Het Dagboek

Donderdag 17 januari 2013

Wisselend bewolkt, soms een beetje zon en dik onder nul.
Sneeuw genoeg, maar sneeuwpoppen maken zit er deze dagen niet in voor de kinderen.De sneeuw plakt namelijk niet. Gelukkig ook niet onder onze ijzers, dus dat is mooi meegenomen.Lekker rollen in de sneeuw heeft ook wel wat en dat doen we dan ook dagelijks op het moment.

Woensdag 16 januari 2013

Bewolkt, wel droog, maar niet meer dan 6 graden onder nul.
Vanavond, onze vrije avond, omdat er dan al meer dan 10 jaar honden worden getraind in de binnenbak,gingen meteen toen die honden vertrokken waren, tot onze verbazing de grote deuren open.Er wurmde zich met veel heen en weer  een megagroot rolding naar binnen.We wilden net gaan slapen en vroegen ons af wat dat rustverstorende ding nu weer kwam doen. Nou, daar kwamen we gauw achter. Twee vrijwilligershulpmensen kwamen aanlopen met maskers op hun gezicht en stoffers in hun hand. Ze stapten in een soort kooi, die aan dat rolding vastzat en werden zo helemaal omhoog getild richting lampen.En daar begonnen ze de lichtgeefbuizen er uit te halen, de kap af te stoffen en er nieuwe buizen in te zetten. Er waren er de laatste tijd best een paar kapot gegaan en de rest gaf ook minder licht. Het was dus wel een nuttige actie.Maar dat het zo in de kou moest gebeuren vonden we best  een beetje zielig.

Stal de EikStal de EikStal de Eik

Dinsdag 15 januari 2013

Hele dag, echt de hele dag ononderbroken, sneeuw.
Ik woon in een box bij de binnenbak en normaal hebben we daar gewoon daglicht.Maar nu dus niet. Alle lichtplaten zijn bedekt met sneeuw en dus is de hele dag het licht aan.Niet zo gezellig. Geef mij maar mijn gewone licht. Maar het is niet anders. het spul zal wel weer een keer smelten. Liefst zo gauw mogelijk.

Maandag 14 januari 2013

Koud en gelukkig windstil.
Ik ben Twingo en een van de kleinsten van de stal.Dat neemt niet weg, dat ik wel ergens recordhouder in ben.Het helpen van rijkinderen om bij de club van zandruiters te komen is voor mij een klein beetje een hobby.. Maar ik doe het wel heel voorzichtig hoor...Zo af en toe moet je toch eens proberen of het rijkind al wel een goede stevige zit heeft. Het enige wat ik dan doe is eventjes op de rem gaan. Wel totaal onverwacht, dat geef ik toe.Wie dan nog boven blijft is geslaagd voor de test en wie een zachte landing maakt mag bij de zandruiterclub. Allebei goed toch ! Echt een goede methode vind ik zelf.Ze vallen helemaal niet hoog en ik blijf netjes staan totdat ze zijn afgestofd en weer opstappen.Het gekke is, dat onze mensen er toch niet zo blij mee zijn. Ik heb het gevoel,dat deze bijdragen aan het leerproces niet naar waarde wordt geschat.Jammer, de bedoeling is goed.

Zondag 13 januari 2013

Berekoud ! Vanochtend - 9 graden. Dat is wel weer even wennen.Maar we zijn allemaal gewoon naar buiten geweest met dank aan alle hulpmensen van gisteren.De paddocks zijn zo hard als beton,maar mooi vlak. We konden er dus lekker even de benen strekken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Twingo.
Stal de Eik

Zaterdag 12 januari 2013

Gelukkig droog, veel wolken, steeds kouder en 's avonds....daar wastie dan. De verwachtte kouinval. Om 11 uur 's avonds was het al min 6 graden. Maar onze mensen hadden niet stilgezeten.De buurman was weer zo aardig geweest om op verzoek de meeste paddocks en de buitenbak glad te strijken en de achterste paddocks, waar het grote schuifding niet in kon waren glad geharkt.

Stal de Eik
Voor het opruimen van de bladeren was 's middags ook hulp gearriveerd. Twee vrijwilligersmensen hebben met grote lawaaiblaasdingen alvast een heleboel bladeren weggewaaid. Wat weg is is weg en opgeruimd staat netjes, 

Stal de Eik

Vrijdag 11 januari 2013

Somber, maar in grote lijnen droog.'s Nachts is een piepklein beetje sneeuw gevallen. Gelukkig zo weinig, dat we allemaal gewoon in de paddocks konden.Als er meer sneeuw ligt terwijl het boven nul is,kunnen alleen degenen van ons,die geen ijzers onder hebben naar buiten. Dooisneeuw gaat namelijk vastzitten in je ijzers en dan krijg je dus dikke proppen onder je voeten. Dat loopt niet meer gemakkelijk en als je omzwikt zit je zo met een blessure. En daar zit niemand op te wachten.

Donderdag 10 januari 2013

Overdag droog, later weer onverwacht uren lang regen en niet te weinig ! Onze mensen waren niet blij. Ik heb inmiddels gehoord, dat er inderdaad heel binnenkort dagenlang vorst wordt verwacht en dat ze daarom zo hun best hadden gedaan om al het water van het plein te verwijderen. Dat was mooi gelukt en nu kunnen ze dus weer helemaal opnieuw beginnen. Bevroren plassen op het terrein maken het voor ons redelijk onbegaanbaar. Met onze ijzers kunnen we goed glijden, maar natuurlijk nooit de goede kant op. Bovendien moeten al onze paddocks glad gemaakt worden, want op harde knobbels kunnen we ook niet uit de voeten. En zo blijft het werk in de wereld. Ze hoeven zich hier  in ieder geval nooit te vervelen.

Woensdag 9 januari 2013

Hele ochtend regen.Toen het eindelijk droog werd stond het plein weer eens ouderwets onder water. Normaal wordt dat binnen niet al te lange tijd vanzelf weer droog zonder dat er iets aan gedaan wordt. Daarom waren we verbaasd, dat de mensen dit keer meteen begonnen om gootjes te graven en plassen leeg te scheppen. BB had gehoord, dat dat waarschijnlijk was, omdat ze dachten, dat het zou gaan vriezen, maar precies wist hij het ook niet. We zullen het wel zien en beleven.

Dinsdag 8 januari 2013

Somber, maar nog steeds droog.
Toen ik mij aan het verpozen was in een van de paddocks achter de buitenbak, zag ik vader Gerrit langs komen met een grote kruiwagen richting weiland. Ik vroeg me eerst af wat hij daar nu te zoeken had hartje winter. Maar ik zag al gauw wat hij ging doen. 
Stal de Eik Stal de Eik

Rondom onze weilanden staan veel bomen, vooral eikebomen,en die hebben s 'zomers heel veel bladeren. Dat is dan fijn,want we hebben dan veel schaduw om in te staan. Het is minder leuk, dat ze al dat spul laten vallen in de herft. je wilt niet weten wat er dan voor dikke laag ons gras ligt te verstikken. Er is dus niet veel keus. Onze mensen moeten al die troep opruimen. En ik kan je vertellen, dat dat ieder jaar weer bereveel werk is.Maar het beste is natuurlijk om er toch maar gewoon aan te beginnen en dat doet vader Gerrit dan dus maar.

Stal de Eik

Pagina: «  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement