Het Dagboek

Maandag 28 april 2014

Droog, weinig wind, veel wolken.
Ik heet Zazou en woon in de nieuwe stal tussen Nicky en Caramel, een tijdelijke bewoner.
Vanmorgen werden we heel blij toen bleek, dat onze mensen hadden besloten, dat het gras in onze weiden lang genoeg was om met het grote eten te beginnen. Jammer genoeg eerst maar een half uurtje en dan iedere dag een kwartier langer. Het is wel een heel gedoe, maar nog nooit heeft iemand van ons koliek gekregen bij het begin van de weideperiode. En voor de slanke lijn van onze hulpmensenis het ook goed,want veel lopen ( al is het dan oon alleen maar heen en weer ) schijnt heel gezond te zijn.

Zondag 27 april 2014

Eerst even droog, toen uren lang regen en tegen de avond weer zon.
Toet,Okkie,Misty en Igor waren vanmorgen op buitenrit en dat hebben ze geweten. Toen ze vertrokken was het nog droog, maar al gauw begon het te regenen en niet zo zachtjes.Ze zijn toch 2 uur weggebleven en kwamen als een stel verzopen katten thuis. Maar dat mocht de pret niet drukken . Ze hadden een prima rit gehad zei Okkie. Je moet er maar lol in hebben. Mijn mens was ook van plan geweest om naar buiten te gaan,samen met haar man en Nicky . Nicky en ik hadden al eens twijfelend uit het raam gekeken of we dat wel leuk zouden vinden. Maar gelukkig zei mijn mens meteen toen ze binnenstapte, dat ze er echt niet over piekerde om met dit weer naar buiten te gaan. En dat vonden wij dus niet erg.
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou. 

Zaterdag 26 april 2014

Droog, af en toe zon. Geen wind. 18 graden.
Vandaag was er zelfs helemaal geen kip te bekennen. En dat op een zaterdag...We snapten er eerst helemaal niets van, maar kwamen er uiteindelijk achter, dat het de moderne versie van Koninginnedag is. Het schijnt nu Koningsdag te heten en op een andere datum te zijn dan eerst. Het is maar dat we het weten.Koningsdag dus is een feestdag en iedereen is dan zo druk met het aflopen van allerlei evenementen, dat er geen tijd meer is om te gaan paardrijden. Bovendien hebben al onze hulpmensen ook vrij en moeten onze eigen mensen met een paar vrijwilligershulpmensen alles alleen doen. Nou ja, een dagje vrij met alleen rondlummelen in de paddocks vinden de medewerkers ook wel leuk.
Ikzelf verwacht mijn eigen mens ieder moment, want ik weet zeker, dat zij geen boodschap heeft aan deze feestdag.
 

Vrijdag 25 april 2014

Bewolkt, droog en rustig weer.
Er schijnt  weer de een of andere vakantie te beginnen ,want er ontbraken veel rijmensen. We wensen ze veel plezier bij wat ze dan ook aan het doen zijn !

Donderdag 24 april 2014

Eerst zonnig en warm, later bewolkt en een paar spatjes regen. Onweer op afstand.
Onze bomen beginnen al behoorlijk in het blad te komen met de kastanjeboom midden op het plein als haantje de voorste.Die is zelfs al vol in bloei.Als al die kaarsjes in het najaar kastanjes worden mogen de rijmensen hun cap wel goed ophouden als ze over het plein lopen. 

Kastanjeboom in bloei

Woensdag 23 april 2014

Voor de afwisseling vandaag een echt zomerse dag. 25 graden. Geen grapje !
Wij krijgen drie keer per dag een flinke portie voordroogkuil. Dat is gras, dat 1 dag voordat het hooi zou zijn geworden in grote lappen plastic wordt gewikkeld en luchtdicht afgesloten.Het is bijna hooi, ruikt naar hooi, maar is nog een klein beetje vochtig , waardoor het niet stoft. We vinden het hartstikke lekker.Bovendien hoest er nooit iemand van ons. "Het is zeker 8 jaar geleden, dat er hier een paard hoestte,"zei Dp ën dat was een nieuw paard, dat al hoestte toen hij kwam. Al onze deuren, ramen en buitenluiken staan trouwens ook winter en zomer, weer of geen weer,wijd open en gaan pas 's avonds laat bij de laatste ronde dicht en dat zal zeker ook wel helpen.
De meeste maneges hebben grote stapels van die mega grote en ongeveer 400 kg zware voordroogkuilpakken op het terrein staan . Wij hebben ook zo'n stapel, maar die mag gelukkig bij een boermens een eindje verderop staan. Die brengt dan iedere week een paar van die pakken hiernaartoe en die gaan dan onder dak in de carport.Onze mensen kunnen dan zonder nat te worden dat spul in grote kruiwagens doen en klaar zetten in alle stallen.

Kuilgras

Dinsdag 22 april 2014

Zwaar bewolkt, veel wind en koud. Nou ja, het is tenslotte pas april. Soms zou je dat bijna vergeten.
Marielle, ons osteopathenmens kwam weer eens op inspectie . Bill, Sil , Pjotr en Venice waren aan de beurt om gecontroleerd en zonodig behandeld te worden. Pjotr had volgens Marielle dit keer geen behandeling nodig, maar de andere drie wel.Bill werd op onze spuitplaats gezet en ik zag, dat hij het eerst helemaal niet grappig vond toen ze aan zijn rug begon te morrelen. Maar na een paar minuten zei hij verbaasd "Krijg nou wat, dit voelt helemaal niet beroerd. ga vooral zo door."Marielle vertelde ondertussen, dat Bill een paar blokkades had vlak achter het zadel,waar hij geleidelijk aan last van had gekregen. En dat klopte wel, want onze mensen vonden hem de laatste tijd knap chagerijnig. Toch mooi, dat zoiets kan worden opgelost. Hij heeft nu een weekje vakantie en kan dan volgende week weer met plezier aan de slag. hij zag het weer helemaal zitten.
Marielle op spuitplaats 

 , 

Maandag 21 april 2014

Wind, veel wolken en heel veel kouder dan gisteren.
Mijn naam is Tico en ik woon de laatste tijd in de nieuwe stal tussen Nicky en Pride.Nicky is mijn weidemaatje in de zomer en Pride is ook wel te pruimen. Ik woon daar dus goed.
Het was vandaag maandag, maar wel een vreemde maandag, want er kwamen helemaal geen rijkinderen en rijmensen. Alleen een paar vrijwilligershulpmensen kwamen een handje helpen met de toch altijd best veel dagelijkse werkzaamheden.Mijn eigen mens kwam natuurlijk wel, want zij komt normaal iedere dag. Later hoorden we, dat het tweede Paasdag was en dat verklaarde waarom het zo rustig was. Iedereen was kennelijk druk met dagjes uit en zo.

zondag 20 april 2014

Droog en winderig. Wel 20 graden.
Het was prima weer om een buitenrit te maken en dat gebeurde dan ook. Het werd zelfs een dagtocht met een groep rijmensen, die ieder jaar een of twee keer komen en die zich de Buitenruiters noemen.Als ik het goed begrepen heb rijden die mensen normaal op diverse plekken, maar hebben ze een clubje gevormd om af en toe overal in het land dagtochten te maken. Dagjes uit zogezegd... Leuk toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico. 

Zaterdag 19 april 2014

Veel wind, maar de hele dag zon en ongeveer 15 graden.
Zaterdagmiddag is er altijd introductieles en een deel daarvan speelt zich bij mooi weer vlak voor mijn neus af. Bij de introductielessen leren kinderen,die graag willen gaan ponyrijden eerst hoe ze met pony's moeten omgaan. Poetsen,hoefjes uitkrabben, halster aandoen, veilig lopen met een pony enz. enz. Het tweede deel van het uur gaan ze kunstjes doen op een pony. Ze noemen dat voltigeren. Ze kunnen dan alvast voelen hoe een pony beweegt en daaraan wennen terwijl ze zich lekker vast kunnen houden aan de grote handgrepen,die aan de voltigeersingel zitten. Dit vinden ze heel erg leuk om te doen en dat is het ook.
Introductieles 

Pagina: «  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement