen de ponykampen door en de wei en de paddocks waren weer helemaal in trek.
De week is weer om en ik geef de pen aanJasmijn.

Zaterdag 3 augustus 2013

Gelukkig weer een wat normalere temperatuur. Nog steeds hoogzomers, maar de hitte viel niet meer als een klamme deken bovenop je zodra je een stap naar buiten zette.We zijn gisteren ook bijna niet naar de wei geweest. En hoe leuk we weidegang anders ook vinden. Dit keer waren we blij, dat we niet hoefden. Op stal was het een stuk aangenamer om te zijn.

Vrijdag 2 augustus 2013

Vandaag was het nog erg veel warmer. Meer dan 35 graden.
Ik kan er goed tegen, maar dit is niet leuk meer.'s Morgens , toen het nog ietsje koeler was, hebben we nog geoefend voor wat de kinderen hadden bedacht dat ze dat aan de ophaalouders wilden laten zien en 's middags hebben we dat in een lage versnelling ook gedaan.Hopelijk is het morgen wat frisser, want dit werkt niet fijn.
De prijsuitreiking als afsluiting van de kampweek was natuurlijk buiten, in de schaduw van de grote bomen.
Prijsuitreiking ponykamp 

Donderdag 1 augustus 2013

's Morgens nog niet te warm, 's middags richting 29 graden.
Vanmorgen zijn we met zowat alle medewerkers en de kampkinderen vertrokken voor een lange buitenrit. Okkie liep voor het rijtuig en wij allemaal er achter aan tot aan de lunch, ergens op een picknicplaats midden in het bos.Daar kregen we water en de mogelijkheid om even te grazen en daarna zijn Okkie c.s. en wij anderen uit elkaar gegaan en hebben wij een andere route genomen. Hartstikke leuk rit. Wel heel erg jammer, dat onderweg het fototoestel, waar alle kampfoto's mee worden gemaakt, kapot is gegaan .Nu zijn we alle foto's,die eerder zijn gemaakt, zoals van de modeshow en deze rit , kwijt. Onze mensen hebben het kaartje, waar alles op stond nog naar de fotowinkel gebracht om te kijken of er nog wat te redden is. Die mensen daar gaan het wel proberen, maar ze waren er erg pessimistisch over. Ik ben dus bang, dat het niet gaat lukken.
's Middags werd het echt te warm voor ons om te werken. De kampkinderen zijn dan ook naar het zwembad gebracht en hebben zich daar best vermaakt vertelden ze.

Woensdag 31 juli 2013

Bewolkt, winderig en ongeveer 20 graden.
Vandaag was ik aan de beurt om even te verhuizen. Mijn box was namelijk als laatste aan de beurt om geverfd te worden en nu moet het eerst drogen.Alle boxmuren zijn nu weer schoon en blinkend wit. Het staat heel goed. De zwaluwen werden eerst wel wat zenuwachtig van deze schoonmakerij, maar toen ze begrepen dat hun nesten met rust werden gelaten, gingen ze over tot de orde van de dag. In dit geval het voeren van hun derde broedsel.Het is hier langzamerhand net een voliere, maar gezellig is het wel al dat gekwetter.

Dinsdag 30 juli 2013

Bewolkt en niet warm.
Gisteren hadden onze mensen wat problemen met onze buitenbak.Hier op het plein is hemelwater altijd zo weer weg, maar de buitenbak was nog steeds een zwembad en het zag er niet erg naar uit, dat dat snel zou gaan veranderen.Vader Gerrit heeft dus de vijverpomp weer opgezocht en een gat gegraven net buiten de omheining.De pomp werd er in gehangen en het water vloog erin.Het werd vervolgens weggepompt door een slang,die even was geleend van de sprooeiinstalatie,die heel kort geleden de wei moest nat houden.Deze lange slang werd in de bosrand gelegd en de planten daar waren weer heel blij met het water. Een uurtje later was de klus geklaard en was de bak weer prima berijdbaar.
Water in de buitenbak Water in de buitenbak Henk 

Maandag 29 juli 2013

Wisselend bewolkt, af enh toe zon en ongeveer 23 graden.
Ik ben BB en woon sinds 1 1/2 jaar in de grote stal. Helemaal achteraan naast Igor. Ze hadden mij gekocht om het team van medewerkers te versterken en inmiddels ben ik helemaal ingeburgerd.Ik heb mijn vroegere overbuurvrouw Venice als weidemaatje en samen hebben we het prima naar onze zin in onze vrije tijd. Zij is zwart net zoals ik en op de een of andere manier geeft dezelfde kleur toch meestal meteen een band.
Het 4e kamp is vandaag begonnen en ik verheug me op weer een weekje extra vertroeteld te worden.We zijn vanmiddag maar meteen begonnen met een buitenrit en daar was het super fijn weer voor. Niet te warm en niet te veel vliegen.Precies goed.

Pagina: «  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement