Het Dagboek

Dinsdag 4 november 2014

Zwaar bewolkt, wel droog en 10 graden.
Ik liep in de binnenbak, keek door het raam van de kantine en zag daar Monique zitten. Ze tuurde door een kijkding naar iets op een glaasje. Dat iets op een glaasje bleek mest van onze Bill te zijn. En hoe ze ook studeerde, ze schijnt geen wormeieren gevonden te hebben. Dat is dus dan alvast de eerste, die niet dringend ontwormd  hoeft te worden.Ze loeren nu op drollen van ons,die net geproduceerd zijn om die aan Monique te geven voor haar testerij.Ik denk trouwens niet, dat ze veel ongerechtigs bij ons zullen vinden, omdat er nooit drollen ouder dan een dag in onze weilanden, paddocks en boxen liggen. Het is veel werk voor de mensen, maar dan heb je ook wat.

Monique

Maandag 3 november 2014

Hele dag droog en bewolkt.
Ik heet Melli en woon in de sterstal, met fraai uitzicht op alles wat er op het plein gebeurt. Gisteren zagen wij, dat Iepie en Ayla weer naar huis vertrokken. Ze waren hier gekomen om te helpen bij de ponykampen en zijn nog een paar maanden blijven hangen. Iepie heeft het hier prima naar haar zin gehad zei ze, maar ze vond het ook wel weer leuk om naar huis te gaan.Ze zei wel, dat ze misschien later nog eens weer zouden willen komen om te helpen. We hebben ze uitgezwaaid en onze mensen zijn nu op zoek naar een vervanger van Olleke.Liefst een stevig type van zo'n 1.50-1.52 m. niet ouder dan 10 jaar , vriendelijk van aard en goed ingereden. Als iemand zo'n paard weet houden we ons aanbevolen, want we willen er graag een collega bij.

Iepie Ayla

Zondag 2 november 2014

Niet zo warm als gistern, maar wel 18 graden met veel zon en een lekker windje.Helemaal prima voor een buitenritje en dat is er ook geweest.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Buitenrit

Zaterdag 1 november 2014

Hele dag zon, beetje wind en 22 graden.Nog nooit schijnt het op deze datum zo warm te zijn geweest. Sil en ik hebben lekker in de springwei gelopen en mijn deken lag ongebruikt bij de stal.

Vrijdag 31 oktober 2014

Wisselend bewolkt, maar ook best een beetje zon.
Gisteren is Gympy weg gegaan. Zij is klaar met haar training hier en gaat nu naar een nieuw mens. Wij wensen haar veel succes in haar verdere leven.

Donderdag 30 oktober 2014

Af en toe een buitje.
Ik zei toch al, dat Match en ik geregeld moesten verkassen in verband met de komst van tijdelijke gastpaarden.En ja hoor,vandaag kwamen Tristan en Famke weer voor een weekendje logeren. Hun mensen gingen uit en dan kunnen je je paarden natuurlijk niet alleen thuis laten. Wij fungeren dan als paardenasiel en dat is best leuk.

Woensdag 29 oktober 2014

Regenachtig, maar niet koud.
De laatste slowfeeders zijn inmiddels geinstaleerd en ik krijg wel gelijk van de anderen, dat het hartstikke fijn is om altijd te kunnen eten als je trek hebt.De mensen zijn nu alleen nog aan het bedenken hoe ze de bovenkant van die netten makkelijk dicht kunnen maken. Een aantal van ons begint namelijk het liefste van bovenuit te eten. Dat schiet natuurlijk beter op, maar dat schijnt nu net niet de bedoeling te zijn.

Slowfeeders

Dinsdag 28 oktober 2014

Zonnig, windstil, 18 graden.
Mijn mens Monique had ik zaterdag bijna niet gezien en nu heb ik gehoord waarom niet. Ze was ergens ver weg om een cursus te volgen.Ze heeft geleerd om te ontdekken of wij wormeieren in onze mest hebben zitten."Gattebah..."zei Match meteen. heeft ze daar dan in poep zitten roeren ? "Soort van denk ik. Maar ze zal dan toch wel handschoenen aan hebben gehad ? Nou ja, we zullen later nog wel horen hoe of wat.

Monique1 Monique2

Maandag 27 oktober 2014

Zonnig, windstil en 20 graden.
Hallo, hallo. daar ben ik weer. Venice is de naam.Ik woon meestal in een silostal naast Match. Ik zeg meestal, omdat onze boxen bijna altijd worden aangeboden aan tijdelijke gastpaarden.En dan gaan wij eventjes ergens anders wonen.
Remco en een paar vrijwilligersmensen hebben vandaag de hele dag keihard gewerkt om alles van de cross af te breken en op te ruimen. Zo te zien was het echt een megaklus. Het crossterrein ligt er nu weer bij alsof er helemaal geen cross is geweest. Op het plein worden de laatste vlaggetjes weggehaald en opgeborgen tot volgend jaar

leeg crossveld Opruimen plein

Zondag 26 oktober 2014

Hele dag zon, fris windje en tegen de 20 graden. Echt superweer !
Vanmorgen vroeg zag ik onze mensen meteen verdwijnen om de crossroute te inspecteren en ja hoor...Ze kwamen vrolijk terug. Met dank aan de opgestoken wind was de boel toch weer behoorlijk opgedroogd en kon alles doorgaan zonder onverantwoordde risico's. Een pak van ieders hart. Het was dit keer echt kantje boord. Maar wat is het een mooie dag geworden...!!!Echt wel alle zenuwen van tevoren waard.Er waren veel supporters met de deelnemers meegekomen en er waren ook veel andere kijkers. Het was beregezellig Onder de carport was een tijdelijke patakraam gevestigd en het publiek kon met een patatje op de bank in de zon genieten van de vele combinaties,die langs kwamen galopperen op weg naar de finish.Veel mensen hebben ook de cross te voet bekeken en dat was voor hele families met kinderen en honden een leuk uitje op een mooie zondagmiddag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Cross2014

Pagina: «  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement