Het Dagboek

Donderdag 25 december 2014

Wisselend bewolkt, soms zelfs even zon en weinig wind.
Het was vanmorgen opvallend rustig. Dat kwam dus,omdat het 1e kerstdag was.Helemaal geen rijmensen te zien. Saai hoor. Maar onze eigen mensen wisten wel wat ze te doen hadden, want de hulpmensen,die hier normaal werken hebben ook altijd vrij op zon- en feestdagen. Maar wij moeten natuurlijk wel gewoon in drie ploegen naar buiten, willen graag 3 keer per dag voer in de bak en zindelijk zijn we ook niet. Dus er moet worden uitgemest. Gelukkig was er wel een vrijwilligershulpmens gekomen en hebben de mensen van een paar gastpaarden , die dit zagen , de handjes uit de mouwen gestoken met het vullen van onze hooinetten. Heel erg fijn. Bedankt.

Woensdag 24 december 2014

's Nachts regen, overdag druilerig.
Pjotr, die bij mij in de grote stal woont, kwam met een sterk verhaal. Hij vertelde, dat er een foto was gemmakt van hem en zijn mens Janine, terwijl ze een leuk kunstje deden. Maar die was van zo hoog genomen, dat je niet meer kon zien wie nu hijzelf en wie zijn mens was.Maar toen ik even goed gekeken had kon ik toch echt wel zien, dat die met de zwarte streep niet Janine was.Kijk maar eens zelf.Maar evengoed een superleuke foto !!

Pjotr en Jeanine

Dinsdag 23 december 2014

Zwaar bewolkt en winderig.
Deze hele week is alles weer eens anders dan anders.Het is kerstvakantie en dat betekent, dat de kinderen niet naar school hoeven. En er zijn ook nog een paar super vrije dagen midden in de week waarop  ook de grote mensen lekker niet naar hun werk hoeven. Dit alles zorgt hier voor een behoorlijke chaos, omdat alles verschoven wordt naar andere tijden.
Gisteren was er dus een ponykampdag en van 's morgen tot 'smiddags laat sprongen er meer dan 10 kinderen rond, die zich vermaakten met rijden, ponyvoetbal, ons poetsen enz. enz. Altijd gezellig. Je hoort mij niet klagen.

 

Maandag 22 december 2014

De hele dag een kruising van droog en nat. Minder dan motregen , maar net niet echt droog.
Ik ben dus Igor en ik woon in de grote stal tussen BB en Jasmijn.
We keken vanmiddag uit het raam en zagen, dat Hans , het grotemachinemens,het erf op reed met een groot schuifding. Door al dat water van de laatste tijd was ons plein er niet beter op geworden. Het is niet bestraat, maar half verhard en dat bevalt normaal prima. Maar in de loop van het jaar is er zoveel zand uit onze voeten gevallen en hebben de autobanden zoveel troep meegebracht, dat er een modderlaag  bovenop is komen te liggen. Hans heeft dus de pruttel bij elkaar geschraapt en afgevoerd. Je kunt er nu weer normaal lopen en dat is heel prettig.

Plein onderhoud

Zondag 21 december 2014

Wisselend bewolkt en ietsje droger dan gisteren. We hebben zelfs vijf minuten de zon gezien, maar dat was kennelijk een vergissing. Vijf minuten later ging de hemel weer open voor een nieuwe lading nattigheid.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.

Zaterdag 20 december 2014

Eerst aangenaam droog, later toch weer noodweer.
Bartje kwam heel vrolijk voorbij en vertelde, dat hij lekker gaat logeren bij opa en oma ergens in het westen. Daar waar roltrappen, trams liften en vooral niet te vergeten Schiphol binnen handbereik zijn. Allemaal superleuke dingen, die hij veel interessanter vindt dan wat wij, pony's te bieden hebben.We wensen hem evengoed een leuke tijd.En heel misschien gaat hij ooit ponyrijden toch wel leuk vinden.Je weet maar nooit. Ze zeggen toch altijd, dat het verstand komt met de jaren ? !

Vrijdag 19 december 2014

Veel regenbuien.
De buitenbak is inmiddels weer eens veranderd in een zwembad.Zolang de weerberichtmensen nog niet praten over vorst op komst maken onze mensen zich er maar niet meer druk over. Het ontwateren is vechten tegen de bierkaai.Maar ik wil wedden,dat dat rap verandert als de winter er echt aan komt. Dan zullen ze zich wel een slag in de ronde werken om de boel weer droog te krijgen. We kunnen nu een keer niet schaatsen en paarden, die niet iedere dag naar buiten kunnen is hier vloeken in de kerk.

 

Donderdag 18 december 2014

Regenachtig en warm. Wel 14 graden.
Vannacht hebben we toch iets geks beleefd !!! Midden in de nacht ging de schuifdeur open en kwamen er twee onbekende mannen zomaar naar binnen. Ze liepen langs ons heen zonder te groeten en wilden kennelijk de kantine in.De deur zat natuurlijk op slot, maar ze duwden heeeeel hard, toen klonk een krak en hup de deur was open. Ze zijn naar binnen gegaan en zijn een hele tijd weggebleven.En toen ze terugkwamen keken ze heel chagerijnig.We vonden het al met al een rare toestand.

Inbraak1 Inbraak2
e volgende morgen, toen onze mensen binnen kwamen keken ze , toen ze in de kantine waren geweest,net zo chagerijnig.Ik hoorde, dat het er een enorme ravage was. Alle kasten ( waar nergens iets van waarde in zat) waren opengebroken, alles waar een deksel op zat lag open door de tent , zelfs de kussens waren van de bank getrokken. Zouden ze nu echt hebben gedacht, dat er in een kantine geld onder de kussens van een bank zou liggen. Beetje vreemd of niet soms ! Ze hadden ook nog geprobeerd om de frisdrankenautomaat open te breken, maar dat was niet gelukt. Maar het apparaat was er uiteraard niet beter van geworden.Al met al een boel rommel, waar je niets aan hebt.

Inbraak 3

Woensdag 17 december 2014

Regenachtig en winderig.
Ondanks het slechte weer gaan Misty en ik als enigen nog steeds de wei in. We zijn klein en we rennen niet ( tenminste niet als ze kijken ). Het gras is wel niet meer wat het geweest is van smaak,  maar iets is beter dan niets. Toch ?

Dinsdag 16 december 2014

Regenachtig en warm voor de tijd van het jaar.
Ik sprak Calimero, onze nieuwe medewerkster. Zij vertelde een beetje beteuterd,dat ze sinds ze hier aangenomen was een hele stoet mensen voorbij had zien komen, die zich met haar bemoeiden. Eerst een mens, die haar zadel helemaal op maat had gemaakt.Dan een mens, die haar hele lijf had gemasseerd en als klap op de vuurpijl een mens ,die een eeuwige tijd bezig is geweest in haar mond met raspen en vijlen enz. enz. totdat ze kramp in de kaken had,Ik heb haar toen verteld, dat ze er nog niet was, omdat er 100 % zeker ook nog een osteopathenmens zal komen, die gaat controleren of haar rugwervels en alles wat eronder zit nog wel op de goede plek zitten. Toen ik hier kwam vond ik dat ook heel raar. Maar het resultaat bleek te zijn, dat je goed kunt eten zonder scherpe punten in je mond en dat je met plezier kunt werken, omdat je lijf nergens zeer doet. En toen vond ik het toch wel een heel goed idee.

Onderhoud paarden

Pagina: «  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement