Het Dagboek

Zaterdag 16 augustus 2014

Wisselend bewolkt, droog, 17 graden.
Vandaag lekker gewerkt. Ik ben wel niet de jongste, maar ik ben heel blij, dat ik nog mag en kan meedoen.De meeste rijkinderen  zijn terug en alles begint weer een beetje normaal te worden. Dat wil zeggen met de lessen. Wat helemaal niet normaal was was het gedrag van de mensen van de recreantenclub. Die hadden kennelijk een feestje met eerst eten uit de grote koekenpan en daarna allerlei domme spelletjes. We hebben onze ogen uitgekeken. In plaats van dat er hooi of mest in de grote kruiwagens lag zaten er nu gillende mensen in, die door andere mensen werden voortgeduwd tussen allerlei obstakels door. Wat niet echt hielp was, dat de duwmensen niet konden zien waar ze heen duwden, omdat ze een lap voor hun ogen hadden. De mensen, die in de kruiwagens zaten moesten hen dus steeds vertellen waar ze heen moesten. je moet er maar lol in hebben.Zij hadden dat in ieder geval absoluut wel en het is ze gegund. En laten we het maar helemaal niet hebben over dat merkwaardige gedoe met al die stoelen in de binnenbak.Daar snapten we helemaal niets van. Maar ja, wij zijn daar waarschijnlijk te dom voor. Het zij zo.

recreantenclub kruiwagen racerecreantenclub

Vrijdag 15 augustus 2014

Bewolkt en niet meer dan 18 graden. Lekker werkweer.
Het laatste ponykamp is vandaag afgelopen. Er werd weer afgesloten met de prijsuitreiking van de gehouden springwedstrijd.
Volgende week moeten de meeste kinderen weer naar school. De drie gastpony's zijn uiteraard ook weer naar huis. Als je nu denkt, dat het hier dus nu een stuk rustiger is geworden vergis je je. Er zijn er vandaag wel 3 weggegaan, maar er zijn ook weer 3 aangekomen. Famke en Tristan hebben hun logeerresidenties betrokken voor een weekje en de stal van Caramel is ingenomen door een opvolgpony,die een nieuw baasje zoekt. En weet je wat...Dat dier lijkt sprekend op onze Byou.Je zou ze zo door elkaar halen. Zelfde kleur, vos met witte manen, zelfde maat, zelfde hoofd en zelfs dezelfde dressuurklasse ( Z1 plus wp.) Het is toevallig ook nog de moeder van Gympie, maar ik geloof niet, dat ze elkaar herkend hebben. Ze heeft natuurlijk ook weer een moeilijke naam en daarom noemen ze haar om de een of andere duistere reden Minie.

einde ponykamp Einde ponykamp

Donderdag 14 augustus 2014

Wat het weer betreft niets nieuws. Code oranje, maar hier niks aan de hand.
De zwaluwen boven buurvrouw Vosje zijn inmiddels gelukkig allemaal uitgevlogen. Ze heeft dus geen poepprobleem meer en daar is ze blij mee.

Woensdag 13 augustus 2014

Weerbericht opnieuw slecht, weer opnieuw prima.
We hebben vandaag Caramel uitgezwaaid. Hij was hier gekomen, omdat er een nieuw mens voor hem gezocht moest worden. Een leuk nieuw mens natuurlijk.En dat is nu gelukt. We hopen, dat het hem goed zal gaan en hij heeft beloofd, dat hij nog iets van zich zal laten horen.

Dinsdag 12 augustus 2014

Het weerbericht was dit keer niet slecht, maar super slecht.Code oranje voor de hele provincie, wat dat dan ook moge betekenen. Maar het weer was hier prima. Op een paar druppen na geen wateroverlast te bekennen.
We zagen Hans met zijn kruk weer aan komen huppelen. Onze mensen hadden een klein probleempje gemeld met de lampjes op zonneenergie bij de oprit. Eentje was kapot en er moesten twee nieuwe bevestigd worden. Ze doen het nu allemaal en dat geeft toch net wat meer licht in de duisternis.

Maandag 11 augustus 2014

's Morgenes en 's middags droog, 's avonds onweer.
Hallo, Misty speaking.Ik woon nog steeds in een binnenbakstal, maar ben opgeschoven naar de ex stal van Sunny.Ik ben net klein genoeg om niet over het lagere onderdeurtje te komen, dus ik kan hier prima wonen. Vosje staat naast mij en verder zijn er Nushky, Amber en Jorik.
Er is weer een stel kampkinderen gearriveerd en dit stel kwam niet alleen. Er zijn namelijk 3 pony's meegekomen.Eentje staat nu in de stal van Vosje ( grote stal ) en de andere twee wonen deze week in de reservestallen bij de paddock. Onze Okkie is nu even boventallig en zwerft overdag tussen stallen, waar even niemand thuis is. 's Nachts slaapt hij in de paddock met de andere twee schuilstallen. Hij heeft niets te klagen zegt hij, want hij houdt wel van een beetje variatie.

Zondag 10 augustus 2014

Droog, weinig wind en bewolkt.
Vandaag rustdag. Ook wel eens lekker.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 9 augustus 2014

Beetje zon, beetje wolken. Niet warm,niet koud.
Gisteren is er iets geks gebeurd. Tico vertelde, dat hij net zijn hoofd naar buiten had gestoken om eens te kijken wie er op het plein was, toen er opeens een keiharde klap klonk. Van schrik stootte hij behoorlijk zijn hoofd, maar toen hij voorzichtig weer naar buiten keek om te zien wat er was gebeurd, zag hij, dat er een heel grote tak boven op een van de auto's, die op de parkeerplaats stond, was gevallen. Je zou dus denken, dat dat dan een dooie tak was, die was afgeknapt, maar nee hoor.Het was een loei van een gezonde tak, propvol met gezonde bladeren. "Dan is de tak er zeker afgewaaid door heel harde wind. " zei BB. Maar nee hoor. Het was totaal windstil. Maar de auto is er niet beter van geworden. Er zit een grote ster in de achterruit en die zal vervangen moeten worden. Dikke pech.

autoruit Autoruit

Vrijdag 8 augustus 2014

Wisselend bewolkt en windstil.
Gisteren hebben we de uitgestelde springwedstrijd gedaan. Ik deed natuurlijk ook mee en het ging hartstikke goed, al zeg ik het zelf.

Springwedstrijd

Donderdag 7 augustus 2014

Lekker zomerweer. Niet te warm en niet te koud.Weliswaar onweer aan twee kanten langszij, maar zoals vaak, hier geen drup.
Vanmorgen vroeg kwam er een lawaaimachine aan en reed de binnenbak in. De bodem daar kreeg zijn halfjaarlijkse grote beurt.Het machinemens, dat ook een laserding bij zich had, heeft een uurtje of 4 heen en weer gereden en het zand heen en weer geschoven. Het zand ligt nu weer overal even dik en het loopt weer helemaal lekker.

manege bodem

Pagina: «  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement