Het Dagboek

Donderdag 2 mei 2013

Bewolkt, droog, weinig wind. Maar niet meer dan 14 graden.
Onze zwaluwen voelen zich weer helemaal thuis zeggen ze.Er komen toch steeds meer kleine insecten om te eten, dus ze kunnen beginnen met het opstarten van hun nieuwe gezinnetjes. De oude nesten zijn weer opgeknapt en een enkele enthousiasteling maakt zelfs een nieuw. Nou ja.er zijn langzamerhand zoveel nesten, dat een of twee meer ook niet uitmaakt.

Woensdag 1 mei 2013

Wisselend bewolkt, beetje zon en droog. Ideaal weer voor onze mensen om door te gaan met het opknappen van allerlei dingen.Theo had een verrot stuk ontdekt in een kozijn van de binnenbak en ging dat te lijf met een mes. Eerst werd het gat nog groter gemaakt tot op het gezonde hout, toen gevuld met iets, dart ze vloeibaar hout noemen en morgen zal het dan wel weer overgeschilderd worden. Je ziet er dan niets meer van .
Stal de Eik Stal de Eik
Remco en het hulpmens verdwenen in de richting van de springwei. Toen ik even later toevallig die kant uit keek wist ik niet wat ik zag. Er was opeens helemaal geen hek meer. Als dat nog maar goed komt !!!
Stal de Eik 

Dinsdag 30 april 2013

Veel zon, af en toe bewolkt. 15 graden.
Vandaag was er voor de meesten van ons helemaal niets te doen. Ik heb gehoord, dat dat komt, omdat er vandaag een koningin met pensioen gaat en haar zoon nu haar werk overneemt. Dat is natuurlijk een reden voor een heleboel feesten en zo, waar onze rijmensen naartoe willen. Er waren dus geen lessen. Alleen Kleo, Orlando en ik hadden mazzel, want wij mochten een lekkere buitenrit maken. En weet je wat ? We hadden het hele bos voor ons alleen dit keer. Ook wel eens leuk !

Maandag 29 april 2013

De halve dag bakken met regen en steenkoud. Daarna stralende zon, windstil en zomers. Het kan verkeren !
Ik heet Okkie en woon met mijn maatje Olleke in de duobox in de nieuwe stal.
Het belooft een druk weekje te worden, want ik heb gehoord, dat de kinderen weer eens vakantie hebben.En dit keer niet 1, maar zelfs 2 weken. Het kan niet op, maar ik heb er nog geen een gehoord,die dat vervelend vindt
Zelfs Remco schijnt vrij te hebben, want ik zag hem samen met een hulpmens, vlijtig aan het werk met onze voersilo. Die schijnt last te hebben van verrotte pootjes en is daardoor bezig scheef te zakken tegen de stal aan en dat is vast niet goed voor die stal.Het was nog een hele klus, maar ze hebben het  toch voor elkaar hebben gekregen. Het ding staat nu tenminste keurig recht op gloednieuwe poten en dat ziet er heel anders uit.
Stal de EikStal de Eik  

Zondag 28 april 2013

Veel zon, windstil, maar buiten de zon erg fris.
Remco is begonnen met de voorjaarsschoonmaak.Het gebouw van de binnenbak is het eerste aan de beurt Er is hier en daar een laagje groen spul op gegroeid en dat wordt er met een heel sterke waterstraal af gespoten. Het ziet er meteen een stuk frisser uit. Maar zo ik het zie zijn ze voorlopig nog lang niet klaar. Dat is niet erg, want anders zouden ze zich maar gaan vervelen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.
Stal de Eik Stal de Eik 

Zaterdag 27 april 2013

Droog en hooguit 9 graden.
Ik hoorde in de paddock van Vosje, dat haar stalgenoot ,de kleine Bailey, iets leuks had ontdekt.Hij heeft van Twingo het frunnikken aan de deursluiting afgekeken. Maar het lukt Twingo niet meer om zijn deur open te krijgen, omdat de mensen er een tweede slotje op hebben gezet. Bij Bailey zit dat er uiteraard niet op. Toen gisterenavond iedereen weg was is dat kleine ding aan de slag gegaan, heeft de deur open gekregen en is meteen naar de ton met luzernemix van Misty gegaan.Jammer genoeg voor hem kwam toen net het voermens de laatste ronde doen en was het uit met het feest. Maar het voermens had niet door, dat Bailey zelf zijn deur had opengemaakt en mopperde, dat iemand vergeten had die deur goed dicht te doen.Zij deed dus de deur super goed dicht.De lichten gingen uit en iedereen ging slapen (dacht ze).Maar zodra de kust veilig was heeft Bailey opnieuw zijn deur opengedaan en is op avontuur gegaan. Eerst natuurlijk weer naar de luzerneton om die om te gooien in de hoop dat dan de deksel eraf zou gaan.Helaas, die vlieger ging niet op. Dan maar naar de hooivoorraad,die klaar lag voor ons ontbijt. Vosje en de anderen waren stikjaloers, maar konden alleen maar toekijken. Maar vanmorgen, toen het voermens  binnen kwam om ons ontbijt te brengen was het spel uit.Omdat ze zelf die deur echt goed had dichtgedaan was het zeker, dat Bailey het trucje nu ook kent. Er zit dus nu voorlopig een extra touwtje om en je kunt er zeker van zijn, dat er maandag net zo'n tweede sluiting op komt als bij twingo.

Vrijdag 26 april 2013

Tot ongeveer 11 uur droog en daarna de hele dagt regen en ijskoud. Niet meer dan 8 graden.
En je raadt nooit wie weer precies deze ochtend hadden uitgezocht om een buitenrit te maken ??Juist ja, de mensen van ergens anders vandaan, die bij hun vorige buitenrit hier een totaal onverwacht pak (lente)sneeuw aantroffen en de keer daarvoor van begin tot eind in de stromende regen reden (en bleven lachen..!). Dit keer zijn ze dus opnieuw kletsnat geworden, maar nu alleen op het laatste stuk.Niet dat ze daar minder nat van zijn geworden, maar er zit dus verbetering in. Misschien, dat ze het de volgende keer eens een keertje helemaal droog kunnen houden.

Donderdag 25 april 2013

Bewolkt. Pas later zon , maar opnieuw meer dan 20 graden.
Vanmorgen kregen we weer eens bezoek van een groep blinde en heel slechtziende mensen van het Looerf.Zo'n groep is dan een paar dagen op pad. Die mensen gaan dan allemaal dingen doen ,die voor hen extra moeilijk zijn zoals bv.met een touw om van een gebouw afzakken en ...paardrijden.
Stal de Eik Stal de Eik
Het kost soms best moeite om ze allemaal over te halen om plaats te nemen op zoiets wiebelends en onvoorspelbaars als een paard nu eenmaal is zonder dat je kunt zien waar je aan begint. Maar onze mensen hebben langzamerhand al meer dan 10 jaar ervaring met deze excursies. Het eindigt eigenlijk altijd met blije trotse mensen, die zichzelf hebben overwonnen.
Stal de Eik 

Woensdag 24 april 2013

Zonnig en droog. Meer dan 22 graden !!!
Ik keek vanmiddag uit mijn buitenluik en zag een groepje onbekende kinderen met een groot mens erbij aan komen wandelen. Ze zeiden, dat ze kwamen roeffelen. Wat dat ook moge zijn.Onze mensen wisten er kennelijk van, want er stond al een hulpmens klaar om een rondleiding te geven . En daarna mocht iedereen een rondje om de boom op Okkie om eens te voelen hoe het is als je op een pony zit.Het schijnt, dat 1 keer per jaar de kinderen van de scholen een middag mogen gaan kijken bij twee bedrijven, die ze zelf mogen uitkiezen. Roeffelen schijnt dus zoiets te betekenen als snuffelen. Alweer iets geleerd.
Stal de Eik 

Dinsdag 23 april 2013

Bewolkt, weinig wind en af en toe een buitje.
Ik zag vanmorgen Twingo langs komen. Maar ik moest wel twee keer kijken om te zien of hij het wel echt was.Ik ben aan hem gewend geraakt als aan een soort wandelende teddybeer, maar nu zag ik ineens een hartstikke chic pony'tje, dat glom als een spiegel.Hij vertelde, dat hij net een make over had gekregen van Sanneke. Ze had domweg zijn wintervacht weg geschoren en voila...De laatste jaren komt hij niet meer vlot door de verharing en dan heeft hij het veel te warm als hij aan het werk is.Vandaar.En hij is er erg blij mee.Hij zei, dat hij zich nu voelt als een jonge god. "Als dat maar niet leidt tot een vergroting van zijn club van zandruiters " zei Bill sceptisch. Nou ja, hij is daar toch al recordhouder in.
Stal de Eik Stal de Eik 

Pagina: «  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement