Het Dagboek

Vrijdag 30 november 2011

Overdag droog, 's nachts veel regen.
Vanmorgen was er opeens paniek in de paddocks naast de springwei.Orlando en Nicky vlogen voor gek en onwijs rond. En weten jullie waarom??? Omdat ze voor het eerst Bailey, een piepkleine nieuwe shetlander zagen. Wat gebeurde er ? Misty en Bailey werden voor het eerst samen in de springwei gezet. Onze mensen hadden gedacht, dat ze, omdat ze al een paar dagen in dezelfde rij boxen bij de binnenbak wonen, elkaar wel zouden kennen en rustig samen in de wei zouden gaan.Verkeerd gedacht dus. Ze waren vergeten, dat wij altijd eerst met een nieuweling uitvechten wie de baas is. Ook als het gaat om een bejaarde pony en een nieuwe jonge blom. Misty stormde dus volle vaart op Bailey af en deelde een paar fikse schoppen uit. Ze lette er natuurlijk wel goed op, dat ze hem net niet raakte. Toen Bailey het er duidelijk mee eens was, dat Misty de baas was was de lucht geklaard en gingen ze vreed (t)zaam verder. In de paddocks keerde de rust ook weer toen de paarden daar hadden begrepen,dat dat rondvliegende zwarte monstertje ook maar gewoon een pony was.

Stal de Eik

Donderdag 29 november 2012

Wisselend bewolkt, weinig wind. Tamelijk koud. Zo'n 4 graden.
Ik zie de laatste dagen Theo steeds met allerlei grote schotten in en uit de werkplaats hannessen. Het schijnt de bedoeling te zijn om alle voorkanten van de boxen bij de binnenbak te vervangen door mooie hardhouten panelen en deurtjes. Dat lijkt me een hele klus, maar het houdt hem natuurlijk wel mooi van de straat.Lizzy vertelde, dat haar box het eerste aan de beurt is en dat je al een beetje kunt zien hoe het gaat worden.
 Stal de Eik Stal de Eik

Woensdag 28 november 2012

Eerst bewolkt, later zowaar zonnig !
Er zijn al een paar dagen een paar mensen, die de hele dag hier zijn.Als ik het goed begrepen heb willen ze graag goed en snel leren paardrijden en willen ook een heleboel weten over wat we zoal de hele dag doen, wat we wanneer eten en waarom we doen wat we doen. Kortom het hele verhaal.Dat kun je alleen maar leren door het mee te maken. We vinden dit altijd leuk en onze mensen ook.Vooral omdat die leermensen het rijden en het omgaan met ons over het algemeen steeds leuker gaan vinden, naarmate ze meer begrijpen hoe het werkt.Bill en BB, die de meeste tijd hun leermeesters zijn zijn heel tevreden over de vorderingen. Ze zeiden, dat het al hartstikke goed gaat.
Stal de Eik

Dinsdag 27 november 2012

Rustig herfstweer. Bewolkt en windstil.
Vanmorgen keek ik uit mijn bovenluik en zag een merkwaardig schouwspel. Onze tractor kwam langzaam het plein op hobbelen met het voermens aan het stuur en wel 4 hulpmensen er achter,die hijgend en puffend het sleepding er achter omhoog hielden. Het hele spul zette koers naar een plek op de stenen voor de nieuwe stal en liet daar de hele boel zakken.Okkie, die er vlak bij staat vertelde, dat de hef of zoiets was afgebrokern en dat dus nu de bak niet meer glad getrokken kon worden.Maar het duurde niet lang of er kwam een bestelrolhok aanrijden met een mens met tractorverstand er in en die was er een hele poos zoet mee om de boel weer te repareren. Maar het is prima gelukt en onze mensen waren daar heel erg blij mee.
Stal de Eik

Maandag 26 november 2012

Wisselend bewolkt, af en toe een bui.
Hallo, Harry hier !Ik woonde eerst in de silostal naast Tico en het voerhok en sinds kort naast Sjonie en het zelfde voerhok.En waarom ben ik verhuisd ? Dat komt door de lange hals van Don. En als je nu niet weet wie Don is, is dat niet zo gek, want Don is pas sinds gisteren hier. De stal van Floran is vrij gekomen en daar zou Don dus zijn intrek nemen. Maar Don durfde niet. De oversteek van die stal is niet zo hoog en Don zag het niet zitten om naar binnen te gaan. Onzin natuurlijk, want het is niet echt moeilijk om gewoon je hals even naar beneden te doen. Maar goed,ik ben kleiner en ook slimmer, dus voor mij is de wat lagere ingang geen probleem. Dus we zijn omgeruild. Probleem opgelost. Ook goed. Zelfde uitzicht, andere buurvrouw. Niks mis mee !

zondag 25 november 2012

Opeens harde storm en regen.
Vandaag is onze Floran vertrokken naar zijn pensioenadres. Het rolhok stond behoorlijk te schudden in de storm en daarom had hij eerst niet veel zin om in te stappen.

Stal de Eik

Maar uiteindelijk heeft hij bedacht, dat het waarschijnlijk toch geen kwaad kon en is naar binnen gewandeld. Ze hebben een voorspoedige reis gehad en ik hoorde van de wegbrengmensen, dat hij nu eerst  in een land staat samen met een merrie,die ze uit de koppel hebben gehaald, waar hij later ook bij zal gaan horen. Over een paar weken gaan ze dan samen naar die groep van 5 paarden. Dat doen ze zo, omdat als je een nieuw paard zomaar in een bestaande kudde stopt, dat ene paard een erg moeilijke tijd kan krijgen voordat hij geaccepteerd wordt. Samen met een maatje, dat de groep al kent kan je dan probleemloos instromen.Zo te zien bevalt deze gang van zaken onze Floran prima. Hij laat weten, dat het hooi daar ook goed smaakt en dat zijn nieuwe maatje hem wel o.k. lijkt. Hij zal later, als hij tenminste tijd heeft , nog wel eens mailen hoe het met hem gaat en doet iedereen hier de hartelijke groeten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Harry.

Stal de Eik

Zaterdag 24 november 2012

Rustig weer.Bewolkt en droog. Niet al te koud, zo'n 10 graden.
Er zitten nog steeds veel bladeren aan de bomen,die langs onze weilanden staan.Het is dus niet handig om nu al te beginnen daar blad te ruimen. Hier op het plein heeft vader Gerrit de strijd bijna gewonnen.De bomen zijn kaal en hun afgedankte bladeren lichting 2012 zijn verplaatst naar de bosrand. Bereveel werk, maar het knapt er wel van op !

Vrijdag 23 november 2012

Mistig en bewolkt.
Okkie en Olleke wonen tegenwoordig definitief samen in de duostal in de nieuwe stal.Ze hebben er al vaker tijdelijk gestaan en hebben het dan zo duidelijk naar hun zin, dat onze mensen hebben besloten, dat ze daar dan maar moeten blijven.En dat vinden die pony's een van de betere ideeen van de laatste tijd !

Donderdag 22 november 2012

Bewolkt en regenachtig.
Ik kwam Ulika tegen op het plein en die vertelde, dat ze weer naar de dierenarts was geweest om te laten kijken hoe het nu, na 8 weken,  met haar peesblessure stond. Als je pees voor 80 procent kapot is is dat niet niks, dus de dierenarts had niet veel hoop, dat het echt helemaal goed zou komen.Maar tot zijn stomme verbazing bleek uit de scan, dat het hele kapotte stuk toch nu al weer helemaal gevuld is met gezond weefsel.Dan heeft al dat stappen om de boom en al die dagen koelen op de spuitplaats toch geholpen. Maar het nieuwe weefsel is nog heel zwak en moet nu verder worden versterkt door...stappen. stappen stappen, maar nu ook onder het zadel. En dan eens een klein drafje rechtuit enz. enz. Ze zijn dus nog wel een paar maanden zoet, maar zoals het nu lijkt komt het dan wel weer helemaal goed. En dat is toch super goed nieuws !!!

Woensdag 21 november 2012

Bewolkt en droog.
Vanavond had de recreantenclub iets aparts bedacht.Er is een mens gekomen met een soort electrische stoel. Een stoel, waarop een rijmens moet gaan zitten en doen alsof het een paard is.Ze noemen het een flexchair.Je kunt dan op een scherm zien wat dat paard voelt als dat rijmens beweegt.En het gekke en ook leerzame is, dat dat soms totaal iets anders is dan dat dat rijmens denkt. Iedereen, die een poosje op die stoel gezeten had kreeg daarna les op een van ons om het nieuwe gevoel in de praktijk te brengen.Leuk hoor. Het was zo'n succes, dat ze het gauw weer willen gaan organiseren.

Stal de Eik

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement