Het Dagboek

Donderdag 19 juni 2014

Bewolkt en af en toe een beetje regen. Niet koud.

Olleke
Het weer was somber en wij, mensen en dieren, hadden vandaag ook een nare dag. We hebben afscheid moeten nemen van onze Olleke. Ze had al lang heel moeilijke voorvoeten, ze noemen dat losse wanden ,maar dankzij Herman, onze smid, is het heel wat jaren gelukt om haar met speciaal beslag en veel extra zorg pijnvrij en mobiel te houden. Maar nu was de toestand in korte tijd zo verslechterd,dat zelfs zware pijnstillers niet meer hielpen. Toen dan ook vannacht Furie, de leidster van de kudde van oud-medewerkers,die op de weiden in de paardenhemel grazen in de stal verscheen en haar uitnodigde om die club te komen versterken, had ze niet veel tijd nodig om ja te zeggen. De paarden daar hebben immers nooit meer pijn en hebben het heel gezellig samen. Dus zei ze "dag allemaal. Het ga jullie goed en tot later.."En weg waren ze.
Olleke is 20 jaar geworden en we kunnen haar eigenlijk helemaal niet missen. 

Olleke portret

Woensdag 18 juni 2014

Droog. 20 graden.
Ik stond naast Sjonie in de wei en ze had een leuk nieuwtje.Ze heeft in haar leven tot nu toe heel wat wedstrijden gelopen en heeft met springen en dressuur ook heel wat prijzen gewonnen en raadt eens wat ze nu nog mag gaan doen ???Juist ja, Natuurlijk...Een veulentje produceren. Ze was er helemaal blij mee."Dat lijkt me leuk en het is weer eens helemaal nieuw voor mij," zei ze.De a.s. vader heet Zambesi en binnenkort vertrekt de a.s. moeder naar de wei van haar fokker om daar haar jonkie te krijgen en dan is de cirkel weer rond.

 

Dinsdag 17 juni 2014

Wisselend bewolkt. Niet echt zomers, maar wel prettig als je iets wilt doen.
Alles groeit en bloeit en dat ziet er toch een stuk gezelliger uit dan in de winter.Zelfs op het dak van de Sterstal zijn een paar plantjes verschenen, die kennelijk uit zichzelf aan zijn komen waaien. Want ik denk toch niet , dat iemand van hier op het idee is gekomen  om muurpeper op een dak te zaaien.

Dak begroeiing

Maandag 16 juni 2014

Bewolkt en veel wind.Af en toe een spatje regen, maar dat mocht geen naam hebben.
Ben ik alweer aan de beurt. Nicky is de naam. Ik woon al jaren in de nieuwe stal, naast mijn weidemaatje Tico en Zazou.Open luik naar buiten, open luik naar binnen en vrij zicht op iedereen, die hier woont. Je hoort mij niet klagen.Mijn mens heeft nog steeds door de week geen tijd voor mij en ik loop lekker mee in de lessen. Daardoor houd ik een prima conditie en daar heeft mijn mens dan weer plezier van als hij in het weekend lange buitenritten wil maken. Bij de mensen noemen ze dat geloof ik een win-win situatie. Ik ben er in ieder geval blij mee.

Zondag 15 juni 2014

Meestal zon en tegen de 20 graden.
Ik mocht vandaag mee op buitenrit met het begeleidmens op mijn rug. Ik wil altijd voorop lopen. Dat heb ik waarschijnlijk overgehouden uit mijn draverstijd. Aangezien het begeleidmens ook altijd voorop wil lopen komt dat heel goed uit en ik heb me dan ook prima geamuseerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 14 juni 2014

Alweer een beetje minder zomer. Nog maar 19 graden.
Vanmiddag zijn Enide en Jeroen weer vertrokken en Adair en Lukar ook.We dachten, dat ze hun honden hadden vergeten, want die lagen nog braaf in de tuin toen hun mensen al lang en breed weg waren. Maar Bella, een van hen , vertelde, dat eerst Lukar en Adair naar hun woonplek werden gebracht en dat Enide en Jeroen daarna in een mensenvliegdoos met vakantie zouden gaan. Onze mensen zouden vanavond weer terug komen en dan twee weken op hun passen. Tenminste dat hadden de honden ervan begrepen. En ze hadden gelijk, want laat in de avond kwamen onze mensen inderdaad weer het erf op rijden en we waren blij ze terug te zien.

Vrijdag 13 juni 2014

Beetje wolken, beetje zon. 23 graden. Niets mis mee.
Vanmiddag hebben we gelachen. De rijkinderen,die daar ver genoeg voor zijn mogen altijd voor de les instappen op het plein om de boom en na afloop weer uitstappen. Vanmiddag had een groepje zonder zadel gereden en stapten dus ook uit zonder zadel.. Laat nu een van die grapjassen zonder het te vragen  achterste voren op Nushky gaan zitten...Nus vond dat al niet zo erg geslaagd, maar toen het rijkind ook nog even wilde aandraven en hij dus op een rare plek in zijn flanken gekieteld werd, schrok hij zich lam en gaf meteen een flinke bok. Niet zo gek toch...? Het rijkind viel er dus af, maar heeft zich gelukkig geen zeer gedaan. Toch wel een beetje ondoordachte aktie. Ze zal het wel niet weer doen.

Donderdag 12 juni 2014

23 graden  en nog droog ook.
Vandaag zagen wij het dierenartsmens aan komen rijden. Het bleek, dat hij kwam kijken naar Adair, die een bult aan zijn hals had.Volgens dat mens was het niets ernstigs en hij heeft er dan ook verder niets aan gedaan. Adair zelf zit er ook niet echt mee. Hij is alleen ietsje minder mooi, maar op zijn leeftijd kan hem dat niets meer schelen.
We hebben ook een mailtje gekregen van onze mensen. Ze schijnen ergens in een land, dat Zwitserland heet, op een berg te zitten en gaan geregeld met een treintje of in een hangding aan een kabel nog hoger om sneeuwballen te gooien. Je moet er maar lol in hebben.
Zwitserland in de sneeuw

Woensdag 11 juni 2014

Het heeft 's nachts weer zoveel geregend, dat de weiden te week waren,dus vandaag weer eens winterdienstregeling.Gelukkig hebben we veel paddocks, 7 stuks plus de buitenbak,die in tweeen kan. Dus 9 mogelijkheden om iedere dag allemaal het hele jaar door allemaal naar buiten te kunnen.
In de grote stal was het vandaag feest. Pjotr was jarig en het brave dier is alweer 19 jaar geworden. Orlando wist nog te vertellen, dat hij nog had meegemaakt, dat Pjotr als driejarige bij ons kwam.Wat vliegt de tijd.
Pjotr jarig 

Dinsdag 10 juni 2014

24 graden en weinig wind.
Vandaag was Marielle, ons osteopathenhulpmens weer eens hier. BB, Bill en Venice zijn gecontroleerd en o.k. bevonden.Adair en Lukar, onze gastpaarden,die ook vaste klant van Marielle zijn, waren ook aan de beurt en zijn wel behandeld.
Wij wonen vlak bij de bossen van de Holterberg en het nadeel van het mooie zomerweer is altijd, dat dan de steekvliegen oftewel dazen, massaal in de aanval gaan. Gelukkig hebben wij daar bijna geen last van. Onze helpmensen zijn inmiddels gestart met de behandeling met Endure en dat helpt gewoon al jaren. Het is in het begin wel wat extra werk en echt goedkoop is het ook niet, maar wij kunnen 's zomers gewoon in de wei zonder vliegendeken en tamelijk ongestoord op buitenrit  .Dat is toch wel heel erg prettig.De eerste keer worden we ingesmeerd, daarna na twee dagen, dan na 4 dagen en dan na 1 week. Daarna hoeft het nog maar ongeveer iedere 10 a 14 dagen. Na 1 maand kunnen we ook wel weer worden afgespoten, maar wassen met zeep is even niet aan de orde.Nou, we kunnen dat niet erg vinden.

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement