Het Dagboek

Woensdag 21 mei 2014

Wisselend bewolkt en 's avonds helemaal helder.
Op "ons " crossterrein beginnen inmiddels hele rijen kleine plantjes op te komen en het is wel duidelijk, dat het toch wel weer mais zal worden. Niet verkeerd. In de kortste keren is het hoog en geeft dan lekker beschutting tegen de wind. 

Mais boven de grond

Dinsdag 20 mei 2014

Hoogzomer. Zonnig en warm, geen wind.
Het is vandaag labeltjesdag. Wat dat is vraag je je af ? Nou, heel gewoon.Onze mensen denken kennelijk, dat het nu niet meer zal gaan vriezen en maken dus onze winterdekens klaar voor de wasserij. Er komen  labeltjes met onze naam erop aan te hangen en ze worden opgestapeld onder de carport. Binnenkort wordt de hele berg opgehaald en later schoon en zo nodig gerepareerd, weer teruggebracht. 

Dekens voor wasserij

Maandag 19 mei 2014

Wisselend bewolkt , weinig wind en wel 27 graden.
Hallo, hallo. Ik ben Toet. Ik woon in de sterstal, samen met Melli, Byou en Bill. Meestal gezellig behalve tegen voertijd. Bill en ik willen allebei graag het eerste brokken hebben en het is maar goed, dat onze halzen net te kort zijn om elkaar te kunnen bijten. Veel verder dan tandengeklapper komen we niet en dat is maar goed ook.

Zondag 18 mei 2014

Droog, zonnig en 24 graden.
Er was vandaag weer eens een wedstrijd.Dressuur dit keer en het scheen er dan ook nog speciaal om te gaan wie de beste houding en zit heeft. Die mensen mogen dan 29 juni naar een andere manege, ergens verder weg, om op paarden en pony's van daar te laten zien of ze ook op heel andere paarden,dan die ze gewend zijn een goede houding en zit hebben. Bovendien rijden ze dan tegen de besten van alle andere maneges uit de regio . Ik mocht ook meedoen aan onze selectiewedstrijd en mijn rijmensen en ik hebben ze een poepje laten ruiken...!!!  Twee van de drie mogen door en voor de derde scheelde het ook maar een haartje . Ia dat goed of niet ...?Als je als paard lekker los door de wereld swingt krijgen je rijmensen natuurlijk ook de goede gelegenheid om beeldschoon te gaan zitten. Voor mij was het in ieder geval een heel geslaagde dag. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet. 

Zaterdag 17 mei 2014

Lekker weer. Niet te warm, net goed.
We hebben vanmorgen weer gewerkt in de buitenbak en dat ging prima. Lekker fris en er zijn gelukkig nog steeds geen steekbeesten, die de pret bederven. 

Vrijdag 16 mei 2014

Af en toe zon, maar wel veel wind.Vannacht was het hartstikke koud. Hier en daar zelfs onder nul. Ze noemen het niet voor niets de IJsheiligen. Maar nu zijn ze voorbij en kan de zomer komen.

Donderdag 15 mei 2014

Wisselend bewolkt. Soms een bui.
Jantine, ons exspoedcursusmens, die de weg naar Holten inmiddels vast wel zal kunnen dromen, is er weer een weekje en wij vinden dat hartstikke gezellig .Ze weet natuurlijk inmiddels precies wat en hoe hier alles gedaan wordt en helpt altijd dapper mee. Bovendien heeft ze twee keer per dag les en vandaag zag ik haar op Okkie en met Pride vertrekken voor een buitenritje. het gaat dan ook steeds beter met haar rijkunst.

Woensdag 14 mei 2014

Behoorlijk fris, vooral 's nachts.Ze noemen 13-14-15 mei kennelijk niet voor niets de IJsheiligen.

Dinsdag 13 mei 2014

Niet te geloven...De hele dag droog !Wel veel wind en maar 10 graden, maar de weiden zijn weer drooggevallen en we mochten er weer in. Het was trouwens ook maar goed, dat onze stal overdag leeg was, want het klussenvrijwilligersmens Hans heeft een moeilijke en ook erg lawaaiige klus geklaard.De deur van Nushky's stal ging steeds moeilijker open en dicht en het bleek, dat dat kwam doordat de ijzeren paal, waar de scharnieren aan zitten totaal was doorgeroest. En dat was weer gekomen, omdat in het verleden, toen onze mensen nog niet zoveel wisten als nu , er een zoutblok te dicht in de buurt had gehangen. En zout en ijzer gaat op termijn altijd verkeerd.

Stal Nushky Stal Nushky stang

Als jullie dat maar goed onthouden...Maar de buis is afgezaagd, er is een nieuwe buis tussen gelast, de scharnieren werden er weer aan gezet en de deur gaat weer open en dicht als de tierelier. Hans, bedankt !

Ophangen deur stal Nushky

Maandag 12 mei 2014

Ongeveer net zo vaak regen als droog en niet meer dan 9 graden.
Ik ben Orlando en woon al een jaartje of 20 in de grote stal. Ik heb heel veel paarden en pony's zien komen en gaan en best ook veel rijkinderen.De laatste paar jaar komen er zelfs geregeld voormalige rijkinderen, die inmiddels groot zijn gegroeid weer met hun eigen kinderen aanzetten, die dan weer gezellig bij ons komen leren rijden.En zo is de cirkel dan weer rond. Ach ja, we worden oud..."Maar nog lang niet der dagen zat,"zei Kleo en zo is het.Ik heb nog steeds veel plezier in mijn leven ,ben heel tevreden met mijn dagelijkse werk en kan dat nog heel goed aan. Pensioen is voor mij nog niet aan de orde. Ik moet er zelfs niet aan denken... 

Pagina: «  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement