Het Dagboek

Zaterdag 18 juni 2016

Af en toe een bui, ook wel zon.
Echt jammer, dat er steeds zo veel regen valt. We zouden graag gaan oefenen in de springwei, nu er ook echt hindernissen staan. Maar dan moet het wel eerst droger worden. Zoals het nu is is het echt te glad om te springen.Je ligt ondersteboven voordat je het weet en dat is niet de bedoeling.

Vrijdag 17 juni 2016

Wisselend bewolkt en buien, waaronder hele stevige.
Hans en het mens van Tristan en Famke waren uren lang iets onduidelijks aan het doen in de springwei. Ik keek er met alle verstand naar ,maar kon er geen chocola van maken.Maar BB wist weer eens raad.Ze had gehoord, dat inderdaad Tris en Famke binnenkort komen logeren voor een paar weken, maar dat Famke door een peesblessure niet in de wei mag. Het risico, dat ze dan gaat rennen en alles wat herstellende is weer kapot maakt is te groot. Omdat alleen maar op stal staan niet fijn is, zijn ze nu bezig om een piepklein stukje springwei af te rasteren. Dan kan ze daar wel recreeeren, maar niet rennen al zou ze dat willen.Ze moeten natuurlijk wel goed stroom op de omheining zetten anders kun je er op wachten, dat ze toch uitbreekt naar de echte springwei, waar haar maatje Tristan wel in mag. Maar ze schijnen het thuis ook op deze manier opgelost te hebben.Dus het is niet onmogelijk dat dat hier ook goed gaat.

Springwei aanpassing Springwei aanpassing

Donderdag 16 juni 2016

Zwaar bewolkt, windstil , 16 graden en soms zware buien.
We zitten deze week een beetje in het overwerk. Er moet namelijk extra geoefend worden door degenen, die naar de regiofinale van de zitcompetitie mogen. Ze moeten daar met zijn vieren of vijfen tegelijk een soort proef rijden, waarbij alleen maar gekeken wordt hoe mooi ze er op zitten. Daar krijgen ze dan dus cijfers voor.Nou, volgens mij zitten ze er allemaal altijd goed op, want ik heb tenminste nooit last van getrek in mijn mond of geschop tegen mijn lijf.Maar ik ben helaas geen jury.

Woensdag 15 juni 2016

Af en toe droog, maar tussendoor behoorlijk nat
Ik hoorde, dat het plan om het lange gras in onze weiden met een weidebloter af te maaien weer is afgeblazen. Onze mensen zijn toch bang, dat de rest van het gras dan te kort zou worden. Bovendien zeggen ze ,dat ze niet weten hoe ze zoveel los gras in korte tijd moeten op voeren. Er is dus besloten, dat we het zelf maar moeten oplossen. Ze denken, dat we het lange spul vanzelf wel gaan eten als het kortere op is. En misschien hebben ze gelijk. We lopen er tenslotte tot ver in de herfst en het gras blijft natuurlijk niet al die tijd zo hard groeien.De tijd zal het leren.

Dinsdag 14 juni 2016

Wisselend bewolkt, meestal droog, hooguit 17 graden.
Het lijkt deze week niet zo zomers te worden als vorige week, maar dat kan de mais op ons crossterrein niets schelen Het groeit tenminste stug door. En dat is mooi. Dan gaat het er ook op tijd af.

Mais groei

Maandag 13 juni 2016

Licht bewolkt en droog, weinig wind, 22 graden.
Hallo Sunshine hier. Ik woon op het ogenblijk in de nieuwe stal tussen Lola en Obiku. maar dat zal wel weer niet zo lang duren. Volgens mij zijn er weer logeerpaarden in aantocht en dat betekent voor mij vrijwel zeker , dat ik moet verkassen. Niet erg, want door af en toe op andere plekken te wonen leer je iedereen beter kennen en dat vind ik leuk.
Vanmorgen zag ik dat er abnormaal veel mensen aan de koffie met gebak zaten. En een van de vrijwilligershulpmensen stond op een stoel met een raar hoedje op. Toen gingen ze nog allemaal zingen ook...Wel hard, maar eerlijk gezegd niet zo mooi.De oren deden er ons zeer van ! Maar ja, ze is 50 jaar geworden en dan schijnt het de gewoonte te zijn om gekke dingen te doen. Gisterenavond waren ze tenminste ook allemaal in de weer om een grote pop aan te kleden en samen met een groot spandoek naar haar huis te slepen. En een lol, dat ze hadden...Het zag er ook best heel apart uit. ik hoorde trouwens vandaag ook, dat deze pop later ook nog gezelschap van 3 andere poppen had gekregen, compleet met spandoeken. Dus niemand uit die buurt hoefde er nog aan te twijfelen, dat er iemand bejaard, o sorry,50 jaar is geworden.

verjaardag Karin verjaardag Karin

Zondag 12 juni 2016

De hele dag hetzelfde weer als gisteren, maar aan het eind van de middag opeens een grote plens water. Dus goed tegen het stof.
Vanmorgen was er een buitenrit van rijkinderen ergens uit het westen, die in een van onze ponykampen komen. Hun rijmoeders waren ook mee. Leuk om ze alvast te leren kennen.
En Wilma, een van onze vrijwilligershulpmensen, die een tijdje geleden 50 jaar was geworden , je weet nog wel ,waar onze mensen stiekum een grote pop voor de deur hadden gezet ,kreeg vandaag haar verjaardagscadeau in de vorm van een mentochtje over de berg.Okkie en Calimero waren wel lichtelijk chagerijnig, dat niet een van hen dit mocht doen en dat er een vreemdeling voor was geregeld.´Ach ja `zei Calimero wijs,`Ik snap het wel.Ze durft gewoon niet met een van ons.`En toen namen ze allebei een lekkere hap hooi en keken het rijtuig spijtig na. Het leven kan hard zijn.

Wilma

Zaterdag 11 juni 2016

Soms wolken, soms zon. 18 graden.
Toet, Bill en Amber hielden  vandaag tijdens de introductieles een wedstrijdje wie het snelste een zigzag baan om pionnen heen kon lopen. Natuurlijk om te beginnen in stap en met begeleiding. Over een poosje draaien die aspirantrijkinderen van nu hun hand niet meer om om dat in draf te doen, maar ze moeten nog wel een tijdje goed oefenen.

Introductieles Introductieles

Vrijdag 10 juni 2016

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Ik zag uit mijn raam, dat onze hulpmensen aan het worstelen waren om de springmuur uit de berging te halen.Gelukkig kan dat in losse stukken, maar echt gemakkelijk was het toch niet. Maar de aanhouder wint en met vereende krachten is het ding weer netjes opgebouwd in de springwei.

Hindernissen Hindernissen

Donderdag 9 juni 2016

Nog steeds droog, maar niet meer benauwd. Gewoon lekker lenteweer.
Onze stagiairehulpmensen hadden vandaag een flinke klus met het verwijderen van de zwaluwenpoep van onze deuren.Er zijn weer veel zwaluwen in alle stallen en daar zijn we heel blij mee. Zwaluwen eten namelijk vliegen en een opgegeten vlieg kan ons niet meer plagen, Vandaar. Het enige nadeel is, dat die opgegeten vliegen veranderen in poep en dan terecht komen overal en nergens, maar voornamelijk op onze deuren.Maar ja daar hebben we dus geen last van en dat boeit ons dus niet zo.

schoonmaken

Pagina: «  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement