Het Dagboek

Maandag 24 november 2014

Prachtig zonnig herfstweer zonder wind. Het kan niet op.
Hoi, ik ben Pjotr en woon al een jaartje of 16 in de grote stal, eerste links als je van buiten komt.Jasmijn staat al ongeveer net zo lang naast mij. En tegenover mij wonen Nushky en sinds kort Bill. Sunshine heeft een blauwe maandag in die box gebivakkeerd, maar het boterde niet echt met Nushky.Daarom is Lizzy vanuit de nieuwe stal verhuisd naar de stal van Bill in de sterstal. Bill is hier gekomen en Sunshine is weer terug naar haar oude box tussen de dichte muren.En nu is iedereen weer helemaal tevreden. Lizzy vindt het in de sterstal veel gezelliger. Bill kan het goed vinden met Nushky en Sunshine, die op haar privacy gesteld is,heeft weer wat meer beschutting tussen Sil en DP. Het is soms even puzzelen, maar dan heb je ook wat.

Zondag 23 november 2014

Droog, zonnig en windstol.
We hadden de ogen nog niet open of we zagen bekende en onbekende rijmensen met bekende en onbekende paarden het terrein op komen. De springwei stroomde vol met auto's en rolhokken. Het bleek, dat de recreantenclub een dressuurwedstrijd had georganiseerd, waar iedereen van hier of van buitenaf, die daar zin in had, aan mee kon doen.Gezellig....De buitenbak was gelukkig dank zij veel pompen en slepen weer droog gevallen, dus daar kon worden losgereden. Het was echt een heel gezellige dag, die volgens iedereen vatbaar is voor herhaling.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

dressuurwedstrijd

Zaterdag 22 november 2014

Droog, veel zon en windstil.
Vroeger lag er altijd een hele stapel hooi en voordroogkuil tegen de achterwand van onze stal om 3 keer per dag onder ons verdeeld te worden. Ik vond dat niet verkeerd, want als de mensen niet opletten en het spul zo neerlegden, dat ik er net bij kon, had ik lekker wat extra"s om te snoepen.Maar tegenwoordig is dat er niet meer bij.Er ligt namelijk niets meer. Ik moet zeggen , dat het wel netter staat. Bovendien hoeft er ook niet meer zo vaak geveegd te worden, omdat er niet meer wordt gemorst. We krijgen nu dus onze hele voorraad hooi voor 24 uur tegelijk in dat slowfeederding. We komen dus niets te kort. De mensen wegen bij de hooiberging meteen af hoeveel hooi er voor ieder van ons in het net moet en kruien die dingen dan kant en klaar naar ons toe. We zijn dan een dag en een nacht druk om het er weer uit te peuteren. Niet, dat we altijd eten natuurlijk.... Gewoon, een uurtje wel, een uurtje niet, slokje water, dutje, beppen met de buren, uurtje eten, werkje doen, eten, paar uurtjes naar een paddock enz. enz. En zo komen wij de dag wel door.

Vrijdag 21 november 2014

Veel zon, windstil enh wel 14 graden.
We zagen vanavond tot onze verbazing, dat Match in het rolhok stapte en met zijn mens en zijn bijrijdmens verdween. En hij kwam hartikke laat pas weer. De laatste ronde was zelfs al geweest en wij denken, dart hij misschien naar een wedstrijd ergens anders is geweest. We zullen het morgen wel horen.

Donderdag 20 november 2014

Bewolkt en smber weer.
Wij, de oudere medewerkers hier ,zijn net zo somber, want we hebben gehoord, dat onze Bento vandaag naar de paardenhemel is vertrokken. Wie is Bento ? zullen misschien leesmensen zeggen,die ons nog niet zo lang kennen.Dat zal ik jullie vertellen. Bento woonde weliswaar niet meer hier, maar zij is zeker 20 jaar medewerker geweest en veel van de oudere rijmensen hier hebben op haar leren rijden. Toen ze 6 jaar was is ze hier komen wonen. Ze is toen per ongeluk Bento genoemd, omdat onze mensen waren vergeten om te kijken of ze een merrie of een ruin was. Toen ze er achter kwamen, dat ze dus geen ruin was, was iedereen zo aan de naam gewend, dat ze het maar zo hebben gelaten. De laatste 4 jaar heeft Bento  pensioen gehad bij Margriet thuis, 2 kilometer verderop.Ze deed de hele dag niets anders dan gras eten en beppen met Rakker en Kardoes. Ze is hier zo af en toe nog wel eens geweest en vertelde toen, dat ze het reuze naar haar zin had. Maar nu is ze door een van haar benen gezakt en dat was zo pijnlijk, dat ze het niet erg vond om met Furie, de leidster van onze kudde paarden en pony's in de paardenhemel, mee te gaan.Furie heeft wel even naar haar moeten zoeken, maar heeft haar gelukkig toch wel gevonden. En zo is het goed.Bento is ruim 30 jaar geworden en we bedanken Margriet heel erg, dat ze zo goed voor haar heeft gezorgd.

Woensdag 19 november 2014

Bewolkt, somber en windstil.
Ik hoorde van Misty, die vanuit haar stal met een schuin oog in de kantine kan kijken, dat er vanavond weer een stelletje rijmensen om de beurt op een soort wiebelstoel gingen zitten, die verbonden was met een scherm met allerlei figuren en strepen er op.Wanneer zo'n mens bv. op 1 bil ging zitten kon hij/zij op dat scherm meteen zien hoe dat voor ons voelt. Ze waren soms best wel verbaasd over het effect op ons.Maar ze snapten toen meteen veel beter waarom we soms reageren zoals we reageren als ze hun gewicht zonder nadenken verkeerd verplaatsen.Als ze van die wiebelstoel afkwamen mochten ze op een echt paard het geleerde in de praktijk brenegen. Leuk en leerzaam, dat de recreantenclub dit had georganiseerd.

evenwicht1 Evenwicht2

Dinsdag 18 november 2014

''s Nachts jammer gtenoeg weer veel regen. Overdag bewolkt, maar wel droog.
Marielle, onze osteopathe dook vandaag weer eens op. Onze Sil bleek aan de beurt te zijn voor inspectie. En ja hoor, Marielle dacht, dat ze plezier zou hebben van een behandeling. Sil vond, dat eerst helemaal geen goed plan, maar toen ze merkte, dat het geen zeer deed en dat haar hele rug geleidelijk steeds beter begon aan te voelen ging ze er maar eens goed voor staan. Ze heeft nu een weekje rust en daarna zal ze weer helemaal lekker soepel lopen. Tenminste die ervaring hebben wij allemaal.

Maandag 17 november 2014

Wisselend bewolkt en soms buien.
En ja hoor. Ik ben weer aan de beurt.Wat vliegt de tijd. Duo Penotti is de naam, meestal afgekort tot DP.Ik ben de enige pony, die door nieuwe rijmensen probleemloos wordt gevonden en nooit wordt verward met een ander. Dat is het voordeel als je de enige zwart bonte pony bent op stal.Ik woon dus in de nieuwe stal helemaal achteraan links. Naast mij staat tegenwoordig Lizzy en tegenover mij de nieuweling Calimero. Die heeft een lui leven. Ze hoeft namelijk nog niet normaal te werken'omdat ze nog niet zo knap is en omdat ze na een paar rondjes al hijgt als een karrepaard door gebrek aan conditie. Meestal wordt ze dan ook door Monique of een van de andere hulpmensen gereden. maar tot nu toe zijn ze geloof ik wel tevreden en Calimero zelf vindt het hier ook best gezellig.

Zondag 16 november 2014

Hele dag, echt de hele dag, regen.
Mijn weidemaatje Venice is vandaag zo op het oog een stukje dunner geworden. Ze is namelijk geschoren, omdat ze ,ondanks op tijd een deken, toch teveel wintervacht had gekregen.Haar mens Monique heeft er wel lang over geaarzeld, omdat ze vermoedde, dat Venice dit geen goed idee zou vinden.Venice haat het geluid van de scheermachine had ze me al een keer verteld en een paard scheren, dat tegenspartelt is nou niet iets waar je als mens op zit te wachten dacht ik zo.Maar ze moest er toch aan geloven en met vereende krachten is de klus geklaard. En nu het klaar is heeft ze er toch wel helemaal vrede mee . Ik moet trouwens eerlijk zeggen,dat het haar heel mooi staat .
De week is weer om en ik geef de pen aan Duo Penotti.

Venice

Zaterdag 15 november 2014

Zonnig voorjaarsweer.
Ik sprak Pjotr in de paddock en die vertelde enthousiast, dat hij een eigen lamp had gekregen in zijn box.Zijn mens komt vaak 's avonds en kon niet zo goed meer zien wat ze deed als ze hem poetste, omdat die box het verste van de lampen in het gangpad verwijderd is.En nu staat hij vol in het licht. Ze zijn er allebei blij mee.

Pagina: «  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement