Het Dagboek

Woensdag 30 december 2015

Hele dag zon, ietsje frisser, maar nog wel 10 graden.
Remco en Bart zijn vandaag weer op een andere rare plaats gesignaleerd.Dit keer zat Remco te peuteren hoog in de nieuwe stal boven de box van Obiku. Weer eens iets anders.Maar hij heeft het voor elkaar gekregen hoor...De nieuwe lampen doen het en het staat heel leuk.

Aansluiten licht

Dinsdag 29 december 2015

Alweer de hele dag zon. 12 graden.
Remco schijnt ook vakantie te hebben.Hij is tenminste al uren lang allerlei onduidelijke dingen aan het doen bij de ingang. Het schijnt te maken te hebben met de nieuwe lampen op de hoeken van het toegangshek. Je kunt die er wel leuk op vastmaken, maar dan moet je er ook voor zorgen, dat ze licht kunnen geven. En ik denk, dat dat het moeilijkste deel van de zaak is. Gelukkig schijnt Remco vroeger te hebben geleerd voor hoe zoiets moet en nu kan hij het toepassen. Het is trouwens wel mega mazzel, dat het zo'n super mooi weer is, want om hartje winter tijden lang op je buik op de grond te liggen is wel een dingetje. Gelukkig hield Bart toezicht en kon er dus niets verkeerd gaan.

Aansluiten elektra

Maandag 28 december 2015

Hele dag zon en geen wind.
Ik ben Sunshine en woon de laatste tijd bij de binnenbak naast Amber en Misty.
Er is weer een kampdag en ik mag natuurlijk ook meedoen. Als ik niet aan de beurt ben kan ik leuk kijken wat er gebeurt vanuit mijn eigen stal.

Kampdag Kampdag
Vandaag is ook een ander feestje. Bart is jarig en dat alweer voor de negende keer.Namens ons allen heel hartelijk gefeliciteerd.We vragen ons wel af wanneer hij ook eens gaat ponyrijden.Maar voorlopig heeft hij alleen maar belangstelling voor mensenvliegdozen, hoorde ik, dus het zit er nog niet in. Maar wie weet. Wat nog niet is kan nog komen.

Bart

Zondag 27 december 2015

Droog, bewolkt, weinig wind. 12 graden.
Nog steeds geen winterweer en nog steeds weinig aktie. Het is niet anders. Ikzelf had trouwens alweer niets te klagen. Eerst heeft mijn tijdelijke mens les met mij gehad en toen heb ik meteen daarna met mijn echte mens weer een lange buitenrit gemaakt. Je hoort mij dus niet klagen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Zaterdag 26 december 2015

Wisselend bewolkt. Soms zon en warm.
Ik hoorde , dat Theo zich een beetje vertwijfeld afvroeg of hij nu toch echt zijn gazon nog een keer moest gaan maaien. Ja, ja .Gras schijnt te groeien als de temperatuur boven de 10 graden komt, dus dat zou zo nog eens een keer nodig kunnen zijn. Sneu hoor.
Het is nu tweede kerstdag en alweer is het een saaie boel. Ik had geluk.Mijn mens en ik hebben vandaag weer eens een lekkere buitenrit gemaakt. Toen we vertrokken werden we wel een beetje jaloers nagekeken door de rest.

Vrijdag 25 december 2015

Zwaar bewolkt, aantrekkende wind. Met 14 graden de warmste eerste kerstdag sinds ze dit soort dingen zijn gaan meten.
Er is vandaag helemaal niets te beleven hier.Er zijn alleen een paar vrijwilligershulpmensen, die de dagelijkse dingen, zoals uitmesten en hooinetten vullen/ ophangen doen en wat eigen mensen van gastpaarden.Die van Tico en mij zijn ook geweest, maar rijden ho maar...Ze zullen wel wat anders te doen hebben gehad. Als ik het goed heb begrepen hebben verreweg de meeste mensen het vandaag en morgen heel druk met eten...eten...en misschien ook nog wel met eten.

Donderdag 24 december 2015

 Wisselend bewolkt, geen wind en zeker 14 graden.
Mensen zijn toch merkwaardige wezens. Waren net al die gaten voor de verstopte afvoeren weer netjes dicht en glad gemaakt komt vandaag Remco aanzetten en gaat bijna op dezelfde plek weer een gat graven en gaat zitten prutsen met allerlei slangen. Ben benieuwd wat dat nu weer moet voorstellen. Wordt vervolgd.

Aanleg elektra

Woensdag 23 december 2015

Af en toe een bui en niet koud.
Toen ik vanmorgen uit mijn raam keek zag ik waarachtig alweer de mensen met de schepmachine aan komen rijden en gingen ze alweer gaten maken in het net zo mooi glad gemaakte pad en parkeerplaats. BB vertelde gehoord te hebben, dat dat was, omdat de afvoer van de mensenmestplaats en paardenafspuitplaats alweer verstopt was. Jammer, jammer. Ze hebben er nu een zakput en doorspuitmogelijkheden in gemaakt of zoiets en denken nu, dat het probleem daarmee is opgelost.Misschien hadden ze dat dan beter meteen zo moeten maken. Maar ik ben ook maar een paard en heb er geen verstand van. het zal wel zo zijn of anders.

Verstopping Verstopping

Dinsdag 22 december 2015

Zwaar bewolkt en miezerig. 13 graden.
Gisteren was er grote drukte, want er was een kampdag. De medewerkers vinden het altijd heel leuk, want ze doen dan weer eens heel andere dingen. Ze moeten dan bv. benen maken om op tijd met kind en al bij een stoel te komen, waar dat rijkind dan gauw op moet gaan zitten. Dat noemen ze stoelendans. Ponyvoetbal is ook hartstikke leuk. Met zijn allen achter een hele grote bal aan rennen. Ik zou dat eigenlijk ook wel eens willen proberen. Hopelijk lezen mijn mensen dit en gaan ze het eens doen als Tico weer beter is.

Kampdag

Maandag 21 december 2015

Af en toe zware buien met helaas heel veel water.
Ik ben Nicky en woon al jaren in de nieuwe stal naast mijn weidemaatje Tico.We delen niet alleen de wei, maar ook onze mensen. We hebben weliswaar ieder een eigen mens, maar omdat Tico de laatste tijd in de lappenmand zit en moet revalideren zonder dat hij gereden kan worden, rijdt zijn mens zolang op mij. Goed geregeld toch !

Pagina: «  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement