Het Dagboek

Woensdag 14 januari 2015

Wisselend bewolkt en buien. 10 graden.
Door al die regen staat de buitenbak voor een deel blank. Normaal kun je daar prima toeven, maar nu even niet. De kerstboom uit de kantine ligt er ook nog en is nog niet op. Jammer, want zo'n boom smaakt heel goed als afwisselingstussendoortje. Ik hoop, dat ik er straks weer als eerste in mag.

Buitenbak

Dinsdag 13 jaqnuari 2015

Regen, bijna aan een stuk door.
Ik ben een poosje uit de roulatie geweest, want ik had me verstapt.Maar het lijkt er op, dat de "vakantie" voorbij is. Monique heeft vandaag voor het eerst een kwartiertje met mij rondgetuft en het voelde goed. Een beetje stijf wordt je natuurlijk wel van een poosje niksen,  maar het deed helemaal geen zeer en ik had er best schik in. Een beetje veel schik volgens Monique, maar daar moet je als hulpmens tegen kunnen en dat lukte ook prima.
Ik was trouwens niet de enige, die door onze eigen mensen werd gereden. Calimero en buurman Igor waren ook aan de beurt voor bijscholing. Altijd leuk om nieuwe dingen te leren.

Maandag 12 januari 2015

Zwaar bewolkt en veel wind.
Hallo. Ik ben BB en woon al jaren in de achterste box in de grote stal ,de enige box met een geheim.Ik heb de pech, dat ik ook zowat de enige ben,die geen raam heeft om naar buiten te kunnen kijken. De mazzel is wel, dat ik een raampje heb met uitzicht op de huiskamer van Sandra en haar familie. En dat maakt het dan weer goed.Ik weet het nu altijd uit de eerste hand als er nieuwtjes zijn, want als ik er dicht bij ga staan kan ik best horen waar ze het over hebben en ik kan natuurlijk zien wat daar gebeurt. En weten jullie wat het allerleukste is ? Soms gaat dat raampje zachtjes open en dan wordt er iets lekkers in mijn stal gegooid. Super toch...Maar ik eet dan ook heel zachtjes. Mijn stalgenoten mogen dit niet weten, want dan beginnen ze allemaal te roepen, dat ze ook wat willen.Dat is dus het geheim van de achterste box en dat moet ook een geheim blijven.

BB raam

Zondag 11 januari 2015

Wisselend bewolkt, 6 graden, minder wind.
Byou is vandaag weer eens naar concours geweest. Dit keer met een rijkind naar een ponyconcours. Ze had al eens een winstpunt gehaald met een rijmens bij de grote paarden in de Z1 en ze zei, dat ze heel benieuwd was hoe het nu in de Z1 bij de pony's zou gaan.Nou....heel goed dus.Ze kwam tenminste apetrots terug met de boodschap, dat ze 213 punten had verdiend. Omdat je in die klasse vanaf 204 punten een winstpunt hebt, betekent dat dus, dat ze ook nu weer een (dikke) winstpunt heeft.Over een paar weken mag ze naar de selectiewedstrijd voor de provinciale kampioenschappen. Wordt vervolgd.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Byou

Zaterdag 10 januari 2015

Nog steeds stormachtig, maar wel zo'n 12 graden.Het gras begint al te groeien!!
Ik hoorde , dat veel rijkinderen tegenwoordig ziek zijn. Als er iets heerst weten we dat hier het eerste. Rijkinderen slepen zich meestal hiernaartoe om te rijden totdat het echt niet meer kan. Als ze dan afbellen is het echt menens. Wij wensen hen allemaal beterschap.

Vrijdag 9 januari 2015

 Storm !!!.Zelfs de luiken van de silostallen zijn dichtgehouden, omdat de wind daar recht op stond. Ze waren bang, dat anders het dak er af zou gaan.
Het is maar goed, dat een poosje geleden de bomendokter is geweest en alle dode takken van onze pleinbomen heeft weggehaald. Er is toen zelfs een hele boom omgehakt, die gevaarlijk begon te rotten aan de onderkant en die precies op de nieuwe stal zou vallen als er ,zoals nu, een zuidwester storm zou komen. Wij hebben hier dus nergens last van gehad.
De verwijderde boom heeft trouwens een tweede leven gekregen . Hans heeft er een soort bankje van gemaakt en ze zijn er nog over aan het nadenken waar ze het zullen neerzetten.

Boom bank

Donderdag 8 januari 2015

Steeds meer wind en regenbuien.
Je wordt zowat uit de paddock geblazen, maar denk maar niet, dat we binnen mogen blijven."Hup, eruit, jullie zijn niet van suiker "zeggen ze en daar moeten we het mee doen. Je kunt trouwens wel even lekker uit je dak gaan en dat is wel fijn. Ook voor de rijkinderen,die later op ons gaan rijden.We hebben dan niet meer zo de neiging om met rijkind en al te gaan spetteren.

Woensdag 7 januari 2015

Zwaar bewolkt en nog steeds helemaal niet koud.
Eind van de maand is alweer de eerste wedstrijd van de wintercompetitie.Ik hoop, dat ik ook mee mag doen. Het is altijd hartstikke leuk om mooi opgedoft te worden en ik probeer dan ook altijd om mijn beste beentje voor te zetten. Dus rijkinderen...denk aan mij.

Dinsdag 6 januari 2015

Zwaar bewolkt. Niet echt koud.
We krijgen tegenwoordig allemaal ons hooi in van die irritante netten. In plaats van lekker full speed je hooi naar binnen te kunnen slaan sta je behoorlijk te peuteren om er iets uit en naar binnen te krijgen. maar het houdt je langer bezig en dat schijnt goed voor je te zijn. Ik had gehoord, dat de meeste anderen een paar uur wel eten en dan een paar uur niet, omdat ze dan de buik vol hebben. Die hebben dan 's morgens nog precies genoeg hooi over om op te eten totdat de netten weer gevuld worden. Nu hebben Toet ,Byou en ik toevallig alle drie hetzelfde probleem. Wij zijn zo dol op eten, dat we aan ons net beginnen en nonstop doorbuffelen totdat er niets meer in zit.Dat duurt dan best wel een poos, maar als je stevig doorkauwt is het echt wel een keer leeg. Volgens onze mensen duurt het  dan te lang voordat we weer wat krijgen. Wij dachten dus,"joepie...We krijgen er wat bij.".Maar dat is mis gerekend.Het schijnt, dat ze wegen hoeveel kilo ieder van ons per dag mag hebben (ongeveer 2 % van ons lichaamsgewicht),omdat ze niet willen , dat we te dik worden. Ze piekeren er dus niet over om ons meer te geven. En weet je wat ze nu hebben bedacht ?Bij ons laatste brokkenmaal tegen de avond krijgen we wel onze brok, maar de netten worden gewoon weggehaald. Dan kunnen we nog een poos oprapen wat er onder is gevallen en dan moeten we wachten totdat ze bij de laatste ronde die dingen weer ophangen.Hebben we nog lekker wat voor 's nachts zeggen ze. Ik kan het niet uitstaan, maar wat zou je er aan kunnen doen ?.

Maandag 5 januari 2015

Heel rustig weer met 's avonds zelfs een prachtige volle maan.
Ik ben Lizzy en woon de laatste tijd in de Sterstal samen met Melli, Toet en Byou.We kunnen het goed met elkaar vinden en zelfs Melli heeft geen bezwaar tegen mijn aanwezigheid, Dat mag in de krant, want eigenlijk is ze niet zo gecharmeerd van schimmels hoorde ik. Nou ja, ik ben natuurlijk wel heel erg aardig en dat scheelt (ahum).

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement