Het Dagboek

Vrijdag 4 oktober 2013

Strak blauwe lucht en wel 18 graden. Best lekker, maar wel lastig voor degenen,die al een dikkere vacht hebben gemaakt.
Het lijkt of onze Twingo baat heeft bij de nieuwe pillen. Hij zegt tenminste, dat de pijn minder wordt en Misty vertelde ,dat hij al heel wat gemakkelijker door de binnenbak begint te wandelen.
Het spoedcursusmens heeft inmiddels gezelschap gekregen van zijn vrouw en die is ook op het paard gestapt. Gezellig toch !
Spoedcursus 

Donderdag 3 oktober 2013

Strakblauwe lucht en steeds warmer. 's Morgens liepen de mensen nog in een winterjas en 's avonds zonder jas.Het kan verkeren.
Er is deze week weer een spoedcursusmens en opnieuw gaat het hartstikke goed.BB heeft de eerste dagen dienst gehad en ik hoorde, dat morgen Igor het stokje overneemt, omdat die beter geschikt is voor de eindbuitenrit.

Woensdag 2 oktober 2013

Strakblauwe lucht, veel wind en niet warm.
Gisteren is het dierenartsmens weer geweest voor Twingo. Nu met een apparaat, waar je vreemd genoeg foto's mee kan maken van de botten in je lijf. Ze noemen het een rontgenapparaat. Onze mensen wilden nu namelijk weten hoe het er in de voeten van Twingo uitzag. Het bleek, dat zijn hoefbenen beginnen te kantelen en dat veroorzaakt de pijn. Hij krijgt al dagen lang iedere dag zware pijnstillers met een ontstekingsremmer, maar tot nu toe heeft het nog niet veel effect. Het arme beestje kan nauwelijks de ene voet voor de andere krijgen.En toch is hij niet chagerijnig. Met zijn eetlust is ook niets mis en het is zielig, dat juist hij nu alleen maar hooi te eten krijgt. En dat vindt hij dus echt niet grappig."Drie brokjes voor de smaak per voerbeurt is alles wat er af kan, "mopperde hij.
Inmiddels is de uitslag van de Cushingtest binnen en ja hoor. Het kan niet missen. In zijn bloed blijkt een stofje, dat minder dan 46 moet zijn meer dan 600 te zijn. Duidelijk dus.Het goede nieuws is, dat er tegenwoordig een nieuw middel op de markt is, dat het hormoon , dat de narigheid veroorzaakt tot de orde kan roepen. Het heet Prascend en Remco heeft het meteen opgehaald bij de dierenarts. En nu maar hopen, dat het gaat helpen.

Dinsdag 1 oktober 2013

Strakblauwe lucht, veel koude wind en niet meer dan 10 graden.
Je kunt hier toch van alles beleven ! Stond ik vanmorgen lekker in de wei te eten, zie ik opeens een mens aan komen lopen met alleen een onderbroek aan plus een stoet mensen met dikke winterjassen aan, er achteraan. Het was op dat moment zo'n 10 graden, weet je nog wel, dus ik was stomverbaasd over dit tafreel. En al helemaal toen het gezelschap mijn kant uit kwam en Sandra, die er ook bij was,mij erbij haalde. Al gauw bleek , dat het de bedoeling was, dat het schaars geklede mens naast mij zou gaan staan en dan gefotografeerd zou worden. Nou, mij best. Ik maakte dus geen probleem, maar ik vond het stiekum wel grappig, dat het ondergoedmodelmens, want dat was het, een beetje bang voor mij was. Hij vroeg het fotograafmens tenminste, toen die wilde dat hij dichterbij mij ging staan, of hij wel had gezien wat voor grote tanden ik had....!Nou vraag ik je toch. Net alsof ik die tanden ooit zou willen gebruiken om ze in een bloot ondergoedmodel te zetten. Geef mij maar een lekker hapje gras.Enfin, de foto's zijn toch gemaakt en toen was DP de pineut.Die is een stuk kleiner, dus ook veel minder gevaarlijk in de ogen van het modelmens.Ik geloof, dat de hele ploeg nog op allerlei andere plekken op het terrein is geweest om foto's te maken. Ze zijn in iedere geval uren en uren zoet geweest.
Fotoshoot 1 Fotoshoot 2 

Maandag 30 september 2013

Blauwe lucht, veel wind, nhiet meer dan 10 graden.
Ik ben Pride's Fortuna, maar ze noemen me Pride.Ik woon al een paar jaar tot mijn volle tevredenheid in de nieuwe stal. De laatste tijd naast Tico en tegenover Okkie/Olleke en de spuitstal. Wij hebben onze Twingo lang niet voorbij zien komen op weg naar een paddock en toen ik in de binnenbak aan het werk was, zag ik hem treurig op stal staan. Hij vertelde, dat hij nog steeds erg veel pijn in zijn voeten had en dus haast niet meer kon lopen. Vandaar, dat hij niet naar een paddock kon. De mensen hebben toen bedacht, dat hij dan maar zo veel mogelijk in de binnenbak moest staan. Dat is maar een piepklein stukje lopen en met de nieuwe hooitas opgehangen in een hoek en staande op zand , dat op die plek nog even extra nat wordt gemaakt is dat voor hem op dit moment de beste optie. Maar leuk is anders.
Twingo 

Zondag 29 september 2013

Alweer stralend weer. Precies zo als gisteren.
En alweer een boel rijmensen en rijmensjes voor de tweede dressuurwedstrijd. Ik mocht ook meedoen, maar dat was niet zo'n succes. Wel erg flauw. Heb ik enorm mijn best gedaan en was in een vloek en een zucht klaar met die proef.Zeggen ze, dat het er helemaal niet om ging wie het snelste klaar was. Foutje...Alweer wat geleerd.
Nushky was blij, want ze had van haar rijkind mooie strikjes in de manen gekregen.En ik moet eerlijk zeggen, dat het echt mooi stond.
Strikjes in manen 

Het spoedcursusmens heeft de week inderdaad kunnen afsluiten met een buitenrit van ruim 2 uur op Okkie en Okkie vertelde, dat ze een geweldig leuke rit hadden gehad.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 28 september 2013

Stralend weer. Warm in de zon, maar fris in de schaduw.
Tris en Famke zijn weer vertrokken.
We hadden vanmiddag bezoek van een hele club handbaldames, die een gezamelijk uitje hadden. Ze hebben hier gevoltigeerd met Lizzy en Okkie. Altijd leuk werk voor de afwisseling.
We zagen ook Herman, onze smid,aan komen. Volgens ons was niemand aan de beurt, maar ook hij bleek speciaal voor onze patient te komen. Twingo heeft namelijk de meeste last van zijn ene voorvoet. Onze mensen wilden uitsluiten, dat er misschien toch een dikke hoerfontsteking zou zitten. Maar nee. Er is jammer genoeg niets gevonden.
Binnenbak 

Vrijdag 27 september 2013

Steeds meer zon en fris.
Toen ik vanmorgenvroeg uit mijn box keek zag ik Marielle, onze osteopathe , aan komen lopen.En ze is kort geleden nog geweest. Het bleek, dat ze tussentijds kwam om te proberen Twingo wat te helpen met zijn problemen. Ze woont bepaald niet dichtbij en heeft een volle agenda,dus het werd erg gewaardeerd dat ze meteen kwam. Ze heeft de spanning en pijn,die Twingo in zin rug en schouders heeft wat kunnen opheffen, maar ook zij zei, dat de narigheid veroorzaakt wordt door zijn voeten.
Inmiddels is het hier heel rustig geworden in de stal. Gisteren zijn namelijk de zwaluwen vertrokken. De laatste tijd waren ze overdag al veel weg om te oefenen voor de verre reis ,maar ze kwamen wel terug om hier te slapen. We missen het vrolijke gekwetter van de beestjes best wel.
Het spoedcursusmens heeft vandaag waarachtig al in een klein lesje meegereden. Leuk, dat het zo goed gaat.
Spoedcursus 

Donderdag 26 september 2013

Bewolkt en fris.
Vanmorgen was weer een groepsuitje van het Looerf. 12 Blinde en heel slechtziende mensen met hun begeleiders hebben vaak voor de eerste keer van hun leven op een paard gezeten en ze vonden het hartstikke leuk.Maar er was er eentje bij, die vroeger toen hij nog wel kon zien gereden had en daar mocht ik mee aan de slag. En raadt eens wat...we hebben zelfs een galopje gemaakt, helemaal los. knap he !
Looerf 

Woensdag 25 september 2013

Droog, wisselend bewolkt, veel wind en 12 graden.
Vanmorgen kwam het dierenartsmens het plein op rijden.Die kwam Twingo onderzoeken.Zij dacht ook aan hoefbevangenheid ten gevolge van Cushing.Die ziekte, ook wel PPID ( Pituitary Pars Intermedia Dysfunction ) genaamd heeft hij al jaren.Het is een ziekte, die je niet kunt voorkomen. Het schijnt iets te maken te hebben met hormonen, die verkeerde dingen gaan doen.Maar de enige last,die hij er tot nu toe van had was, dat hij iedere keer een enorm dikke krullerige vacht kreeg.Maar die werd er geregeld afgeschoren en dan was hij weer het heertje. De dierenarts heeft bloed afgenomen en daar kwam uit, dat hij in ieder geval niet spierbevangen is en dat zijn nieren goed zijn. Er is ook een Cushingtest gedaan en daar komt de uitslag van pas over een paar dagen.

Pagina: «  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement