Het Dagboek

Donderdag 3 september 2015

's Morgens droog, later buien. 14 graden.
Mijn buurzwaluwen zijn inmiddels uitgevlogen en zijn aan het oefenen voor de lange reis, die ze binnenkort zullen gaan maken. Ze hebben er niet zo veel zin in, maar ze moeten wel. Zwaluwen leven alleen maar van vliegende insecten en die zijn er de laatste tijd al veel minder. Als ze echt allemaal op zijn hebben de zwaluwen geen keus en moeten ze naar het zuiden gaan waar nog wel wat eetbaars rondvliegt. Maar ze komen ieder jaar gewoon weer  terug en het leuke is, dat ze dan altijd het voorjaar meebrengen.
Vandaag is er een nieuwe medewerker gearriveerd, maar wel op proef. Hij heet Toby en verder weten we nog niet zo veel van hem.

Woensdag 2 september 2015

Zwaar bewolkt, meer wind, 16 graden.
Het nieuwe afdak is bijna klaar en de spullen, die overal rond liggen kunnen er in gepakt worden. Onze mensen zijn daar heel blij mee. Opgeruimd werkt nu een keer veel gemakkelijker en het staat nog goed ook.

Berging

Dinsdag 1 september 2015

Veel wolken, meestal droog. 17 graden.
Ik hoorde, dat er eind van de maand dressuurwedstrijden zijn. Leuk.Ik hoop, dat ik ook mee mag doen. Ik beloof, dat ik mijn beste beentje zal voor zetten. Dus rijkinderen...kies voor mij. Je zult er geen spijt van hebben.

Maandag 31 augustus 2015

Vannacht echt noodweer, maar gelukkig geen hagel of bliksem te dicht bij. Wel weer water genoeg. Overdag bewolkt, 28 graden en behoorlijk benauwd.
Ik heet Toet en woon in de sterstal met Okkie,Melli en Bijou en 5 inwonende vogeltjes.Er zit namelijk laag in mijn box een zwaluwnest. Normaal zitten die diertjes hoog in de spanten, waar niemand bij kan. Ik snap dus niet waarom zij hun nest op zo'n rare plek hebben gemaakt. Ze hebben kennelijk veel vertrouwen in mij, want als ik zou willen zou ik het zo van de rand af kunnen trekken met vogeltjes en al.Maar ik pieker er inderdaad niet over om aan dat nest te komen.Ik heb met pa en ma zwaluw afgesproken om me niet met hun gezin te bemoeien. Ieder diertje zijn pleziertje en leven en laten leven...!

Zwaluwen1 Zwaluwen 2

Zondag 30 augustus 2015

's Morgens vroeg regen, maar al gauw opklaringen en eind van de middag 30 graden.Dat paste ons heel goed, want de recreantenclub had een buitenrit georganiseerd en Kleo en ik mochten natuurlijk mee. De hei bloeit prachtig en iedereen heeft genoten. De lunch na afloop was kennelijk ook niet te versmaden en uren later zaten ze nog aan de picnictafel. Ze moesten natuurlijk ook uitrusten. Zondag is rustdag. Toch!

Panorama1

Over bloeiende hei gesproken. Pjotr, DP en Okkie hebben gisteren een leuk klusje gehad.Voor de gemeente Rijssen -Holten wordt een promotiefilm gemaakt over alle bezienswaardige dingen in de gemeente en dan kunnen vrolijke pony"s rijdende door de hei, die nu op zijn mooist is, natuurlijk niet ontbreken. Ik had ook graag mee willen doen, maar ja, ik ben zwart en dat kleurt niet zo mooi bij die paarse hei als onze licht gekleurde collega's.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Panorama2

Zaterdag 29 augustus 2015

Wisselend bewolkt, droog, 14 graden.
Op het bouwland achter ons zijn ze begonnen de aardappelen te rooien. Er schijnt een heleboel vanaf te komen. Heeft al dat sproeien in de droge tijd toch geholpen.

Aardappelen
We zijn allemaal stikbenieuwd of er nog iets anders op zal worden gezet.Als ik me goed herinner hebben ze een paar jaar geleden van dat leuke gele spul op gezaaid toen in augustus het graan er af was.Later werd dat ondergeploegd als een soort bemesting, maar voor die tijd mochten onze mensen er voor de cross allemaal paden in maken en dat was een mega leuk gezicht.

Vrijdag 28 augustus 2015

Wisselend bewolkt en wonder boven wonder de hele dag droog.
Het onkruid is de laatste tijd heel hard gegroeid. Toen er dus, mede door de vele aanwezige extra handjes, even tijd voor was , hebben de mensen maar een begin gemaakt met het wieden van het onkruid tussen de nieuwe rhododendronstruiken. En daar is het al goed van opgeknapt.

onkruid wieden

Donderdag 27 augustus 2015

Nu weer 17 graden. Overdag eerst droog, maar vanaf 1 uur 's middags...3 keer raden,maar het valt uit de lucht en het is nat.
Ik heb weer een tijdelijke andere overbuurvrouw. Match dit keer.Igor zag ik samen met Lizzy in de paddockstallen staan en Venice wandelde de nieuwe stal in. Het was dus wel duidelijk. Famke en Tristan waren in aantocht. En ja hoor, onze vaste logeergasten werden ,samen met hun spullen , aangevoerd en hun mensen vertrokken weer. Die wilden weer eens ergens anders gaan kijken. Als je maar plezier hebt.
Hans is na zijn vakantie weer verder gegaan met de bouw van de nieuwe berging. En het schiet lekker op.Het ene moment is er nog geen achterwand te bekennen en 1 dag later zit het dicht en ziet er uit alsof het nooit anders geweest is.

berging1 Berging2

Woensdag 26 augustus

Overdag droog en ,zo uit het niets binnen een half uur van 17 graden naar 28 graden. Bizar...Je moet hier ook maar overal tegen kunnen.'s Nachts weer eens regen.
Het hondje Lot voelt zich al helemaal thuis en mag ,als haar mens hier aan het werk is, vaak los rond wandelen. Ze mag trouwens wel hopen, dat ze onze Dikkie Dik niet onverwachts tegen het lijf loopt, want die houdt niet zo op van honden op zijn prive terrein. En dat is zacht uitgedrukt...

Lot

Dinsdag 25 augustus

Wisselend bewolkt en 16 graden.
We hebben deze week een overvloed van stagiairemensen. Twee stuks alleen voor deze week en nog eentje meer ,die alleen op dinsdag en donderdag komt, maar dan wel tot volgend jaar juni.Niet verkeerd. Een paar handjes erbij zijn altijd welkom.

Pagina: «  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement