Het Dagboek

Vrijdag 1 april 2016

De hele dag miezerig.Het is eigenlijk geen enkel moment echt droog geweest.
Je houd het niet voor mogelijk, maar ik ben alweer verhuisd. Ze hebben me gewoon weer teruggezet naar de sterstal op de plek, waar net Sunshine heen was gegaan. Sunshine ging naar een binnenbakstal op de plaats van Bobby en Bobby mag nu in de duostal samen met Okkie.Ik baal !!! Want weten jullie wat de reden nu weer is ? Niet, dat ik ruzie met Okkie maakte of zo hoor. Het voermens heeft geklaagd, dat ze geen stap meer op het plein kon zetten zonder dat ik tegen de deur aan schopte. Maar het is toch logisch, dat ik dat deed ! Uit mijn buitenluik kon ik precies zien wat er op het erf gebeurde. En als ik dan degene zie, die altijd voer uitdeelt is het toch heel normaal, dat ik luid en duidelijk laat weten, waar ik sta...Stel je voor, dat ik iets mis zou lopen,omdat ze dat vergeten is. Maar ja, het werd niet in dank afgenomen en nu woon ik dus weer hier. Jammer, maar niets aan te doen.

Donderdag 31 maart 2016

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
Gisterenavond had de recreantenclub weer eens een flexchairavond georganiseerd. De rijmensen, die mee deden worden dan stuk voor stuk op een wiebelstoel gezet, die in verbinding staat met een computerding. Op het bijbehorende scherm schijnen ze dan precies te kunnen zien wat wij voelen als ze bepaalde bewegingen maken. Best wel nuttig, want dat is namelijk vaak heel wat anders dan dat ze zelf denken. Daarna gaan ze dan op een van ons in het echt uitproberen wat ze op die stoel hebben geleerd.

Flexchair 1 Flexchair 2

Woensdag 30 maart 2016

Zwaar bewolkt en meestal droog.
De kleppen zitten er netjes in, maar nu moet er nogt voor gezorgd worden, dat ze ook open en dicht kunnen worden gezet als dat nodig is. Omdat ze op meer dan 8 meter hoog zitten is dat niet met een ladder te doen. Er werden dus door een electriciteitsmens vandaag allerlei draden aan bevestigd en nu zitten er beneden een paar knoppen, waarmee je de stand kunt regelen.Het gemak dient de mens. En nu maar hopen, dat het helpt.
We hebben vandaag ook een vaste gast mogen verwelkomen. Hij plofte doodmoe op een van de spanten in onze stal en zei "he,he, ik ben blij, dat ik er ben.En ik ben lekker de eerste."Jullie begrijpen natuurlijk meteen over wie ik het heb. De eerste zwaluw, die nog wel geen zomer brengt,maar die komt nu wel in zicht.

Electriciteit

Dinsdag 29 maart 2016

Wisselend bewolkt en soms heel zware buien, zelfs met hagel.Niet fijn voor de mensen,die gaten in het dak van de binnenbak gingen maken.
Onze mensen waren namelijk tot de conclusie gekomen, dat het toch geen goed idee was geweest om geen kleppen in de nok van het nieuwe geisoleerde dak van de binnenbak te maken.Omdat alle deuren de hele dag open staan en het binnen dus altijd luchtig en fris is dachten ze , dat het met de condens wel zou los lopen. Daar hadden ze immers al die jaren met het oude asbestdak ook geen last van gehad.Maar dat was dus verkeerd gedacht.Overdag ging het inderdaad prima.Maar als 's nachts alles dicht ging deed de isolatie zijn werk. De temperatuur steeg en de altijd iets natte bodem begon op te drogen. En waar ging dat vocht naartoe ? Juist ja, naar boven en daar kon het nu niet meer ontsnappen. Gevolg : regen in de bak. Niet fijn en slecht voor het hout.
Vandaag kwamen er dus bouwvakmensen,die gaten in de nok gingen maken en daar kwamen kleppen in, die open kunnen.
Wij hebben de hele dag niets te doen gehad, want het was een zootje in de bak.
Omdat er nu toch de hele dag niet gereden kon worden waren de mensen meteen maar begonnen met andere dingen, die gedaan moesten worden. Hans ging een kapot stuk van het beschot vervangen en andere mensen, die tijd hadden begonnen alvast met het schoonmaken en afschuren van het beschot. Ik hoorde, dat ze dat opnieuw wilden schilderen.

dakraam 1 dakraam 2 dakraam 3

Maandag 28 maart 2016

Veel wind. Soms buien, soms zon.
Mijn naam is Duo Penotti, maar ze noemen mij allemaal DP. Ik ben vorige week verhuisd van de Sterstal naar de duobox in de nieuwe stal. Daar woon ik nu samen met Okkie en dat is best gezellig. Er kan er natuurlijk maar een de baas zijn en Okkie weet heel goed, dat hij dat niet is. Dus het gaat prima tussen ons.
Ons nieuwe gastpaard Guusje is al aardig gewend. Ik zag haar tenminste vanmorgen heel relaxt staan eten in een paddock.

Guusje

Zondag 27 maart 2016

'Nachts veel regen, overdag eerst droog, later weer veel buien.
Het was weer eens een feestdag . Eerste Paasdag dit keer. Het schijnt te maken te hebben met eieren zoeken , die door zg. Paashazen verstopt zijn. Wat die hazen nu te maken hebben met eieren, die volgens mij door kippen en niet door hazen worden gelegd, snap ik niet. maar dat zal vast wel aan mij liggen. In ieder geval was het voor ons een dag zonder werk en met veel vrije tijd. Ook wel eens leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.

Zaterdag 26 maart 2016

Veel zon en weinig wind. Wel 15 graden.
En ja hoor. De nieuweling is in goede orde gearriveerd onder het toeziend oog van een heel ontvangstcommitee. Het blijkt tot vreugde van Aris een rasgenoot van hem te zijn. Een leuke friese merrie, die bedaard onze stal en haar nieuwe woonplek binnenstapte. Ze vertelde, dat ze Guusje heet , 5 jaar is en voor het eerst van huis is.Op het adres, waar ze vandaan komt is ze namelijk ook geboren. Ze zei, dat ze het allemaal best spannend vond, maar niet eng. En ik geloof, dat dat een van de redenen is, dat juist zij is uitgekozen.
Tot nu toe lijkt het een gezellige medestalbewoonster en ook Sunshine, die nooit ergens moeilijk over doet ,heeft haar draai hier gevonden. Voordeel van zo'n verhuizing is wel, dat je weer eens andere verhalen hoort.

Guusje Guusje

Vrijdag 25 maart 2016

Zwaar bewolkt, af en toe regen.
Ik had toch gezegd, dat er waarschijnlijk een paar van onze stal zouden gaan verhuizen ? Nou, dat is gebeurd.Het was zelfs een hele volksverhuizing.Vosje en Bobby zijn uit de duostal van de nieuwe stal gehaald. Vosje is naar een box bij de binnenbak gegaan en Bobby ook. Hij woont nu in de stal van Sunshine en Sunshine is naar de stal van Okkie hier gegaan. Okkie zelf is samen met DP naar de duostal verhuisd....Best een experiment, omdat DP tot nu toe nog nooit iemand zichtbaar vlak naast zich heeft geduld. En nu staat hij zelfs zonder een traliehek als afscheiding naast een ander.Maar die ander is Okkie en dat is haar vriend. Bovendien is DP de baas en Okkie weet dat. Daar om hebben onze mensen besloten om het toch te proberen. En waarachtig...Tot nu toe gaat het goed.Okkie mag zelfs uit DP's drinkbak drinken. Niet te geloven....
De stal hier, naast Melli was dus nu leeg en dat was de reden van alle verhuizingen. Er schijnt namelijk een nieuw gastpaard in aantocht te zijn. Een van onze rijmensen wilde graag een eigen paard en dat is nu , na een jaar zoeken, eindelijk gelukt. Dit dier heeft nu eens alle keuringen goed  doorstaan en zal binnenkort gebracht worden.Ben benieuwd !!!

Donderdag 24 maart 2016

Wisselend bewolkt en 's nachts jammer genoeg weer veel regen.
Hans heeft zich vanmorgen heel nuttig gemaakt met het vervangen van de wieltjes, die onze zware paddockhekken ondersteunen. Ze liepen steeds minder soepel en uiteindelijk werd het een hele klus om ze open en dicht te doen. Maar het is opgelost en je kunt ze nu weer gemakkelijk bewegen.Fijn !

Wieltje

Woensdag 23 maart 2016

Zwaar bewolkt en af en toe een piepklein beetje regen.
Het weideseizoen is gelukkig weer in aantocht en nadat nu de meeste bladeren zijn verwijderd heeft een van de buurboermensen met een ding met tandjes alles wat vastgeplakt zat aan de grond , losgetrokken. De grond krijgt dan weer meer lucht en dan kan het gras beter groeien. Alweer wat geleerd.

Weideseizoen

Pagina: «  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement