Het Dagboek

Zaterdag 21 mei 2016

Droog , wisselend bewolt, veel wind.
De struiken , die vorig jaar naast de mestplaats waren geplant doen momenteel een wedstrijdje, wie de mooiste en de meeste bloemen maakt. En ze hebben eer van hun werk, want het ziet er heel mooi uit.

Struiken mestplaats

Vrijdag 20 mei 2016

Droog, veel wind, 18 graden.
Onze krullen en onze brokken waren ongeveer tegelijk op en wat gebeurde ? Het krullenbrengrolhok  en het  brokkenbrengrolhok kwamen precies tegelijk het plein op om de voorraad aan te vullen. Maar dat was geen probleem hoor. Ons plein is gelukkig groot genoeg om twee van die joekels te herbergen en ze konden allebei tegelijk hun vrachtje ongestoord lossen.

Bulk auto's

Donderdag 19 mei 2016

Wisselend bewolkt. Droog. veel wind.
Je houd het niet voor mogelijk, maar er zijn alweer mensen, die zachtjes beginnen te klagen, dat er nodig weer regen moet komen , omdat alles begint te stuiven en er niets meer groeit. Ze zijn toch ook niet gauw tevreden.

Woensdag 18 mei 2016

Wisselend bewolkt en droog. Veel wind.
Ik hoorde, dat er een mailtje van onze vakantievierende directie was gekomen. Ze schijnen in een land, dat Oostenrijk heet ergens hoog op een berg te verblijven, waar ze zich bezig kunnen houden met sneeuwballen gooien. Hoe verzinnen ze het. Zij liever dan ik. maar ze schijnen het helemaal leuk te vinden. Over smaak valt nu een keer niet te twisten.

Groepsfoto

Dinsdag 17 mei 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Nu we dagelijks allemaal overdag in de wei lopen en daarna ook nog in de zandpaddocks, staan onze stallen overdag bijna leeg. En dat is nu precies waar onze mensen naar streven. En daar zijn wij het natuurlijk allemaal helemaal mee eens. De hulpmensen krijgen nu trouwens wel veel kilometers in de benen. maar dat schijnt heel goed te zijn voor die benen.Een win-winsituatie. Toch !

Lege stallenLege stallenLege stallen

Maandag 16 mei 2016

Zwaar bewolkt en iets minder fris.
Hallo, ik ben Obiku. Je weet wel, dezelfde naam als van die beroemde voetballer.Maar ik ben een gewoon paard en woon in de nieuwe stal helemaal achteraan links. Tegenover mij staan Calimero en Zazou en naast mij tegenwoordig weer eens Sunshine. Mijn tijdelijke buurman Baci is inmiddels weer vertrokken naar de stal bij zijn eigen mens,die inmiddels klaar is. Jammer, want het was een gezellige buurman.Maar we zullen elkaar nog geregeld zien, want zijn mens zal hier blijven komen om met hem te lessen.

Zondag 15 mei 2016

Koud en beetje guur weer.
Vandaag niets te beleven. Eerste Pinksterdag. Geen zon en niet warm. Tel uit je winst.
De week is weer om en ik geef de pen aan Obiku.

Zaterdag 14 mei 2016

Stuk kouder en een beetje regen.
Iedereen hier is benieuwd , wat het boerbuurmens, van wie   "ons" crossland vlak achter onze stal is, dit jaar zal gaan verbouwen. Wordt het in de zenuwen zitten of de aardappels er op tijd uit zijn of nagels bijten, omdat de mais groeiachterstand heeft en dus alsmaar niet kan worden geoogst ??? We hebben alles al beleefd, maar in de meer dan 35 jaar , dat onze cross wordt gehouden op de laatste zondag in oktober,is het uiteindelijk altijd goed gekomen. Al hebben onze mensen wel eens pas de avond voor de cross bij het licht van schijnwerpers de finishhindernis kunnen bouwen, omdat pas dezelfde middag het land was vrijgekomen. Volgens mij staat er nu mais op en het komt al goed op. Wordt vervolgd.

Cross terrein

Vrijdag 13 mei 2016

Soms wolken , ook vaak zon. 23 graden.
We zagen , dat Remco bezig was om koffers en spullen, veel spullen ,in zijn rolhok te stouwen. Sil vroeg zich af of ze soms met vakantie zouden gaan. En toen al gauw Lukar, Adair, de twee honden , Jeroen en Enide arriveerden was dat wel heel duidelijk. En ja hoor. Sandra, Remco, Bartje en zelfs het voermens stapten in,riepen "tot volgende week" en verdwenen in de verte. En zal ik jullie eens wat vertellen ! Ze zijn dit keer geen een keer teruggekomen, omdat ze iets vergeten hadden. Zouden ze het dan toch nog een keer leren ? We wensen ze in ieder geval een leuke vakantie toe en in die tijd zullen we het prima redden met onze vertrouwde oppasmensen. Ik hoorde al een van de hulpmensen zich verheugen op stapels pannenkoeken, wat dat dan ook moge zijn.

Donderdag 12 mei 2016

Wisselend bewolkt, 23 graden.
Ik heb toch zo het idee, dat onze winterdekens  langzamerhand wel naar de paardendekenwasserij zullen verdwijnen. Ze worden ieder jaar netjes opgehaald en een tijdje later weer brandschoon en  gerepareerd weer teruggebracht.Ben benieuwd of het weer net zo gaat als vorig jaar. Toen kregen we namelijk een compliment van het paardendekenwasmens, dat we bijn niets hadden kapot gemaakt. Goed he !!

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement