Het Dagboek

Zaterdag 22 maart 2014

Wisselend bewolkt en 1 geweldige hoosbui. Binnen 5 minuten stond het hele plein blank en dat was jammer, want het was net weer helemaal droog. "Maar het stuift in ieder geval niet meer en dat is ook wel fijn." zei Tico. Dat paard leert absoluut snel bij in het zoeken van de zonzij van dingen.
's Middags was er een verjaarspartijtje. Lizzy wist trots te vertellen, dat ze 5 kinderen tegelijk op haar rug had gehad. Ze waren natuurlijk allemaal klein en licht, maar 10 voetjes tegen je zijkant voelt toch wel een beetje raar, zei ze.Maar ze had geen stap verkeerd gezet voegde ze er aan toe. "Nou, dat mag dan in de krant,"zei Dp .Flauw hoor..
Verjaarspartijtje 

Vrijdag 21 maart 2014

Wat een afgang ! Niet meer dan 8 graden met veel wind en regen. Enfin, het vriest in ieder geval niet en het sneeuwt ook niet. "En er zijn ook geen steekvliegen " deed Tico een duit in het zakje. En gelijk heeft hij.
's Avonds heb ik meegedaan met de carrouselles. Dat was weer heel gezellig. We zijn in training voor een demonstratie tijdens de open dag op 6 april en het gaat steeds beter. Ze hebben er een leuk muziekje bij bedacht en het is heel leuk om te doen.

Donderdag 20 maart 2014

Het schijnt vandaag het begin van de lente te zijn, maar ze hebben zich vast vergist.Het was ver boven de 20 graden.Zou het het begin van de zomer zijn ??? Of toch niet ???

Woensdag 19 maart 2014

Bewolkt saai weer. ongeveer 14 graden.
Ik heb vanuit een van mijn buitenluiken (ik kan kiezen, want als enige heb ik twee buitenluiken! ) met verbazing staan kijken naar Remco, die zijn vrije dag aan het besteden was met het verplaatsen van behoorlijke hoeveelheden onduidelijke dingen vanuit de berging tussen de binnenbak en de schuur, waarin de carport, de werkplaats en de Sterstal , zijn gehuisvest. Ze schijnen dat bouwsel te willen slopen en dan zal het inderdaad eerst leeg moeten worden gemaakt. Ben benieuwd wat er dan voor in de plaats zal komen.

Dinsdag 18 maart 2014

De hele dag donker weer en tegen de avond een tijdje een lekker regentje. Iedereen blij.
Ik heb vandaag niet veel in mijn eigen stal gestaan, want onze tandartsen zijn zowat de hele dag geweest en hadden de boxen van Tico en mij ingepikt als behandelruimte. Dat vond ik prima, maar minder gezellig was, dat ik ook aan de beurt bleek te zijn. Nou ja, dan is het ook maar weer voor een jaartje achter de rug en achteraf bekeken is het erg prettig, dat alles nu weer lekker glad is. Het eet toch net ietsje comfortabeler.

Maandag 17 maart 2014

Wisselend bewolkt. Droog.
Mijn naam is Pride en ik woon al een paar jaar in de eerste stal rechts als je de nieuwe stal binnenkomt. Naast mij staat Tico en de duobox van Okkie en Olleke is aan de overkant.
Onze mensen beginnen kennelijk steeds meer schoonmaakkriebels te krijgen. Cristel, een vast vrijwilligershulpmens,heeft ontdekt, dat je met azijn dat groene spul,dat op hout en steen gaat groeien, alg noemen ze het, weg kunt krijgen. En nu zie je haar om de haverklap met een sproeiding door de wereld spuiten...en stinken.Eerst dachten ze ,dat het niets hielp, omdat je de dag na de behandeling geen verschil zag, maar na een paar dagen was het groene spul toch ineens weg. Het staat dan echt wel veel netter.
Cristel sproeien 

Zondag 16 maart 2014

Minder wind. Droog, maar somber weer.
Ik mocht mee op buitenrit, dus mijn dag was weer helemaal goed. Het kan eigenlijk niet schelen wat voor weer het dan is. Door bos en over de hei rijden is altijd fijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 15 maart 2014

Snoeiharde wind en weinig zon. Niet meer dan 11 graden. We waren het echt beter gewend.
Het groepje kinderen, dat hier hun verjaardagsfeestje kwam vieren had nergens last van. Ze hebben kennis kunnen maken met wat ponyrijden is en volgens mij vonden ze het hartstikke leuk.

Vrijdag 14 maart 2014

Winderig en fris. Uiteraard droog.
Vandaag hebben we iets  beleefd wat niemand voor mogelijk had gehouden. Een boefmens heeft de achterruit van de auto van de moeder van een rijkind, die vlak achter de nieuwe stal geparkeerd stond, zomaar kapot geslagen. Dat mens had haar tas op de grond gezet achter de stoelen en weg was de tas met alles er in. En dat is gebeurd midden op de middag...Op die tijd zijn er voortdurend op onverwachtte momenten mensen langs gekomen op weg naar de les of komende van de les op weg naar hun auto's. Een buurman is tig keer langsgekomen met een mestverspreider. Bij ons werd mest weggehaald en Theo was er vlak naast aan het werk in de tuin of liep met de hond richting erf of bosrand. Je snapt niet waar ze het lef vandaan halen. Maar ja. De ruit is kapot en de tas is weg.Tel uit je winst.Laat dus zelfs hier maar nooit meer iets waardevols in je auto liggen.
Inbraak 

Donderdag 13 maart 2014

Wisselend bewolkt en heel veel wind. Zo langzamerhand beginnen onze mensen al weer te zeggen, dat een beetje regen toch wel erg prettig zou zijn.Alles wordt stoffig en het gras in de wei groeit ook voor geen meter. Het is toch ook nooit goed !

Pagina: «  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement