Het Dagboek

Vrijdag 25 maart 2016

Zwaar bewolkt, af en toe regen.
Ik had toch gezegd, dat er waarschijnlijk een paar van onze stal zouden gaan verhuizen ? Nou, dat is gebeurd.Het was zelfs een hele volksverhuizing.Vosje en Bobby zijn uit de duostal van de nieuwe stal gehaald. Vosje is naar een box bij de binnenbak gegaan en Bobby ook. Hij woont nu in de stal van Sunshine en Sunshine is naar de stal van Okkie hier gegaan. Okkie zelf is samen met DP naar de duostal verhuisd....Best een experiment, omdat DP tot nu toe nog nooit iemand zichtbaar vlak naast zich heeft geduld. En nu staat hij zelfs zonder een traliehek als afscheiding naast een ander.Maar die ander is Okkie en dat is haar vriend. Bovendien is DP de baas en Okkie weet dat. Daar om hebben onze mensen besloten om het toch te proberen. En waarachtig...Tot nu toe gaat het goed.Okkie mag zelfs uit DP's drinkbak drinken. Niet te geloven....
De stal hier, naast Melli was dus nu leeg en dat was de reden van alle verhuizingen. Er schijnt namelijk een nieuw gastpaard in aantocht te zijn. Een van onze rijmensen wilde graag een eigen paard en dat is nu , na een jaar zoeken, eindelijk gelukt. Dit dier heeft nu eens alle keuringen goed  doorstaan en zal binnenkort gebracht worden.Ben benieuwd !!!

Donderdag 24 maart 2016

Wisselend bewolkt en 's nachts jammer genoeg weer veel regen.
Hans heeft zich vanmorgen heel nuttig gemaakt met het vervangen van de wieltjes, die onze zware paddockhekken ondersteunen. Ze liepen steeds minder soepel en uiteindelijk werd het een hele klus om ze open en dicht te doen. Maar het is opgelost en je kunt ze nu weer gemakkelijk bewegen.Fijn !

Wieltje

Woensdag 23 maart 2016

Zwaar bewolkt en af en toe een piepklein beetje regen.
Het weideseizoen is gelukkig weer in aantocht en nadat nu de meeste bladeren zijn verwijderd heeft een van de buurboermensen met een ding met tandjes alles wat vastgeplakt zat aan de grond , losgetrokken. De grond krijgt dan weer meer lucht en dan kan het gras beter groeien. Alweer wat geleerd.

Weideseizoen

Dinsdag 22 maart 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Ik hoorde de nieuwe kippen van Theo roddelen over het merkwaardige gedrag van Remco. Eerst begreep ik niet waar ze het over hadden, maar toen zag ik een foto van Remco, alweer plat op zijn buik en dit keer voor de afwisseling in hun kippenhok.Eerst schijnt hij onder toezicht en applaus van het hele toom kippen een lang gat gegraven te hebben. Er kwamen daarbij lekkere wormen naar boven , vandaar het enthousiasme van de kippen. En toen kwam de buiksessie om een soort slang door een klein gaatje in de stalmuur te wurmen.Ik vraag me af, waar dat nu weer voor nodig is. Voorlopig is het ons allemaal duister.

Graven Kippenhok

Maandag 21 maart 2016

Wisselend bewolkt en droog.
Mijn naam is Toet en ik woon in de sterstal met Okki, Melli en DP. Maar ik heb gehoord, dat er een paar gaan verhuizen. Ben heel benieuwd wie en vooral waarom. Wordt vervolgd.

Zondag 20 maart 2016

Zwaar bewolkt, geen wind en later op de dag een beetje regen. De dressuurwedstrijd was toen gelukkig bijna afgelopen.Ik heb, natuurlijk met behulp van de rijmensen ,de derde en vijfde prijs gewonnen dus mijn dag was goed !!
De week is weer om enh ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 19 maart 2016


Zwaar bewolkt, wel droog en 8 graden. Zonder zon is het jammer genoeg meteen een stuk kouder.
Toen ik vanmiddag uit mijn raam keek zag ik het plein vollopen met een stoet kinderen plus de bijbehorende ouders/grootouders. Dat was dus de wekelijkse introductiecursus. Al gauw werd overbuurvrouw Toby van stal gehaald als poetspony. Ze werd door een heleboel minihandjes onder handen genomen . Iedere voet had zelfs een eigen poetskind. Ze is meestal aan de beurt voor dit soort acties en volgens haarzelf komt dat, omdat ze zo goed tegen kietelen kan. En daar kon ze best eens gelijk in hebben.

introductie cursus

Vrijdag 18 maart 2016

Hele dag zon. 10 graden.
Morgen en zondag zijn er weer wedstrijden. De derde dressuurwedstrijd van de wintercompetitie. Uiteraard mag ik ook meedoen en ik beloof, dat ik heel erg mijn best zal doen.

Donderdag 17 maart 2016

Hele dag zon bij zo'n 12 graden.
Er hangt iets in de lucht.Ik weet zeker, dat er hier binnenkort iets aparts valt te beleven, maar ik weet nog niet precies wat ! Ik zag laatst een paar rare mensen en een soort postbode langs lopen richting kantoor en ik moest wel 3 keer kijken eer ik in de gaten had, dat het gewoon een paar verkleedde rijmensen waren, die heel veel lol hadden. BB wist uiteindelijk te verteelen, dat er op 10 april een open dag wordt georganiseerd en dat die "postbode "daar de uitnodiginen zogenaamd voor ging rondbrengen. Als je het precies wilt weten moet je maar naar hun filmpje kijken op ons Facebook. Dan snap je het wel !

Aankondiging Open dag

Woensdag 16 maart 2016

Half bewolkt, fris windje, ietsje lagere temperatuur.
Het mens van Match had een paar dagen geleden toch een spul op de groen uitgeslagen muur van de binnenbak gesproeid ? Nou, ik kwam er vandaag langs en het ziet er een heel stuk beter uit. En als je je dan afvraagt wat dat dan een spul was kan ik je vertellen, dat het helemaal niets bijzonders is.Gewoon half water en half azijn.Je hoeft dus na het sproeien helemaal niets meer te doen. Dus niet afschrobben of zoiets. Gewoon wachten tot alles weer schoon is. Niet verkeerd toch. Als alles zo makkelijk en goedkoop was...

Schone muur

Pagina: «  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement