Het Dagboek

Maandag 7 juli 2014

Wisselend bewolkt en minder wind.
Hallo, ik ben Sjonie.Leuk, dat ik nog even de pen heb, want ik ben mijn langste tijd hier geweest.Als alles meezit ben ik namelijk volgend jaar om deze tijd met zijn tweeen en totdat dat dat echt zo is ga ik binnenkort lekker terug naar de wei van mijn fokmens. Er is nu al een foto van mijnveulen gemaakt en hoewel hij pas ongeveer 3 cm groot is,weet ik zeker, dat het een schoonheid zal zijn geworden tegen de tijd, dat iedereen hem zal kunnen bewonderen. Maar dat duurt nog zo'n 10 maanden.Tegen die tijd stuur ik jullie wel een berichtje en natuurlijk een foto.
Vanavond liep ineens het hele plein vol met grote wagens afgeladen met hooi. Dat is een deel van onze wintervooraad denk ik. Het is altijd een heel gedoe om al dat spul netjes opgestapeld te krijgen, maar de mensen,die dat doen doen dat hier al jaren. Het zal dus wel goed komen.

Nieuw hooi

Zondag 6 juli 2014

Wisselend bewolkt, 's avonds een hele dikke bui. Je kon de weilanden bijna horen juichen, want de dorst was weer groot.
Gisterennacht dacht ik even, dat ik droomde, dat het de nacht van oud en nieuwjaar was. Maar ik was wakker ,het was bepaald geen winter en wat ik hoorde was wel vuurwerk, maar niet om de geesten van het oude jaar te verjagen.Het was ons echt niet duidelijk waar die herrie midden in de nacht dan wel goed voor was. Later hoorde ik zeggen,dat het uit vreugde was. Een ploegje hollandse mensen, die er hun beroep van hebben gemaakt om met zijn allen tegen een bal te trappen, hebben eerst 2 uur geprobeerd die bal normaal in het doel van de tegenstanders te schoppen. Maar er liepen steeds mensen hinderlijk in de weg dus dat lukte niet. Toen mochten ze, omdat er toch echt een van de twee partijen moest winnen, om de beurt ,ongehinderd door wie dan ook ,op elkaars doel schieten. En dat hebben die van ons beter gedaan dan die anderen. Dus nu mogen ze door naar weer zo'n wedstrijd.Iedereen natuurlijk hartstikke blij. Vooral ook de verkopers van oranje spullen ,eetbaar en niet eetbaar.Dat wordt dus weer een avondje spanning. Ik hoop ,dat ze dan weer winnen, maar het zou wel prettig zijn als ze dan het vuurwerk inmiddels op hebben hier in de buurt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjonie.

Zaterdag 5 juli 2014

Overdag af en toe een klein buitje en 's avonds 1 hele grote.Niet meer zo warm.
Er was vandaag iets te doen in het dorp. Ze noemen het de Triatlon. Ze doen dat al 30 jaar en kennelijk heel goed, want er doen inmiddels al mensen uit 35 landen aan mee.Die komen dan allemaal hier om hele einden te zwemmen, te fietsen en te lopen. Het gaat er dan om wie, na al die bezigheden het eerste klaar is. Allereerst springen ze in het water en ze eindigen dan heel veel kilometers later rennend met de tong op de schoenen,in de dorpsstraat. Leuk hoor, als je ervan houdt.Nadeel is, dat de hele omgeving is afgezet en je echt nergens meer normaal heen kunt gaan. Alles zit dicht, want die fietsende en rennende mensen hebben natuurlijk geen tijd om ook nog op verkeer te letten. Ze krijgen dus overal vrij baan. Ons voermens heeft dat geweten. Ze zou even bij Rijssen in de buurt nog wat planten voor de bloembakken op het plein halen en dacht, dat ze wel ergens ertussendoor zou kunnen. Mooi niet dus. Toen ze eindelijk terug was ( wel met planten natuurlijk) zei ze, dat ze op plekken was geweest, waar ze het bestaan niet van had geweten.Ach ja, als je pas 40 jaar ergens woont kun je nog niet alles weten. Toch !

Vrijdag 4 juli 2014

Erg warm. Meer dan 30 graden.
De hele week hebben we allerlei andere dingen dan anders gedaan. Dat was, omdat het de laatste week voor het begin van de schoolvakantie was.Zo kreeg Lizzy opeens 3 in plaats van 1 rijkind op haar rug. Die groep vond het namelijk leuk, om nu eens te voltigeren in plaats van gewoon te rijden.Verder werd er gevoetbald met onze grote bal. Met de beginners werden afstaprondjes gemaakt en buitenritten met de gevorderden. Ze mochten zelf zo'n beetje kiezen als ik het goed begrepen heb.

Voltigeren Lizzy

Donderdag 3 juli 2014

Eerst bewolkt. Later alleen maar zon en steeds warmer.
Inmiddels staat BB weer op haar gewone plaats achter in onze grote stal met zicht op de verbouwing binnen. Die is wel nog lang niet klaar,maar er wordt niet meer zo veel lawaai gemaakt, dus ze kan er naar haar idee weer veilig wonen.Ze vertelde, dat het er nu toch wel wat leuker begint uit te zien . Er zitten nieuwe tegels in en daar schijnen buizen onder te zitten,die 's winters warm kunnen worden. Ze bedenken tegenwoordig toch de gekste dingen.

Nieuwe vloer

Woensdag 2 juli 2014

Wisselend bewolkt en droog.
Vanavond zijn Remco en een paar vrijwilligershulpmensen begonnen met de jaarlijkse worsteling met de grote tent voor de ponykampen. Het kost natuurlijk, net als ieder jaar, weer de nodige hoofdbrekens plus spierballen om die op te zetten, maar tot nu toe is het altijd prima voor elkaar gekomen en dat zal dit jaar heus niet anders zijn. Ook al ziet het er nu echt nog niet naar uit...!

Tent opzetten

Dinsdag 1 juli 2014

Droog, droog. Alles is door de voortdurende harde wind weer gortdroog geworden.
Onze paddockstallen worden op het ogenblik gerenoveerd.Die stallen worden alleen gebruikt om tijdelijk paarden of pony's te kunnen herbergen als ze komen logeren of als er iets moet gebeuren aan de stallen van onze eigen paarden.Maar Orlando en Kleo hebben er vorige week een potje van gemaakt. Ze waren daar dus voor een nachtje neergezet, maar denk maar niet, dat ze er ook zijn gebleven. De afsluiting bestond alleen maar uit een enkel draadje.

Paddock renovatie

Dat is jaren lang geen probleem geweest, maar Kleo en Orlando vonden het een goed idee om daar gewoon doorheen te lopen.Vervolgens zijn ze onder de afscheiding naar de paddock door gekropen (alles kapot natuurlijk) en omdat ze de mazzel hadden, dat het hek van die paddock open stond,liepen ze zo lekker het erf op.Ze konden niet van het terrein af, want dat is 's nachts helemaal afgesloten, maar ze zijn wel aan het lol trappen gegaan.Spullen ondersteboven trekken ,paarden met open luiken met een bezoek vereren en plagen enz. enz. Hun pech was, dat die paarden door het jolige gedrag zo opgewonden werden, dat ze begonnen te hinniken en tegen de deuren te slaan. Dat was het begin van het einde van de pret.Sandra is uit haar bed gestapt, keek uit haar raam en zag toen wat ze niet wilde zien. Het duurde dus niet lang of ze verscheen op het plein en er was geen ontkomen aan. Orlando en Kleo gingen in de paddock met het hek dicht. Einde avontuur...Maar nu is Hans er druk mee bezig geweest om te zorgen, dat het niet weer zou kunnen gebeuren.En het is hartstikke mooi geworden als ik het zo zie.

Paddock renovatie

Maandag 30 juni 2014

Bewolkt en weer droog.
Hallo, ik ben Nushky en ik woon in de grote stal, eerste rechts, als je binnenkomt. Tegenwoordig staat Match naast mij, maar ik heb begrepen, dat dat tijdelijk is, omdat Famke en Tristan hier logeren. Nou ,ik vind het wel gezellig om af en toe een nieuwe buur te hebben.
Vanavond hebben we onze ogen uitgekeken.Van onze hulpmensen zijn er normaal altijd maar een paar hier, ze noemen dat parttime, maar nu waren ze er plotseling allemaal tegelijk. En ze gingen onder leiding van een vreemd mens allerlei maffe spelletjes doen.We konden het niet precies allemaal volgen, maar op een bepaald moment werd er een vuurtje aangestoken.En weet je wat ...? In plaats , dat ze blij waren, dat het goed fikte gingen ze allemaal om de beurt dat mooie vuurtje weer uitmaken. Hopelijk houden ze zich tijdens het kampvuur van de ponykampen erbuiten, want meteen uitmaken wordt dan echt niet gewaardeerd. Ook al kunnen ze het nog zo goed.Maar het uitmaken van dit vuur hoorde kennelijk bij het examen voor BHVer en ze zijn allemaal geslaagd." Wat is een BHVer nu weer voor iemand"? vroeg Match verbaasd.Maar het betekent dus Bedrijfs Hulp Verlener en alle goedgekeurde maneges met een veiligheidskeurmerk schijnen verplicht te zijn om altijd minstens 1 BHVer ter plaatse te hebben. Dus hebben we er nu 9 en dat zal wel genoeg zijn. Die mensen hebben dus geleerd wat ze moeten doen bij allerlei ongelukken en calamiteiten. Nooit weg toch..!En ieder jaar moeten ze op herhaling voor het geval dat ze iets vergeten zijn .

BHV oefenen Sandra BHV oefenen Monique

Zondag 29 juni 2014

Hier en daar een bui, maar veel meer daar dan hier. 's Nachts wel heel veel water en daar was iedereen hier blij mee.
Vanmorgen vroeg is dus een hele ploeg rijmensen met aanhang vertrokken naar de wedstrijd in Zwolle. De regiofinale van de zitcompetitie.Later hoorden we ,dat ze het heel goed hadden gedaan. Van iedere deelnemende manege werden de punten van de beste 8 opgeteld en wij zijn als derde bestzittende manege uit de bus gekomen. Zijn we best trots op. Bovendien mag er ook nog eentje door naar de kwartfinale ergens nog verder weg. Maar dat is pas in september.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky

Zitcompetitie 2014

Zaterdag 28 juni 2014

Wisselend bewolkt en weinig wind.
Je kunt goed merken, dat de zomervakantie in aantocht is. Er komen steeds meer afzeggingen in verband met eindejaarsfeestjes en vroege vakanties. Nog even en de meeste vaste rijmensen zijn naar verre streken en wij houden ons bezig met kampkinderen en toeristen. Ook weer leuk !

Pagina: «  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement