Het Dagboek

Zondag 1 mei 2016

Wisselend bewolkt en voor de afwisseling droog.
Zo geleidelijk knapt het weer op. Het mag tijd worden. Ik hoorde vertellen, dat we volgende week , als het zo doorgaat, in de wei mogen. We kunnen niet wachten...
De week is weer om en ik geef de pen aan Lola.

Zaterdag 30 april 2016

's Nachts nog veel meer regen, maar overdag wat droger.
Mijn mens komt geregeld langs om met mij te wandelen. Ik heb mij namelijk een tijdje geleden verzwikt in de paddock en zit dus voor even in de "ziekte"wet, in dit geval de "wandel"wet. Jammer aan de ene kant, maar aan de andere kant vind ik het best gezellig zo en het zal vast wel weer over gaan.

Vrijdag 29 april 2016

Heeeeel veel regen en niet warmer dan 5 graden.
Toch was er een heel geslaagde kampdag. De kinderen hebben zich prima vermaakt.

Kampdag

Donderdag 28 april 2016

Winderig, koud met af en toe een sausje van hagel. Niet fijn, maar dat neemt niet weg, dat het werk gewoon doorgaat.
Bart heeft ook vakantie en helpt goed mee met krullen halen voor de uitmestmensen en het vullen van onze hooinetten. Want hoe klein je ook bent, netten vullen kan iedereen. Aan het weegding hangen lukt natuurlijk nog niet zo. Maar daar zijn dan de andere mannen weer goed voor. Eendracht maakt macht zeggen ze en ze hebben gelijk.

Bart

Woensdag 27 april 2016

Hele dag droog, veel wind en maar 3 graden. Dus een stuk kouder dan toen het Kerstmis was.
Er was vandaag alweer een reden voor de rijmensen om niet te komen. Het was namelijk Koningsdag en dat schijnt de verjaardag van het opperhoofd van het land te zijn. Ter gelegenheid daarvan zijn er overal zoveel festiviteiten, dat niemand meer tijd had om te gaan rijden. Gelukkig voor onze eigen mensen waren er wel vrijwilligershulpmensen op de gedachte gekomen, dat wij, feest of geen feest ,toch wel graag een schone stal en een gevuld hooinet wilden hebben en dat dat voor onze mensen alleen  wel heel erg veel werk zou zijn. En omdat vele handen licht werk maken was de klus snel geklaard. Ook namens onze mensen heel erg bedankt...!!!

Dinsdag 26 april 2016

Koud, nat en winderig
Er is kennelijk weer een schoolvakantie, want de normale gang van zaken is ver te zoeken. Er schijnen heel veel vaste rijmensen vertrokken te zijn naar verre streken en andere rijmensen uit verre streken zijn hier aangeland en willen dan bij ons rijden.En zo blijft het werk in de wereld.

Maandag 25 april 2016

En het kan nog kouder. Vandaag overdag 3 graden. Het goede nieuws is, dat het wel boven nul is. Verder veel buien met hagel en sneeuw.Hoezo lente ...?
Ik ben Zazou en woon in de nieuwe stal naast Calimero en Nicky.
Vorige week hadden we allemaal de dekens af en dachten, dat die pas volgende winter weer op zouden gaan. Maar niks hoor.Ze lagen gelukkig nog klaar bij de stallen en nu hebben we ze allemaal weer gewoon op.Niet , omdat we het koud hadden, maar omdat we altijd elke dag naar buiten gaan in de paddocks. Dan is het niet fijn om ijskoude regen op je dagelijks gepoetste ( en dus ontvette) huid te krijgen. Nou ja, het is tot nu toe nog nooit geen lente geworden. het zal dus wel vanzelf goed komen.

Zondag 24 april

Overdag 4 graden. Soms felle buien, soms felle buien en veel wind. Leuk is anders.
Er was vandaag een dagtocht gepland voor "de Buitenruiters." Dat is een groepje  rijmensen uit het hele land, die een paar keer per jaar samen ergens een dagtocht maken.Ze komen hier al zo'n 10 jaar. Nu kun je met dit weer best lekker buiten rijden. Het bos is beschut en je bent in beweging. Maar bibberend op een nat bankje in het bos lunchen met het risico op een hagelbui op je kop, is niet alles.Daarom hebben ze de tocht in tweeen geknipt. Eerst in een cirkel een paar uur de ene kant op en eten in de kantine met de paarden op stal. Daarna een grote cirkel de andere kant op. En zo vonden mensen en paarden het een leuke besteding van de vrije zondag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou.

Zaterdag 23 april 2016

Veel wind, meer zon dan buien en berekoud. Hooguit 5 graden...
Ik zag de hele week onze Hans steeds om de hoek verdwijnen richting buitenbak.Maar nu heb ik gezien wat hij heeft uitgevoerd. Hij heeft een hartstikke mooi hek gemaakt in de achterkant van de buitenbak. Daarachter liggen namelijk nog twee zandpaddocks. Om de wei niet kapot te lopen brengen onze mensen de paarden daar naartoe door de buitenbak.Maar het was altijd een heel gedoe met de omheiningsplanken, die er af en weer erop moesten. Dat is nu een stuk gemakkelijker. Hek open en hek weer dicht en klaar ! Fijn.

Vrijdag 22 april 2016

Winderig en niet meer dan 10 graden voor de afwisseling. April doet wat hij wil.
BB en Orlando kwamen vanavond terug uit de les en vertelden, dat ze een bijzonder lesuurtje hadden gehad. Er was weer eens onverwacht en vooral heel ongewenst bezoek geweest. Een dikke duif had zich ,waarschijnlijk op zoek naar een leuk plekje voor een nest,stiekum naar binnen gesmokkeld en begon plotseling rond te vliegen.De paarden schrokken zich een hoedje en trokken allemaal onmiddelijk een sprintje. De duif schrok daar weer van en kletste in paniek overal tegenaan en de paarden...ja hoor. Wegwezen natuurlijk.De mensen wilde de duif wegjagen, maar dat lukte niet totdat het domme dier eindelijk de openstaande deur aan de achterkant in de gaten kreeg en als een haas vertrok. Hoplijk komt hij nooit weer terug, want de rijmensen vonden het al met al niet zo'n leuk grapje.Maar het was wel een goede test. Ze zijn allemaal blijven zitten en dat was knap werk. En zo heeft ioeder nadeel zijn voordeel...

Pagina: «  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement