Het Dagboek

Donderdag 11 april 2013

Regen. De hele nacht aan een stuk door en ook nog de hele morgen.En raadt eens wat ! In plaats van te mopperen waren onze mensen dit keer superblij met dit snertweer. Ik begreep er niets van totdat ik hoorde zeggen, dat nu al die dure kalk, die gisteren op de wei was gegooid, lekker in de grond was geregend en niet meer kon wegwaaien. En ik moet zeggen. Toen ik naar de wei keek zag ik, dat de kalk inderdaad verdwenen was en dat het er alweer heel wat beter uit zag.

Woensdag 10 april 2013

Bewolkt, niet veel wind. Ongeveer 5 graden boven nul.
Ik zag een heeeeele grote tractor aankomen. Die wurmde zich langs de binnenbak naar de wei en begon een wit poeder op de bruine wei te strooien. Nou, als ze denken, dat het daar beter van zal worden ? Het ziet er nu helemaal niet meer uit. Pride wist te vertellen, dat het witte spul kalk is en het schijnt te helpen tegen mos. Je moet dat eigenlijk al in de herfst strooien, maar dat lukt hier niet, omdat er dan altijd een dikke laag eikebladeren in komt te liggen en het best een tijdje duurt eer de mensen dat weer hebben weggewerkt. Meteen daarna begon het te sneeuwen, dus het is er niet meer van gekomen. Beter laat dan nooit zullen we dan maar zeggen.
Stal de Eik 

Dinsdag 9 april 2013

Bewolkt, niet veel wind.
Als we in de paddocks staan hebben we mooi uitzicht op onze weilanden.In deze tijd van het jaar hoort het al mooi groen te zijn en zo hard te groeien, dat wij over een weekje of twee iedere dag een paar uur onze buiken kunnen vullen met lekker mals gras. Maar niks hoor. Alles ziet er bruin en bijzonder smakeloos uit. Ik moet nog zien, dat dat goed komt !!!

Maandag 8 april 2013

Bewolkt, maar droog en voor het eerst geen nachtvorst meer.Hiep hoi !
Ik ben Olleke en praat met jullie vanuit de duobox in de nieuwe stal.Daar woon ik samen met mijn vriend Okkie, maar wel gescheiden van tafel en bed.Dat bevalt ons allebei prima,want eerlijk gezegd, kun je de eerlijke verdeling van brokken en hooi niet aan ons zelf overlaten. We kunnen supergoed met elkaar opschieten, maar we hebben allebei eten als grote hobby en dan weet je het wel ! Op deze manier kunnen we niet bij elkaars eten komen en dat geeft een heleboel rust.

Zondag 7 april 2013

Droog, zonnig en daardoor helemaal niet koud.
Stal de Eik Stal de Eik
Vanmorgen kwamen er een heleboel rijmensen aan, maar niet in hun rijkleren. Ik hoorde, dat er nu een doedag was. Met man en macht werd het beschot in de binnenbak wit geschilderd, de kantine werd helemaal uitgesopt (tot in het meterkastje toe), er werden een heleboel springbalken geschilderd en de deuren in de nieuwe stal werden in de olie gezet. Het ziet er nu weer helemaal blitz uit. Onze mensen waren uiteraard heel blij met deze geweldige hulptroepen.
Stal de Eik
De week is weer om en ik geef de pen aan Olleke.

Zaterdag 6 april 2013

Droog, bewolkt en 's nachts rondom nul graden.
Vanmiddag kwam het buurboermens onze mensen helpen om de binnenbak klaar te maken voor een grote verfbeurt.Er moest zand weg langs de rand, omdat ze er anders niet met de verfkwast bij konden.Met een schep is dat veel werk. Vandaar. Maar er bleef genoeg werk over, want het hele beschot moest met een spuitding worden schoongemaakt en dat5 duurde best lang.

Vrijdag 5 april 2013

Droog en somber.'s Nachts vorst.
Buurman Sydney is er nog altijd niet in geslaagd om het licht aan te krijgen. Hij heeft echt van alles geprobeerd , maar tot zijn ergernis wil het maar niet lukken. En dat zal het ook wel niet denk ik.Er zijn nu een keer grenzen aan wat een paard met zijn lippen voor elkaar kan krijgen en dat is maar goed ook.
Ons nieuwe gastpaard Match schijnt vandaag jarig te zijn.Ik zie tenminste een mooie verjaardagskaart aan zijn boxdeur hangen. En niemand hoeft te vragen hoe oud hij is geworden. Juist ja,4 jaar dus. Gefeliciteerd dus.
Stal de Eik 

Donderdag 4 april 2013

Bewolkt. Harde wind en zoals gewoonlijk in deze "lente" 's nachts stevig onder nul.
Ik hoorde de mensen zeggen, dat er aan het eind van deze maand niet 1, maar 2 weken schoolvakantie is. Leuk ! Dan organiseren ze vast wel weer extra kampdagen en buitenritten. Wij zijn tenminste altijd in voor leuke extra dingen.

Woensdag 3 april 2013

Zon en keiharde oostenwind. Het gaat gewoon door.
Sinds vandaag ben ik niet meer de enige bonte, die hier woont. Vanmorgen kwam er een vreemd rolhok aan en tot mijn verrassing kwam er een bont paard uit . Hij stapte de lege stal van Harry in en zei vrolijk ",ïk kom nu hier wonen." Hij vertelde, dat hij Nico heet, maar Match genoemd wordt . Het is maar een weet.Match is trouwens niet hetzelfde bont als ik. Ik ben namelijk zwartbont en Match is bruinbont.Dan halen ze ons ook niet door elkaar. Tenminste als ze niet kleurenblind zijn.

Dinsdag 2 april 2013

Veel zon, maar ook heel veel wind.Uit de zon + in de wind = winter. In de zon + uit de wind = voorjaar.
We hebben voor een weekje weer eens een stagemens. Ze heeft hier vroeger leren rijden en ze weet dus nog wel zo'n beetje de weg. En dat is gemakkelijk.

Pagina: «  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement