Het Dagboek

Vrijdag 8 juli 2016

Bewolkt en overdag een beetje regenachtig.
's Avonds mocht ik mee op buitenrit en dat heb ik geweten ! We waren net zo'n beetje op de helft toen onverwachts de wolken scheurden en er een enorme plens water over ons heen kletterde. Maar ik ben inmiddels wel weer droog en het was toch best een lekker ritje

Donderdag 7 juli 2016

Veel zon, veel wind ,22 graden.
"Een pracht dag om gefilmd te worden,"zei DP, die blinkend gepoetst op de spuitplaats stond te wachten tot zij samen met een van onze hulpmensen, Hugo haar verzorgpaard,plus een vreem rijmens kon beginnen aan de opnamen voor een reclamefilmpje voor HV polo's, dat zou gaan over de mooiste gebieden voor het maken van buitenritten in Nederland.DP vond het machtig interessant om de filmster uit te hangen. En zij heeft natuurlijk haar kleur mee.Dat bonte steekt lekker af tegen de bomen in het bos.Daar komt bij, dat ze stressbestendig is. Ze kijkt niet zo gauw op van iets vreemds en dat kwam goed uit, want er zouden ook opnames gemaakt worden door een drone. Dat is een snorrend vliegding, dat boven hun hoofd vanuit de lucht zou filmen. Voor de zekerheid hebben ze even in de buitenbak geprobeerd hoe dat zou vallen bij de paarden. Dp vond het meteen goed. Hugo moest er nog even over nadenken maar was toen ook gerustgesteld.En toen vertrokken ze bos- en heidewaarts. Best leuk klusje. Dat had mij ook wel gepast. Volgende keer beter.De mensen hebben beloofd, dat wij het filmpje, als het klaar is, ook op onze site krijgen. Ben benieuwd.

Film Film

Drone Film

Woensdag 6 juli 2016

Wisselend bewolkt, vaak zon, lekker windje.
Ik heb het best druk gehad vandaag.Woensdagmiddag zijn er altijd veel rijkinderen en dat is natuurlijk altijd mijn pakkie an. Je bent tenslotte een goede leerpony of niet.

Dinsdag 5 juli 2016.

Droog en zonnig.
Toen ik uit mijn luik keek naar onze hulpmensen, die druk bezig waren om onze hooinetten te vullen zag ik tot mijn verbazing Jantine niet bezig met ze te helpen of te wandelen met een paard, dat beweging nodig heeft. Nee...Ze zat op een stoel midden in het voerstation met een vinger omhoog. Vreemd hoor. Dat heb ik haar nog nooit zien doen. Maar Pride wist te vertellen wat er aan de hand was.Jantine zou op hem gaan rijden en had nog een kwartiertje over. Toen ging ze Melli maar even poetsen.Halverwege zag ze een modderige plek op haar hals en wilde die er af vegen. En dat had ze dus beter niet kunnen doen. Het was namelijk geen modder, maar een piepklein schaafwondje. En Melli, onze dramaqueen,vloog dus als door een adder gebeten opzij. Op de een of andere manier is toen de vinger van Jantine in de knel gekomen. Dat bezorgde haar een ritje naar het medisch centrum in plaats van een ritje op Pride.Daar is haar vinger netjes gerepareerd, geplakt en ingepakt en nu moet ze voorlopig haar vinger omhoog houden. Vandaar

Gewond Gewond

Maandag 4 juli 2016

Droog, zonnig, veel wind. Eindelijk een beetje meer zomer. En dat is ook logisch, want ik heb Jantine aan zien komen en zij brengt altijd mooi weer mee.
Mijn naam is Okkie en ik woon de laatste tijd samen met Bobby in de duobox in de nieuwe stal. heel gezellig, want we kunnen goed met elkaar overweg.

Zondag 3 juli 2016

Wisselend bewolkt, af en toe buien.
Gisteren kwamen er de hele dag fietsmensen langs de springwei scheuren. Dat gebeurt ieder jaar om deze tijd en ze noemen het de Triathlon. Dan moeten mensen eerst zwemmen, dan fietsen als een gek en met de adem, die ze dan nog over hebben rennen zo hard ze kunnen om te proberen om in de snelste tijd ergens in het dorp over een streep te komen.Zij liever dan ik. Wij hebben vandaag een relaxdag en dat vind ik veel leuker.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 2 juli 2016

Zwaar bewolkt, af en toe regen.
Domiq, onze medewerkster op proef, heeft ons helaas weer verlaten. Ik weet niet waarom. Aan haar karakter heeft het in ieder geval niet gelegen, want het was een vriendelijk paard, dat zich al snel geliefd maakte bij mens en collegapaard. Onze mensen waren dan ook helemaal niet blij, dat ze weer moest vertrekken. Als iemand van jullie een stevig gebouwde E pony weet, die gezond en aardig is en minimaal normaal kan aangalopperen houden onze mensen zich heel erg aanbevolen.

Vrijdag 1 juli 2016

Wisselend bewolkt, veel wind, 18 graden.
De mais op ons crossland is alweer veel hoger. Je kunt het haast zien groeien.

Mais groei

Donderdag 30 juni 2016

Wisselend bewolkt, meestal droog, 20 graden.
Vanmorgen zag ik weer een groepje nietsvermoedende blinde en heel slechtziende mensen langskomen op weg naar een rijlesje in het kader van het opdoen van nieuwe ervaringen en het overwinnen van angst.En opnieuw was het een succes. Ze zijn uiteindelijk allemaal opgestegen, al dan niet na peptalk van onze mensen. Uiteindelijk vonden ze het hartstikke leuk.

Woensdag 29 juni 2016

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
Hans heeft gisteren een goed werk gedaan. Onze mensen hadden een tijd geleden ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van onze manege een klein appelboompje gekregen. Dat ding begon uit zijn pot te groeien en nu staat het midden op het grasveldje bij de kantine. Kunnen ze er later leuk onder in de schaduw zitten. Het kan wel zijn, dat dat nog een poosje gaat duren , maar een kniesoor, die daar op let. Het streven is in ieder geval schoon en de tijd gaat snel.

Appelboom

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement