Het Dagboek

Zaterdag 12 maart 2016

Hele dag zon, weinig wind, 10 graden.
Inmiddels is de muur van de binnenbak behoorlijk groen uitgeslagen. Het mens van Match weet inmiddels precies hoe ze dat weg moet krijgen en heeft er met een sproeiding iets op gespoten. Ben benieuwd of dat gaat helpen.
Muur 

Vrijdag 11 maart 2016

Af en toe zon, weinig wind. Best aangenaam.
Zazou zag Jantine het erf op lopen en zei verheugd,"jongens , we krijgen de hele week goed weer, want Jantine is in zicht."Ben benieuwd of ze gelijk heeft. Het zou zomaar kunnen !

Donderdag 10 maart 2016

Half tot zwaar bewolkt, maar droog.
Onze weilanden liggen voor een deel nog vol met bladeren. Ze konden door het natte weer moeilijk worden opgeruimd. Alles bleef aan de grond plakken.Maar nu alles begint op te drogen is Hans maar weer begonnen om het werk af te maken.

Bladeren

Woensdag 9 maart 2016

Wisselend bewolkt en nog steeds droog.
Vandaag hebben we gelachen. Vosje had niet zoveel zin om te werken en was een beetje sloom. Kan gebeuren toch ...Maar ja, dan komen onze mensen meteen aandraven met een soort buisje, dat ze in je achterste duwen. Ze noemen het een koortsthermometer. Dus ook nu. En raadt eens wat... Vosje had 39.9 graden koorts,wat dat dan ook moge zijn. Dat was schrikken !! Nog een keer geprobeerd. Weer dezelfde hoge koorts. Maar ergens vonden ze het toch vreemd, dat Vos er niet zieker uitzag. Sandra vertrouwde het niet, is in het rolhok gesprongen en heeft een nieuwe thermometer gekocht. En ja hoor.Opeens had Vosje keurig 37.6 graden en niet hoger. Dus de thermometer was kapot en Vosje was gewoon heel. Alweer opgelost. Paniek om niets. Gelukkig maar !

Dinsdag 8 maart 2016

's Nachts nog min 1, overdag voorjaarsweer.
Sinds ik hier woon heb ik al verschillende keren de smid gezien. En de tandarts heeft me te pakken gehad. Niet echt leuk, al dat geslijp en gebreek in je mond. Maar eerlijk is eerlijk. Ik kon daarna veel fijner eten en ik had ook helemaal geen last meer van het bit in mijn mond.En dan denk je , dat je alles hebt gehad. maar niks hoor.Vandaag kwam er een onbekend mens mijn box in en zette me op de spuitplaats.Ik dacht, dat ik aan het werk moest, maar nee hoor. Zij was degene,die aan het werk ging. Ze zat tenminste overal op mijn rug te drukken. Het deed geen zeer, maar het voelde wel raar."Wat is dat mens aan het doen ?"vroeg ik zachtjes aan overbuurman Nicky. "Dat is onze osteopathe"zei Nicky"en we zijn heel gek met haar, want als zij je behandeld heeft kun je weer lekker gemakkelijk lopen en gewicht dragen. Let maar eens op, je zult het zelf wel merken.We komen allemaal ieder jaar aan de beurt. Soms is het volgens haar niet nodig. Soms wel. En ze heeft altijd gelijk. "Nou, ik ben benieuwd.

Osteopathe

Maandag 7 maart 2016

Niet te geloven..De hele dag zon !
Ik ben Calimero en woon in de nieuwe stal helemaal achteraan rechts.
Mijn vader is een Fries en mijn moeder een Welshpony of omgekeerd. Dat weet ik niet precies.Maar ik lijk op allebei een beetje.

Zondag 6 Maart 2016

Af en toe eens geen regen. We wisten niet wat ons overkwam.
Hoby, de gepensionneerde blindengeleidehond,die nu bij Enide en Jeroen woont, kwam al mopperend langs."Wat is er aan de hand ?" vroeg Vosje.Hoby vertelde, dat hij nota bene een superfijne mand heeft staan in de woonkamer en dat hij er niet in mag van Dikkie Dik."Nou,"zei Pride."Volgens mij mag je al van geluk spreken, dat je de kamer in mag.Wat zeg ik...Dat je zomaar het huis in mag. Dat is al een groot wonder !!!Alle honden, niet een uitgezonderd, die hier regelmatig op het terrein lopen, zoals Lot,Toby,Bike en zelfs Kalle,die hier woont, hebben een krijsende Dikkie Dik  op hun kop gehad.Ik bedoel dit dus letterlijk... En dat alleen maar, omdat ze het gewaagd hadden om ook maar 1 poot richting zijne Majesteit te zetten om kennis te maken. En jij klaagt, dat je niet in je eigen mand mag...Je bent een grote mazzelaar, dat je in de kamer mag en ook nog heel bent.!
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Dikkie Dik

Zaterdag 5 maart 2016

Nog veel meer van hetzelfde. Regen dus.
Gisteren hebben we weer bekend bezoek gekregen. Werkbezoek om het precies te zeggen.Enide,Jeroen,Adair,Lukar en Hoby kwamen met zijn allen aanrijden. Pride keek naar buiten, zag ze allemaal uitstappen en zei: "Zo,zo,Sandra Remco en Bartje gaan vast met vakantie. "En dat had hij voor de helft goed. Dat wil zeggen. Sandra en Remco gingen een lang weekend weg en Enide en Jeroen kwamen dit keer niet alleen op ons passen ,maar ook op Bartje. Kleine kinderen worden groot. Bart moest maandag gewoon naar school, dus niks vakantie. Maar het zal vast wel lukken.

Vrijdag 4 maart 2016

Veel regen, heeeel veel regen.
Het is nog steeds vakantie en er was nog een kampdag. De kinderen,die maandag zijn geweest hadden alleen maar zon. De kinderen die vandaag zijn geweest hadden alleen maar regen.Maar gelukkig hebben we een dak boven de bak en ook deze kinderen hebben zich goed vermaakt.

Donderdag 3 maart 2016

Meestal droog, paar piepkleine buitjes en net boven nul.
We hebben een mailtje gekregen van onze zwaluwen, die overwinteren ergens ver weg in Afrika. Ze vroegen zich af of ze al op de vleugels konden om hiernaartoe te komen. We hebben ze aangeraden om nog even te wachten. De nachten zijn nog best koud en we hebben nog niet veel vliegen gezien om te eten .

Pagina: «  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement