Het Dagboek

Zaterdag 14 september 2013

Wisselend bewolkt , winderig en veel buien. Herfst !
Onze mensen hadden dit keer wat spullen meegebracht van Horse Event. Het ene is een nieuw soort mestvork. Heel licht en volgens de verkopers toch onverwoestbaar.De mening hierover van onze uitmestmensen is tot dusver verdeeld.Ze zijn bang, dat de tanden bij het mesten toch zullen breken als ze flink diep moeten scheppen. Maar ze kregen de boodschap om dat toch maar te doen, want onbreekbaar is onbreekbaar. Bij de verkoopstand stonden die mensen erop rond te dansen en er gebeurde inderdaad niets. Bovendien waren er diverse collega's ,die heel enthousiast waren over het ding. Ben benieuwd wat het uiteindelijk oordeel wordt.

Nieuwe mestvork
Sandra en Remco kregen vandaag een verassing. Ze waren namelijk gisteren 10 jaar getrouwd.Ze waren toen dus niet thuis, hadden ook niet gedacht , dat iemand dat wist en waren niet van plan geweest om het aan iemand te vertellen. Maar ze hadden buiten de waard , in dit geval het geheugen van de vele mensen,die hier al zo lang lopen,gerekend. Die herinnerden zich nog heel goed het spektakel van 10 jaar geleden met de grote stoet paarden en pony's op weg naar het stadhuis ,die zich een weg moest banen dwars door de uitmarkt ,en het grote feest er na.Ze hebben dus botje bij botje gelegd en hebben een mooie buitenlamp gekocht . Toen Sandra en Remco even niet in de buurt waren hebben ze dat ding in de praatkuil in hun tuin gezet en hebben toen de jubilarissen mee genomen ernaartoe.De verassing was heel goed geslaagd en ze waren heel blij met de nieuwe aanwinst , die heel goed van pas kwam. Op naar de volgende 10 jaar dan maar weer !!!

Verrassing 10 jaar getrouwd Verrassing 10 jaar getrouwd 2

Vrijdag 13 september 2013

Hele dag droog. 's Avonds en 's nachts regenachtig.16 graden.
Vanmorgen zagen we Sandra, Remco, Ingrid en Bartje allemaal samen in de auto wegrijden. Merkwaardig, want normaal blijft er altijd wel eentje hier.Bartje zei in het voorbijlopen. "Ze brengen mij naar school en gaan dan zelf ergens ver weg naar een soort vergadering". Nou ja. Later hoorden we, dat die vergadering het jaarlijkse ondernemerscongres tijdens iets, dat Horse Event heet, was.Ze gaan er ieder jaar naartoe en komen altijd enthousiast terug. Ook dit keer hebben ze het heel leuk gevonden.Ze vertelden, dat er erg goede sprekers waren geweest en dat het van gedachten wisselen met een heleboel andere manegehouders zoals altijd weer gezellig en inspirerend was.

Donderdag 12 september 2013

Bewolkt, af en toe een bui. Weinig wind.
De bodem is helemaal klaar en je kunt nu door de lichte kleur veel beter zien waar alle drollen terecht komen. Dat vinden onze mensen fijn, want om de bodem goed te houden schijnt het belangrijk te zijn, dat die drollen er iedere keer meteen uit worden gehaald.Tijdens de lessen doen de lesgeefmensen dat. Nu hopen onze mensen , dat ook de mensen met eigen paarden, die voor zichzelf rijden de moeite zullen nemen om onze drollen na het rijden even in de droollenbak te gooien. Zou mooi zijn.. Toch !

Woensdag 11 september 2013

Soms zon, soms zware buien.
Gisterenavond mochten Sjonie en ik  de nieuwe bodem in de binnenbak proberen. Het was nog maar voor de helft klaar, maar de mensen wilden weten of de laag nieuw zand dik en stevig genoeg was of dat er nog wat bij moest. Sjonie is er gelongeerd en ik heb er een beetje omheen gedanst. En ik moet eerlijk zeggen, dat het echt lekker loopt.
Ze zijn nu bezig om het werk af te maken, zodat vanmiddag iedereen er weer zijn werkje kan doen.
Laatste werkzaamheden binnenbak 

Dinsdag 10 september 2013

Heel veel regen en dit keer echt de hele dag aan een stuk door.Geen wei dus en ook bijna geen paddock. En dat komt echt haast nooit voor.Alle lessen van vandaag waren ook afgezegd, maar dat kwam niet door de regen. Dat kwam, omdat de bodem van de binnenbak er uitgerekend vandaag werd uitgegraven. En dat oude zand werd dwars door de buitenbak afgevoerd, dus daar kon ook niet gereden worden. Nu had dat vandaag sowieso niet gekund, want alles stond onder water.
Nieuwe bodem binnenbak Aanleg nieuwe bodem binnenbak 

Maandag 9 september 2013

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik ben Don en waarschijnlijk ook het grootste paard van stal.Ik woon in een silostal naast Sjonie en wordt door mijn mens iedere dag aan het werk gezet. Het schijnt de bedoeling te zijn, dat ik over niet al te lange tijd de blitz zal gaan maken op de concoursterreinen. Nou, ik vind het best. Ik ben al een paar keer meegeweest en vindt het hartstikke leuk en gezellig. Wat mij betreft ga ik iedere week.

Zondag 8 september 2013

's Morgens eerst nog veel regen, maar vanaf een uur of 11 droog.Dat kwam goed uit, want ik mocht mee met een inhaalbuitenrit en een paar anderen zouden op dagtocht gaan met de recreantenclub.Daar bleken de twee gastpaarden dus ook voor hiernaartoe te zijn gekomen. Alweer opgelost. De mensen waren eerst aan het twijffelen of die dagtocht wel door kon gaan, maar toen dat alleswetende onderdeel van de toverdoos, genaamd buienradar beweerde dat het droog zou worden en blijven is besloten om toch te vertrekken. En dat was maar goed ook, want met het weer was de rest van de dag niks mis. Na afloop hebben ze zelfs nog lang zitten nabeppen buiten op het terras.
De week is weer om en ik geef de pen aan Don.
Stal de Eik terras 

Zaterdag 7 september 2013

Bewolkt en de temperatuur was plotseling weer terug bij 22 graden. Overdag droog. Vanaf het begin van de avond regen. Heel veel regen.
Er zijn 2 gastpaarden aangekomen, die gezellig samen in een paddock mochten bivakkeren. Ze vertelden, dat ze Falon en Zindy heetten en dat ze zelf niet wisten wat ze hier kwamen doen. Nou ja, dat zal de tijd dan wel leren.
Gastpaarden 

Vrijdag 6 september 2013

Weer tropisch warm. Wel wat veel van het goede.Maar onze mensen passen zich wel aan hoor.Met de beginnertjes, die aan de longe zitten werden kleine buitenritjes aan de hand gemaakt en in de andere lessen werd kalm aan gedaan, zodat we niet buiten adem en in het zweet raakten. Als het zo warm is is het voor ons niet zo gezond om je erg in te spannen en voor de rijmensen ook niet. Dus dat kwam goed uit.

Donderdag 5 september 2013

Lekker windje, de hele dag zon en warm. Meer dan 30 graden.
In de buitenbak was het best uit te houden in de schaduw van de bomen en in de wind.Alle lessen, tot laat in de avond, werden daar dan ook gegeven.
Vanmorgen vroeg is er nog een vrijwilligerhulpmens heel druk geweest om de laatste hand te leggen aan de dingen,die voor het veiligheidscertificaat tegenwoordig verplicht zijn. Er bleken nl een paar scharnieren wel een halve centimeter te ver uit te steken. Dat deden ze al 25 jaar en tot dusver is er nooit een inspecteur over gevallen en er is ook nooit een rijmens tegenaan gevallen, maar ja. regels zijn regels. Er is dus nu een rubberen band tegenaan gemaakt en nu is iedereen tevreden. Ook al weer klaar.
Hans scharnieren beveiligen 

Pagina: «  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement