Het Dagboek

Woensdag 27 juni 2012

Beetje druilerig weer. Eigenlijk de hele dag vaak heel fijne regen, maar zo weinig, dat het volgens buienradar droog was.Weer eens iets anders.
Sinds maandag hebben we ook weer een spoedcursusmens.Hij had nog nooit echt op een paard gezeten, maar hij doet het hartstikke goed. Ben benieuwd of hij zondag zijn afsluitende buitenrit kan maken.
Stal de Eik

Dinsdag 26 juni 2012

Wisselend bewolkt, beetje wind. Fris in de schaduw, warm in de zon.
Je hoort nu overal in de buurt de maaimachines van de boeren. Het schijnt maar een paar dagen droog te blijven en het gras moet er echt af, dus ze wagen maar de gok.
Igor vertelde, dat waarachtig vanmorgen opnieuw dezelfde helicopter op dezelfde tijd als vorige week en op dezelfde plaats heeeeel lang is blijven hangen vlak boven hun groep ponies en het graanveld. je kon de mensen er makkelijk in zien zitten. Niemand weet waar dit goed voor is, maar het is iedere keer erg schrikken. Vorige keer heeft Olleke zelfs haar ijzers afgetrapt. Het moest verboden worden.Alleen de mensen weten niet waar ze moeten gaan klagen, want zelfs Google, wie dat ook moge zijn, schijnt het niet te weten.

Maandag 25 juni 2012

Droog, winderig en fris.
Mijn naam is Jasmijn. Dat staat zo op mijn stamboekpapier en wonder boven wonder wordt ik ook zo genoemd.Ik woon naast Pjotr en tegenwoordig Igor. Ik ben zo'n beetje met pensioen.Mijn mens komt wel zowat elke dag om wat met mij te doen. Rustig een blokje om in stap of een beetje joggen in de bak. Echt werken hoeft niet meer. Ik woon hier al vanaf mijn 4e jaar en ben nu 22, dus ik weet langzamerhand wel hoe hier alles gaat.

Zondag 24 juni 2012

Regen, de hele dag en nog koud ook. Echt weer voor een zomerconcours.
Onze mensen hadden niet veel keus en hebben met zijn allen het hele springconcours uit de wei gehaald en binnen weer opgebouwd.. Zo kon iedereen lekker droog springen zonder uit te glijden in een glibberige natte wei.

Stal de Eik Stal de Eik
Na afloop heeft iedereen weer even meegeholpen met terugbrengen, dus nu staat alles weer netjes op zijn plaats. Hopend op betere tijden.
's Morgens waren dus de dressuurproeven verreden en raadt eens wat....Onze Misty had de tweede prijs. "Lekker puh"was haar enige commentaar.Maar haar rijkind was superblij.
De week is weer om en ik geef de pen aanJasmijn.
Stal de Eik

Zaterdag 23 juni 2012

Hele dag wind en droog.
Buurvrouw Misty vertelde verheugd, dat ze morgen ook weer eens mee mag doen met een dressuurproef. ""En ik zal ze een poepje laten ruiken,"zei ze strijdvaardig. "Er is maar 1 rijkind, die mij heeft uitgekozen, maar ik zal ervoor zorgen, dat ze er geen spijt van krijgt. daar kan ze zeker van zijn.

Vrijdag 22 juni 2012

Wisselend bewoklt.Veel wind , vaker droog dan nat.
Byou vertelde, dat ze gisteren weer naar dezelfde wedstrijd was geweest en morgen nog een keer ging. Inmiddels is ze er aardig aan gewend en vindt het allemaal niet meer zo eng. Het is kennelijk de bedoeling, dat ze door een paar dagen achter elkaar naar wedstrijden te gaan routine opdoet. Ze heeft bovendien ook nog een paar winstpunten gehaald en stapt tegenwoordig vlekkeloos in en uit het rolhok en dat is ook wel eens anders geweest.Dus iedereen is blij met het slagen van de actie.

Donderdag 21 juni 2012

Eerst redelijk weer, maar 's avonds een wolkbreuk met zwaar onweer. Nu hebben we wel weer genoeg water op de weiden gehad. De boeren willen nu toch ook wel heel erg graag gaan hooien, want het gras is inmiddels zo lang, dat het om begint te vallen en dat maait niet fijn.Bovendien gaat de kwaliteit hard achteruit.Maar ja, dan moet het echt wel een paar dagen achter elkaar droog zijn en dat is nu net de narigheid. Dat is het niet.

Woensdag 20 juni 2012

Af en toe een bui.
Ik zie overdag als er lessen zijn, dat er vlijtig allerlei proeven worden geoefend.Ik denk, dat er binnenkort wel weer een wedstrijd zal zijn.Ik hoorde al zeggen, dat het om het jaarlijkse zomerconcours gaat.Dressuur en springen. Springen doen ze dan altijd buiten in de springwei. hartstikke leuk !

Dinsdag 19 juni 2012

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Vanmiddag reed voor de zoveelste keer het rolhok achteruit de nieuwe stal in. Ik hoorde het van Pride, die er met zijn neus bovenop stond.Byou werd weer gehaald en stapte dit keer vliegensvlug uit zichzelf in met de gedachte aan het appeltje en het ritje van 5 minuten. De klep ging dicht en weg waren ze. maar dit keer niet voor 5 minuten, maar bijna voor de rest van de dag.Toen ze eindelijk weer waren opgedoken vertelde Byou, dat ze naar een wedstrijd was geweest met een heleboel andere paarden en allemaal veel groter dan zij. Ze had twee keer een proef gelopen en had nog een winstpunt gehaald ook.Onze mensen waren tenminste erg tevreden en zeiden, dat ze trots op haar waren. Nou, daar doe je het dan toch voor !
Vanmorgen liepen we net lekker met zijn allen in de wei toen er opeens een vliegend ding met een wentelwiek erboven, ze zeiden dat het een helicopter was,kwam aanvliegen. Het ding zakte lager en lager tot vlak boven ons en bleef toe herrie makend heeeel lang hangen.Wij zijn behoorlijk geschrokken en vlogen alle kanten op. Onze mensen sprongen zowat uit hun vel, maar ze konden er helaas niets aan doen.
Stal de Eik

Maandag 18 juni 2012

Heel raar weer. Zo raar, dat we niet eens de wei in mochten en dat komt haast nooit voor.'s Morgens alleen maar donder en bliksem en de hele dag door regen, regen ,regen.
Hallo, ik ben Vosje en woon al een paar jaar in een box bij de binnenbak. Op dit moment naast Toet en Misty. Als we niet in de wei of een paddock zijn kunnen we dus alles volgen wat er in de binnenbak gebeurt. We hoeven ons dus niet te vervelen.
Vanmorgen zagen we Byou weer vanuit de nieuwe stal in het rolhok stappen, wegrijden, na 5 minuten weer terugkomen, uitstappen en terug naar stal gaan. Merkwaardig !

Pagina: «  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement