Het Dagboek

Dinsdag 27 maart 2012

Prachtige voorjaarsdag.
Vanmorgen vroeg parkeerde er een auto op het plein, terwijl iedereen weet, dat dat niet de bedoeling is.Wij keken daarom ook nieuwsgierig wie er wel niet uit zou komen. Dat bleek een dierenarts te zijn."Is er iemand ziek," vroeg Melli verontrust. maar we zagen al gauw, dat dat niet het geval was en dat we allemaal het haasje waren voor de jaarlijkse influenza/tetanusvaccinatie. Nou stelt dat echt niet zoveel voor, maar sommigen van ons zijn er toch heel erg bang voor.Floran bijvoorbeeld begint, zodra hij ook maar een dierenarts in de verte ziet, voor de zekerheid maar meteen met woest om zich heen te schoppen. Twingo presteerde het dit keer voor de afwisseling zelfs om voordat je ook maar met je ogen kon knipperen, met dierenarts en al zijn box uit te racen om samen pas voor de kantinedeur  tot stilstand te komen.
Toen iedereen lek geprikt was was Nushky nog even extra aan de beurt. Ze hebben de voet van haar zere been geprikt met een spul, waardoor die voet gevoelloos werd. Nushky werd er heel blij van, want opeens kon ze weer normaal lopen zonder pijn zei ze. Onze mensen wisten toen zeker, dat het probleem echt in de voet zit en ze weten nu waar ze verder moeten gaan zoeken. Weten waar het probleem zit wil natuurlijk niet zeggen, dat het probleem is opgelost. Ik hoorde ,dat met de dierenarts werd afgesproken, dat er nu een foto van de voet zal worden gemaakt.Wordt vervolgd.
Stal de Eik

Maandag 26 maart 2012

Een prachtige voorjaarsdag.
Mijn naam is Yette. Ik woon al een tijdje 's nachts in de sterstal en overdag loop ik samen met Leonardo en Milena de hele dag in het "hondeweitje". Dat is een stukje land, helemaal aan het eind van het terrein, waar vroeger een club van hollandse herders mocht oefenen. Een andere hondeclub oefent al sinds onheugelijke tijden iedere woensdagavond in onze binnenbak, maar op het "hondeweitje" is al heel erg lang geen hond meer geweest. Wij vinden dat niet erg, want we vermaken ons er prima.

Zondag 25 maart 2012

Een prachtige voorjaarsdag.
We hebben allemaal heerlijk in de paddocks in de zon gelegen en verder was er niets te beleven. Niets mis mee.
De week is weer om en ik geef de pen aan Yette.

Zaterdag 24 maart 2012

Hele dag zon net zoals gisteren.
Ik heb vandaag goed nieuws en slecht nieuws.Het goede nieuws is, dat dat Overijsselse springkampioenschap dit keer is doorgegaan en dat ik en mijn mens daaraan hebben meegedaan. Het slechte nieuws is, dat wij geen kampioen zijn geworden. Ze hadden twee balken zo onbenullig op de staanders gelegd, dat ze, toen ik er alleen maar eroverheen vloog, door de wind,die ik maakte, naar beneden vielen."Weet je heel zeker, dat je ze niet toch een heel klein beetje hebt geraakt ?" vroeg Tico belangstellend. Nou ja, dat is misschien niet onmogelijk, maar van zo'n klein tikje hoeven ze toch niet meteen te vallen ....! Toch ? Echt flauw ! Maar eerlijk is eerlijk, het was toch hartstikke leuk om mee te mogen doen en volgende keer hebben we vast meer mazzel." Meer mazzel? Als je gewoon je benen wat hoger optrekt heb je geen mazzel nodig. Toch ?" zei Floran en ik moet eerlijk zeggen. hij heeft wel een punt.Dan zeg ik maar gewoon, "volgende keer beter" en daar was de oude brombeer het nu eens mee eens.

Vrijdag 23 maart 2012

Hele dag zon. 22 graden. Het kan niet op.
Het is langzamerhand iedere dag zo'n mooi weer, dat ze onze dekens af hebben gedaan. Eerst alleen overdag en nu ook 's nachts. Het is dan nog best fris, maar met de buitenluiken dicht is het warm genoeg en we zullen nu vast geen wintervacht meer maken.

Donderdag 22 maart 2012

Zelfde weer als gisteren alleen alweer warmer.Zeker 22 graden !
Vandaag had ik uitzicht op een bijzonder spektakel. De hele ochtend liepen er al mensen rond, die er anders op een gewone donderdag niet zijn.Pjotr, Pride en Zazou werden gepoetst en gepoetst en gepoetst.Awa was er al en Kardoes en Wampie van Margriet en Janet kwamen er aan.Die blonken ook en ze kregen allemaal leuke witte bloemetjes in hun gevlochten manen gestopt. Inmiddels hadden al onze mensen zich in wedstrijdtenue gehesen.Janet moest in verband met de verstekeling zelfs spullen lenen, omdat ze niet meer in haar eigen outfit paste. De verstekeling zelf was niet in zijn hum.Het zat behoorlijk klem en had ook nog het donkerbruin vermoeden, dat het weer op zo'n wiebelbeest moest en dat was niet zijn hobby mopperde het.Het is maar goed, dat de mensen het niet kunnen horen!

stal de Eik


Al met al zag alles en iedereen er prachtig uit, maar we wisten nog steeds niet wat er aan de hand was."Misschien komt de koningin wel langs," zei Harry. Maar de oplossing was in zicht hoor. Opeens gingen ze allemaal netjes naast elkaar staan en even later kwam een mooi wit mensenrolhok het plein op. De deur ging open en daar kwam iemand uit met een heel mooie jurk aan,die sleepte over de grond en precies de kleur had van Pjotr. Pjotr zei, "dat mens lijkt wel een klein beetje op mijn eigen mens Janine. En even later, "Krijg nou wat....! Ze is het echt ! We hoorden nu, dat Janine vandaag ging trouwen en dat onze mensen hadden bedacht, dat ze haar dan maar met zijn allen naar die plaats waar dat zou gebeuren toe moesten brengen. Ze hadden uiteraard "vergeten "haar dat te vertellen, dus Janine was nogal verrast door de gang van zaken. Maar ze vond het wel heel leuk en tevreden is het hele gezelschap het erf afgereden.
's Middags zijn ze nog even terug geweest met de fotograaf om nog wat foto's te maken samen met Pjotr.Het had nog wel wat voeten in de aarde, maar al met al is het prima gelukt. Of niets soms ?

 Stal de EikStal de Eik Stal de Eik

 

Woensdag 21 maart 2012

Strakblauwe lucht en nog steeds windstil. !6 graden.
Eigenlijk zou het volgens onze mensen wel weer eens wat mogen regenen. De weiden worden erg droog en ondanks het mooie weer ligt alles er nog heel doods bij. Jammer.
Okki vertelde vanavond, dat Awa, het paard van Mariska, naast hem logeerde. Waar zou dat nu weer goed voor zijn ? Dat dier woont nog geen 500 meter verderop. Nou ja, er zal wel een reden voor zijn. Slaapfeestje misschien...?

Dinsdag 20 maart 2012

Wisselend bewolkt en droog. Bijna geen zon. 13 graden.
Het kampioenschap lijkt nu toch aanstaande zaterdag door te gaan. Ben benieuwd wat dat zal worden.

Maandag 19 maart 2012

Hele dag zon en bijna geen wind.
Ik ben Sjoni en woon al een tijd in een stal bij de voersilo naast Floran. Wij zijn altijd het eerste aan de beurt met de brokjes. Goed geregeld !.Mijn mens vindt springen leuk en weten jullie wat nu zo goed uitkomt ? Ik vind springen ook leuk. Heel erg leuk zelfs ! Dus we gaan iedere week naar springles en geregeld naar springwedstrijden.Ik wordt er steeds handiger in om mijn benen op tijd op te trekken, zodat al die palen op hun plaats blijven liggen.

Gisteren ben ik ook naar een wedstrijd geweest.Ik ben er tweede geworden. "Er deden zeker wel 10 anderen mee", zei Floran,die wel eens een beetje jaloers is. Ik zei dus " Je hebt gelijk hoor .Er deden er 10 mee, maar ook nog een stuk of 140 anderen en dan is tweede worden toch niet zo verkeerd.En daar had hij niets meer op te zeggen.Binnenkort mag ik zelfs naar een echt kampioenschap. Tenminste als het nu wel doorgaat. Het is al twee keer uitgesteld, dus eerst zien, dan geloven. Maar ik hoop natuurlijk, dat drie keer geen scheepsrecht is.

Zondag 18 maart 2012

Bewolkt, stevige wind en best fris. Dat zijn we niet meer gewend.
Vandaag heeft het spoedcursusmens een buitenrit van bijna 2 uur gemaakt. Toch weer mooi gelukt dit keer ! Floran en Okki mochten mee en ze hadden een fijne rit gehad zeiden ze. Igor en Orlando zijn met een paar gevorderde toeristen de andere kant op gegaan. Het was normaal geweest dat ik daar was meegegaan, maar de begeleider, onze Arjan, zat op zijn eigen paard. Ik had dus het nakijken. Balen hoor...Nou ja, het kan niet alle dagen feest zijn. Volgende keer beter.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjoni.
Stal de Eik

Pagina: «  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement