Het Dagboek

Donderdag 17 juli 2014

Zwaar bewolkt en veel wind.
Vanavond hadden de kampkinderen een buitenrit. En weet je wat nu zo kinderachtig is ?? Ik mag nooit mee. Echt helemaal nooit...En weet je waarom ? Enkel en alleen , omdat ik het in het bos zo leuk vind, dat ik helemaal geen zin heb om daar saai doorheen te stappen , draven en galopperen. Ik probeer me te beheersen, maar kan het dan echt niet laten om lekker uit mijn dak te gaan. Lekker bokken en zo. In mijn enthousiasme vergeet ik dan helemaal, dat er ook nog iemand op mijn rug zit, die daar ook graag op wil blijven zitten.Ik heb echt wel geprobeerd om me te gedragen zoals de anderen, maar het lukt me gewoon niet.Laatst nog hadden ze besloten om mij toch nog eens een keer mee te laten gaan om te kijken of ik mijn leven had gebeterd. Ik blij natuurlijk. Hans, een van de begeleidmensen, die het klusje mocht klaren, was eerst heel tevreden over mijn keurige gedrag.Maar helaas...Na een poosje werd het me toch weer te machtig en voordat ik het wist ( en erger...voordat Hans het wist) waren we uit het niets in een noodgang bokkend op weg naar verderop. En omdat dat nu precies is wat onze mensen niet kunnen waarderen ( geen gevoel voor humor) zal ik het voorlopig wel weer kunnen schudden. Dom,dom,dom.Als iemand zich dus afvraagt waarom ik nooit op buitenrit ga weet hij het nu. Daarom.

Woensdag 16 juli 2014

Droog, zonnig en warm.
Het blijft maar zomeren. Gisteren stond ik 's middags in een paddock en zag toen een ding aan komen rijden dat wel wat op een fiets leek. Er zat 1 groot mens op het zadel en boven het voorwiel zat een houten bak gevuld met 4 piepkleine kindjes.Het bleek een kinderoppasmens te zijn, die met haar oppaspeuters van 3 a 4 jaar wilde komen ponyknuffelen. Nou, dat was natuurlijk weer echt een werkje voor Misty. Ze is dus uitgebreid geaaid door een heleboel kleine handjes en uiteindelijk mochten ze ook allemaal een paar rondjes om de boom op haar rug. Ze vonden het helemaal geweldig dus misschien zien we ze over een paar jaar terug in de introductieles.

Dinsdag 15 juli 2014

Droog, erg warm, veel zon.
Inmiddels zijn de kinderen van het tweede ponykamp gearriveerd.Dit wordt een warm weekje , wat ik je brom.Ze zullen op het heetste van de dag wel iets anders bedenken dan serieuze paardrijles. Dat zal wel uitdraaien op waterspelletjes in de buitenbak en/of zwembadbezoek. We zullen wel zien wat het gaat worden. 

Maandag 14 juli 2014

Droog, warm en veel zon.
Ik ben Lizzy en woon in een stal bij de binnenbak samen met Jorik, Amber en Misty. Nushky woont hier tijdelijk ook en dat kan, omdat Sunny weg is.Sjonie heeft helemaal vergeten te vertellen, dat vorige week Sunny, het shetlandertje,naar een ander huis is gegaan, Zijn mensen zijn ook de mensen van Amber en het is de bedoeling, dat hun rijkind langzamerhand de overstap naar de grotere Amber gaat maken. Maar Amber is nog jong en onervaren, dus mag zij voorlopig meewerken in de lessen om net zo'n knappe pony te worden als wij ( ahum...). Voor Misty was het vertrek van Sunny, die haar weidemaatje was, echt wel even slikken. Ze vond het namelijk erg leuk om met het eigewijze kleine ding op te trekken .Maar ja, zo is het leven.Alles gaat niet altijd zo als je het graag wilt.

Zondag 13 juli 2014

Veel wolken en later benauwd warm.
Venice was vanmorgen al vroeg vertrokken in het rolhok. Toen ze terug kwam na een hele poos liep ze zowat naast haar ijzers van trots.En ik moet eerlijk zeggen, terecht.Ze was naar een wedstrijd geweest. Ze mag tegenwoordig nog maar net L1 starten en nu heeft ze zowaar niet alleen al een eerste, maar ook nog een derde prijs gewonnen.Behalve lintjes en gevulde envellopjes zaten daar ook nog 3 winstpunten bij. Haar dag kon dus niet meer kapot.En die van Monique al helemaal niet !
De week is weer om en ik geef de pen aan LIzzy. 

Zaterdag 12 juli 2014

's Nachts een beetje regen. Overdag droog en heel heet.
Ik heb inmiddels mijn gewone buren Match en Venice weer terug. Famke en Tristan zijn vandaag door hun mensen, die terug waren van weggeweest, weer opgehaald. "Tot de volgende keer,"riepen ze en weg waren ze .

Vrijdag 11 juli 2014

Veel prettiger weer.Zonnig, 26 graden en het is zelfs s'avonds helemaal droog gebleven ondanks wolkbreuken met wateroverlast links en rechts van ons. Je zag het bliksemen en regenen en niet te zuinig. Er is zelfs een buitenrit, wel na zorgevuldige bestudering van buienradar, vertrokken en is precies tussen de buien doorgereden en kurkdroog weer thuis gekomen.Heel apart. Mijn eigen mensen, die aan de andere kant van Holten wonen, kwamen met rubber laarzen aan, omdat ze dachten, dat hier, net zoals bij hen, de boel wel blank zou staan. Niet dus...
De kinderen van het eerste kamp zijn weer vertrokken met hun pony's en nu wonen Iepie en Ayla in de paddockstallen naast de binnenbak.

Donderdag 10 juli 2014

Droog, bloedheet. 30 graden en windstil.
Ik hoorde Sandra vertellen, dat ze vanmorgen, toen ze in het kantoor zat, gebeld werd door Remco. Hij was net op zijn werk gebeld door een werkmens, die klaagde, dat hij in de kamer (die verbouwd wordt,) stond en dat hij niets kon doen, omdat er niemand thuis was en hij ook niemand kon vinden.Toch tamelijk bizar als je bedenkt, dat op datzelfde moment op maximaal 30 meter afstand van hem ongeveer 25 mensen rondliepen, waarvan Sandra zelfs op minder dan 10 meter van hem verwijderd was....! Dat zal dan wel niet op zijn Ipodding hebben gestaan.Dat je ook gewoon je benen en je ogen en misschien zelfs wel je oren kunt gebruiken om vast te stellen of er ergens iemand is zou misschien een goede aanvullende tekst op zo'n ding zijn.Kennelijk kunnen de mensen tegenwoordig niet veel meer zelf bedenken.

Woensdag 9 juli 2014

Hele ochtend harde regen, 's middags druilerig. Herfst. 14 graden.
Er zijn deze week met de ponykampkinderen ook 4 ponkampkinderenpony's meegekomen. En behalve die 4 is er ook 1 ponykamppony extra geleend.Die is zondag al gekomen met haar maatje Ayla,die alleen voor de gezelligheid mee is, want die is nog niet ervaren genoeg.Terwijl hun eigen mensen met vakantie zijn mag Iepie ( ze heet Iris, maar ze noemen haar Iepie), een hele leuke Haflinger,met onze vaste medewerkers meedoen. Ze is wel een beetje aan de maat, maar door wat meer werk zal ze vast wel wat dunner en nog mooier worden.Ze heeft er veel zin in zei ze.
Als je bedenkt, dat Famke en TRistan er ook nog zijn kun je nagaan, dat we, terwijl we altijd al vol zitten, nu met 8 dieren extra een beetje overboekt zijn. Maar we hebben gelukkig de paddockstallen als reserve en voor een weekje redt het zich prima.Dan moeten onze mensen maar wat meer kilometers maken, want we gaan natuurlijk wel alle 38 iedere dag naar wei/paddock.

ponykamp logee 1 Ponykamp logee 2

Dinsdag 8 juli 2014

De hele dag regen. Soms hard, soms zachtjes, maar altijd nat.Niet meer dan 16 graden.
Inmiddels zijn gisteren de kinderen van het eerste ponykamp gearriveerd.Het is heel jammer, dat het vandaag zo'n slecht weer is. Gelukkig hebben we een binnenbak,dus er is de hele dag wel lekker gereden.

Ponykamp

Pagina: «  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement