Het Dagboek

Donderdag 11 juli 2013

Bewolkt. 18 graden.
De kampkinderen hadden vandaag "pimp"dag oftewel ponyversierwedstrijd.Ze hebben mij ook fraai uitgedost. Ach, als ze dat nu leuk vinden. Van mij mogen ze.
Vanmorgen hebben we buiten in de springwei gewerkt. Alle kinderen mochten springen op hun eigen niveau,wisselend van balkjes lopen met een begeleider tot een parcourtje van zo'n 70 cm. Dat is altijd hartstikke leuk.
Springen met ponykamp 1 Springen met ponykamp 2 

Woensdag 10 juli 2013

Wisselend bewolkt en een stuk frisser.
Begin van de avond reden grote wagens vol met vers hooi het plein op. Er waren gelukkig ook een hele partij sterke mannen bij en die zijn tot 's avonds half 12 bezig geweest om al dat hooi weg te pakken Het ruikt super lekker. We zouden er zo aan willen beginnen. Jammer, dat dat niet gaat gebeuren. We moeten nogt zeker 6 weken wachten totdat we de eerste happen ervan mogen proeven, omdat we anders de kans lopen om koliek te krijgen. We hebben nu een keer heel veel darmen, die heel gevoelig zijn. Vers hooi schijnt altijd nog een tijdje na te broeien. vandaar.
Nieuw Hooi 1 Nieuw hooi 2 

Dinsdag 9 juli 2013

Nog steeds hoogzomer. Prettig.
Gisteren zijn de kinderen voor kamp 1 aangekomen. De tent stroomde vol en omdat het zo warm was hebben ze de zijwanden opgerold. En zo was het er prima uit te houden.
's Morgens hebben wij  gewerkt, maar 's middags mochten we allemaal relaxen in wei en paddocks. Onze kampkinderen waren namelijk in een paar mensenrolhokken afgevoerd naar het zwembad om af te koelen. We hoorden later, dat ze het er erg naar de zin hadden gehad.
Open ponykamp tent 

Maandag 8 juli 2013

Hele dag zon en wel 27 graden.Het lijkt nu toch wel echt een beetje op zomer.
Ik heet eigenlijk Kelly, maar sinds ik hier woon noemen ze me Vosje.Dat komt, omdat mijn stamboekpapier zoek was (zei de verkoper en verkopers zeggen dat wel vaker als een paard eigenlijk helemaal geen stamboekpapier heeft).  Toen hebben ze me maar Vosje genoemd.Toen tot ieders verbazing dat papier een hele tijd later toch nog door die handelaar werd nagebracht. ( het was achter zijn bureau gezakt.) was iedereen en ik ook zo aan Vosje gewend, dat ze het maar zo hebben gelaten. Ik vind het prima zo.

Zondag 7 juli 2013

Geregeld zon, af en toe een wolkje en prima temperatuur.
We zagen, dat Remco en een paar hulpmensen de grote tent uiteindelijk inderdaad de baas waren geworden. Hij staat klaar voor de ontvangst van de eerste zending kampkinderen. We hebben er allemaal zin in. Ben benieuwd wie mij de eerste week gaat verzorgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 6 juli 2013

Wisselend bewolkt. Krap 20 graden.
Je kunt merken , dat de vakanties nu echt begonnen zijn.De lessen raken al tamelijk in de war. Een deel van de rijkinderen is weg, een ander deel nog niet en wil juist graag extra rijden. Daar lopen dan ook nog geregeld toeristenmensen tussendoor met allerlei wensen, waarvan "buitenrit"de meest gebruikelijke is.En dat is natuurlijk niet zo gek met ons prachtige bos- en heidegebied vlak naast de deur.Het is voor onze mensen nog een hele klus om iedere keer uit te vogelen welke van die toeristenmensen dan ook goed genoeg kunnen rijden om bij ons een buitenrit te maken. Als je ze wilt geloven kunnen ze namelijk allemaal steengoed rijden, maar een aantal weet echt niet waar ze het over hebben.Een paar jaar geleden wilde een groepje mensen een buitenrit maken. Er werd dus gevraagd hoe lang ze al reden en ze zeiden 7 jaar.Dan kun je dus normaal gesproken veilig een buitenrit maken.Ze kwamen en toen bleek, dat ze toch wel erg onhandig bezig waren.Er werd dus opnieuw gevraagd hoe lang ze al reden. En toen kwam de aap uit de mouw. Ze reden inderdaad al 7 jaar. Ieder jaar 1 keer in de vakantie. Ze hadden dus niet gelogen, maar ze zijn bij ons toch maar aan de longe gegaan in plaats van op buitenrit.Sinds deze ervaring wordt ieder onbekend rijmens, dat een buitenrit wil maken onderworpen aan een soort kruisverhoor in de trant van" waar hebt u leren rijden, hoe vaak doet u dat nog , hebt u vaker buitenritten gemaakt enz. enz.

Vrijdag 5 juli 2013

Droog, vaak zon, veel wind.
Kleine Bailey staat net als ik in een box bij de binnenbak. Hij heeft een wat lager deurtje, zodat hij, net zoals wij ,goed kan zien wat er allemaal gebeurt. Maar hij was vorige week toch een potje stout! Hij stond wat te klieren en tegen de deur te schoppen. Een van onze mensen liep naar hem toe om hem te vertellen, dat dat niet de bedoeling was.Bailey liep netjes naar achteren en het mens dacht, dat hij de boodschap begrepen had. maar wat dacht je wat .....Bailey liep weliswaar naar achteren, maar dat was alleen maar om een aanloop te kunnen nemen. Hij rende namelijk nog veel sneller weer naar voren en sprongt gewoon over zijn deurtje heen. En nog zonder iets te raken ook nog !. Hij dacht nu lekker door te kunnen rennen naar de wei, maar dat was toch te optimistisch. Iedereen in de buurt was wel met stomheid geslagen door zijn plotselinge aktie, maar ze waren toch nog wel in staat om de langsscheurende shetlander te grijpen, voordat hij de buitendeur had bereikt. "Jammer dan.Goed geprobeerd toch,"zei hij monter toen hij weer werd teruggebracht naar zijn stal."En zo is het maar net.

Donderdag 4 juli 2013

Steeds warmer, beetje wind, soms zon.
Met dit fijne weer mogen we steeds vaker in de buitenbak werken. Lekker fris met de wind om de oren en in de schaduw van de grote bomen er om heen.
Rijden in de buitenbak 

Woensdag 3 juli 2013

Wisselend bewolkt. 17 graden.
Vanavond zag ik vanuit de paddock, dat er een groot pak naar de paddock naast mij werd gesleept.De mensen begonnen er aan alle kanten aan te trekken .Match,die ook in de buurt stond keek zijn ogen uit. "Wat is dat nu weer voor een raar ding,dat ze in onze paddock hebben gelegd?"vroeg hij. Dat jonge ding, dat net hier woont kon natuurlijk ook niet weten, dat ze hier ieder jaar ponykampen houden en dat die kinderen dan allemaal slapen in een joekel van een tent,die...in een van onze paddocks staat. Wij kunnen daar dus 6 weken lang niet in. Gelukkig zijn er nog 7 paddocks over plus 5 weilanden,die in gebruik zijn. Wij komen dus toch niets te kort.
Inmiddels begonnen de mensen vorderingen te maken en begon het ding een heel klein beetje op een echte tent te lijken. Match zag het trouwens nog niet zitten en dat is niet zo gek als je deze opzetterij nog nooit eerder hebt gezien.Enfin, het is alle voorgaande jaren toch steeds weer gelukt om het ding op tijd in de benen te krijgen. En ieder jaar opnieuw met veel hoofdbrekens en tegenslagen. Het zal dus dit keer ook wel weer net zo gaan.
Ponykamp tent opzetten 

Dinsdag 2 juli 2013

Wisselend bewolkt,meestal droog en veel wind.
De bloembakken doen het tegenwoordig ook heel goed. Ze zien er echt smakelijk uit. Het is erg jammer, dat zodra iemand van ons ook maar een stapje er naartoe zet om even te proeven onze mensen zowat een hartverzakking krijgen. Erg flauw...ik kan niet anders zeggen.
Bloembakken Stal de Eik 

Pagina: «  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement