Het Dagboek

Vrijdag 28 juni 2013

Zwaar bewolkt, veel wind. Af en toe een bui.
De bovenramen van de nieuwe stal aan de ene kant zaten dicht en bleven dicht. Daar waren onze mensen niet blij mee,want ze vinden veel frisse lucht voor ons heel belangrijk. De afstandsbediening had het kennelijk opgegeven en dat bezorgde Remco en een hulpmens flinke hoofdbrekens. Maar eendracht maakt macht en met zijn tweeen hebben ze de boel toch weer aan de praat gekregen. Die ramen gaan nu weer open als de mensen op een paar knopjes drukken en vanzelf weer dicht als het gaat regenen.Goed geregeld toch !
Automatische ramen in Stal 

Donderdag 27 juni 2013

Nog kouder. 12 graden.
Een van onze rijkinderen, die hier al heel lang rijdt en dus inmiddels al best groot is geworden is geslaagd voor iets moeilijks. Ze noemen het eindexamen. Ze schijnt nu naar een land ver weg te gaan, Amerika heb ik vernomen, om daar iets te gaan leren, maar ik weet niet precies wat. De rijmensen uit haar groep hebben zich voor haar laatste keer les verkleed als cowboy, dan kon ze daar alvast aan wennen.Margriet gaf bovendien les in een heel bijzondere outfit. Wie heeft nu ooit een lesgeefmens met zo'n apart omhulsel gezien. Na afloop van de les hebben ze allemaal patat gegeten en hebben toen het naar Amerikagamens uitgezwaaid.
Paardrijden 

Woensdag 26 juni 2013

Bewolkt, buien, niet meer dan 14 graden.
Tussen de buien door werd er gewerkt aan het onderhoud.De nieuwe palen van de grote voersilo kregen een verfje en toen was die klus helemaal geklaard.
Schilderen palen Silo 

Dinsdag 25 juni 2013

Zwaar bewolkt. 15 graden.
Kleine Sunny heeft vandaag weer iets geleerd.Marielle, onze osteopathe kwam namelijk voor de jaarlijkse controle van een paar van ons en omdat Sunny nog niet zo lang bij ons woont, stond ze ook op de lijst. Het kleine ding had het niet meer toen Marielle,die zowat op haar knieen moest gaan zitten om erbij te kunnen aan haar rug begon te voelen en te sleutelen.."Dat enge mens kietelt me,"riep ze verontwaardigd. Maar buurvrouw Vosje legde haar uit, dat ze er echt veel plezier van zou hebben als de blokkades in haar rug werden verholpen. Toen heeft ze het maar laten gebeuren. "Eigenlijk voelt het best prettig als je er een keer aan gewend bent,"zei ze later. Alweer wat geleerd !

Maandag 24 juni 2013

Ik ben Sjonie en woon in een silostal, op dit moment naast Don. Ik ga de laatste tijd veel met mijn mens naar wedstrijden, want wij willen graag heeeeeel knap worden in het afleggen van steeds moeilijkere dressuurproeven. Als een jurymens vindt, dat je een proef echt goed hebt gedaan krijg je winstpunten. Het is dan de kunst om zoveel van die winstpunten te verzamelen, dat je door mag naar een volgende en dus moeilijkere klasse. Leuk hoor ! Ik ben nu bezig in de L2 en kan niet wachten totdat we M1 mogen starten. En ik kan jullie voorspellen, dat dat niet lang meer gaat duren. Let maar eens op.

Zondag 23 juni 2013

Koud en af en toe regen.
Vandaag is het jaarlijkse zomerconcours geweest.'s Morgens dressuur en 's middags springen. Het is dan altijd de bedoeling om buiten in de springwei te springen.Maar het weerbericht scheen dit keer zo slecht te zijn, dat onze mensen dit jaar het parcours maar niet eens hebben opgebouwd buiten.Vorig jaar moest vanwege het snertweer op het laatste moment alles weer naar binnen worden gesleept. Er is dus niets nieuws onder de zon wat het weer betreft.Maar het was een hartstikke leuke wedstrijd hoor. Van de 50/70 cm zijn filmpjes gemaakt. Die kun je zien bij de uitslagen op nieuws, of klik op de foto.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjonie.
  Zomerconcours, klik op de foto voor de filmpjes 

Zaterdag 22 juni 2013

Wisselend bewolkt.
De natuur is dit jaar behoorlijk achter. De mais op het bouwland achter onze paddocks, waar we altijd overheen mogen racen bij onze jaarlijkse cross eind oktober, staat er nog behoorlijk iel bij. Hopelijk gaat het binnenkort wat beter groeien, want zo schiet het niet op. Het is tenslotte wel de bedoeling, dat het er eind oktober af is.
Mais groei Stal de Eik 

Vrijdag 21 juni 2013

Wisselend bewolkt en af en toe regen.
De spoedcursusmensen hebben met Orlando en Okkie een buitenrit van 2 uur gemaakt onder leiding van Pride. Ondanks het feit, dat ze het niet droog hebben gehouden onderweg, en dat is zacht uitgedrukt voor het natte pak, dat ze hebben gehaald, vonden ze het toch een leuke rit. Ons  "achtertuintje," de Holterberg is zo mooi, dat het altijd veel goedmaakt.
Buitenrit met Karin 

Donderdag 20 juni 2013

Bewolkt, nogsteeds veel wind en nog steeds erg koud voor de tijd van het jaar.
Deze week zijn er twee mensen, die vorig jaar een spoedcursus hebben gedaan , op herhaling. Ze hebben iedere dag twee keer les en het gaat prima.

Woensdag 19 juni 2013

Droog en heel veel wind.
Gisteren zijn Famke en Tristan weer gearriveerd. Hun mensen gaan ook al weken lang op vakantie en hup...daar zijn ze weer.Gezellig hoor.
Deze week en de volgende  hebben we er ook een leermens bij. Stagiaire noemen ze dat geloof ik. Ze heeft hier vroeger leren paardrijden, dus ze weet nog een beetje hoe het hier allemaal reilt en zeilt. Dat is voor alle partijen best gemakkelijk.

Pagina: «  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement