Het Dagboek

Zaterdag 2 juni 2012

Wisselend bewolkt, 's avonds zon en 17 graden.
Lekker weekend...! Ga ik vast weer met mijn mens op pad. Uren lang de bossen in. Niet verkeerd toch.Het is er net piko bello weer voor.Nog geen daas te zien en prima temperatuur.

Vrijdag 1 juni 2012

Bewolkt, weinig wind, maar niet meer dan 12 graden.
Dp was blij. Het zadelmaakmens had woord gehouden en tegen de middag was het zadel terug, compleet met aan iedere kant die 4e stoot.Nu moet natuurlijk nog wel iedereen, die haar zadelt er aan denken om die nieuwe stoot dan ook te gebruiken. Ben benieuwd of het probleem nu inderdaad verleden tijd is.

Donderdag 31 mei 2012

'a Nachts veel regen, de hele dag regenachtig en niet meer dan 14 graden.
DP klaagde de laatste tijd, dat haar zadel te veel naar voren schoof onder het rijden.En het is nog een nieuw zadel ook. Onze mensen hebben er geleerd naar gekeken, maar dat hielp niets, want ze hebben daar niet voor geleerd.. Dat is niet zo vreemd, want je kunt nu een keer niet overal verstand van hebben.Daarom werd de telefoon gepakt en werd het mens, dat het zadel verkocht had gebeld. Toevallig moest ze toch deze kant op, dus vanavond stond ze meteen al voor de deur.Ook zij keek geleerd naar hoe het zadel op Dp's rug lag, maar dat hielp wel. Ze bedacht, dat een 4e zadelstoot verder naar voren vastgemaakt dan de andere 3 waarschijnlijk zou helpen. Leuk en aardig, maar daar moest een heel stuk van het zadel worden losgemaakt en dat is best veel werk."Ik kan niet werken zonder zadel hoor," zei Dp en dat snapte iedereen. Maar ze had mazzel, want de man van dat zadelmaakmens levert hier het krachtvoer en heel toevallig zou hij morgen langskomen om voer te brengen. Dus onze mensen zeiden natuurlijk meteen, dat het dan natuurlijk erg geweldig fijn zou zijn als hij dan het in orde gemaakte zadel meteen weer mee zou brengen. Ze beloofde ,dat ze het zou proberen.Maar het was veel werk en weinig tijd. Erg weinig tijd... Maar het streven alleen is al schoon ,toch!

Woensdag 30 mei 2012

Wisselend bewolkt, later weer meer dan 20 graden.
We hadden al een paar dagen onze vader Gerrit gemist. Het schijnt, dat hij slecht te pas is na een onderzoek in het ziekenhuis. We hopen, dat het gauw weer beter met hem zal gaan, want het is heel kaal hier zonder hem.
Vanmorgen zag ik, dat Sandra en Remco druk bezig waren om hun auto vol met spullen te stoppen. Net toen we ons afvroegen waar dat nu weer goed voor was kwam Bartje vertellen, dat hij lekker een paar dagen met vakantie ging. Eerst leuk over de snelweg naar een haven en dan met een grote boot naar een eiland, dat Vlieland heet. Hij was daar nog nooit geweest, maar het leek hem er super.De auto mag namelijk niet mee daarnaartoe had hij gehoord en iedereen moet dus overal naartoe op de fiets. En fietsen kan hij tegenwoordig als de beste. Hij zag al helemaal voor zich hoe hij vooruit scheurde met zijn hijgende ouders op afstand achter zich aan. Goed voor hun conditie toch ! Ik vind het ook heel leuk om met mijn mens door het bos te scheuren.
Stal de Eik

Dinsdag 29 mei 2012

Eerst zonnig en 19 graden, later zwaar bewolkt.
Toen ik vanmorgen door mijn buitenluik keek zag ik, dat Sandra en het voermens in de auto stapten en verdwenen.Ik hoorde zeggen, dat ze voorlopig ook niet terug zouden komen, omdat ze naar een vergadering van de FNRS waren, ergens ver weg in Friesland. Waar ze lol in hebben...Maar het schijnt, dat ze dat soort ontmoetingen expres iedere keer bij een andere manege organiseren, omdat iedereen het leuk vindt om bij collega's achter de deur te kijken. Je kunt tenslotte overal wel wat opsteken of op nieuwe ideeen komen. Toch niet zo gek bedacht.

Maandag 28 mei 2012

Zon, steeds meer wind. Overdag 25 graden en 's avonds opeens binnen een half uur wel 10 graden minder.
Ik ben Nickey en woon in de nieuwe stal naast Zazou en de nieuweling Sil.Tegenover mij staat Top Gun, een leuke merrie, die binnenkort gekeurd wordt door de dierenarts en waarschijnlijk mag blijven als ze goedgekeurd wordt.
Mijn mens heeft alleen in het weekend tijd  voor mij en daarom mag ik doordeweek de medewerkers helpen en in de lessen lopen. Rust roest en op deze manier blijf ik lekker in conditie om met mijn eigen mens probleemloos lange buitenritten te kunnen maken.
Het is nu tweede pinksterdag en dat betekent, dat er weer geen lessen zijn. Er was wel een dagtocht.De paarden,die mee mochten waren heel enthousiast. Het was namelijk een groepje mensen, dat geregeld hier komt om buitenritten te maken. Ze kunnen prima rijden, dus je kunt met hen hartstikke leuk op pad.Stalgenoot Pride stapte tenminste heel vergenoegd aan het hoofd van het stel het erf af.

Zondag 27 mei 2012

Zonnig en nog steeds heel warm.
Ik hoorde, dat het alweer een feestdag was. Dit keer heette het 1e pinksterdag. Ik mocht mee op een buitenritje, er waren een paar privelesjes en verder was er niets te doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky

Zaterdag 26 mei 2012

Droog en de hele dag zon. 30 graden !
Heel warm en heel druk. Alle lessen lekker in de wind in de buitenbak. Je kon overal in de buurt de maaimachines horen, want het was super hooi weer.

vrijdag 25 mei 2012

Zonnig, veel wind en 26 graden.
Inmiddels is er ook weer een eventuele nieuwe medewerker op proef verschenen. Hij heet Zydney, maar ze noemen hem Sydney, en is 8 jaar. Iedereen weet, dat ik niet veel van schimmels moet hebben, maar deze lijkt me wel aardig. Hij schijnt een poos niets gedaan te hebben dus hij wordt nu eerst geleidelijk aan in conditie gebracht en als hij goed zijn best doet mag hij misschien blijven.
Stal de Eik

Donderdag 24 mei 2012

Stuk frisser, wisselend bewolkt.
Gisterenavond was er een probleempje. Het voermens kwam langs voor de laatste ronde zo tegen half 12 en bleef ongewoon lang weg.Na een poosje kwam ineens ook Sandra langs in een tamelijk hoog tempo en door het raam zag ik Kalle ,de hond van Theo, verveeld op het plein zitten zonder Theo in de buurt, wat ook ongewoon is.Ik vroeg dus aan Kalle wat er aan de hand was en Kalle zei, dat ze dat ook niet precies wist, maar dat Sandra, het voermens en Theo in de nieuwe stal erg druk bezig waren met iets.Later kwamen ze allemaal ,tevreden ogend terug en werd alles afgesloten.Vanmorgen hoorden we van Nicky wat er aan de hand was geweest.Ze vertelde , dat haar buurvrouw Sil zo dom was geweest om zich vast te rollen in haar box.Ze kon geen kant meer uit wat ze ook probeerde. Toen probeerde ze maar niets meer en bleef doodstil liggen.Nu liggen tijdens de laatste ronde meer dan de helft van ons languit te pitten. Het mens, dat aan de beurt is voor de laatste ronde kijkt dan wel bij iedereen over de rand van de box om te zien of alles in orde is.Dus toen er bij Sil werd gekeken gingen de alarmbellen af. Eerst probeerde het voermens alleen om Sil te bewegen aktie te ondernemen, maar Sil bleef stokstijf liggen met de benen hoogst ongemakkelijk omhoog klem tegen de muur. Inmiddels waren Sandra en Theo erbij gekomen en stonden te overleggen wat ze nu moesten doen.Het is tamelijk gevaarlijk om bij een vastliggend paard in de box te gaan, omdat als dat paard onverwacht toch probeert overeind te komen, zijn benen ongecontroleerd door de omgeving maaien. Daar zijn al mensen bij  verongelukt, dus ze hadden niet veel puf om dat te gaan doen.Maar ja, Sil kon toch ook niet zo blijven liggen, dus Theo nam een kloek besluit en ging, niet gehinderd door het feit, dat hij 81 is,met twee longes de box in klauterde half over Sil heen en bevestigde de longes aan de benen,die het dichtste tegen de muur aan zaten.Toen stapten ze met zijn drieen de box van Nicky in met de boodschap aan Nicky, dat ze niet moeilijk mocht doen .Ze zei, dat ze maar gauw in een hoekje was gaan staan.Toen heeft Theo de achterbeenlonge gepakt en Sandra en het voermens samen de voorbeenlonge. Ze telden 1  2   3 en bij 3 trokken ze allemaal zo hard als ze konden. En ja hoor...Ze hebben kans gezien om de 450 kilo wegende Sil om te kantelen en met groot geraas kwam madame weer in de benen. En ze had zich helemaal geen zeer gedaan zei ze blij. Eind goed al goed.Maar ze hebben (stiekum) ook gelachen vertelde Nicky.Toen Sil overeind kwam schoot de lus van Theo's longe los. Theo viel op de grond en landde heel toevallig midden in iets, dat bruin en zacht was. Het begint met een d en eindigt met een l en Nicky had het net gemaakt. Kunnen jullie vast wel raden wat dat was.Nou ja, ook hij heeft er niets aan overgehouden, maar was wel heel gauw naar huis verdwenen. Waarschijnlijk rechtstreeks naar de douche.

Pagina: «  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement