Het Dagboek

Dinsdag 22 december 2015

Zwaar bewolkt en miezerig. 13 graden.
Gisteren was er grote drukte, want er was een kampdag. De medewerkers vinden het altijd heel leuk, want ze doen dan weer eens heel andere dingen. Ze moeten dan bv. benen maken om op tijd met kind en al bij een stoel te komen, waar dat rijkind dan gauw op moet gaan zitten. Dat noemen ze stoelendans. Ponyvoetbal is ook hartstikke leuk. Met zijn allen achter een hele grote bal aan rennen. Ik zou dat eigenlijk ook wel eens willen proberen. Hopelijk lezen mijn mensen dit en gaan ze het eens doen als Tico weer beter is.

Kampdag

Maandag 21 december 2015

Af en toe zware buien met helaas heel veel water.
Ik ben Nicky en woon al jaren in de nieuwe stal naast mijn weidemaatje Tico.We delen niet alleen de wei, maar ook onze mensen. We hebben weliswaar ieder een eigen mens, maar omdat Tico de laatste tijd in de lappenmand zit en moet revalideren zonder dat hij gereden kan worden, rijdt zijn mens zolang op mij. Goed geregeld toch !

Zondag 20 december 2015

Zwaar bewolkt, droog, weinig wind.
Weinig te beleven vandaag.Kunnen we mooi vast energie verzamelen voor de kampdag, die morgen gehouden wordt, zoals ik hoorde vertellen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 19 december 2015

Zwaar bewolkt, later beetje regen.
Bobby is nu een week hier en ik kan niet anders zeggen dan dat hij erg zijn best doet. Eigenlijk loopt hij mee, alsof hij dat al jaren gedaan heeft en de rijmensen vinden hem leuk. En dat is wederzijds zei hij. De rijkinderen hier trekken hem nooit in zijn mond en dat is mooi meegenomen. Het werkt heel fijn en hij is vast van plan om zich zo onmisbaar te maken, dat hij mag blijven.

Vijdag 18 december 2015

Wisselend bewolkt en droog.
Het ziet er naar uit, dat het weer eens vakantie is. En geen voorjaarsvakantie, zoals je zo maar zou kunnen denken, maar kerstvakantie. Ook leuk toch ! Met of zonder sneeuw

Donderdag 17 december 2015

Alweer veel warmer. Wel 14 graden.
Pjotr was al sinds 21 oktober uit de running.Hij was geopereerd aan een achterbeen. Dubbel gebroken griffelbeentje, weten jullie nog wel ? Sindsdien hebben we hem geregeld op alle mogelijke en onmogelijke tijden (tot 's avonds om 11 uur toe ) langs zien wandelen met een mens aan het touw. Hij vertelde, dat dat de enige beweging was,die hij kreeg, want hij mocht verder geen stap zijn box uit. Hij was daar dus niet blij mee, maar moeten is ook wat. Maar vandaag kwam hij apetrots de binnenbak in lopen, wat zeg ik...zweven, met een zadel op en een hoofdstel aan.Zijn mens stapte stralend op en hup daar gingen ze weer als vanouds.Nou ja, natuurlijk eerst een hele poos stappen en maar twee keer een lange zijde in draf.Maar het begin is er en wat is het fijn, dat alles het , zo te zien weer normaal doet.

Pjotr

Woensdag 16 december 2015

Miezerig en veel kouder. & graden.
Ik zag, dat Hans weer eens druk was met het verhelpen van vernieling door een van ons van het hek bij de paddockstallen. Ze weten niet wie er aan het knagen is geweest aan dat mooie nieuwe hardhouten hek,maar 1 ding staat vast... Ik was het niet, want ik zou er niet bij kunnen. Maar als ik het zo bekijk zal er nu de lol wel van af gaan, want aan alumimium is geen doorkomen aan en het smaakt vast ook niet lekker.

Vernieling

Dinsdag 15 december 2015

Droog, zonnig en nog windstil ook.'s Nachts helaas weer regen.
Gisteren hebben we een eventuele nieuwe medewerker gekregen. natuurlijk eerst op proef.Onze mensen willen eerst altijd weten of de nieuweling past in onze club van medewerkers en of de rijkinderen hem/haar leuk vinden. Hij heet Sultan, maar ze noemen hem al zijn leven lang Bobby. Wel een beetje gek.Er is toch niets mis met de naam Sultan. Dat ze onze White Gold Chap altijd Bill noemen snap ik wel,maar dit...Enfin, zo op het eerste gezicht lijkt Bobby een prima collega. Hij vertelde, dat hij vroeger veel op wedstrijden had gelopen in het M dressuur en M springen. Maar  rijkinderen hebben de vervelende eigenschap, dat ze alsmaar groter worden, terwijl wij pony's hetzelfde blijven. Bij gebrek aan klein volk heeft hij dus een hele poos niets zinnigs te doen gehad en is heel blij, dat hij nu weer in de running mag komen.

Bobby

Maandag 14 december 2015

Droog en zonnig.
Ik ben Amber en woon al een poos in een stal bij de binnenbak. Mijn mensje heeft geen gelegenheid  om iedere dag te rijden en aangezien rust roest en ik  jong en nog niet zo erg ervaren ben, mag ik ,als zij niet komt ,meelopen in de lessen.Ik vind dat heel leuk en ben al een stuk knapper dan toen ik kwam.

Zondag 13 december 2015

Stralend weer. Je houd het niet voor mogelijk ! Zon, geen wind en helemaal niet koud.
Wedstrijd....Vaardigheid dit keer. Hartstikke leuk. Ik mag ook meedoen en ik heb er zin in. Dus heb geen tijd voor verdere verhalen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Pagina: «  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement