Het Dagboek

Dinsdag 19 januari 2016

Nog steeds onder nul.
Inmiddels zijn er 5 nieuwe kippen gearriveerd . Kalle zei, dat het New Hampshires waren. Ze wonen tijdelijk in het oude hok,dat nu in de werkplaats is gezet, omdat Theo eerst het nieuwe hok helemaal goed op de plaats wil hebben met aan alle kanten beveiliging tegen zwerfkatten en ander ongedierte. Gelukkig kwam Hans helpen, want het is nog een hele klus.
Ze hebben de oude kip eerst alleen een nachtje in dat hok op die andere plek gezet en de volgende dag de nieuwe dames erbij gedaan.En gelukkig , het werkt. Ze maken geen ruzie en de oude kip is als een soort moeder Overste door het jonge volk aanvaard.

Kippen Kippen

Maandag 18 januari 2016

Hele dag vorst en windstil.
Hallo, ik ben BB en woon in de grote stal helemaal achterin links als je van buiten komt.Aan de achterkant heb ik uitzicht op de huiskamer van Sandra c.s. Naast mij staat tegenwoordig een zekere Toby, een leuke Welshcob, die net is geslaagd voor haar "inburgeringscursus". Zij mag zich dus nu ook medewerker noemen.

Zondag 17 januari 2016

Vanmorgen was alles wit. 's Middags was het weer boven nul.
De grond was nog niet echt keihard geworden en het buurboermens was zo aardig om met zijn grote machineding te komen om de bodem van onze paddocks gelijk te trekken. Het zou namelijk echt gaan vriezen .Op een harde hobbelige bodem kunnen we niet lopen. Op een harde gladde bodem wel. Vandaar.

Winter Paddocks Winter Paddocks
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Zaterdag 16 januari 2016

Hele dag zon, net boven nul, weinig wind.
Geweldig weer vandaag. Zou leuk zijn als het zo zou blijven.
Kalle zei, dat het nieuwe kippenhok, dat zijn mens Theo in de werkplaats aan het maken was, omdat het oude in de loop van de jaren redelijk verrot was,klaar was. Ze had gehoord, dat ze nu aan het zoeken waren naar een stelletje nieuwe kippen als gezelschap voor de laatste oude kip. Het schijnt de bedoeling te zijn om jonkies aan te schaffen, zodat de oude kip gemakkelijk de leiding van de nieuwe groep zou kunnen nemen.Kippen schijnen niet zo aardig te zijn voor elkaar als niet meteen duidelijk is wie de baas is en ze zelf proberen dit te worden. Bovendien zouden de mensen het ook wel leuk vinden als er weer eens wat eitjes gelegd zouden worden.

Vrijdag 15 januari 2016

Zwaar bewolkt, af en toe regen.
Normaal bloeit dit gele bloemetje, speenkruid, pas in maart of zo. Maar ze zijn nu toch wel een beetje in de war, want ze worden al helemaal geel.

geel bloemetje

Donderdag 14 januari 2016

Wisslend bewolkt en buien.
Theo heeft in zijn tuin, net naast onze stal al jaren een hok met kippen.We hoorden ze vroeger geregeld kakelen over dat ze alweer een ei hadden gelegd en zo.Maar de laatste jaren was het daar erg rustig. Kalle, die geregeld komt buurten bij de paddocks,vertelde, dat dat kwam, omdat die kippen door ouderdom al lang geen eieren meer legden en dat er steeds meer vanzelf naar de kippenhemel waren vertrokken. Nu waren er nog twee over en een van die twee heeft dikke pech gehad. Op de een of andere manier heeft een hongerige zwerfkat kans gezien om het hok in te komen en dat heeft dat dier een spoedopname in de kippenhemel opgeleverd. Nu is er dus nog maar eentje over en dat vindt iedereen natuurlijk zielig.Ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen.

Woensdag 13 januari 2016

Zwaar bewolkt en wat ze noemen,waterkoud.
Gelukkig blijven de paddocks goed te belopen, zodat iedereen met regendeken op iedere dag naar buiten gaat om een frisse neus te halen.

Dinsdag 12 januari 2016

Wisselend bewolkt met soms uit het niets zware regenbuien.
Ik ben een hele tijd uit de roulatie geweest. Ik had vorige zomer een peesblessure opgelopen op de een of ander manier. Dat hebben ze gezien toen het dierenartsmens een zg. scan heeft gemaakt. Een foto van het binnenwerk van mijn zere been zogezegd. Nou, klaar ben je...Eerst mocht ik alleen een hele tijd stappen aan de hand. Dan onder het zadel alsmaar iedere dag stappen, stappen en als afwisseling...stappen. Gelukkig heeft een van de hulpkinderen dat op zich genomen en ik kwam iedere dag aan de beurt.Geleidelijk mocht ik steeds meer. Een klein stuje draf rechtuit. Later een groter stuk rechtuit en ook zelfs de bocht door ! En nu ben ik gelukkig zover, dat ik bijna weer helemaal mee mag gaan doen. Joepie...Ik kan niet wachten.

Maandag 11 januari 2016

Zon en regen, niet koud
Ik ben Igor en woon de laatste tijd in de nieuwe stal met de spuitstal aan de ene kant en Dazzler aan de andere kant.
's Morgens wordt altijd begonnen met uitmesten en het mens van Match helpt geregeld een handje.. Maar sinds ze hondje Lot heeft ontstond er een probleem.Lot moet dan mee. Ze kan en gaat ook geregeld in de hondenkennel, maar ze moet en wil ook graag bewegen. Het vervelende is, dat Lotje bewegen het allerleukste vindt van het erf af en lekker alleen de wijde wereld in en daar is haar mens het niet mee eens.Maar ook dat is opgelost...Haar mens heeft nu een doosje om haar middel gebonden waar een heel lange lijn uit kan komen en die lijn zit vast aan Lot. Zo heeft ze haar handen vrij en lopen ze gezellig samen overal naar toe zonder dat de hond de benen kan nemen. Iedereen, behalve Lot ,vindt dit een prima oplossing.

Lot Lot

Zondag 10 januari 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Dazzler is vandaag zijn overbodige vacht kwijt geraakt. Hij is geschoren en dat is best heel erg eng als je niet weet, dat dat lawaaige ding geen aanval op je doet, maar je juist gaat helpen.Hij was dan ook eerst echt niet van plan om te blijven staan wachten op narigheid. Je bent een vluchtdier of niet, tenslotte. Dus hij had maar 1 idee en dat was wegwezen.Maar daar hebben de mensen al heel lang geleden iets op gevonden. Ze zetten dan een praam op je neus. Dat is een stok met een touwtje er aan, dat strak wordt aangedraaid. Op het eerste gezicht zou je denken, dat het heel gemeen is om een paard zo'n pijn te doen. Maar dat is een misvatting. Het doet namelijk helemaal geen pijn. Er schijnt op je neus een zg. acupunctuurpunt te zitten, dat als er druk op wordt uitgeoefend, ervoor zorgt dat er een stof endorfine wordt aangemaakt. En dat is een natuurlijk kalmeringsmiddel. Niks aan de hand dus. Dazzler heeft een poos staan slapen en toen hij weer helemaal wakker was, was zijn te warme jas verdwenen. En daar is hij toch wel blij mee.

Dazzler

Pagina: «  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement