Het Dagboek

Maandag 31 december 2012

Bewolkt, veel wind en helemaal niet koud.'s Nachts regen.
Hallo, Pjotr hier. Ik ben de supermooie fjord, die al erg lang in de grote stal woont. Eerste links. Naast Jasmijn en tegenover Nushky en Kleo.. Ik zeg supermooie fjord, maar dat heb ik niet zelf bedacht hoor.Ik ben laatst met mijn mens naar een dressuurwedstrijd geweest en de jury kwam met deze tekst. Zeg nou zelf...dat is toch leuk ! Mijn mens was tenminste beretrots en ik eigenlijk ook wel een beetje.

Zondag 30 december 2012

Vandaag heel bijzonder weer. De dag begon met een prachtige zonsopkomst en veel zon. Toen werd het middag en kwamen er binnen 20 minuten zowat alle soorten weer, die we hier kunnen hebben voorbij. Eerst zon en windstil. Toen eerst gewone wolken en veel wind. Toen zwarte wolken. Toen 5 minuten lang een zwaar onweer (een paar kilometer verderop is de bliksem ingeslagen en is een grote schuur helemaal afgebrand) en regen,heel veel regen. Toen hield dat weer op en kwam er hagel. Eerst gewone hagel en toen als toegift nog een lading hagelstenen zo groot als kleine pingpongballen. Dat was gelukkig maar heel even. Onze mensen waren al knap zenuwachtig, want daar kunnen de lichtplaten in de binnenbak slecht tegen. En toen brak net op tijd de zon weer door en was het pas 20 minuten later. Het kan verkeren.
Nu is het dus alweer zondag, maar nu echt en niet een dag,die eigenlijk anders heet, maar plotsklaps voor zondag moet doorgaan. We raken er allemaal een beetje van in de war.Normaal gesproken zouden er wel wat buitenritjes zijn, maar het weerbericht was en is voortdurend slecht en er is ook veel geknal in de hele buurt.Ik weet niet waar dat goed voor is.  We schrikken ons iedere keer weer een ongeluk als er plotseling een zware dreun klinkt uit het niets. Dus onze mensen nemen het zekere maar voor het onzekere en houden ons thuis.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 29 december 2012

Wisselend bewolkt en zelfs hele perioden met zon. Het leek wel voorjaar.
Het is nog steeds typisch vakantietijd.Beetje rommelig.Veel rijmensen zijn weg en komen niet. Anderen,die normaal op een andere dag rijden komen extra om in te halen enz. enz.Volgende week schijnt het nog steeds vakantie te zijn, dus er zal wel niet veel veranderen.

Vrijdag 28 december 2012

Veel wolken, maar meestal droog.
's Morgens werd een hele stoet rijkinderen aangevoerd door ouders, opa's en oma's. De brengers waren zo weer weg, maar de kinderen bleven de hele dag. Ze hebben gereden, spelletjes gedaan,lekker met zijn allen gegeten en ons de hele dag geknuffeld en gepoetst. Bere gezellig zo'n dag. Ze noemen het altijd "kampdag."
Bartje had vandaag ook feest.Hij werd 6 jaar vertelde hij enthousiast en hij heeft een heleboel cadeautjes gehad van een heleboel mensen,die op visite kwamen om hem te feliciteren. Hij was daar heel blij mee zei hij. Vooral het uitpakken was erg leuk.
Stal de Eik

Donderdag 27 december 2012

Regenachtig.
En vandaag was het dus dubbel druk.Ik zag, dat Sydney en Nushky, voordat ze de les in mochten, eerst werden gelongeerd. Twingo en Lizzy werden in de binnenbak gezet en mochten daar even uitrazen.We lopen weliswaar allemaal iedere dag in de paddocks, maar dat is toch anders dan lekker met elkaar uit je dak gaan in de bak zonder,dat er iemand op je zit,die niet mag vallen. Tenslotte hadden de meesten twee dagen niets gedaan en dan moet de stalmoed er even uit, voordat er rijmensen gelanceerd worden.

Woensdag 26 december 2012

Wisselend bewolkt, veel wind, af en toe zon. 10 graden boven nul.
Alweer helemaal niets te doen. Alleen Igor, DP en Okkie mochten mee op een buitenritje met mensen van ergens anders en de rest had opnieuw een rustig dagje. Ik hoorde, dat het nu tweede kerstdag was en ook dan hebben onze rijmensen kennelijk andere dingen aan hun hoofd. Het zal wel zo zijn of anders.

Dinsdag 25 december 2012

Regenachtig en warm.
Enorm dooie boel vandaag ! Helemaal geen rijmens te bekennen en dat op dinsdag.Het schijnt te komen, omdat het behalve gewoon dinsdag ook ongewoon eerste kerstdag is.Dan schijnen de mensen een heleboel dingen te doen, maar dan meer in de categorie eten...eten...eten .Paardrijden is daar dan niet bij. Je kunt ook maar 1 ding tegelijk doen. Toch! Nou ja, ook goed.
Gelukkig kwamen er nog wel wat vrijwilligers , zoals ze dat noemen , om onze mensen te helpen met uitmesten en in/uit paddocks brengen. Want dat gaat hier gelukkig gewoon door. Kerstmis of niet.

Maandag 24 december 2012

Regenachtig en erg warm voor de tijd van het jaar.
Ik ben Vosje en woon in een van de boxen bij de binnenbak. Wij krijgen daar allemaal nieuwe voorkanten en nieuwe deuren. En dat gaat echt niet onopgemerkt ! Als Theo in het zicht komt met zijn kruiwagen vol snoeren en enge apparaten krijg ik al de zenuwen.Hij heeft namelijk 1 ding,dat vuur spuugt en daar ben ik heeeeel erg bang voor.Misty, die er helemaal niet anders van wordt als dat ding aanstaat en gewoon rustig doorkauwt op haar luzerne, heeft mij wel verteld, dat dat ding alleen maar een slijpding is om oude scharnieren weg te slijpen voordat er nieuwe aangezet kunnen worden. Maar ik vertrouw de zaak niet en ik ben dan ook superblij, dat ze me nu weghalen en ergens ver weg in een ander gebouw zetten, voordat Theo aan de gang gaat.Maar mooi wordt het allemaal wel. Eerlijk is eerlijk.
Stal de Eik

Zondag 23 december 2012

Regenachtig en plotseling veel warmer. Wel 12 graden !
We zagen Pride, die een poosje in de lappenmand had gezeten weer langs komen met een zadel op. Hij was al een poosje weer opgebouwd door onze eigen mensen en nu mocht hij weer echt meedoen. Hij was blij en onze mensen ook,want iedereen rijdt heel graag op hem.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 22 december 2012

Regen en kou.
DP is weer eens verhuisd.Ze woonde de laatste tijd in de sterstal naast Bill, maar dat wilde toch niet echt boteren.DP is nu een keer erg op haar privacy gesteld en vond het nodig om dat duidelijk te maken door heel geregeld keihard tegen de muur te schoppen richting Bill. En die arme Bill deed echt helemaal niets verkeerds.Die schopperij is slecht voor de benen van DP, slecht voor de muur en slecht voor de rust in de stal. Onze mensen zochten dus een oplossing en vonden die natuurlijk ook.We hebben in de nieuwe stal 3 stallen met een dichte tussenmuur, speciaal voor paarden en pony's zoals DP, die eigenlijk niemand vlak naast zich verdragen.Ulika stond op een van die plekken, maar Ulika vindt het ook wel prima om lekker te beppen met naaste buren. Hoe meer hoe liever.Zij is dus naar de stal van Juicy gegaan, tussen Nicky en Pride . Juicy is verhuisd naar de stal van Byou in de sterstal. Daar was ze blij mee, want nu kan ze de hele dag met haar hoofd naar buiten hangen als ze daar zin in heeft en kan dan alles zien wat er op het plein gebeurt. En Byou tenslotte ging weer terug naar de plek naast Bill, waar ze ook vandaan kwam. Een heel gedoe, maar het eindresultaat is , dat iedereen het nu beter naar de zin heeft en dat is mooi meegenomen.

Pagina: «  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement