Het Dagboek

Zondag 7 september 2014

Droog. Soms bewolkt, soms zon.
Een van onze rijkinderen, die had meegedaan aan de regiofinale van de zitcompetitie en was geselecteerd voor de kwartfinale is daar gisteren naartoe geweest. Dit keer moesten zij en haar fans naar Nijkerkerveen om daar op een paard van daar te laten zien hoe ze er op zat. En raadt eens wat...Ze is niet alleen uitgekozen om naar de halve finale te gaan, maar was ook nog eens de beste van haar hele groep. Hoe blij kun je zijn ! Nu moet ze de volgende week zaterdag al verschijnen in Deurne, want de halve en daarna de hele finale wordt daar verreden tijdens Horse Event,het grootste paardenspektakel van het jaar. Leuk, leuk.Er deden meer dan 1000 rijmensen mee met die zitcompetitie, dus ze hoort in ieder geval al bij de 40 besten. Niet verkeerd.En nu maar duimen zaterdag ! Of nog beter...gaan aanmoedigen !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Kwartfinale Vera

Zaterdag 6 september 2014

Wisselend bewolkt. In de zon voelt het als 25 graden en de wind is ook met vakantie.
Vanmiddag kwamen er weer een stel nieuwe rijkinderen voor de introductieles. Ze gaan dan de helft van de tijd leren om met ons om te gaan. Poetsen, halster omdoen,met ons lopen enz. en de andere helft wordt besteedt aan voltige. Dat is goed om alvast onze bewegingen te leren kennen en je evenwicht te bewaren. En dat is nog hartstikke spannend en leuk ook...

introductieles Introductieles

Vrijdag 5 september 2014

Heet, tenminste voor het gevoel (met een vacht, dat al dikker aan het worden is)
Ik sprak vandaag de drie gebroedertjes.Wie dat zijn ? Nou, dat zijn de drie kleine zwaluwtjes ,die tot nu toe nog iedere nacht hier , gezellig dicht bij elkaar, kwamen slapen.Ze namen afscheid,want vanaf nu zouden ze niet  meer 's nachts binnen komen.Ze gingen nog niet helemaal weg, maar moesten van hun ouders nu ook nog leren om buiten te slapen. Onderweg naar het zuiden zouden ze immers ook geen lekkere slaapplekjes binnen hebben. ik hoop toch, dat we ze volgend jaar weer zullen zien.

Zwaluwtjes

Donderdag 4 september 2014

Droog en heel zonnig.
We kunnen nog heerlijk in de wei. Laat de winter nog maar lekker lang weg blijven.

Paarden in de wei

Woensdag 3 september 2014

Wisselend bewolkt. Soms zon.
Onze mensen zijn nog steeds aan het puzzelen om alle rijkinderen weer op een tijd te krijgen, waarop ze les kunnen hebben.Veel zijn naar andere scholen, dus andere lestijden. Roosters zijn sowieso veranderd enz. enz. Maar tot nu toe is het ieder jaar gelukt, dus dat zal ook nu wel weer in orde komen.

Dinsdag 2 september 2014

Bewolkt, windstil. 18 graden.
Het ziet er naar uit, dat de herfst toch nog niet echt doorzet.Het begint weer steeds meer op de zomer te lijken.Maar dan wel zonder dazen en dat is super. Waar we deze tijd van het jaar nog wel af en toe een beetje last van hebben is horzels.Die snertbeesten prikken juist helemaal niet, maar als ze in aantocht zijn lopen we ons de benen uit het lijf om ze te ontwijken. En omdat ze erg langzaam zijn wil dat nog wel eens lukken. Als ze dan niet prikken, waar maken we ons dan zo druk om ??? Dat komt, omdat de horzels eieren willen afzetten in onze manen en op onze benen. De bedoeling is dan, dat we ze oplikken.Die eieren komen dan uit in ons lijf, de larven maken een hele tournee dwars door alles heen en uiteindelijk komen ze in onze poep weer naar buiten. Daar komen dan die horzels weer uit enz. enz. Omdat iedere dag al onze drollen uit weiden en paddocks gehaald worden hebben we niet veel van dergelijke ontmoetingen. maar af en toe is het toch raak en dat zal wel komen omdat die ellendelingen kunnen vliegen.In de buurt zijn ook paarden weiden, waar de mest in blijft liggen en daar komen ze dan vandaan. Jammer, maar waar.

Maandag 1 september 2014

Eerst mist, later droog en soms zon. Hooguit 16 graden.
En daar ben ik weer . Okkie in hoogsteigen persoon. Ik woon tegenwoordig weer eens ergens anders. Dit keer in de grote stal naast Kleo en Nushky.Zo langzamerhand heb ik in alle stallen gewoond. Dat krijg je als je makkelijk van karakter bent en met iedereen goed kan opschieten. (ahum...) En weet je wat ! Ik vind verandering van stal op zijn tijd erg leuk.

Zondag 31 augustus 2014

Aan alle kanten zicht- en hoorbare (gedonder) zware buien. Hier alweer bijna niet.
Margriet, een van onze vaste helpmensen, had vandaag een reunie van mensen met wie ze ,toen ze nog een rijkind was en ergens in het westen van het land woonde, veel was opgetrokken.Ze hebbeb eerst hier een boterham gegeten en daarna ging ongeveer de helft een buitenrit maken . De andere helft, die niet meer gewend was aan paardrijden ging te voet het bos in. Ze noemen dat wandelen.Ik geloof, dat het heel gezellig was. Je kon ze in iedere geval tijdens de lunch over het hele terrein horen lachen en geiten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Buitenrit

Zaterdag 30 augustus 2014

Het begint nu echt herfst te worden. De zwaluwen zijn er nog wel, maar overdag zie je ze niet meer. Ze komen pas heel laat  en heel moe weer binnen om te slapen. Ik vroeg ze wat ze de hele dag uitvoerden en ze zeiden, dat ze vliegtraining hadden. Ze schijnen binnenkort weer te vertrekken naar hun overwinterplek en die is hier jammer genoeg tamelijk ver vandaan. Ongeveer 10.000 km om precies te zijn. Ze moeten dan ook nog een hele grote zandbak, die de Sahara heet, over vliegen.Al  met al een mega klus en ik ben blij, dat ik niet hoef.

Vrijdag 29 augustus 2014

's Nachts regen, overdag wolken en zon.
Ik heb gehoord,dat er binnenkort weer dressuurwedstrijden worden gehouden. Zondag 21 september vanaf 9.00 voor F5 en hoger en zondag 28 september voor F1 tot en met F4 . Leuk..... Mijn mens gaat vast meedoen en dan gaan we weer een prestatiepunt halen, wat ik je brom.

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement