Het Dagboek

Zondag 2 maart 2014

's Morgens zon, 's middags bewolkt en veel wind.
Er was vandaag niet veel te beleven. Er was, onder leiding van Kleo, een buitenrit met mensen van ver en ik mocht dit keer niet mee. Balen. Volgende keer beter.
De week is weer om en ik geef de pen aan Byou.

Zaterdag 1 maart 2014

Droog en zonnig.
Iki hoorde vandaag toch iets leuks. Ik ben trots, trots, trots ! Een van de rijmensen hier heeft namelijk van de FNRS een mailtje gekregen, dat ze een onderscheiding krijgt, omdat....ze een van de enige 29 mensen is, die in het bezit zijn van een F20 diploma. Wat is daar dan zo bijzonder aan zou je misschien denken.Nou, als je weet, dat er 78,000 ruiterpaspoorthouders zijn, die van F1 tot en met F20 gekwalificeerd zijn, betekent dat dus, dat je 77.971 personen achter je hebt gelaten. En aangezien het Orlando, Kleo en ik, die alle drie al heel veel jaren manegemedewerker zijn ( en dus niet net vers uit de wedstrijdsport zijn gekomen ), zijn, die de laatste 3 prestatiepunten met haar hebben gehaald, vind ik , dat we best trots mogen zijn. Wij zijn toch lekker in staat om niet alleen beginners aan de longe te helpen met het vormen van een goede basis, maar kunnen ook nog steeds deze best niet zo gemakkelijke proef te lopen. Melli zei na enig nadenken. "En weet je wat ? Het is natuurlijk best knap van jullie, dat jullie dat voor elkaar hebben gekregen, maar eigenlijk is het net zo goed een compliment voor de vele, vele rijkinderen en rijmensen, die in de loop van de jaren op jullie hebben gereden en hebben gezorgd, dat jullie toch geen afgestompte  domme knolletjes zijn geworden, die eigenlijk alleen nog maar rechtuit kunnen. En als je dan nog verder doordenkt is het daardoor meteen ook een compliment voor onze paardrijleermensen, die dat dan toch maar aan al die rijmensen hebben geleerd."En ik moet eerlijk toegeven, dat ze  dit keer echt gelijk heeft.

Vrijdag 28 februari 2014

Wisselend bewolkt. 's Nachts een beetje regen.
Er is geen vakantie zonder minstens 1 kampdag, dus we waren helemaal niet verbaasd toen tegen 10 uur een heel stel kinderen het terrein op renden. Ze waren er duidelijk helemaal klaar voor om de hele dag met ons in de weer te zijn en wij ook. Het is altijd weer beregezellig.
Ponykamp voor een dag  Ponykamp voor een dag

Ponykamp bij Stal de Eik

Donderdag 27 februari 2014

Af en toe wolken en af en toe zon.
Je kunt wel merken, dat het weer een soort vakantie is. Er komen allerlei kinderen langs om te rijden, die hier niet in de buurt wonen. vanmorgen bv. twee kleintjes met hun hier rijdende oma. Ze kregen een lesje aan de longe en vonden het helemaal te gek
Gisteren kwam een heel gezelschap op de fiets helemaal uit Hellendoorn of zoiets.Ze hadden twee kinderen bij zich,die graag op een pony wilden. Maar in eerste instantie was iedereen zo uitgeput van al dat fietsen over al die steile hellingen, dat ze alleen maar wilden zitten op niet bewegende dingen.Onze bankjes dus.Toen ze een beetje uitgehijgt waren waren de kinderen nog net in staat om een paar rondjes om de boom op mij te maken.Daarna zijn ze gauw weer vertrokken, want ze hadden nog een behoorlijke fietstocht voor de boeg en wilden graag voor donker weer terug zijn in hun verre vakantiehuisje.Ze hadden het zich toch allemaal wat gemakkelijker voorgesteld...

Woensdag 26 februari 2014

Nog steeds heerlijk voorjaarsweer.
Olleke heeft een beetje moeilijke voeten. Ze krijgt al jaren iedere dag biotine en dat helpt best goed. Onze Herman, de smid, had nu weer iets anders erbij bedacht om haar te helpen met haar gangwerk.Hij heeft een spulletje in de ruimte tussen een rubberen plaatje en de zool van haar hoef gestopt en dat met een warmeluchtblaasding opgewarmd.Daardoor ging het zich verdelen en zich vastzetten en nu heeft ze een heerlijk superzacht kussentje onder haar voeten. Ik denk, dat ze daar best fijn op zal kunnen lopen.
Moeilijke voeten 

Dinsdag 25 februari 2014

Rustig, droog en voor het gevoel warm lenteweer.
We mogen in deze tijd van het jaar nooit in de wei, want die moet volgens onze mensen rust hebben. Gek hoor. Dat mensen en dieren af en toe moeten rusten snap ik,  maar weilanden....Maar ze zitten niet stil hoor. Ze zijn er hartstikke druk mee om te zorgen, dat we er straks weer lekker kunnen eten. Een vrijwilligershulpmens is al zo aardig geweest om alle bladeren er af te halen, zodat het gras weer zichtbaar werd. Een megaklus ! En vandaag heeft een buurboermens alle weilanden gekieteld met een sleep met kleine tandjes.Dan schijnt de grond meer lucht te krijgen en wordt het mos eruit getrokken. Ben benieuwd wat er verder nog moet gebeuren.
Weide slepen 1 Weide slepen 2 

Maandag 24 februari 2014

Veel zon, geen wind, meer dan 13 graden !
Mijn naam is Bill en ik woon in de sterstal, samen met Toet, Melli en Byou.Bij mijn stal hangt een naambordje en daar staat niet "Bill"op, maar "White Gold," enh dat is niet fout.Het is namelijk mijn officiele naam uit de tijd, dat ik op de wedstrijden de blitz maakte in de klasse Z dressuur.Het leuke is nu, dat als rijkinderen een boel hebben geleerd, ze steeds meer moeilijke dingen met mij kunnen doen. Ik weet namelijk precies hoe dat allemaal moet. Leuk hoor. Maar gewoon braaf nieuwe rijkinderen aan de longe leren om hun balans te houden en te leren lichtrijden is ook goed hoor. Als je dat een keer voor elkaar hebt kun je altijd verder en je verleert het nooit. Dat is dus heel nuttig werk.

Zondag 23 februari 2014

Hele dag zon, best veel wind, maar toch niet koud.
Mijn mens kwam aanzetten met een foto uit februari 1999. Ook toen was het bepaald niet altijd droog. Kijk maar naar de plassen . Volgens mijn mens deden we die dag mee met de wintercompetitie. Die bestond dus toen ook al,  maar ik weet niet of we toen een prijs hebben gewonnen.Ik was toen pas 3 en mijn mens ( toen nog niet mijn echte mens, maar alleen mijn bijrijdmens ) was 12 jaar. Je kunt in ieder geval wel zien, dat ze toen nog niet kon scheren, want ik heb me daar toch een dikke vacht... Ik ben heel blij, dat ze dat in de loop van de jaren goed onder de knie heeft gekregen. De jaren hebben mij trouwens goed gedaan vind ik.Ik zie er nu toch echt wel chiquer uit dan toen. Of niet soms ???
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.
Jeanine op Pjotr 

Zaterdag 22 februari 2014

Regenachtig. Ook wel eens een poosje droog.
Op zaterdag is er altijd een ploegje hulpkinderen, die allerlei klusjes doen. Vandaag waren ze er druk mee om het toegangspad naar de binnenbak aan te vegen. En dat was toevallig geen klusje, maar een klus. We nemen in onze voeten zoveel zand mee naar buiten, dat er kruiwagens met zand buiten liggen, wat dan, als het goed is, weer terug moet de bak in. Maar de dames hebben het in ieder geval nu niet koud en ze vervelen zich ook niet.
Veegploeg 

Vrijdag 21 februari 2014

Eerst soms droog , soms buien, maar 's nachts hebben ze daarboven kennelijk vergeten de kraan dicht te doen. Er ligt nu dus weer water bij de vleet overal. Jammer !
Het is vandaag de laatste dag van de twee weken, die het stagiairemens hier is geweest. Ook dat is jammer. We waren net aan hem gewend geraakt. Maar BB had gehoord,dat hij niet echt weg is, omdat hij tot de zomervakantie nog wel iedere maandag en dinsdag komt met aan het eind van die periode nog twee hele weken. We kunnen dus langzaam afkicken. En hij ook .

Pagina: «  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement