Het Dagboek

Dinsdag 15 maart 2016

Vandaag had ik toch een mazzel ! We hadden het tandartsenbusje al zien aankomen en ik hield mijn hart vast. Vooral toen een van de tandartsenhelpmensen met een halster in zijn hand en een zoekende blik in zijn ogen onze stal binnen marcheerde . En laat dat nu 3 keer gebeuren en hoefde ik 3 keer niet mee . Bill, Kleo en BB waren dus dit keer de pineut. We weten natuurlijk allemaal best dat dit nu een keer moet gebeuren en dat we er achteraf als het gebeurd is plezier van hebben, maar het is toch wel een beetje teveel gevraagd, dat wij het leuk vinden op het moment, dat het gebeurt. En zo is het maar net.

Maandag 14 maart 2016

Droog en zonnig. 10 graden.
Hallo, hallo, daar ben ik weer.;Orlando is de naam.ik woon nog steeds in de grote stal naast mijn grote vriend Kleo en heb het daar prima naar mijn zin.
Het is heel fijn, dat het inmiddels al een hele week niet heeft geregend. Alles begint weer lekker op te drogen en de buitenbak, die studeerde voor zwembad annex ijsbaan is weer droog gevallen.Dat is toch een stuk plezieriger en ik hoop , dat het nu eens een poosje zo blijft.
Buitenbak nat Buitenbak_droog 

Zondag 13 maart 2016

Hele dag zon, weinig wind, zeker 12 graden en 's nachts toch een beetje vorst.
Het was super weer voor een buitenrit en Sunshine - Orlando - Okkie - Bill - DP  en Bobby mochten allemaal mee met een groepje toeristenmensen. Flauw, dat ik niet mee mocht. Maar mijn beurt komt ook wel weer.

Zaterdag 12 maart 2016

Hele dag zon, weinig wind, 10 graden.
Inmiddels is de muur van de binnenbak behoorlijk groen uitgeslagen. Het mens van Match weet inmiddels precies hoe ze dat weg moet krijgen en heeft er met een sproeiding iets op gespoten. Ben benieuwd of dat gaat helpen.
Muur 

Vrijdag 11 maart 2016

Af en toe zon, weinig wind. Best aangenaam.
Zazou zag Jantine het erf op lopen en zei verheugd,"jongens , we krijgen de hele week goed weer, want Jantine is in zicht."Ben benieuwd of ze gelijk heeft. Het zou zomaar kunnen !

Donderdag 10 maart 2016

Half tot zwaar bewolkt, maar droog.
Onze weilanden liggen voor een deel nog vol met bladeren. Ze konden door het natte weer moeilijk worden opgeruimd. Alles bleef aan de grond plakken.Maar nu alles begint op te drogen is Hans maar weer begonnen om het werk af te maken.

Bladeren

Woensdag 9 maart 2016

Wisselend bewolkt en nog steeds droog.
Vandaag hebben we gelachen. Vosje had niet zoveel zin om te werken en was een beetje sloom. Kan gebeuren toch ...Maar ja, dan komen onze mensen meteen aandraven met een soort buisje, dat ze in je achterste duwen. Ze noemen het een koortsthermometer. Dus ook nu. En raadt eens wat... Vosje had 39.9 graden koorts,wat dat dan ook moge zijn. Dat was schrikken !! Nog een keer geprobeerd. Weer dezelfde hoge koorts. Maar ergens vonden ze het toch vreemd, dat Vos er niet zieker uitzag. Sandra vertrouwde het niet, is in het rolhok gesprongen en heeft een nieuwe thermometer gekocht. En ja hoor.Opeens had Vosje keurig 37.6 graden en niet hoger. Dus de thermometer was kapot en Vosje was gewoon heel. Alweer opgelost. Paniek om niets. Gelukkig maar !

Dinsdag 8 maart 2016

's Nachts nog min 1, overdag voorjaarsweer.
Sinds ik hier woon heb ik al verschillende keren de smid gezien. En de tandarts heeft me te pakken gehad. Niet echt leuk, al dat geslijp en gebreek in je mond. Maar eerlijk is eerlijk. Ik kon daarna veel fijner eten en ik had ook helemaal geen last meer van het bit in mijn mond.En dan denk je , dat je alles hebt gehad. maar niks hoor.Vandaag kwam er een onbekend mens mijn box in en zette me op de spuitplaats.Ik dacht, dat ik aan het werk moest, maar nee hoor. Zij was degene,die aan het werk ging. Ze zat tenminste overal op mijn rug te drukken. Het deed geen zeer, maar het voelde wel raar."Wat is dat mens aan het doen ?"vroeg ik zachtjes aan overbuurman Nicky. "Dat is onze osteopathe"zei Nicky"en we zijn heel gek met haar, want als zij je behandeld heeft kun je weer lekker gemakkelijk lopen en gewicht dragen. Let maar eens op, je zult het zelf wel merken.We komen allemaal ieder jaar aan de beurt. Soms is het volgens haar niet nodig. Soms wel. En ze heeft altijd gelijk. "Nou, ik ben benieuwd.

Osteopathe

Maandag 7 maart 2016

Niet te geloven..De hele dag zon !
Ik ben Calimero en woon in de nieuwe stal helemaal achteraan rechts.
Mijn vader is een Fries en mijn moeder een Welshpony of omgekeerd. Dat weet ik niet precies.Maar ik lijk op allebei een beetje.

Zondag 6 Maart 2016

Af en toe eens geen regen. We wisten niet wat ons overkwam.
Hoby, de gepensionneerde blindengeleidehond,die nu bij Enide en Jeroen woont, kwam al mopperend langs."Wat is er aan de hand ?" vroeg Vosje.Hoby vertelde, dat hij nota bene een superfijne mand heeft staan in de woonkamer en dat hij er niet in mag van Dikkie Dik."Nou,"zei Pride."Volgens mij mag je al van geluk spreken, dat je de kamer in mag.Wat zeg ik...Dat je zomaar het huis in mag. Dat is al een groot wonder !!!Alle honden, niet een uitgezonderd, die hier regelmatig op het terrein lopen, zoals Lot,Toby,Bike en zelfs Kalle,die hier woont, hebben een krijsende Dikkie Dik  op hun kop gehad.Ik bedoel dit dus letterlijk... En dat alleen maar, omdat ze het gewaagd hadden om ook maar 1 poot richting zijne Majesteit te zetten om kennis te maken. En jij klaagt, dat je niet in je eigen mand mag...Je bent een grote mazzelaar, dat je in de kamer mag en ook nog heel bent.!
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero.

Dikkie Dik

Pagina: «  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement