Het Dagboek

Zaterdag 9 januari 2016

Opnieuw een lentedag en de dagen worden ook al een piepklein beetje langer. Dat neemt niet weg , dat de nieuwe lampen op het hek voorzien in een behoefte.Overdag zien ze er leuk uit en als ze 's avonds branden zorgen ze ervoor, dat de mensen meer niet onverwacht in plassen terecht komen,die ze in het donker niet kunnen zien.

Verlichting hek Verlichting hek

Vrijdag 8 januari 2016

Hele dag zon, weinig wind, zeker 8 graden boven nul. Cadeautje. Dit is dus het soort weer, dat Jantine altijd voor ons meebrengt.Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Donderdag 7 januari 2016

Zwaar bewolkt, 2 graden boven nul. Later regen en niet zo'n beetje.
Buurman Bobby was helemaal door het dolle. Hij had net gehoord, dat hij is geslaagd voor zijn proeftijd en dus hier mag blijven .Vanaf nu hoort hij ook bij de vaste medewerkers. En dat vinden we allemaal heel leuk voor hem.

Woensdag 6 januari 2016

Droog en berekoud.Zowaar de hele dag 2 graden onder nul. Geen wind.Ook nu lag de ijzelgrens net ten noorden van ons, maar nu geen kilometers meer, maar misschien hooguit 800 meter. En dat kwam heel goed uit. We hadden namelijk dringend krullen nodig en het grote krullenvervoerrolhok, dat gelukkig vanuit het zuiden naderde kon probleemloos ons erf oprijden en zijn lading lossen. Dit terwijl een klein stukje verderop dit soort grote rolhokken door de ijslaag op de weg gewoon in de sloot en tegen de vangrails eindigden.

Dinsdag 5 januari 2016

's Nachts vorst, maar geen ijzel, zoals aan de andere kant van de Holterberg net wel. Zijn we toch weer bofkonten.
Gisteren is er een nieuwe tijdelijke medewerker gearriveerd. Ze lijkt op DP en ze heet Lola. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe vaste medewerker, maar die liggen niet voor het opscheppen. Dus Lola , die even thuis niet zoveel te doen heeft komt even helpen.

Maandag 4 januari 2016

Veel regenbuien en die kwamen niet alleen. Dit keer hadden ze onze Jantine meegebracht en zo'n entree kennen we eigenlijk niet. Ze brengt namelijk altijd mooi weer mee.Het zal wel een foutje in de programmering zijn.Kan gebeuren . Het zal later in de week vast wel goed komen.
Ik ben Vosje en woon nu weer eens in de duobox in de nieuwe stal, samen met Bobby.Ze zetten mij vaak in deze dubbele box, omdat ik het eigenlijk met alle paarden en pony's goed kan vinden. Ik maak nooit ruzie met de buur, maar het is natuurlijk altijd afwachten of de buur geen ruzie zoekt met mij. Maar Bobby vindt het helemaal prima en we hebben het heel gezellig samen.

Zondag 3 januari 2016

Nog steeds regenachtig en winderig.
Inmiddels is de ruimte rondom de mega grote eikenboom voor op het plein helemaal vrij gemaakt van hekken en struiken. Als je nu het terrein op komt kun je dus meteen zien naar welke boom manege "Stal de Eik"is genoemd. Je kunt er niet omheen kijken. Mooi toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

de Eik

Zaterdag 2 januari 2016

Regenachtig en waterkoud.
Ik sprak Igor in de paddock en hij vertelde, dat hij een nieuwe buurman had gekregen. Een mede schimmel, maar nog niet zo wit als hijzelf. We weten allemaal, dat dat een kwestie van tijd is en dat dat betekent, dat hij een heel stuk jonger is dan onze Igor. Zijn mens is Arjan, een van onze helpmensen.Dazzler, zo heet hij,  zei, dat hij voorlopig even hier komt wonen, omdat er bij de stal. waar hij normaal staat alleen maar een buitenbak is ,die momenteel niet erg geschikt is om in te lopen, laat staan te werken. Omdat zijn mens dat toch wel graag wil doen is hij verhuisd. Hij heeft wel een erg dikke wintervacht opgelopen van het alsmaar buiten rondbanjeren. Toen ik hem namelijk voor het eerst aan de slag zag in onze binnenbak droop het zweet al gauw van hem af. Maar daar zullen ze binnenkort vast wel iets op vinden.
Met Pjotr gaat het steeds beter,maar omdat de mensen er nog steeds niet op vertrouwen, dat hij niet uit zijn dak zal gaan als hij los in een paddock wordt gezet , wordt er nog steeds een paar keer per dag met meneer gewandeld. Tot in de late avond aan toe.

Wandelen

Vrijdag 1 januari 2016

Eerst even zon, later dikke mist en kouder. 3 graden.
Op de stronk van de eikenboom , die omgezaagd was, omdat hij steeds schever werd en op de nieuwe stal zou vallen als hij omver geblazen zou worden, moet nog iets leuks komen. Maar onze mensen zijn er nog niet uit wat dan wel. Bart misstaat niet op die plek, maar hij was niet bereid om te blijven zitten. De mensen zullen dus toch iets anders moeten verzinnen.

Ingang

Donderdag 31 december 2015

Wisselend bewolkt, steeds meer zon. 8 graden.
De hele dag was het onrustig. De ene doffe knal na de andere.Ik stond gewoon te schudden in de paddock.Maar alles went en na de eerste klappen (carbidbusschieten was dat volgens BB) ben ik maar gewoon doorgegaan met hooi eten. Het smaakte er niet minder om. Maar 's avonds was het andere koek. Op de tijd, dat anders alles in ruste is, begon het opeens te knallen en te bliksemen. Horen en zien verging je.Misty, die al heel wat jaartjes meeloopt, zei tussen twee happen grasmix door, dat dit alles geen kwaad kon. Bovendien wist zij zeker, dat straks, midden in de nacht dus, een heleboel mensen, de buurtvereniging, de kantine zouden binnenstromen om tegen elkaar "de beste wensen,"te zeggen. Ook dit zou geen kwaad kunnen, maar van slapen zou voorlopig niets komen. En daar had Misty dus opnieuw helemaal gelijk in.
In ieder geval wens ik namens alle medewerkers en gastpaarden jullie een heel fijn 2016.

Pagina: «  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement