Het Dagboek

Dinsdag 20 november 2012

Zwaar bewolkt en harde wind. Echt herfsweer.
Gisteren zijn Tristan en Famke vertrokken en inmiddels heeft zich alweer een nieuweling aangediend, die hier komt wonen. Hoewel...nieuweling ? Zeg maar gerust nieuwelingetje. Zo'n kleintje'hebben we hier lang niet gehad. Het is namelijk een hartstikke leuke Shetlander. Hij liep op het plein en kwam de hond van Mariska tegen. "Hallo" zei de hond, ik ben Bailey" ."Hallo","zei de pony, " ik ben Bailey." Laat ze nou allebei gelijk hebben !Dat wordt dus Bailey H en Bailey P. We zullen er wel aan wennen.
Stal de Eik

Maandag 19 november 2012

Mistig, later laaghangende bewolking.
Ik ben Venice en woon in de grote stal naast Orlando en de zadelkamer.De knikker in mijn baarmoeder zit er nog steeds en dat bekomt mij heel goed.Ik ben weer lekker aan het werk en heb geen last meer van voortdurende hengstigheid. Erg prettig hoor. Ik kan dat missen als kiespijn.
Igor en Lizzy zijn vandaag geschoren. Ze waren er heel gelukkig mee en zien er ook weer blitz uit.
Stal de Eik

Zondag 18 november 2012

Hele ochtend regen, later in de middag droog en zonnig !
Om precies te zijn hield de regen op toen Okkie en ik na een buitenrit het erf weer opstapten. Wij zijn dus klets klieder nat geworden, maar om de een of andere reden heb je daar tijdens een buitenrit helemaal geen last van.We hebben een prima rit gehad. Orlando en Kleo waren met andere rijmensen weg en die hebben kans gezien om nog te verdwalen ook, terwijl ze al jaaaaren hier buiten rijden. Toch leuk, dat dat nog kan gebeuren in zo'n dichtbevolkt land.
Onze Pjotr is vandaag weer eens naar een recreantenconcours geweest. Dat doet hij minstens 1 keer per jaar. Je moet ook niet overdrijven. Toch ! Maar als hij gaat loopt dat meestal ook goed af. Ook vandaag heeft hij hoge punten gehaald. Helaas net niet hoog genoeg voor een prijs,maar zijn rijmens en hijzelf waren heel tevreden. En daar gaat het toch om.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.
Stal de Eik

Zaterdag 17 november 2012

's Morgens zon, 's middags veel wolken en veel wind.
Ik kwam Floran tegen in de paddock en tot mijn verbazing droeg hij geen deken, terwijl hij die al weken geleden had opgekregen. Toen ik vroeg waar dat nu weer goed voor was,vertelde hij, dat de mensen nu weer wilden, dat hij een dikke vacht zou krijgen... En weten jullie waarom ? Omdat hij heel binnenkort met pensioen zal gaan naar een plek ver weg. Ze noemen het Drenthe. Hij gaat daar naar een heeeeel groot weiland samen met andere bejaarde paarden. Hij zei, ïk wordt 26 jaar en heb de laatste tijd niet veel zin meer in werken. Niet dat ik kreupel ben of zo, maar het lijf wordt behoorlijk stram en het duurt een hele poos eer ik lekker op gang ben. Nee, voor mij hoeft het niet meer zo.Ik ben heel blij, dat ik van mijn mens op non actief mag, maar ik ben ook een beetje verdrietig, want ik zal jullie best missen.
Ik mag nu iedere dag zonder deken in de springwei lopen om weer te wennen aan gras en aan het winterweer zonder jas. Iedere dag wat langer en dan ga ik vertrekken. Ik verheug me er wel op en ben heel benieuwd hoe de paarden daar zullen zijn.

Vrijdag 16 november 2012

Bewolkt en windstil.
De meesten van ons hebben nu winterdekens op, maar ik nog niet.Ik heb zo'n lange vacht, dat ik eerst geschoren wordt en dan pas een deken op krijg.Ondertussen zie ik er niet uit met een vieze vacht vol met zand, want ik ga natuurlijk wel een paar keer per dag lekker rollen in de paddock. Of de rijmensen dat nu leuk vinden of niet. Ze hebben er natuurlijk wel een hele klus aan om mij daarna weer zo schoon te poetsen, dat ik gezadeld kan worden.

Donderdag 15 november 2012

Zwaar bewolkt, geen wind, maar4 hooguit 6 graden.
Ik zag, dat DP weer werd geinstaleerd in een van de paddockstallen en was benieuwd wie er nu weer zouden komen logeren. En ja hoor, daar kwam het rolhok van Tristan en Famke . Ze stapten uit, zeiden "hallo, daar zijn we weer,"en zetten rechtstreeks koers naar de vrijgemaakte stallen van Sjonie en Floran, waar ze altijd wonen als ze hier zijn.De stal van Sjonie is namelijk in het verleden "Tristanproof"gemaakt. Alles waar hij met zijn lange hals bij zou kunnen en zou kunnen vernielen is afgeschermd, dus daar kan hij geen kattekwaad meer uithalen.

Woensdag 14 november 2012

Windstil en zonnig. Minstens 15 graden.
Sjonie had vanmorgen het hoogste woord.Of wij wel hadden gezien, dat er een foto van haar in de krant stond.Natuurlijk hadden we dat niet gezien, want we kunnen best wel veel, maar de krant lezen is daar niet bij.Ze vertelde dan dus maar, dat er laatst een schrijfmens van een krant was geweest om naar haar te kijken en foto's te maken.

Stal de Eik

En weten jullie waarom ? Omdat haar mensen haar te koop hadden gezet in een advertentie met daarbij de boodschap, dat ze haar terug wilden kopen als ze aan pensioen toe was.Is dat leuk of is dat leuk ? ! Nou, dat vond die krant ook, want het komt bijna nooit voor, dat aan een paard zo'n goede pensioenvoorziening wordt geboden. Daarom hebben ze een verhaaltje geplaatst over haar en over wat ze allemaal al kan en nog wil doen.Ze is namelijk nog lang niet aan pensioen toe en wil graag nog heel veel wedstrijden winnen, samen met een leuk rijmens. Haar eigen mensen hebben  namelijk een paar jonge paarden en ze vinden, dat die nu eerlijk aan de beurt zijn om met hen naar wedstrijden te gaan. Dat kan ze dan ook wel weer begrijpen. Ze hoopt dus, dat er gauw een nieuw mens voor haar wordt gevonden.Als iemand van jullie zo iemand weet moet je dat dan maar gauw doorgeven.Alvast bedankt.
                    Stal de Eik

Dinsdag 13 november 2012

Bewolkt, droog en windstil.
Inmiddels is er weer een nieuw paard gearriveerd, dat bij ons komt wonen.Ze heet Juicy en is niet helemaal onbekend. Tijdens de ponykampen stond ze hier ook, omdat haar verzorgmens een van de kampleidmensen was.Nu komt ze hier echt wonen en is in de box gezet, waar eerst Sil stond.Onze mensen waren trouwens toch al van plan om Sil te verplaatsen, want ze hadden inmiddels begrepen, dat Sil meer privacy wilde. Ze stond tussen Nicky en Pride met alleen maar tralies tussen hen in. Ze vond het nodig om geregeld ( ook 's nachts) zonder aanwijsbare reden tegen de deur te schoppen, maar dat was in de hoop haar probleem onder de aandacht te brengen, had ze ons verteld. Gelukkig kennen onze mensen ons paarden langer dan vandaag en is het kwartje gevallen. Ze woont nu aan de overkant tussen Sydney en de spuitstal, maar met dichte muren ertussen. Natuurlijk wel met overdag een open bovendeur van de box. En ja hoor...Ze vind het daar veel fijner wonen zegt ze en we horen haar niet meer schoppen om niks.Alweer opgelost en iedereen blij !

Maandag 12 november 2012

Bewolkt en saai somber weer.
Hallo. Ik heet Igor en woon meestal in de nieuwe stal in de laatste box rechts. Ik zeg meestal, omdat ik nogal eens verhuis als er tijdelijke gasten komen. Dat heb je nu een keer als je een gemakkelijk karakter hebt en je overal gauw thuis voelt (ahum...) Maar ze zetten me gelukkig wel altijd weer terug in mijn eigen stal, waar ik een heel fraai uitzicht heb op alles en iedereen ,die aankomt en vertrekt. Op het ogenblik heb ik zelfs extra goed uitzicht, omdat hulpkinderen zaterdag al onze ruiten hebben schoongemaakt. Goed werk hoor ! We zijn er blij mee.

Zondag 11 november 2012

De hele dag stralende zon en helemaal geen wind.De mensen liepen zelfs zonder jas buiten.
Gisterenavond laat zijn Remco, Sandra en Bartje weer thuisgekomen. Er was net laatste ronde gedaan toen hun auto het plein op reed . De vakantie zit er dus weer op en het werk wacht.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor

Pagina: «  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement