Het Dagboek

Dinsdag 11 maart 2014

Lente.!
Vanmorgen al vroeg kwam de dierenarts.Ik vroeg me  af of er iemand ziek was, maar dat was dus niet het geval.Het ging om de jaarlijkse prikpartij tegen influenza/tetanus , wat dat dan ook moge zijn.En dit keer ging het reuze vlot.Floran, die altijd hysterisch werd als hij ook maar een dierenarts in de verte zag,staat ergens in Drenthe lekker pensioen te vieren. Daar hadden ze dus geen last van. Verder is niemand van ons  bang voor zo'n flutprikje. Het papierwerk kostte meer tijd dan de hele enterij.
Prikken Jaarlijkse prikken 

Maandag 10 maart 2014

Hele dag zon, geen wind en zeker 20 graden.
Hallo, ik ben Duo Penotti, maar iedereen noemt me DP. Ik woon in de nieuwe stal links achterin. Tegenover Caramel en naast...even niemand. Onze mensen zoeken al lang naar een vervanger van Twingo . Ze dachten, dat ze er een gevonden hadden en daar is die box voor bestemd. En waarom staat die pony daar dan nu niet ? Nou, dat komt zo. Die pony kennen we , want hij is met zijn mens al een paar keer hier op ponykamp geweest. Nu is dat mens groter gegroeid en past er niet meer zo goed op. Nu hadden ze bedacht, dat die pony dan mooi hier zou kunnen komen werken en omdat het een leuk dier is vonden onze mensen dat een goed idee.Eind goed al goed zou je zeggen. Maar ja, er kwam een kink in de kabel. Net voordat de pony zou verhuizen is hij kreupel geworden, terwijl hij nog nooit iets had gemankeerd. En nu wachten ze er hier natuurlijk even op hoe het verder zal gaan. "Weet je wat,"zei Olleke plotseling Ïk herinner me nog zo'n soort verhaal, maar dat ging over een paard van hier.Hij heette Flip en was met Sandra al heel knap geworden in dressuur.Hij vertelde op een dag, dat hij toevallig had gehoord, dat hij binnenkort verkocht zou worden. Er zouden Amerikanen komen kijken en als ze hem leuk vonden zou hij verhuizen naar een heel ver land. En daar had hij dus helemaal geen zin in. En het zou ook niet gebeuren, want hij had een list bedacht zei hij.Wat gebeurde er ??? De dag voordat die mensen zouden komen deed hij of hij zich verstapte en , o wat zielig, hij was hartstikke kreupel, terwijl hij nog nooit zoiets had gehad. Toch jammer, dat die mensen toen niet hoefden te komen kijken en hem dus ook niet hebben gekocht. Dat kunstje heeft hij een paar keer uitgehaald en uiteindelijk is hij op hoge leeftijd van hieruit naar de paardenhemel gegaan.Als die mensen van die pony hem nu eens niet alleen vertellen, dat hij weg zal gaan, maar ook, dat hij hiernaartoe mag is hij vast gauw weer beter,Tijdens de ponykampen vond hij het hier namelijk hartstikke leuk. Nou ja, de tijd zal het leren.

Zondag 9 maart 2014

Ongelofelijk mooi weer. Zon, windstil en meer dan 20 graden.
Het is niet te geloven.We hebben vandaag allemaal uren lang zonder dekens in de paddocks gelopen en gelegen. Heerlijk...Vorig jaar was het op deze datum koud en nat na ook een warmere periode. Hopelijk gaat dat dit jaar niet weer zo.Het lijkt wel zomer, maar het is dat natuurlijk nog lang niet.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.
Lente2014 

zaterdag 8 maart 2014

Droog, zonnig en zeker 16 graden.
Toen ik vanmiddag uit mijn buitenluik keek zag ik, dat Venice mooi opgetut het rolhok binnen stapte. Ik vroeg waar ze nu weer naartoe ging en ze zei vrolijk, dat ze lekker naar een wedstrijd ging. De klep ging dicht en het rolhok verdween om de hoek.Een hele poos later kwam het weer terug en kwam Venice er stralend uit rollen. Ze vertelde, dat ze dit keer 194  punten had gekregen. Dat is best veel voor een amateur. Of niet soms ?? Zij en haar mens waren in ieder geval dik tevreden.

Vrijdag 7 maart 2014

Droog, zonnig en zeker 14 graden.
BB vertelde, dat ze had gehoord, dat de ponykampen voor in de zomer al behoorlijk vol beginnen te lopen.Op dit moment zijn er nog wel plekjes in alle weken, maar over niet al te lange tijd zal de keuze beperkter zijn.Wie dus wil komen in een bepaalde week kan zich beter alvast melden.

Donderdag 6 maart 2014

's Nachts beetje vorst, overdag stralend weer .
Ik zag, dat het voermens alweer druk is met het poten van bloemen in alle bloembakken. Je zou denken, dat ze dat een leuk werkje vindt. Maar nee hoor.Ik hoorde haar zeggen, dat ze er een bloedhekel aan heeft om die dingen er allemaal in te zetten, maar het wel heel leuk vindt om ernaar te kijken als het klaar is.En ze heeft nu een keer de pech, dat niemand van onze mensen er wel aardigheid in heeft om dit werk te doen.Dus, als ze straks naar de bloemen wil kijken zit er maar een ding op. Ze er zelf in zetten. En dat doet ze dan maar weer voor de zoveelste keer.
Bloembakken 

Woensdag 5 maart 2014

Lang mistig, maar later op de dag nog veel zon.
De mensen hier hebben bedacht, dat ze op zondag 6 april weer eens een open dag gaan houden. Gisterenavond zijn ze al met een aantal vrijwilligersmensen bij elkaar geweest om uit te gaan vogelen wat ze dan allemaal gaan doen. Het gaat vast hartstikke leuk worden. Ik hoorde dat in ieder geval de carousselgroep al in training is gegaan om een mooie show te kunnen geven. Het is dus een goed plan om die datum alvast vrij te houden. Iedereen is welkom !!

Dinsdag 4 maart 2014

Superweer...! In de zon wel 18 graden.
Gisterenavond hebben we wat leuks beleefd.Tenminste dat vonden wij. Onze mensen waren niet zo blij.Het rijkind, dat 's avonds op Toet had gereden heeft kennelijk toen ze haar na de les had afgezadeld en de deken erop had gedaan, vergeten om haar boxdeur goed dicht te doen.( We noemen geen naam, maar degene om wie het gaat kan zich wel even achter de oren krabben.) Dus wat deed onze Toet toen ze dat zo tegen 11 uur ontdekte ??? Een beetje morrelen, een beetje duwen en hup, daar ging de deur open.Joepie ! zei ze en stapte verheugd richting hooi. Maar na een paar happen bedacht ze , dat er veel leukere mogelijkheden waren en wandelde de andere kant uit waar de ton met muesli en de doos met koeken van Melli stonden.Jammer genoeg voor haar waren die tonnen dicht. "Waarom gooi je ze niet om ?"zei Bill. "Misschien kun je er dan bij."En ja hoor. Even later lag de muesli in het gangpad en kon Toet aan dit buitenkansje beginnen. Ze had knap haast, want ze wist, dat de laatste ronde nog niet was geweest en dat dan onherroepelijk de open deur zou worden ontdekt.Maar ze had pech, want ze had nauwelijks een paar mondjes weggewerkt of daar kwam het voermens,die de beurt voor de laatste ronde had,aan en was het uit met de pret."Je had beter kunnen wachten met eruit lopen totdat de laatste ronde was geweest. Dan had je de hele nacht je gang kunnen gaan."zei Melli. Maar dat was niet gelukt, want ze vergat, dat het laatsterondemens altijd aan alle boxdeuren voelt of ze wel echt dicht zijn.Dus dat verhaal ging niet op.

Maandag 3 maart 2014

Wisselend bewolkt en droog.
Mijn overbuurman Bill heeft mij de pen gegeven, want ik schijn alweer aan de beurt te zijn. Wat vliegt de tijd. Maar goed, ik zal mijn best doen.
Mijn naam is dus Byou en ik woon in de Sterstal met mooi uitzicht op het plein.Sandra rijdt mij bijna iedere dag om mij steeds meer moeilijke dingen te leren. Ik ben inmiddels Z dressuur. Als er eens een leuk rijkind met zelf al veel ervaring langs komt, die een echt mooie en lieve wedstrijdpony zoekt, ben ik te koop.En het lijkt me eigenlijk heel leuk om dan veel vaker naar wedstrijden te gaan en nog verder te komen.

Zondag 2 maart 2014

's Morgens zon, 's middags bewolkt en veel wind.
Er was vandaag niet veel te beleven. Er was, onder leiding van Kleo, een buitenrit met mensen van ver en ik mocht dit keer niet mee. Balen. Volgende keer beter.
De week is weer om en ik geef de pen aan Byou.

Pagina: «  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement