Het Dagboek

Vrijdag 17 februari 2012

Af en toe dikke buien en veel wind.
D.P had vandaag pech.Ze was opgezadeld voor een les, maar haar rijkind kwam kennelijk niet opdagen.Zij heeft dus de hele tijd voor niks opgezadeld gestaan en weet je wat ? Dat bleef ook zo.Toen iedereen al lang weg was stond zij nog steeds opgezadeld.Waren ze haar gewoon vergeten. "Leuk is anders hoor," mopperde ze. "Eten gaat helemaal niet lekker met een bit in."Maar gelukkig kwamen er toen al snel mensen voor de avondles en die hebben haar gauw afgezadeld. Alweer opgelost !
De sproeiinstallatie doet het nog steeds niet. D.w.z. de pomp begon goed te werken, maar er klonk meteen een klereherrie . Vast en zeker van brekend ijs. Dus uit maar weer en snel... Toen hebben ze maar de gewone slang gepakt en hebben op die manier de hele bak nat gemaakt. Veel werk, maar de stof was weg en daar ging het om.

Donderdag 16 februari 2012

Meestal droog. Zwaar bewolkt en ongeveer plus 3 graden.
Donna vertelde, dat ze 's avonds door het raampje van Sandra's huiskamer had gekeken en dat ze daar tot haar verbazing al onze lesgeefmensen had zien zitten. Ze hielden een werkbespreking, hoorde ze.Dat schijnt iedere drie maanden te moeten van het veiligheidscertificaat. Daar moet dan een verslag van worden gemaakt en goed bewaard worden, zodat ze dat bij een controle kunnen laten zien.Eigenlijk wel grappig hoor...! Ik dacht altijd, dat ze iedere ochtend bij de koffie werkbespreking hielden en dat is ook zo. Alleen hoeven daar geen notulen van worden gemaakt. net zo gemakkelijk.

Woensdag 15 februari 2012

Af en toe regen.
Het dooit nu al een paar dagen en vanmorgen wilden onze mensen de sproeiers boven de binnenbak aanzetten, omdat het langzamerhand toch wel een beetje stoffig werd. Maar ze konden het vergeten hoor ! De pomp sloeg aan, er klonk een plofje en verder bleef het stil. Ze wisten niet hoe gauw ze de boel weer moesten uitzetten uit angst, dat de pomp zich zou opblazen bij al die weerstand. Want het was wel duidelijk, dat er nog veel ijs in de leidingen zat. Nou ja, morgen maar weer eens proberen.

Dinsdag 14 februari 2012

Alweer de hele dag en nacht boven nul.Geen wind, wel bewolkt.
Vanmorgen is onverwacht Simon vertrokken.We begrepen er niets van,maar toen vertelde Vosje, dat ze had gezien, dat Simon zich de laatste tijd behoorlijk had misdragen als hij getraind werd door een van onze mensen. Hij had het gepresteerd om een paar keer heeeeel hard bokkend weg te scheuren zonder dat daar een reden voor was.Als iemand van ons schrikt en daarom een sprintje trekt vindt niemand dat erg. We zijn tenslotte schrikdieren.Maar plotseling zonder reden uit je dak gaan en dan ook nog proberen om je rijmens te lanceren wordt niet geaccepteerd. De mensen,die hier komen om lekker paard te rijden moeten dat veilig kunnen doen.Dus Simon heeft zich zelf onmogelijk gemaakt. Jammer hoor ! Iedereen vond hem mooi en leuk en lief en dat is hij ook, maar hij is niet geschikt voor ons werk. Wij hopen, dat hij een leuk nieuw mens vindt en wensen hem veel succes in zijn verdere leven. Voor hem in de plaats is een zekere Max verschenen. Zo op het eerste gezicht lijkt hij wel aardig. Ben benieuwd of hij een blijvertje is.
Stal de Eik

Maandag 13 februari 2012

Vandaag is de dooi begonnen. Het was de hele dag boven nul. Dat was lang geleden.
Ik ben Zazou en ik woon hier inmiddels al heel wat jaartjes. Eerst in de varkensschuur en sinds die is afgebroken en opnieuw gebouwd in deze nieuwe stal.Mijn mens Sanneke werkt hier parttime en voor de rest van haar tijd schijnt ze honden te fatsoeneren. Die moeten kennelijk geregeld geplukt, geknipt of geschoren te moeten worden en dat doet ze dan in haar eigen hondentrimsalon. Ik had er wel over horen vertellen, maar wist eigenlijk niet wat ik me er bij moest voorstellen. Maar vandaag is ze hier in de kantine geweest met een heleboel honden en een heleboel leermensen. Ze kregen daar te horen en te zien hoe ze die honden moesten opknappen. Ze stonden op tafels en ik geloof niet , dat ze het zo leuk vonden. Nou ja, ik weet dat natuurlijk ook niet. Ik ben maar een paard en daar heb ik geen verstand van.Ik zag Kalle, de bordercollie van Theo,al een paar dagen tamelijk kaal rondlopen. Dat had Sanneke ook gedaan en dat heeft ze laten zien aan al die mensen. Kalle zelf vond het wel fijn, dat het gedaan was, want die losse haren jeukten behoorlijk,zei ze.
Stal de Eik

Zondag 12 februari 2012

Min 10 en 's middags min 3.
Vanmorgen was het tweede deel van de wedstrijd, dus we mochten weer aan de bak. Het was heel iritant  Vandaag had ik geen eerste prijs, maar een tweede. "En weten jullie wie bij hem in de groep de eerste prijs had ?" riep Lizzy uit de verte."Juist ja, ik dus en ook nog met de meeste punten van alle groepen. 234....! Lizzy liep zowat naast haar hoeven van trots. Nou ja, als je maar 1 keer wordt uitgekozen door een rijmens om mee te doen ( ik dus 10 keer, verdeeld over twee dagen) is het natuurlijk best leuk om zo de blitz te maken.
Sjoni was diep teleurgesteld.Hij was er helemaal klaar voor om eindelijk naar die Overijsselse springkampioenschappen te gaan en toen ontdekte zijn mens vlak voordat ze zouden vertrekken, dat het helemaal niet doorging.Het was afgeblazen, omdat de bodem van de binnenbak waar het gehouden zou worden hard bevroren was. Wat een pech !!! Onze bodem is gelukkig prima in orde.Dat komt, omdat onze mensen, toen ze hoorden van al die kou, die er aan kwam, meteen zijn gestopt met sproeien. En een droge bodem bevriest niet. Zo is het maar net !
Byou was voor het eerst ingeschreven voor een echte wedstrijd en die is gelukkig wel weer doorgegaan. Iedereen, inclusief zijzelf, was stomverbaasd, dat ze zomaar terug kwam met de eerste prijs. Er was ook een grote zak brokjes bij ,dus daar hebben we allemaal wat aan.Ze doen in zo'n geval in iedere voerkruiwagen een paar scheppen en husselen dat dan door elkaar.Een hele kruiwagen  met alleen dat spul zou ons slecht kunnen bekomen. Niet omdat die brokken slecht zouden zijn.Integendeel... Het zijn prima brokken. Alleen ze zijn anders en plotseling anders is al te veel voor ons gevoelige darmstelsel. Het is nou een keer niet anders en als daar rekening mee wordt gehouden blijven we allemaal gezond !

Zaterdag 11 februari 2012

Min 9 graden en pas veel later op de dag een bleek zonnetje.
Er was inderdaad weer een dressuurwedstrijd vandaag. De tweede van de wintercompetitie. En ik heb lekker weer eens een eerste prijs gewonnen. Wij vinden die wedstrijden altijd leuk. We worden dan extra mooi opgepoetst en ingevlochten. In ruil daarvoor zetten we dan natuurlijk ons beste beentje voor.
Stal de Eik

Vrijdag 10 februari 2012

Opeens weer veel kouder. Min 8 en ijskoud door een gemene opgestoken wind. Ik moet zeggen, dat het wel eens fijner weer is geweest.

Donderdag 9 februari 2012

Overdag min 2 en bewolkt rustig weer.
We hebben telefoon van Janet gehad en ze vroeg ons of we namens haar al de mensen wilden bedanken, die haar opvrolijken door mailtjes en kaartjes te sturen. Ze vind dat heel erg leuk. Bij deze dus ! En we hopen allemaal, dat ze het gauw met de verstekeling op een accoordje kan gooien, zodat die goed vindt, dat ze weer gaat werken. Alsmaar op de bank liggen en zitten gaat mateloos vervelen.

Woensdag 8 februari 2012

Min 8 graden. Eerst bewolkt,later zon en min 1. Super weer eigenlijk !
We zagen vanmorgen Nushky aan de longe langs komen lopen. Het zag er best goed uit. Hij heeft zich al een hele poos geleden verstapt en heeft tot nu toe alleen maar gerevalideerd. Stappen om de boom en dat soort werk. Niet erg spannend, maar soms wel heel nodig. Maar hij is heel blij, dat het er weer op begint te lijken en kan haast niet wachten om weer echt aan het werk te mogen gaan.Dat zouden de rijkinderen ook fijn vinden, want iedereen is gek op hem. Dit weekend is er een wedstrijd en een heleboel deelnemers hadden hem als favoriet op hun verlangstartlijstje gezet, maar dat zal nog wel niet gaan, denkt hij. En daar zal hij best gelijk in hebben. Maar de volgende keer in maart zal het hoplijk wel gaan lukken.

Pagina: «  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement